Domarsnack igen!

Det är inte att tala om någon sågning av domare eller något utan en öppen fråga till alla er som brukar läsa här, skulle väl tippa att 95% av er brukar kolla på innebandy, spela eller va tränare osv.

De "nya" domardirektiven är att domarna ska vara mkt mer nära spelet nu än tidigare. Visst ska de va snabba att visa vart frislagent ska vara osv men de kan faktiskt prata med spelarna, det går fortare än att springa fram o visa, sedan i defensiv zon behöver ju inte domaren bakom mål vara ivägen, han kan kliva över sargen så man kan sarga bollen till sin backkollega eller upp i planen. Nej kära domare, håll er ur vägen som förr i tiden då hoppade man alltid över sargen när spelet var nära för att inte stå ivägen.

Vad tycker ni därute, är domarna mer ivägen i år, spelare som publik.

Då en del kommentarer kommer om domarna ska jag också säga att jag tycker nivån från match till match är för stor som en tjej skrev i kommentaren men många domarpar är riktigt bra och vågar tillåta kamp. För 2 år sedan var det mkt struligt men ifjol var det mestadels bra och jag hoppas det blir ännu bättre i år även om det börjar lite sisådär med lite för mesig nivå stundtals.

Brandlarmet gav ingen seger.

Lördagens bortamatch mot Elfhög för oss i IBK Hjo blev en tuff match. Serieledarna borta och ovanligt många återbud då säsongens längsta bortamatch skulle avverkas var ju inte det man ville ha direkt men 10 utespelare o 1 målvakt kämpade på bra.

Elfhög tog ledningen med 1-0 ganska snabbt men vi repade mod och jag fick göra säsongens första mål till 1-1. Just då kändes det bra men sen smiskade hemmalaget in 3 raka till 4-1 i paus. I andra perioden fick vi kontakt till 2-4 och hade chanser att närma oss till 3-4 och även hemmalaget hade chanser, hur mycket som helst faktiskt men de sköt mer i täck och utanför i andra perioden men 1 mål gjorde dem så det stod 5-2 inför sista.

Vi visste ju om att de var överlägsna oss spelmässigt och vår plan var att kämpa på och inte släppa för många mål men tyvärr rann det iväg ordentligt så vi fick spö med hela 12-3. Ändå tycker jag det var riktigt kul att spela, fick se många ansikten på spelare man spelat med och vart tränare/coach för både i Vänersborg och Elfhög. Får också vara glad för att ha gjort mål och i övrigt var det kul att spela mot ett lag som kör lite tuffare med kropp, den typen av innebandy vill jag spela. Det är bara att lära idag av förlusten att bolltempo är a och o i innebandy för där låg vi långt efter hemmalaget.

I mitten på tredjeperioden gick brandlarmet igång då handbollslaget i hallen brevid hade haft rökmaskin när spelarna gjort entré, då hade vi chansen att få omspel eller till och med wo om matchen inte kommit igång igen,men det blev inget med det och matchen spelades klart. :)

Nya Älvhögsborgshallen var riktigt fin men bara linjer för innebandy och handboll och nya fina omklädningsrum, en imponerande anläggning helt klart. Får önska Elfhög lycka till i fortsättningen och hoppas vi kan bjuda på bättre motstånd nästa gång.

Kul grej!

Kikade in på Ales hemsida där de gjorde reklam för livebloggen som jag körde ikväll. Fick ett stort garv där det stod "en kanske inte helt opartisk liveuppdatering"

Haha, brukar försöka i alla fall att vara objektiv men det får någon som såg matchen live avgöra om de orkar läsa igenom hela texten i alla fall.

Det var allt för idag, godnatt!

Pixbo vann i Tvååker!

Pixbo vann i "6poängsmatchen" mot Tvååker där hemmalaget ledde men föll andra halvan av matchen. Jag har ju såklart inte sett matchen men det är lite typiskt för lag som är vana att förlora att de blir rädda när motståndarna kvitterar och då brukar just bottenlagen förlora i de lägena.

Hur ska Tvååker klara detta då? Jag har inga svar och har inte sett dem spela på ett år men hade jag vart tränare i Tvååker hade jag före säsongen Ringt upp Linda Johansson (vass forward) och Sandra (kommer inte ihåg efternamnet men hon har en tvillingsyster) som var en grymt stabil tuff back, som spelade i Warberg för några år sedan och hört om de velat stärka upp laget för rutin är viktigt, det fanns också en grymt tekniskt tjej som var med där med utlänskt namn, lite avig spelstil men jag har för dåligt minne men de kan ju ringa Tord i Warberg som kan alla spelare då han vart med sedan urminnes tid. Nu kanske det är försent när serien är igång men jag hade i alla fall gjort ett försök att få in lite rutin. Att jag vet dessa spelare beror på att jag för många år sedan fick erbjudande om att träna wics damer men då det inte löste sig med jobb så rann allt ut i sanden. Ibland vill inte ödet saker och då blir det inte så. Idag finns ingen spelare från det laget kvar tror jag eller kanske någon, är osäker faktiskt. Det var över 10 år sen. 2001 var det har jag för mig.

I mellersta serien då.

Södertäljs slog Köping så där fick jag i alla fall rätt på mitt tips (ser du Ida) och jag fick även rätt i att Fröjered vann samt att Pixbo vann så 3 av 3 ikväll.

Ska uppdatera tipstävlingen efter helgen.
Period 3!

Nu laddar vi för period 3. Ska försöka skriva tiden oftare då det blir viktigt nu, det är inte jättelätt att skriva och försöka se matchen också hehe, men det är kul. Hoppas domarna inte petar nu bara utan låter tjejerna köra på och själva ta för sig mera. Domarna är i övrigt utmärkta men lite låg nivå bara.

Nr 7 i Ale får en dubbelchans Berglund alltså men Amme Svensson i målet (som vart sjuk även hon idag) räddar. Amme har ett stort fighterhjärta och vet hur viktig hon är då Fröjereds reservkeeper bara är 14 år, Freja Lindh är en jättetalang som fick göra ett inhopp ifjol i div 1 men som behöver lite mer matchning före hon är redo för div 1.

Fröjred har tryck igen nu och det är förstafemman med Moa Schönning nu som topp med Anna Nordmark och Angelica Högberg, det är en bra kombination då Schönning är kanske den mest tekniska spelaren i FIF samt har ett kanonslagskott.

Klockan på 3 minuter nu.

Frislag i bra läge för fröjered nu. Publiken klappar igång måååååååååål.

Schönning som jag varnade för sätter en boll i mål.

Varianten såg ut att misslyckas när Angelica Högberg tar bollen släpper ner till till Jennifer Johansson osh krosspassar till Schönning som smäcker in den i öppen kasse, chanslös Skyberg i målet igen.

3-2 tid 4:52

Tack Ale fan, det är skitspännande att kolla också ska du veta.

Sara Johansson i Ale ser skottsugen ut men fick inte bollen när Ale fick frislag, nu var hon bra med och täckte undan Jennifer Johanssons skott, mycket nära 4-2 för FIF där.

Tryck av Fröjred nu med förstafemman där Nordmark är back, Karin Johansson har inte kommit in det glömde jag säga. Tid 7:17

Anna Nordmark har lämnat sin forwardsposition och gått ner och spelar back nu, även Mikaela Svensson kör back nu. Det vaskas om en del i hemmalaget, båda spelarna har lirat back en del och Nordmark är bra på alla positioner utom i mål faktiskt och vinner mkt på sin fysik där hon är urstark.

Tryck av Fröjreds andrafemma, Ale ser lite trötta ut nu faktiskt har svårt att få upp bollen i sina uppspel faktiskt.


BRa skott igen av ales Sara Johansson, henne gillar jag måste jag säga. Räddningen av Amme Svensson i Fröjred var inte dålig.

Jätteparad av Skyberg i Alekassen på Johanna Johanssons backskott.


Måååål!

Av......nr 3...

Jennie Hedberg i Ale som slår in en retur i tumult, Berglund nr 7 får assisten hur de nu kan hitta en ass. Bök och stök i slottet.

3-3 nu tid 11:14

Ale kör på 2 femmor. De hörde kommentaren här tror jag.
Framåt i en lina för Ale. Asplund, Haklaj och Isberg, där de två förstnämnda vart pigga.


Oj oj dubbeldärrning med en hand av Skyberg i Alekassen, sjukt grymt bra keeper.

Tid 12:42

Fröjered tryck men Skyberg håller bra i kassen, nu är Karin Johansson inne i Fröjered. Nordmark är forard igen.Måååål för...!

Fröjered, ett markskott av Angelica Högberg där Jennifer Johansson skymmer Skyberg i Alekassen, Karin Johansson lägger en ass i sitt första byte, snacka om att Karin är viktig för Fröjered.

Vi har spelat 15:00 nu.

Kanonskott av Karin Johansson i Fröjered men Skyberg enhandsräddar igen. Hon tar allt hon ser.

Sara Johansson är farlig på sin backplats i Ale och lägger in en boll framför mål men bollen går utanför.

17:11 spelat, Skyberg räddar igen.

Tippar på att Fröjered har skjutit 15 skott mot Ale 5 i denna perioden.

Dubbelräddning av Skyberg då Anna Nordmark skjuter 2 gånger från kanten. Behöver inte hylla Skyberg mer, ni fattar va????

19.00, läge för timeout av Ale??

Ale utan mv 19.40

Timeout Ale 19:49.

Inslag Ale, nu eller aldrig!!!!!

Nu måste Ale ha 3 spelare på löpning där de 2 första löper upp en yta åt nr 3 och sen passa in den på ytan i övre slotter eller så och där ska lagets bästa skyttkomma.

ALes frislag gick överi täck och nuuu är matchen slut.

Nervdaller som vanligt.

Matchens lirare enlig mig Skyberg i Ale såklart, ohotat som planens bästa spelare, i Fröjered är det svårt, Anna Nordmark var bra och slet bra.

Moa Schönning fick priset, helt okej då hon gjorde en fin insats, hoppas hon för förtroende mer att lira i förstalinan.

Skottstatistiken hörde jag inte. 10-8 men det stämmer INTE!!!!

Pratade just med Skyberg och hon berättade för mig när jag frågade att hon lirat innebandy i ungefär 6 år och vart uttagen i göteborgs stadslag. Jag berömde henne för hennes insats och hon log lite blygt som tjejer i 15 års åldern gör när de får komplimanger. Hon är faktiskt den bästa målvakten jag sett i årets div 1 och det sade jag till henne.

För Ale känns det såklart surt att inte få någon poäng men Fröjered vann ändå rättvist om man ser till spelkvalite men Ale ska ha all heder för en bra genomförd match, de tröttnar lite i tredje när Fröjereds toppar upp och har inte mycket i anfall då.

Till Mamma Eva där hemma kan jag bara säga var extra stolt idag över din dotter, hon var lysande.

Hacket domarna hade gula tröjor, de släppte på lite mer i sista så jag vill berömma dem, godkänd insats men tyvärr håller många domarpar lite låg nivå det vet ju du Hacket om någon då du skrikit på domarna många gånger hehe.

