Fif krossade Fagerhult!

Fröjered träningsmatchade mot Fagerhult som vart ett topplag i div 2 under några år och faktiskt snöt en poäng mot Vänersborg som gick upp i ettan ifjol.

Matchen hade en jämn förstaperiod där Fagerhult var sjukt taggade och drog ner Fifspelare och verkligen fightades som ett lag och löpte mkt, 1-1 slutade perioden och jag skulle säga att Fagerhult var det vassare laget efter första 20 minuterna.

I andra tror jag att hemmalaget fått en rejäl utskällning eller tja näsbränna kalla det vad du vill för de kom ut rejält taggade samt att gästerna var lite smått nöjda över att hänga med bra, jag skulle säga att hemmalaget höjde sig 20 procent och gästerna föll 20 procent. Då blir det lätt så här, pang pang pang och sen stod det 5-1 efter ca 7 minuter och matchen kändes avgjord, 9-1 stod det efter andra och sedan slutade matchen 12-1.

I div 2 har man lite mer tid med bollen och det är det som skiljer lagen emellan, Fröjered kan spela ett snabbare passningstempo även om gästerna blixtrade till ibland så behöver de utveckla sig lite till för att nå div 1. Jag tror ändå de kan vinna div 2 västergötland i år då de får kämpa med framförallt Tygriket om det.

Gästerna hade en mycket bra målvakt även om hon fick släppa 12 så var inte många mål hennes fel, de hade också en grymt bra forward som jag gärna hade sett i Fröjereds blå tröja, hoppas hon tar klivet och ger innebandyn en chans för hon är på tok för bra för o harva i div 2. Vill inte nämna några namn men om hon läser så vet hon själv om det, hon skapade fina lägen åt både sig själv och sina medspelare (inte motståndare som jag först råkade skriva hahaha) och bjöd på finter och tunnlar mm, kul med innebandytjejer som vågar sticka ut.

Mer innebandy i helgen för nu har jag bara skrivit om Fröjered då de är de enda jag sett men ska luska lite bland de andra div 1 södra lagen i helgen som sagt. Den 15-16 september kommer mitt div 1 södra tips med tabell mm. Slänger ut en officiell utmaning nu till alla som vill vara med i årets tipstävling, skriv till mig om ni vill vara med. Hacket, Filipsson, Rosten, Thorbjörn eller några andra är välkomna att utmana mig.

Ännu en träningsmatch i Tidaholm.

Idag spelade Fröjered mot Köping (div 1m), om jag jämför med matchen mot Lockerud i torsdags (det jag såg av den) var det stor skillnad. Högre tempo, fina passningskombinationer från båda lagen, snygga mål, närkamper för det var knappt några i torsdags, idag ganska tufft från båda håll och så ska det ju vara.

Matchen slutade 10-7 till Fröjered och det blev ju rätt mkt offensivt tänkande från båda lagen och de stackars målvakterna fick inte alltid så mycket hjälp.
 
Köping har jag själv mött 3 gånger som coach och de spelar alltid bra offensivt och mycket tuff innebandy och så även idag, jag tror de höjer sig i år jämfört med ifjol då de hade tappat för många tongivande spelare. Laget de hade idag håller bra klass tycker jag, med lite toppning och finslipning till serien så kommer de nagga många lag speciellt på sin hemmaplan. Av det jag såg så tycker jag Köping är klart vassare än vad Lockerud var, speciellt mycket tuffare fysiskt.

Fröjered hade idag en ruggigt vass förstalina och det måste man ha om man ska vara topplag, även andra o tredje blixtrade till ibland, båda lagen gjorde var sitt pp mål och det var nog ett skönt kvitto för tränarna att de blev 100 % i det då sådant är svårt att träna på vanliga träningar.

Summering en riktigt publikmatch och de 40? på läktarna var nog rätt nöjda och börjar nog längta tills serien börjar, det gör i alla fall jag.

Mer preseason.

