Vinnaren blev...

Linus Martinsson som jag varnade för inför pokerturneringen, och det svängde många gånger, efter första timmen låg han riktigt pyrt till men lyckades vinna rätt potter och vann hela skiten.

För mig själv gick det riktigt bra timma 1 och då var jag chipleader på mitt bord. Dock brydde jag mig inte om att göra en rebuy/addon då jag hade mkt marker och kände att det var inga proble detta. Förlorade en stor pott när jag satte Kalén all in men det visade sig att han satt med AA just den handen och min draghand med både färg och stege föll inte ut. Ut åkte jag sedan när jag hade KK och Kuben fick in en stege på floppen, fick trissen men det hjälpte inte.

Grattis i alla fall till Linus Martinsson.

Årets pokerturnering i FIBK!

Tyvärr har det varit många bortfall från årets pokerturnering och mästaren sedan 2011 (var ingen turnering ifjol) Victor Lövgren som numera huserar i Mariestadsklubben Lockerud kan inte vara med.

Favoritskapet kretsar runt några luriga rävar. Jan Ekman som har en stor erfarenhet av poker är en av dem som har roddat det, sen säger ryktena att kapten Joel Hansfeldt som är en smart kille även kan vara en lurig pokerspelare. Vi har även Robert "bagarn" Fahlqvist som är skadad och säkert har tränat en del när vi andra vart på träningar, ingen har nämligen sett honom på några månader. Outsiders är bröderna Martinsson precis som på innebandyplanen helt oberäkneliga och kan säkert dra ut både en och annan mer erfaren pokerräv. Jag själv har ju en ganska stor pokerbakgrund men det är 99 % på nätpoker och livepoker är jag nog inte lika vass på men om jag inte har "otur" ska jag nog kunna utmana.


Förlust i träningsmatchen mot Göteborg p17!

Vi matchade lite idag lördag den 21a mot Göteborgs distriktslag som hade frågat oss om en match. De satte upp ett högt tempo och det blev en bra träningsmatch för oss. Vi hade bra kontakt tills i början av 3e när vi tappade 3-4 till 3-9 men jag är ändå nöjd med matchen. Vi hade flertalet spelare som inte spelat något eller ytterst lite i div 2 som gick in och gjorde det bra, fick även lirat en del själv när det blev lite skador och grejer och jobbigt värre var det. :)
 
Målskyttar. Michael Gustavsson, Albin Frölin x2.
 
 

Mullsjö vann derbyt och skickade JIK ur serien?

Njae riktigt avgjort är det inte och JIK har rest sig på 9 några gånger förr men, JIK har några få spelare som är bra, men som lag har de inte mycket att komma med tycker jag. Deras målvakt var utan tvekan för mig deras bästa spelare, men i övrigt bör de höja sig avsevärt. Har man inte tagit en enda 3poängare efter mer än halva serien är man jävligt illa ute såklart. Men jag ser inte ens något att bygga på om jag ska vara ärlig, att dessutom dra på sig skitutvisningar i ett tätt derby är inte jättesmart heller.
 
Men som ett derby ändå är så lyckades JIK skaka lite nerv i matchen även om de var sämre än Mullsjö så lyckades inte hemmalaget sätta bollen i sitt 2 mot 1 läge där Gillek serverade sin kedjekompis som bara behövde sätta bollen i öppen kasse men missade, i anfallet efter så blev det 2-3 för JIK istället för 4-1 till Mullsjö. JIK fick en gyllene chans att sätta 3-3 men skottet gick utanför och Mais vann 3p. Klarar sig JIK kvar ska jag köpa en matchtröja med JIK på det lovar jag.
 
Publiken var riktigt med på noterna, Jag hade lyckats att få min sittplats brevid killen med stora trumman mitt i den 10 faldiga "Blue farmers" klacken, kan jämföras med vår Oden United klack som var ca 10 pers sist också. Inte så tokigt av vår klack då vi spelar i div 2 och mais i SSL. Jag tog ståplats efter 1a perioden då jag blev döv av trummandet, är för gammal för att stå i klack. :) 1750 personer skapade riktigt bra stämning, även JIK sektionen med ca 200 pers hördes då o då.
 
