Tippning uteblir!

Blev för ett tag sedan förfrågad om att tippa div 4 norra men jag måste avstå då jag har noll koll på lagen, tror dock att min gamle vän Andreas Olofssons Elfhög vinner serien, de har en hel del spelare som spelat på högre nivå (div 1) och gjort det bra där. Sedan är Andreas en noggrann tränare som inte lämnar något åt slumpen, jag skulle i alla fall kunna gissa mig till hur de kommer att spela och det är väldigt olikt de flesta lagen i div 4 som tutar och kör om man säger så.

Jag hoppas i alla fall att ibk Hjo inte blir sist i år som ifjol.

Summering omg 1 div 1 mellersta dam.

Då blev det dags, hann inte fixa allt söndag och måndag så vi kör ikväll.


Skattkärr mot Hagfors 3-6, troligtvis avgjorde bredden då Hagfors vann när de ryckte ifrån i tredje, ganska naturligt.
(tippade 3-3)

Täby mot Tyresö Trollbäcken 5-6, där blev Täby tagna på sängen men hämtade ändå upp och kom ikapp i sista men nykomlingarna tog en bra skalp direkt. (tippade 6-1)

Hässelby mot Telge 10-1, Ja du vad hände? Telge stod för årets nedvikning i första omgången, tror inget kommer toppa det i år faktiskt. De kommer nog skärpa sig, Hässelby blir starka i år tror jag. (tippade 5-4)

Södertälje mot Örebro 6-0, Lite större siffror än väntat men Örebros div 2 har alltid vart kass så inte så konstigt.
(Tippade 5-2)

Köping mot Linköping 4-6, Ganska väntat ändå.
(tippade 4-7)

Kristinehamn mot Lockerud 1-7 Allt annat än storseger för gästerna hade vart konstigt.
(Tippade 2-7)


Var väl inte så mkt fel ute ändå, 4 rätt och nära spik på 2 matcher. Bara Skrällen att Telge fick storsmisk.


Matchreff Fröjered mot Hovshaga!

Blir ett kort matchreff då jag hade min dotter på 2.5 år med så kunde jag inte skriva ner så mkt vad som hände utan fick hålla koll på henne men i första perioden böljade spelet fram och tillbaka och gästerna från Växjö hade många avslut på Tidaholmarna och sista utposten Amme Svensson från Skövde fick komma in ordentligt i matchen.

1-1 efter första o skotten 7-15 säger ju dominans för bortalaget, riktigt så var det väl inte med gästerna kändes riktigt heta måste jag säga och Amme i målet räddade ändå hemmalaget några gånger.
Målen av Fifs Anna Nordmark och Anna Moberg i Hovshaga.

I andra hann det inte gå mer än 30 sekunder och det målet såg jag inte då vi var i kioskkön då Olivia skulle ha festis och godis. Men det var ett skott från backen Johanna Johansson.

Sen blev det också lite utvisningar och FIF fick 2 och gästerna 1, domarnivån kändes div 2 faktiskt, riktigt mesiga domare som blåste för axel mot axel så fort någon ramlade, jag undrar om de dömt på denna nivån tidigare, men blev mycket besviken då man sett Jonsson & Gustavsson från Lidköping i träningsmatcherna som släpper på kroppskontakt, nä snäppa upp er tills nästa gång herrarna Fredrik Dahlen och Patrik Trofast för ni får INTE godkänt.
Nog om de gulklädda. De var lika dåliga åt båda håll så det påverkade inte något lag direkt som tur var.

Några ramträffar var allt resterande av perioden hade att bjuda på och båda målvakterna var bra med på noterna när det kom skott.

I 3:e perioden fick FIF ett powerplay men skotten gick i ramen eller utanför så matchen stod och vägde och vi på läktarna enades om att nästa mål skulle vara avgörande. 3-1 av Angelica Högberg kom till hemmalaget och det kändes lite som ett skitmål men de målen är mycket värda då de var ett skott som gick in när det var en del folk framför målvakten, och låga skott är oftast bättre än höga mot kryssen då de oftare täcks bort.

Spelet öppnades då gästerna fick kliva på lite mer och hemmalaget kunde lätt kontra in 4-1 och sedan lätt sätta även 5-1 (båda av Anna Nordmark) efter att bortalagets energi tagit slut och de inte orkat upp i press, hela 13-4 i skott i sista vittnar om att hemmalaget dominerade perioden och toppade upp också på de tio för dagen hetaste och då märktes det väldig skillnad.

Rättvist tjaa, hemmaseger absolut men kanske inte så stora siffror (skott 28-25) ändå då gästerna inte alls är ett dåligt lag utan väldigt laddade och energiska. Kul grej med lag från div 2 är att de har lite roliga saker för sig, t ex så står tränaren inne på planen och styr uppvärmningen, inget man brukar se i ettan direkt då tjejerna kan så mkt innebandy att de fixar sådant själva men påminnde mig när jag va div 3 tränare. Hovshaga kommer säkert att kriga till sig en hel del poäng i alla fall och ska verkligen ha respekt som lag. Gästernas Anna Moberg fastnade jag för redan på uppvärmingen, lätt att känna igen då hon var den enda som värmde upp i matchtröja men hon visade fin teknik och satte också målet för laget, en riktigt duktig tjej som fick matchens lirare t-shirten som sportringen som jag jobbar på skänkt.

I hemmalaget var Amme Svensson i målet bästa spelaren och de som utsåg matchens lirare höll med mig för hon fick priset, flera andra var också bra men framförallt var ingen dålig utan alla jobbade på bra efter sina förutsättningar.

Summering omg 1 div 1 södra dam.

