Seger mot Linköping i Berg (Ljungsbro)!

En riktigt bra seger blev det med siffrorna 0-4 när vi bortaslog ett erkänt hemmastarkt Linköping. En match där vi valde att gå på 2 femmor första perioden för att sedan växla upp till 3 kedjor med 2 backpar för att hålla orken hela vägen. Tempot var dock inte lika högt som i Pixbomatchen men det var ändå bra kämpatag och lite mer "hafsigt" spel än senast.

Vi spelar bra i första perioden och vinner skotten med 11-6 (enligt vår beräkning), vi har första delen av perioden men hemmalaget tar över i slutet och skapar några vassa chanser men båda målvakterna var riktigt bra.

I början av andra får vi spelvändning när stekheta Ximena Pettersson sätter 1-0 snyggt i bortre från kanten, ett riktigt klassavslut. 3 minuter senare får vi ännu en spelvändning och Negjimije Beka serverar mycket ojälviskt Frida Gran som skjuter ett snabbt lågt (vilket jag älskar) skott som sitter före hemmalagets duktiga målvakt hinner med i förflyttningen. 11:54 kontrar Matilda Bodin in 3-0 och även där ett lågt skott (jag myser när jag ser det) på bortre efter att hon brytit en passning på mittplan och löpt sig fri, en riktigt bra insats av Bodin att läsa den.

3-0 inför sista och vi pratar om hur vi ska lösa hemmalagets kommande tokpress för något annat finns ju inte på värdskartan att de på hemmaplan kommer backa hem och mycket riktigt pressen kommer men vi spelar enkelt och blir inte så uppstressade som vi blev i premiären då vi tappade en 3-1 ledning till 3-4. Vi gör istället 4-0 i boxplay då Ida Fälth vinner en närkamp och passar Beka som skjuter över axeln på målvakten (inte lågt men snyggt ändå) och vi kan hålla ut och ta 3 sköna poäng i en på förhand mycket svår match.

Vi vinner matchen på en kämpainsats där vi sliter för varandra och gör "skitjobbet" i 60 minuten samt utnyttjar spelvändningarna som blir på ett mycket bra sätt. Malin Karlsson får sin andra "nolla" för året och det är säkert inte sista då hon varit riktigt bra de sista matcherna och när hon spelar så bra så är hon en av seriens bästa målvakter tillsammans med Linköpings som också är riktigt bra.

Hemmalaget kom inte igång så mycket denna matchen men det handlar om att vi gjorde dem dåliga på det sättet vi spelade också och de hade inte det rätta "flytet" i de avgörande lägena och jag om någon vet ju hur det känns när man i princip bara ska slå bollen i mål och en arm eller ett ben från en målvakt kommer ivägen för så hade vi det i hemmamatchen mot dem när deras målvakt var omutlig. De kommer nog vara riktigt farliga nästa säsong när de spelat in alla sina nya spelare då de endast har 1 kvar från Linköping och bara 5 kvar från Berg och det kan inte vara lätt att spela in så många spelare och få dem att klaffa men individuellt är dem bra var och en så när det väl klaffar är de ett lag som kan slå alla lag i serien.

Mycket trevligt var det att besöka Berg, trevliga gästvänliga människor och extra kul att tjöta lite nostaligminnen med Göte Rosth då det visade sig att vi har en gemensam innebandyvän för innebandyvärden är ju bra liten.

Dagens domare Christer Johansson och Josefine Hedelind imponerade på mig och det är inte för att vi vann utan för de höll en riktigt bra nivå där man fick kämpa i hörnen om bollarna och de inte blåste sönder i alla närkamper utan var riktigt bra, man blir glad när man ser tjejerna ge allt i ärliga näkamper och även om någon föll så lät de spelet fortgå när det var justa tag, toppbetyg för domarna, hoppas få dem igen, men de "slimegröna" tröjorna kan ni lämna hemma för de var inte vackra. :)

Bortamatch på "nhl rink"!

