Returmöterna!

Warberg möter Gävle hemma och nu har gästerna fått blodad tand på att vinna, dock är detta en mycket svår match så hemmalaget är ändå favoriter enligt mig men kanske gästerna har hittat nycklarna att dyrka upp Warbergs försvar. Tips 6-4.

Jönköping mot Linköping. Tror helt klart Jik vinner den även om det också blir ganska jämn match, fixar gästerna parkett? Tips 4-3


Hurra spänningen stiger!

Det blev 2 hemmasegrar och vad kul det var för fortsättningen, dock trodde jag när jag kikade in live att det här tar Warberg lätt då de hade 3-0 ledning efter första 20, men de föll in i gamla synder och darrade när det skulle avgöras och fick stryk i sista perioden med hela 4-1 mot Gävle som grep halmstråt och har ett psykologiskt övertag inför söndagens match som dock blir mkt tuffare på bortaplan givetvis, kan outsidern Gävle störa Warberg på bortaplan ja då lever kvalet i allra högsta grad.

Linköping vann hemma i måstematchen mot Jönköping, dock inte någon jättefara för Jik som ändå har 2 hemmamatcher kvar och det kan vara mkt avgörande.

2012-03-30


Gävle GIK - Warberg IC 6-4
Linköping IBK - Jönköpings IK 3-2Aktuell tabell


SM V O F GM
IM P SDV
1. Linköping IBK 3 2 0 1 7 - 9 6 (0)
2. Warberg IC 3 1 1 1 14 - 11 4 (0)
3. Jönköpings IK 3 1 1 1 10 - 10 4 (0)
4. Gävle GIK 3 1 0 2 10 - 11 3 (0)


Mkt spännande och mycket kul kval att följa.

Dubbelhelg, nu eller aldrig!

Så enkelt är det faktiskt.

Linköping börjar hemma mot Jönköping på fredag, vet inte hur en bra uppladdning blir för Jönköping men hade jag vart tränare i JIK hade man ju önskat att spelarna fått ledigt dagen och kunnat ladda upp i hemmets trygga miljö för att sedan samlas och äta ihop kanske någonstans på vägen och sedan gå ut och köra på för man vet ju själv hur sliten man är efter en arbetsdag. Tips på matchen blir ändå hemmaseger. Detta är nästan vinna eller försvinna för Linköping, förlust och man är 4 poäng efter Jönköping och dessutom ska möta dem på bortaplan.

Tips 5-4

Gävle och Warberg möts också både fredag och söndag. Gävle börjar hemma och det blir en lång resa för Warberg, längsta resan de haft på många år. Gävle lär dra mycket publik och det är viktigt för tjejerna i Gävle att inte bry sig om tumultet på läktarna utan bara köra på, där tror jag Warbergs enorma rutin kan få ett litet övertag, dock har Gävle många vinnarskallar i laget. Inför serien trodde jag på idel hemmasegrar men Warberg tog en poäng borta mot Jönköping och Jik lyckades vinna mot Gävle i premiären så jag måste nog gå emot mig själv när jag tippar på seger för Warberg.

Tips 2-6

Linköping slog Gävle!

Tippade inget resultat i den men jag är ändå för hemmasegrar i kvalen precis som senare idag när Jönköping möter Warberg. Tips i den 4-3, Warberg har förmodligen kvalets vassaste offensiv medans Jönköping har kvalets bästa defensiv samt hemmaplan.

Jag var inte långt ifrån för Jik och Warberg spelade 4-4 och båda ser starka ut inför fortsättningen, vinner de båda sina dubbelmöten nu så är de klara för Eliten nästa år. Linköping måste ta minst 4p mot Jik känns det som just nu i alla fall och Gävle samma sak mot Warberg, helst vinna båda.

Fördel Warberg och Jik!

Warberg vann hemma med hela 6-1 mot Linköping och det var nog lite större siffror än jag täntat mig. Jönköping vann en jämn match som lika gärna kunde slutat oavgjort eller likväl Gävleseger enligt de rapporter jag fått, avgörande blev en straff i tredje perioden.

Nya matcher snart igen då Jik och Warberg möts, frågan är om Warberg kan vinna mot Jik, sista 5 mötena har Jik 4 segrar och 1 oavgjord. Linköping möter Gävle och förloraren där får det tungt i kvalet.

Kvaltipset!

Måste säga att jag har inte kunnat bestämma mig hur jag ska tippa alls, fram och tillbaka, vilket lag darrar när det gäller, vilka toppar formen vilka har bred trupp och fixar många matcher, vilka har flest vinnarskallar, vilka har bäst målvakt osv...
Måste ändå tippa även om detta var det svåraste jag någonsin tippat. Var ju lättare att få in QPR mot Liverpool igår på oddset även om man hade flax där att de vände i slutet.


Aktuell tabell


SM V O F GM
IM P SDV
1. Gävle GIK 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)
2. Jönköpings IK 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)
3. Linköping IBK 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)
4. Warberg IC 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)Omgång 1.

