Veckan som varit.

Hart kört 2 innebandypass (som tränare) i veckan med ett lag i närområdet. Var roligare än jag mindes att köra träningar och känna lukten av lite plastbollar. :) Får se om man gör tränarcomeback igen, vore kul om allt går i lås. Mer om det när det är bestämt hur det blir.

Lite stiltje i innebandyns värld.

Såg att ibk Vänersborgs damer värvat en fd ssl spelare, dock ingen jag hört talas om tidigare men säkert ett kanonförvärv för dem.
 
Läs mer på www.ibkvanersborg.se
 
Hässelby (div 1 m) har också fått 2 nya spelare.
 
http://www.hskinnebandy.se/
 
 

Omröstningen klar!

Så här röstar jag på låtarna ikväll.
 
12 Danmark
10 Vitryssland
8 Ukraina
7 Irland
6 Island
5 Moldavien
4 Finland
3 Norge
2 Rumänien
1 Tyskland

Glöm inte att rösta ikväll!

Ikväll är det Danmark som är min favorit som jag tidigare skrev om, lyssna noga det är en fin melodi och tjejen sjunger riktigt bra. Det enda som talar för att den inte ska vinna är att det är min favorit.....
 
Kika på den här.
 
http://www.youtube.com/watch?v=hMHcHq4M0PU
 
Gillar också Belarus (Vitrysslands) låt, påminner om min gamla favorit från Ukraina, jag pratar om Wild Dances som vann för några år sedan.
 
 

Vm-final trots allt!

Måste säga att Sveriges spel i gruppspelet vart otroligt långsamt och dåligt men mot "bättre" lag verkar det gå lättare. Canada spelade i princip ut oss men det gick ändå vägen på straffar och finnarna var idag helt uddlösa och kom inte till mycket så det gick lätt till finalen där jag hoppas Schweiz står, jag hade faktiskt unnat Schweiz att få vinna VM-guld , de har ju inte ens en enda medalj så bar en final skulle ju vara en riktig fjäder i hatten för dem.

Eurovisiondags!!

Vårens höjdpunkt är oftast Eurovision, min favorit hittills är Danmark men det kan ändra sig för jag har inte hört alla låtar än.
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=k59E7T0H-Us
 
Danmarks låt på länken.

Guld i Göteborg cup!

Sista dagen började med kvartsfinal emot Lugi från Lund, skulle tippa på ett div 2 lag, vi vann med 2-0 men spelet stämde inte direkt men ändå skönt att vinna, de hade en i stolpen med ca minuten kvar, hade de gjort 1-2 där så hade det kunnat bli darr.
 
Semi blev mot Sportlife Kungälv som chockade oss och dunkade rent ut sagt in 1-0 efter 8 sekunder, som om inte det vore ett "Wake up call" så gjorde de även 2-0 efter ca 1.40. Det positiva med det var att det var mycket kvar av matchen så det fanns tid att hämta ikapp. Vi började hitta rätt offensivt och Jennifer Stålhult visade vägen med ett Solomål och sedan även en frislagsbågning samt att vi däremellan kvitterade så hade vi vänt före pausen om jag kommer ihåg rätt. Kungälv gjorde 3-3 och vi 4-3. Med ca 1 minut kvar så kvitterade Kungälv och visade stark moral att tro på sig själva och inte ge upp. Sudden blev det och där kunde vi i vårt andra anfall göra 5-4 via inspel i slottet och där hade backen Lisa Eskils dykt upp och gjorde mål. Kungälv var riktigt bra måste jag säga, klasser bättre än Huskvarna som ska spela div 1 i höst t ex.
 
