Slutfasen i div 1 södra dam, såhär kan det sluta.....

Många siar om hur olika serier kommer sluta och jag får väl inte vara sämre utan göra som jag brukar och försöka räkna ihop hur bottenstriden slutar, mitten är ovesentligt faktiskt. Börjar nerifrån.
 
 
Plats 12. Sportlife Kungälv. Tror laget slår Pixbo hemma men kammar noll i resterande matcher. Slutar på 15 p och det är faktiskt ändå lite mer än jag trodde från början då lagen från den regionen inte brukar vara så starka. Kungälv har många unga talanger men frågan är om de kan resa sig och komma tillbaka, jag hoppas på det. Laget har som i många år en grym hemsida och en ödmjuk fin attityd som många andra föreningar kan lära lite av och hur man jobbar som förening och bygger på egna talanger och inte försöker värva allt som går på två ben inom 5 mils radie som många andra föreningar i Göteborgsregionen. Även om laget åker ur så tycker jag de ändå gjort ett okej jobb.
 
Totalt 15p
 
Plats 11. Pixbo Jag tror laget får 1p mot Fröjered, 0 mot Kungälv, 3 mot Hovshaga, 1 mot Vänersborg, 0 mot Engelholm och 1 mot Älvstranden. De har många matcher som känns 50-50 och kan lika gärna ta mera men mkt svårtippat.
 
Totalt 20p
 
Plats 10. Olofström, de har ett ganska svårt schema och jag tror endast de tar 3p och det hemma mot Vöikers i näst sista omgången. Tror de torskar mot Vänersborg borta, Fröjered hemma, Warberg borta, Kalmarsund borta, vinner då mot Vöikers hemma och får stryk mot SödraDal borta. Känns som ett ruggigt tufft schema faktiskt.
 
Totalt 22p.
 
Plats 9. Vöikers De har också en hel del 50-50 matcher som jag ser det. Jag tror de får stryk mot Älvstranden borta, Warberg borta, tar 1p på SödraDal hemma, 2p på Fröjered hemma, får stryk mot Olofström borta (nyckelmatch) samt tar 2p hemma mot Kalmarsund.
 
Totalt 23p
----------------------------
Klarar sig kvar gör då.
 
Plats 8 Hovshaga De har ganska tufft schema kvar för de möter många lag som måste vinna. Jag tror de tar 0 mot Warberg borta, 2 mot Älvstranden hemma, 0 mot Pixbo borta, 0 mot Engelholm borta, 3 mot Kungälv hemma och 0 mot Vänersborg borta.
 
Totalt 24p
 
Plats 7 Vänersborg De har ganska bra avslutande matcher tycker jag. Jag tror de tar 3p mot Olofström hemma, förlorar mot Engelholm borta, tar 3p mot Kungälv hemma, tar 2p på Pixbo borta, 1p mot Älvstranden borta, samt slår Hovshaga i sista matchen hemma.
 
Totalt 27p
 
Plats 6 Fröjered Sedan de blev av med några spelare som inte orkade/ville kriga om div 1 platserna så har de fått köra på 2 femmor vilket verkligen gynnat laget då de enligt mig bara har material för att köra på 2 femmor av kvalité och då har också segrarna börja komma. Synd att de slösade bort massa poäng i början av serien när de gick runt på för mkt folk som inte höll måttet och inte lät spetsspelarna få så mkt speltid som de behövde. Nu i alla fall har laget visat sin kapacitet och de kommer klara sig utan några större problem om de inte drabbas av massa skador. De tar 2p mot Pixbo borta, 3 mot Olofström borta, 2p mot Kalmarsund hemma, 1p mot Vöikers borta, 1p mot SödraDal hemma och 0p mot Warberg borta.
 
Totalt 30p
 

Uppdatering av tipstävlingen.

Till omgångens tips då.
 
David fick ihop hela 6p då spiken på SödraDal mot Hovshaga satt, 4-3 blev det, sen poäng på Olofström, Warberg, Fröjered.
 
Johan fick ihop 3 poäng på Kalmarsund (nära spik där), SödraDal och Warberg.
 
Thorbjörn fick ihop 3p på Kalmarsund, Fröjered och SödraDal.
 
total ställning i tipstävlingen:
 
David 53
 
Thorbjörn 50
 
Johan 41
 
 

Summering omgång 16.

Då ska jag summera ihop helgens matcher då, det börjar dra ihop sig.
 