2012-03-23


Warberg IC - Linköping IBK Se matchinfo
Gävle GIK - Jönköpings IK Se matchinfo


Match 1. Warberg som är extrahypade då de har damlagets förbundskapten som coach, de har ett bra lag med otroligt många bra offensiva spelare och hemmaplan. Linköping har inte förlorat sedan abraham ledde judarna ur Egypten eller något sådant så i deras huvuden finns bara seger och de har en imponerande säsong bakom sig. Lätt att tippa, eller hur?? Får gå på känslan här, har mött båda lagen som tränare och då var Warberg klart vassare än Linköping men gästerna är mkt bättre i år då de fått ett bättre lag men tippar ändå såhär. Tips 6-4

Match 2. Gävles tränare verkade mycket seriös och målinriktad och de rider på en framgångsvåg och vet inte något annat än framgång. Jönköping har haft en tuff säsong och lärt sig spela många viktiga matcher men de har en negativ trend och är inte vana att vinna när det drar ihop sig i år samt att Gävle spelar hemma. Tips 5-3Tror på följande Tabell när kvalet är färdigspelat, återigen otroligt svårtippat.

Warberg 9p +11
Linköping 9p + 6
Jönköping 9p  - 5
Gävle GIK 9p  - 12

Alla lagen vinner sina hemmamatcher men Warbeg och Linköping får bäst målskillnad då de har öst in flest mål i serien och dessutom inte släppt in mycket mål bakåt heller. Tight som fan men detta kan sluta precis hur som helst gott folk men jag tror varje mål kommer vara mkt viktigt. Jag kan ärligt säga att jag ändrat mkt fram och tillbaka men nu kör jag såhär. Vad tror ni andra?


Ångest, skräck, blod, svett, tårar och glädje!

Så kan man väl kalla det, kvalet till elitserien, vi kommer garanterat få uppleva ovanstående känslor. Frågan är bara vilket lag får uppleva vad.

Ifjol tippade jag Telge och Jik till elitserien om jag inte minns fel. Jag hade fel för Sala var bäst i kvalet och Telge kom trea, väldigt små marginaler var det ändå för Telge. Jag tror att årets kval kommer bli stentufft då Jik är betydligt bättre än det övik som troligtvis inte blivit bättre än mittenlag i div 1 som ifjol förlorade alla matcherna i kvalet.

Aktuell tabell


SM V O F GM
IM P SDV
1. Gävle GIK 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)
2. Jönköpings IK 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)
3. Linköping IBK 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)
4. Warberg IC 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)


Jag tror det kommer avgöras på målskillnad om det nu är det som gäller vid lika antal poäng för inte någonstans har jag kunnat finna vad som gäller om flera lag hamnar på samma poäng, där borde innebandy.se vara betydligt klarare med att kunna förklara detta. Jag undrar om det gått ut info till alla lagen om hur det fungerar i kvalet? Kan hoppas på det. :)

Imorgon ska jag tippa för idag gör jag researchen och lägger ut svaren jag fick nedan av 3 av de 4 lagens tränare.

Det stod en hel del om Warberg på innebandymagazinet men jag vill även veta lite om de övriga 3 lagen. Känns som Curt berättat sin del och det kan ni läsa här.   http://www.innebandymagazinet.se/ibm/artikel.asp?d=105&aid=43948


Här har jag fått lite svar från övriga 3 lag i kvalserien.

Frågorna ställda till Tomas Eriksson (svar i fet stil).

Gävle Gik.

Senast ni var i elitserien åkte ni ur med dunder och brak, om ni går upp nu hur kommer ni jobba för att samma sak inte ska hända igen?


-Fortsätta som vi gör nu, vi träna väldigt mycket och mycket fys, minst 2 fyspass och 3 innebandypass. Det finns inga genvägar. Vi kommer också fortsätta utveckla vårt egna spel.

Förra året var ni i div 2, är ni beredda på den stora ekonomiska skillnaden med resor och allt vad det innebär?

-Vi kommer inte gå ut och värva några dyra spelare men vi tittar på spelare som flyttar till regionen på grund av jobb, studier mm. Vi fick in rutin i Anna Renström och Amanda Johansson som båda har lång erfarenhet från Elitserien och Anna har spelat i landslaget.

Kommer det bli en likvärdig satsning med damlaget som herrlaget?

-Vi kommer inte värva så mycket utifrån som de gjort.

Om ni inte går upp, hur går satsningen vidare?

-I vilket fall som helst så kommer vi utöka träningsdosen med träningar på helgen och minst 6 pass i veckan så går vi inte upp så är vi förberedda på att vara topplag även nästa år. Skulle vi missa detta kvalet får vi dra lärdom av detta och göra det bättre nästa gång.

Vad hade ni för målsättning inför serien med tanke på att ni var nykomling?

