I Fokus, innebandytränarnas hemsidor.

Det blev något fel första gången jag publicerade denna men jag försöker igen och hoppas det blir bra nu.

Jag kommer betygsätta 1-5 * som vanligt och kategorierna är följande:

Design förkortas D
Uppdatering förkortas U
Idérikedom (något kul som sticker ut förkortas Id)
Iinnehåll och överskådlighet (förkortas I o Ö .

Idag ska jag betygsätta en av mina favoriter som spelare, han har även denna säsongen varit ass. tränare i sitt klubblag Caperio/Täby. Laget vann silver i år och var den stora överraskningen i slutspelet där dem spöade AIK och Pixbo. Det är kanske mer en blogg än en hemsida men den är snygg och välgjord, dessutom gillar jag hans stil och kollar in hans blogg några gånger i veckan.

Kärt barn har många namn, han kallas för "poeten från bagis" dax att presentera....

Danne Bron-Sundbom, (
http://caperiotaby.blogg.se/allmnt.html)
Caperio/Täby, fd bl a. Haninge, Balrog, Basel Magic (Schweiz)

Kommentar: Tyvärr inte så mycket bilder men Danne har mycket intressanta saker på sin sida bl a grym statistik från lagets + - statistik, något som många inte ser på utan bara stirrar sig blind på en poängliga. Han har också många bra åsikter om allt möjligt och kan då och då såga någon som gjort uttalande och betett sig klumpigt, enligt mig med all rätta, kul med folk som vågar vara "osvenska" och sticka ut lite. Läs bloggen, helt klart värt att lägga lite tid på några gånger i veckan.

Betyg: D * * * U * * * * Id * * * *I o Ö * * * * TOTALT: 15 AV 20

Biljakt!

Nu börjar det närma sig i bilköpet. Jagar för fullt och hoppas kunna lägga in bild nästa vecka, är det någon som ser eller hör någon som vill sälja en volvo flexifuel helst ny eller 2007a begagnad till bra pris så hör av er.

Ska skriva lite mer imorgon, har haft nyhetstorka men snart så kommer en ny intervju med Danmarks VM målvakt Anette Kjeldgaard.


I Fokus, innebandytränarnas hemsidor.

Denna gången tänkte jag betygsätta svenska innebandytränares hemsidor. Jag kommer betygsätta 1-5 * som vanligt och kategorierna är följande:
Design förkortas D
Uppdatering förkortas U
Idérikedom (något kul som sticker ut förkortas Id)
Iinnehåll och överskådlighet (förkortas I o Ö .

Förste tränare ut är ingen mindre än....

Mika Packalén (www.power-play.se)
Visby Ibk, (fd Balrog & Falun mm)
Kommentar, Mika var en av de första tränarna som skaffade sig en hemsida, detta är en snygg och proffsig sida där han berättar vad han står för och man kan gå tillbaka och kolla historik om hans karriär m.m. Finns också mycket bilder från alla möjliga matcher.

Betyg: D * * * * U * * * * * Id * * * I o Ö * * * * TOTALT: 16 AV 20

Mer kommer nästa gång, hör gärna av er med önskemål om fler tränarsidor.

Sol och semester närmas.

Snart är det semestertider och om man inte bokat någon resa än så börjar det bli dags. Jag och Lisa ska ta en tripp till Kanarieöarna i juni. En tidig semester har ju sina fördelar, det är billigare att åka då, mindre turister att tampas med, man kommer hem solbränd tidigt på sommaren. När jag tänker tillbaka på de solresor jag har varit på så tänkte jag ranka de resmål jag besökt hittills på lite olika kategorier.

Jag rankar följande med mitt vanliga 1-5 * system.

Upplevelse (atmosfär och hur kul semestern var) Förkortas U
Klimat och strand (värmen och lokal strand) Förkortas K & S
Prisnivån Förkortas P
Mat och dryck Förkortas M & D
Shopping Förkortas S
Hotellstandard Förkortas H


Kanarieöarna, (besökte det 2000 me "Polarn") Det var fint både på hotell och resmålet, trevligt folk, ok pris och god mat. På den resan passade jag och polarn på att hyra mc och åka runt och se mycket av ön och även ta en bergtur med hojarna. Shoppade 2 snygga spraymålningar som jag fortfarande har på väggen och en urkass bärbar telefon.Minnesvärt, träffade flera schyssta kompisar så vi var ett gäng på 7 st som festade o hade kul i 2 veckor. Efter att jag köpt en Engelsk landslagströja med Michael Owen så blev vi Scandinaver (svenkskar & norrmän) utmanade av ett gäng engelsmän i 45 års åldern. Matchen slutade som tur va oavgjort 6-6 inför en publik på 75-100 pers som ivrigt hejade på och det var bra stämning efteråt. Matchen i sig varade väl inte mer än 25 minuter men det var nog i 30 gradig värme mitt på dagen. Detta är den helt klart bästa resan jag varit på.

U ***** K & S *** P **** M & D ***** S **** H **** TOTALT: 25 AV 30

Cypern, på Ayga Napa (besökte 1998 med Freddan och Jonas "Rödis") var det fest och åter fest som gällde, det var mest ungdommar som var där och vill man ha party så är det ett bra ställe att åka till. Nessebeach är den finaste strand jag varit på, en megafin sandstrand. Shoppade min plånbok med (Chelsea tryck på) och en klocka (med delfiner på). Minnesvärt, träffade några galna engelska killar som bara drack ren sprit och efter en klunk tog en bit vit bröd och doppade i vatten och åt av.

U *** K & S ***** P *** M & D **** S *** H *** TOTALT: 21 AV 30

KOS GREKLAND,
(besökte 1996 med Jussi och 2 till) Var där i 2 veckor och tyvärr åkte jag på feber och var sjuk i 30 graders värme i några dagar och det gjorde min resa lite sämre men jag hade ändå en bra vecka. Fina stränder och sjukt partyliv, vi bodde på ett riktigt risigt hotell, det klart sämsta jag någonsin bott på, Maten bestod mest av Grekiska Gyros medhavd tonfisk och pasta på grund av att på den tiden var ekonomin hårt ansträngd. Shoppade bl a 2 ursnygga klänningar till en tjej jag var grymt förälskad i samt en del telefonkort för att ringa henne, ett tips det är mer kul att åka till Kos om man inte är förälskad/kär i någon där hemma. Minnesvärt, grymt goda mackor med "allt på" som kvällsmat var standard.

U *** K & S **** P *** M & D *** S **** H * TOTALT: 18 AV 30

Rumäninen (Besökte 1994 med Jocke och hans familj) Var min första solsemester, vi bodde på ett hotell som låg på stranden och det var sjukt bra. Rumänien på den tiden var ett fattigt land med mycket tiggare som tyvärr drog ner humöret lite men i övrigt ett jättefint område med ett gäng hotell som låg vid en fin sandstrand vid Svarta havet. Var och shoppade lite i staden Costanca som var 40 min livsfarlig taxifärd därifrån. Det var grymt billigt en flaska vin gick på ca 10-15 kr och en halv liter sprit 15-20. Shoppade en del parfym och (pirat) kasettband (tänk att man hade det fortfarande då). Minnesvärt, Jocke hade en skjorta som en norsk kille på grannhotellet tyckte var så snygg så han fick låna den mot att vi fick låna hans stereo, haha snacka om sjukt. Ett tips ät inte pizzza där, de var inte goda bara hårda och tjocka.