Såhär slutade matcherna.
 
2013-01-26   
FBC Kalmarsund - IBK Vänersborg 4-2
Fröjereds IF - Sportlife Kungälvs IBK 8-4
IBK Vöikers - FBC Engelholm 5-6 SD
Olofströms IBK - Pixbo Wallenstam IBF 3-2
2013-01-27   
Warberg IC - IBF Älvstranden 3-1
IK SödraDal - Hovshaga AIF 4-3
 
 
Kalmarsund är starka det vet vi och Vänersborg var med mycket bra i matchen och släppte in sista målet i tom kasse i slutet. En bra match av Vänersborg men tyvärr 0p för de röda stjärnorna som ligger pyrt till och måste börja ta några trepoängare för nu var det länge sedan.
 
Fröjered vann väntat mot Kungälv och hade 4-0 efter en bit in i första och även om Kungälv kom tillbaka efter en smart utnytttjad timeot så var segern säker för Fröjered.
 
Vöikers tog 1 viktig poäng mot Engelholm och de har tagit någon poäng här o där Vöikers och de små poängen kan vara nyckeln till nytt kontrakt tror jag.
 
Olofström tog chansen och slog Pixbo, ett Pixbo som har ett par måstematcher nu om de inte ska ramla ur.
 
Västkustderbyt blev jämnt och målsnålt. Warberg tog 3p och är snart i teorin seriesegrare även om de vart det i praktiken länge.
 
SödraDal slog Hovshaga med uddamålet och det var väl ganska väntat, hade faktiskt tippat 4-3 så jag är nöjd. :)
 
Mer om tipstävlingen onsdag.
 
 

Helgens matcher i div 1 södra, omg 16.

I torsdagsmatchen vann Fröjered mot Engelholm borta och det är en ganska stor skräll måste jag säga då Engelholm haft relativt lätt för Fröjered de gånger de möts i år (båstad och första matchen i serien).
 
Ny helg på gång och nya matcher ska spelas, de här spelas denna helgen.
 
2013-01-26   
FBC Kalmarsund - IBK Vänersborg Se matchinfo
Olofströms IBK - Pixbo Wallenstam IBF Se matchinfo
IBK Vöikers - FBC Engelholm Se matchinfo
Fröjereds IF - Sportlife Kungälvs IBK Se matchinfo
2013-01-27   
IK SödraDal - Hovshaga AIF Se matchinfo
Warberg IC - IBF Älvstranden Se matchinfo
 
Mina tips då.
 
Match 1. Många jämna matcher som vanligt, Vänersborg är pressat och måste börja ta lite poäng och de har ingen lätt match då de möter Kalmarsund. Jag tror det blir målsnålt och tätt här. Tips 3-3
 
Match 2. En match inget av lagen har råd att förlora, jag tror Olofström vinner denna för de brukar tända till lite extra  hemma och överraska oss ibland. Tips 4-3
 
Match 3. Vöikers brukar vara offensivglada och Engelholm kan också göra många mål så här tror jag på mycket mål. Tips 6-7
 
Match 4. Bortalaget Kungälv vann när de två lagen möttes senast men har en dålig formkurva samtidigt som Fröjered har 3 raka segrar och många spelare som är heta, viktigt att jobbet tas här för Fröjered för är man loja så förlorar man så jämn är serien Tips 7-3
 
Match 5. Hemmastarka SödraDal mot Hovshaga tror jag blir en jämn och målsnål fight. Tips 4-3
 
Match 6. En match som brukar vara toppmöte och visst kan Älvstranden nypa andraplatsen vid seger men jag tycker ändå piratbrudarna har underpresterat i år. Med tanke på att de troligtvis är seriens äldsta lag till medelålder (gissning) och har många som spelat på hög nivå trodde jag nog de skulle vara lite jämnare men de har blandat och gett rätt så mycket. Jag tror att Warberg tänder till på alla cylidrar denna matchen för det är något visst med västkustderby. Tips 8-3
 
Johans tips.
 
Engelhom- FIF 7-4 (färdigspelad 6-8)

Kalmarsund- Vänersborg 4-3
Olofström- Pixbo 4-4
Vöikers- Engelholm 3-6
FIF-SKIBK 4-6
Södra / Dal - Hovshaga 5-2
Wic - Älvstranden 6-2
 
Thorbjörns tips nedan.
 
