Spelledig helg för många lag.

Men vårt Urstarka lag i div 4 har match i alla fall mot BK Halna, ett Halna jag mött några gånger med IBK Hjo och det har alltid varit tuffa jämna matcher, har nog faktiskt av de gånger jag mött dem spelat oavgjort alla gångerna om jag inte minns fel.
 
Div 2 laget har nästa match den 9 nov borta mot IBK Tygriket, får hoppas vi kan fixa buss dit och få med lite folk från fancuben Oden united som stöttat oss så bra även i motgång men kul att de fick vara med i medgång också i de sista 2 matcherna. Det viktigaste som finns är de som stöder lag i motgång för det är då man som mest behöver supportrarna. Det ryktas om en större klack än vanligt hemma mot Fristad den 12 november, missa in det i Odenhallen kl 20.00.
 
 

Vänersborg vann derbyt!

Jag hade en liten känsla för att Elfhög skulle vinna derbyt i Vänersborg mot de röda stjärnorna men i 3e perioden vände allt. Vänersborg vänder 5-7 till 10-7 och visade styrka både mentalt och fysiskt. Riktigt kul att se målen här.

http://innebandymagazinet.se/ibm/artikel.asp?d=108&aid=49471


8 november, alltså nästa fredag är det DERBY i Skövde Arena mellan Skövde och Stöpen, planerar själv att sponsra Skövde med 50 kr samt rejält fika och se matchen.
 
 

Dubbelseger idag!!

Det blev 2 fina segrar idag lördag. Alaget (Falköping) spelade i div 2 mot Rydboholm och vann med stabila 8-2, vi gjorde de psykologiska målen och 5-0 var väl av den kalibern då Erik i målet gör en kalasräddning och på efterföljande anfall gör vi 5-0, 4-1 där o Rydboholm kanske hade fått energi till att störa oss. Men en fin seger blev det och vi går upp på 6p och lämnar bottenträsket tillfälligt.
 
U-laget behåller serieledningen när vi slår Stöpen med 13-6 eller något sådant. Första perioden lirar vi riktigt bra och har 7-0, sen blir matchen lite avslagen.
 
Fröjereds damer slog Älvstranden fint borta med 9-4, de matcherna brukar vara jämna och roliga. Synd att Fröjeredsdamerna fick en dålig start annars hade de kunnat vara med ordentligt om fighten på de 2 kvalplatserna, men kanske kan de blanda sig i racet om de börjar sätta försvarsspelet för det har släppts in för mycket mål i år.
 
Vi är ju ett gäng av det "gamla" gardet i Ulaget men såhär illa är det inte även om man ibland kan ha lite krämpor, tycker faktiskt de yngre är de som har mest ont. :) Kul klipp i alla fall.
 
http://www.youtube.com/watch?v=_kcgigIDoGs
 
 

Viktig vecka för många lag.

Det blir en viktig vecka i flera serier, börjar i dam div 1 södra
 
2 seriefinaler kommer spelas, ja hela 4 lag har gjort ett ryck och nu får vi kanske 2 som drar ifrån lite. Hovshaga möter Warberg och Malmö möter Kalmarsund. Jag tror på hemmalagen faktiskt även om bortalagen är favoriter på pappret.
 
Div 2 herr i västergötland då. Sandared möter Skövde i en match om kvalplats nummer 2. 2an möter 3an i serien helt enkelt. Tror på Skövdeseger där men det blir jämnt tror jag.
 
I samma serie möter Stöpen som har torskat 3 raka Tranemo som leder seien på 15p på de 5 första matcherna, här tror jag att Stöpen kan skrälla om de hittar tillbaka till spelet de hade mot oss då de rullade boll och hade bra tryck.
 
I botten så åker Fristad till Töreboda och möter Halna, vinst för Halna och de hänger på toppen men Fristad har 5 raka förluster och det ryktas om att sportchefen avgått/fått gå. Interna stridigheter är aldrig bra, jag tror Fristad får förlust nummer 6 här.
 
I bottenmöte nummer 2 spelar vi i Falköping mot Rydboholm, båda lagen har var sin seger men formen för oss i Falköping är stigande och jag tror vi vinner en jämn fight mot Rydboholm.
 
Smaka på detta då, 3stads derbyt mellan Vänersborg och Elfhög, där tror jag på "Lillebror" Elfhög faktiskt, då de kommer kämpa lika desperat som vi i Falköping gjorde mot Skövde och skrälla gör Elfhög.
 
Vara mot Tygriket är också en bottenmatch där vinnaren känner sig för stunden lite säkrare.
 