I finalen väntade sedan Täby, ett lag som hade dubblat med flertalet spelare även i dam jr 18 klassen vilket nog märktes av lite då de inte orkade/(ville) spela sin högpress som de lyckades så bra med i jr finalen då de krossade Lillån totalt. Vår plan var att spela disciplinerat samt rulla boll och trötta ut dem samt kontra då det blir stora ytor när ett lag pressar. Så blev det inte direkt då de inte gick på högpress men vi spelade ändå bra bollrull, måste säga att ett utomordentligt och neutralt matchreferat finns på länken nedan samt lite bilder mm från finalen, mycket proffsigt av Backadalen som skötte turneringen riktigt bra.
 
Vi vann matchen i alla fall med 3-1 där matchens delikatess var när hypersnabba Sara Bengtsson bröt och löpte emellan 2 backar och tryckte in sitt mål i krysset samtidigt som hon fick tacklingen, men den kändes mindre när hon såg bollen gå i mål, riktigt kul att hon fick krydda finalen med ett så fint mål då hon bara växte hela turneringen tycke jag. Den tjejen kommer ha en stor innebandyframtid är jag säker på.
 
Backadalens matchreferat från finalen nedan.
 
http://www.proteamonline.se/customers/news_show.asp?Id=1438&NewsId=285945
 
Vill också berömma Göteborgs innebandyförbunds domare som var riktigt bra, även ett västgötapar såg jag döma en final, Ragnevi och Andersson som också var bra. Nivån hos samtliga domarpar var väldigt bra och jag hörde faktiskt inte i någon match några direkta protester och det är väldigt ovanligt.
 
Avslutningsvis vill jag tacka Hässelby för jag fick vara med, det var verkligen kul att vara med er i helgens turnering.
 

Dag 2 gbg cup.

2 sena matcher under lördagen och 2 fina segrar med 7-0 mot Pixbos juniordamlag. Ett lag som sprang och kämpade mkt och ville lära sig och höll inte igen något, all respekt till dem måste jag säga som inte stod i köttmur utan ville framåt.
 
Match 2 mot Backadalen som slutade 5-0 och tja, det var ju som i de andra spel mot 1 mål även där, det är ju stor skillnad på div 1 lag och div 2 o div 3 lag, dock är ju Huskvarna som vi spelade 0-0 emot klara för div 1 nästa säsong.
 
Match imorgon mot Luigi, vet inte något om dem faktiskt och har aldrig mött dem så det ska bli kul, även mer kul med mer matchtid 2x 15 istället för 1x22.
 
Flera spelare tycker jag tog några kliv och var bättre idag än igår, tror att de har blivit mer vana vid Lundbystrands golv och så. Riktigt bra lag är Hässelby måste jag säga, grymt passningsspel där alla i femman hela tiden deltager samt att alla jobbar hårt i försvaret.
 
 

Cupen igång.

Fredag och match mot Huskvarna med gamle Thommy Edberg som coach, en coach jag mött flertalet gånger och Thommy är känd som en coach som har bra defensiv organisation, det lyckades denna gången då vi (Hässelby) dominerade matchen och hade ca 13-16 skott på mål mot 2 för Huskvarna men 0-0 blev det och Huskvarnas målvakts storspel räddade en poäng till dem.
 
Match 2 mot ett Varla som Huskvarna tidigare slagit, tror det var med 3-0 eller något sådant. Nu var målet att vinna med minst 4 mål och se till att vi kunde vinna gruppen på målskillnad, vi kände att spelet funkade och att om vi bara gjorde 1an så skulle ketchupeffekten komma. Två flosker stod vi tränare för i matchen, jag tar första då jag säger -kom ihåg nu att ha tålamod vi behöver inte göra mål i första bytet, klart andrakedjan går in o dunkar in 1-0 just i sitt första byte såklart då. Ett snyggt klapp klapp mål med inspel i slottet och en chanslös målvakt i Varla. Målen kom efterhand och efter 19 minuter och 50 sekunder ropar Göran Hagberg, 10 kvar när vi får frislag, det roliga är att matchtiden är 22 minuter, långa tio sekunder kan man säga. :)
 
Riktigt bra spel i båda matcherna där tjejerna jobbade på bra, det är ju lite svårt när man inte har hundra koll på namnen men det kommer mer och mer för varje match känner jag, vi ser fram emot våra 2 sista gruppspelsmatcher mot Pixbo och Backadalen. 
 