Att Östra bara reggat 8 spelare var inte hela sanningen då de ställde upp med fullt lag (2 femmor). Matchen utvecklades att Kalmarsund hade mest chanser men vid 3-0 ledning började slappna av och inte gick fullt ut i närkamperna och då började Östra äta sig ikapp och i tredjeperioden vid ställningen 4-4 drabbades först Östra av en utvisning och höll tätt men när de fick spela PP så tog de ledningen med 5-4 och höll ut och tog 3 poäng. Rättvist?? Nej inte enligt min "källa" som såg matchen men det är lite typiskt för lag som kommer från div 2 att de inte är lika rappa när lägena kommer och kladdar en extra sekund med bollen istället för att trycka dit ett direktskott, något man också såg mellan Fröjered och Hovshaga men mer om den matchen senare.

Jag lyfter på hatten och gratulerar Östra som tog 3 fina poäng och visade mig och alla andra "experter" att de kan allt ställa till det, de har ett helt okej lag när alla är friska, men får de någa borta blir det tufft då de har en så tunn trupp.

Östra - Kalmarsund 5-4     Davids tips 2-4, Filipssons tips 1-5

SödraDal - Warberg 3-3  Davids tips 4-6 Filipssons 3-7

Malmhaug - Älvstranden 1-7 Davids tips 1-8 (ruggigt nära) Filipssons 4-7

Olofström - Tvååker 6-2 Davids tips 11-3 Filipssons 6-1 (ruggigt nära)

Pixbo - Ale 9-4 Davids tips  7-2 Filipsson hann ej tippa.

Fröjered - Hovshaga 5-1 Davids tips 6-5 SD Filipssons tilps 6-4

Mer om den matchen senare.Summering då i tipskampen:

David 3 rätt av 6. Inte alls bra.

Filipsson 3 rätt av 5 helt okej.


Omgångens skräll måste ändå bli Östra som tog 3 poäng mot laget de flesta tränarna trodde skulle överraska i en intervju. Annars ganska väntade resultat, kanske trodde många Warberg skulle vinna rubbet men oavgjort mot SödraDal borta är inte så dåligt ändå.


Matcherna är igång!

Anmärkningsvärt är att Östra bara lagt in 8 utespelare + mv mot Kamarsund, frågan inte om Östra kommer komma dåligt till längre, frågan är om de kommer kunna fullfölja serien, vad händer när de får skador osv? Vet att de har ett u-lag kanske de kan fylla på med 15 åringar där, något som många trupper redan har i sitt lag och som gjort inhopp osv. Bättre att ta ett år och låta de unga få rutinen och i så fall ladda om i div 2 som Huskvarna gjorde för några år sedan då de tappat många spelare.

Älvstranden visar direkt var skåpet ska stå och leder i Malmö. SödraDal och Warberg har spelat 3-3, mer om det senare. Snart iväg på Fröjered mot Hovshaga, blir ett längre reff från den matchen sedan, ska bli spännande att se ett nytt lag (Hovshaga) och vad de har för sköna profiler.

Storpisk och välkommen till elitserien!!!

Kan man säga efter att Täby piskat Sala med 9-3 och JIK förlorat hemma med hela 1-7 mot Dalen. Bättring krävs av de båda nykomlingarna som inte verkat allt för förberedda på dameliten.....


Även de senaste säsongernas bottenlag Karlstad fick storpisk, hela 8-3 mot Falun för det "nya Karlstad" som skulle vara med ordentligt i år, well på pappret ser de i alla fall riktigt bra ut, får se om de kan omsätta det på planen, en match säger ju inte så mycket eller?

Sedan är ju omgångens skräll i div 1 mellersta att Hässelby lekte bort Telge med 10-1, enligt ögonvittnen på plats så hade gästerna ingen bra dag och missade enkla markeringar så hemmalaget fick göra många lätta mål. Rätta mig gärna om jag har fel.

Alingsås slog Tygriket precis som jag förutspådde!

Tyvärr så vann man inga pengar men för några dagar sedan skrev jag följande o tror ni mig inte kan ni själva scrolla ner i bloggen.

"Alingsås möter Tygriket och det är två lag som möts i många år, tippar Alingsåsseger med 7-4 där."

Precis så blev det, 7-4 till Alingsås inför 230 personer och nyförvärvet Stenbäcken från Allsvenska Fagerhult visade klass när han gjorde 5-4 och 6-4 i ett mycket viktigt skede i sista perioden, måste vara gött att ha fått en skyttekung som kan leverera när det står och väger, hans inträde i Alingsås kommer att ge en del extra poäng för visst är laget duktigt men de kommer säkert att nosa lite på topp 3-4 nu. Grattis Alingsås till 3 poäng i premiären.


Tipstävlingen igång i div 1 mellersta.

Rosten har tippat div 1 mellersta och jag lägger in hans tips här också.

Södertälje – Örebro   6-2

Hässelby – Telge   4-3

Kristinehamn – Lockerud   2-8

Skattkärr – Hagfors   4-6

Köping – Linköping   3-9

Sammanställning kommer efter helgen. Har inte hört något från Johnny i Skattkärr eller Nille i Linköping, men de får gärna tippa de också. :)

Seriepremiär i div 2 Västergötland!

Matchen gick mellan Borås IBF och Vara ibk.

Boråsarna ledde efter första med 3-0 och med 6-2 inför sista. Sin vana trogen så förlorade de sistaperioden men vann ändå med 8-5 så kondisen är kanske inte så dålig som förr då de släppte in tio baljor i sistaperioderna varje match i princip, det var i och för sig i högre serier ska sägas. Skämt o sido men Borås verkar starka för Vara tror jag inte är ett dåligt lag. Spännande fortsättning följer.

En väntad seger och en skräll för damettorna och x i derbyt!