Japp hedersam förlust är det, känner igen det från ifjol med Fröjered, vi förlorade nog 7 matcher där vi lett inför 3e perioden eller i 3:e men det är så när man inte har så mkt rutin samt att vi ifjol bara spelade på 2 femmor då vi hade så tunn trupp för div 1.

Ale kommer ta sina poäng det är jag säker på, de behöver jobba mycket på spelvändningar, de kan lika gärna lägga 80 % av sin träning på det för försvaret sitter bra men det är bara att jobba in effektiviteten. Låter enkelt men det krävs mkt jobb.


Får tacka er som följt matchen. Loggar ut och åker hem, är det några mer frågor så ska jag svara på de när jag kommer hem.

Ales ledare ville tacka för ett trevlig bemötande då de fick lite kaffe och macka och bullar när de kom, tack själva vill jag säga det var trevligt att pratas vid och schysst av er att ta er lite tid och prata. Lycka till vidare i serien.


Period 2!

Nu kör vi period 2.

Fröjreds förstakedja med Angelica Högberg, Anna Nordmark och Matilda Schyberg (Annie Storm sjuk även hon) skapade en halvchans men Ale spelar igelkottförsvar, tätt alltså.

Även andrakejdan i Fröjered försöker och bryta in i slotten men får bara frislag, det är mkt klubbor och kropp ivägen.
Emma Asplund i Ale fick fritt läge på borte stolpen men skottet rädda Amme Svensson i fif liggandes med hjälmen, nära 1-2 där...

Hade jag tränat Fröjered hade jag försökt att ändra matchbilden, som det ser ut nu kommer de förlora då de släpper till farliga kontringar, hur ska man göra då, ja jag återkommer om någon minut om det.

Oj oj sade jag just högt och då åker Ale ut på slag, en okej utvisning att ta då Angelica Högberg precis hade bågat in och var på väg i skott.

FIF spelar runt och Jennifer Johansson avslutar över men passen var inte bra den studsade. Friläge för nr 3 i Ale Jennie Hedberg men bollen studsar till och Fif bryter.

oj oj vilket slarv i powerplay, nära friläge igen för nämnde Hedberg. Oj studs igen och slarv och nära friläge för nr 7 Hanna Berglund i Ale, det var nog det sämsta pp jag sett i år tror jag i div 1. Skärpning nu är Ale fulltaligt.

Fröjered har fortfarande mkt boll men Ale står ivägen och täcker skott bra. Samma matchbild som Ale vill ha kan jag lova er.

Bra skott av Jennifer Johansson som vart pigg i hemmalaget men bra parad av Skyberg.

Trist nog är domarnivån typisk damnivå, de blåser så fort det låter lite tycker jag, de kan släppa på mkt mera, verkligen synd för båda lagen klarar av mer fysisk nivå.

Panelen brevid säger så här, div 2 nivå på domarna, märk väl det är tjejer som gjort över 100 seriematcher och spelat både div 2 och div 1.

Fröjered har vaskat om lite och byggt en superkedja med Jennifer Johansson (bäst idag i fif) ihop med Anna Nordmark och Angelica Högberg. Den trion måste producera om det ska bli poäng idag.

Båda målvakterna plockar lätt skott utifrån men oj, skott i stolpen av nr 5 i ale Sara Johansson, är inte 100 men tror det va hon, det går fort i innebandy.

Skyberg i Alemålet gör återigen en jättebra räddning och hon börjar växa ut till en jätte, ännu en räddning då Fröjered kom 3 mot 2 i en jävla fart. En helt annan fart än på Ales kontringar, tur för Ale de har Skyberg i kassen för Fröjreds superlina skapar farligheter nu.

14:20 på klockan.

Skott över av nr 15 i ale, hon står inte som 15 på laguppställningen som fan vet vem det var.

Annie Storm har kommit in i Fröjereds andrakedja där hon tagit Jennifers plats. Ale verkar inte ändra något och varför skulle dem, de spelar perfekt enligt mig.

Jo det Fröjered bör göra är att ändra sitt spel lite och de har gjort några bra byten samt gått ner på 2 femmor, vilket jag anser de bör spela med mera då de inte har 3 kedjor som klarar div 1 men tränarna och jag tycker inte samma och det är ju de som bestämmer inte jag. Får se nu hur detkommer arta sig.

Viktigt också att inte bara försöka båga på samma kant och slå krosspass från samma ställe, variation är ett måste, även gå upp lite på högpress några byten för att köra skiten ur Ale.

Fröjereds förstafemma dominerar mkt nu men får inga heta avslut ändå. Andrakedjan kommer in och Ale drar på sig en utvisning, såg faktiskt bara att en spelare i hemmalaget föll. 2 min pp. 17:38 tid. Kapten Johansson i Ale åker ut och det är inte bra för det är den spelaren de behöver ha inne nu.

Skott utanför i fritt läge av Jennifer Johansson på en krosspass, riktigt bra läge.

Mååål 2-2.

Målet kan alla i sparbankshallen för de har vi sett många gånger om, Angelica Högberg trampade på och släppte ett maskerat skott till en diagonalpassning som Anna Nordmark drog in på direktskott. Så som man ska spela i ett pp, klapp klapp och direktskott.

Bra igen av Skyberg i kassen som var chanslös på målet ska sägas. Fröjered har trycket nu när de toppar på 2 femmor.

Paus nu då.

2-2. Skottstatistiken. 11-10.

Summering från tjejpanelen, fröjered måste få upp glädjen och gooet i laget, Ale kämpar och har en helt annan glädje. Typiskt nykolingsentusiasm som vi i Fröjered hade ifjol när jag va tränare. Det jag menar att känslan att man har allt att vinna, nu är det lite som de har allt att förlora och det är inte bara att man ska vinna på beställning.

Davids summering är att Ale ska bara fortsätta spela som de gör, de kommer få sina kontringar och det gäller att ha klubban i isen och inte tänka på att skjuta hårt utan att bara smeka in bollen.

Kapten Karin Johansson värmer upp hårt och nu måste de sätta in henne, de trodde hon skulle kunna sparas men Karin har vart Fröjreds bästa spelare i år så att hon går in på backen kommer göra stor skillnad då tryggheten kommer falla sig naturligt och ha någon som pratar och styr laget samt har ett bra backskott. Ifjol var Karin mkt skadad och spelade på 60 % men i år har hon kört på hela tiden så även om han är lite krasslig och tar det lugnt så kommer hon tillföra mycket.

Detta blir en rolig avslutning i alla fall, 2-2 och helt öppen match. Om jag jämför Ale lite med Hovshaga och Kalmarsund som jag sett här i år så är de lite bättre än Hovshaga och lite sämre än Kalmarsund, men det är ju inte rättvist att bedömma någon på en match så sett men det är det som jag kan gå på nu. Vi laddar lite inför 3e perioden som börjar om 3 minuter.Presentaion av Expertpanelen!

Märta Svensson och Linda Lantz som kommer komma med synpunkter om matchen eller annat kul.

Linda berättar om en seriematch i div 1 för ett antal år sedan borta mot Partille som på den tiden var ett topplag, en bra match där Sara Anteryd blivit skadad och laget (Fröjered) låg under men Fröjered vände och vann i sudden.
Linda minns också matchen mot Kais Mora som sedan vann serien och gick upp i Elitserien, där Fröjered mot alla odds skrällde och vann på hemmaplan.

Åter till matchen, nu löper hemmatjejerna in till Ramsteins "Du hast" och det är dags för tekning.

Svensk mästare i bandy, ska bli kul att se hur många höga klubbor hon kommer ha i matchen då Sofia som jag tidigare skrev om. Hade faktiskt själv en bandytjej i mitt innebandylag, Carolina Holmberg även hon landslagsman och hon tog ner bollar med högklubba gång på gång hehe, en härlig lirare.

Period 1.

Håll i hatten nu kör vi!!!!

Ale vinner tekningen och ställer upp med 1-2-1 med sin kapten som point. Fröjred kontrar direkt och kapten Anna Nordmark slår en enhandshalvvolley över mål.

Sofia häll i FIF skott utanför.

Fröjereds kapten Karin Johansson har feber och spelar inte idag utan vilar tills Malmhaugmatchen, även fd kapten i Fröjered Linn Bergström ansluter till läktarexperterna.

Angelica Högberg bågar in och avslutar farligt för hemmalaget, Ale är under press nu och har knappt lånat bollen faktiskt.

Oj oj oj , jätteläge för Ale som kom 2 mot 1 och krosspass och nr 19 Lönnroth skulle bara lägga in den i tom kasse men missade bollen, sjukt läge. Mera Ale nu, nervositeten har nog släppt lite nu.

Gustavsson i FIF bryter igenom och skjuter men över.

Skott i stolpen av fifs Jennifer Johansson som vi varnade för innan matchen.

Backhandknack av Moa Schönning i FIF men bra räddning av målvakten i Ale. Mkt FIF igen nu, vi har spelat 5 minuter när Lisa Jansson i FIF åker ut för nick, inte mkt att säga om faktiskt.

Ale PP nu, ska se hur de ställer upp, jag gissar på att deras kapten styr. Ann-Sofie Johansson och ja det gör hon och mååååååål gör hon också. 0-1 på en isare utifrån, riktigt billigt mål som inte Amme Svensson i hemmamålet kan vara nöjd med.


Matchuret står på 6:00 nu. Ställning 0-1, målet i pp som sagt av Ann-Sofie Johansson.

7.34 inslag fröjered, händer inte så mkt just nu.

Skott av FIFs Jennifer J, i täck och över, nytt inslag FIF.

Tuffa närkamper i sarghörnen, så ska det se ut.

Oj oj jätteläge för nr 8 hennes namn står inte med i matchprobrammet men hon brännde just ett öppet mål även hon på krosspass, Ales kontringar är livsfarliga. Fif har mkt boll men kommer inte till några kliniska avslut då det är trångt framför Ales mål.

Jag försöker hitta Sofia Adolfsson i Ale men hittar henne inte någonstans.

Stolpskott igen för Fröjred på en styrning av Mikaela Svensson.

Nu såg jag Adolfsson, såg snabb ut, fick inte bollen dock.

Backskott av Sofia Häll i Fröjred men Ales målvakt tog den bra med fri sikt, FIF tjejerna måste ta skitjobbet framför kassen bättre nästa gång om det ska bli farligt som senast när Mikaela Svensson styrde i stolpen.

Klockan står på 14.02 nu.

Jätteläge igen för Ale som sköt över från några meter när FIF missat markering.

Fröjered har mkt boll men Ale kontrar bra.

Båda lagen kör på 3 kedjor.

MÅÅÅÅL Fröjereds Kajsa Högberg utnyttjar en retur när Johanna Johansson tar ett backskott så studsar bollen ut till Kajsa som smiskar in bollen i nättaket, tur att det var just Kajsa som fick tag i den för hon stressar sällan upp sig utan siktar och sätter bollen bra. 1-1 nu, 16.26

Mååål, 1-2.