U ***** K & S **** P ***** M & D * S ** H ** TOTALT: 19 AV 30

POROS GREKLAND
(Besökte 2004 med Eva). En Ö som ligger 45 min båtresa utanför Aten. När vi var där så höll dem på att fixa i ordning stranden så för oss blev det poolen. Fint hotell och trevliga människor men inte så kul resmål i övrigt för det fanns inte något direkt att göra där. En liten stadskärna som låg vid hamnen med några få affärer och med Euro som valuta var det ganska dyrt. Ett ställe som det räcker att åka till en gång.Minnesvärt, Jag och en Göteborgskille gick och tränade på gymmet och de Grekiska tjejerna som jobbade där ville verkligen att vi skulle betala för massage, och vi bara skrattade åt dem när dem inte gav sig. Undra vad den massagen innehöll haha.

U *** K & S ** P ** M & D **** S * H **** TOTALT: 16 AV 30

MARMARIS TURKIET (Besökte med Jenny 2005) Vi bodde faktiskt lite utanför Marmaris, närmare bestämt Ichmeler. Detta blev en mindre bra resa tyvärr för när vi landat på fredagskvällen började jag få feber och ont i halsen det drar ner upplevelsebetyget. Jag fick värsta halsinfektionen och hade hög feber i 4 dagar och var väl inte världens roligaste resesällskap. Men jag blev bättre och fick i alla fall njuta lite av det fina vädret. Det var mycket shopping och många försäljare som skulle tjata och när man inte köpte så blev de griniga, tyvärr så var det lite för mycket sånt tycker jag även om den kulturen är sån. Vill man ha mycket sol och bad så är det ett bra ställe att besöka, i själva Marmaris så är det ett bra nattliv. För mig personligen känns det bra att ha besökt Turkiet en gång, jag kommer nog inte åka dit igen men man ska aldrig säga aldrig. Minnesvärt, grymt god glass som jag käkade för min svullna hals med pistage och air-condition skulle bara funka efter kl 19 men det var något fel på vår så hotellkillen fixade den så den alltid funkade och det räddade mig som låg och var sjuk för det var grymt vart där nästan 40 grader på dagen . Shoppade fotbollströjor till mig(Crespo i Chelsea) och en tröja till Jenny i födelsedagspresent.

U ** K & S **** P **** M & D *** S *** H **** TOTALT: 20 AV 30

Avslutar med en bild på Gran Canaria by night. Hoppas ni blir semestersugna nu.

image14

Filmnytt 2007!

image13


I tisdags natt gick jag på premiär på Pirates of the Caribbean 3.

Filmen gick på Palladium som jag tycker är Göteborgs finaste biograf, det var näst intill fullsatt med ett antal som kom utklädda till Pirater och likande som det ska vara när det är premiär. Kl 00.03 körde filmen igång och den var verkligen bra. Måste säga att jag inte varit direkt imponerad av de andra 2 delarna men denna var helt klart den bästa. Uppföljare har ju en tendens att inte motsvara originalet.

Filmbetyg (1-5 *) * * * * *

Uppföljare är annars temat för sommarens filmer nedan följer några som är på gång.

* Die hard 4, i denna serie var ettan helt outstanding men de andra kunde lika gärna kvittat.

* Spiderman 3, har haft premiär. Jag tycker de båda innan har varit dåliga med tanke på vilken fantastiskt bra serietidning det är, denna är jag tveksam om jag kommer se på bio, hör gärna av er ni som sett den.

* Oceans Thirteen har premiär 7 Juni och denna ska jag helt klart se. Oceans Eleven var en av mina absoluta favoriter, medans Oceans Twelve var ett totalt bottennapp. Att det ska gå och misslyckas med den bästa skådespelarelit du kan hitta är för mig konstigt, jag hoppas mycket på denna uppföljare och hoppas sedan att det inte kommer fler, en trilogi räcker gott och väl.


* Harry Potter and the order of the Phoenix, jag tycker de faktiskt blivit bättre och bättre men det är nog för att de var så mycket barnfilm från början. Denna filmen ska jag helt klart gå och se på bio. Premiär den 13 Juli 2007.

image12


* Ännu en uppföljare som jag såg för några månader sedan är Göta kanal 2. Det var en total flopp, efter ca 20 år efter ettan kom borde dem kunnat komma på något nytt och spännande men tyvärr, ettan var charmig svensk filmkultur medans tvåan var en dålig kopia av ettan.

Filmbetyg (1-5 *) Göta kanal 2 *

* Casino Royale, detta är den 21a James Bond filmen och hade jag inte älskat poker och James Bond så hade jag totalsågat denna film. Jag har sett de senaste 7-8 Bond filmerna på bio för jag tycker dem ska ses på en bioduk med bra ljud osv men denna var den första som gjort mig besviken. Jag fick aldrig känslan i denna och jag hoppas att det var för att det var en ny och förändrad Bond vi fick se. Nästa hoppas jag blir bättre för Bond är odödlig filmhistoria.

Filmbetyg (1-5 *) Casino Royale **


Mer filmrecensioner kommer senare.

Ligacupen i innebandy, en kul nyhet men tänk om!

Ligacupen en kul idé men tänk om man gjorde så här istället, kunde det blivit bättre?

Läste att alla Elitklubbarna + 4 div 1 lag skulle få vara med i den, alltså 16 lag.

Men varför inte våga göra den till en officiell "Svenska cupen". Där kunde lag från div 4 kan vara med och kvalspela sig in i cupen t ex via senior DM. Undanta då Elitserielagen och div 1 lagen ur senior DM. DM har den senaste tiden i Västergötland varit helt död och oseriös. Skulle det ligga en morot där att lagen från div 2 och neråt kan fightas om att nå finalen och där finallagen får komma in i cupen där alla Elitserielag och div 1 lag (de som vill anmäla sig) redan är seedade. Tänk för en satsande div 3 klubb t ex IBK Vänersborg som enligt mig skulle ha en realistisk chans att nå en final i DM i Västergötland få ordna en hemmamatch mot t ex Pixbo, det skulle troligtvis göra ett uppsving för innebandyn i stan där och dra 1000 pers på läktarna och öka sponsorintäkterna. Självklart får man ju dela upp cupen geografiskt så att det inte blir långa resor förrän i en eventuell kvartsfinal eller liknande. Det skulle också bli en otrolig chans för unga lovande spelare i lägre divisioner att visa upp sig mot bra motstånd och kanske kunna bli upptäckta.

Men framför allt göra innebandyn mer het, innebandyn har mycket att lära av t ex fotbollen, där de har en grym Svenska cup t ex.

Detta är inte något direkt genomtänkt förslag mer en spontan tanke om hur det hade gått att göra bättre och mer kul för publik, spelare och föreningar.

Kom gärna med bättre förslag om ni har något ni tänker på, så ska jag publicera dem, våga gärna skriva era namn också, det blir mer trovärdigt då.


Champions league final. Repris från 2005.

Ja nu smäller det igen, europas 2 bästa lag ska göra upp igen och det kan ju inte annat än bli en kanonmatch. Inget av mina favoritlag i finalen men många sevärda spelare kommer vara på planen. Jag minns själv att jag hade oddsat på AC Milan förra gången de båda lagen möttes i finalen och började räkna på hur mycket jag vunnit när det stod 3-0 till Milan, men det skulle jag inte gjort för Liverpool dunkade in 3 mål och det blev förlängning och straffar och för en gångs skulle klarade Engelsmänen pressen och vann på straffar, det hör ju inte till vanligheterna.

