Endre o Dalen köpslår om hemmamatch!

Damerna fick precis namnet SSL, Svenska Super Ligan. Så läser man idag (obs inte 1 april) att Endre köper Dalens hemmamatch så de båda lagen möts i ett dubbelmöte i höst.

Alla fattar ju att det handlar om pengar i första hand, skulle tippa på att de har någon form av deal med att Endre står för kostnaderna för Dalen och då slipper de själva de kostnaderna för att åka till Umeå och möta Dalen samt drar de in pengar på en extra hemmamatch. Smart för båda parter ekonomiskt absolut, men ska vi ha det så här verkligen?

Ska damerna göra skäl för namnet Svenska Super Ligan så borde de väl ändå kunna fixa att spela i den ekonomiskt eller? I år hade de tagit bort dubbelmöten som de hade ifjol och haft i många år för att damlagen skulle spara resekostnader och säkert spara in någonstans mellan 100 000-300 000 kr i hotell, flyg, tåg mm, allt kostar ju pengar, exakta siffror kan säkert någon annan visa upp.

Jag tror personligen inte damlagen är ekonomiskt redo för enkelmöten än, några klubbar absolut, men inte alla. Ska de istället hålla på och köpa och sälja matcher så blir det ju en jävla parodi på sporten och alla innebandyhatare som älskar att håna vår sport får garva mer och Aftonbladet lär skriva igen om innebandy, vilket de i princip endast gör när något går fel, även om undantag finns....

Sedan att Storvreta och Warberg möts i Schweiz är en annan femma, där handlar det om att marknadsföra SSL och innebandy.
 
Det jag just skrivit om i damernas SSL var otroligt osportsligt då Endre får en extra hemmamatch och Dalen en mindre, om vi inte får fler liknande matchbyten.

Ska vi ha det så här verkligen, är detta rätt väg att gå eller ska vi ta tillbaka de gamla dubbelhelgerna även om de inte alltid var sportsligt rättvisa, tyck gärna till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0