Bloggen flyttar....

Efter många förfrågningar har jag nu bestämt mig för att blogga under innebandymagazinets bloggportal och ny bloggadress blir

http://blogg.innebandymagazinet.se/innebandydavid/

 

Välkomna dit och tack för tiden här.


Snart händer det grejer!

Inom kort kommer bloggen att förändras lite, håll koll. :)

Besök i Fristadhallen, länge sedan sist!

Blev en dömning i Fristad där damlaget mötte Backadalen, en småtrevlig match med lite delikatesser då och då. Hemmalaget var lite vassare och vann med hmm 6-3 tror jag det blev och det speglar ju matchen.
 
Fristad har jag dömt och sett några gånger på försäsongen och de blir bara bättre och bättre, skulle inte förvåna mig om de kvalar till div 1 i vår eller kanske nästa vår, mycket spelare och bra bollspel, ett riktigt spelande lag framförallt, något man inte ser så mkt av i div 2 dam.
 
 

Glädjen, vad allt handlar om!

Dömde en innebandymatch idag med rutinerade Bjarne Wesenlund och det var riktigt kul. Matchen gick mellan IBK Alingsås damer och IBK Elfhög damer. 2 lag som skapade mkt målchanser där gästerna var vassare med Evelina Ödman i spetsen som dunkade in 6 strutar och det var verkligen inte strumprullare, hon har bättre dragskott än de flesta killar i samma ålder (född 99) och mkt bättre än mig själv. :)

Liten kul episod från matchen var att jag sade när en tjej lade upp bollen på sitt eget hörnkryss att det är bara att köra, varav hon -får jag bara köra, japp säger jag men hon menar typ att får jag dra iväg själv, vilket hon gör när Alingsås byter, full fart iväg med bollen och jag måste blåsa av och förklara att jag menade passa igång, haha riktigt kul om man var där. En härlig tjej med bra humor så hon garvade åt det.
 
Kul också att döma med Bjarne som efter 100 år (nåja) och många år i Elitserien som domare är den som har roligast på planen av alla domare jag någonsin dömt med. Glädjen är viktig även för domare och inte bara för spelare och ledare mm. Jag hoppas Västergötlands förbund drar nytta av Bjarnes kunskaper för vi alla disriktsdomare från div 2 ner till nybörjare kan lära oss massor av honom och då menar jag inte bara bedömningar utan matchledarskap, ödmjukhet och glädje, bara för man dömt 20 år betyder inte att man kan utvecklas, snarare tvärt om.
 
Både Alingsås och Elfhög hade riktigt kul såg det ut som och det är kul då när man är domare att se lag som har roligt och inte gnäller eller klagar utan bara kämpar på och har skoj. 


5-12 slutade matchen i alla fall som troligtvis var genrepet inför div 3 starten där båda lagen möts i vinter.

1 p är bättre än ingen.

Så kan man sammanfatta det efter fredagens premiär mot Sollebrunn. De är bra på det som de gör och det är att springa och störa oss så vi tappade vårt eget spel. Sen bränner vi en hel del lägen som deras mv som är stor och bra tar och även Hansson är bra i vårt mål så 3-3 är väl en bra match av målvakter i innebandy utan tvekan.

Nyckeln att vi kom tillbaka var bland annat ett klarat 3 mot 5 läge när Sollebrunn hade chans att göra 4-0 och i princip döda matchen i början på 3e perioden men efter det så kändes det som vi fick lite energi i allt och när väl första målet kom så kom det två till och med bara 5 sekunder kvar satte Simon Berglund 3-3 vilket var skönt.

Otroligt egentligen hur vi kan svänga i vår prestation, spelat jämnt med 2 div 3 lag och ett div 2 lag på försäsongen och sedan kan vi inte slå ett lag som inte gjort mer än ett par träningar och inte lirat en enda träningsmatch, men kan personligen säga att det var en pissmatch för mig i 2 perioder, man kom inte in i matchen med något bra flow utan det mesta studsade fel mm, ja en sån match man har ibland, det värsta är att de flesta av oss hade likadant i 2 perioder sedan gick det bättre i 3e i alla fall och man får ta med sig lite positivt också.

Finns även andra saker som är negativt man bör ta upp på måndagens träning men det tar vi internt.

Grattis Falköping!