Målet liknar Fröjereds kvittering lite, skott och retur där returen lyfts i mål. Skottet sköts av Haklaj och returen slog in av..Får återkomma lite speakern hördes lite halvt om halvt.

Linda här brevid säger just att det spelar ingen roll hur mkt boll du har om du inte gör mål på dina chanser för just nu har FIF kanske 65 % boll, men Ale skapar vassare chanser då de får större ytor.

19.05 nu.

Bra chans för Fif då Matilda Schyberg slog en backhand men Ales målvakt var bra med. Ales målvakt har börjat bra, ska ge er namnet snart.

Periodpaus, snart kommer det mera. Ställningen 1-2. Skottstatistiken har inte jag räknat då jag har mkt att göra med att skriva men den oficiella är. 8-5.

Ales duktiga målvakt heter Sofia Skyberg och nr 8 heter Mikaela Ögren det var alltså hon som assade till 1-2 målet som Emma Asplund satte framför mål.

Tack J allt du hade skrivit stämde, gick ändå bort till seket för att dubbelkolla några fler numer. Adolfsson har inte vart inblandad i så mycket faktiskt utan Ale är mer ett kollektiv då alla 3 kedjorna skapat en del på kontringar, matchen kunde faktiskt ha stått 3-4 likagärna då hemmalaget haft 2 skott i stolpen och bortalaget haft 2 öppna mål, men bortaledning är det med 1 mål. Matchen känns helt öppen måste jag säga, jag tror faktiskt Ale fått matchen dit de vill, det är lättare att backa hem och tighta till det och kontra. Det är betydligt svårare att föra en match.

Gud vad jag saknar Inger Svensson som speaker, Börje Andersson har en liten ojämn ljudnivå.

Just ja, nr 8 Ögren var ju den som missade öppet mål ju, tack för att du är med J. hehe.

Det är mkt nu hehe. Nya tag andra perioden ska börja strax, Ale kom fort ut från omklrummet, tror inte de hade så mkt taktiskt att prata om alls utan bara köra på.

Live från sparbankshalen i Tidaholm!

Då har jag kopplat upp mig och allt verkar fungera smärtfritt. Har hälsat på Ales trevliga ledare och vi pratade lite kort och det som kom upp är att de har gått enligt planerna poängmässigt och laget utvecklas och går framåt hela tiden. Vi pratade också om att den stora skillnaden mellan div 1 och div 2 på damsidan är att i div 1 spelas det på få touch och spelarna behärskar direktskott bättre och de har mindre tid på sig så de måste prestera mer snabbtänkt.

Ale ar en rätt så stor trupp med sig 14 + 2 om jag räknar rätt. De ser fokuserade ut nu när de löper och alla löper på rad väldigt fint och symetriskt.

Ales headcoach bjöd mig på ett resultat som var 5-5, ödmjukt men ändå har de inte åkt hit för att förlora med hedersamma siffror på något sätt. De är väl medvetna vad som krävs för att ta poäng ikväll, återstår att se om de kan omsätta taktiken från teorin till praktiken.

Ska försöka få en kort pratstund med Fröjereds tränare nu när hemmatjejerna löper.

Fick ett kort snack med Robert Johansson ass tränare och min före detta tränarkollega i Fröjered.
Han tippade 6-3 till Fröjered. Han tycker vi ska hålla koll på Matilda Gustavsson nyförvärvet från Mullsjö som växt in i div 1 kostymen och har en rivig och aggressiv spelstil samtidigt som hon är kreativ samt notoriske måldrottningen Jennifer Johansson.

Magnus SVensson damansvarig i Fröjered är inte rädd för att vara kaxig så han drar till med 8-2, på tiden att hans dotter Mikaela Svensson dunkar in några idag då så inte pappa får skämmas. :)

För att se liveuppdateringarna tryck på F5

Har vi någon där ute i cyberrymden som vill lägga in ett resultat på matchen? Man vinner äran. :)

Kan säga att jag i normala fall hatar att jobba vid en laptop, då man lätt kommer åt muspaden och markören hoppas om det ser lite konstigt ut ibland i texten så vet ni varför.

Kul med lite tips som rullar in. Sofie du har ju inte missat bloggen du ser den ju nu, det är ju det som räknas. :)

Ale supporter säger 3-4, har vi fler tips på Ale seger?

Ja vem ska man hålla koll på då, Sofia Adolfsson som är född 1995 leder poängligan i Ale och är en egen produkt. Speakern läste precis upp laguppställningarna och Sofia spelar med nr 16 henne kommer jag specialbevaka i första perioden men det är inte så lätt när man ska skriva på samma gång och uppdatera er på vad som händer och i innebandy går det ju ganska fort.
Warberg gjorde det igen!

Japp de förlorade igen när det verkligen gällde, att förlora seriefinalen på hemmaplan har de inte råd med och otroligt nog med div 1 bästa lag på pappret så förlorade de kanske div 1 kvalplatsen här ikväll på hemmaplan. Märkligt måste jag säga men vissa lag kan inte prestera när det som mest gäller, tex Dalens herrlag som har ett slutspelsspöke då de hade på pappret ett världslag för något år sedan med Kronberg och Schweizbröderna Hofbauer mm.

Nä nu får Warberg lita på att Piraterna går på plankan i någon annan match samt att de själva måste vinna men det spelar ingen roll om de bombar in 25 mål per match om Piraterna fortsätter sitt plundringståg.

Att Kalmarsund vann stort idag är jag inte så överraskad över, laget är riktigt bra som jag sade när jag såg dem spela här i Tidaholm och har de tränat upp sitt powerplay så kan de slå de flesta lagen.

Våra tips idag blev 0p men vi tar nya tag imorgon. :) Det är ju kul att allt inte är så lätt. :)

Har ni några frågor imorgon att ställa inför matchen Fröjered mot Ale så får ni säga till. Patric Löfborg som är headcoach i hemmalaget har lovat ställa upp på en intervju före matchen så har ni några frågor till honom så kan ni skriva en kommentar så kanske han svarar på just de frågorna om de är relevanta såklart. Ps. Fråga honom inget om Arsenal bara det är en lite öm punkt hehe.

Lite tips i div 1 mellersta också...

Matcherna onsdag och torsdag.
2011-10-26


Hagfors IF - IBK Lockerud Mariestad Se matchinfo
Täby FC - Hässelby SK IBK Se matchinfo
2011-10-27


Södertälje IBK - IBK Köping Se matchinfo


Veckomatch i Hagfors är inte så kul resa, att förbundet även i år lägger en långresa till Hagfors på veckan är pinsamt, men det är väl värmlands förbund som lägger matcherna. Att inte Hagfors o Skattkärr möts istället är pinsamt tycker jag.
Likadant ifjol när vi i Fröjered fick åka dit en onsdag och även att Hagfors fick åka till oss en veckomatch, hur tänker man egentligen när man lägger matcher på veckodagar med så många mil emellan? Jaja i år slipper jag i alla fall komma hem kl 3 en onsdagnatt, jävligt skönt faktiskt.

Matchen då, hmmmmmmm tror Hagfors spelare är mycket snabbare än de långsamma Lockerudsbackarna i alla fall om de har samma som ifjol. Har dem det får de problem i omställningarna men har inte sett Lockerud i år. Tips 8-7 tror på rock n roll innebandy där hemmalaget vinner på bredare trupp och bättre fart i benen samt sluppit en bussresa, men denna match kan sluta hur som helst faktiskt, förloraren här är borta från toppen i år känns det som.

Match 2: 2 lag jag gillar som spelar en bra innebandy och inte bara brötar och springer. Tips 3-3 Tight och tätt.

Match 3: Hmm Södertälje spelar bra och tar poäng ofta och jag är lika förvånad varje gång då jag inte imponerades ifjol när jag såg dem, men de får tipset här. 5-3

Tipsdags igen!!!!!

Denna vecka är det veckomatcher och det är en klar fördel för hemmalagen helt klart och det komer jag tänka på när jag lägger mina tips.


2011-10-26


Warberg IC - IBF Älvstranden Se matchinfo
FBC Kalmarsund - Olofströms IBK Se matchinfo
2011-10-27


Fröjereds IF - Ale IBF Se matchinfo
Tvååkers IBK - Pixbo Wallenstam IBF Se matchinfo
2011-10-29


Malmhaug KFUM IBF - Fröjereds IF Se matchinfo
Hovshaga AIF - IK SödraDal Se matchinfo


Match 1: SERIEFINAL!!! Ifjol vann piraterna i varberg men i år blir det förlust, det är som sagt veckomatch och Wic har ett ännu bättre lag i år. Tips 7-4

Match 2: Svårtippad match faktiskt, känns som oavgjort faktiskt. 4-4 5-4 i SD.

Match 3: Min match jag ska bevaka, Ale är inte så dåliga som när jag dömde dem senast för några år sedan när de fick storpisk mot Partille utan de har vunnit div 2 Göteborg före bl a duktiga Lerum och de har gjort bra ifrån sig i säsongsupptakten så det blir en tuff match. Hemmalaget har vunnit 3 av 4 men inte med några stora siffror och av det jag sett har FIF gjort 1 bra period och det var 3e mot Hovshaga och det kommer nog behövas sådant spel för att ta 3 poäng här. Tips 6-4

Match 4: Tvååker trodde jag skulle kunna knipa någon poäng mot Östra och det gjorde dem inte så jag tror nog inte de får så många poäng i år om de ens spräcker nollan. Pixbo som tappat en del av sina div 1 lirare och rutinerade rävar är inte så bra som ifjol och året innan då de hade blivande stjärnor som Fylke, Andebratt mm. Men Pixbo brukar ändå vara ett bra spelande lag så de får mitt tips här. Tips 3-5

Match 5. En uppskjuten match från omgång 3 som ska spelas nu. Ännu en tät match för Fröjered och att åka långt och möta Malmös målsnåla lag blir tufft. Tips 3-3 3-4 i SD (Jennifer Johansson avgör)

Match 6. Hovshaga har börjat komma igång och jag skrev efter preimären att de inte var ett dåligt lag på något sätt. Här blir det stryk dock även om det blir tight. Tips 3-4

Filipssons tips kommer nedan:


Warberg IC-IBF Älvstranden

Jädrar va kul det varit att se denna match! Egen träning går dock givetvis före :). Det är nu Warberg skall visa att man är seriens bästa lag. De har dock inte visat sig bäst när det gäller tidigare, så jag e lite orolig. 5-4

FBC Kalmarsund-Olofströms IBK

Vet inte om man kan kalla det derby!? Kalmar tror jag e bättre än tabelläget. Definitivt bättre än Östra. jämnt och tight tar jag för givet. 4-6

Fröjereds IF-Ale IBF

Nu får vi se hur Fröjered klarar av att föra matchen mot ett på pappret sämre motståndare. Får de en tidig ledning så kan det nog rinna iväg. Lyckas Ale i börja kan det bli riktigt jämmt :) 6-3

Tvååkers IBK-Pixbo Wallenstam IBF

Dags för Pixbo att förstärka laget så att de tar de poäng som krävs för att inte åka ur. Detta på en annan hårdsatsande klubbs bekostnad. Spännande och se vilken klubb det blir i år!? Förra året var det vi i IBK Vänersborg som blev lidande :) 3-7

Malmhaug KFUM IBF-Fröjereds IF

Oj vilken svårtippad match. Kan sluta i princip hur som helst tror jag. Fröjered har en tuff match mot ALe i benen. Det kanske fäller avgörandet!? 5-3

Hovshaga AIF-IK SödraDal

Hittills har mina påpekanden gällande Södra Dal "enkla" spel kommit helt på skam, då de imponerat storligen. Hovhaga har ja "nollkoll" på. hmmm... 3-5

Liveblogg torsdag Fröjered mot Ale!