Vad jag menar är att vi kommer spela på en lite mindre bana enligt ryktena på "stan", så vi har förberett oss på bästa sätt genom att köra på mindre plan i veckan för att vara vana vid det lite tightare spelet. Personligen gillar jag spel på liten plan men då ska det vara 3 mot 3 spel, det är det roligaste som finns då man får mycket boll och kan ta mycket avslut. 5-5 spel ska spelas på riktiga mått där det blir en renare innebandy, min erfarenhet av matcher på liten plan (och det är många matcher jag dömt i bl a Nossebro och Sandared) säger mycket slag och ett ständigt blåsande från domarna (vilket de måste göra) så en fin innebandy imorgon lördag mot Linköping kan man nog glömma, det kommer bli krig, kamp och åter kamp.

Vi är rustade för det i alla fall och kommer med ett riktigt bra självförtroende och har en bra tro på laget. Alla i truppen var på träning igår torsdag och det såg riktigt bra ut stundtals, kan säga att det är en glad och positiv coach som skriver ett litet inlägg på fredagskävllen. Hoppas vi får med oss ett bra resultat så vi kan förlänga vår förlustfria svit till 6 matcher efter morgondagens match.


Ska passa på och tippa matcherna i helgen också när jag håller på. Inom parentes är vad Martin i Marstrand tippar, i och för sig brukar han inte ha så många rätt. :)

Nykvarns IF - Skattkärrs IK 6-3 (X)
Surte IS IBK - Pixbo Wallenstam 2-9 (2)
IFK Kumla IBK - Marstrands IBK 6-3 (X)
Köpings IBF - Örebro SK IBK 5-5 (2)
Linköping IBK - IBK Vänersborg ?-?  (1)


Innebandy när den är som bäst, utmana mig va med!

Tänkte göra lite reklam för världens roligaste innebandycup som snart går av stapeln, häng på vet jag o lira, gärna tjejlag för era mål räknas ju dubbelt, ska övertala tjejerna i vbg o ställa upp.BACK 2 BASIC CUP 2009

Nu är det snart dags Back 2 Basic cup. Lördag 26/12 kör vi den 8e upplagan av småmålscupen
där vi spelar innebandy som det en gång började! Nytt för i år är att cupen spelas i Rydsbergshallen Lerum!

Vem?
Ung som gammal, Tjej eller kille, Proffs eller
nybörjare - alla är varmt välkomna!

Tid & Plats?
Lördag 26/12 i Rydsbergshallen, Lerum
Cupen spelas i år mellan ca 16.00 till midnatt.

Regler?
3 spelare på plan.
Mål av tjej räknas dubbelt.
Matchtid 1x12. Slutspel 1x15.
A- och B-slutspel.

Mat?
Vårt nyöppnade café erbjuder det mesta som önskas!

Hur?
Ni anmäler Er på mailadress
[email protected]
- ange
lagnamn & kontaktperson.

Kostnad?
Startavgiften 300:- betalas till oss på cupdagen.
Kort eller kontant.

Frågor?
Mattias Olofsson 0706-69 88 81
Alternativt på mailadressen ovan.


www.fbclerum.se

Mer om västra serien.

För fler reflektioner av div 1 västra, läs mer på tränarkollegan Rostens blogg.

www.rosten.blogg.se


Halvtidsreflektion div 1!

Efter en tung start i serien så var det jobbigt men nu när halva serien gått kan man ändå glädja sig åt en del saker.

Ser man till årets första halva och jämför den med förra året så får jag fram följande:

Förra året hade Vänersborg tagit 11p på halva serien (1 match mindre dock)

I år har vi tagit 12p

Förra året hade laget gjort. 36 mål på 8 matcher blir ett snitt på 4,5 gjorda.

I år har vi gjort 46 mål på 9 matcher och det blir ett snitt på  5,1

Förra året hade vi släppt in 32 mål på 8 matcher vilket ger 4.0

I år har vi släppt in 42 mål på 9 matcher vilket ger snitt på 4,6.

Kan ändå inte säga att jag är helt nöjd med vår insats, känns som vi skulle knipt ett par poäng till men det är mycket kvar att spela om, det verkar faktiskt bli så att en hel drös lag kan bli inblandade i bottenstriden och då kan det bli riktigt kul om många matcher gäller "liv eller död", lite synd att Örebro ryckt ifrån men tabellen ljuger inte de är värda sina poäng.