Fröjereds damer (div 1 s) träninsspelade mot Lockerud (div 1 m) ikväll och av det jag såg som var ca halva matchen (barnen började bli trötta) så tyckte jag väl det var sådär. Hemmalaget missade otroligt många chanser och det har man inte råd med när serien börjar, gästerna som då ledde med 4-2 sköt bättre, lösa skott men ändå placerade som gick in samt styrde in ett mål i pp på tok för lätt utan att någon försvarare tryckte till. Hemmalaget gjorde i alla fall ett ruggigt snyggt mål när Mikaela Svensson dunkade in en boll i bortre krysset från en bra bit ut efter en fin diagonalpass i förstaläget. Mikaela som idag spelade framåt och där tycker jag hon är klart bättre än på backen där hon inte kommer med så mkt i spelet, klart bästa Fröjeredspelare av det jag såg.

Lagen ska mötas igen och då tror jag inte det blir så otroligt mycket bjudningar för det borde båda tränarteamen vara mycket missnöjda med, 9 av 10 chanser som uppstod var faktiskt bjudningar på mittplan eller i uppspelsfasen och det är ju 1 månad kvar men den månaden går fort.

Lockerud har jag sett spela under många år och har nog aldrig sett dem så här dåliga och slarviga (darriga). Visst de har säkert tappat ett antal rutinerade spelare eller så var de inte med nu men de har en hel del att jobba på om de ska vara övre halvan i år tycker jag.

Även Fröjered har en del att jobba på om de ska upprepa fjolårets fina prestation med tätkänning efter halva serien för div 1 södra känns stentuff med så etablerade trupper som nykomlingarna har. Inom kort ska jag tippa div 1 södra och även mellersta men där går det mer på chans.

Matchen slutade 5-6 och lagen ska mötas igen om ett tag.


Träningsmatcher div 1 dam.

I mellersta ettan mötte Hässelby Hawks (mitt favoritlag i år) Huddinge (SSL) och matchen blev jämn och slutade 2-3 till Huddinge.

I södra spelade Warberg mot Fröjered och Warberg vann med uddamålet 5-4.
Läs mer om matchen på.

http://www.vastgotabladet.se/nyhet/9759/uddamalsforlust-frojeredsdamerna

Även på IBK Vänersborgs hemsida kan man läsa om lite nyheter kring de skadade spelarna.

http://www.laget.se/REDSTARS_DAMELIT/News/2542709/Vad-sager-doktorn--

Någon som har lite mer roliga nyheter från div 1 serierna?

Lite mer silly season i div 1 s dam

Läste idag att Vänersborg tappar sin nyttiga center (i mina ögon) Michelle Linnhart till Sala. Det är ett riktigt tapp som kommer kännas, Michelle är en spelare som orkar jobba hårt över hela banan, har bra skott och dessutom är rightare vilket det aldrig finns för många av. Vänersborg skulle behöva få igång Ida Fälth igen som var grymt bra när jag tränade laget men som efter en knäskada i en match mot Surte för ca 2.5 år sedan inte har spelat, hon behöver de verkligen nu men frågan är om hon har motivationen och kan ledarstaben i Vänersborg (vill man så kan man) få igång den vore det ett lyft för laget.

Båstadkollen!

4 lag i div 1 södra är iväg och spelar Båstad Outdoor Open, vi har vårt lokala lag här Fröjered men även Pixbo IBF, Älvstranden och Södradal. Engelholm U står det men jag tvivlar på att det är något reservlag utan säkerligen även det div 1 laget men någon har säkert koll på det. Solklara favoriter är såklart Djurgårdens elitlag, Karlstad och Täbys är andra lag från elitserien men tror inte de har något att sätta emot faktiskt där.

Täby möter imorgon Fröjered och i cup kan allt hända så jag blir inte förvånad om Fröjered skräller där.

Endre o Dalen köpslår om hemmamatch!

Damerna fick precis namnet SSL, Svenska Super Ligan. Så läser man idag (obs inte 1 april) att Endre köper Dalens hemmamatch så de båda lagen möts i ett dubbelmöte i höst.

Alla fattar ju att det handlar om pengar i första hand, skulle tippa på att de har någon form av deal med att Endre står för kostnaderna för Dalen och då slipper de själva de kostnaderna för att åka till Umeå och möta Dalen samt drar de in pengar på en extra hemmamatch. Smart för båda parter ekonomiskt absolut, men ska vi ha det så här verkligen?

