Silly season börjar ta fart!

Läste detta idag http://www.mullsjoais.se/nyhet.asp?nid=3530 och det betyder att Lockerud tappar sin huvudtränare på damsidan efter redan ett år och det är lite märkligt tycker jag då det pratades om stora visioner osv.... Personligen hade jag ju självklart valt Mais SSL lag o träna före ett div 1 damlag såklart men om man börjat bygga upp något så är det ju trist att byta efter redan ett år kanske, Lockerud får nu leta efter en ny damtränare om de inte redan fått tag i en..förresten tror jag faktiskt jag hade ett missat samtal på mobilen igår från 0501.....hmmmm :)



Snart nalkas SM-finalerna!

Det har debatterats lite runt om varför sm-finalen ska vara i malmö och varför det ska vara en match osv. Jag är dock mkt kritisk till att inte lagen som når final får en finalserie på sina hemmaplaner och får dra in storkovan. Hur mkt pengar drar förbundet in på finalen och hur mkt får lagen? Får de någonting av biljettintäkterna? Tänk själv om Dalen kunnat lägga sina hemmamatcher i Hockeyarenan eller detsamma för Storvreta, eller om nu Pixbo lagt sina i Scandinavium och gjort ett bra jippo med paketpriser för alla lag runt göteborg, det hade vart stora pengar tror jag.

Och hur många i Umeå pallar att åka över 100 mil till skåne, säkert 140 mil, inte jag i alla fall, sm-finalen blev en stor hype när de gjorde det till ett tillfälle men nu är det dags att se över det hela igen tycker jag.

Jag tror Dalen vinner och det har jag sagt sedan slutspelet började, på damsidan tror jag Kais Mora vinner för Iksu brukar ju förlora finaler. :)


Uppdaterad!!!

Haha och där fick jag fel men det är ju lätt att säga det efter matcherna är färdigspelade eller hur "Hacket"?

Såg inte någon av matcherna för jag var på innebandycup själv men ni som såg dem kan väl förklara hur Kais Mora kunde totalt vika ner sig och förlora så stort i en final? Finalorutin? Detsamma med Dalen när det skulle avgöras, kom rutinen att spelar roll, kul med åsikter i alla fall.

Falun eller Storvreta till final!

Ja det ska til en 5e match för att avgöra det, Falun är ett kul lag att se på och det vore kul om de nådde final mot Dalen då har vi 2 bra offensiva lag och en helt öppen final utan någon given favorit.

Torsk för Västgötalagen!

Sandared hade inget o säga till om, 0-6 efter första perioden hemma då var det tack och godnatt och storförlust med hela 4-14 har jag för mig, pinsamma siffror för vår seriesegrare.

Lockerud som blev 2a fick möta Köping, även där ryckte hemmalaget Köping ifrån men verkar ha slappnat av på slutet för Lockerud kom ikapp till 9-9 innan det slutade 10-9.

Lärdomen av detta borde vara en enkel ekvation, det är för oseriöst och för dålig nivå i västergötland. När man ser vissa lag som är i div 2 som knappt kör försäsong osv så är det ingen jättemerit o vinna div 2. När dessutom 3 lag ramlar ur div 1 från vårt distrikt borde man verkligen tänka till, vi i distriket har tappat skitmycket och troligtvis kommer tappet att fortsätta.

Grattis Linköping!

och Warberg sumpade det igen, otroligt måste jag säga med den truppen de har och Sveriges bästa damcoach? De hade 4-1 ledning borta men tappade till 4-4.

Måste gratulera min vän Niclas i Linköping som gjorde det bra o nådde Elitserien, klart alla lagen i serien var värda att gå upp, hoppas Curt i Warberg kan påverka lite med sin inflytan? Så seriesegrarna går upp direkt, det är horibelt mot alla tjejer och tränare (herrar) som lagt ner all tid o kraft o vunnit en div 1 och sedan blir rånade på chansen att gå upp.

Grattis också Vänersborg som är uppe i finrummet igen något de definitivt aldrig skulle ha åkt ur i första läget men de kom tillbaka och är förhoppningsvis en erfarenhet rikare av att ha vart nere o vänt.

Kvalförluster för västgötalag!