Jag testar och kör en liveblogg på torsdagsmatchen mellan Fröjered och Ale. Får hoppas det fungerar med internet bara och att det finns bra uttag då batteriet på laptopen inte kommer räcka en hel match men det ska nog lösa sig. Från kl 19,45 ungefär kommer jag börja skriva (matchstart 20:00) och ha med mig minst 1 expert, förhoppningsvis 2 st fd spelare från Fröjereds IF som ska kunna komma med analyser och lite historier från deras tid på innebandyplanen.

Kommer självklart försöka få någon intervju före matchen med någon från varje lag osv. Har ni önskemål eller frågor till tränarna/spelarna så skriv det en kommentar så ska jag försöka ordna det efter era önskemål. Det kommer självklart gå att kommentera under matchens gång med frågor osv om det är något ni vill veta.

Ännu ett hån mot sporten innebandy!!

http://www.innebandymagazinet.se/ibm/artikel.asp?d=104&aid=42389


Läste just detta på innebandymagazinet och nu blir jag jävligt förbannad. Dalens toppspelare Johan Samuelsson gick ner och lirade match med Sandåkern i div 1 via deras samarbetsavtal och så vann de seriefinalen mot Hudik/Björkberg. Fy fan vilket jävla svineri att göra så. Vakna upp för helvete. Jag tycker att det är ett jävla pajasförbund som gör kryphål för storklubbar att kunna utnyttja detta inkompetenta jävla regelverk. Här tränar Hudik som fan för att kunna gå upp i seriesystemet så blir man utsatta för detta. Jag tycker verkligen synd om det gamla anrika laget som höll till i högsta serien för ett gäng år sedan och var en frisk fläkt där i några år. Karma säger jag bara, hoppas det går åt helvete för både Dalen och Sandåkern efter detta!


Summering div 1 södra dam.

Nuså är man hemma från träningen och det är dags att uppdatera hur helgen gick och även tipstävlingen där Filipsson fixade en spik.

Matcherna slutade såhär.


2011-10-22


IBF Älvstranden - FBC Kalmarsund 6-4
Pixbo Wallenstam IBF - Hovshaga AIF 2-8
Olofströms IBK - Ale IBF 6-5
Fröjereds IF - Warberg IC 3-7
2011-10-23


IK SödraDal - Malmhaug KFUM IBF 3-1
Östra SK Jönköping - Tvååkers IBK 6-4


Tipsen då:

Match 1. DK tips 4-6, CF tips 6-4. Dk 0p, CF 3P Starkt jobbat av Filipsson, mitt skrälltips gick inte in.
Match 2. DK tips 7-4, CF tips 5-3. 0p Pixbo verkar svagare i år än på många år.
Match 3. DK tips 6-2, CF tips 8-1. 1 p var även om matchen var mkt jämnare än vi trott, Ale är bättre än vi tror.
Match 4. DK tips 3-8, CF tips 4-8. 1 p var igen, nära nära men ingen spik.
Match 5. DK tips 7-3, CF tips 5-5 DK 1 poäng, CF 0p.
Match 6. DK tips 4-6, CF tips 4-4 0p var.


Tipstävlingen då. David 25p Filipsson 23, spännande värre. :)


Omgången i sig då, inga jätteskrällar faktiskt, Tvååker ligger illa till och det är ju ingen skräll då jag tippade dem stensist med denna kommentar i Augusti månad. (Åker ur så det skriker om det, att de vann div 2 Halland säger inte mycket då det distriktet knappt har några a-lag att tala om). Tror faktiskt jag kommer få rätt där faktiskt.

Warberg vann programenligt i Tidaholm även om de fick tufft motstånd. Älvstranden har 5 raka segrar men de har ett tufft möte mot Warberg nu, seger där och de har nedförsbacke resten av serien. Hovshaga tog en fin skalp mot Pixbo och kommer kämpa för allt de har för att hänga kvar.

Ale tippade jag näst sist, kanske de kan överbevisa mig, jag får nöjet att se dem på torsdag och funderar faktiskt på att testa att köra en liveblogg där med livematchreferat under matchen om det finns något intresse för er som läser att se det, kanske några från Ale som sitter hemma och undrar hur deras lag skulle uppskatta det. Får se om jag får låna tjejens laptop och fixa en bra internetuppkoppling, lovar inget men det vore kul att testa igen som jag gjorde för några år sedan när jag bevakade div 2. Vill ni jag ska köra en liveblogg så skriv en komment i så fall så kanske jag fixar det.


Försnack div 1 södra omgång 5.

Helgens matcher är följande:

2011-10-22


Olofströms IBK - Ale IBF Se matchinfo
Pixbo Wallenstam IBF - Hovshaga AIF Se matchinfo
IBF Älvstranden - FBC Kalmarsund Se matchinfo
Fröjereds IF - Warberg IC Se matchinfo
2011-10-23


Östra SK Jönköping - Tvååkers IBK Se matchinfo
IK SödraDal - Malmhaug KFUM IBF Se matchinfo


Match 1: Tips: 6-2 Olofström är alltid hemmastarka och Ale har aldrig imponerat på mig så jag kan inte se något annat än en stabil hemmaseger.

Match 2: Tips: 7-4 Såg inte att Pixbo lagt till några elitspelare än i alla fall så tror att hemmalaget vinner med några mål.

Match 3: Tips: 5-6 Älvstranden är klara favoriter här men...............någon gång kommer det skrällar så varför inte här. Jag tror i alla fall Kalmarsund snor poäng här.

Match 4: Tips: 3-8 Warberg är klassen bättre än alla lag i div 1 södra, 4-14 förlust blev det ifjol när jag tränade FIF när vi mötte Warberg på bortaplan. Fif är 1 år äldre och ett bättre lag efter att ha spelat 1 år i div 1 så några sådana siffror ska det inte bli men Warberg är ändå ett bättre lag även om det förhoppningsvis blir en jämn fight.

Match 5: Tips 4-6 Östra känns ju som favorit men jag varnar ändå för att Tvååker kan få en liten kick när de fått in Therése Larsson som gjort några år i Pixbo och i deras div 1 lag sista åren. Inte för att hon ensam kommer frälsa Tvååker men en spelare med rutin som kan dra med sig de andra är viktigt. Förlust här för Tvååker och de kan nog sikta in sig på div 2 spel nästa år, vinst här och de är med i racet ihop med en hel drös lag.

Match 6: Tips: 7-3 Lagen från Söder får göra upp där jag tror hemmalaget är starkare och mer rutinerat, men i regionsderbyn kan ju allt hända.

Filipsson tips:

Olofströms IBK-Ale IBF

Klasskillnad mellan lagen. Även om Olofström är sämre än förra året, så är de överlägsna, då årets serie är betydligt sämre än förra året. 8-1

Pixbo Wallenstam IBF-Hovshaga AIF

Som vanligt rena Lottot att tippa Pixbo. På hemmaplan borde de dock få ihop ett slagkratigt lag. 5-3

IBF Älvstranden-FBC Kalmarsund

Kan nog blr en jämnare match än många tror. FBC tror jag är bättre än vad tabellen visar. 6-4

Fröjereds IF-Warberg IC

Ett riktigt Elddop för Löfborgs tjejer :) Nu får vi svaret om Fröjered skall kunna vara med i toppen och överaska i år. Ja tror tyvärr inte det, då jag anser att när vi i Redstars spelar på toppen av vårt kunnande är bättre än Fröjered. Självklart håller jag dock tummarna stenhårt för hemmaseger.
4-8

Östra SK Jönköping-Tvååkers IBK

Oj va svårt. Två lag som jag tror kommer åka ur div I. Skall Tvååker ta några poäng på bortaplan, så är det nu. 4-4

IK SödraDal-Malmhaug KFUM IBF

Hittills har "BRÖT" laget Södra Dal imponerat resultatmässigt. Men spelmässigt tror jag ändå inte att de kommer vara topp tre!! 5-5


Skönt snack med en dos ironi!

Götene ais i div 4 mötte vi (ibk hjo) i fredags och lira 7-7, ganska rättvist ändå även om man kan vända och vrida det till sitt eget lags fördel om man nu känner för det.

Han som snackar har ju en point i det han säger att vi hade första och de andra o tredje var jämn, vilket man lätt ser på hur målen gjordes. Att vi inte har något spel utan bara kontrar är kanske inte så mkt att säga emot i just den matchen då planen är trång och något skönspel inte är så lätt. Sedan presterade "hemmahjältarna" i Götene inget skönspel heller utan körde ner 3 man i princip bakom eller i höjd med vårt mål, att det blir kontringar för oss då kan till och med någon som aldrig spelat innebandy räkna ut, men en tuff match var det. Tråkigt värre så trampade en Götenespelare av min klubba så det blev en dyr match, speciellt då min klubba köptes in för ca 1 månad sedan, men en ny är inköpt i alla fall, kör fortfarande på zone med 1.5 curve och ,369 bladet denna gången då jag saknade den lilla toppen som är på det.

Kika på länken med matchintervju med deras spelare både före och efteråt. Skön kille med lite go självironi, sådant uppskattas mkt att folk vågar bjuda lite på sig själva.

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=xobtRxSSp_s

Inför matchen.

http://www.youtube.com/watch?v=taEitQaLkHE

Efter matchen.

Inför helgens matcher i div 1 södra dam.

Omgångens matcher förutom Täby mot Södertälje som slutade 6-5 igår, den hade jag missat men Täby hade jag trott skulle vinna den helt klart, Södertälje är inte något lag jag tror så mkt på, dock har jag inte sett dem i år heller.

2011-10-22


Kristinehamns IBF - Hässelby SK IBK Se matchinfo
Telge SIBK - Örebro SK Söder Se matchinfo
2011-10-23


Linköping IBK - IBK Lockerud Mariestad Se matchinfo
Tyresö Trollbäcken IBK - Hagfors IF Se matchinfo
IBK Köping - Skattkärrs IK Se matchinfo


Ska i alla fall tippa matcherna som vanligt.

Match 1. Smisk för hemmalaget, 1-8 drar jag till med. Hawks är tunga att möta och en lagmaskin som maler ner de flesta även om de är klart bäst på hemmaplan så är det stor skillnad på lagen.

Match 2. 7-1 Telge har börjat komma igång, klart det tar lite tid att sätta femmor mm när man tappat och fått många spelare.