I damettorna så blev det en väntad Pixboseger, jag hade tippat 7-2, det blev 9-4 så det är jag nöjd med. Men att TT står upp och chockar Täby rejält och ledde ett tag med hela 5-1 på bortaplan var imponerande, att Täby hämtar upp till 5-5 med 7 minuter kvar och sen ändå förlorar var däremot oväntad då laget som hämtat ikapp ofta brukar rida på "momentumen" och vända på steken och vinna, men inte idag. Grattis TT till 3 poäng, starkt gjort!!!!! Att jag fick fel är ju ändå inte så konstigt då jag har jävligt dålig koll på stockholmslagen.

I SSL tippade jag ju seger för Mais mot Jik i sudden, jag fick fel då JIK vann i sudden i en match där målen kom tätt när de kom, se matchfakta nedan och Jik tog med sig bonuspoängen i sista sekunden, kan den poängen vara det som skiljer från att t ex nå slutspel eller hänga kvar, ja det återstår att se.

MatchhändelserPeriod 1
03.15 Utvisning U2
(Hårt spel 2 min)
Jönköpings IK
09.34 Mål 0-1 Jönköpings IK
10.03 Mål 1-1 Hide-a-lite Mullsjö AIS
12.13 Utvisning U2
(Slag)
Jönköpings IK
15.18 Mål 2-1 Hide-a-lite Mullsjö AIS
17.33 Mål 2-2 Jönköpings IK
Period 2
04.30 Utvisning U2
(Slag)
Hide-a-lite Mullsjö AIS
11.10 Utvisning U2
(Slag)
Hide-a-lite Mullsjö AIS
12.23 Mål 2-3 Jönköpings IK
12.39 Mål 2-4 Jönköpings IK
15.41 Mål 2-5 Jönköpings IK
17.44 Utvisning U2
(Obstruktion)
Jönköpings IK
Period 3
01.17 Mål 3-5 Hide-a-lite Mullsjö AIS
01.31 Mål 4-5 Hide-a-lite Mullsjö AIS
01.38 Mål 5-5 Hide-a-lite Mullsjö AIS
04.51 Mål 6-5 Hide-a-lite Mullsjö AIS
04.51 Time out

Jönköpings IK
10.21 Utvisning U2
(Obstruktion)
Hide-a-lite Mullsjö AIS
13.32 Mål 6-6 Jönköpings IK
17.33 Time out

Hide-a-lite Mullsjö AIS
Sudden death
04.59 Mål 6-7 Jönköpings IK

och nu kör vi div 1 södra!

2011-09-21


Pixbo Wallenstam IBF - Ale IBF Se matchinfo
2011-09-24


Olofströms IBK - Tvååkers IBK Se matchinfo
2011-09-25


Östra SK Jönköping - FBC Kalmarsund Se matchinfo
Fröjereds IF - Hovshaga AIF Se matchinfo
IK SödraDal - Warberg IC Se matchinfo
Malmhaug KFUM IBF - IBF Älvstranden Se matchinfo


Christian Filipsson i Vänersborgs tips efter mina förkortningen CF före hans tips, vi får se vem som får flest rätt, 3p för spik, 1p för rätt tips, dock tycker jag Christian modifierade mina tips något bara inte någon större skillnad faktiskt. :)

Match 1: Pixbo är ett bra lag och även om de tappat några så ska de smiska Ale enkelt. Tips. 7-2 CF hann ej tippa.

Match 2: Även här är en nykomling på bortaplan och Tvååker kommer få en lektion om hur innebandy ska spelas. Tips. 11-3 CF 6-1.

Match 3: Östra har tappat en hel del och Kalmarsund är nykomlingar blandat med spelare som åkte ur ettan ifjol med CL men tippar ändå bortaseger. Tips. 2-4 CF 1-5

Match 4: Fröjered mot Hovshaga. Fröjered har väl inte imponerat så mkt på försäsongen medans Hovshaga har gjort några bra resultat men försäsong är ju bara försäsong. Tips. 6-5 i SD.  CF 6-4

Match 5: Seriefavoriterna Warberg borde leverera från start även om det blir kanske en av årets tuffaste matcher för dem. Tips. 4-6 CF 3-7

Match 6: Även här är en av seriefavoriterna Älvstranden och de bör vinna lätt. Tips. 1-8. CF 4-7

Nu kör vi, premiärdags i div 1 mellersta!

2011-09-21


Täby FC - Tyresö Trollbäcken IBK Se matchinfo
2011-09-23


Skattkärrs IK - Hagfors IF Se matchinfo
Kristinehamns IBF - IBK Lockerud Mariestad Se matchinfo
2011-09-24


Hässelby SK IBK - Telge SIBK Se matchinfo
2011-09-25


Södertälje IBK - Örebro SK Söder Se matchinfo
IBK Köping - Linköping IBK Se matchinfoMatch 1: Täby är ett lag jag gillar för de spelar en fin innebandy och de har ett grundspel och en riktigt bra målvakt så jag tippar på att de vinner. 6-1

Match 2: Derbyt blir tight o hårt. 3-3

Match 3: Förra året spelade hemmalget i div 2 och bortalaget i elitserien det ska mycket till om inte Lockerud tar denna skalp. 2-10

Match 4: Repris på fjolårets seriefinal, tippar Hässelbyseger på sin hemmaplan där de inte förlorar ofta. 5-4

Match 5. Nykomlingsmöte, tror hemmalaget vinner. 5-2

Match 6. Köping får ett svårt år tror jag mot ett favorittippat Linköping. 2-7

Så otroligt viktigt att Djurgården är bäst i stan i år!