 Alla matcherna i div 2 västergötland är hyperviktiga och så ska det vara.

Fröjered slog Sävsjö.

9-5 blev det, såg inte matchen men tycker ändå det är lite oroväckande att Fif släpper 5 mål mot ett lag som endast gjort 4 mål på sina 5 första matcher, vet inte vem som stod i målet eller hur det var men max 2 mål borde dem släppt in tycker jag. 3p var det viktigaste i alla fall. Synd att starten i serien var så dålig med förlust mot Engelholm och SödraDal annars hade laget vart bra med i div 1 i år.
 
Synd att flera fd Fröjereds spelare spelar i div 2 med Fagerhult och inte med Fröjered i div 1. Jönköpings Johanna Johansson är nästa spelare som skrivit på för Fagerhult i div 2. Förvånar mig inte om Angelica Högberg är nästa fd Fröjeredsspelar som lämnar Jik för Fagerhult. Tror inte hon spelat 1 minut i SSL i år, trist för hon är en mycket bra spelare och när hon var som bäst i Fröjered så var hon en stor underhållare offensivt. Vore kul om hon kommit "hem" igen och dragit på sig nr 20.
 
 

Söndagsmys.

Jaha då var denna veckan snart slut. Vad har hänt då inom innebandyn? Inte så mycket, jag har i alla fall fått garva lite åt diverse saker, tänkte lista topp 4 här från veckan som gått.
 
Plats 4
 
Damernas SSL busliga leddes av 2 herrar, Johan Ivarsson i Jönköping och Göran Nährström från Endre, nu har Ingvarsson i Jik gått om sin tränare men det var riktigt lustigt att de 2 herrarna var i toppen. På tal om Jik så är det dags att de börjar komma igång, bara 1p på 6 matcher är riktigt uselt. Jag är förvånad då de på pappret såg bättre ut än ifjol, men det är många matcher kvar.
 
Plats 3. Nivån på div 4 matchen mot Tibro, inte ofta man får "'äran" att spela en seniorinnebandymatch utan att få röra motståndarna, hur kul var det att spela utan närkamper? Inte alls kul men man kan skratta lite åt det i efterhand när motståndarna har ett u-lag utan u-lagsspelare? För 2 år sedan lade Tibro ner laget då vi i Hjo mött dem i början av serien tappade vi våra 3p som vi hade tagit mot dem men den som var mest ledsen över det var nog Markus Warnberg i Elfhög, han hade väl gjort ca 10p själv mot dem när de vunnit med 22-1 eller något liknande. Kämp på Tibro och lägg inte ner laget i år. Hoppas de kan fullfölja.
 
Plats 2. Skövde IBF har en fin hemsida, men när de förlorar mot oss (Falköping) så ser man inte röken av något matchreferat, de brukar vanligtvis ha en fin hemsida mm, men föreningar som inte skriver matchreff efter förluster kan jag inte ta seriöst. (nu har de fixat sitt referat, kanske pga min lilla pik som var med glimten i ögat såklart men det tror jag de fattade speciellt deras ledare som jag gillar att tjata lite skit med).
 
Plats 1. Detta är det roligaste av allt och flera jag känner har garvat mycket åt denna storyn om laget från Alingsås som ca 30 % bara spela innebandy förut och 70 % aldrig i princip rört en klubba enligt artikeln på magget.
 
Vi som är från Alingsåsregionen vet mycket väl att de har flertalet spelare med div 1 meriter och även spelare som vart i Wårgårda ibk i div 2. Jag kan lätt räkna ihop ca 10 pers (av de ca 20 som vart med i seriematcherna) som har vart licensierade förut, och är det någon som helst merit att massa fd div 1 spelare krossar massa lag i div 4? Nej fan och att de ljuger ihop en story till innebandymagazinet som sväljer allt är ännu mera kul. Missförstå mig inte, det är kanonbra med nya innebandylag, men för fan, vi alla vet ju att ni har flertalet fd div 1 spelare så gå inte ut med att ni bara är polare som börjat lira och krossar alla bara sådär.
 
Räknar man lite på laguppställningen så hittar man 12 spelare med tidigare innebandylicens och av dem som jag känner till så är det 6 st som har lirat i minst nuvarande div 1 och även någon(några) av dem i gamla div 1 (allsvenskan).
 
Men ändå kul med ett nytt lag, kämpa på så får ni snart lira i div 2 och få lagom motstånd.
 
Veckans höjdpunkt är ju ändå självklart derbysegern i måndags mot Skövde.
 
 

17-5 seger!