Ska jag sticka ut hakan och våga tippa denna finalen? Tja varför inte, jag menar man måste ju våga misslyckas för att kunna lyckas med något så jag tippar Milan seger. Varför då? Jo, de är nog ruggigt hungriga efter den snöpliga förlusten för 2 år sedan och så slog de ut Englands bästa lag just nu (det smärtar mig att erkänna det) Manchester United. All respekt för Liverpool och vad dem gjort men jag säger Milan seger och ni ska veta att mitt favoritlag i Italien är Inter så det smärtar mig att säga Milan. Något resultat är ju svårt men 1-0 känns trist och fegt att tippa men det är det resultatet jag tippar.


Har jag fel i mitt tips så kanske vi får se denna bilden onsdag kväll, inte alls omöjligt i en på förhand mycket öppen match.

image11

Chelsea fick sin pokal!

Som alla nog vet vid det här laget så vann Chelsea Fa-cup finalen och årets skörd i prisskåpet blev då följande.

* Liga cup guld

* Fa cup guld.


* 2 plats i Premier League

* Semifinal i Champions League

Så vad ska man säga om det då för en av världens rikaste klubbar, jag tycker ändå det är godkänt, om man ser till några av de enskilda spelarna så skulle jag vilja ge ett litet kort betyg till nyckelspelarna av det jag sett i år. Betyget går från 1 till 5 där 1 är underkänt och 5 är världsklass och 3 godkännt.

Namn Betyg Motivering

* Peter Chech 4 Kom tillbaka starkt efter sin skada och visade att han är en världsmålvakt

* John Terry 4 Har som vanligt dragit ett tungt lass och när han var borta så märktes det.

* Frank Lampard 2 Frank har inte alls motsvarat den fina säsong som han gjorde året innan då han dunkade in mål och var med i spelet, han har kommit bort helt i år.

* Didier Drogba 5 Han är den enda spelare som får toppbetyg, match efter match har han hållt toppklass, dunkade också in det avgörande målet i FA-cup finalen. Över 30 mål totalt i år.

* Michael Ballack 2 Tysken har sett tung och långsam ut och inte alls varit med i spelet, precis som Lampard kan man begära mycket mer av en sådan spelare.


* Andrei Shevshenko 2 Ruskigt nära att han fick en etta i betyg men på slutet av säsongen har han spelat upp sig och som alla vet är ju få som lyckas första året i England. Han har en grym talang denne måltjuv och jag hoppas han kan få en bra säsong nästa år om han får vara kvar.

* John Obi Mikkel 4 Nigerianen som kom från Osloklubben Lyn har verkligen fått sitt genombrott i år. Denne kan säkert bli en framtida storspelare som man ska ha ögonen på.

* Michael Essien 4 Han är också en spelare som växt, man såg redan i VM 2006 att denna killen kommer bli en storspelare, en prestation jag kommer ihåg är målet mot Valencia i slutminuterna där han sköt Chelsea till Semi-final.

* Jose Mourinho 2 Även tränarens insats ska jag ju betygsätta och det känns som det blivit lite för
mycket "långa bollar på Drogba", med så många bra spelare i laget så borde Chelsea kunnat få ut mer av sitt mittfält.Avslutar med en bild på Didier Drogba, Chelseas bäste spelare i år enligt dem flesta supporters kan jag tro.


image10FA Cup final och minne från fotbollsresan i april 2007.

Det är dags för årets FA cupfinal och i år känns det som en drömfinal. 1an och 2an i Premier League möts. De två giganterna Manchester United och Chelsea. För mig som Chelsea supporter känns det som revanchens timma. Efter att ha haft häng på ligatiteln gjorde Chelsea bort sig mot Bolton där de tappade 2-1 till 2-2.

I samma omgång såg jag Everton mot Manchester United live på Goodison Park i staden Liverpool. Där var det omvänt, Everton ledde i paus med 1-0 och ökade på till 2-0 ganska snabbt i andra halvlek och då kändes det som om Chelsea skulle kunna avgöra på egen hand genom att vinna hemma 2 omgångar senare mot just Manchester United.

Man U. hade i det läget uppträtt mycket lojt och oinspirerat, det kan tros att de hade tankarna på semi-final returen mot AC Milan som de skulle spela bara några dagar senare. Men troligtvis hade Sir Alex Ferguson skrikit i 15 minuter i pausen och efter chockstarten i andra halvled så kom Manchester United igång på allvar, de bytte in Cristiano Ronaldo som visade sig vara en injektion. Upp med Rooney på topp. Han hade spelat yttermitt i första och såg riktigt sur ur och inte alls på hugget (dessutom blivit utbuad så fort han fick bollen). Smith och Solskjaer startade men fick inte mycket att jobba på och hade ungefär en chans på hela första halvleken.

Sen visade Manchester United varför de är ligamästare denna säsong. 1-2 lite turligt i tumult i straffområdet. 2-2 genom O´shea ungefär på samma sätt. Sedan kom kung Rooney och lekte bort Evertons försvar och satte säkert in 3-2 till Man. U. Han hade blivit häcklad av hemmapubliken hela matchen och hoppade förbi klacken och kysste sitt klubbemblem, snacka om personlig revanch för Rooney.
Personligen tycker jag att Evertons fans borde hyllat honom för allt han gjort för klubben, de måste ju förstå att en sån talang vill spela dem stora matcherna och inte spela i en medioker klubb hela sitt liv. 4-2 kom på stopptid då Chris Eagles fick göra sitt första premierleague mål för säsongen och troligtvis hans första någonsin men det är jag inte helt säker på. I samma stund utbröt ett stort jubel på arenan för då bekräftades det att Bolton kvitterat mot Chelsea, de som jublade var den lilla men högljudda bortaklacken som vädrade ännu ett ligaguld.

Det var en grymt kul match att kolla på, jag som verkligen inte är en Manchester fan måste ändå nämna laget med respekt för de har gjort det riktigt bra i år och de visade klassen när de vände 0-2 till 4-2 på mindre än en halvlek. Måste också nämna att det är ganska stor skillnad på ekonomi och resurser hos de båda klubbarna. Evertons arena var av betong och sliten och säkert inte renoverad på över 50 år, lite charmigt i och för sig. Senare åkte vi förbi Old Trafford för det var på väg till hotellet och där kan man snacka skrytbygge. Allt i tip top kondition och mina kolleger som var inne och kollade sade att det var som natt och dag. Jag rekkomenderar att åka och se en engelsk ligamatch för alla er som gillar fotboll.

Nu är det bara att ladda de sista timmarna för kanske den bästa FA cup finalen på många år.
Heja Chelsea nu är det upp till bevis för Mourinhos gäng.
Mitt tips, 3-2 till Chelsea efter förlängning. Målskyttar, Rooney, Giggs, Drogba, J.Cole, Shevshenko (upp till bevis)


Bild på Manchester United´s hemma stadion Old Trafford som tar ca 76 000 åskådare idag. Från början när den byggdes var det tänkt att den skulle ta ca 100 000 (ej sittplatser). Den invigdes 1909.

image8Nedan en bild på Goodison Park som jag besökte den 28 April i år. Arenan tar ca 40 500 åskådare och när jag var där var det över 39 000. Arenan byggdes 1892. Det spelades semi-final i VM i fotboll 1966 på denna arenan.


image9

Nytt från Silly Season 17 maj!