Ganska likvärdigt ändå om man jämför med förra året men då ska man komma ihåg att serien ser klart bättre ut i år, med tanke på att Örebro och Nykvarn är 2 riktigt starka nykomlingar och endast Marstrand är avhängt. Såg ju till exempel Linköping förra året komma med endast 9 utespelare till sista seriematchen mot Vänersborg, i och för sig betydelselös match men ändå. Det känns ändå som att många lag värvat riktigt bra spelare som spelat i Elitserien, ni kolleger kan själva avgöra men det är min åsikt i alla fall. Nästa år blir det tuffare ändå, 4 serier ska bli 3 och 10 lag per serie ska bli 12, ett steg i rätt riktning för att spetsa till seriesystemet, hoppas förbundet gör en rolig serieindelning och bra förutsättningar för uppflyttning och nedflyttning så det händer lite mer i serierna och inte bara vinnaren får chansen osv utan även längre kval för andraplatsen och även så i botten.

Om man ska kika lite på förväntningarna så kan man bara säga så här.

Seriens kanon: Örebro

Sen tycker jag ändå att Pixbo är ett riktigt bra lag som borde ligga högre än mittenlagen och jag blir inte överraskad om de bombar in några toppspelare till matchen mot Surte nu när de är spellediga med Elitserielaget, tyvärr är det sådant som lite förstör glädjen i en serie. Jag hade faktiskt Pixbo som seriesegrare före serien, men å andra sidan hade jag ingen jättekoll på daminnebandyn.
Jag trodde också före seriestarten att Linköping med alla sina värvningar skulle ligga bättre till och speciellt nu när de fyllt på med det ena toppnamnet efter det andra men summan av kardemumman kan ju vara att det blivit för mycket ruljans i truppen och vet ju själv hur svårt det kan vara att hitta bra kedjekombinationer och få alla att passa in osv.

Det blir i alla fall en rolig andra seriehalva, hoppas bara att hängmatcherna spelas snarast så vi får en riktig tabell.

IBK i media!

Man kan läsa här vad TTELA skriver om matchen mot Pixbo.

http://ttela.se/sport/1.650658


Reflekterade också lite på vad jag såg före vår match när Pixbos elitdamer körde över Karlstad. Det var nog första gången jag sett så tydligt att ett lag helt enkelt gett upp och även Karlstads alla ledare visade tydligt att de också gett upp, visst kan man inse att man inte kommer vinna en match men det känns ju lite onödigt att släppa in mål varje byte för i sista änden kan målskillnad betyda att Karlstad åker rätt ur och inte Skellefteå som båda har 3 poäng.

Vet själv att man som tränare kan bli uppgiven inombords men man får ändå försöka och hålla masken och pusha på spelarna, vore synd om Karlstad åker ur som är ett klassiskt lag (Sjöstad & NB 87 ihopslag) och det var inte många år sedan Karlstadlagen nådde framgångar i elitserien på damsidan där Sjöstad har ett guld och tre brons så traditionen finns men det gäller att jobba upp den igen efter några mörka år i bottenträsket. Förutsättningarna finns ju verkligen i och med att staden är en studentstad och har allt att erbjuda för ungdomar som vill spela innebandy på hög nivå. Hoppas de kommer tillbaka starkt för matchen mot Pixbo var allt annat än bra i alla fall det lilla jag såg.

Matchreferat Pixbo-Vänersborg!

En på förhand riktigt svår match då unga Pixbo med några rutinerade spelare som spelat i Elitserien var i verklig poängnöd då de spelat några matcher mindre än de andra lagen samt bara skrapat ihop 4p.

Matchen börja på bästa sätt då Ximena snor bollen av en Pixboback och drar målvakten snyggt med en backhandlyftning och ger oss 1-0 ledning efter 5 minuter. Vi missar i kommunikationen på ett inslag och Pixbo kan komma fria och sätter bollen säkert vid stolpen till 1-1 efter 30 sekunder från vårt ledningsmål. Vi tar återigen ledningen genom Ida Fälth snyggt framspelat av Rebecka Lööf på en spelvändning till 2-1. Pixbo kvitterar före pausen till 2-2, 3 ramträffar dessutom i perioden 2 till Pixbo och en till oss, kanske kan ha varit någon mer men det tror jag kom senare i matchen.