-På första mötet vi hade sade vi topp 3 och försöka hänga med i toppen så länge som möjligt.
Vi tappade även våra två bästa poängplockare i div 2 Katarina Prandes till Karlstad i Elitserien och Sara Andersson fick barn och är sugen på comeback i höst. Vi tappade även får poängbästa back Angelica Norberg som slutade.


Har ni koll på era kvalmotsåndare?

-Vi har folk som har scoutat åt oss samt vi har mött Jönköping, vi förlorade med 5-3 i Kallsta Open.

Vad är er största styrka?

-Lagsammanhållningen och drivet att vinna som finns i gruppen med hatet att förlora.Vet ni vad som gäller i kvalet ang målskillnad, inbördes möten mm?

- Nej jag har inte fått någon information, så jag vet faktiskt inte.

-----------------------------------
JIK frågorna är besvarade av Victor Wolf (svar i fet stil).


Hur kommer ni satsa nästa år om ni är kvar?

-Vi ska först reda ut första matchen och sen får vi se vad som händer.

Var eliten tuffare än väntat?

- Njae det var det nog inte, däremot kan man säga att skillnaden mot de bästa lagen var nog större då de var bättre än vi trott.

Vad är er största styrka i JIK?

-Vår största styrka är att vi är ett starkt kollektiv som vinner matcherna ihop genom vår trygghet och lagspel.

Har ni koll på era motståndare?

- Vi hoppas att vi har hyfsad koll, men vi har nog alla rätt bra koll så det tar nog ut varandra. Jag hoppas att vår erfarenhet efter vårt år i elitseren är en fördel för oss.

Ni har ett psykologiskt övertag på Warberg och Linköping då ni slog dem båda gångerna ifjol, (wic i serie och -linköping i två tr matcher) samt Gävle i Kallsta open, hur viktigt är det för er?

-Vi har slagit alla tre lagen och det är ju inte till vår nackdel men man kan vända och vrida på det men det har en mindre betydelse. Däremot tror jag att vi kommer vara ett bättre lag efter en säsong i elitserien än vad vi var när vi möttes.

Vet ni vad som gäller i kvalet ang målskillnad, inbördes möten mm?

-Det är först målskillnad, sedan gjorda mål och sist sedan inbördes möte, om det är målskinnaden mellan mötena lagen det står mellan eller inte är jag osäker på men ifjol var det målskillnad.

---------------------------------
Linköping. Frågorna ställda till Niclas Karlsson i ledarstaben (svar i fet stil).


Det var längesedan ni förlorade, hur viktigt är det att inte ha fått stryk i år?

-Klart det är viktigt men vi har ju lagt upp vår taktig inför varje match och följa vår matchplan och det är så vi jobbar och det har funkat bra.


Ni har vunnit nästan alla matcher relativt ohotat, hur ska ni ladda om för jämna tuffa viktiga matcher för ärligt talat har ni bara spelat 1 viktig match i år (hässelby)?

-Vi har vart vana vid att alla lag vi mött velat göra sin bästa match mot just oss, så vi har sett att varje match är säsongens viktigaste.

Har ni snackat om mental förberedelse om ni hamnar i svårigheter?

-Vi har en sådan enorm sammanhållning att vi klarar av en motgång så vi kommer tillbaka snabbt om det skulle hända.

Hur ska ni satsa om ni når Elitserien så ni inte åker ur direkt?

-Vi har en plan för div 1 och 1 för elitserien med eventuella nyförvärv mm.

Har ni koll på era motståndare?
-Ja det tycker jag, vi har vart och studerat våra motståndare och vi har bra koll.

Vet ni vad som gäller i kvalet ang målskillnad, inbördes möten mm om flera lag hamnar på samma poäng?

-Jag är osäker på det i dagsläget men målskillnad borde ju gå först, får kolla upp det.Jag tackar alla 3 tränarna och önskar dem lycka till och även till Curt i Warberg som jag hoppas få prata med lite längre fram i kvalet.

Kort seriesummering!

Då jag redan skrivit om seriesummeringen i div 1 södra så behöver jag inte gå in så mkt mera men vill ändå skriva något kort.


Årets vinnare. Warberg, de hade årets starkaste trupp och de levererade i år även om det blev en formsvacka så redde de ut stormen och vann rättvist.

Årets överraskning, SödraDal, de kom 8a ifjol och hängde precis kvar och var med i guldsnacket länge, kan de bredda truppen så kan de säkert vinna nästa år.

Årets start, Älvstranden med 7 raka segrar, sedan hände något de förlorade 3 raka och när de förlorat serieledningen så blev de inte något guld för Göteborgslaget. De hade dock ett guldläge som enda div 1 lag när IBF Göteborg dragit sig ur om man inte räknar Pixbos organisation och där vill inte alla spela så de borde kunnat bygga ett kanonlag. Frågan som alltid när det handlar om daminnebandy är finns det pengar för en satsning på damsidan för att utmana Pixbo i Göteborg, mitt svar är nej det tror jag inte vi såg ju alla hur misslyckat Challengers blev på damsidan, en totalflopp då de hade ett kanonlag på pappret men inte levererade några resultat att skryta med.