Känner att jag får gå ut och kommentera lite eftersom det lagts ut en notis på innebandynytt, vet inte hur det kommit ut men jag hade inte velat att det skulle komma ut eftersom inget är klart än.

se länken.

http://www.innebandynytt.se/newsmain.php?nyheter=2289

Jag skrev tidigare under silly season kategorin att jag haft kontakt med 2 klubbar i div.1 i Sverige. Den ena klubben är Gävles GGIK som i folkmun kallas godis. Första intrycket av den klubben var att dem var riktigt proffsiga och hade mycket folk som jobbade runt laget och mycket bra förutsättningar att nå deras mål som är att vara ett Elitserielag efter kommande säsong. Efter att ha haft en del kontakt så verkar det tyvärr ha runnit ut i sanden.

Efter det kom jag i kontakt med Sundsvall City IBK efter att ha läst att dem i princip saknade lag för att kunna spela i div.1 så hörde jag av mig och kollade läget. Min tanke var att om jag skulle träna dem få med mig ett par bra spelare upp. Det skulle göra att vi fick en bättre trupp med spelare som jag sedan tidigare visste vad de gick för och har den rätta inställningen mentalt.

I veckan blev jag också kontaktad av Onyx innebandyklubb (kvalade till div.1 i år) från Oxelösund/Nyköping men det har inte blivit något konkret av det.

Om jag ska bli tränare nästa år lutar det det i så fall åt Sundsvall City som det känns just nu, men då är det mycket som ska till och fixas och ordnas, sportsligt vore det en kanonkul utmaning att kunna slå underifrån med ett lag som de flesta experter redan dömt ut och jag har fått ett mycket bra intryck av klubben och deras visioner.

Bloggen slog nytt rekord igår onsdagen den 16 maj med 76 unika besökare, ibland kan det bli ett och annat stavfel men det är sådant ni som läser bloggen får leva med. Tack alla besökare, jag har en intervju på gång med en tjej som just nu är och spelar Dam Vm i Fredrikshavn och ska lägg ut den när Vm är slut.

Pratstund med Johan Schönbeck, tränare i Schweiz högstaliga NLA och före detta förbundskapten för Danmarks Herrlandslag.

Hej Johan berätta lite om vem du är och din bakgrund.

 

- Jag är 35 år och har varit tränare i 16 år (oops, det var längre än jag själv hade trott). Jag hade mina första tränaruppdrag i Ingelstad IBK strax utanför Växjö, där jag också är uppvuxen och var med och grundade innebandyklubben 1988.

-Jag är nu inne på min andra sejour i Schweiz. 2003-2005 tränade jag dåvarande UH Zäziwil-Gauchern. Nu är jag sedan ett år tillbaka i samma klubb. Klubben har inlett ett samarbete med en ishockeyklubb i högsta ligan och därmed även bytt namn till Unihockey Tigers.


Okay då kör vi på med lite frågor
.

Fråga 1. Hur är nivån på innebandyn i Schweiz om man jämför med i Sverige?

Svar: Att den svenska elitserien är bättre är inget att diskutera. Jag skulle tippa att här förra säsongen fanns ett lag som skulle kunna ta sig till slutspel i Sverige och ytterligare 2 som skulle kunna hålla sig kvar i elitserien. De allra största skillnaderna ser man om man tittar några divisioner ner i seriesystemet. Det finns inte alls den bredd här som man har i Sverige.

Fråga 2. Hur mycket tränar ditt lag under en vecka och kör spelarna också gymträning eller något annat än bara innebandy på egen hand?

Svar: En normal vecka under serien tränar vi 4 gånger, 3 gånger innebandy och en gång på gym. En av innebandyträningarna föregås alltid av ett löp-pass. Under försäsongen är variationen stor. Vi ligger på 3-7 pass i veckan.

Fråga 3. Vad ligger publiksnittet på hos er i serie/slutspel?

Svar: Tyvärr lockar innebandyn inte lika mycket åskådare här som i Sverige. Vi hade i serien ett snitt på ca 500 åskådare och i slutspelet ca 1200 med en topp på 2200.

Fråga 4. Vilket skiljer mest från Sverige och vad är det bästa respektive sämsta med att bo i Schweiz?

Svar: Schweiz är ett litet land mitt i Europa. Alltså har vi väldigt korta resor till alla matcher och samtidigt har man nära till mycket annat spännande. Här är väldigt låga skatter, men istället måste man ha bra koll på privata försäkringar. Det är vi inte vana vid hemifrån. Naturen och närheten till Alperna är en fantastisk tillgång.

Löneläget i Schweiz är gynnsamt. Eftersom vi är två som arbetar är ekonomin i nuläget kanske den största fördelen jämfört med hur det hade sett ut för oss hemma. Den största nackdelen är definitivt att familj och vänner är långt borta. Det suger ibland.

Fråga 5. Hur fungerar det med språkskillnaderna, Schweiz har ju flera officiella språk och de flesta lag har utländska spelare, på vilket språk kör du träningar och coaching och kör du olika språk med olika spelare?

Svar: I den delen av Schweiz där vi bor talas det egentligen bara tyska, eller schweizertyska som egentligen inte alls låter som skoltyskan. Innebandyn är egentligen bara stor i de tysktalande delarna av Schweiz. Vi kör allt i laget på tyska och jag har gjort så redan från det första upptaktsmötet 2003. Det var nervöst den gången men nu känns det helt naturligt. En till en med de svenska spelarna pratar jag givetvis svenska.

Fråga 6. Det finns många svenska spelare som drömmer om att prova på livet som innebandyspelare i Schweiz, har du något bra råd till dem och vart kan de få kontakt med klubbar för t ex. en try out?

Svar: Jag har fått flera mail från spelare som vill komma till Schweiz. Om man vill testa spel i NLA finns det bara en väg, nämligen en bra prestation. De flesta klubbarna har bra koll på spelare i Sverige och Finland och då behövs ingen try out. Givetvis är det även ekonomi som styr vilka spelare som kommer hit. En del toppspelare vill ha otroliga löner och då är det bara ett fåtal av klubbarna som har möjligheter. Om man vill spela i någon lägre division kan man säkert höra av sig direkt till klubbarna men ska inte räkna med att de betalar något. Det måste man göra för att man söker ett äventyr.

Fråga 7. Hur ser du på utvecklingen som gått sedan du första gången flyttade ner? Har innebandyn växt mycket och hur tror du det kommer se ut om 5 år?

Svar: Det har varit en positiv utveckling. Innebandyn växer på bredden och får mer plats i massmedia och publiken växer. Det är bättre utländska spelare i ligan nu än för fyra år sedan, vilket hjälper till att höja klassen även på träningar. Många klubbar har även tagit några steg framåt vad gäller träningskvalité och kvantitet.

Fråga 8. Kan du tänka dig att bli kvar länge eller längtar du och familjen hem till ett "vanligt" liv i Sverige?

Svar: Det växlar från dag till dag. Vi har köpt tomt hemma och tanken är att det en dag ska stå ett hus på den som vi kan kalla vårt hem. Om det blir om 1 år eller något senare, det vågar jag inte säga.

Fråga 9. Om du fick välja vilket tränarjobb som helst vilket skulle du då välja?

