Silly season i herrinnebandyn!

Ja det rullar på lite runt om i Sverige, läste om Hyvärinen till Storvreta, alla är i extas, jag är skeptisk faktiskt till att han lyckas lika bra där som i Täby men jag kan ha fel såklart.
 
Helsingborg får en tränare med samma namn som den gamle skyttekungen i Warberg, känns som det kan bli riktigt bra och att de äntligen tar rätt kliv bara de slutar värva spelare lite på känn som det ibland känns lite som. Tror de varje år har flest spelare i omsättning i SSL, det är svårt att stava till "kontinuitet", men det är ett viktigt ord. Betydelsen har du nedan på länken om du inte vet vad det betyder.
 
http://www.synonymer.se/?query=kontinuitet
 
Warberg brukar vara med på silly season racet men i år känns de inte alls med, var är "bomberna"? Eller är pengarna slut? Jag har sett Wic många gånger under många år både live och på tvn men sista 2 säsongerna har de varit bedrövliga måste jag ändå säga. Allt var inte "bagarns" fel för de var i princip lika sega och uddlösa under Brottman även om det inte var riktigt så illa som året före. Nya unga 90-talister är det läge för att värva in om de inte själva har några unga spelare.
 
Pixbo, satsar ungt och ingen direkt bomb där än.
 
Caperio/Täby, finns ni kvar, lever ni? Kanske läge att slå er ihop med någon klubb med stabil organisation för andra gången.
 
Falun och Granlo jobbar smart, känns som de värvar spelare som de behöver inte bara fixstjärnor, många lag borde nog inse att det är så man ska jobba.
 
Mullsjö har tappat men förstärkt smart, de hade behövt en lirare av Fredrik Holtz rang för att kunna ta sista klivet mot ett stabilt mittenlag som kan fightas ordenligt, men inte ska de behöva dansa för att hänga kvar i år, nu ska Hill och c/o börja vinna matcher från start och kunna blicka framåt.
 
Jik, hur går det för er, ingen tränarstab, inga nya spelare och eventuellt en poängkung som har gjort sitt, sämsta förutsättningen någonsin av alla SSL lag förutom Kais Mora då som fick sin plats då de tappat hela förstalinan i princip till Mullsjö. Dags att ni växlar upp med lite spelare JIK, snart går tåget!
 
Växjö värvar på, synd att de tappade Jämtdal, förstår att han säkerligen är sugen på Storvreta men fan grabben, skit i det och kör vidare i Växjö o få en roll där du är en av de tongivande spelarna istället för att lira i en 3e lina i Vreta.
 
Sirius har behållit sin spelartrupp verkar det som och får de in Mattsson så har de en målgörare som håller bra klass, de bruka även hitta de bästa i Gävle och kanske får vi se Hedström i Sirius i höst samt några Storvreta spelare som inte vill sitta på bänken när nya stjärnor anlänt.
 
Dalen presenterar säkert några spelare från Norge eller Schweiz inom kort, det är min känsla, hoppas de fixar allt runtomkring bättre än för deras finska tränare. Hur kan man ta in en tränare utifrån och inte ha jobb fixat i en sådan "storklubb" som Dalen? Borde inte de ha råd att heltidsanställa sin huvudtränare? Ska vi inte nå dit inom innebandyn, i alla fall halvtid tycker jag är minst sagt rimligt.
 
Jag själv räknade lite för skojs skull på hur många timmar man skulle lägga ner i en Allsvensk klubb jag har kontakt med att eventuellt gå in i ledarstaben och det är många timmar det om man har 4 pass i veckan samt match på helgen och sen ska man analysera matcher på video och scouta motståndare, planera träningar och enskilda samtal mm. Hur orkar tränare samtidigt som de jobbar heltid och lägger 9h på arbetsplatsen samt resa till och från jobbet och sedan ska hemmet skötas och man "kanske vill" spendera lite tid med familjen också?
 
Hur hinner man? De smarta delar upp sysslorna i en större ledarstab är nog min tanke, man kan inte göra allt som tränare, då blir det inte bra enligt mig.
 
Kör hårt därute.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0