Aik mot Djurgården slutade 0-1 och årets allsvenska är inte bortkastad i alla fall, nu ska i princip kontraktet vara klart om inte DIF förlorar i princip alla matcherna och 4 av 6 poäng mot aik är riktigt bra. Det perfekta vore att tvåla dit IFK Göteborg och ta 6 av 6 mot dem, det hade vart för bra för att vara sant i så fall så alla "änglar" på facebook är tysta och osynliga i en vecka som det brukar vara.

Nu börjar allvaret!

Träningsmatcher i all ära men nu börjar allvaret. Det gäller att höja pulsen och kunna leverera när det gäller för träningsmatcher är inte samma nerver. Vilken rivstart det är i närområdet då, Mullsjö möter Jönköping i SSL, smaka på den!!!! Där tippar jag hemmaseger i sudden med 8-7, blir nog en rock´n roll innebandy utan dess like även om inte tränarna vill ha det så tror jag spelarna inte kan stå och spela taktiskt i årets match redan i premiären.

Vad har vi mer för intressant då, jo Dalen mot Umeå City även där derby direkt, grymt värre.

Damelitserien rivstartade med tungviktsmötet Djurgården mot Rönnby, ja att tjejerna är feta syfter jag ju inte på utan att det är 2 av favoriterna som möttes där vice mästarna vann mot mästarna, Rönnby vann med 7-4 borta, riktigt starkt.

För Jönköpings damer så är det hemmamatch mot Dalen, en match jag tror de nyper en poäng faktiskt tippa 4-5 förlust i sudden för JIK tjejerna.

Pixbo mot Iksu är också intressant, tror göteborgstjejerna vinner med 6-5. Det känns som att dameliten blir jämnare än på många år, men det är bara min känsla.

I div 1 mellersta dam har vi några intressanta derbymatcher, smaka på Skattkärr mot Hagfors, en repris på dm-finalen som Skattkärr vann på straffar, tippar den serien sedan, kanske vi kan komma igång med en tipstävling även i år, är någon sugen som brukar följa något lag så hojta till bara, supporter som tränare eller spelare, inga anonyma dock.

Smaka på Hässelby mot Telge, rysare måste jag säga då 1an mot 2an ifjol möts.

I div 1 södra så är det inte riktigt lika heta matcher i första omgången, bara denna.

IK Södradal mot Warberg,sen känns en del matcher väldigt öppna och svårtippade.

Såg att Östra precis som Fröjered hade mött Vänersborg i helgen i träningsmatch för att genrepa inför serien, Östra fick storpisk med hela 8-2 mot Vänersborg där dagen före Fröjered och Vänersborg hade spelat 5-5, ser tufft ut för Östra, men träningsmatch är träningsmatch.

En annan serie jag kommer följa är div 1 västra götaland. Vi har min hemstads lag ibk alingsås med och grannstaden skövde ib med, samt ett gäng göteborgslag och mitt gamla lag jag var tränare för fbc lerum med samt ibk lidköping som åkte ur allsvenskan ifjol kan de göra ett återtåg direkt, jag tror inte det faktiskt.

Permiäromgången där är det några heta matcher direkt.

Alingsås möter Tygriket och det är två lag som möts i många år, tippar Alingsåsseger med 7-4 där.

Nykomlingarna Billingsfors möter Lerum och där kan det bli skräll om inte Sundells grabbar har skallen med, inga matcher är lätta i div 1. Tippar ändå 3-6 där hemmalaget kommer börja bäst o leda efter första perioden.

Skövde möter Floda och hemma brukar Sibben vara bra så tror på hemmaseger med 4-3 där.


Fröjered och Vänersborg spelade oavgjort!

En match där Fröjered var klart bättre i första och ledde med 2-0 som kunde vart mera faktiskt. Jag tror faktiskt inte Vänersborg hade mer än max 1 skott på mål då alla deras skott inte ens var nära o träffa målet, riktigt dålig skärpa eller så hade de problem med golvet. Det jämnade ut sig lite mer i andra och Vänersborg gjorde 2 mål på kontring och Fröjered gjorde 2 i slottet där de rullat boll bra i anfallszon, matchbilden var att FIF spela mer runt och Vbg kontrade mest. 4-2 inför sista perioden då.

I sista så gjorde gästerna ett 3-4 mål men direkt efter satte hemmalaget 5-3 och då såg det stabilt ut men efter nytt slarv och en kontring från Vänersborg (4:e målet på just kontring) så blev det darr igen och med 3 minuter kvar ca så tog gästerna ut sin målvakt och spelade 6 mot 5 och notoriska Ximena slog in en retur lite retfullt enkelt till 5-5. Coach Löfborg i Fröjered bjöd på att även han ta ut keepern och spela 6 mot 5 sista minuten då Fröjered skapade tryck men matchen slutade 5-5.

Ändå rätt så rättvist även om Fröjered hade mer spel men när de slarvar med diagonalpassningar och i uppspelen så blir man straffade mot bra lag precis som jag skrev efter matchen mot Huskvarna, en totalt onödig match att tappa segern i faktiskt tycker jag då de kunde safespelat när de hade 5-3 och bara dunkat ner djupt i sarg, man kunde också från coachhållet toppat upp på de mer rutinerade spelarna men i träningsmatch ville väl de låta alla spela så mkt som möjligt men i alla fall så måste hemmalaget minimera slarvet i mittzon för som sagt tidigare så är det på det man släpper in målen idag.

Ljusglimtar i bortalaget tycker jag var Maria Olsson som agerar med pondus och styr laget bra, hon hade gått in i vilket div 1 lag som helst och även i hälften av alla elitserielag. Går inte vänersborg upp i div 1 är jag mycket förvånad om hon harvar kvar i en skitserie som div 2. Sen tycker jag även Belinda Johansson såg pigg ut, lite trist att Ximena inte får spela mera då hon är en mycket sevärd spelare och även om tränarna kanske vill ha ett annat spel så måste man använda spelare som har de spetskvalitéerna hon har då hon är dödlig i slottet.