Falköping premiärspelade i herrarnas div 2 ikväll Torsdag mot Sandared, ingen lätt uppgift men FIBKEN lyckades vinna med 7-5, riktigt imponerande faktiskt. Kul att se att nygamle Victor Löfgren som skolats om från målvakt till Forward gör 1+2 i första matchen (förutom några ulagsmatcher) ute på många år. Dock är inte jag förvånad då han var med och tränade då och då med oss under min tid som tränare då han lirade i Lockerud och var riktigt bra som utespelare, förmodligen den bästa jag någonsin sett på att täcka skott när han spelade back men det hade väl att göra med att han som målvakt lärt sig täcka vinklarna, där kan han lära övriga backar hur man placerar sig i skottlinjen då behöver inte Erik i kassen rädda så mycket. Grymt jobb, grattis FIBK, kanske är det så att jag undervärderat dem efter en riktigt usel försäsong med stryk mot lag från lägre serier men de kanske har haft svårt att få ihop slagkraftigt lag.

Tips omgång 1.


 
2015-09-19 14:00 Åstorp/Kvidinge IBS - FBC Kalmarsund Åstorps Sporthall
2015-09-19 14:30 IBK Göteborg - Fröjereds IF Torpahallen
2015-09-19 15:00 Warberg IC - Pixbo Wallenstam IBF Sparbanken Wictory Center, Exelplanen
2015-09-19 17:00 Hovshaga AIF - Partille IBS Hovshaga Sporthallen
2015-09-20 12:00 IBK Lund Elit - Olofströms IBK Lunds Idrottshall
 
Match 1: 2-5
 
Match 2. 5-5,  6-5SD
 
Match 3. 11-2
 
Match 4. 9-1
 
Match 5. 4-2
 
Kort sammanfattning av tipsen.
 
Warberg och Hovshaga kör över Partille och Pixbo rejält, Åstork/Kvidinge står emot i 40 minuter men sedan mal Kalmarsund sönder dem.
 
Tätt värre och öppna svängdörrar mellan Göteborg och Fröjered, ingen taktik utan bara fullt ös i publikens smak.
 
tätt, tufft och målsnålt i Lund - Olofströmmatchen

Tips på div 1 Södra damer.

Tänkte vara med och köra en tipstävling på Christians Damblogg men då han vill ha långa utläggningar om tipsen får det vara, tränar 3 ggr i veckan plus match själv och har ett liv utanför innebandyn får det räcka med ett gästinlägg då och då. Kör vanliga tips själv istället på mina egna villkor vilket passar mig bra, får se om jag kör alla omgångar men slänger upp mitt tabelltips här och första omgången nu.

Vet själv hur det var sist jag var med i tipstävlingen då Åsa Wall hoppade av efter lite mer än halva serien och då föll det liksom bort lite av grejen, troligtvis blev det för mkt att hålla på med, jag personligen tycker korta motiveringar räcker då bloggen ändå fylls av matchsnack hit och dit.
 
Såhär skrev jag på Christians blogg om serien, första omgången i nästa inlägg.
 

Historiens viktigaste div 1 med allsvenska platser i potten utöver SSL biljetten, är man inte på tå nu med värvningar och förberedelse inför historiens tuffaste div 1 kan man lika gärna lägga ner tycker jag, all in bara, varje poäng är livsviktig, varje träning, varje passning, varje närkamp, inget får lämnas åt slumpen och när jag tänker på detta så avundas jag verkligen årets damtränare, att vara tränare en säsong som denna önskar jag själv att jag fick vara men nu får man istället vara läktarexpert.

10. Olofström

De åkte ur efter att ha haft många liv och mirakulöst klarat sig kvar och kom tillbaka snabbt vilket är imponerande men jag tror inte de klarar sig så bra i år utan blir sist.

9. Åstorp Kvidinge

Vet inget om laget men nykomlingar brukar ha rätt tufft.

8. Pixbo IBF

Borde vara här någonstans i tabellen, vet inte hur det fungerar med spelarförflyttningar då de ibland ändrar reglerna men kan säkert vinna någon bonusmatch pga flyttade spelare, i övrigt känner jag inte igen någon spelare i truppen.