Matchen slutade 3-2 och Mullsjö hänger på tåget och har häng på 5e platsen, är väl 6a nu om jag räknade rätt.
 
Mycket kul att se på SSL, är otroligt imponerad av de rutinerade domarna, ser det dem ska se och är tydliga för alla parter vad som gäller, jag hoppas att våra domare i div 2 är och kikar lite matcher live i SSL för att se hur domarna jobbar, det är enorm skillnad vilket det givetvis även är på spelarna men när vi som spelare/tränare vill se och lära borde även domarna göra det tycker jag. Råsbrink/Walkert var klockrena måste jag säga, grymt bra jobbat.
 
Hörde att Lime/Holmgren var där och kikade, kul att de satsar och hoppas för deras skull de får döma div 1, dock kommer de vara mkt saknade av oss div 2 lag här. Synd det inte är fler domarpar som har ambitionen att vilja uppåt, tyvärr är det ont om domare i vårt distrikt och vi har en otroligt hög medelålder och risken finns att vi får stor domarbrist om något år när många är en bra bit över 40 och även över 50 på vissa håll i div 2.
 

SSL DERBY på torsdag i skogen!

FIxade mig en biljett till Mais vs Jik på torsdag, vi är ett gäng från Falköpings ibk som ska åka och kika. Tror på Mullsjöseger, inte stort nej i derbyn brukar det och ska självklart bli tight och en bra fight. Ska bli kul att kika i alla fall, hoppas JIK bjuder till och spelar en bra match. Jik som jag tror åker ur så det skriker om det i år, trots att de lyckades överraska mot Storvreta, men hur bra är Storvreta i år? De känns inte så hungriga, kanske de kommer igång?
 
Jag tippar 8-6 till Mullsjö i alla fall.

Förlust mot Sandared i jämn match!

Matchen mot Sandared blev jämn, vi var inte så effektiva idag och via ett mål i tom kasse blev det 3-6. Jobbigt med förlust men positiva insatser av backarna idag tycker jag. 5 insläppta (om man inte räknar det i tom kasse) är helt okej, normalt sett gör vi en 6-7 mål så det borde i alla fall varit en poäng idag men icke.
 
Har vart relativt nöjd med domarna i år men inte detta domarparet, 2 gånger av 2 har jag fått bli riktigt, riktigt besviken när de dömt.
 
Samma domarpar som vi hade mot Elfhög där jag upplevde många konstiga situationer, idag var det speciellt när motståndarna ger vår spelare ett slag där en av domarna ser hela situationen och inte en enda spelare emellan och han skiter i den. Finns inte det M3 där så kan vi slopa matchstraffen. Efter matchen säger han "jag tar på mig den", jaha så dags när vi förlorat matchen att ta på sig den, om man inte kan ta obekväma beslut bör man sluta döma omgående. Att inte se eller vara felplacerad är en sak, men att skita i det, ja då har jag inget förtroende kvar alltså. fy fan vad jag blir trött, matcherna mot Boråslagen (Fristad och Sandared) har vart de klart fulaste änså länge.
 
Nästa match blir mot Elfhög då Stöpen ville flytta matchen den 4/1, vilket jag gick med på, de hade väl någon spelare borta och var väl livrädda för att möta oss utan sitt absolut bästa lag då de bara slog oss med 14-4 på vår hemmaplan, men ny speltid blir i slutet på januari i alla fall. Om jag skulle flyttat alla matcher jag inte haft fullt lag hade vi inte spelaten enda match i år, men men nu blir det så.

lite bloggstiltje.

Tjena på er som kikar hit.
 
Har inte haft så mkt intressanta saker att skriva om det sista, jobbar mkt och saker som fritid finns det inte gott om.
 