I Vänersborg saknade jag Jenny Andersson, Matilda Larsson och Ida Fälth som alla slutat spela, den sistnämnda Ida som skadade sig när jag var tränare men som kört rehab och skulle vara bra igen, Vänersborg hade behövt dessa 3 mycket bra spelare om de ska gå upp i ett kval, serien vinner de säkert men jag är tveksam om de fixar ett kval på så här tunn trupp om de får några skador på någon nyckelspelare samt att de bara har en målvakt då Malin Karlsson inte vart med i år.

I hemmalaget tycker jag Jennifer Johansson såg pigg ut och även Sofia Häll spelade bra och hade en fin assist när hon slog en fin genomskärning samt Karin Johansson som styrde bra i försvaret.

Nästa helg är det seriepremiär, kul att det äntligen börjar.

Fröjered möter Hovshaga som förlorade med 3-4 i träningsmatch mot Kalmarsund, en match som säkert kommer att bli tight och tuff mellan Fröjered och Hovshaga.


Fröjered slog Hjo!

Men det satt ganska hårt till faktiskt. Ska försöka vara obejtiv trots att jag själv spelade matchen men jag tyckte ändå vi började bäst och gjorde också 0-1 (vi bortalag) som stod sig perioden ut.

Fröjered hade efter vårt ledningsmål i första gått upp och pressat oss lite då o då men i andra perioden tror jag de fått en rejäl avhyvling av tränarteamet då de kom ut med en otrolig frenesi och tokpressade oss över hela banan, det blev hackigt i spelet och när man är pressad och felvänd i vissa lägen har man inte mkt val än att tjonga iväg bollen och kämpa på. Hemmalaget kvitterade på ett långskott som satt vid stolpen. Minuten senare tog vi ledningen igen och jag kommer inte ihåg hur alla mål gick till. Fröjered kvitterade igen då det drog in ett skott i snäv vinkel och sedan tog de ledningen på en krosspass in framför målet, på de två sätten kom de till många farligheter och vi var inte helt samspelta men det är inte lätt att snacka o styra samtidigt som man är under totalpress heller men vi gjode så gott vi kunde och kämpade på. Det viktigaste var att det inte rann iväg under deras tryckperiod, vi kunde köra i 2-3 minuter i försvar utan att ha så mkt framåt men då och då kom det också kontringslägen och vi gjorde 3-3 som stod sig till sista perioden. Ett av våra mål kom på att jag fick bollen från forward i längs sargen och sköt ett markskott som gick in på styrning av Hannes i vårt lag. Låga skott är alltid farliga (internt lite med damlaget då jag sagt det typ 100000 gånger), dock fick jag skit från damlaget som satt och kollade när jag sköt ett högt skott, dock inte över så det var skönt att ett lågt gick in. :)


Sista perioden så backade Fif hem och pressade någon gång ibland och vi fick mera spel igen och matchen blev lite hårdare och lite småfult här o där vilket ändå tydde på att båda lagen verkligen inte tänkte vika sig, FIF fick spela 4 mot 3 och då gjorde vi mål till 5-5 men tyvärr satte de 6-5, i 5 mot 4  direkt efteråt då deras forward i slottet fick en lyftboll och troligtvis knackade in bollen i krysset, jag själv som markerade honom såg aldrig bollen utan markerade så han inte kunde vända på sin forehand, det var inte så mkt man kunde göra mot det om man inte skulle överfalla honom och orsaka ännu en utvisning vilket inte kändes så smart i det läget. Fröjered höll undan i alla fall och vann med 6-5.


Rättvist? Ja visst var det, om man ser på skott på mål och bollinnehav, vi kan ändå vara nöjda det är vår första träningsmatch och det viktigaste var att vi inte vek ner oss och lät det rinna iväg utan alla killarna kämpade och slet som ett lag och vi kommer alla att bli tightare som lag och femmor ju längre det går och ju mer vi tränar ihop, dilemmat har vart att det vart många spelare som tränat lite då o då förutom järngänget på 8-9 spelare. 

Fröjered tycker jag såg pigga ut och de kommer definitivt inte bli ett bottenlag i serien som ifjol, det tror i alla fall inte jag, de var väldigt skottvilliga och hittade många kreativa offensiva lösningar och de var inte så ihåliga i försvaret som ifjol då de kunde släppa 3-4 mål på 2 minuter, jag tror det unga gardet kommer få en rolig vinter och får önska dem lycka till, kommer vara på läktaren och heja med mina innebandytokiga döttrar så mkt jag kan.

Min egen insats då, ja efter att ha blivit passerad några gånger i början så var det bara att inse att man får safespela lite mer mot de unga spelarna, man är 20 år äldre och det märks i snabbheten men jag tycker ändå att det jag kan ge mig själv godkänt idag, sköt ett skott som det blev mål på, en hel del märken på kroppen betyder att man täckte i alla fall en 5-7 skott som kunde gått in, men såklart kan jag mkt bättre och hoppas kunna visa det kommande matcher.

Det var i alla fall kul att spela efter ett uppehåll på 2.5 år, hur kan jag vart så jävla dum att inte spelat på den tiden egentligen, jo det klart vi fick ju barn för exakt 2.5 år sedan så det har ju tagit en del tid såklart och mina barn är det bästa jag har tillsammans med deras mor. Jag hoppas jag kan höja mig ett par snäpp och tillföra laget stabilitet bakåt och kunna hjälpa de unga lovande killarna med rutin och peppning, de gjorde i alla fall en kanonmatch kidsen. 


Får förresten också tacka Fröjered som generöst tog domarnotan, får hoppas vi i Hjo kan bjuda tillbaka någon annan gång.