Svar: Jag har inget direkt drömjobb, men är otroligt nöjd med det jag gör för tillfället. Givetvis hade det varit lockande att få jobba i någon svensk elitklubb med drag kring innebandyn. En klubb som varje match har mycket publik och förutsättningar för att vara med och fightas om medaljer.

Ordet är fritt:

-Det är ett vanligt missförstånd att Innebandyn är en proffssport i Schweiz. 80% av mina spelare arbetar heltid och heltid i Schweiz är 42-45 timmar per vecka. Pengarna i klubbarna är grymt snedfördelade.
De utländska spelarna och tränarna har bra förutsättningar, medan det finns schweiziska toppspelare som inte får mer än sin utrustning. Det börjar dock svänga och klubbarna måste visa uppskattning för sina inhemska toppspelare, annars är de förlorade. Samtidigt som jag är glad över mina egna förutsättningar ser jag det som en sund utveckling.

Bilden nedan är en matchbild från Cupfinalen där Johan (sittandes med taktiktavla) snackar med 2 svenska spelare, Henrik Kronholm och Jim Canerstam.

Davids Innebandyblogg tackar Johan så mycket för intervjun och önskar honom lycka till.

image7

Onsdagkväll!

Har idag varit ute med Lisa och ätit lite på enligt mig en av Göteborgs bästa restauranger Warehouse i Nordstan. För er som inte har ätit där kan jag berätta att de har en buffé där man kan välja mellan pizza, sallad, nachos, spagetti, bolognese, nybakat bröd, tonfiskröra (jättegod) och mycket mer smått. Det finns också vegetarisk pizza för dem som hellre äter det.

Efter det så gick vi till Filmstaden och kollade om det gick någon bio som verkade intressant. Vi valde Wild Hogs, en film med bl a. Travolta ,Tim Allen och Martin Lawrence. Det är en komedi om 4 män i 40 års åldern som vill komma bort från sitt vardagliga liv och ta en roadtrip på sina Harley Davidsons. Mer ska jag inte berätta men filmen var ok men inte direkt någon som kommer hamna på min topp tio lista.

Inom kort kommer jag lägga ut en mycket intressant intervju med kille som lever på innebandyn i ett annat land, hoppas kunna få ut den imorgon så missa inte att kolla in då, vill inte avslöja mer nu.

Straffspecialisten! Tankar före och efter mm!

Jag har fått en pratstund med Sveiva IBK straffspecialist nr # 71 ANDERS STRÖMSBORG

20 årige Anders var iskall när han i flera pressade situationer säsongen som var klev in och avgjorde matcher med sina straffar. Minns matchen borta mot Slevik när Anders slog in sin straff och kvitterade till 7-7 med endast ett fåtal sekunder kvar.

Fråga 1. Efterssom du vet att du kommer få slå straffen i kampen tittar du något på motståndarnas målvakt på uppvärmingen eller tar du det som de kommer?

Svar: Jag kan nästan alla rörelserna på målvakterna i Norge så jag har bestämt mig på förhand vilken straff jag ska ta. Om det är en okänd målvakt så tar jag den straffen jag har tränat på mest.

Fråga 2. Om du möter en okänd målvakt, tar du hänsyn till hans storlek och om han verkar vara snabb i sidled?

Svar: Jag ser hur hans rörelser är när jag går fram mot honom. Är han stillastående så rör jag mig snaggt till en sida. Är det en sprättande målvakt försöker jag lugna ner honom med några snabba skottfinter.

Fråga 3. Har du olika klubbor när du ska ta straffar t ex en zorroklubba eller en rak till backhanddragning?

Svar: Jag använder samma klubba hela tiden. Jag känner att det är tryggast för den är jag van vid och inte byta klubba mitt i matchen.

Fråga 4. Om du får slå 2 straffar i samma match och har gjort mål på straff nummer 1, kör du då samma variant på straff nummer 2 eller byter du om målvakten sitter i samma utgångsposition?

Svar: Då tar jag en annan straff.

Fråga 5. Hur många varianter har du på straffar och försöker du förnya dig.

Svar: Jag har 3 olika varje säsong och lär mig nya hela tiden.

Fråga 6. Blir du nervös och när kommer i så fall nervositeten när du går fram eller innan domaren blåser igång

Svar: När jag ser en domare blåsa straff så blir jag glad för jag vet att jag är den som kommer ta den och jag vet att jag kommer göra mål för mitt lag. Jag blir inte nervös.

Fråga 7. Vad har du för råd att ge unga spelare som ska lära sig att slå straffar?

Svar: Mitt råd är att våga. Man får inte vara rädd för att missa. Studera målvakterna i serien och öva på straffar efter varje träning med målvakten i ditt lag. Jag rekommenderar också att visualisera straffar när man t ex ska lägga sig och sova. Det är ett bra sätt att tänka ut nya straffar.

Fråga 8. Vem är din favorit som straffskytt bland alla innebandyspelare?

Svar: Det är jämt mellan Mika Kohonen och Peder Bodén

Fråga 9. Vem är den bästa målvakten på att rädda straffar?

Svar: I Norge är det Pål Mikael Kristiansen i Bekkelaget. I Världen tror jag det är Daniel Ramsin i Caperio/Täby.


Jag tackar Anders så mycket för denna interjuven och tackar honom för en fin säsong där han satte ett antal straffar i mycket pressade lägen. Bilderna är från www.sveiva.no från matchen mot Sagene där Anders satte en straff som betydde 5-4 till Sveiva, matchen slutade senare 7-4.

image5


image6Nytt besöksrekord på bloggen Söndag den 13/5-2007!

Igår så var det hela 62 unika besökare på bloggen och med tanke på att den bara funnits i ca 1 vecka så är det över min förväntan. Det sätter också press på mig att fortsätta och skriva något varje dag. Ska uppdatera Silly Season lite om en stund. Måste bara säga att jag har världens träningsvärk men det är ju rätt gött också. Alla som är sugna på innebandy på Söndag kl 12 i Alingsås utmanas att skicka ett mail så ska ni få er en match, gärna också målvakter. Sist var vi 6 st som lirade småmål, alla välkomna. :)

Måste bara gnälla lite också, spelade pokerturneringe igår och fick KK två händer på rad och losade båda. Den sista med raise innan floppen mot 2 spelare. Floppen visar 2-4-2. Båda checkar och jag höjer potten och får all in av båda. Jag körde på och såg 4-4 på en och 2-8 på den andre och vips så var man ute, hade varit chipleader om det kommit en kung i en turnering med 60 000 dollar i första pris. Åkte på ca 500 plats av ca 1650 spelare. Lätt att va efterklok och säga att det är en solklar fold men när man ser chansen att gå upp som chipleader måste man gå för det för jag hade bara haft ca 30 000 chips kvar och bb låg på 1000. Säger bara no guts no glory. Nästa gång så..... Jag spelar på Nordicbet och har Foppa74 som nick om ni lirar där så säg hej.

Melodifestivalen en gång en kul tävling!