Årets flopp, jag kan inte direkt hitta någon flopp, att Östra blivit av med många spelare och inte lyckats få ihop ett lag är ju i sig en flopp men det är svårt att leva på att värva spelare utifrån hela tiden, det dem borde göra är att bygga upp en klubbkänsla och satsa på sina egna unga spelare i div 2. Ale tog minimalt med poäng men jag är inte överraskad, den regionen har inte vart bra på många många år och det finns för få spelare som håller måttet. Tror inte Sportlife kungälv får det så lätt i div 1 heller om de inte får loss massa bra spelare utifrån även om de för några år sedan hade några bra unga spelare så är div 2 innebandy flicknivå fortfarande.

Årets stora flopp är som vanligt Kval när man vinner sin serie och att 4 av 12 lag åker ur, vem vinner på det? Ja inte daminnebandyn i alla fall, släng ut Karlstad och Jik direkt, har de inte vunnit fler matcher så hej då och låt Gävle, Linköping och Warberg får chansen direkt. För spänningens skull låt 4e sista i dameliten kvala mot 2orna i varje div 1, må bästa lag spela i eliten året efter, det hade gett en enorm krydda på serierna i div 1 då seriesegrarna vart klara ett tag men kriget om andraplatsen hade vart enormt kul att följa.

Årets Rookie vill jag ge målvakten Sofia Skyberg i Ale, jag hoppas hon lämnar klubben och spelar i div 1 nästa år, kanske något för Sportlife eller varför inte Vänersborg som söker efter en målvakt om de nu går upp vilket de bara ska göra. Där hade hon och Sofie Karlsson kunnat konkurrera och sporra varandra. Stannar man i div 2 tappar man i utvecklingen helt klart.

Årets poängdrottning, Angelica Högberg i Fröjered, kul att det lossnat ordentligt för Angelica trots en rygg som inte alltid vart helt hundra, vet ifjol att hon besvärades mkt av den, fler borde inse att det är inte viktigt att alltid skjuta hårt utan träffa mål i första hand för hennes skott går i princip alltid på mål eller i mål. Man ser otroligt många forwards som blundar och skjuter allt vad de kan och missar otroligt mkt öppna lägen.

Årets domare i serien, ja jag har ju bara de matcher jag själv sett att gå på men jag gillade Thomas Andersson från Bohus och Johan Hällgren när de dömde Fröjered mot Älvstranden, matchen flöt på bra och de gick in och tog det som behövdes. Måste säga att det var överlägset den bästa dammatchen jag sett på många år, vet att det finns en match som konkurrerar med den och det var när jag tränade Vänersborg och vi mötte Pixbo borta och vann med 8-6 i en grym match i högt tempo och mkt snygga mål, kanske inte tränarnas matchbild de vill ha alla gånger men enormt underhållande matcher med mkt chanser.

Årets nykomling, ja Kalmarsund gjorde det bra och var även tippat rätt högt av mig inför säsongen.

En kul säsong måste jag säga, har vart kul att följa den, många heta matcher men tyvärr var det inte så spännande då det avgjordes rätt så tidigt både vilka som i princip skulle åka ur och vilka som skulle vinna.

Nu blir det att ladda för kval för Warberg, Gävle, Linköping och Jönköping, tips kommer imorgon, måste reka lite först.


Tipstävlingen avgjord!

Då var det färdigspelat och tipstävlingen ska summeras.

Sista omgången blev såhär.

2012-03-18


Östra SK Jönköping - IBF Älvstranden 4-10
Pixbo Wallenstam IBF - Olofströms IBK 4-2
IK SödraDal - Fröjereds IF 16-3
FBC Kalmarsund - Malmhaug KFUM IBF 8-0
Ale IBF - Tvååkers IBK 2-6
Warberg IC - Hovshaga AIF 7-0

Såhär tippade vi.

Match 1. DK tips 3-6, CF tips 2-7, 1p till båda.
Match 2. DK tips, 2-4, CF tips 6-4, 1p till Filipsson.
Match 3. DK tips 9-4, CF tips 5-3, 1 p till båda.
Match 4. DK tips 7-2, CF tips 6-4, 1p till båda.
Match 5. DK tips 2-6, CF tips 3-6, 3p till David och 1p till Filipsson.
Match 6. DK tips 8-4, CF tips 9-2, 1p till båda.

Omgång 22 David 7p, Filipsson 6p. Väldigt bra omgång av båda.

Totala poägn i tipstävlingen säsongen 2011/2012

nr 1. David 81

nr 2. Filipsson 76

Hacket fick ihop 3p i sista omgången och nära spik på 2 av poängen, inte så tokigt ändå.

Kändes bra att vinna i år då jag fick pisk av Johnny i Skattkärr och Rosten ifjol.