Träningsmatch, det var inte igår det!

Torsdag så blir det träningsmatch för mig mot Fröjered faktiskt så det blir på hemmaplan men ändå borta, ja inte så svårt ändå, jag spelar i ibk Hjo och åker ca 2.5 mil till träningarna och vi ska möta Fröjered i Tidaholm. Vill lägga favoritskapet på Fröjered då de spelar i div 3 och Hjo i div 4 där de faktiskt kom sist ifjol men det ser faktiskt rätt så bra ut nu måste jag säga, laget har 3 killar som är spelande tränare och de gör det bra, det svåra blir nog att få ihop en matchcoach, vet att det letas efter det men det har vart bra träningar och spelet har blivit bättre och bättre.

Det var otroligt mkt hawaiispel i början men det är ju ofta så när man går in i hall att alla är så sugna så det blir lite för mkt tokoffensivlusta. Fröjered har spelat match mot Fagerhult Ungdom och Skövde Ungdom och Falköping om jag inte minns fel där så de är bra inne i det med matcher, vi får premiärspela och det ska bli skoj. Vårt lag är av ganska blandad ålder, vi är ett gäng på +30 och sen är det ett gäng runt 20-23 och ett gäng kids runt 16-18 år. En bra mix helt enkelt.

Att tippa resultat är omöjligt faktiskt då jag inte sett Fröjered sen ifjol och då var de jävligt bra offensivt och riktigt dåliga defensivt, men de har fått Christian Qvist i mål från Mullsjö (SSL) så det har gjort att de inte släppt så mkt mål på försäsongen, återstår att se om vi kan spräcka hans nolla imorgon torsdag.

Kanske någon vill tippa, skriv en komment i så fall.

Dem bästa gör upp!

Us-open final och de klart bästa är där, Nadal mot Djokovic, två spelare som inte har någon dödarserve utan är skickliga spelare så det blir många dueller och mkt 40-40 osv i många game. Tennis är ju en gentlemannasport som det ska vara tyst när spelarna spelar men det är väldigt löjligt ändå. Tänk er klackar osv och en enonr båttuta eller något när bollen är ute, vore lite roligare då eller varför inte som i basket mm där de har cheerleaders.

Telge (div 1 m) slog Uppsala (ungdom div1 n) med 5-4 och var klart bättre enligt Göte Rosth som var på plats och kikade. En pinsam historia att Uppsala har 2 lag i samma serie, orkar inte gå in på det nu, hoppas bara farmarlaget åker ur så det skriker om det och hoppas inte deras förstalag vinner serien heller då jag är emot sådant.

Mitt favoritlag i div 1 norra är Umeå City dit jag hjälpte en av mina före detta spelare från Vänersborg nämligen Frida Gran,  som ska lira med dem, hoppas hon får roligt och jag är säker på att hon kommer lyckas bra.

Helgens träningsmatcher i dam div 1 m och s!

Var och kikade lite med familjen i sparbankshallen i Tidaholm när Fröjereds damer (div 1 s) mötte Huskvarna (div 2 ), ett Huskvarna som faktiskt imponerade på mig måste jag säga. Jag trodde inte de skulle hänga med och hota Fröjered så mycket som de gjorde, matchen slutade enligt  uppgift 8-4 och stod 3-2 när jag gick då mina döttrar skulle i säng i lagom tid. Då tycker jag de svarta gästerna stod upp bra i matchen och fick många avslut då hemmalaget slarvade otroligt mycket i uppspelsfasen och bjöd gästerna på chans på chans. Det märktes på bolltempot och rörelsen i anfallet att Fröjered spelar en division högre och de var klart rappare där men de måste sluta slarva i uppspelen för mot div 1 lag kommer det smälla gång efter gång om det fortsätter och det kommer nog ledarstaben också säga på eftersnacket.

Jag tror Huskvarna kommer vara med i toppen i sin div 2 och önskar coach Kristian och laget lycka till.

Det var också kul att domarparet Martin Jonsson och Jonas Gustavsson från Lidköping dömde, då får man se närkamper som tillåts och inte avblåsningar så fort någon råkar ramla, får hoppas domarnivån i år kommer hålla deras nivå för den är för jävla bra faktiskt.

Fröjereds damer genrepar mot Vänersborg nästa helg och för att vinna den gäller det att slipa lite på uppspelen för i övrigt ser försvaret bra ut där alla jobbar bra.

Linköping mötte Östra i en returmatch i Jönköping och Östra fick spö med hela 2-9 på hemmaplan, det borde vittna om att gästerna blir farliga i sin serie även kanske att Östra får svårt i sin, vi får se om det blir något av det.

Hässelby (div 1 m) krossade Falkenberg (div2) med 6-0 på deras träningsläger i Varberg.

De matchade också mot Warberg (div 1 s) och vann i Varberg med 7-6 efter att ha legat under 4-6 inför 3e perioden, riktigt starkt av Hässelby.

Telge spelar imorgon måndag mot Uppsala, blir ett intressant möte.

Skattkärrs damer vann  dm  i värmland då de slog Filipstad och Gs 86 och i finalen Hagfors på straffar. Grattis till Skattkärr som precis som Fröjered kan titulera sig dm mästare 2011.

Av någon anledning drog sig Kristinehamn ur och det var trist, får hoppas de får ihop det bättre i serien.Roadtrip i Borås!