Match 3. Lite av en toppmatch, tror på hemmaseger med 7-5. Dock vore det kul för serien om Lockerud skulle vinna men personligen hoppas jag att Linköping vinner matchen för Lockerud har jag aldrig hejat på och kommer aldrig göra, kalla det västgöta rivalitet eller vad du vill.

Match 4. TT mot Hagfors, hmmmmmm svårtippat då TT börjat riktigt bra och har haft flytet och vunnit en del jämna matcher. Tippar ändå oavgjort 5-5 och att gästerna från skogen tar extrapoängen och gör 5-6 i sudden.

Match 5. Otroligt viktig match, jag undrar om lagen själva fattar hur viktig den är, tror på snålt spel och verkligen ingen rock ´n roll innebandy som Köping vart kända för de sista åren, jag tippar 3-2 till Köping pga att de har den bästa målvakten om hon som stod i Västerås står fortfarande Ellilä eller vad hon heter, riktigt bra keeper. Har dålig koll om hon är kvar men kör på det.

Må lagen som har roligast vinna! :) Det är ju väldigt roligt att vinna eller hur???

Undra när bomben om att en av Elitseriens viktigaste spelare för sitt lag (med landskamper på sin meritlista) ska ha barn och inte kommer spela så mkt mer denna säsongen släpps, det laget kommer få det tufft utan henne ....... :) Säger inget mera förräns det är ute offentligt...


Summering omgång 4 div 1 mellersta dam.

Helgens matcher slutade så här.

2011-10-15


Hagfors IF - Linköping IBK 2-8
Örebro SK Söder - Tyresö Trollbäcken IBK 1-2
Hässelby SK IBK - IBK Köping 5-3
2011-10-16


IBK Lockerud Mariestad - Telge SIBK 3-4 SD
Täby FC - Kristinehamns IBF 11-4
Södertälje IBK - Skattkärrs IK 8-1


Ska gå igenom mina tips och så här gick det.

Match 1. tips 5-6 Där trodde jag inte att Hagfors skulle vika ner sig så hemma, men de kanske inte är så bra som jag trodde inför året då jag tippade dem som nr 1 men serien är lång. Linköping ser starka ut, slår de Lockerud i nästa match så har de ett ypperligt läge att ta hem serien.

Match 2. Där tippade jag 2-5 så jag fick rätt segrare även där, inte så mkt att säga om.

Match 3. Tips 5-2, där var jag så nära man kan vara utan att ha rätt, väntat resultat helt enkelt.

Match 4. Tips 5-5 och 6-5 i SD, där fick jag in krysset vilket jag är nöjd med, dock vann Telge extrapoängen. Matchavgörande var när Telge satte 0-3 i spel 3 mot 5, snacka om energikick, där hade Lockerud kunnat vända på steken men icke, 1 poäng kommer inte räcka till någon serieseger för Lockerud som kanske de själva trott på inför året men att tappa så många poäng på hemmaplan som de gjort redan håller inte, nu måste de slå Linköping om de ska hänga med tåget, något jag inte tror att de gör.

Match 5. Tips, 7-2, ja att Täby skulle vinna relativt enkelt var ju ingen skräll direkt.

Match 6. Tips 2-3, ja där var jag ute och seglade men 5 matcher av 6 behöver jag inte skämmas över men Skattkärr får nog ta och skärpa till sig nu.

Värmlands lag på damsidan kammade ihop 0 poäng på 4 matcher där Karlstad i dameltien blev totalt utskopade mot Rönnby hemma (2-15) för att dagen efter falla mot Sala med 2-6, det börjar lukta div 1 för Karlstad och länsderby mot Hagfors, om Skattkärr klarar sig så får de ett derby till men i dagsläget ser det inte så ljust ut för Skattkärr heller. Jag undrar varför den regionen går så tungt på innebandysidan då även herrlagen inte rosar marknaden heller, en region som vart bra förr inom innebandyn. Kanske det behövs lite tränare utifrån med lite nya tankar kanske?


Summering omgång 4 div 1 södra dam.

Det blir en rolig summering på tipstävligen denna helgen, det gick ju ungefär som jag trott faktiskt.


2011-10-13


Malmhaug KFUM IBF - Olofströms IBK 1-2
2011-10-15


Hovshaga AIF - IBF Älvstranden 1-2
Ale IBF - IK SödraDal 1-7
Tvååkers IBK - Fröjereds IF 2-4
2011-10-16


FBC Kalmarsund - Pixbo Wallenstam IBF 8-5
Warberg IC - Östra SK Jönköping 24-3


Tipstävlingen först då.
Match 1. DK tips 3-5, CF tips 4-5, 1p var.
Match 2. DK tips 2-7, CF tips 3-5, 1p var.
Match 3. DK tips 4-6, CF tips 4-5, 1p var.
Match 4. DK tips 2-3, CF tips 3-7, 3p David och 1p Filipsson.
Match 5. DK tips 6-4, CF tips 5-3, 1p var.
Match 6. DK tips 13-1, CF tips 14-1, 1p var.

David 8p denna omgång och Filipsson 6p.

Totalt: David 22p och 18p för Filipsson.

Serien i övrigt känns det faktiskt som att det börjar bildas 2 skikt, 1 toppskickt med de 5 första och ett överlevnadsskikt med resterande lag som får slåss om att hänga kvar. Det har ju också lite att göra med vilka man mött och så i starten men serien är lång och mycket kommer hända. Jag tror fortfarande Warberg vinner serien och Älvstranden hotar nog mest av de övriga lagen.

Aktuell tabell


SM V O F GM
IM P SDV
1. IBF Älvstranden 4 4 0 0 30 - 6 12 (0)
2. Warberg IC 4 3 1 0 47 - 9 10 (0)
3. IK SödraDal 4 3 1 0 24 - 6 10 (0)
4. Fröjereds IF 3 3 0 0 13 - 6 9 (0)
5. Olofströms IBK 4 3 0 1 15 - 14 9 (0)
6. Östra SK Jönköping 4 1 1 2 13 - 39 4 (0)
7. FBC Kalmarsund 4 1 0 3 17 - 18 3 (0)
8. Malmhaug KFUM IBF 3 1 0 2 10 - 13 3 (0)
9. Pixbo Wallenstam IBF 4 1 0 3 19 - 32 3 (0)
10. Ale IBF 4 1 0 3 12 - 29 3 (0)
11. Hovshaga AIF 4 0 1 3 10 - 16 2 (1)
12. Tvååkers IBK 4 0 0 4 7 - 29 0 (0)

Ja i övrigt inte så mycket att säga om, väntade resultat, lite väl stor seger i Varberg kanske men vi båda hade ju tippat tvåsiffrigt så ingen jätteskräll.

Vad händer med Karlstad dam?

I år var det ju er tur, ni hade bättre lag på pappret än på många år ändå är ni toksist, vad har gått snett? Toktorsk mot rönnby idag och lite märkligt att inte coacherna tar timeout och i alla fall försöker hindra raset när målen rullar in så fort som de gör i första perioden. Ifjol tog de ju faktiskt en skalp på just Rönnby om jag inte minns fel. Nä detta duger inte alls om ni ska till slutspel, det blir den gamla vanliga lindansarplatsen och kanske till och med ner i div 1. Detsamma kan man fråga sig om Sala, dominerade i div 1 och vann stort mot de flesta lagen och nu har de 1 poäng på 5 matcher, pinsamt dåligt faktiskt att även ha släppt in ca 9 mål i snitt.

Nej nu är det dags att ordna Allsvenskan på damsidan så lagen som går upp i dameliten är jämnare så vi slipper de tokstora siffrorna tycker jag allt. Jik lyckades i alla fall ta sina första poäng vilket är mycket starkt borta mot Falun, före den matchen hade de gjort 1 mål på 2 matcher så de behövde en seger. Det känns lite som de 4 sista lagen kommer kämpa om att undvika nedflyttning så det blir väl en serie där de får många "cupfinaler" när de möter varnadra. Pixbo ska vara mycket högre upp och borde avancera.Aktuell tabell


SM V O F GM
IM P SDV
1. Rönnby IBK 6 5 0 1 49 - 19 15 (0)
2. KAIS Mora IF 5 5 0 0 27 - 12 15 (0)
3. Djurgårdens IF IBF 5 4 0 1 33 - 25 12 (0)
4. Täby IS IBK 4 3 0 1 31 - 20 9 (0)
5. Endre IF 4 3 0 1 23 - 15 9 (0)
6. IBK Dalen 4 2 1 1 21 - 16 7 (0)
7. IBF Falun 5 2 0 3 31 - 20 6 (0)
8. IKSU 4 2 0 2 15 - 13 6 (0)
9. Huddinge IK 5 1 1 3 24 - 31 5 (1)
10. Pixbo Wallenstam IBK 3 1 1 1 15 - 15 4 (0)
11. Jönköpings IK 3 1 0 2 5 - 15 3 (0)
12. Örebro SK IBK 7 1 0 6 27 - 52 3 (0)
13. Sala Silverstaden IBK 5 0 1 4 19 - 42 1 (0)
14. Karlstad IBF 4 0 0 4 13 - 38 0 (0)

Inför div 1 mellersta omgång 4.

omgång 4:

2011-10-15


Hässelby SK IBK - IBK Köping Se matchinfo
Örebro SK Söder - Tyresö Trollbäcken IBK Se matchinfo
Hagfors IF - Linköping IBK Se matchinfo
2011-10-16


Södertälje IBK - Skattkärrs IK Se matchinfo
Täby FC - Kristinehamns IBF Se matchinfo
IBK Lockerud Mariestad - Telge SIBK Se matchinfo

Hässelby är ett starkt hemmalag som var otroligt trevligt att komma till då de hade ett imponerande fikabord till oss ledare så det saknar man nu när man inte är tränare, lite fika före matcherna o lite gött snack som det var hos vissa klubbar, tyvärr inte alla.....  Till matchen så tror jag på Hässelby även om Köping kämpade ner Hagfors senast vilket var starkt. Tips. 5-2

Örebro mot TT, Svårt då jag inte sett något av lagen spela men TT har gått bra och Örebro dåligt och bara gjort 4 mål på 3 matcher vilket är ruggigt dåligt. Tips 2-5

Toppmatch i "hålan" som en bloggkollega uttryckte det och Hagfors är en liten håla i skogen där det doftar mkt plast för innebandyn är ju ortens sport och det blir mkt drag på läktarna vilket är kul, de skulle verkligen behöva en ny hall med större läktare och bättre ljus och slippa spela i en trång skolgympahall med väggarna tätt på sargen. Jag har själv faktiskt spelat där emot Hagfors herrlag för några år sedan (och vunnit).
Ifjol har jag för mig att matcherna mellan de två lagen var jämna men Linköping vann i slutet och jag tror de gör det även i år faktiskt. Tips 5-6

Södertälje mot Skattkärr, tror att stockholmarna (förortsborna) kanske har lite mer tekniska spelare o så men Skattkärr är det jobbigt lag att möta och har en bra organisation, när jag såg Södertälje ifjol tyckte jag de med körde full fart utan så mkt taktik och det passar Skattkärr som handen i handsken att utnyttja juniormisstag och ställa om. Tips 2-3

Täby har inte kommit upp i samma nivå som ifjol men de har tappat många bra spelare men nu är det dags att sluta prata om de som inte är kvar utan att de som de har får börja kliva fram och visa vad de kan. Gästerna har ju inte börjat bra och får inga poäng här heller. Tips 7-2

Lockerud mot Telge blir en intressant match, gästerna har börjat riktigt uselt för att förra helgen piska upp Skattkärr ordentligt och hittar Telge självförtroendet och lagspelet från ifjol vinner de detta mötet men gör de inte det får de kanske till och med storpisk. Om Lockerud vill återvända till eliten måste de vinna sina hemmamatcher och inte tappa poäng mot lag som Telge. Tips 5-5 och 6-5 i SD
Tips omgång 4, div 1 södra.