I pausen pratar vi mycket om defensiven då Pixbo har ett riktigt högt bolltempo och då gäller det att inte kolla för mycket boll och tappa markeringar. I powerplay gör Ida Fälth 3-2 för oss och minuten senare assisterar hon Beka till 4-2 och nu spelar vi riktigt bra. Melkersson blir utvisad och vi får slita hårt i boxplay och Pixbo gör mål ungefär samtidigt som vi rett ut deras powerplay, tungt när vi gjort ett jättejobb i boxplay. Tyvärr går det bara 30 sekunder senare när de också kvitterar till 4-4. Med 3 sekunder kvar av perioden pressar Pixbo ner oss och vi får inte undan bollen så de får göra 5-4 mycket olyckligt före sista perioden.

Sista perioden börjar inte bra Maria Olsson åker ut men vi kämpar återigen bra i boxplay och klarar 2 minuters hårt tryck från pixbo och skapar faktiskt en bra chans framåt i underläget. Frislag och Melkersson bombar in 5-5 riktigt gött satt den bollen en bit utifrån. Beka pressar en Pixboback och vinner bollen och trampar in och hänger 6-5 till oss vid9,30 och nu spelar vi riktigt bra igen. Jenny Andersson gör sitt första mål (5-7) för året och ett mycket viktigt sådant då hon sprätter upp bollen i krysset på en spelvändning. 11,15 reducerar Pixbo till 6-7 och det blir spänning igen. Pixbo trycker på med allt de har och vi försvarar oss och kontrar så såg matchbilden ut stora delar av matchen och matchens bästa spelare Ximena Pettersson avslutar matchen som hon började den med att göra mål då hon gör exakt som coachen tipsade henne om ( :) ) vänder bort sin back och hänger in bollen till 6-8 efter 14.12. Pixbo tar ut sin målvakt men vi hade redan pratat igenom hur vi skulle stå när de skulle göra det och vi kan hålla undan, de skapar en del men vi håller slottet rent och Malin i målet fläker sig både vänster och höger och jobbar riktigt bra i målet så vi vinner med 8-6 och tar sista perioden med hela 4-1, riktigt starkt jobbat av alla. Jag vill nog säga att det var vår bästa match i serien hittills.

Skottstatistiken 22-23 (9-9, 8-7, 5-7) som var officiell stämmer inte riktigt med vår egen men spontant känns det som det var fler skott än vad som reggades men de kanske inte räknade målen vilket man såklart ska göra.

Det var nog en riktigt underhållande match att se från läktaren kan jag tro, mycket målchanser åt båda håll och bra snabb innebandy, Pixbo spelar enligt mig seriens snabbaste passningsspel och det är ofattbart att de inte ligger bättre till, de har dock vissa svagheter man kan utnyttja som vi gjorde idag men i det stora hela så är dem ett riktigt bra lag.
En sak däremot jag är mindre nöjd med är att med flertalet rutinerade spelare (och ledare) som spelat i högsta serien så borde Pixbo veta att de ska släppa en tekning till oss när vår målvakt håller i bollen och domaren blåser av för den var trasig, FAIR PLAY kallas det, tänk på det nästa gång, även folk på läktaren reagerade på det.
De hade också riktigt proffsigt bra arrangemang där man blev bra mottagen och informerad om allt kring matchen, kul att komma till Mölnlycke och spela innebandy.

Domarna Daniel Skoog och Ola Pettersson var riktigt bra, de ska döma dam-vm och jag får önska dem lycka till där. Man såg inte dem under matchen och det är högsta betyg, mycket fördelar och bra nivå hela matchen samt bra snack med spelarna, toppbetyg helt klart.

Omgång 9!

Ska passa på att tippa omgång 9!

