Hockeylag omkommit i flygkrasch!

Lokomotiv Yaroslav i ryska proffsligan KHL kraschade idag med sitt flygplan.

Olika uppgifter om exakt hur många som dött i kraschen men det har vart uppgifter om 2 överlevande, otroligt tugnt för hockeyn och såklart alla familjerna till de omkomna, jag undrar vad som händer med laget nu om de får chans o värva nya spelare eller om laget dras ur ligan.

Svenska landslagsmålvakten Stefan Liv spelar i laget och tros ha varit med i kraschen.

Det är en stor tragedi och själv tänker jag på att detta även hände Manchester United 1958, så här står det på wkipedia om den tragedin även om fler överlevde den kraschen.

Flygolyckan i München inträffade 6 februari 1958, då ett flygplan chartrat av fotbollsklubben Manchester United havererade efter start från Münchens flygplats.

Planet flögs av British European Airways och var av typen Airspeed Ambassador. Ombord fanns 44 personer, Manchester Uniteds fotbollslag, ledare, journalister med flera, som var på väg hem efter en bortamatch i Europacupen mot Röda Stjärnan Belgrad. Planet mellanlandade för tankning i München. Planet havererade efter start, på grund av motorproblem.

23 personer omkom. Av dem var 8 spelare i Manchester United. Av de nio överlevande spelarna var de flesta svårt skadade, flera spelade aldrig mer toppfotboll. Klubben skapade ett lag av reserv- och ungdomsspelare, som vann två matcher till i ligan det året.

Det finns tre minnesmärken på Old Trafford, klubbens arena. Det finns två minnesmärken i Tyskland.


Kommentarer
Postat av: Sandra

R.I.P Stefan Liv. Han var en av de största målvakterna inom Svensk hockey och Hv71.Kommer vara en stor saknad av honom i hela Sverige!

2011-09-07 @ 18:43:29
Postat av: David K

Håller med dig Sandra.

2011-09-07 @ 18:57:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0