Denna omgången startar det med match redan ikväll torsdag.


2011-10-13
Malmhaug KFUM IBF - Olofströms IBK Se matchinfo
2011-10-15
Hovshaga AIF - IBF Älvstranden Se matchinfo
Tvååkers IBK - Fröjereds IF Se matchinfo
Ale IBF - IK SödraDal Se matchinfo
2011-10-16
Warberg IC - Östra SK Jönköping Se matchinfo
FBC Kalmarsund - Pixbo Wallenstam IBF Se matchinfo


Match 1: 3-5 Bortalaget vinner på mer rutin.

Match 2: 2-7 Samma där egentligen, mer rutin och bättre spelare helt enkelt.

Match 3: 2-4 Blev stora siffror i träningsmatchen men nu har Tvååker lärt sig lite från div 1 matcherna och prioriterar säkert försvaret en del.

Match 4: 4-6 Bortalaget är ett bättre lag och bör ta segern om de ska hänga på i toppen, Ale kanske kan skrälla någon match här o där men tror inte på dem i denna match.

Match 5: 13-1 Här kommer Östra inte orka stå emot Warbergs tempo, målen kommer rulla in till höger och vänster i andra delen av matchen, säkert inga stora siffror efter 30 minuter men med bara 2 femmor kommer Östra inte orka helt enkelt.

Match 6: 6-4 Kalmarsund tar första segern här mot ett Pixbo som verkar svagt i år om de torska hemma mot Malmö.

Filipssons tips nedan.
Malmhaug - Olofström

Hemmlaget gjorde en positiv match senast och kan kanske överaska. 4-5

Hovshaga AIF-IBF Älvstranden

Hemmalaget har startat hyggligt. Inte helt omöjligt at de klarar sig kvar i serien. Får dock svårt här, men jag tror inte att de får storstryk. 3-5

Tvååkers IBK-Fröjereds IF

Idiotsäker tvåa! Bättre på de flesta positioner. Bara Fröjered har ordning på försvarsspelet så blir det en enkel seger. 3-7

Ale IBF-IK SödraDal

Hmmmmm.... jag gillar verkligen inte Södra Dal. Kan stå mej dyrt i den här tävlingen :) Ale har blandat vädigt hittills. 4-5

Warberg IC-Östra SK Jönköping

Ojojoj... Skulle nästan våga ta gift på att det blir tvåsiffrigt! Frågan är om Östra får in någon boll. 14-1

FBC Kalmarsund-Pixbo Wallenstam IBF

Klart svåraste matchen den här omgången. Pixbo vet man ju inte vilken förening som kommer(PAJAS FÖRBUNDET!!) Hemmalaget har startat ganska bra spelmässigt. 5-3

Kung Källström!

Kan bara säga titta på det här klippet och njut, på den tiden då han spelade i mitt kära Djurgården så gjorde han en fin frispark på Råsunda i klass med den ikväll mot Holland. Kolla 2.45 och avgör själva, några till var det också senare. Att inte en större klubb än Rennes köpte honom är en gåta för det är inte någon spelare i Allsvenskan som vart bättre än honom på många många år.

http://www.youtube.com/watch?v=ou2mfMZ-s4M


Njut av de fina målen på länken.

Grattis Sverige, idag gjorde grabbarna en bragd och slog Holland utan storstjärnan Zlatan, det visar som så många gånger för att laget är större än jaget, vilken sport det än handlar om så är det så.

Eftersnack div 1 södra omgång 3.

Då ska vi summera omgången då och se vem som leder i tipstävlingen av mig och Filipsson. Helgens matcher slutade så här.

2011-10-08


IBF Älvstranden - Ale IBF 12-1
Olofströms IBK - Warberg IC 2-8
IK SödraDal - Tvååkers IBK 10-0
2011-10-09


Pixbo Wallenstam IBF - Malmhaug KFUM IBF 4-8
Fröjereds IF - FBC Kalmarsund 4-3
Östra SK Jönköping - Hovshaga AIF 4-5 SD


Match 1. DK tips 7-3, CF tips 6-1, båda 1p var för rätt lag som vann.
Match 2. DK tips 3-6, CF tips 4-5, båda 1p var.
Match 3. DK tips 8-1, CF tips 5-1, båda 1p var.
Match 4. DK tips 6-2, CF tips 8-1, båda 0p.
Match 5. DK tips 5-4, CF tips 6-4, båda 1p var.
Match 6. DK tips 4-4, CF tips 3-5. DK 2p för rätt tecken ordinarie tid (mål i sudden var ej med) CF 0.

Summering tipstävlingen: David 14, Filipsson 12p.

Att Pixbo skulle vika ner sig så hemma trodde ingen av oss men de gjorde det ifjol och kanske är pixbos lag lite sämre i år än de vart tidigare då de hade bl a Alicia Fylke som är en spelare jag gillar skarpt, en riktig goalgetter. Att hon numera är med i Elitserietruppen känns ju solklart.

Kalmarsund är ett lag jag tror kommer klättra på och komma före Ale, Tvååker, Hovshaga och något mer lag för de borde inte åka ur. Seriens toppskikt piskar seriens bottenskikt som väntat. En sak man kan se är att glappet mellan div 1 och Elitserien är gigantiskt, det är nog dags att göra 2 Allsvenskor på damsidan och ha 4 div 1 or som förr, då blir det en mer jämn seriepyramid och vi slipper de här jojjolagen som åker upp och ner i div 1 samt att lagen som går upp i Eliten blir slagpåsar trots att de dominerat i div 1 som Sala och Jik ändå gjorde. Är det bara jag som tycker detta eller har fler insett detta nu?


Damatik i Sparbankshallen i Tidaholm!

Man har väl fått en del gråa hår som tränare men idag fick jag några till som publik, det blev en holmgång mellan Fröjered och Kalmarsund. Missade första perioden då jag själv spelade match men det stod 1-0 när andra drog igång.
Man fick se ett rappt bortalag som dominerade perioden och var snabbare och slog fina diagonalare när de ställde om och drog in 2 direkskott just på diagonalpass. Efter 13 minuter så händer det lite grejer. Föjereds Angelica Högberg på sig ett matchstraff för snack vilket var totalt onödigt som alla förstår, tänker inte gå in mer på det.

Då tappade bortalaget allt, Fif kämpade hårdare och klarade 7 minuter boxplay utan att gästerna fått till mer än några fösare som Amme i hemmakassen plockade som äpplen och vräkte på utkast till de 2 anfallande Fröjeredspelarna som var inne och mycket riktigt kom 2-2 när Jennifer Johansson fintade bort gästernas keeper efter ett fint utkast av Amme och lade in 2-2. Med 2-2 inför sista så stod matchen och vägde men återigen var Jennifer Johansson het och drog in en backhand som satt gött, lite flytmål javisst men du missar alla skott du inte skjuter (Wayne Gretzkys ordspråk som jag gillar). 3-2 till FIF men glädjen blev kortvarig (ca 30 sek då gästerna gjorde samma sak drog iväg ett skott som letade sig in i dålig vinkel och 3-3. Fif svarade på nytt på en frislagsvariant och Lisa Jansson fick dra in ett skott bakom en skymd målvakt till 4-3 och gästernas momentum dog lite där. Återigen åker FIF ut och gästerna är återigen riktigt sega i sitt pp, det är på tok för svårt och de får inte till så jättemycket och FIF kan bli fulltaliga och kämpa ner gästerna tiden ut och ta 3 poäng.

Rättvist, nej men när är idrott rättvis? Eller man kan se det på 2 sätt, Fif hade flyt som gjorde 1 mål mer, jo det är sant men gästernas 9 min i pp utan att göra mål är inte okej på div 1 nivå, där kunde de vunnit matchen men det kan ju sitta lite i huvudet när man åkt på stryk i två matcher. Spelmässigt tycker jag (och flera jag pratat med på läktaren) gästerna Kalmarsund var det klart bättre laget och deras förstalina var klart bäst på planen med nr 7 Sara Nyström, nr 28 Emma Andersson och nr 97 Annie Nilsson (bara 14 år snacka om framtidsspelare).

Fröjered hade Johanssons som toppade idag i det blå laget och de bärgade segern, Karin, Johanna och Jennifer, de 3 var riktigt bra idag.

Att Kalmarsund nu förlorat 3 matcher är ingen fara, jag kan garantera att de inte kommer åka för de har en vass förstalina och ett bra innebandytänk, de påminner lite om Rönnby U ifjol som i och för sig åkte ur men Kalmarsund fixar ändå detta.

Fröjered har fått en bra start men de kan bättre ändå framåt tycker jag, segern idag var ändå viktig så glappet neråt håller i sig.

Klart bra domarinsats som vanligt av Martin Jonsson och Jonas Gustavson från Lidköping som alltid låter spelarna kämpa med kroppen och utvisningarna de tog kändes klockrena från där jag satt.Lite resultat och kommentarer lördag!

Köping tog 3 poäng mot Hagfors hemma på "skridskobanan", starkt jobbat. :)

En fd Köpingtjej Linn Ekermalm hade lilla julafton mot Olofström när Warberg smiskade upp dem med 8-2 på bortaplan, 3 mål satte den hårdskjutande rightaren som har Warberg som ny klubbadress.

Älvstranden bordade Ale´s "skepp" och Piraterna plundrade bortalaget på allt de hade utom kläderna och vann med hela 12-1.

Ännu en storseger var när SödraDal piskade upp Tvååker med hela 10-0 så hallandstjejerna fick ta tandemcykeln hem utan att ens fått näta en gång på 60 minuter, ser ut att bli en jobbig uppförsbacke för tjejerna på cykeln ända tills mars, precis som jag förutspådde redan före seriestart.

Mer om innebandy imorgon.

Inget allsvenskt idag!

Ibland hinner man inte med allt man vill så tyvärr rann tiden iväg så det blev inget besök i Habo. Får följa matchen på nätet istället..

Idag blir det nog lite Allsvenskt!

Och då menar jag verkligen inte fotboll utan innebandyfighten mellan Fagerhult och Karlstad, det finns inget bättre än att rasta min stora dotter med lite innebandy, något hon lärt sig älska sedan hon var några månader och hon fick åka vagn till idrottshuset i Vänersborg.

Jag tror det kan bli en mycket sevärd match faktiskt och tippar 6-8, men det känns som det kan sluta hur som helst faktiskt, ska skriva lite mer efter matchen.