Ja när motståndarna kommer med sitt p15 lag blir det såhär, inte direkt jättekul men men, en fredagskväll blev det med innebandy. Svårt att spela matcher där man inte får ha närkamper, även svårt som domare också men är det spel i div 4 serie herr ska det dömas efter den nivån, oavsett vad motståndarna har för lag, det ska inte behöva bli pojklagsnivå, så trist att spela då tyvärr.

Positivt var fina kombinationer o snygga mål osv.
Nu leder vi serien. :)


Match mot Tibro imorgon fredag!

Imorgon möter vårt obesegrade U-lag Tibro borta. Uet står för Urstarka om ni undrar. :)
 
Vi har spelat 2 matcher och har 1 seger och 1 suddenseger. Imorgon har vårt JAS-lag match också så vi kommer med blandat A och U lag, min policy är att undvika att ta med spelare som fått spela 60 min i div 2 men imorgon har vi inget val utan får ta med några stycken.
 
Dagens träning blev det jas mot A/Ulaget, stod 7-1 till JAS efter 15 min spel, men slutade 9-6. Jag själv spelade inte ska jag säga, hade vart surt o förlora mot junisarna men de rullade boll och spelade bländande innebandy stundtals.
 
Efter träningen bjöd pappa Fernström på princesstårta för vinsten mot Skövde, tackar tackar säger man, otroligt gott och då Mats missade träningen så var jag snäll och åt upp hans bit också haha. Bildbevis kommer.
 
"Lillebror" för lillebror Falköping slog storebror Skövde.
 
 

Århundradets innebandyskräll!!!

Vad kan man säga, Falköping på 0p efter 4 matcher vinner över Skövde på 4 segrar på lika många matcher med 9-5 på bortaplan, vem hade trott det? Jag hade en bra känsla inför matchen då vi spelade bra mot Tranemo men inte knöt ihop säcken och denna gången gick det.
 
Läs mer här. Lite videosekvenser också.
 
Vår magiska förstafemma levererar mål i mångder, vår stenhåda andrafemma täcker skott och krigar som aldrig förr och våra extragubbar peppar och hoppar in och krigar. Alla gjorde jobbet till 100% och då vann det bästa laget idag derbyt inför ca 250 kokande.
 
 
http://www.falkopingstidning.se/artikel/32037/chockvinst-i-innebandyderby
 
 
Nu när adrenalinet lagt sig så får jag inte glömma att berömma domarparet Peter Holmgren och Patrik Limé. De bestämde sig tidigt för att sätta en nivå och höll den stenhårt matchen igenom. Slag=utvisning och då får vi en ren fin innebandy och spelarna får lära sig jobba utan att slå med klubborna. Hoppas de får chansen i div 1 för de är riktigt bra och det hade jag tyckt även om vi nu förlorat. De hade också riktigt bra placeringar och såg situationerna som kunde avgjort matchen när boll tar i ribba o mållinje samt spelvändningar mm. Samt att de har en god dialog med spelare/ledare som gör att man förstår deras bedömningar.

Suddenseger för u-laget!

Vi behåller en vinnande trend i ulaget i div 4 där jag lirar med de som inte får full speltid i A-laget i div 2. Vi har en go stämning och kämpar på hela matchen och vänder underläge 5-6 genom att kvittera i spel 6 mot 5 och i glädjen även göra 7-6 i sudden, riktigt gött. Hade jag varit Götene spelare hade jag vart jävligt bitter kan jag säga, de hade inte "flytet" i slutet kan jag väl erkänna då vi hade det, men de gjorde ett stort misstag när matchens sista 6-7 minuter så började de bara försöka hålla bollen i hörnen, det brukar straffa sig i innebandy.
 
Oscar Fernström i målet gjorde en riktigt bra match och visar att han vill stå mer i div 2 laget, även Casper Ungh spelade bra som back och övriga kämpade på bra och visade god lagmoral. 5 av 6 poäng på de två första matcherna ger fin mersmak.
 
Imorgon är det "halvderby" mot grannstaden Skövde på bortais i Arena C. Vi hoppas "klacken" och övriga supporters dyker upp kl 19.30 för o hjälpa oss skrälla när vi möter serieledarna Skövde IB.
 
 

Förlust trots bra spel mot Tranemo!

Efter en drömstart med 2-0 efter första perioden så hade vi maxoflyt när Dennis hade en lobb som flera spelare samt tidningens reporter kunde svära på var inne, men den tog i ribba och in men mv hann rensa bort den, svårbedömt så jag lastar inte domarna för den på något sätt. 
 