Hade match igår fredag mot Götene med u-laget i div 4. Blev förlust, runt 10-6 eller så tror jag det blev, har förträngt det nu. Vi missade för mkt enkla målchanser där vi borde gjort mål och gjorde för många lätta misstag. De fick göra 3 av 3 i pp o där måste vi tagga till för så jävla lätt får vi inte släppa till mål. Mkt som ändå såg bra ut, spelmässigt men man vinner ju inga matcher för man spelar snyggt.
 
Ny match imorgon för alaget i div 2 mot Sandared, de smiskade oss i premiären med 9-3 och vi måste upp 2 nivåer om vi ska få ett bra resultat med oss. Blir en tuff match men som skönt är så har vi hemmaplan nu och där brukar vi få bra stöd av Oden United som är en grym klack.
 
 Sveriges damer vann med 9-2 mot Tjeckien i VM semin, oj oj spännande som vanligt i dam vm.

Seger mot Vänersborg!

Seger blev det men det såg ut som vi höll på att tappa det. Från en stabil 4-2 ledning inför 3:e och bra kontroll på deras heta 1a femma så blev det spännande. Båda lagen gjorde var sitt mål och med ledning 5-3 tog jag timeout för att matcha femmorna på ett annat sätt än tidigare men det sket sig och istället satte de 4-5 på frislag och sedan åkte vi på en utvisning (klockren 2a) för slag och de kunde bomba in 5-5. Men ibland har man marginalerna på sin sida och Linus Martinsson som är mest känd som en assistkung drog iväg ett skott lite på chans som gick in vid den försmädliga lilla luckan som ofta finns på förstastolpen och vi kunde vinna med 6-5. Rättvist då? Tja jag ska va ärlig och säga att oavgjort hade varit rättvist då vi var nedtrycka i 3e perioden men vi var klart vassare i andra och första var rätt så jämnt mellan lagen.
 
Matchen vinns av kriget vår andrafemma gör och Erik i målet som spikar igen långa stunder när Vänersborg hade många lägen, att bara släppa in 3 mål mot Vänersborgs 1a femma är mycket bra. Vi fick offra mkt spel med boll men det viktigaste var att matchplanen funkade och vi kunde ta 3 poäng så vi får lite mer arbetsro och slipper vara med i bottenracet med Fristad och Rydboholm.

Förändringar i JIK herr!

Det var väl inte direkt väntat, det är alltid det lättaste att sparka tränarstaben (huvudtränaren) när det går tungt och det har JIK gjort. Men om vi alla ska va ärliga, har JIK en trupp som håller SSL klass? Vet de fan måste jag säga, de tappade flera riktigt bra spelare till östra i allsvenskan och redan där såg jag varningsklockor. De hade ju inget bländande spel ifjol heller så jag tror effekten av detta ledarbyte kommer ge totalt noll. Det gäller att hitta lite kvalite i spelartruppen också, men hur lätt värvar man in spelare nu? Det gör man inte utan att lägga upp lite slantar, något JIK inte direkt varit kända för att ha, var ju inte så många år sedan de var konkursmässiga med en jätteskuld. I värsta fall åker även damlaget ur, men de har vaknat upp o koman och tagit några skrällpoäng så de kan tack vare att serien i princip är stängd med bara 1 lag som åker ändå klara sig. Blir det kval tror jag JIK dam får det tufft i år med en så tunn trupp om de inte börja få tillbaka spelare som lämnat laget eller är skadade osv. Det jag alltid tycker är lite konstigt med JIK dam är att på pappret har de hur mkt spelare som helst men när det väl kommer till kritan på match är de runt 11-12 spelare, vart är alla andra?
 
Kul tycker jag i alla fall om man pratar innebandy i närområdet är att Mullsjö trampar på, de är riktigt sevärda och spelar en bra innebandy. Vore kul med slutspel i skogen i vår.

RSS 2.0