Seriesummering kommer under tisdagen, ska sova på saken först. Kanske någon har några kommentarer om serien, på onsdag kommer kvaltipsen ut. Kanske någon är sugen på att köra en minitipstävling på kvalserien, Filipsson kanske vill ha revansch?

Sista omgången i div 1 s.

Dessa matcherna är sista omgången.

Kommande matcher
2012-03-18


Östra SK Jönköping - IBF Älvstranden Se matchinfo
Pixbo Wallenstam IBF - Olofströms IBK Se matchinfo
IK SödraDal - Fröjereds IF Se matchinfo
FBC Kalmarsund - Malmhaug KFUM IBF Se matchinfo
Ale IBF - Tvååkers IBK Se matchinfo
Warberg IC - Hovshaga AIF Se matchinfoMatch 1. Östras sista match i div 1 på minst 1 år, personligen tror jag det kommer dröja många år innan de är uppe i div 1 igen. Tips 3-6

Match 2. Pixbo lyckas hänga kvar i år mkt tack vare förstärkningar från elitlaget, utan dem tror jag gästerna vinner en mkt avslagen match. Tips 2-4

Match 3. Långresa för bortalaget som inte betyder ett smack, finns den rätta taggningen här? Tips 9-4

Match 4. Hemmalaget är bättre så tippar på dem. Tips 7-2

Match 5. Bottenmöte, hoppas på Ale men tror ändå Tvååker är starkare då de har lite mer rutin i laget. Tips 2-6

Match 6. Seriesegrarna får avsluta hemma mot Hovshaga som gör det bra som nykomling. Tips 8-4 i en rätt avslagen match även detta.


Filipsson skriver nedan.

Hej, sista omgången och jag är 4 poäng efter David.
Känns nästan omöjligt att ta igen. Helt klart är att ja måste SPIKA en match och sedan lyckas med att tippa en match rätt som inte David har rätt :)

Östra SK Jönköping-IBF Älvstranden

Här går det ju inte chansa! Älvstranden spelar för silver och borde ösa på för fullt. Fördelen Älvstranden har är också att de är vana vid parkett!
Tips: 2-7

Pixbo Wallenstam IBF-Olofströms IBK

Den här matchen kan sluta precis hur som helst! Eftersom David gick på Olofström så måste ja ta chansen o tippa Pixbo. Hoppas hemmaplan och att man vill avsluta snyggt är tiiräcklig tändvätska :)
Tips: 6-4

IK SödraDal-Fröjereds IF

Seriens kanske bästa försvar mot serien bästa poängplockare. Spännande och se ifall hemmalaget gjort läxan när det gäller hur man stoppar Angelica :) Absolut ingen kritik till Högberg, som är en alldeles utomordentligt duktig innebandyspelare. Men det är nästa n ofattbart att hon gjort 61 poäng i årets serien. Stort MINUS till övriga lags försvarsspel :)
Tips: 5-3

FBC Kalmarsund-Malmhaug KFUM IBF

Hemmalaget måste var nöjda med sin säsong. Femma är bra och nu kan de sikta uppåt nästa år. Malmhuag fick tyvärr ordning på sitt spel försent för att klara nytt kontrakt. Hade mycket hellre sett dem i div I nästa år än t ex: Pixbo "B" kombo.
Tips: 6-4

Ale IBF-Tvååkers IBK

Tyvärr så måste ja också gå på en tvåa här, då hemmalaget inte visat något som duger i div I.
Tips: 3-6

Warberg IC-Hovshaga AIF

Viktig förberedande match för Warberg inför Elitseriekvalet. Full fart hela vägen är att förorda! Det kommer bli väldigt jobbigt för Hovshaga.
Tips: 9-2

Uppdatering i tipstävlingen!

Då var det dags att uppdatera tipstävlingen idag den 13 mars, 2012. Idag har jag firat min födelsedag på jobbet och med familjen, och det är kul att fylla år för då får man ju sin favorittårta, prinsesstårta med grön marsipan på såklart inget annat.

Ska stämma av tipstävlingen inför sista omgången, märkligt att någon utgav sig för att tippa åt Filipsson eller gick han själv i sömnen måtro och tippade? Nej men seriöst om någon är sugen på att tippa sista omgången skriv det i en kommentar, kanske herr Hacket är sugen på att tippa.

Omgång 21 spelades och såhär slutade matcherna.

