Matchreferat Vänersborg-Marstrand

Får skriva ett litet referat också.

När man möter laget som ligger sist i serien finns alltid risk för underskattning och dålig inställning men det var snarare tvärt om hos oss, full fart direkt i första bytet. 1-0 gjorde Beka tidigt sedan skapade vi mkt men fick inte in bollen förräns det blev 4 mot 4 spel efter båda lagen fått var sin utvisning, då smiskade vi in 3 st på en minut, 2 av Melkersson och ett av Emma Grahn. Vi gör en bra period och vi kör på med samma taktik i andra trycka på med högt bolltempo och vinna period 2 var målet.

Matilda Larsson sköt 5-0 tidigt och 6-0 satte Emma efter fin press av Bodin & Hoppe. Frida Gran snappade upp en retur och bågade in och pricksköt 7-0. 8-0 fick Ximena serverat snyggt av Melkersson.

Marstrand skapar en del chanser på kontringar och tar mycket skott men de flesta täcks undan eller går utanför.

Snacket inför tredje var att inte bjuda på något skitmål och fortsätta trycka på för varje mål kan vara viktigt i striden om nytt kontrakt när det är så tight i bottenstriden.

Beka får sätta 9-0 redan efter dryga 2 minuter mycket snyggt när Ida Fälth snyggt vänder spelet på en löpande Maria Olsson som mycket osjälviskt släpper den till Beka som skjuter direkt in bollen bakom en chanslös målvakt, ett riktigt klassmål. Dryga minuten senare gör Olsson mål själv på att skott i slottet framspelad av Lööf som kom in och gjorde ett piggt inhopp. 3 minuter från slutet får Maria Pettersson sätta första målet för året (undantaget självmålen :) ) och det är inget dåligt mål heller Melkersson är återigen regissör när hon spelar Maria helt fri en bit ut i banan och Maria dunkar in bollen ribba in stenhårt, att målvakten satt på första stolpen och hon troligtvis kunnat lägga in den lätt hör inte hit utan ska bollen in så ska den fasiken in stenhårt var nog Marias tanke, var bara att njuta av målet, riktigt snyggt.

Summering, jo riktigt bra insats, när man ser Marstrands tidigare matcher har de ändå spelat jämna matcher i 2 perioder för att falla ihop lite i sista så ingen skam över vår insats, jag tycker ändå att Marstrand kan ta lite poäng här och var om de får lite flyt med sig men man såg tydligt att de har samma som vi hade ibörjan av serien lite "stolpe ut", de skapade en del chanser men bollen vill inte in. Jag hoppas Marstrand kommer igång för de är ett lag jag gillar skarpt.

Nästa helg är det en viktig streckmatch mot ett Pixbo som är enligt Linköpings tränare "bättre än tabellen visar", det tror jag garanterat för Pixbo har alltid ett talangfullt lag och jag trodde före serien att de skulle vinna den.

Örebro har ryckt ifrån ordentligt nu och det ska nog mycket till om dem ska tappa seriesegern men det svåra blir ju sedan i kvalet när de spelat många matcher utan någon riktig nerv när de plötsligt hamnar i vinna eller försvinna matcher, blir nog svårt och ställa om mentalt då. Men å andra sidan ser det även så ut för Olofström (inte Oskarshamn) som dominerar i södra som de troligtvis ställs mot i första kvalet, fördelen med att avgöra serien tidigt är att man kan gå runt på många spelare och inte slita ut sina nyckelspelare.

I nuläget känns det faktiskt öppet om andraplatsen i serien och även om den i praktiken inte betyder mer än att komma 7a så är det ändå en fjäder i hatten för resten av lagen i serien att ta den platsen såklart.


Kommentarer
Postat av: Sofia

om du menar div 1 södra dam så är det olofström som leder den serien...

2009-11-16 @ 21:04:01
Postat av: David K

Ja självklart, skrev fel där, blandade ihop lagen bara ska ändra nu på bloggen, tack Sofia för att du uppmärksammade det.

2009-11-17 @ 16:59:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0