FBC Kalmarsund - IBK Vänersborg 5-3
Olofströms IBK - Pixbo Wallenstam 4-5
IBK Vöikers - FBC Engelholm 4-7
Fröjereds IF - Sportlife Kungälvs IBK 8-2
IK SödraDal - Hovshaga AIS 6-3
Warberg IC - IBF Älvstranden 4-6

Summering tipstävlingen omg 15.

tipsen slutade såhär.
 
David 3p.
 
Johan 2p
 
Thorbjörn 2p
 
Totalt en ganska så skral tipsomgång men det är svårtippat och väldigt jämna matcher.
 
totalt i tävlingen då.
 
Thorbjörn 47
 
David 47
 
Johan 38
 
kom igen nu Johan!!! :)
 
Imorgon spelar Engelholm mot Fröjered, hemmalaget är klar favorit även om Fröjered tagit 2 raka segrar. 
tips 6-4
 
 Johan tippar nästa omgång såhär.
 

Engelhom- FIF 7-4
Kalmarsund- Vänersborg 4-3
Olofström- Pixbo 4-4
Vöikers- Engelholm 3-6
FIF-SKIBK 4-6
Södra / Dal - Hovshaga 5-2
Wic - Älvstranden 6-2


Summering omgång 15.

Helgens matcher slutade såhär.
 
2013-01-19   
IBF Älvstranden - FBC Kalmarsund 2-3 SD
Hovshaga AIF - Fröjereds IF 4-5
FBC Engelholm - Olofströms IBK 9-3
Pixbo Wallenstam IBF - IBK Vöikers 8-7 SD
2013-01-20   
IBK Vänersborg - Warberg IC 3-4
Sportlife Kungälvs IBK - IK SödraDal 3-4
 
 
Match 1.Jag trodde på hemmalaget här men det blev bortalaget som vann i sudden, jämnt som vanligt i denna serien.
 
Match 2. Blytung bortaseger och Hovshaga är inte helt säkra ännu även om jag tror de fixar kontraktet, hade själv tippat 4-4 så var rätt så nära.
 
Match 3. Lätt hemmaseger och det var rätt så väntat måste jag säga.
 
Match 4. En match där Pixbo tog tunga poäng och visar att de inte tänker vika ner sig i kampen om att få vara kvar i serien. Med lite distans kan Vöikers poäng vara mycket värd även om de nog är missnöjda just nu med bara 1 p.
 
Match 5. Vänersborg gjorde precis som Fröjered när de mötte Warberg för några veckor sedan, en bra insats men när det skulle avgöras så förlorade de ändå och hedersamma förluster är ju inte så roligt direkt men ändå en bra insats av hemmalaget och något att ta med sig till nästa match.
 
Match 6. Kungälv hade även de ledningen mot ett lag som ligger bra mkt högre i tabellen men som vanligt så är det bottenlaget som förlorar de jämna matcherna. Kalla det oflyt om ni vill men jag hävdar att det är mkt mer än bara tur att topplagen alltid vinner i slutet och bottenlagen alltid förlorar i slutet. Kungälv har inte vunnit på flera månader och de behöver desperat en seger.
 
Tipstävlingen uppdateras onsdagkväll.
 
 
 
 
 
 

Helgens matcher i div 1 södra, omg 15.

Helgens matcher är följande.
 
2013-01-19   
IBF Älvstranden - FBC Kalmarsund Se matchinfo
Hovshaga AIF - Fröjereds IF Se matchinfo
Pixbo Wallenstam IBF - IBK Vöikers Se matchinfo
FBC Engelholm - Olofströms IBK Se matchinfo
2013-01-20   
Sportlife Kungälvs IBK - IK SödraDal Se matchinfo
IBK Vänersborg - Warberg IC Se matchinfo
 
 
Match 1. Piraterna vann mycket starkt borta mot SödraDal och jag tror de av bara farten slår Kalmarsund. Tips 6-4
 
Match 2. Streckmatch som är otroligt viktig, hemmaseger och man har ett bra grepp mot lagen under strecket, förlust för hemmalaget och de är med i kampen om överlevnad. För Fröjered är poäng ett måste och helst 3. Tips 4-4.
 