2012-03-07


IBF Älvstranden - Pixbo Wallenstam IBF 7-3
2012-03-08


Fröjereds IF - Östra SK Jönköping 7-8 SD
2012-03-10


Olofströms IBK - IK SödraDal 3-5
Malmhaug KFUM IBF - Ale IBF 11-1
Tvååkers IBK - Warberg IC 0-12
Hovshaga AIF - FBC Kalmarsund 2-6

Spontant så var väl omgångens skräll att Östra åkte hem med 2 poäng och där överraskade de på mig måste jag säga. Missade själv matchen då mina barn var så trötta så jag fick lägga dem, det var ju ändå en sen vardagsmatch och åka iväg med trötta småbarn var ingen höjdare. Däremot vill ju folk som kommer in i sportbutiken där jag jobbar gärna berätta om matchen och de tyckte att Fiftjejerna visat en mkt loj sida och flamsat runt och inte alls vart fokuserade och självklart slår motivation klass alla dagar i veckan. Dock gör FIF tjejerna en kanonsäsong och klättrar från 8e ifjol till 4e i år och det är en bra klättring, att laget skulle hamna höge än ifjol var solklart då alla fått rutin och blivit ett år äldre, kanske kan de ta ett kliv till nästa år.

Malmhaug slår Ale med 10 bollar och det tycker jag är på tok för mkt, Ales tränare lovade mig att de inte skulle bli något "Marstrand" som fick storstryk varje match i div 1 för 2 år sedan men de var banne mig inte långt ifrån, nu har sportlife Kungälv gått upp i div 1 och vad talar för att de ska klara sig kvar och inte bli stryklag? Inte mycket måste jag säga då klivet upp i div 1 dam är för stort som det är idag. Hoppas Ale taggar till sista matchen och avslutar fint inför hemmapubliken mot Tvååker.

Lite inside säger att Sportlife har många nya spelare på ingång, vilka återstår att se.

Kalmarsund ska bryta sit samarbete mellan Färjestaden och CL, det är tyvärr så med många samarbeten att det inte funkar, synd för utan deras sammanslagning på damsidan är jag tveksam på att de hängt kvar i div 1. Kanske det är dags att Sportlife Kungälv och Ale & Surte slår ihop sig på damsidan och gör en seriös satsning ihop istället för att var och en åka jojjo upp och ner?

Olofström har gjort en sämre säsong än ifjol och det är inte så konstigt när de tappade flera toppspelare med Wickström i spetsen som öst i poäng i div 1, SödraDal har gjort det bra och tagit störst kliv i år från 8e ifjol till 3e plats i år, riktigt bra måste jag säga.

Mer om seriesummeringen efter nästa helg. Trist att serien är avgjord, blir svårt och tippa sista omgången då ingen match betyder något mer än äran.

Tipstävlingen då.Match 1. DK tips, 3-2, CF missade att tippa men han hade tippat på piraterna så båda får 1p.
Match 2. DK tips  8-3, CF missade att tippa men nu får han inga poäng så 0p till båda.
Match 3. DK tips 2-4, CF tips 4-5, 1p till båda, nära spik där för Filipsson, 1p till båda.
Match 4. DK tips 5-3, CF tips 7-1, 1p till båda.
Match 5. DK tips 2-7, CF tips 2-9, 1p till båda.
Match 6. DK tips 4-5, CF tips 5-4, 1p till David.


Omgången David 5 p och Filipsson 4p

Totalt inför sista omgången: 74-70

Fördel David men en spik ger ju 3p så det kan lätt vända så det gäller att vara fokuserad nu och inte slarva.
Skräll i halvderbyt i tidaholm!

4-1 stod det i mitten av första perioden och då trodde i alla fall jag att Fröjered skulle ta hem matchen mot Östra relativt enkelt men efter 7-5 inför sista så gick gästerna ikapp till 7-7 och tog även suddenpoängen till 7-8, såg själv inte matchen (tur det) men ska försöka få reda på vad som hände. Angelica Högberg hade inga poäng i matchen och inte hennes kedjekamrat heller Anna Nordmark och det är inte ofta då de två är i poängligatoppen,men det handlar ju inte om det då laget ändå gjorde 7 mål framåt utan mer vad som hände defensivt för det är inte okej att släppa in 8 mål på hemmaplan mot ett blivande div 2 lag.

Enligt några rapporter från folk som sett matchen så var det väldigt avslaget i försvaret, men det kan ju lätt bli så när matchen inte gäller något.

Tipstävlingen omgång 21.

Tipsen då nedan.

2012-03-07


IBF Älvstranden - Pixbo Wallenstam IBF


2012-03-08


Fröjereds IF - Östra SK Jönköping Se matchinfo
2012-03-10


Hovshaga AIF - FBC Kalmarsund Se matchinfo
Tvååkers IBK - Warberg IC Se matchinfo
Malmhaug KFUM IBF - Ale IBF Se matchinfo
Olofströms IBK - IK SödraDal Se matchinfo


Davids tips.

Match 1. 3-2 Hemmalaget känns mer stabilt.

Match 2. 8-3 Hemmalaget vill avsluta snyggt inför storpublik och vinna båda derbyna, samt bortalaget är redan i div 2, hur taggar man till då? Sedan så måste ju alla i laget hjälpa Angelica så hon får vinna poängligan i div 1, dock brukar hon kunna fixa en poäng eller två på egen hand men hoppas alla verkligen är fokuserade när passningarna kommer så hon får vinna den, det är hon verkligen värd.

