Härligt Loreen!

Jag brukar skriva mkt inför eurovision på bloggen men då har det alltid gått dåligt så det var väl lika bra att jag inte skrev något, bästa låten vann faktiskt, dock var showen trist då hon bara var där själv o höll på lite.

Mina favoriter var Grekland och Cypern, inte bara för det var snygga tjejer utan för det var bra låtar, Loreens låt var bäst ändå, hade Rysslands låt vunnit hade jag bojkottat eurovision...

Innebandy då? Nä inte något sugen på det just nu i sommarvärmen vet inte om jag ska fortsätta blogga nästa år och om vad jag ska följa, får se hur det blir har ingen inspiration för något sådant just nu.

Försäsongen har dragit igång.

Igår den 21a drog jag igång min egen försäsong, då mitt nummer är 21 och vädret var bra så var det en bra dag att börja springa. Tog en kort runda som  uppvärmning och körde sedan intervaller i olika längder på en gräsmatta. Jag har dålig koll på spåren i Tidaholm så det fick bli löpning på gräsmattor utanför industriområdet i närheten istället.

Hörde även att ibk Elfhög drog igång igår, de satsar mot div 2 på  herrsidan där de var i många år och jag tror nog de kommer kunna komma tillbaka, ser inte något annat lag som har en likadan satsning, de som tränar bäst vinner ju oftast. För min egen del är det bara skönt att röra lite på sig så man slipper börja på 0 när vi drar igång i div 4 med ibk hjo.


Chelsea, Chelsea tack för en underbar kväll!!!!

Miraklet i Munchen kallar jag det, som Chelseafan sedan ja hmmm, 1990 talet någon gång när hjältarna hette Zola, Wise, Vialli mm så har man fått ta del av många sköna stunder men det kröntes igårkväll. Mot alla odds vann de på bortaplan mot de stora starka tyska kollektivet. Jag tror inte folk förstår vilken bragd det är att göra det. Hur ofta har dessutom engelsmän vunnit på straffar mot tyskar? Men det klart det var ju bara två engelsmän som slog straff och det var good old Frank (Lampard) och Ashley Cole.

Det roliga är alla som inte gillar Chelsea t ex Man Utd fans mm som säger att det var tur osv, nej jag säger att det var taktik, var det tur även när Inter vann för några år sedan med Mourinho? Nej det var taktik, att utnyttja sina resurser, inte ens Barcelona hade dominerat matchen mot Bayern borta utan fått försvara sig.

En skön dag idag helt enkelt och det blir att ha Chelseatröjan på idag också.

Innebandy då, nä ärligt talat idag orkar jag inte tänka så mkt på det, just nu är suget efter innebandy måttligt. Har det hänt något kul som någon vill berätta om så skriv gärna en kommentar.


Lite nyheter om silly season i daminnebandyn!

Linköping har förstärkt med ny tränare och det är Jocke Bååth från Solfjäderstaden som ska in i ledarstaben, Jocke som jag känner och vet att han brinner mkt för innebandy, det kommer nog kännas för "Fjädern" när hans engagemang försvinner, lycka till Jocke med Linköpingstjejerna.

Karlstad fick som vanligt nej av Sara Kristoffersson, jag tycker det är kul att de varje år går ut hårt i pressen och "lovar" toppspelare till klubben osv men seriöst, varför skulle hon vilja spela i ett bottenlag som Karlstad? Det lutar istället åt att hon går tillbaka till Mora igen......

Endre ser ut att bli av med en av deras vassaste spelare i Maria Zillén (Jakobsson), mitt tips är att hon är tillbaka före slutspelet om hon nu inte är gravid eller något annat.

Huddinges damer förstärker på bra som vanligt, får se om de kan nå slutspel i år.