När man är på inköpsmässa i Borås så träffar man massa intressanta folk. En "skröna" som fortfarande lever kvar är den klassiska att det finns ca 65% brudar i Borås. Har hört av anonyma personer att det är i princip omöjligt att misslyckas med att få "hugg" i Borås. Vi städade pojkar är ju uppe på rummet före kl 23 varje kväll så våra respektive damer behöver ju inte vara oroliga men det finns ju kollegor som är mer för party som är ute till småtimmarna. En fråga då till er som bor i Borås med omnejd, är den gamla skrönan sann? Det som talar mycket för att den faktiskt är sann är ju att Borås är en textilstad och inom textil är det ju mer tjejer som arbetar, vore ändå kul med några röster från Boråskillar eller tjejer om detta ämne.

Ska blogga lite mer om innebandy i slutet av helgen när vi har lite roliga träningsmatcher att berätta om.

Måste ändå skriva detta nu även om det kanske är lite känsligt men va fan det får man väl ändå ta att någon har en åsikt och jag vet ju att det inte bara är jag som tycker nedanstående men jag står för det och kan ta om någon skulle säga samma sak om mig utan problem.

Läste en grej som fick mig att haja till på innebandymagazinet om Linköpings damlags nya ledare som hyllade lagets tränare Roland och att han tagit laget till nya höjder osv. Jag har mött Linköping 2 år på raken och måste ändå säga tvärt om att under Rostens ledning var de klart vassare samt att de inte hade stjärnan Sara Bergström så jag förstod inte alls något av det alls. All respekt till Linköpings lagledning osv men mig har de faktiskt inte imponerat på under föregående säsong, visst vi hade väl flyt mot dem borta osv men vi vann ändå båda matcherna. De har en jättechans att göra något bra denna säsong i Linköping om de får till det men att hylla ledarstaben efter denna säsongen känns ju lite fel om man ser resultatmässigt tycker jag, men deras tid kommer nog allt i denna säsong.

Vill inte kasta skit på någon nu men jag har ändå alltid vart ärlig i min blogg och jag hyllar gärna de som bör hyllas men detta kändes inte helt hundra tycker jag o det är ju min åskit som skrivs här.


Hockeylag omkommit i flygkrasch!

Lokomotiv Yaroslav i ryska proffsligan KHL kraschade idag med sitt flygplan.

Olika uppgifter om exakt hur många som dött i kraschen men det har vart uppgifter om 2 överlevande, otroligt tugnt för hockeyn och såklart alla familjerna till de omkomna, jag undrar vad som händer med laget nu om de får chans o värva nya spelare eller om laget dras ur ligan.

Svenska landslagsmålvakten Stefan Liv spelar i laget och tros ha varit med i kraschen.

Det är en stor tragedi och själv tänker jag på att detta även hände Manchester United 1958, så här står det på wkipedia om den tragedin även om fler överlevde den kraschen.

Flygolyckan i München inträffade 6 februari 1958, då ett flygplan chartrat av fotbollsklubben Manchester United havererade efter start från Münchens flygplats.

Planet flögs av British European Airways och var av typen Airspeed Ambassador. Ombord fanns 44 personer, Manchester Uniteds fotbollslag, ledare, journalister med flera, som var på väg hem efter en bortamatch i Europacupen mot Röda Stjärnan Belgrad. Planet mellanlandade för tankning i München. Planet havererade efter start, på grund av motorproblem.

23 personer omkom. Av dem var 8 spelare i Manchester United. Av de nio överlevande spelarna var de flesta svårt skadade, flera spelade aldrig mer toppfotboll. Klubben skapade ett lag av reserv- och ungdomsspelare, som vann två matcher till i ligan det året.

Det finns tre minnesmärken på Old Trafford, klubbens arena. Det finns två minnesmärken i Tyskland.


Åter till verkligheten!

Har kika på lite träningsmatchresultat och hittat följande på damsidan.

Solfjäderstaden (div 2)- Östra (div 1 m) 5-2

Täby (div 1 m) - Råsunda (div 2) 6-3

Djurgården (elit) - Södertälje (div1) oj här försvann resultatet 15-1 ska det vara.

Warberg (div 1 s) - Pixbo Wallenstam (Elit) 3-6 (2-2,0-2,1-2)Förstår hur Södertälje tänker på sin försäsong, möta ruskigt bra lag och få bekänna färg så de lär sig mkt på det och kommer med ett högt tempo i benen. Smart helt klart tycker jag, om de bara inser att det inte är mot sådana lag som DIF o Endre de ska hänga med så är det mkt lärorikt i alla fall.

Linköping hade matchat med cup i helgen mot tuffast möjliga motstånd och gjort bra ifrån sig tycker jag. Visst de förlorade 3 matcher men att göra 16 mål på de 3 lagen är riktigt jävla bra måste jag säga. Linköping ser starka ut och kommer bli en het kandidat i år.

2011-09-03


Sala Silverstaden IBK - Djurgårdens IF IBF 9-12
Linköping IBK - IBF Falun 7-11
Sala Silverstaden IBK - Linköping IBK 8-7
Djurgårdens IF IBF - IBF Falun 3-5
2011-09-04


IBF Falun - Sala Silverstaden IBK 8-6
Djurgårdens IF IBF - Linköping IBK 12-2
Aktuell tabell


SM V O F GM
IM P SDV
1. IBF Falun 3 3 0 0 24 - 16 9 (0)
2. Djurgårdens IF IBF 3 2 0 1 27 - 16 6 (0)
3. Sala Silverstaden IBK 3 1 0 2 23 - 27 3 (0)
4. Linköping IBK 3 0 0 3 16 - 31 0 (0)


Mer följer kommande dagarna.

Dm-guld till Alingsås på herrisdan och inget annat

Även Alingsås vann med siffrorna 3-2, och då kommer det sig så att min nuvarande stad (bonnhåla) Tidaholm fick vinna på damsidan och min hemstad Alingsås vinna på herrsidan, kul faktiskt. Grattis till Alingsås. Vet inte vad jag tänkte när jag skrev rubriken men ingen har reagerat. :)

Dm-guld till Fröjered på damsidan!