Ska damerna göra skäl för namnet Svenska Super Ligan så borde de väl ändå kunna fixa att spela i den ekonomiskt eller? I år hade de tagit bort dubbelmöten som de hade ifjol och haft i många år för att damlagen skulle spara resekostnader och säkert spara in någonstans mellan 100 000-300 000 kr i hotell, flyg, tåg mm, allt kostar ju pengar, exakta siffror kan säkert någon annan visa upp.

Jag tror personligen inte damlagen är ekonomiskt redo för enkelmöten än, några klubbar absolut, men inte alla. Ska de istället hålla på och köpa och sälja matcher så blir det ju en jävla parodi på sporten och alla innebandyhatare som älskar att håna vår sport får garva mer och Aftonbladet lär skriva igen om innebandy, vilket de i princip endast gör när något går fel, även om undantag finns....

Sedan att Storvreta och Warberg möts i Schweiz är en annan femma, där handlar det om att marknadsföra SSL och innebandy.
 
Det jag just skrivit om i damernas SSL var otroligt osportsligt då Endre får en extra hemmamatch och Dalen en mindre, om vi inte får fler liknande matchbyten.

Ska vi ha det så här verkligen, är detta rätt väg att gå eller ska vi ta tillbaka de gamla dubbelhelgerna även om de inte alltid var sportsligt rättvisa, tyck gärna till.

Premiär träningsmatch i div 1 södra.

Fröjered tog turen ca 12-13 mil till Vänersborg och fick pisk med 5-1 i en tidig träningsmatch. Säger egentligen inte något alls, självklart saknade båda lagen folk då en del är på semester mm, tror ändå båda lagen tyckte det var skönt att dra igång lite för att se vad de behöver träna på och lite för att se nya spelare som anslutit till trupperna. Själv gillar jag tidiga träningsmatcher, man kommer igång direkt och det är ju 2 lag som kommer slåss i samma serie därav den tidiga matchen då man normalt sett inte möter lag i samma serie på försäsongen enligt mig.

Målskyttar har jag ingen koll på, hade däremot tippat 7-7 på matchen då jag misstänkte att det skulle bli gladinnebandy efter en sommarträning men så blev inte fallet.

Försnack div 1 södra 2012/2013

Skrev detta om div 1 södra i innebandymagazinet (tidningen som finns ute att köpa nu). Detta är min text som jag skrev i juni månad.

Lite om lagen i div 1 södra dam säsongen 2012/2013

1. FBC Engelholm 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)

2. FBC Kalmarsund 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)
3. Fröjereds IF 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)
4. Hovshaga AIF 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)
5. IBF Älvstranden 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)
6. IBK Vänersborg 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)
7. IBK Vöikers 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)
8. IK SödraDal 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)

9. Olofströms IBK 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)
10. Pixbo Wallenstam IBF 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)
11. Sportlife Kungälvs IBK 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)
12. Warberg IC 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)

FBC Engelholm: Laget var i många år i landets högsta serie men efter flera år i botten åkte de ur serien fallet stannade inte förrän i div 2. Laget gjorde ifjol en perfekt säsong då de krossade allt i div 2 och kvalade sig lätt upp till div 1 igen där jag tror de kommer göra det bra. Nyckelspelare är rutinerade Caroline Böcker som oftast lägger smörpass till målsprutan Linnéa Jönsson, se upp för dem i höst.

FBC Kalmarsund: Bästa nykomling ifjol i div 1 s och lagets förstakedja imponerade på mig, det är ett lag som kommer gå bättre och bättre och i år på allvar blanda sig i toppstriden. Man ska komma ihåg att de förlorade sina 3 första matcher ifjol och det lär de inte göra i år. Min personliga favorit är unga Annie Nilsson bara 14 år gammal men redan en grym innebandytjej och 20 p för en -97a är imponerande.

Fröjereds IF. Laget spelade stundtals riktigt bra ifjol och var efter halva serien med i toppen men när det skulle avgöras tappade de mark mot topptrion. De har ett ungt och utvecklingsbart lag där fler kommer göra poängen i år jämfört med ifjol då nästan allt framåt handlade om Angelica Högberg. I år kliver Jennifer Johansson & Moa Schönning fram och gör målen samt Amme Svensson spikar igen i kassen, de 3 behöver leverera för att det ska bli toppen i år.