Roligt med cup och glad stämning med mycket skratt och avslappnat men ändå fokuserat och tjejerna visar att de är riktiga vinnarskallar.
 
På domarnivån kan man inte säga något heller, det är svårt o döma lag som spelar i olika divisioner men domarna har gjort det bra tycker jag, kul att se Bjarne Wesenlund på planen som alltid har roligt när han dömer, man blir glad av att se Bjarne.

Nu kör vi Göteborg cup!

Ska bli kul med Göteborg cup, ett härligt gäng som jag ska hänga med i dagarna, laget är Hässelbys damlag.
 
Imorgon blir det match i Lundbystrand 1 (Underbar hall och golv) med start mot Huskvarna som vunnit sina 2 första matcher, ska det bli gruppseger är seger eller i alla fall oavgjort ett måste.
 
Det är lite oklart hur många från truppen som åker med, som alltid när det är cup blir det väl lite blandat. Nyckeln i cupen är att starta bra då matchtiden endast är 1x 22, lite väl lite om jag ska va ärlig, i slutspelet är det 2 x15 så det är lite bättre.
 
Jag ska ha lite extra koll på Skövdebrudarna där jag har några före detta spelare sen Fröjeredtiden och sen brukar man träffa på en del folk man känner och sådana man absolut inte räknat med att träffa på, innebandy är kul. :)
 
Ja då är det bara att köra på då. :)
 
 

Nu small en BOMB av på silly season!

Jag är mycket emot att skriva silly season bomb om det inte är en landslagsspelare vi snackar om men när Peder Bodén skriver på för allsvenskan Thoréngruppen så skriver jag bomb i alla fall. T G ser ruggigt starka ut och jag skulle kalla det fiasko om de inte går upp i SSL efter nästa säsong är färdigspelad med den truppen de har. Blir inte roligt för övriga lag i den norra serien nu i alla fall.
 
I övrigt lite småvärvningar här o där. Ryktas om Anders Mörk till Visby som tränare, ska bli intressant att se om han kan ta upp den till allsvenskan efter de åkt ur, personligen tror inte jag det om de inte får en drös spelare på ingång. Jag tror mer på lagen som fostrar egna unga talanger som blommar ut och Visby har mest vart kända för att värva in stockholmare för en del pengar, kanske har det ändrat sig nu?
 
 

Nytt på silly season!

Jik börjar leva lite och presenterar en finsk tränare, kanonbra, kanske han får med sig ett par bra spelare också, det skulle nog behövas.
 
Aik värvade en spelare från TT som enligt uppgift ska vara riktigt bra också. Namn och så hittar ni på magget.
 
Tyvärr tappar Granlo Patric Svensson som började säsongen med att bomba in 5 mål på Storvreta i premiären och blev årets rookie. Tidsbrist handla det om då han har barn och arbetare och även ska ha tid med SSL innebandy mm. Hoppas Granlo kan ge honom ett erbjudande han inte kan tacka nej till så vi får se honom 2 år till.

kom igen nu för fan trekronor!

Det var pinsamt dåligt mot Vitryssland, inte för att förringa motståndarnas insats men kan vi inte lyckas ha ett powerplay ens en gång i VM som får dit lite mål, riktigt dåligt var det.
 
Det känns som elitserien i hockey har tappat avsevärt i anseende, förr kunde våra bästa spelare på hemmaplan dominera i VM, nu är de totalt osynliga mot mediokra motstånd.
 
Det var bättre förr!!!!!!

Silly season i herrinnebandyn!

Ja det rullar på lite runt om i Sverige, läste om Hyvärinen till Storvreta, alla är i extas, jag är skeptisk faktiskt till att han lyckas lika bra där som i Täby men jag kan ha fel såklart.
 