Någon annan som har ett bra tips på den matchen?

Helgens tips i div 1 södra!

Dessa matcher spelas i helgen!


2011-10-08


IBF Älvstranden - Ale IBF Se matchinfo
IK SödraDal - Tvååkers IBK Se matchinfo
Olofströms IBK - Warberg IC Se matchinfo
2011-10-09


Pixbo Wallenstam IBF - Malmhaug KFUM IBF Se matchinfo
Östra SK Jönköping - Hovshaga AIF Se matchinfo
Fröjereds IF - FBC Kalmarsund Se matchinfo


Match 1: 7-3 Halvderby får man väl kalla det men Ale har inte mycket att sätta emot seriens äldsta lag? Rutin avgör utan tvekan. Såg att Älvstranden hade 1 spelare under 20 år, tror de är ensamma om det i förbundserien, märkligt att det inte är yngre spelare i laget då damlagen i regel har minst halva lagen under 20.

Match 2: 8-1 Tvååker håller inte div 1 klass enligt mig och kommer inte ha en chans i denna matchen.

Match 3: 3-6 Warberg imponerade när de slog Pixbo och med så bra spelare som de värvat dit så ska de inte ha några problem mot Olofström nu när de tappat sina toppspelare till Elitserien.

Match 4: 6-2 Pixbo vill nog glömma matchen mot Warberg och hitta det vinnande spåret igen och de kommer vinna också.

Match 5: 4-4 Intressant match faktiskt, känns helt öppen, en mycket viktig match i kampen runt det nedre strecket.

Match 6: 5-4 Även här en svårtippad match som kanske går till sudden, men tror Fröjered vinner på hemmaplan men det blir nog spännande, gästerna lär vara hungriga på sina första poäng, dock tror jag att FIFs spelsystem inte passar gästerna om jag kommer ihåg rätt när jag såg CL 98 för några år sedan, avslöjar inte mer än så här.

Filipssons kommentarer nedan:


Känns som helgens matcher är relativt lätt tippade! Detta om ens "spaning" inför serien stämmer förstås :)

IBF Älvstranden-Ale IBF 6-1

Visst det är derby. Men här slår klass motivation lätt! Man kan dock hoppas att Älvstranden slutat med sin "STÖRT LÖJLIGA" uppvärmning i cirkelform före matcherna!?

IK SödraDal-Tvååkers IBK 5-1

Södra Dal imponera inte alls på mej förra året. En gåta hur de kunde ta så många poäng. Men deras "DUMP AND CHASE" taktik är kanske effektiv, men riktigt tråkig att titta på. Dock så har de inga problem att slå en svag nykomling.

Olofströms IBK-Warberg IC 4-5

Olofström är riktigt vassa på hemmaplan och kan nog störa Warberg som visat sig beskedligare på bortaplan!

Pixbo Wallenstam IBF-Malmhaug KFUM IBF 8-2

Här borde ja tippa med hjärtat och önska storseger för gästerna. Hjärnan säger dock något annat. Pixbo kanske helt plötsligt skickat ned en "femma" från Elitserien. Rena lotteriet varje gång. Undra vilka som kommer att ha otur i "TOMBOLAN" denna säsong!?

Östra SK Jönköping-Hovshaga AIF 3-5

hmmmm. Det var trots allt en svår match o tippa. Östra är ju allt annat än bra. För seriens skull hoppas ja att Hovshaga är bättre!

Fröjereds IF-FBC Kalmarsund 6-4

Fröjered tror jag kommer att vinna sina flesta hemmamatcher i år. Kalmarsund kommer garanterat att bjuda hårt motstånd med sitt tuffa närkamsspel. Tror och hoppas att skickligheten vinner.

Tribute till alla Arsenal fans!

http://www.youtube.com/watch?v=hDBLSUKJiDY


Klicka på länken och njut av en riktigt bra låt med ett roligt men ändå rätt så seriöst budskap så lyssna på texten. :)

Tippdags igen, div 1 mellersta!

Denna omgång spelas följande matcher:

2011-10-08


IBK Köping - Hagfors IF Se matchinfo
Hässelby SK IBK - Örebro SK Söder Se matchinfo
2011-10-09


Täby FC - Linköping IBK Se matchinfo
Kristinehamns IBF - Tyresö Trollbäcken IBK Se matchinfo
Södertälje IBK - IBK Lockerud Mariestad Se matchinfo
Skattkärrs IK - Telge SIBK Se matchinfo


Match 1: 4-8 Det är två lag som springer mycket i alla fall gjorde Köping det ifjol, jag ser framför mig en hawaiimatch utan dess like där laget med bäst individualister vinner och i år är det helt klart Hagfors.

Match 2: 5-1 Hemmalaget är svårt att få hål på normalt sett och på hemmaplan står de ofta som segrare och även denna match tror jag.

Match 3: 4-7 Linköping går som tåget och tar tredje raka mot ett Täby som är lite på gång men ändå inte räcker till här, kanske om de får en bra start att det kan vara lite skrällvarning här.

Match 4: 4-4 Helt plötsligt är Tyresö favoriter, hur fixar dem det? Lite av måstematch för hemmalaget då de inte vill hamna för långt efter nu.

Match 5: 3-9 Hemmalaget räcker inte till här, Lockerud är bättre på alla positioner och ska ta denna skalpen.

Match 6: 3-2 Skattkärr har sin trygghet och Telge letar efter formen och självförtroendet och tar inga poäng i Karlstad denna gången heller precis som ifjol då de åkte på torsk där.

Svårtippat är det men jag tror i alla fall det slutar så här, imorgon kör jag södra.

Domare berör alltid!

Klart är i alla fall en sak, domare berör, det handlar inte om i vilken sport utan det ska diskuteras domarnivå inom alla idrotter.

Är det tabu att säga att en domare eller domarteam är dåliga? Nej absolut inte, men det ger ju inte så mycket, jag tycker det är bättre att vara konstruktiv om man ska diskutera med ett domarteam efter match. Ska dra ett exempel från ifjol.

Vi hade mött Täby borta i en match som var snäll men blev grinig och ful efter hand. Då mitt lag fick klart flest utvisningar var jag inte nöjd med domarparet och efter matchen så ville jag diskutera lite med dem. De sade helt okej kom upp till domarrummet så kan vi prata lite. Efter några minuter gick jag upp och pratade i ca 15 minuter och vi båda lade fram våra åsikter och det var bra att kunna "rensa luften".

De förstod mina synpunkter och jag deras för visst kan man inte se allt som domare och det är ett mycket tufft jobb det ska ni alla veta som aldrig dömt tidigare utan är läktarexperter och sågar domare som missar offside mm i fotbollens championsleague osv. På tv är det solklart offside men inte i verkligheten, det är jävligt svårt. I alla fall åter till den matchen så var jag positiv nästa gång jag hade domarna och de var positiva till vårt lag, då menar jag glada och trevliga och inte sura för att vi hade en meningskildaktighet matchen före. Det är också viktigt att ledare som vill diskutera med domarna kan göra det på en normal nivå, tyvärr klarar inte alla av det.

Det är också kul att då jag haft bloggen i ett antal år, tror det är 4 ungefär så har jag vart tränare i kanske ett 30 tal matcher som alla gällt otroligt mycket från gamla div 2 herr (div 1 nu) till div 1 damer, en hyggligt hög nivå där det är jävligt viktigt med resultat ska ni veta och där domare har mkt press på sig. Jag har under de 3 säsongerna varit nöjd med domarna ungefär 70 % av fallen, tyckt de vart okej 15 % och missnöjd 10 % och jättemissnöjd ca 5% av gångerna.

Alla gånger ifjol då jag berömde domarparen har alla som läser visst glömt av verkar det som för om jag någon gång skulle skriva att ett domarpar var dåligt så kommer de fram med en snabb kommentar ja men du klagar ju alltid själv. Gör jag verkligen det??? Knappast, men det är alltid kul att kasta lite skit på någon som vågar stå för saker med namn, det är lättare att skriva någon kommentar till signaturen "pelle" eller något annat idiotiskt. Jag vill hylla alla domare som vågar vara just domare då det är ett jävligt otacksamt jobb, gör de ett bra jobb får de sällan credd för det, själv så försöker jag faktiskt berömma dem.

Jag har roat mig med att läsa igenom fjolårets matchreff där jag som tränare gav lite feedback till domarparen efter varje match för varför kan man inte göra det? Det hör liksom till om man gör det på ett städat sätt.

Tar ett litet axplock från domarkritiken ifjol. Ni kan själva scrolla månad för månad om ni tror jag hittar på detta från 2010. Så här skrev jag de 4 första matcherna.

Premiärmatch mot Skattkärr (vinst 6-3)

Måste även berömma domarparet Mikael Olsson och Per Pettersson, de syntes aldrig och man tänkte inte på det förrän efter matchen att domarna hade ju röda tröjor på sig och inte de vanliga gula. När man inte ser dem så är det ju faktiskt ett riktigt bra betyg, domare ska inte synas utan få spelet att flyta på och det var exakt vad det gjorde, tror även Skattskärr håller med mig i det.

Match nr 2 mot Hagfors (förlust 6-3)

Måste även berömma det UNGA domarparet som lät spelet flyta på bra och tillät en hel del kropp, kunde inte vara mer nöjd med domarna och det är ju så att även om man förlorar eller vinner så ska man kunna vara objektiv och även i en besvikelse kunna uppskatta "de röda" som gör ett jättebra jobb. Andreas och Henrik Jansson heter domarparet och det kanske till och med är så att de är bröder, skulle kunna tro det, men riktigt roligt med lite för mig "nya" unga domare som är på väg uppåt.

Match nr 3 inget alls om domarna, kommer inte ihåg vilka som dömde heller.

Match nr 4 Hässelby borta (förlust 3-2)

Vill även berömma domarparet som bestod av 2 unga domare en tjej och en kille som var glada och tyckte det var roligt att vara domare, deras glädje smittade av sig och även om det var något domslut man inte höll med om så är jag nöjd i det stora hela. Domarna heter Parya Rad och Hampus Sethfors från stockholms området. Tycker domarna i år är bättre än ifjol då nivån var ruskigt ojämn, i år är det mer jämn nivå och det uppskattas från alla håll.

Ja om ni orkat läsa allt så kan ni nog se att jag ABSOLUT INTE är någon domargnällspik, men då och då kan det hända att man är missnöjd och då ska man kunna skriva det på ett konstuktivt sätt också. Tack för idag.


Solfjädern klappade ihop!

Solfjäderns herrlag är ett lag jag följer lite extra och laget åkte ifjol ur div 1 och då förväntade man sig att laget skulle slåss i toppen men laget har inte imponerat på de 2 inledande matcherna. De föll i premiären borta mot Linköping FBC med 4-3 och i hemmapremiären mot Linköpings universitetslag så tappade dem 6-2 ledning hemma, med ca 7 minuter kvar blev det 6-3 och sen rasslade boll efter boll in och matchen slutade 6-6. Kul att en fd spelare jag tränat Oskar Kerstis från tiden i Elfhög gjorde 1+1 av de sista målen.