Satt och småkollade lite halvintresserat på melodifestivalen igår och det har ju blivit en pinsam svågerpolitik så det känns inte spännande längre. De borde återgå till det gamla systemet där de hade jurygrupper tycker jag för det var lite mer ärligt då. Jag menar inte är det konstigt att Sverige ger Finalnd 12 poäng, det bor ju över 100 000 finnar i Sverige. Detsamma är det ju med Norge, bara i Oslo där jag bodde bor ju mellan 25 och 50 000 svenskar så det klart dem ringer och röstar på Sverige. Värsta exemplet är ju fd Jugoslavien som blev ett gäng länder av ett land, tro fan de röstar på varandras grannar. Jag menar skulle Sverige bli Skåne och Gotland och Norrland så skulle dem ju rösta på varann, nej nu är det dags att ändra allt ihop innan folk tröttnar totalt. Jag har alltid gillat schlagermusik och vi har många gamla goda låtar som blivit klassikers så nedan följer min tio i topplista över schlagers svenska och utländska, jag skriver också ner lite info så ni lätt kan hitta låtarna och se om ni håller med mig.

Som vanligt så kan ni gärna maila om ni är av en annan åsikt och alla har ju sina favoriter, det var otroligt svårt att ta ut dem svenska ska jag säga, det finns så många bra.

Mail: [email protected]

Blir det någon kul kommentar kan jag lägga ut den som kommentar.

TOP 10 SCHLAGERS FRÅN SVERIGE

Låt artist/grupp år

1. Främling Carola Häggkvist 1983
2. Diggi-loo diggi-ley Herreys 1984
3. Dover Calais Style 1986
4. Upp över mina öron Glennmark & Orup 1989
5. Kärleken e evig Lena Philipsson 1986
6. Waterloo Abba 1974
7. Genom eld och vatten Sarek 2003
8. Kom och ta mig Brandsta city släckers 2002
9. Night of passion The poodles 2006
10. Picadilly circus Pernilla Wahlgren 1985


TOP 10 SCHLAGERS EUROPA

Låt Grupp/Artist Land Årtal Placering

1.
La det svinge Bobbysocks Norge 1985 1
2. Cool Vibes Vanilla Ninja Schweiz 2005 2
3. Hold me now Johnny Logan Irland 1987 1
4. Hard rock halleluja Lordi Finland 2006 1
5. In my dreams Wig Wam Norge 2005 5
6.
Alsou Solo Ryssland 2000 2
7. Making your mind up Bucks & Fizz England 1981 1
8. Wild dances Ruslana Ukraina 2004 1
9. Jáime la vie Sandra Kim Belgien 1986 1
10.
Ein bisschen frieden Nicole Tyskland 1982 1

För er som vill ha lite mer info skriv av länken nedan.

http://en.wikipedia.org/wiki/Eurovision_Song_Contest

Träning det var inte igår.

Har precis kommit hem efter att ha lirat innebandy, vi körde småmål i ca 2 timmar. Känns ganska segt i kroppen nu men troligtvis inget mot vad det kommer göra imorgon. Denna säsongen har jag inte spelat i något lag och det känns att man har slappat i år. Men va kul det va att spela igen, hoppas det blir många söndagar fram igenom så man kommer igång igen. Om det inte blir något tränaruppdrag i höst så planerar jag att lira i div 5 gbg me Torslanda, ett gött gäng som åkte ur fyran i år.Bästa startformation jag tränat hittills. Del 1 Damlag

De tidiga åren jag var tränade så var jag tränare för damlag. 3 olika lag har jag tränat på damsidan + 1 som vi startade upp jag och kompisen Kiwi.

Lagen jag tränat var, Östadkulle IBK (div3), IBK Elfhög div 3 och 4 (vi vann div 4 och gick upp till div 3 och kvalificerade oss för div 2 efter mitt andra år) och sista laget var Noltorps IBK i div 2 som nykomlingar efter namnbyte från IBS Alingsås. Laget jag och Kiwi startade upp blev aldrig ett eget lag utan gick ihop med Östadkulle.

Tänkte sätta ihop min bästa femma + mv från den tiden och skriva lite kommentarer varför just den spelaren kom med.

Skriver Namnen längst ner så kan ni försöka lura ut vem det är.

Målvakt

Det är ju absolut det lättaste att ta ut med tanke på att vår grymma målvakt var en helt orädd supersnabb och placeringssäker målvakt som till och med tränade med Smedjans herrlag. Maken till dammålvakt har jag aldrig sett, året jag hade henne i Noltorps ibk så höll hon nollan 4 gånger. Det ska sägas att vårt lag inte var något topplag utan kom 5a av 10 lag. Ni som kommer från Alingsåsbygden vet säkert redan nu vem jag snackar om, jag kallade henne helt enkelt för "super" Frida. Hon var dessutom en otroligt bra lagspelare som ställde upp och peppade sina lagkamrater och ett mycket bra föredömme för yngre spelare.

Back 1

Denna tjej född -78 hade jag som tränare första gången när jag tränade Östadkulle Ibk (div 3). Det var brist på backar, vi hade 2 st och när den ena jobbade sent varannan vecka vad gör man då? Jo man får spela efter sina resurser 1-2-2 och full fart frammåt. Denna tjej som var vår enda back hade bra kondition och fick många matcher spela 60 min nonstop, kommer ihåg mot Tranemo borta när hon i tredje perioden har gjort en rush offensivt och kvitterat till 2.2 säger till mig "David jag måste vila". Vad gör man då, okay du får 30 sekunder säger jag och tar en time out. Fram med vatten och sen var det bara ut och köra sista 10 minutrarna. Denna tjejs hade kunnat gå riktigt långt och spela i högsta serien om hon haft tid och lust. Hon har bra skott, grym speluppfattning, stark i närkamperna och bra passningsspel, helt enkelt komplett. Som bäst blev det kval till div 1 med Noltorps damlag men tyvärr missade dem det.

Back 2

Denna tjej hade mer vinnarinstinkt än de flesta killar, en tjej som helt enkelt hatade att förlora vare sig det var på 2 målsspel på träningen eller om det var en seriefinal. Hon var grymt stark i närkamperna, hade ett grymt dragskott och fin teknik och producerade mycket frammåt. En tjej som kunde dra med hela laget i sin grymma inställning, det enda negativa var att ibland kokade det över på henne och hon fick en del utvisningar men det posetiva överväger det hur lätt som helst. Hon spelade i mitt elfhög sista halvan av säsongen vi kom 2a i div 3 och gick upp till div 2. Hon har spelat i div 1 i Ibk Vänersborg redan som 17 åring, tyvärr så flyttade hon till Norge och vad jag vet slutade med innebandyn men jag är inte helt säker.

Center

För mig blir detta ganska lätt också, tjejen som på något sätt alltid fastnade på bild i Alingsås kuriren av någon konstig anledning när de var och fotade våra hemmamatcher. Visst hon har ett bra utseende men det var ju det fler som hade. Hon har en grymt bra speluppfattning och var alltid på rätt plats och var en perfekt 2 vägsspelare med bra defensivt spel och mycket offensivt poängproducerande. Hon var hjärnan bakom den berömda "Ronny linen" uppkallad efter Holmalunds ifs fotbollstränare Ronny Nordström. Hon kommer precis som målvakten i "mitt" drömlag från Skogsbygden. Höjdpunkten i hennes karriär hade varit att ta upp Noltorps ibk till div 1 men tyvärr hade hon rest bort när det var kvalmatcherna och det slog hårt på laget. Denna blonda tjej är också grym i fotboll numera spelar hon i allsvenska Falköping och tidigare spelade hon allsvenskt med Holmalund. Nuförtiden är det nog tveksamt om tiden räcker till för att spela innebandy men om fotbollen skulle bli trist finns det nog många damlag som skulle stå i kö för att få denna center i sitt lag. Utanför planen en jättetrevlig tjej med en grov humor speciellt efter några cider.