Tranemo kom tillbaka och vände på steken och ledde med 5-4 inför sista.Vi kvitterar i pp till 5-5 men tyvärr så gör de 3 raka till 5-8 och vi får putsat siffrorna till 6-8 men förlorar tyvärr återigen.
 
Vi gör ändå en bra match och pressar ett av de 3 lagen med full pott och det gäller att vi spelar lika bra mot de sämre lagen i serien så lär vi vinna några matcher före det vänder. Ny match igen på måndag mot Skövde som är det 3e laget med full pott ihop med Tranemo och Sandared.
 
 

Skön seger för Sverige!!!

Grym vändning mot Österrike och seger med 2-1, kändes extra skönt att 2 av mina favoritspelare gjorde bra insatser, Martin Olsson som jag gillat ända sedan han spelade i Blackburn och såklart som Djurgårdare så måste man älska Kim Källström, sicken smekande pass till Zlatan. Vm-drömmen lever. Blir att vara pappaledig under hela vm så man kan sitta uppe på natten och kika fotboll. :)

Tranemo kommer på besök till Falköping.

På lördag kl 16 gästas vi av Tranemo. Det var några år sedan jag mötte dem, men det har bara blivit jämna matcher mot dem de gångerna jag coachat mot dem, har en vinst 4-3 och en förlust 2-3 mot dem. Ska bli intressant att matcha mot dem igen. Vi står fortfarande på 0 poäng och det skulle smaka fint med poäng på lördag.
 
Det hade varit trevligt att för en gångs skull slippa återbud och kunnat matcha laget man helst velat matcha vilket inte varit fallet i de 3 första matcherna, dock matchar vi ju alltid det bästa vi har men i en redan ganska tunn trupp av div 2 kandidater behövs alla så man själv slipper byta om och hoppa in, jag räknar själv med att spela i ulagets match mot Götene på söndag.
 
 
 
 

Fröjereds damer vann igen!

Denna gången mot Huskvarna, några snabba strutar i andra avgjorde och sedan gick brandlarmet och det hela blev lite avslaget i 3e perioden när hallen skulle utrymmas o skit. Som tur var så var det falsklarm och matchen kunde färdigspelas för hur trist hade det inte varit att behöva åka dit en gång till och spela klart matchen.
 
Fröjered har Anteryd, Schönning, Linn och Jennifer Johansson på poängligatoppens topp 10 placeringar. Skönt att ha spelare som producerar, det jag själv saknat är backarnas mål, förr i tiden var backskotten ständiga hot och ni backar glöm inte av att ni har bra skott ni också. :)
 
 
Läs mer på Västgötabladets sida.
 
http://www.vastgotabladet.se/artikel/30378/hett-fif-fick-larmet-att-ga
 
 
 

Förlust mot Elfhög!

Jobbig förlust mot Elfhög i en mkt jämn match som kanske "skulle" slutat oavgjort. Är nöjd med vår kämpainsats, vi är dock sjukt ineffektiva och bränner otroligt mkt chanser. Förlust med 3-4 blev det.

Är även sjukt besviken på de "blåa" domarna som helt plötsligt byter nivå och en av dem som börjar leta efter utvisningar och tar den pinsammaste av alla när han står 20 m ifrån och hans kollega 3m ifrån situationen. Om han nu var bitter för en grej efter matchen i fredags när de dömde vårt JAS-lag och inte kunde släppa det och ska straffa oss och leta efter utvisningar då borde han tackat nej till att döma oss.

Sådana grejer trodde i alla fall inte jag skulle hända i div 2, otroligt okonsekvent. Jag säger inget om domare missar och inte ser saker men att döma konstant åt ett håll det är för jävligt. Så mycket tid man lägger i veckan på träningar mm är detta inte acceptabelt.

Fröjered vann borta fast det var hemmamatch!

Såg Fröjered spela mot Olofström och det var spel mot ett mål, Olofström var riktigt bleka samtidigt som Fröjered spelade på sin vanliga nivå, något de inte riktigt gjort tidigare vad jag både sett och hört.
 
Hoppas spelet sitter i kommande matcher för inte ska de behöva slåss i bottenträsket i år.
 
Olofströms kapten Torikka var enda spelaren jag kände hade tagit en plats i Fröjered, tror inte hon blir kvar där utan borde vara sugen på att spela på högre nivå igen då hon gjort en säsong i högsta serien med Övik. En rightback som henne borde många lag vilja ha.
 
 

DIF bryter med sin tränare!