Märkligt att Solfjädern tappade i tredjeperioden då laget tränat hårt hela sommaren och till och med hämtat en ass tränare från Schweiz och satsar mkt, men i innebandy kan allt hända det har man ju sett förr. Serien är lång så än kan de vända på skutan och komma bra till. Fortsättning följer i alla fall.

Innebandyns mest misslyckade cup igång igen!

Vi snackar såklart om europacupen i innebandy som många lag bojkottar, bl a warberg för något år sedan då de kände att det gav ett minus i kassan samt inte gav någon direkt status. Det måste ju vara ett stort misslyckande om inte europas förbund kan göra en bra cup med lite status tillsammans eller?

Cupen brukar bjuda på många ojämna matcher där det blir någon spännande match i en eventuell semi eller i någon final. Jag kan bara hoppas det blir bättre i fortsättningen och att lagen ser det som en stor status att vinna den och att de kan skramla ihop lite pengar också. I år är i alla fall de båda svenska lagen med, Djurgården på damsidan och Storvreta på herrsidan.

Pajaser som ledare, pinsamt för fotbollen!

Har inte kunnat uppdatera bloggen på någon dag för min dator har blivit knäpp, har troligtvis fått någon form av virus, ska lämna in den idag i alla fall. Snacka om i-landsproblem men man blir ju beroende av en dator ganska enkelt.

Läste en kul grej i tidningen här i "byn". 2 lokala fotbollstränare eller ska man kalla dem Pajaser skyllde sin förra förlust mot Vreten på en "innebandydomare" och det är såklart mig de syftar på, att de förlorade med 6-1 och deras målvakt solklart var matchens lirare har inget med saken att göra utan det var mitt fel för jag gav dem ett rött kort för tackling bakifrån utan chans att nå bollen.

Men enligt pajas 1 så var det inte ens frispark, snacka om att vara färgad för sitt eget lag. Det roliga var att när jag dömde laget senast vann dem med 12-0 och då var alla jättenöjda med min insats trots att jag varken var bra eller dålig i en lättdömd match i och för sig men ändå.

Visst har jag vart innebandydomare och då dömt mkt högre än i fotboll, bla dömt Mullsjös superligalag och även pixbo och älvstranden ( i träningsmatcher) när de var i finrummet men det var några år sedan och numera är jag inte innebandydomare då jag inte har tiden och motivationen. Numera har jag sedan 6 år vart fotbollsdomare och klarat fysiska och teoretiska kraven för att få döma i div 6.

Nu mötte de Vreten igen och fick pisk med 7-4, jag undrar vems felet var nu då? Domarens kanske, nä det är pinsamt med sådana ledare, det roligaste är ju att de inte fattar att folk skrattar åt dem och deras uttalande.

Personligen tror jag de försökte skylla bort storförlusten för att rädda sitt eget skinn då de själva misslyckats med laget ganska stort då den förre tränaren lyckades bra och hade en fin harmoni i laget så har många spelare i år lagt av eller gått till andra klubbar, inte konstigt att det vart 3-4 på träningarna med sådan stämning och gnäll som det vart i det laget. Nej jag hoppas föreningen som jag tycker om får nya bra tränare som kan bygga upp en glädje igen som de hade året innan för det finns många unga bra killar som kan ta över.

Men de får gärna bli domare tycker jag, för det är en klar domarbrist och det är mycket tack vare sådana pajaser som dem som många domare slutar, är det värt att få skit på en lördag eller söndag för småsaker när man kan göra annat? Ja inte fan är det konstigt att div 5 matcher varje år får spelas utan AD då det inte finns domare.

Själv så vet jag inte om jag ska döma mer, det är bra träning tycker jag och för det mesta roligt när spelare och ledare uppträder korrekt som t ex Falköpings FK juniorlag, ett bra exempel på bra ledarskap även detsamma med Tidaholmg G & IFs juniorlag, sådana är praktexempel på bra ledarskap.
I div 6 finns det lag som är proffsiga och sköter sig också även om det tyvärr är en del gnälllag där, Grolanda är ett bra exempel på proffsiga spelare och ledare som spelar bra fotboll och fokuserar på rätt saker, de önskar jag all framgång.Helgens resultat div 1 mellersta!

Då jag missade att tippa fredagens matcher pga att jag själv hade match så blev det 4 tips, 2 rätt lyckades jag kamma hem, ganska uselt faktiskt men mellersta har inte vart min grej i år faktiskt.

2011-09-30


Hagfors IF - Kristinehamns IBF 10-4
IBK Lockerud Mariestad - Skattkärrs IK 2-2
2011-10-01


Tyresö Trollbäcken IBK - Hässelby SK IBK 5-4 SD
Örebro SK Söder - IBK Köping 2-1
2011-10-02


Telge SIBK - Täby FC 3-8
Linköping IBK - Södertälje IBK 10-3


Favoriterna Hagfors och Linköping står på full pott och 16-7 i målskillnad efter 2 matcher och de båda lagen hade jag ju som nr 1 och 3 så där känns det som jag haft rätt okej koll. Att jag tippade Telge som nr 2 visar sig vara totalt galet, att jag trodde de hade ett kollektiv som kunde klara sig bra utan sina 5 toppspelare mycket på grund av sin fina rörlighet och bolltempo de visade upp ifjol. Det verkar vara totalt bortblåst nu, 2 matcher och storpisk med 10-2 och 3-8 går inte att förklara bort. Skärpning Telge så här dåliga kan ni inte vara eller?

Annars starkt av Skattkärr att ta poäng mot Lockerud men inte oväntat då Lockerud inte är vana att föra matcher och jag tror de får svårt att föra matcher och kunna stå emot lag som bara spelar på kontring men vi får se där. Köping hade behövt poäng och frågan är vem ska kunna göra målen i Köping i år?

Att TT slog Hässelby i sudden är också starkt gjort, Hässelby verkar vara lite ojämna i år.

Warberg krossade Pixbo!

Hela 12-1 slutade matchen och det är nog inte så konstigt för när Warberg är bra och allt flyter på så kommer målen på löpande band, det vet jag själv om någon då vi fick storpisk ifjol där med 14-4.

I övrigt skrällde Ale när de vann så stort mot Östra, annars var det ganska väntade resultat tycker jag allt.När man går igenom omgången så hittar man följande resultat och nu ska jag räkna ihop vem av mig och Filipsson som kammade hem flest poäng, 1 rätt för rätt tecken (1x2) och 3 rätt för spikat resultat.

2011-10-01


Tvååkers IBK - IBF Älvstranden 3-9
Ale IBF - Östra SK Jönköping 6-1
FBC Kalmarsund - IK SödraDal 2-4
Hovshaga AIF - Olofströms IBK 3-5
2011-10-02


Warberg IC - Pixbo Wallenstam IBF 12-1
Match 1. Davids tips 2-10, Filips tips 2-8  (vi var båda rätt nära där kan man säga) 1p var.

Match 2. Davids tips 3-5, Filips 4-4 (inte ens nära) 0p.

Match 3. Davids tips 4-4, Filips 4-6, 1p till Filip

Match 4. Davids tips 3-5 och spik, Filips 3-6 och nära. David 3p Filip 1.

Match 5. Davids tips 6-4, Filips 5-2, 1p för oss båda där.


summering omgång 2. David 5p & Filipsson 4p

Summering: totalt David mot Filipsson 8-8


Spännande fortsättning följer.Tippning södra damettan!

Följande matcher spelas i helgen!

2011-10-01


Tvååkers IBK - IBF Älvstranden Se matchinfo
Ale IBF - Östra SK Jönköping Se matchinfo
FBC Kalmarsund - IK SödraDal Se matchinfo
Hovshaga AIF - Olofströms IBK Se matchinfo
2011-10-02


Warberg IC - Pixbo Wallenstam IBF Se matchinfo


Match 1. 2-10 Allt annat än storseger för gästerna är en skräll.

Match 2. 3-5 Tror Östra tar andra raka efter att de premiärvunnit.

Match 3. 4-4 Oavgjort känns det som här.

Match 4. 3-5 Gästerna har fler spetsspelare och det vinner de på.

Match 5. 6-4 Dags för Warberg att leverera nu eller har de fått stora darren i år igen?

Malmö och Fröjered står över nu, varför vet jag inte.

Filipsson tippar följande:

Tvååker - Älvstranden 3-8

Borde vara klasskillnad mellan lagen.

Ale - Östra 4-4


Riktigt svårtippat mellan lag två lag som spelar en division för högt :)

Kalmarsund - Södra dal 4-6


Hemmalaget svek ordentligt i premiären. Bortalaget överaska positivt. Därav tipset. Innan första omgången hade jag tippat tvärtom :)

Hovshaga - Olofström 3-6


Olofström kommer trots en viss omsättning på spelare tillhöra toppen i år. Det kommer inte Hovshaga som kanske kan bjuda lite motstånd tack vare hemmapremiär!?

Warberg - Pixbo 5-2


En av mina favoritföreningar mot en av de föreningar som kommer betydligt längre ned på "gilla" listan. Div III ibland och Elitserien ibland. Oseriöst så det förslår gentemot andra föreningar som blir de som drabbas. Say no more...


Tippning lite sent men bättre sent än aldrig!

Det spelades 2 matcher i div 1 mellersta på fredagkvällen, då jag själv åkte direkt från jobbet till min egen match (gärdsgårdsserien, vinst 5-2) så hann jag inte. Såg att följande resultat blivit i alla fall.

Hagfors vann över Kristinehamn med 10-4, rätt väntat inga konstigheter, tror inte gästerna är vana att spela inför publik sen är det ju en klar fördel o ha hemmamatch en vardag. 1 period hängde gästerna med sen blev det ridå.

Lockerud mot Skattkärr 2-2. Väntat resultat ändå måste jag säga då Lockerud inte är ett bra lag på att föra spelet och att Skattkärr spelar betongförsvar vet ju alla och de gör det jävligt bra och hugger på minsta lilla misstag. Utan att ha sett matchen eller hört något om den så kan jag tänka mig att hemmalaget haft mkt boll o mkt skott men gästerna satt sina få lägen och åkt hem mycket nöjda med 1 pinne. Bra gjort Skattkärr, Lockerud har jag sagt tidigare är bra men inte bra på att vara ett spelförande lag.

tippar i alla fall resterande matcher denna omgången då.

2011-10-01


Tyresö Trollbäcken IBK - Hässelby SK IBK Se matchinfo
Örebro SK Söder - IBK Köping Se matchinfo
2011-10-02


Linköping IBK - Södertälje IBK Se matchinfo
Telge SIBK - Täby FC Se matchinfo
Match 1: 3-7 Gästerna är mycket starkare helt enkelt.

Match 2: 3-4 Tror Köping nyper denna mkt viktiga match.

Match 3: 6-2 Hemmalaget har bjudit in mkt folk osv och vill nog visa alla att de är bra i år.

Match 4: 4-5 2 lag som var en besvikelse i premiären, tror på Täby denna match.

RSS 2.0