Match 3. 4-5 Jämn match men tycker ändå bortalaget har bättre spetsspelare.

Match 4. 2-7 Derbyt kommer nog va tufft o så men även här är ju hemmalaget i div 2 och bortalaget ska snart kvala och där ska de vinna utan problem.
Match 5. 5-3 Hur motiverade är Ale för en långresa en vardag och hur många tveksamma återbud får tränarna till denna matchen nu hand på hjärtat Ale?

Match 6. 2-4 SödraDal är starkare lag men det blir målsnålt o tätt.
HEJ,

Här kommer ett snabbtips utan kommentarer, då jag öppenbarligen fått någon som sköter dem åt mej!!

Räknar med att David sätter 1 poäng på mej när det gäller Älvstranden-Pixbo, då ja i princip konstant tippat mot Pixbo hela säsongen :) Om ja inte spikat, så hade ja varit riktigt nära :)   Klart jag gör det!!!! Men du hade som jag garanterat tippat på Fröjered hehe så där får du 0. :)


Hovshaga AIF-FBC Kalmarsund
Tips: 5-4

Tvååkers IBK-Warberg IC
Tips: 2-9

Malmhaug KFUM IBF-Ale IBF
Tips: 7-1

Olofströms IBK-IK SödraDal
Tips: 4-5
Jag undrar vem som tippade detta. Inte var det Christian Filipsson i alla fall det ser jag på IP numret men låter raden ändå vara kvar för att se om någon vill ge sig till känna. :)

Väntar in Christians tips imorgon.

Filipssons nr 2?  tips nedan.

Denna omgången måste jag chansa lite för att kunna vinna tävlingen!!!

Älvstranden-Pixbo
Piraterna spinner vidare på ruset från matchen mot södradal och kör över landgrens små rävar! Tips:9-2

Fröjered-Östra
Ett skämt att Östra spelar i DIVISION 1! Nu blir det Högbergshow och en klar hemmaseger. Tips: 13-2

Hovshaga-Kalmarsund
Två lag som impornerat i denna svaga södra serien, här tror jag att hemmapubliken puschar sitt lag till seger i en avslagen match. Tips 4-2

Warberg-Tvååker
Här tror jag på omgångens skräll, tvååker tar poäng och förlorar i sudden mot en vansinig Curt. Tips: 5-4 sd

Malmhaug-Ale
Tyvärr liket vaknade för sent för skånelaget efter stor förlusten i helgen mot "elitlaget" warberg så har luften gått ur dom totalt och ale inkasserar en seger. Tips: 2-5

Olofström-Södradal
Hemmalaget har varken klass eller motivation i denna matchen, bortalaget går för silvret och vinner. Tips 2-6

Skulle var kul att möta lagen 8-12 i denna serien nu, tror att vi skulle vinna med minst 5 bollar i samtliga matcher!!

Helgens summering i tipstävlingen div 1 södra.

Kommer komma under tisdagkväll. Älvstranden mot Pixbo spelar ikväll så den matchens tips läggs upp nu.

Helgens matcher som var slutade såhär.

2012-03-03


Fröjereds IF - Olofströms IBK 5-4
Hovshaga AIF - Tvååkers IBK 6-1
Ale IBF - FBC Kalmarsund 4-11
2012-03-04


IK SödraDal - IBF Älvstranden 5-6
Östra SK Jönköping - Pixbo Wallenstam IBF 3-9
Warberg IC - Malmhaug KFUM IBF 16-1


Tipstävlingen så hade vi följande tips.

Match 1. DK tips 5-4, CF tips 7-4, 3p och spik av David, 1p till CF.
Match 2. DK tips 3-5, CF tips 5-3, 1p till CF
Match 3. Dk tips 2-5, CF tips 2-6 1 p till båda.
Match 4. DK tips 4-4, CF tips 5-4 0p till båda.
Match 5. DK tips 3-5, CF tips 4-6, 1p till båda.
Match 6. DK tips 12-1, CF tips 9-2, 1p till båda.

Omgången då.
David 6p och Filipsson 5p.

Spik nr 2 och båda i år på Fröjered faktiskt, en liten fördel för mig då jag har bra koll på dem kanske eller så har jag flyt?

Totalt är ställningen såhär.

69-66

Spännande fortfarande.Seriesummering av div 1 mellersta dam.

Har inte skrivit så mycket om div 1 mellersta det sista för har inte haft varken lust eller så mkt tid, men ska sammanfatta serien lite tänkte jag.

Serien är inte slut än men den är avgjord så när som på strecket neråt, så jag kan lika gärna skriva en summering nudå. Har inte sett en enda match live men får gå på resultaten helt enkelt, vad ska man annars göra?

Tabellen ser ut såhär.

