DIF bryter med sin tränare!

Djurgårdens dam SSL lag bryter med sin tränare Tony Forsberg och hans ass tränare. Chockbesked säger folk, det jag är mest chockad över är att de inte skaffade en ny tränare efter förra säsongen. Det var nog den sämsta coaching jag sett i sista TV-matchen, där hade vi ett grymt DIF med lirare och bara dunkade upp bollar på chans som ett dåligt div 1 lag och där hade de i princip bara landslagsspelare och fd landslagsspelar med massa fina meriter.
 
Men att nu ta bort honom efter 2-3 seriematcher känns lika jävla dumt som att ta bort Warbergs fd tränare Stefan Bagarn Smedberg. Det var lika jävla dumt det, när Warberg hade sämsta skitspelet och spelade tråkigt och långsamt så fick han vara kvar. Nej kära sportchefer, va tydliga mot tränarna vad ni kräver och våga säga att tyvärr det är för dåligt och ge tränarna chansen att söka sig någon annanstans. Men att ha dem kvar för de inte får den tränaren de helst vill ha eller liknande är för jävla fegt och dessutom sparka dem när serien precis börjat för då är ju chansen borta att hitta en ny klubb att coacha.
 
Vet att en tränare jag känner även var jagad av en dam SSL klubb som ändå har kvar sin tränare från ifjol nu, då undrar man hur de jobbar i den föreningen som inte kan vara tydlig nog och stå för att de inte är nöjda med sin tränare. Nu tror han att han har förtroende och i själva verket får han vara kvar för föreningen inte hittade en bra ersättare. Tragiskt men sant.
 
Det många sportchefer/sportgrupper mm gör för fel är att inte ha ett samtal med tränarstaben, vet ju att det i princip alltid är någon/några spelare som är missnöjda i alla lag, de som får för lite speltid t ex, många gånger gnäller de om att tränaren är dålig istället för att rannsaka sig själva att de helt enkelt inte är bra nog utan det är lättare att hitta fel hon någon annan än sig själv. Man måste ju kunna lösa konflikter på bättre sätt än att behöva sparka tränare eller å andra hållet spelare bara för de inte kan komma överrens.
 
Finns det någon tränare som aldrig haft en konflikt med en spelare? Det hör till, men samtidigt får man ta det professionellt, och som tränare kunna ge en förklaring till spelaren, om spelaren vill lyssna eller inte är ju upp till spelaren, men det man måste komma ihåg är att tränaren är den som tar ut laget och inte en spelartrupp. Det många spelare inte förstår är att man måste prestera bra både på träningar och i reservlag samt ha en bra attityd mot resten av laget och spelarna, en missnöjd spelare som gnäller och drar ner stämningen vill nog ingen tränare ha med på bänken då det drar ner flera andra. Man måste i ett lag kunna peppa och stötta varandra även om man konkurrerar om samma position. Har ett bra exempel på det från mitt eget lag när vår mv inför hela gruppen berömde sin mv kollega som fick hoppa in i vår senaste match, han berömde honom när vi snackade igenom matchen, så ska det vara, man höjer varandra i gruppen och inte tittar snett på någon annan som fick spela istället för sig själv.
 
Nog om det. Synd jag är upptagen som tränare nu, jag som älskar Djurgården mer än något annat lag i fotboll, hockey och alla sporter hade gärna tränat laget i dam SSL. :)
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0