2009-11-21


Köpings IBF - Surte IS IBK Se matchinfo
Marstrands IBK - Örebro SK IBK Se matchinfo
Pixbo Wallenstam IBF - IBK Vänersborg Se matchinfo
Skattkärrs IK - Linköping IBK Se matchinfo
2009-11-22


Nykvarns IF - IFK Kumla IBK Se matchinfo


Match 1. 8-4
Match 2. 1-9
Match 3. ?-?
Match 4. 3-3
Match 5. 6-3

Tror inte på någon direkt överraskning i serien denna omgång, allt talar för att Örebro har 9 av 9 när serien vänder, blir det inte så ska jag vara sargvakt i en hemmamatch hos Marstrand i en Marstrandströja. Känns som jag lätt kan bjuda på det i så fall.

Grymt bra comeback för Foppa i Modo!

Modo har gått knackigt men när Foppa och Näslund gjorde comeback (gratis) så blev det 4-1 seger borta mot Brynäs och nu kanske det kan hålla i sig så de båda legenderna får sitt efterlängtade smguld. Sen att Niklas Sundström är på väg tillbaka så kommer vi kanske få se Sveriges genom tiderna bästa JVM Kedja ihop som öste in poäng där Foppas poängrekord än idag står sig med 7 mål och 24 ass på 7 matcher där Sverige tog Jvm silver på hemmaplan i Sverige.

Kanske elitserien kan bli stekhet igen, var längesedan den var intressant men nu kan det på allvar tända till, gäller bara att få upp Leksand i finrummet och gärna AIK så vi får stockholmsderbyn igen, hoppas de kan utöka Elitserien med 2 lag samt att 2 lag alltid åker ur så vi får upp nya lag varje år.

Senare kanske det kan bli ett riktigt kul OS och VM för Sverige.Kung Foppa!

Matchreferat Vänersborg-Marstrand

Får skriva ett litet referat också.

När man möter laget som ligger sist i serien finns alltid risk för underskattning och dålig inställning men det var snarare tvärt om hos oss, full fart direkt i första bytet. 1-0 gjorde Beka tidigt sedan skapade vi mkt men fick inte in bollen förräns det blev 4 mot 4 spel efter båda lagen fått var sin utvisning, då smiskade vi in 3 st på en minut, 2 av Melkersson och ett av Emma Grahn. Vi gör en bra period och vi kör på med samma taktik i andra trycka på med högt bolltempo och vinna period 2 var målet.

Matilda Larsson sköt 5-0 tidigt och 6-0 satte Emma efter fin press av Bodin & Hoppe. Frida Gran snappade upp en retur och bågade in och pricksköt 7-0. 8-0 fick Ximena serverat snyggt av Melkersson.

Marstrand skapar en del chanser på kontringar och tar mycket skott men de flesta täcks undan eller går utanför.

Snacket inför tredje var att inte bjuda på något skitmål och fortsätta trycka på för varje mål kan vara viktigt i striden om nytt kontrakt när det är så tight i bottenstriden.

Beka får sätta 9-0 redan efter dryga 2 minuter mycket snyggt när Ida Fälth snyggt vänder spelet på en löpande Maria Olsson som mycket osjälviskt släpper den till Beka som skjuter direkt in bollen bakom en chanslös målvakt, ett riktigt klassmål. Dryga minuten senare gör Olsson mål själv på att skott i slottet framspelad av Lööf som kom in och gjorde ett piggt inhopp. 3 minuter från slutet får Maria Pettersson sätta första målet för året (undantaget självmålen :) ) och det är inget dåligt mål heller Melkersson är återigen regissör när hon spelar Maria helt fri en bit ut i banan och Maria dunkar in bollen ribba in stenhårt, att målvakten satt på första stolpen och hon troligtvis kunnat lägga in den lätt hör inte hit utan ska bollen in så ska den fasiken in stenhårt var nog Marias tanke, var bara att njuta av målet, riktigt snyggt.

Summering, jo riktigt bra insats, när man ser Marstrands tidigare matcher har de ändå spelat jämna matcher i 2 perioder för att falla ihop lite i sista så ingen skam över vår insats, jag tycker ändå att Marstrand kan ta lite poäng här och var om de får lite flyt med sig men man såg tydligt att de har samma som vi hade ibörjan av serien lite "stolpe ut", de skapade en del chanser men bollen vill inte in. Jag hoppas Marstrand kommer igång för de är ett lag jag gillar skarpt.