Match 3. Jag ser även denna viktiga streckmatch som en rysare, tror faktiskt på gästerna här för de är lite äldre som lag och ålder och rutin borde avgöra, förr om åren hade Pixbo lite rutin mixat med ungdomarna men numera är rutinen borta och därmed är laget mycket svagare. Tips 3-5
 
Match 4. Syd-Derby och lagen har inte mycket kärlek till varandra vet jag då jag känner fd spelare i ett av lagen vill inte gå in på mer om det men det har varit prestige om vilket lag som vart bäst i många år där. Jag tror att i år är Engelholm laget som är det starkare av de två även om Olofström lär sälja sig dyrt. Tips 7-3
 
Match 5. Kungälv har många förluster i rad och mot stabila SödraDal tror inte jag de tar poäng, enormt viktig match för Kungälv, SödraDal spelar för silvret och bör vinna denna matchen om de ska bli tvåa i serien. Tips 3-6
 
Match 6. Vänersborg brukar vara bra hemma men det var länge sedan de vann nu och det är viktigt för dem att hitta den känslan igen. Jag tror inte att de kommer orka hänga med i Warbergs tempo mer än max halva matchen. Denna matchen bör Warberg vinna rätt så lätt även om Vänersborg säkert kommer prioritera ett starkt försvar. Tips 3-8
 
 
Johans tips:
 
Match 1 7-3
Match 2 3-3
Match 3 1-4
Match 4 9-2
MAtch 5 4-3
Match 6 2-8
 
Thorbjörns tips är följande.
 
IBF Älvstranden - FBC Kalmarsund 6-3
FBC Engelholm - Olofströms IBK 6-4
Hovshaga AIS - Fröjereds IF 5-4
Pixbo Wallenstam - IBK Vöikers 4-3
Sportlife Kungälvs IBK - IK SödraDal 5-4
IBK Vänersborg - Warbergs IC 4-6
 
 
 

Summering tipstävlingen omg 14.

Helgens matcher slutade såhär!
 
2013-01-11   
Fröjereds IF - IBK Vänersborg 6-5
2013-01-12   
Pixbo Wallenstam IBF - FBC Kalmarsund 0-2
IBK Vöikers - Hovshaga AIF 3-5
Olofströms IBK - Sportlife Kungälvs IBK 6-5
2013-01-13   
IK SödraDal - IBF Älvstranden 3-6
Warberg IC - FBC Engelholm 8-3
 

Kort summering av matcherna.
 
Fröjered hakade på tåget och vände mot Vänersborg, ruskigt viktiga 3p där för hemmalaget.
 
Kalmarsund fixade årets första nolla, starkt gjort.
 
Hovshaga vann Växjöderbyt och slipper bottenstriden i alla fall någon vecka framåt.
 
Olofström slog formsvaga Kungälv som inte vunnit på länge nu.
 
Piraterna från Göteborg bortaslag SödraDal, riktigt bra gjort faktiskt.
 
Warberg vann väntat hemma mot Engelholm och avgjorde i princip serien.
 
 
Tipstävlingen då.
 
David fick ihop 2p på Kalmarsundseger och på Olofström.
 
Thorbjörn fick ihop 3p och var ruggigt nära 2 spikar då han hade 6-4 till Olofström (6-5) och 5-3 till Älvstranden (6-3), han hade även Warbergseger.
 
Johan fick ihop 2p på Kalmar och Warberg.
 
på de 2 tidiga matcherna fick David och Thorbjörn ihop 1p var på Warbergs seger mot Kungälv, Johan tippade med hjärtat men det sket sig kan man säga. :)
 
En skral omgång för oss tippare helt enkelt.
 
Totalt i tipstävlingen.
 
Thorbjörn 45 p
 
David 44p
 
Johan sladdar lite och har 36 men det kan vända lätt om man sätter någon spik.
 
 
 

Warberg avgjorde serien!

För inte kan de få stora darren och tappa detta?
 