Hovshaga AIF: Kollektivet framför allt kan jag beskriva dem, ett hårt arbetande lag som jobbade sig in i div 1 ju längre serien gick. Tar de ett kliv till så kan de säkert hota topplagen, nyckelspelare är laget helt enkelt.

IBF Älvstranden: Gick som tåget och vann allt sedan förlorade de mot Fröjered i en av de roligaste dammatcherna jag någonsin sett (8-7) och efter det kom flera förluster på raken, de har flera fantastiska offensiva spelare med mycket rutin, dock är jag mkt osäker på laget och föreningens ambitioner att återigen nå elitserien då många spelare är lite äldre och säkerligen inte vill lägga all tid på innebandy.

IBK Vänersborg: Laget var i flera säsonger ett topp 3 lag i div 1 men för 2 år sedan åkte de ur div 1 och även om de tog 27p så var det en rejäl missräkning. Ifjol vann de div 2 och kvalade lätt upp och är tillbaka i ettan igen där de allt ska kunna greja en mittenplacering. Nyckelspelare är kapten Maria Olsson, en tuff pålitlig back och forwarden Ximena Pettersson som är den mest oberäkneliga damspelare som finns och kan göra mål i lägen som inte finns.

IBK Vöikers: Damlaget slogs ihops med Inglestad/Växjös damlag i en gemensam satsning för 1 år sedan och gav resultat direkt. De har de rutinerade Helena Lindgren och Stina Svensson som båda var i div 1s poängliga för 2 år sedan när I/V åkte ur serien. De har enligt tränare Tobias Svensson tränat mycket på försvarsspelet som sett bättre och bättre ut och innebandyn i Växjö får ett lyft med nya Fort Knox Arena som är en hypermodern innebandyarena och Tobias ser fram emot derbyt mot Hovshaga och hälsar att där kommer det smälla ordentligt. De blir en stark nykomling.

IK SödraDal: Laget spelade ett grymt stabilt försvarsspel och det lade grunden till att de kom i toppen förra året jämfört med en mindre smickrande 8e plats året före. De har laget före "jaget" i alla lägen och de tillhör en av favoriterna i år mycket tack vare sitt fina försvarsspel och fysiska styrka, att möta SödraDal gör ont utan att de på något sätt spelar fult.

Olofström IBK: Var i många år framme och nosade på Elitserien men efter deras kvalmiss så gick flera toppspelare och ifjol märktes det ordentligt och de får det nog tufft i år och kommer vara beroende av att några yngre blommar ut. De tappar sin bästa poängplockare i Felicia Tiri som går till Warberg och hennes 36p måste ju helt enkelt någon annan göra.

Pixbo Wallenstam IBF: Var för 2 år sedan riktigt bra men när flera av de som var toppspelare då klev upp i elitlaget så tappade de otroligt mycket, kunde åkt ur ifjol om de inte plockat ner en kedja från elitlaget när det såg illa ut, vilket alla som är inblandade i serien inte gillar. U-lag i förbundsserier borde förbjudas tycker jag. Laget behöver utvecklas för annars kommer de åka ur i år om de inte lyckas få några fd elitspelare som inte vill vara med i elitserietruppen.

Sportlife Kungälvs IBK: Ännu ett lag som kommer upp från den delen av Göteborgsregionen, vad talar för att de inte ska göra som Marstrand för 3 år sedan och Ale ifjol gjorde, att ryka ur utan någon chans att hänga kvar? Ingenting i dagsläget mer än att de har en engagerad ledarstab, men de har ju en silly season på sig att värva ihop spetskvalité och rutin för i år finns det inga räddningsplankor som ifjol utan här gäller det för Sportlife att träna hårdare än någonsin, dock tror jag de åker ur utan någon chans på topp 8.

Warberg IC: De var storfavoriter att nå elitserien ifjol och hade "Straffspark" i kvalet med 4-1 ledning som de tappade i sista matchen mot Linköping och fick istället se Linköping hoppa och sjunga när matchen var slut, det måste svidit rejält. De borde återigen vinna serien då de har en trupp som på pappret är bättre än flera elitserielag, deras svåraste motståndare i serien är sig själva och det gäller för dem att få bort "spöket" som alltid kommer när det som mest gäller, min klara seriefavorit.

RSS 2.0