Nästa helg är det en viktig streckmatch mot ett Pixbo som är enligt Linköpings tränare "bättre än tabellen visar", det tror jag garanterat för Pixbo har alltid ett talangfullt lag och jag trodde före serien att de skulle vinna den.

Örebro har ryckt ifrån ordentligt nu och det ska nog mycket till om dem ska tappa seriesegern men det svåra blir ju sedan i kvalet när de spelat många matcher utan någon riktig nerv när de plötsligt hamnar i vinna eller försvinna matcher, blir nog svårt och ställa om mentalt då. Men å andra sidan ser det även så ut för Olofström (inte Oskarshamn) som dominerar i södra som de troligtvis ställs mot i första kvalet, fördelen med att avgöra serien tidigt är att man kan gå runt på många spelare och inte slita ut sina nyckelspelare.

I nuläget känns det faktiskt öppet om andraplatsen i serien och även om den i praktiken inte betyder mer än att komma 7a så är det ändå en fjäder i hatten för resten av lagen i serien att ta den platsen såklart.


11-0 seger mot Marstrand!

Matchfakta, skriver längre referat söndagkväll har mycket att göra med vår dotters dop.Matchhändelser

Resultat: 11-0 (4-0, 4-0, 3-0)
Skott på mål: 42-15 (10-4, 17-5, 15-6)
Period 1
04.09 Mål 1-0 IBK Vänersborg
07.06 Utvisning U2
(Otillåten trängning)
IBK Vänersborg
14.08 Utvisning U2
(Hårt spel)
Marstrands IBK
17.25 Utvisning U2
(Hands)
Marstrands IBK
17.48 Utvisning U2
(Upprepade förseelser)
IBK Vänersborg
18.06 Mål 2-0 IBK Vänersborg
18.51 Mål 3-0 IBK Vänersborg
19.10 Mål 4-0 IBK Vänersborg
Period 2
05.31 Mål 5-0 IBK Vänersborg
06.58 Utvisning U2
(Hög klubba)
IBK Vänersborg
10.55 Mål 6-0 IBK Vänersborg
16.17 Mål 7-0 IBK Vänersborg
19.20 Mål 8-0 IBK Vänersborg
Period 3
02.45 Mål 9-0 IBK Vänersborg
03.41 Mål 10-0 IBK Vänersborg
09.03 Time out

IBK Vänersborg
17.56 Mål 11-0 IBK Vänersborg

Ny omgång i div 1


2009-11-14


IFK Kumla IBK - Surte IS IBK Se matchinfo
Köpings IBF - Skattkärrs IK Se matchinfo
Linköping IBK - Pixbo Wallenstam IBF Se matchinfo
IBK Vänersborg - Marstrands IBK Se matchinfo
Örebro SK IBK - Nykvarns IF Se matchinfo


Ska tippa matcherna:

Match 1. 4-3
Match 2. 6-3
Match 3. 5-4
Match 4. ?-?
Match 5. 4-4

Om inte serien ska vara avgjord i det närmsta i alla fall så får inte Nykvarn förlora mot Örebro, lite synd att andraplatsen inte gäller något kval eller liknande för då hade serien varit hur kul som helst med mycket matcher som skulle gällt otroligt mycket, tyvärr för många lag som kommer det vara många betydelselösa matcher när mittenlagen möts efter jul skulle jag kunna tro.

Dagens nostalgilåt!

På väg hem från jobbet så hörde jag en gammal goding i bilen och det blev till att maxa volymen och sjunga med, en gammal nostalgisk låt kan göra en på ett underbart humör, lyssna själva.

http://www.youtube.com/watch?v=WnCPjEkjC5w&feature=fvst

Bra eller hur?

Att man aldrig lär sig!

Lade in ett trippelsystem idag på copa del rey matcher, vet ju att cup är cup men tänkte att ändå detta ska ju lätt gå in. Hade följande matcher att hemmalagen skulle vinna med minst 2 mål och om alla hade gått in så hade man fått ut 8 ggr insatsen och hade 3 av 4 gått in hade man gjort några kronor i vinst, men icke sa nicke det sket sig rejält.

Atletico Madrid 6 - 0 Marbella

Här var ju inga problem, Maxi gjorde 4 mål.