Forward 1

Ett ord finns det för denna tjej, multitalang. Hon är bra på så gott som allt inom idrott. Tjejen var under min tränarsejour i Elfhög samtidigt Elitseriespelare i vanlig bandy och hade under åren spelat med ett lag med bara killar där hon hade härdats till att bli tuff och riktigt bra. Hon spelade också fotboll i div 2. När hon börjdade spela innebandy så visste hon ingenting om regler eller något så det blev en del höga klubbor när hon på bandyvis skulle plocka ner bollar i maghöjd med klubban. Denna bollbegåvning blev på sin första säsong delad poängligavinnare och hennes oortodoxa dribblingar och vändningar blev hon en svår nöt att knäcka för de flesta backarna. Det jag kommer ihåg från henne var också att hon så gott som alltid hade ett leende på läpparna och det smittade av sig på omgivningen. Hennes styrkor var ju teknik och målsinne även om hon inte hade så hårda skott så gick bollarna oftast in, det kombinerat med bra speluppfattning och snabbhet gjorde henne till att komma med som forward här. Vad jag hört så har hon börjat spela med Elfhög igen och jag önskar henne lycka till.

Forward 2

Detta blir ruggit svårt för det står mellan de båda forwards från den beryktade "Ronny linen" båda gjorde ett ruggigt bra jobb men jag måste välja en och det blir tjejen som börjdade spela det året. Hon spelade mycket anourlunda och det gjorde det svårare att få tag i henne. Genombrottet var i Gothia Cup när hon fick låna en klubba som var lite mjukare i bladet och vips så satt det mål efter mål. Hon är den klart snabbaste innebandyspelare jag tränat, hon kunde vara 1 m bakom sin spelare och ändå slå bollen (eller sparka den) ner i kort sargen och vara överlägset först. Hon kunde verkligen också tända till och bli förbannad och då var hon ännu bättre. Året efter jag varit tränare för henns lag Noltorp så kom hon igång ordentligt och öste in poäng på löpande band och jag tycker det var extra kul efterssom jag fått se hennes utveckling gå så otroligt fort. Vet inte om hon spelare nuförtiden för hennes "första" sport är fotboll men jag hoppas hon kommer spela mer innebandy när tiden och lusten finns. Styrkor som jag tidigare nämde var snabbhet, fighting spirit och målfarlighet. Utanför planen är hon väl inte den klassiska norrlänningen som är lugn o inte säger så mycket, mer en pratsam social trevlig tjej.


Så min bästa startuppställning jag valt ut av damspelare jag tränat genom åren består av.


Positon Namn Dåvarande klubb

Målvakt: Frida Andreasson Noltorps Ibk

Back Anna Larsson Östadkulle och Noltorps IBK

Back Frida Jonsson IBK Elfhög

Center Emma Eriksson Noltorps IBK

Forward Carolina Holmberg IBK Elfhög

Forward Katti Ölvebo Noltorps IBK

Önskar följande spelare lycka till i fortsättningen och tack för många bra insatser på planen.

Är det någon spelare ni saknar, skicka ett mail, tyvärr måste jag ta bort kommentarer då en omogen person skrivit anonyma dumma inlägg.

Mail [email protected]

I kommande delar kommer jag ta ut bästa juniorspelare (under 20 år) och bästa herrspelare och skriva liten kort nominering varför.

Då har vita pärlan bytt ägare!

Lite sorligt men sant, efter 6 år ganska exakt har jag sålt min bil för er som inte vet så är det en saab 9-3 automat och jag har kört ca 10 000 mil på den och måste säga att jag saknar faktiskt min pärla, men det som känns bra är att min gamle kompis Mattias köpt den och han är bra med bilar så han kommer hålla den vid gott skick. Det känns ruskigt ovant att inte ha en bil, jag har haft bil konstant sen jag var 18 år.

Men men jag ska ju köpa en ny. Valet står mellan följande volvo modeller, V40, V 50 eller V 70. Jag tycker V 70 är snyggast men den är lite dyrare än V50 och den största skillnaden är ju bagageutrymmet. Jag är väl mest inne på en V50 flexifuel, varför det då? Jo för den är mycket billigare i skatt och försäkring och att man kan köpa ett parkeringskort här i GBG som gäller i 3 år för 60 kr. Då får jag stå 2 timmar på alla 10 minuters parkeringar samt gratis på alla kommunens platser undantaget parkeringshus. Så för mig som jobbar i GBG så sparar jag åtskilliga kronor i månaden. Motorn då, ja visst endast 125 hk imponerar ju inte men man kan inte få allt och jag har ju haft bil så länge så jag har blivit för gammal för att raisa vid röljusen ( men nån gång då jäklar).

Ja det var det nedan ser ni bilen jag fastnat för, kom gärna me kommentarer om ni vet nån snyggare färg t ex.

image3

Klubbarnas uppgång och fall, del 1 Alingsåsbygden

Under åren som gått sen jag började spela innebandy har det kommit nya klubbar som gått snabbt fram igenom seriesystemet och de som gått motsatt håll och fallit rakt ner och bort av olika anledningar, ekonomi kan vara en, spelarbrist kan vara en annan.

I Alingsås som jag kommer ifrån har vi också några exempel. När jag började med innebandy på mitten av 90-talet fanns det många klubbar, vi i vår klubb Noltorp var nya och vår första säsong i serie var 1995/96 (i kaxiga lilafärgade tröjor, snygga om jag får säga det själv).
På den tiden låg IBK Alingsås i div 1 och Smedjans IF i div 2. De var storklubbarna i stan. Sen var det IBS Alingsås som var våra bittre fiender på plan (men ganska schyssta killar utanför) vi båda kamperade i div 5.

Utanför stan fanns 2 bittra fiender ca 100 gånger större rivalitet existerade mellan dem. Det var Östadkulle IBK och Sävens BK. De hade genom åren spelat fotboll i div 5 mot varann många gånger och många av spelarna hade gått på samma skola, snacka om prestige där.

Några år senare kom också 2 landsorts klubbar till fram, Sollebrunns AIK (som jag tränade under 1 säsong) och Långareds BoIS (som har en av sveriges finaste hallar mitt i skogen). Det kom också en Alingsås klubb till som kallade sig Genombrun när de spelade i korpen, de fick dock inte officiellt heta det så de hette GIF Alingsås men i folkmun kallad för Genombrun eller helt enkelt Brun.

Man kan säga att under Alingsås regionens storhetstid på slutet av 90-talet hade vi alltså 9 klubbar utanför Alingsås och då räknar jag inte med Lerum och Wårgårda IBK.

Sen kom fallet, först försvann Sävens BK på grund av spelarbrist och svagt intresse för styrelsearbete och de flesta av deras spelare gick till Wårgårda IBK. Nästa klubb som försvann var IBS Alingsås, deras damlag gick istället in hos Noltorp och deras spelare försvann till bl a Noltorp och Östadkulle.