Aktuell tabell


SM V O F GM
IM P SDV
1. Linköping IBK 20 19 1 0 164 - 50 58 (0)
2. Hässelby SK IBK 20 14 4 2 110 - 50 48 (2)
3. IBK Lockerud Mariestad 20 11 5 4 108 - 64 39 (1)
4. Täby FC 20 11 3 6 126 - 95 37 (1)
5. Hagfors IF 20 11 0 9 133 - 109 33 (0)
6. Telge SIBK 20 10 2 8 108 - 92 33 (1)
7. Tyresö Trollbäcken IBK 20 8 2 10 109 - 105 27 (1)
8. IBK Köping 20 8 1 11 90 - 87 25 (0)
9. Södertälje IBK 20 7 3 10 74 - 86 25 (1)
10. Skattkärrs IK 20 4 5 11 71 - 115 17 (0)
11. Örebro SK Söder 20 2 1 17 43 - 174 8 (1)
12. Kristinehamns IBF 20 0 3 17 53 - 162 4 (1


Värt att jämföra med min tippning i augusti...

1. Hagfors
2. Telge
3. Linköpng
4. Lockerud
5. Hässelby
6. Täby
7. Tyresö T.
8. Skattkärr
9.Köping
10. Södertälje
11.Kristinehamn
12. Örebro

Inte så himla fel ändå även om Hagfors är 25p efter serieledarna nu, det trodde inte jag då de har ib gymnasium och hela laget i princip går på NIU, nej de har underpresterat helt klart.

Telge kom igång efter en knackig start men har ändå gjort en halvgodkänd säsong då de tappade sjukt mkt spelare.

Linköping tippade jag 3a och de har gått ännu bättre, de fick flera toppspelare så det är bra gjort men de har också seriens på pappret bästa lag, det är nu det börjar när det ska kvalas, då får vi se om de grejar det. Jag tror årets kval blir supertight och mig förvånar det inte om det blir 4 lag på lika många poäng när kvalet är färdigspelat, ska tippa kvalet inom kort.

Lockerud var inte så mkt bättre än väntat trots ny meriterad tränare osv, de har tappat onödiga poäng och blandat det med stora segrar, känns som deras lägstanivå måste upp några snäpp om de ska upp till eliten igen. Hässelby har gjort det riktigt bra trots att de tappade några riktiga toppspelare, där har vi en ledarstab som kan innebandy och har gjort ett bra jobb.

Täby tappade också flera bra poängplockare till eliten men har väl gjort det okej måste jag säga, ungefär vad man kan förvänta sig, Göran kan offensiv innebandy och laget har ändå gjort näst flest mål trots tappen av spetsspelare, riktigt bra gjort.

Tyresö hade jag som bästa nykomling och de är också bästa nykomling, starkt jobbat.

Skattkärr har haft det tufft med skador och med en tunn trupp så blir det att börja om i div 2 nästa år.

Köping kan fixa kontraktet i sista omgångarna, jag hoppas de gör det och Södertälje likaså, de hoppas jag inte gör det. :)

Örebro och Kristinehamn hamnar i botten vilket man lätt kunde förutse.


Tipstävlingen omgång 20.

Blir en snabbtips då jag har mkt o göra i helgen men dessa matcher spelas.

2012-03-03


Fröjereds IF - Olofströms IBK Se matchinfo
Ale IBF - FBC Kalmarsund Se matchinfo
Hovshaga AIF - Tvååkers IBK Se matchinfo
2012-03-04


Warberg IC - Malmhaug KFUM IBF Se matchinfo
Östra SK Jönköping - Pixbo Wallenstam IBF Se matchinfo
IK SödraDal - IBF Älvstranden Se matchinfo


Match 1. Tips 5-4
Match 2. Tips 2-5
Match 3. Tips 3-5
Match 4. Tips 12-1
Match 5. Tips 3-5
Match 6. Tips 4-4

Filipssons tips kommer nedan, ska försöka lägga in dem lördag morgon, alt fredagkväll.

Hej,

Kör samma metod som David denna gång. Har en serieseger att fira och ett kval att förbereda :)

Fröjered-Olfström

Hemmalaget har en hedrande fjärdeplats att försvara!
Tips: 7-4

Ale-Kalmarsund

Ale är tyvärr alldeles för dåliga för div I spel. Om SIBF haft bättre förnuft hade de fått bygga sitt lag i div II istället, vilket varit bättre för dem.
Tips: 2-6

Hovshaga-Tvååker

Jämn match att vänta. Dags för hemmalaget att vända en negativ trend!!
Tips: 5-3

Warberg-Malmhaug

Warberg ångar på mot ett stundande kval till Elitserien. Viktigt för dem att hålla tempo.
Tips: 9-2

Östra-Pixbo

Svårttippat som vanligt när det gäller Pixbo. Oavsett lag, så borde de slå Östra.
Tips: 4-6

Södra Dal-Älvstranden

Matchen om det "lilla silvret" :) Känns som om hemmlaget är mer påväg uppåt.
Tips: 5-4

RSS 2.0