Valencia 2 - 2 Alcoyano

Valencia hade 2-1 men fick en utvisning och tappade in ett på slutet tyvärr.

Villarreal 1 - 0 Puertollano

Bortalaget fick ett rött kort med ca 10 min kvar men tyvärr bara 1 mål från de gula ubåtarna.

Barcelona 0 - 0 Cultural Leonesa

I skrivande stund så spelar det ingen roll om Barcelona fixar det eller inte men efter 30 minuter har de bara 0-0 och ser inte jätteinspirerande ut. Matchen slutade 5-0 efter en urladdning i andra halvleken.

Summering, lär dig David, satsa inte pengar på cupen, borde lärt mig läxan efter alla år men icke.

Som tur var vann jag tillbaka pengarna med råge på mitt favoritlag i handboll i Tyska ligan, Kiel dunkade på och vann stort till mycket generösa liveodds på unibet, det är något man ska hålla utkik efter.

Tips till alla som gillar att spela på sport, lägg en slant på att Bosnien slår ut Portugal, speciellt om Ronaldo inte spelar.

KVAR I ALLSVENSKAN!

Djurgården fixade kontraktet, så gött är det, tråkigt att en massa folk stormade planen och bråkade med Assyriska spelarna men ärligt talat var någonstans var polisen. Vem som helst fattar ju att det är en högriskmatch och vad hade inte hänt om Djurgården åkt ut? Synd att några fans förstör för klubben.

Oavgjort mot Kumla!

Matchen mot Kumla blev en jämn historia där vi ledde 2 gånger i matchen men de kom tillbaka och kvitterade båda gångerna. 1-0 gjorde Melkersson på ett frislagsmål i krysset en bra bit ifrån, årets mål hos oss troligtvis, blir svårt att toppa kan jag säga. Kumla gör 1-1 i slutminuten av första perioden.

I andra tar vi ledningen genom Ida Fälth när hon forcerar in 2-1 men Kumla kvitterar till 2-2 före perioden slut. Kumla hade trycket sista 7-8 av perioden och vi fick försvara oss mycket.

Vi bytte lite i tredje och fick mer chanser och sen i slutet hände mycket, Kumla får straff och de sätter bollen i mål men dragningen gick i sidled och bollen måste gå framåt så det blev bortdömt, boxplay med 1,30 och Ximena blir fri på en kontring när deras målvakt kommer ut för långt och slidar utanför och vi får straff som Melkersson tyvärr missar. 2-2 och sudden väntar, vi kör på allt eller inget och tar direkt Malin när vi får pp i en dryg minut och med 6 mot 4 skapar vi mycket och kör på även i 6 mot 5 men för andra matchen i rad träffar Ximena stolpen i sudden och Kumla klara av trycket så båda lagen får 1 poäng var.

Att matchen slutar 2-2 är rättvist men vi var klart vassare i sudden men deras målvakt och försvar gjorde det bra, en match där båda målvakterna var riktigt bra och det var en kämpamatch. Jag tycker Kumla är ett bra lag, de gav inte bort något gratis och tog vara på våra misstag. Vi gör en helt okej match idag och speciellt nöjd är jag med hur vi inte ger upp utan trycker på för fullt i sudden.

Dagens domarpar,Magnus Ahlén och Percy Lundkvist ska jag också kommentera, kan bara säga riktigt jävla bra. De hade glimten i ögat och var konsekventa med en bra nivå, hoppas på att få dem fler gånger kan jag säga.

Poäng i de 3 sista matcherna gör att framtiden ser bra ut, lite smådetaljer att slipa på inför de mycket viktiga matcherna mot bottenkonkurrenterna Pixbo och Marstrand. Just nu ligger vi över strecket och det var riktigt länge sedan, hoppas vi kan hålla oss på den sidan. Tyvärr så kom det inte så mycket publik men de som kom tackar vi så mycket, kan ju vara lite svårt på en farsdag, min första i livet som nybliven pappa och det var en riktig kanondag.