Aktuell tabell
  SMVOFGM IMPSDV
1. Warberg IC 14 12 2 0 104 - 36 39 (1)
 
2. IBF Älvstranden 14 8 2 4 73 - 51 26 (0)
3. IK SödraDal 14 8 2 4 68 - 62 26 (0)
4. FBC Engelholm 13 7 2 4 73 - 56 24 (1)
5. FBC Kalmarsund 14 7 3 4 55 - 52 24 (0)
6. Hovshaga AIF 13 5 4 4 58 - 51 19 (0)
7. IBK Vöikers 14 4 2 8 57 - 74 16 (2)
8. Olofströms IBK 14 4 3 7 54 - 76 16 (1)
 
9. IBK Vänersborg 13 3 4 6 49 - 66 15 (2)
10. Fröjereds IF 13 2 4 7 65 - 70 12 (2)
11. Pixbo Wallenstam IBF 14 2 4 8 56 - 83 12 (2)
12. Sportlife Kungälvs IBK 14 4 0 10 53 - 88 12 (0)
 
Det som jag tidigare sagt är ju att de inte fått spela direkt många matcher som har någon betydelse så den mentala träningen att prestera i skarpt läge är något de inte får. Däremot behöver de inte chansa med spelare som inte är helt 100 % vilket är en klar fördel, de kan i lugn och ro förbereda sig för kval och redan före kvalet anpassa träningen så att de får en formtopp i kvalet. Att de skulle vinna serien har ju inte vart något snack om saken då de har 3 bra femmor och det är ju lite synd att de inte gick upp ifjol istället för Linköping som inte haft ett smack att göra i dam SSL. Tittar man på tabellen och tar bort Warberg hade serien varit en mumsbit med jämnt både i toppen och botten. Går nu Warberg upp i år (inte fan sumpar dem det i år igen eller?) så blir det en mycket spännande serie nästa år om vilket lag som vinner serien.
 
Mer om helgens matcher senare under måndagen.

Viktiga 3 poäng för Fröjered mot Vänersborg.

Cirka halva matchen hann jag se innan det var dags att lägga barnen, matchen började relativt avvaktande och inget av lagen ville gå bort sig kändes det som. Det luckrades upp lite mer ju längre matchen gick och både 1-0 och 1-1 var lite petamål framför kassen. 1-2 målet var snyggt, Vänersborg utnyttjar ett bolltapp i mittzon och Belinda Johansson tvekar inte utan bara smätter upp bollen i nättaket bakom en chanslös Amme. Sådana avslut man vill se, ingen tvekan utan bara bom in med skiten bara.
 
Efter första perioden tycker jag att gästerna Vänersborg såg bättre ut för de tog rejälare avslut och de är mycket väl pålästa om hur det ska utnyttja Fröjereds misstag. I Början av andra så gjorde Fröjered ett snyggt 2-2 mål, jag såg inte hela sekvensen då jag höll mina barn lugna (vilket var svårare o svårare ju längre matchen gick) men det var ett kanonskott av Anna Nordmark i alla fall. Efter målet fick hemmalaget engergi och tryckte på och Sofie i Vänersborgskassen gjorde bland annat en trippelräddning (kan ha fått hjälp av en back som täck också) men när ett lag ligger på och inte gör mål så sticker oftast det andra upp och gör mål vilket exakt hände. Vänersborg hade en jättechans när Bodin missade men bollen hamnade istället hos Ximena som hittade Belinda som petade in bollen i tumultet framför mål och viktiga 2-3 till Vänersborg istället. Efter det målet tog gästerna över som fick energi och det sista jag såg i matchen var att Ximena dundrade in 4-2 relativt enkelt utan att någon i hemmalaget störde henne, ett klassavslut var det också rätt upp i nättaket.
 
Fröjered fick in psykologiska 3-4 19:48 i andra perioden och det måste varit ruggigt skönt att gå in i pausvilan och känna att man verkligen är med i matchen.
 
Jag kan tänka mig att det målet gav energi hela pausen för redan i första minuten i tredje smällde Annie Storm in kvitteringen till 4-4 och där svängde garanterat mentala övertaget över till Fröjered.
 
Linn Johansson gjorde 5-4 och efter en timeout från Filipsson och troligtvis order om full fart framåt, så kontrade Fröjered in 6-4 någon minut senare och med 17 sekunder kvar tog Löfborg i Fröjered timeout och 2 sekunder senare smällde Vänersborg in en av sina fina varianter in ett mål och då 6-5 med 15 sekunder kvar. Det var knappt så man vågade kolla på skärmen för flertalet matcher denna säsongen har det skitit sig i slutsekunderna men det blev inga fler mål och Fröjered tog andra segern denna säsongen och 3 mycket viktiga poäng. Vänersborg ligger på rätt sida strecket men är indraget i striden om div 1 platsen nästa år.
 
Jag hoppas och tror båda lagen klarar sig kvar men det hänger på att de båda inte får skador på fel spelare då båda lagen har ca 10 riktigt bra spelare men sedan är det relativt tunt och kännbart när folk saknas.
 