GIF Alingsås blev inte så långvariga de försvann efter att haft stora planer på att gå upp i seriesystemet men bättre än div 6 blev det inte, jag har för mig att de som bäst kom 3a och det tog nog knäcken på dem, de hade flera riktigt bra spelare bl a fd Wårgårda ibks vägg i mål Dennis Magnusson som undertecknad försökte åtskilliga gånger att göra mål på i en träningsmatch med Östadkulle B, vi sköt säkert 40-50 skott och han var omutlig och GIF kontrade in 3 trots att vi hade 70 % bollinnehav och dem kanske hade totalt 10 skott på mål. vi i Noltorp med undertecknad bakom initiativ erbjöd dem att gå ihop med oss men de tackade nej.

Säsongen 2004/2005 vann vi i Noltorps IBK div 5 och vi var för första gången i klubbens historia klara för div 4. Detta blev tyvärr klubbens fall. Undertecknad hade blivit vald till sportchef och min gode vän Andreas ordförande. Vi hade tagit seriesegern med en liten trupp där hårt arbete och bra försvarsspel låg till grunden. Problemet i klubben var att vi var ett kompisgäng som alltid spelat och att vi aldrig haft något ungdomslag och tiden var emot oss, på spelarmöte efter säsongen visade det sig att många var tveksamma vad som skulle hända nästa år. Jag själv var sugen på att vå vidare som tränare och många av de i min ålder (då runt 31) var osäkra och vår ena målvakt Mattias skulle gå till ibk alingsås och vår andra Peter hade ryggproblem stod vi till slut med ca 8 klara spelare och ingen målvakt. Det skulle visa sig att Östadkulle hade samma problem med många fotbollsspelare som var osäkra på fortsatt spel och efter en omröstning i båda klubbar slog vi ihop oss och blev Östadkulle/Noltorp IBK. Jag hade hellre sett ett nytt fräscht namn och inte en trist kombination men okay det blev som det blev och i och med att Östadkulle låg i div 3 så blev det div 3 spel och en klubb till i regionen försvann.

Så läget idag då inför säsongen 2007/2008 är följande i vår lokala miljö runt Alingsås.

IBK Alingsås får ladda om i div 2 efter att åkt ur div 1 denna säsongen, trist för de hade verkligen något på gång efter många år i div 2, men de kan säkert komma tillbaka om inte för många bra spelare lämnar. Ryktesvägen säger att de blivit av med flera bra bl a min gamle lagkamrat från Noltorp Joel Pettersson som är en riktigt bra center/forward och en trevlig kille + ett par till.

Smedjans IF har faktiskt kommit tillbaka till div 3 efter att ha varit i 4an i 2 år. Grattis till dem, jag förundras över hur de spelarna orkar spela trots sin höga ålder men det måste bero på att dem är så bra tränade. :)

Östadkulle/Noltorp då, de kom sist i div 3 i år och får nästa år försöka ta sig tillbaka, ryktesvägen säger att de blir av med fler spelare och det har tagit hårt på laget men de har ungdomslag så de kan bli bra på sikt igen, kämpa på gubbs.

Sollebrunns AIK ska starta upp igen i div 6 och de har många unga spelare i sitt samhälle och kan de få igång sugen på några av de "gamla" så kan de bli bra igen, deras akilleshäl har varit att många spelare inte "orkat" lira bortamatcher.

Har lagt in en bild från en match i Danska div 1 där mitt lag skulle få ordentligt me pisk mot Esbjerg, min sista match me gänget i DK. Minns den tiden som mycket bra när vi vecka ut och vecka in fick stryk men ändå med mycket fighting spirit lyckades hänga kvar genom att vinna 2 matcher. Det bästa var att ändå hade vi otroligt kul när vi lirade och alla kämpade och slet och det är ju det viktigaste att ha kul tänk på det.

Jag reserverar mig för eventuella fel angående årtal och placeringar men jag tror att jag har det mesta rätt (och det är min åsikt som skrivs här tänk på det)


Inf?r match i div 1 Danmark med Killerbees

Silly Season

Alltid lika uppskattad tid. Innebandyns sportchefters julafton eller helvete hur man än ser på det.

Har själv varit sportchef och suttit och pusslag och vet vilket otroligt jobb det är för att ordna upp allt.

Det ska fixas nya tränare, nya spelare eller också kanske det ska jobbas för att behålla dem.

Själv har man också varit lite del av silly season. Det märkligaste av tränar erbjudanden som dök upp var en förfrågan från Sagene (elitklubb i norge)innebandy klubb i Oslo.

Trodde helt klart dem skämtade, för de var som tokiga på mig efter jag dömt deras juniorlag i en match mot Sveivas. En match där dem förlorade och det kunde dem helt enkelt inte godta och då skulle ju en syndabock utses och varför inte domaren. Måste säga att utan tvekan det gnälligaste laget jag någonsin dömt (deras b-lag var nästan lika gnälliga), de var faktiskt värre än självaste IBK Lidköping och Wårgårda IBK och det är en stor merit.

Fick också en förfrågan från laget som snubblade på mållinjen att gå upp i Norska elitserien, Baerums Verk, de ledde serien tills det återstod några få omgångar och blev passerade av min kompis Mikael Sjöqvists Nor-92. Grattis Mikael och lycka till i elitserien nästa år.

Ett annat intressant samtal kom från Fröjereds IF´s damlag i div 1. Ett lag jag gärna hade tränat för ca 8-10 år sen då jag tyckte det var kul att träna damlag men det finns inget intresse att träna damlag längre. Det är helt enkelt inte värt mödan man lägger ner när det är så dåligt intresse för daminnebandyn i sverige, det inspirerar inte mig att åka långa matcher och se en publik på under 100.

Flyttade tillbaka från Oslo till Sverige 30 april och lasset gick till Göteborg. I den stan finns det många innebandyklubbar, det är det stora problemet, för få vill gå på innebandy och se nån annan klubb än deras egen. Det är en stor rivalitet och kamp om spelarna i stan och det gör att det endast finns 1 lag i elitserien nästa säsong från Göteborg.

Har väl 2 klubbar (div 1 herr båda två) kvar som jag pratat med i denna silly season, känns inte läge att i nuläget skriva vilka de är för vi har inte avslutat samtalen än men den ena känns som den tyvärr runnit ut i sanden. Ska skriva vilka klubbarna är sedan.

Bloggpremiär!

Fakta om mig.

Födelseår: 1974

Födelseort: Alingsås (5 mil norr om Göteborg)

Innebandyhistoria:

Selare:
Spel i följande klubbar: Noltorps IBK, Smedjans IF,  Sollebrunns AIK, IBK Elfhög, Grästorps IF, Östadkulle IBK, Skanderborg Real Killerbees (Danmark).

Tränare: Tränat följande klubbar:

Damlag: Östadkulle IBK, IBK Elfhög, Noltorps IBK.

Herrlag: Sollebrunns AIK, Östadkulle IBK, IBK Elfhög, Team Århus (Danmark), Sveiva IBK (Norge)

Övrigt: 

Aktiv som domare sedan 1996. Främsta merit som domare. Har dömt Pixbo-Älvstranden i träningsmach.

Ointressant eller intressant vetande döm själva.

* Har vunnit mot Jonathan Kronstrand i speedball (innebandy 3 mot 3 på liten bana med målvakter.
* Har Balrog som favoritlag i innebandy och Djurgården i fotboll och hockey.


image1
Välkommen till min nya blogg!

Hej alla som hittar hit om det nu är någon.

Jag kommer skriva mest mina tankar om innebandy som är mitt största intresse.

Ska göra en liten presentation men den tar vi på en ny sida.

RSS 2.0