Minne från Warbergsresa när innebandyn är som bäst!

http://www.youtube.com/watch?v=U0I93OKp5sk&feature=related

Var nere i Varberg och såg Warberg möta Pixbo för några år sedan och denna matchen var en av de bästa jag sett på länge. Matchen var jämn ganska länge för Pixbo spelade tight försvarsspel men när de klev upp lite så blottade dem sig och Sveriges bästa lag (mästare det året) visade att de kan spela ett grymt anfallsspel, speciellt femman med Lindblom (fd Persson), Eskelinen, Emanuelsson, Carnestam och Magnus Svensson.

Se, njut och lär av det, så här ska innebandy spelas.

Läste också Kimmos blogg och kanske har vi turen att få se Bult i en comeback igen nu när de dras med lite skador, enligt Kimmo så dominerade han på träningen och var precis lika bra som vanligt, hmm ryser när jag tänker på vilket grymt tillskott det vore resten av säsongen, Bult är ju "vinnarskallen" personifierad.

http://www.warbergic.se/kimmos/

Kungen av idol!

Måste bara skriva lite om idol, har gjort det några gånger tidigare men känner bara att jag måste ikväll. Erik gjorde Queens "The show must go on" riktigt bra och jag tycker nog att det var det bästa någonsin i idol. Jag har några tidigare favoriter nedan. Kan också säga att jag gillar de låtarna skarpt och har valt lite på det också.Erik Grönvall som blir årets idol enligt mig!

http://www.youtube.com/watch?v=0054nJhtl7w&translated=1

Gamla godingar från idol!


Darin "Bad"

http://www.youtube.com/watch?v=cxVx-Js_zu0

Agnes Carlsson "Sk8er boi"

http://www.youtube.com/watch?v=5gVcF7NCxrM&feature=related

Amanda Jensen "Halleluja"

http://www.youtube.com/watch?v=Qv4hqi1gvOY

Tove Styrke "Living in America"

http://www.youtube.com/watch?v=FshCK7GNeZ8

Johan Palm "Johnny the rocker"

http://www.youtube.com/watch?v=cLwcR0czaFM


Kevin Borg "Living la vida loca"

http://www.youtube.com/watch?v=DMERYA39iEw&feature=related

Erik Segerstedt "Right here waiting"

http://www.youtube.com/watch?v=k2Ph6wlNBgI&feature=PlayList&p=A5217ABB464BE205&playnext=1&playnext_from=PL&index=12


Finns många mer bra men de här kör jag på så länge, kanske kan leta upp lite mer bra klipp. Om någon har något annat bra klipp så skriv en kommentar.


Ladies night på etage!

Ikväll så kör etagehuset på överby ladies night med speciella erbjudanden för kvinnor/tjejer från kl 1800-21,00. Så det blir till att jobba kväll/natt idag, hoppas på mycket folk och bra försäljning. Gårdagens träning var bra med alla på träningen, lite småskavanker här och där men det är ju som vanligt, grymt att hålla 19+3, hoppas det håller i sig, för det är riktigt kul med fullt hus på träningarna.

Söndag kl 18.00 spelar vi hemma mot Kumla, känns på förhand som det kan bli tätt, tufft och riktigt kul.

Redo för vinter!

Idag så är de nya vinterdäcken på med dubb så nu ska jag väl kunna ta mig fram relativt obehindrat i vinter, vet inte om jag någonsin fått på dubbdäcken så tidigt någon gång men det känns gött att vara ute i god tid för en gångs skull.

Det börjar märkas nu att julen börjar närma sig, blev julskyltat i butiken och nu är valet julgran hemma eller inte, har faktiskt en gammal plastgran men det är ju inte riktigt samma sak som äkta vara, kanske Olivia skulle gilla en gran hemma men vill ju inte att hon ska äta barr som hamnar lite överallt i huset.


Ny vecka nya möjligheter!

En ny vecka börjar med ett viktigt slut då vi möter Kumla hemma, blir 3 tuffa träningar samt en fysträning för att komma i bästa möjliga form till söndagens batalj.

Måste säga att jag är glad att Djurgården fortfarande har chansen o hänga kvar i Allsvenskan i fotboll, samt mindre glad att AIK vann guldet men får väl ändå lyfta på hatten och gratulera även om jag tycker IFK Göteborg var värda att vinna för de har gjort mycket mera mål än tråk AIK.

RSS 2.0