Jönköping stärker upp med mer Fröjeredsspelare, det finns hela 5 st före detta spelare från FIF där nu med, Lilly Djurberg, Sara Anteryd samt nya Johanna Johansson, Angelica Högberg och Malin Strandh (senast i östra). Personligen tippar jag på att Anteryd går andra vägen och spelar i Fröjered nästa år då hon ska ha barn nu och köpt hus i Tidaholm, hon lär knappast lägga tid på spel i elitserien då hon kommer prioritera sin bebbe såklart. Har hon möjlighet att kombinera med spel i FIF i den mån hon kan skulle det vara bra för det unga laget i Fröjered.

Uppdaterat, det var visst redan klart, vet att det vart på gång men inte att det var officiellt. :)

http://www.vastgotabladet.se/nyhet/2139/anteryd-tillbaka-till-fif

Jag tror det blir en bra säsong för FIF och förhoppningsvis tar fler ansvar när poängdrottningen Angelica försvinner, hon kommer saknas mkt då hon bjöd på mkt godis på planen men jag tror ändå på större framgångar när laget inte är så beroende av en spelare som ifjol.

Även Johannas aggressivitet kommer saknas dock fattade jag aldrig varför hon blev flyttad från backplatsen ifjol där jag tycker hon är som bäst, men jag är väl trögfattad antar jag.........

Hoppas de nya från Östra tillför mkt.


Mer kommer senare....


serieindelningarna är klara.

Även om det är preliminärt så känns de ändå logiska tycker jag.


Division 1 Norra damer
FBC Uppsala
Gävle GIK
Hudik/Björkberg IBK (upp)
IBF Dalen
Iksu Ungdom
Kais Mora UIF (upp)
Notvikens IK (upp)
RIG Umeå IBF
Skellefteå Innebandy IF
Söderhamns IBF (upp)
Umeå City IBK
Örnsköldsviks IBK

Division 1 Mellersta damer
Bele Barkarby IF IBF (upp)
FBI Tullinge (upp)
Hagfors IF
Hässelby SK IBK
IBK Köping
IBK Lockerud Mariestad
Rönnby IBK Ungdom (upp)
Solfjäderstadens IBK (upp)
Telge SIBK
Tyresö Trollbäcken IBK
Täby FC
Örebro SK IBK (ner)

Division 1 Södra damer
FBC Engelholm (upp)
FBC Kalmarsund
Fröjereds IF
Hovshaga AIF
IBF Älvstranden
IBK Vänersborg (upp)
IBK Vöikers (upp)
IK SödraDal
Olofströms IBK
Pixbo Wallenstam IBF
Sportlife Kungälv IBK (upp)
Warberg IC


I mellersta kommer Rönnby Ungdom tillbaka och alla vet nog vad jag tycker om dessa fuskande ungdomlag, skicka bort dem till en elitreserv istället för att förstöra för alla andra klubbar. Även Kais Mora ska ha ett ulag med i div 1, jaha ja kul även där. Div 1 södra ser rolig ut, Engelholm som var många år i dameliten är tillbaka och när jag kikade på deras lag i kvalet var det flera "gamla" meriterade spelare som var med, de kan säkert vara en obehaglig överraskning för många lag. Även Vänersborg är tillbaka där de hör hemma efter 5 eller 6 år i div 1 åkte de ur för 2 år sedan men tog sig lätt vidare genom att kvalbesegra Sjöstad med 7-0 hemma och vinna med uddamålet borta. Sportlife Kungälv, ja ska de göra det Marstrand och Ale inte lyckats med nämligen att inte åka ur med dunder och brak, jag avvaktar silly season först sen får jag se. Vöikers var väl uppe i div 1 för några år sedan också och om jag inte minns fel hade de några Inglestad/Växjöspelare i år så där finns också rutin. Ifjol var det lätt att räkna in lagen som skulle rasa ur men i år känns det faktiskt helt öppet, här gäller det att inte fuska med sin försäsong utan vara noga i allt från och med nu, det är dags att dra igång brudar, ut i spåret och det med detsamma.

RSS 2.0