Men i ärlighetens namn var det ju väntat, Lockerud har en vana att missa kval vet inte vilkgen gång i ordningen de kvalar nu, 3e tror jag och de har inte vart nära någon gång och de föll hemma med 5-7, otroligt mkt ska till om de ska vända på detta borta.

Sandared fick stryk med 9-6 borta mot Malmhaug och hade de inte släppt in de 2 sista sena målen hade de haft ett gyllene läge men 3 mål blir tufft även om jag tror de har större chans än Lockerud.

Grattis Jönköping och Vänersborg!

Jik vann bortamatchen mot Warberg med 4-3 och är klara för Elitserien nästa år då de tagit 10 p och matchen mellan JIK och Gävle blir betydelselös och jag undrar om den ändå kommer spelas, normalt stryks kvalmatcher som är betydelselösa men de kanske har sålt ett gäng förköpsbiljetter mm så de kanske spelar den ändå.

Linköping vann med 5-3 borta mot Gävle och mitt tips (5-4) var ruggigt nära att gå in.

Det betyder väldigt enkelt följande. Warberg måste åka till Linköping och vinna, gör dem inte det så förblir dem kvar i div 1 minst ett år till om inte något lag i elitserien gör en "västerås" och drar sig ur.

Grattis Jönköping och lycka till Linköping och Warberg, må bästa laget spela i Elitserien nästa år.


Aktuell tabell


SM V O F GM
IM P SDV
1. Jönköpings IK 5 3 1 1 23 - 20 10 (0)
2. Linköping IBK 5 3 0 2 19 - 21 9 (0)
3. Warberg IC 5 2 1 2 20 - 17 7 (0)
4. Gävle GIK 5 1 0 4 15 - 19 3 (0)


IBK Vänersborg vann lätt första kvalmatchen mot Sjöstad och det var rutinerade duon Ximena Pettersson och Negjimije Beka som stod för målkalaset då de gjorde 5 av målen. Detta ska de bara spela hem utan några problem i Karlstad, förresten så slutade matchen 7-0.


Dagens kvalmatcher!

De här matcherna går idag på långfredagen.


2012-04-06


Warberg IC - Jönköpings IK Se matchinfo
Gävle GIK - Linköping IBK Se matchinfo


Warberg har inte slagit Jönköping i serie eller kvalmatcher på de sista 5 mötena och jag tror inte de fixar det idag heller. Tror på oavgjort här. 5-5.

Gävle måste vinna nu och inget snack om det, tuff match här för Linköping vet att de har Warberg i sista matchen som de inte hade någon större lycka mot i premiäromgången i kvalet. Tips 4-5.


Lycka till Red Stars!

Vänersborg kvalar idag långfredagen mot Sjöstad från Karlstad. Tippar 6-2 till hemmalaget. Sjöstad är inte dåliga i alla fall inte sist jag såg dem i Björnslaget då imponerade många unga tjejer på mig, hur många av de 90 talisterna som är kvar nu vet jag dock inte.



Så här glada var vi i Vänersborg för ca 2 år sedan när jag tränade dem när vi vunit dm-guld. Hoppas på lika glada miner efter dagens match i kvalet tillbaka till div 1 där laget utan tvekan hör hemma.

Hemmalagen vann igen!

Warberg vann mot Gävle men det satt hårt inne, 3-2 blev det.

Jönköping hade lilla julafton i 2 perioder och ledde med hela 8-3, men sedan vaknade Linköping och siffrorna blev 9-7.

Aktuell tabell


SM V O F GM
IM P SDV
1. Warberg IC 4 2 1 1 17 - 13 7 (0)
2. Jönköpings IK 4 2 1 1 19 - 17 7 (0)
3. Linköping IBK 4 2 0 2 14 - 18 6 (0)
4. Gävle GIK 4 1 0 3 12 - 14 3 (0)

Återstående matcher nedan.


2012-04-06


Warberg IC - Jönköpings IK Se matchinfo
Gävle GIK - Linköping IBK Se matchinfo
2012-04-09


Linköping IBK - Warberg IC Se matchinfo
Jönköpings IK - Gävle GIK Se matchinfo



RSS 2.0