7. Partille

Har värvat lite fd Pixbospelare i Allansson, vet inte om Lendt och Jordansson är klara men ryktas om de två samt en tjej som lirade i Schweiz mm Får se om de får ihop det, är osäker på om de har kvar stommen i laget som gick upp men det mest svårtippade laget i serien tycker jag.

6. IBK Lund Elit

Tar man namnet Elit ska man fan va elitmässig också, så tror de får en rätt bra placering, vet inte så mkt om laget mer än att det är gamla SödraDal och de har väl kvar samma huvudtränare så är osäker på vad skillnaden är i övrigt men det borde väl vara någon form av Elitsatsning, återstår att se dock.

5. Fröjered

Tappat en del på backsidan vilket kommer visa sig, däremot gör de säkerligen en hel del mål framåt dock vet man ju aldrig helt säkert vilka som lirar när det väl är seriestart.

4. Hovshaga

De är väl lite som Arsenal, är ett bra lag men når inte hela vägen så de får min 4e plats.

3. Göteborg IBF

Har många spelare som är i bra ålder som varit med länge, borde kunna placera sig bra.

2. Warberg

Fått tillbaka lite spelare samt värvat bra, de har bränt alla broar som favorit men nu som underdog tror jag de grejar att nå SSL faktiskt och får bort det mentala spöket.

1. Kalmarsund

Har haft ambition i många år att nå SSL, nu eller aldrig.

 

Snälla klubbar, var nu stolta över att ha damlag i div 1 och visa vad skåpet ska stå på era hemsidor och uppdatera matchtrupper och skriv referat och höj upp nivån direkt, visa att innebandyn verkligen kan och detsamma med era hemmamatcher, gör det skoj att gå på innebandy nu.


Landskampshelgen slut!

Usa och Serbien och Island spelade en liten miniturnering som jag skrivit lite om förut.
 
Första matchen som jag skrev om i förra inlägget vann USA rätt enkelt, i match 2 spelade Serbien mot Island och Serbien vann en slarvigt spelad match med 5-4 och det var väl ingen jättehöjdare.
 
På söndagen spelade således "finalen" mellan USA och Serbien, skulle jag satt odds hade jag satt USA 1.15 och Serbien 9 ggr pengarna.
 
Det blev faktiskt en skräll då Serbien lyckades spela otroligt smart och coach Oredsson vann coach kampen enkelt mot Hedlund då hans 2 2 1 tighta spel med kontringar blev ett vinnande koncept, visst kanske lite flyt men ändå bra kontroll och en väl genomförd matchplan, sådant som jag som tränare älskar att se att med rätt taktik kan ett sämre lag på pappret ändå vinna. Slutresultatet blev 5-4 till Serbien. 
 
Det var kul att vara med och arrangera turneringen och det var många spelare och ledare som var nöjda med vårt arrangemang i Alingsås och nya fina stadsskogshallen (bara några år gammal hall).
 
Nu går vi in i seriepremiärvecka för många lag, pulsen stiger så smått, tyvärr är man själv sjuk med feber sedan i fredags men räknar med att vara fullt frisk imorgon eller senast onsdag. På fredag möter vi Sollebrunn hemma.

Landskamp i innebandy i Alingsås

FBC Hjälmared arrangerar landskamper i helgen mellan USA, Island och Serbien och först ut på fredagkvällen var USA mot Island.
 
Island chockade alla genom att näta redan efter 27 sekunder, det historiska målet gjordes av Andreas Stefansson och den bollen har han säkerligen sparat då det var Islands första officiella landskamp.
 
Usa kvitterade dock omgående.
 
Usa var dock numret förstora och var ett mer samspelet lag som rullade boll riktigt bra och vann med 8-3.
 
De danska domarparet var riktigt bra och taggat.
 
Var kul med en bra publik på en fredagkväll ca 130 st och fin stämning i hallen och schysst spel på planen.
 
 
Lördag kl 16:00 möts Serbien och Island och Söndag 16:00 möts USA och Serbien, välkomna då till Stadsskogshallen i Alingsås, finns mycket gott i kiosken och sevärd innebandy utlovas.
 
 
Bild på matchens lirare Jesse Andersson (USA)  och Andreas Stefansson (Island)
 
 
 
 
 
 
Bild på oss hårt arbetande sekritarietgubbar, mkt att göra på internationella matcher.

Säsongen div 2 tips västergötland!