Det var 3e gången gillt för Fröjereds damer som via 3-2 vann finalen mot Vänersborg, grattis till alla.

Mer om detta kommer senare. På herrsidan möts Skövde och Alingsås och matchen har precis börjat.

Dm-slutspelet!

I dam klassen vann Vänersborg gruppen och fick 4an som var Skövde, i gruppspelet vann Vänersborg med 10-0 och i semin vann de nu med 7-0. Fröjered har precis spelat mot Fagerhult i andra semin och den slutade 4-1.

Kl 12 börjar finalen, måbästa laget vinna.


Upplagt för 3e gången gillt i damklassen!

Vänersborg stod som gruppsegrare före Fröjered och att de två möts i final imorgon kl 12 känns ganska givet, det blir i så fall 3e gången på 3 år som det händer. Vänersborg har 2 guld tidigare via 4-2 och 4-1, ska Fröjered få vinna guld i år? Tja vem vet, jag är osäker på vilka spelare lagen ställer upp med, vet att några år på cypern i Fröjered och säkerligen saknas även några i Vänersborg så det känns som 50-50 skulle jag tro och Vänersborg får väl vara favoriter då de vann med 1-0 i gruppspelet. Må bästa laget vinna.

I herrklassen känns Skövde och Alingsås som favoriter, de två div 1 lagen ska ju också på pappret vara de bästa även om Tygriket också är div 1 lag även om de hängt löst i några år nu så har de klarat sig kvar.

DM i västergötland är igång!

På damsidan är det en parodi med endast 5 lag anmälda om alla kommer till spel, man vet ju hur det var ifjol då ett lag drog sig ur samma dag. Just precis efter jag skrivit detta så kan man läsa på vibf.se att Fristad goifs damer dragit sig ur. Ja damnivån i distriktet är tyvärr korpnivå om man tar bort Lockerud, Fröjered och Vänersborg, tragiskt men sant, då var det 4 lag kvar. Jag blir förvånad om damklassen får något lag anmält nästa år, lägga 2000 kr för att spela dm mot 3 andra lag, pinsamt värre.

Fröjered mötte Skövde i sin första match och vann med 8-0, ganska bra resultat på 2x 15 minuter, men hur kul match kan det ha varit för båda lagen? Vänersborg hade slagit Fagerhult med 3-0 och sedan möttes Vänersborg och Fröjered där Vänersborg vann med 1-0. 11:45 dvs nu spelas Skövde mot Vänersborg.

Det roliga är att på söndag imorgon är det slutspel och alla går vidare, snacka om parodi där, men men det blir ju lite mer matcher och dagens matcher känns ganska oviktiga. Kl 12:00 imorgon går finalen på damsidan.

Mer om dm följer, hade tänk åka till grannstaden skövde för att titta lite men är mkt tveksam om det är värt resan faktiskt.

En rolig grej är att de låter Fristad goifs damlags matcher stå 0-0 och har enligt tabellen gett dem 1p för varje match, kanske det skulle vart 0-3 eller 0-5?? Kolla denna roliga tabellen. Så i dagsläget så ligger Fristad på en fin andraplats och är klara för semi imorgon.

vänersborg slog skövde med 10-0 precis och utan att ha sett matchen gissar jag på att Ximena satt minst 4 mål i den matchen.

IBK Vänersborg
Fristad GOIF
Fröjered
Fagerhult Habo IBK
Skövde IB
3
4
3
2
2
2
0
1
0
0
1
4
1
1
1
0
0
1
1
1
4
0
8
0
0
-
-
-
-
-
0
0
1
3
8
5 p
4 p
3 p
1 p
1 p

Nyinvigning av nya klubban!

Jag har kört med zone 369 i några år nu och efter att bladet har fått en spricka så blev det beslut att köpa en ny. Förr hade man kanske 3-4 klubbor att välja mellan men numera finns det kanske 100 aktuella. Jag valde i alla fall klubban nedan på länken. Denna modellen och spontant känns det riktigt bra. Har testskjutit lite i huset och försökt dribbla av min stora dotter Olivia som vill ha min klubba istället för hennes egen som inte alls är rolig. Får nog snart muta henne med en ny tror jag. Minsta dottern Freja kan ju sitta upp hålla i sin lilla klubba (avslagen gammal exel) och när vi spelar så kryper hon efter, det ska bli kul när tjejerna får spela i samma lag om några år, men tills dess blir det innebandy på golvet hemma. Kör gamla sedvanliga hooken med en liten fiskekrok så man kan håva in bollen och köra gamla hederliga snurrfinten om någon forward skulle tjuvrusa, den och "jihdefinten" är de två jag kan men det räcker när man är back, bollen ska ju slås uppåt utan brytning det är ju det viktigaste, dribbla och greja får forwards göra, man får vara glad om man täcker skott och håller tätt bakåt istället och gör ett höstlöv per säsong. :)

http://www.zone.se/supreme.htm


Det är klubban 3a uppifrån, Supreme outbreak curve 1.5

Dags att sticka till träningen snart i alla fall och spela in den.

En kul grej är att Fröjereds herrlags tränare beklagade sig i tidningen för att det var så få spelare på träningen, jag hade ställt frågan om jag och kompisen fick komma och träna men varken ovan nämnde tränare eller lagledaren jag också frågat om träningstider hörde av sig till oss så vi kände oss inte välkomna direkt, tji för FIF då får de ha träningar med några få på träningen, vi gick istället till ibk hjo där det har vart bra fart på träningarna och vart mellan 12-20 st och riktigt kul att spela. Får se om Fröjered vill möta oss i en träningsmatch, frågan är i alla fall ute från Hjos håll.


RSS 2.0