Helsingborg får en tränare med samma namn som den gamle skyttekungen i Warberg, känns som det kan bli riktigt bra och att de äntligen tar rätt kliv bara de slutar värva spelare lite på känn som det ibland känns lite som. Tror de varje år har flest spelare i omsättning i SSL, det är svårt att stava till "kontinuitet", men det är ett viktigt ord. Betydelsen har du nedan på länken om du inte vet vad det betyder.
 
http://www.synonymer.se/?query=kontinuitet
 
Warberg brukar vara med på silly season racet men i år känns de inte alls med, var är "bomberna"? Eller är pengarna slut? Jag har sett Wic många gånger under många år både live och på tvn men sista 2 säsongerna har de varit bedrövliga måste jag ändå säga. Allt var inte "bagarns" fel för de var i princip lika sega och uddlösa under Brottman även om det inte var riktigt så illa som året före. Nya unga 90-talister är det läge för att värva in om de inte själva har några unga spelare.
 
Pixbo, satsar ungt och ingen direkt bomb där än.
 
Caperio/Täby, finns ni kvar, lever ni? Kanske läge att slå er ihop med någon klubb med stabil organisation för andra gången.
 
Falun och Granlo jobbar smart, känns som de värvar spelare som de behöver inte bara fixstjärnor, många lag borde nog inse att det är så man ska jobba.
 
Mullsjö har tappat men förstärkt smart, de hade behövt en lirare av Fredrik Holtz rang för att kunna ta sista klivet mot ett stabilt mittenlag som kan fightas ordenligt, men inte ska de behöva dansa för att hänga kvar i år, nu ska Hill och c/o börja vinna matcher från start och kunna blicka framåt.
 
Jik, hur går det för er, ingen tränarstab, inga nya spelare och eventuellt en poängkung som har gjort sitt, sämsta förutsättningen någonsin av alla SSL lag förutom Kais Mora då som fick sin plats då de tappat hela förstalinan i princip till Mullsjö. Dags att ni växlar upp med lite spelare JIK, snart går tåget!
 
Växjö värvar på, synd att de tappade Jämtdal, förstår att han säkerligen är sugen på Storvreta men fan grabben, skit i det och kör vidare i Växjö o få en roll där du är en av de tongivande spelarna istället för att lira i en 3e lina i Vreta.
 
Sirius har behållit sin spelartrupp verkar det som och får de in Mattsson så har de en målgörare som håller bra klass, de bruka även hitta de bästa i Gävle och kanske får vi se Hedström i Sirius i höst samt några Storvreta spelare som inte vill sitta på bänken när nya stjärnor anlänt.
 
Dalen presenterar säkert några spelare från Norge eller Schweiz inom kort, det är min känsla, hoppas de fixar allt runtomkring bättre än för deras finska tränare. Hur kan man ta in en tränare utifrån och inte ha jobb fixat i en sådan "storklubb" som Dalen? Borde inte de ha råd att heltidsanställa sin huvudtränare? Ska vi inte nå dit inom innebandyn, i alla fall halvtid tycker jag är minst sagt rimligt.
 
Jag själv räknade lite för skojs skull på hur många timmar man skulle lägga ner i en Allsvensk klubb jag har kontakt med att eventuellt gå in i ledarstaben och det är många timmar det om man har 4 pass i veckan samt match på helgen och sen ska man analysera matcher på video och scouta motståndare, planera träningar och enskilda samtal mm. Hur orkar tränare samtidigt som de jobbar heltid och lägger 9h på arbetsplatsen samt resa till och från jobbet och sedan ska hemmet skötas och man "kanske vill" spendera lite tid med familjen också?
 
Hur hinner man? De smarta delar upp sysslorna i en större ledarstab är nog min tanke, man kan inte göra allt som tränare, då blir det inte bra enligt mig.
 
Kör hårt därute.
 

RSS 2.0