Ta det för vad det är, ett tips, ingen speciell research är gjord utan bara min egen känsla. 
1. Stöpen
2. Vänersborg
3. Dalängen
4. Sandared
Dessa 4 ovan kommer slåss om de 2 platserna
5. Vara
6. Rydboholm
7. Halna
8. Alingsås Ragazzi
Dessa 4 är mittenlagen och kommer blanda och ge..
9. Falköping
10. Elfhög
11. Fristad
12. Tygriket
De sista 4 känns lite sämre, Falköping har väl inte ens en tränarstab utan någon form av tillfällig lösning, Tygriket brukar ju ha svårt varje år att få ihop lag, Fristad har tappat många bra spelare och är i en generationsväxling, kanske har jag totalt missbedömt dem om de får sina unga spelare att blomma ut, Elfhög har tappat några tongivande till Vänersborg men några av de gamla finnarna har gjort comeback och orkar de träna så kan de säkert producera lite om inte så blir de stensist i år.
 

Damlag i Alingsås igen!

IBK Alingsås har anmält damlag i seriespel och det är inte vilka som helst som står i båset, legenden Stefan "Siffran" Johansson och Christian Aronsson, med de båda kan det bara bli succé.
 
Kul att återse Lisa Jansson som spelare i laget som jag tränade i div 1 med Fröjered för hmm 5 år sedan, oj vad tiden går fort, Lisa är fortfarande riktigt bra och nätade också i matchen. Även Johanna Strecker från Noltorpstiden då vi hade flicklag kände jag igen sedan var det väldigt ungt i laget. De unga tjejerna behöver allt jobba på en del för de har en del fysik att jobba på men de får också jobba ihop ett försvarsspel och kontringsspel, med bara 3 träningar kan man inte begära så mycket, en jättebra målvakt som de startade med kommer bli nyckelspelare i alla fall, riktigt imponerande var det, tyvärr fick målvakten som byttes in i paus ingen bra start och medspelarna va lite tröttare så hon fick en tuff match men det var verkligen inte hennes fel när hon blev bombarderad av mycket duktiga Lindås som jag tror blir topp 3 i div 2 Göteborg där även de har ett känt Alingsås ansikte på tränarbänken i Krister Carlsson fd IBK Alingsås herr. 
 
Kul att döma lite innebandy i alla fall och tror jag och Calle klarade oss rätt okej med vår insats, inte ens Aronsson hade något att tillägga efter matchen. :)
 
Hoppas verkligen ibk Alingsås stöttar sitt damlag ordentligt nu och satsar så de på sikt har en stark damorganisation och inte bara herrar. Jag kommer i alla fall kika på flertalet av damernas matcher och följa deras utveckling.

Tät match mot Ragazzi

Ska väl inte i ärlighetens namn säga att det fanns några derbykänslor direkt i matchen, en halvt avslagen tisdagsmatch blev det, men stundtals blixtrade det till lite fint spel också ska sägas.

Matchen var mycket jämn och lagen följdes hela tiden åt och det såg ut att sluta oavgjort när Ragazzi fick in en boll med 50 sekunder kvar som styrdes lite oturligt men det är lite typiskt att ett slumpmål avgör en sådan här match.

Jag tycker vi ser stabila ut i defensiven, de spelar ändå i div 2 och kommer säkerligen bli ett mittenlag, med lite ambition och en tränarstab som inte lirar själva hade säkerligen de kunnat nå topp 3 men de spelar väl mest för att ha kul och en lite social grej vilket det inte är något fel på men då blir det säkerligen inte mer än en stabil mittenplacering vilket inte alls är så dåligt.

Vi har nu mött 3 lag i träningsmatcher och förlorat alla med uddamålet.

Hjälmared - Skara 3-4 (div 3)
Hjälmared - Sävens BK (div3) 4-5
Alingsås Hockey Ragazzi (div2) - Hjälmared 5-4

Så ändå jämna matcher mot lag i högre serier tycker jag bådar gott även om vi måste höja oss lite för att vinna dessa matcherna.

På Söndag möter vi Falköping som också spelar i div 2.
 
Fick tyvärr lämna återbud till Falköping pga för få spelare, trist verkligen. Återstår en träningsmatch onsdagen den 16 sept mot Fristad hemma

RSS 2.0