Då Fröjereds bästa period kom när jag gått så har jag svårt att ge några individuella beröm utan ger istället lite till Vänersborg som var riktigt kul att se då jag inte sett dem på ett tag.
 
Summering då!
 
Det jag kände och flera andra jag pratat med var att Vänersborg hade rejälare avslut, det är "all in" om man pratar pokerspråk medans hemmalagets skott är kanske 60-70 %, kan vara lite mentalt att man själv inte tror själv att man ska göra mål och då inte fullföljer helt. Svårt att säga men jag vill efterlysa mera killer instinct hos Fröjered tjejerna på avsluten, sen behöver man ju inte ta i så man skjuter över varenda gång heller......
 
Jag har hyllat gästerna mycket nu och det förtjänade dem men en sak tänkte jag på, det såg faktiskt rätt så otränat ut på sina håll och flera spelare såg riktigt trötta ut redan efter halva matchen. Kan vara så att några vart lite småsjuka osv men jag tror Filipsson inte får glömma av fysträningen speciellt när de inte kör på mer än 2 femmor. En spelare de borde få igång ordentligt är Erika Sjöberg, såg direkt i hennes byte att den tjejen har känsla och rörde sig bra, förmodligen spelade hon minimalt för hon vart skadad men henne tycker jag visade klass direkt, sparkapital helt klart där.
 
Hos gästerna vill jag i alla fall berömma följande.
 
Hela kedjan med Belinda, Bodin och Ximena var en fröjd att se, väggspel och fina kombinationer och livsfarligt varje gång i princip de var inne, det märktes att de spelat många matcher ihop för de behövde inte alltid snacka utan visste vart de var, sådant tycker jag är viktigt att behålla kontinuelitet i kedjor och där har Filipsson fått ihop en riktigt bra kedja, den andra tyckte jag såg riktigt trög ut faktiskt så där har de något att jobba på..
 
 

Div 1 s omgång 14. UPPDATERAT!!!!

Helgens matcher är dessa.
 
2013-01-11   
Fröjereds IF - IBK Vänersborg Se matchinfo
2013-01-12   
Pixbo Wallenstam IBF - FBC Kalmarsund Se matchinfo
Olofströms IBK - Sportlife Kungälvs IBK Se matchinfo
IBK Vöikers - Hovshaga AIF Se matchinfo
2013-01-13   
IK SödraDal - IBF Älvstranden Se matchinfo
Warberg IC - FBC Engelholm Se matchinfo
 
Match 1. Fredag och västgöta-derby smakar inte fel måste jag säga. Får se hur mkt mina barn orkar vara uppe och titta men planerar i alla fall att se första perioden sen får vi se om de är trötta och vill hem eller om de vill stanna hela matchen.
 
Historiskt har Fröjered inte mycket att komma med mot Vänersborg faktiskt, när jag nu jämför de båda lagen som jag ändå tycker jag har järnkoll på även om jag inte sett Vänersborg spela i år så blir det jämnt på pappret. Nycklar att vinna matchen är ju att sätta chanserna samt att målvakten har en bra dag. Matchens betydelse är viktig för båda lagen men kanske mest viktig för hemmalaget som vid en förlust är långt borta från det hemska strecket. I dessa tider är det ju förkylningar osv och jag tycker att som spelare har man själv ett ansvar att äta frukt och dricka juice (brämhults är inte fel) samt tvätta händer osv så man håller sig frisk så det kommer ju också att spela roll om de saknar "fel spelare".
 
Om jag slutar att svamla och kommer till saken så känns jag nog rätt feg och tråkig när jag tippar matchen, oavgjort. Har vänt och vridit på denna matchen i någon vecka men har svårt att hitta en solklar vinnare. Det borde i alla fall bli mycket jämnt. Tips 4-4
 
Match 2 . Även här känns det relativt jämnt även om jag tror Kalmarsund är lite vassare för de brukar ha en ruggigt bra förstafemma. Tips 3-5
 
Match 3. Hoppsan missade på något sätt när jag skrev att skriva om denna hyperviktiga matchen mellan Olofström och Sportlife Kungälv. Hur kunde jag missa den, tja mänskliga faktorn skulle jag tro.
Jag går här på ren form, Kungälv har haft det tungt ett tag, dock är det 2 lag som borde vara mycket jämna, men tror på hemmaseger då det är en lång bortamatch för gästerna från Bohus fästnings området. Tips 4-3
 
Match 4. Växjöderby eller vad man kan kalla det, denna matchen vill ingen förlora och jag tror faktiskt på tätt och tufft här. Tips 3-3
 
Match 5. SödraDal är ruggigt stabila bakåt och Älvstranden har ett gäng vassa målskyttar, tips 4-3, tror hemmaplan avgör. Mycket svårtippad match. Historiskt brukar inte Älvstranden vara så vassa efter jul så jag går på den känslan.
 