Djurgårdens dam SSL lag bryter med sin tränare Tony Forsberg och hans ass tränare. Chockbesked säger folk, det jag är mest chockad över är att de inte skaffade en ny tränare efter förra säsongen. Det var nog den sämsta coaching jag sett i sista TV-matchen, där hade vi ett grymt DIF med lirare och bara dunkade upp bollar på chans som ett dåligt div 1 lag och där hade de i princip bara landslagsspelare och fd landslagsspelar med massa fina meriter.
 
Men att nu ta bort honom efter 2-3 seriematcher känns lika jävla dumt som att ta bort Warbergs fd tränare Stefan Bagarn Smedberg. Det var lika jävla dumt det, när Warberg hade sämsta skitspelet och spelade tråkigt och långsamt så fick han vara kvar. Nej kära sportchefer, va tydliga mot tränarna vad ni kräver och våga säga att tyvärr det är för dåligt och ge tränarna chansen att söka sig någon annanstans. Men att ha dem kvar för de inte får den tränaren de helst vill ha eller liknande är för jävla fegt och dessutom sparka dem när serien precis börjat för då är ju chansen borta att hitta en ny klubb att coacha.
 
Vet att en tränare jag känner även var jagad av en dam SSL klubb som ändå har kvar sin tränare från ifjol nu, då undrar man hur de jobbar i den föreningen som inte kan vara tydlig nog och stå för att de inte är nöjda med sin tränare. Nu tror han att han har förtroende och i själva verket får han vara kvar för föreningen inte hittade en bra ersättare. Tragiskt men sant.
 
Det många sportchefer/sportgrupper mm gör för fel är att inte ha ett samtal med tränarstaben, vet ju att det i princip alltid är någon/några spelare som är missnöjda i alla lag, de som får för lite speltid t ex, många gånger gnäller de om att tränaren är dålig istället för att rannsaka sig själva att de helt enkelt inte är bra nog utan det är lättare att hitta fel hon någon annan än sig själv. Man måste ju kunna lösa konflikter på bättre sätt än att behöva sparka tränare eller å andra hållet spelare bara för de inte kan komma överrens.
 
Finns det någon tränare som aldrig haft en konflikt med en spelare? Det hör till, men samtidigt får man ta det professionellt, och som tränare kunna ge en förklaring till spelaren, om spelaren vill lyssna eller inte är ju upp till spelaren, men det man måste komma ihåg är att tränaren är den som tar ut laget och inte en spelartrupp. Det många spelare inte förstår är att man måste prestera bra både på träningar och i reservlag samt ha en bra attityd mot resten av laget och spelarna, en missnöjd spelare som gnäller och drar ner stämningen vill nog ingen tränare ha med på bänken då det drar ner flera andra. Man måste i ett lag kunna peppa och stötta varandra även om man konkurrerar om samma position. Har ett bra exempel på det från mitt eget lag när vår mv inför hela gruppen berömde sin mv kollega som fick hoppa in i vår senaste match, han berömde honom när vi snackade igenom matchen, så ska det vara, man höjer varandra i gruppen och inte tittar snett på någon annan som fick spela istället för sig själv.
 
Nog om det. Synd jag är upptagen som tränare nu, jag som älskar Djurgården mer än något annat lag i fotboll, hockey och alla sporter hade gärna tränat laget i dam SSL. :)
 
 
 
 
 
 

Kärt gammalt återseende!

Blir det på Söndag när jag ska möta Elfhög med mitt Falköping i herr 2an.
 
Elfhög är ett av några få lag där jag varit tränare både för dam och för herrlaget faktiskt. Det var nog en 2005 tror jag som jag tränade Elfhög sist, 8 år sedan men ändå så har de kvar några av spelarna från den tiden, ska bli kul att snacka lite med folket där. De har också en riktigt fin hall som är perfekt för innebandy utan massa linjer och skit. Kan vi ta säsongens första seger på söndag tro, ja inte alls omöjligt men det blir som vanligt stentufft, en sak är säker vi kan inte hålla på att släppa in så jävla mycket mål som vi gjort, det är ju faktiskt värre än ifjol då snittet var 8 mål i snitt.
 
Men före det så blir det att besöka eventet "innebandyns dag" i Skövde på lördag där Fröjered spelar kl 16 mot Olofström och Mullsjö spelar efteråt mot Storvreta, blir innebandygodis det kan jag lova.

Championsleaguekväll!

Chelseafan som man är så blir det att se Chelseas match ikväll borta mot Steua Bukarest. Då "vi" föll hemma mot Basel så är 3p ett måste. Heja heja.
 
 

RSS 2.0