Match 6. Hoppas på att Engelholm vinner och sätter lite liv i serien även om jag inte ens tror det själv. Tips 3-5
 
 Thorbjörn tippar följande.
 
Känns som en väldigt svår omgång, här är min rad:
 
Fröjereds IF - IBK Vänersborg 4-6
Pixbo Wallenstam IBF - FBC Kalmarsund 5-3
Olofströms IBK - Sportlife Kungälvs IBK 6-4
IBK Vöikers - Hovshaga AIS 6-4
IK SödraDal - IBF Älvstranden 3-5
Warberg IC - FBC Engelholm 6-3
 
Johans fullständiga rad nedan..
 
Fröjered - Vänersborg 3-3
Pixbo - Kalmar3-4
Olofström - Kungälv 2-4
Vöikers- hovshaga 5-2
Södra dal - älvstranden 4-4
Wic- engelholm 7-5

Tipstävlingen med hängmatcher!

2 hängmatcher spelas i veckan, hoppas mina tipskollegor hinner tippa annars stryker jag matcherna från tävlingen.
2013-01-05   
IBK Vänersborg - IBK Vöikers Se matchinfo
2013-01-07   
Sportlife Kungälvs IBK - Warberg IC Se matchinfo
 
 
Jag skriver ändå lite om de här. Måste säga att jag skaffat ny dator och tycker inte om att skriva på bärbara så det kan säkert bli en del "stavfel" så ni får ha överseende.
 
Match 1. Vänersborg har på 3 möten torskat 3 mot detta laget även om de hette Inglestad/Växjö förut och vad talar för att de ska vinna nu om de inte gjort det på de 3 förra försöken. Jag kan egentligen inte komma på något vettigt faktiskt så jag tror helt enkelt att Vöikers inte passar "Red Stars" något vidare även om brudarna är starka i "Vänersborgen" (som jag kallade idrottshuset när jag va tränare där) så tror jag på traditionens makt här. Även om jag tror Vänersborg är ett spelmässigt bättre lag så tippar jag bortaseger. Tips 3-5
 
Match 2. Warberg borde vinna ganska lätt här, de har 3 ruggigt bra femmor och allt handlar väl om deras inställning till matchen, tror de är lite innebandysugna nu efter ett uppehåll och hemmlaget har många förluster i rad. Tips 1-13
 
Thorbjörn skriver följande om matcherna.
 
Här kommer min rad:
 
Match 1: 6-4 Dags för Vänersborg att besegra sina demoner från Växjö, skall erkänna att jag hade tänkt tippa på Vöikers p,g,a dom senaste årens resultat mellan lagen. Men när nu David redan hade tippat på Vöikers så tar jag självklart Vänersborg som jag tycker är ett bättre lag. Har Philipsson lärt sig sin läxa månne tro?
 
Match 2: 2-10 Inte ens om Kungälv lyckas flytta in Bohus fästning i Mimershallen och placerar den framför eget mål skulle dom hålla tätt mot Warberg. Nää Warberg bättre i allt.
 
Johan tippar 3-6 i match 1 och 8-5 i match 2.

Nytt år nya matcher, nya mål!

Ja ett nytt år och mycket händer som alltid på innebandyfronten. Div 1 södra kör igång igen med otroligt många viktiga matcher vilket är kul, får hoppas att publiken inser sitt värde och stöttar sitt lag.
 
VI får väl se om förbundet ändrar något på damsidan och vågar göra 2 allsvenskor och fler div 1 serier, vilket vore ett lyft för damsidan.
 
Vore också intressant att se hur alla SSL klubbar ska kunna jobba gemensamt för att höja publiksnittet som verkar vara på väg ner på de flesta håll, det var inte så många år sedan det var lapp på luckan lite överallt men i år verkar många stolar stå tomma och gapa, varför är det så?

RSS 2.0