Efter arrangemangsdebatten lite reflektioner.

Jag misstänkte att det skulle väcka lite reaktioner efter att jag skrev vad jag tyckte om Surtes brister i sitt arrangemang och fick många reaktioner. Det är lite typiskt i Sverige att folk blir tokiga för kritik, jag menar ärligt talat allt är ju sant så varför inte ta åt sig? Det svider ju att få lite skit men gör man något dåligt så ska man ju också kunna få höra eller läsa om det så enkelt är det väl, varför hålla käften?

Sen finns det alltid en grupp som blir sura som ska gå till personangrepp och såklart anonymt och de känns meningslöst att publicera, vad ger det egentligen och varför attackera mig för att jag skriver det jag känner? Min förhoppning är ju ändå att vi som jobbar med div 1 på damsidan ska vara minst lika bra som klubbarna som jobbar i div 1 på herrsidan och varför inte? Nu menar jag arrangemangsmässigt och inte spelmässigt såklart för herrar och damer har olika förutsättningar när det gäller fysisk idrott och alla vet det.

Jag tycker Surte borde vara glada att någon faktiskt säger till så de kan bli bättre och få beröm nästa gång och höja sin status som förening, när jag tänker efter så ska jag lista de klubbarna som haft bäst bemötande mot mig och mitt lag bäst när jag varit tränare och där man fått bäst intryck för jag tycker också det är viktigt att berömma och inte bara säga till när något inte är bra, detsamma är det ju inom arbetslivet och som tränare, ge konstuktiv kritik på positivt och negativt och kan man inte ta kritik så blir man aldrig bättre anser jag, det gäller tränare, spelare och domare samt arrangemangsansvariga.

Topp 5

1. Lindås IBK (De hade en mamma till en av spelarna som kom med smörgåsar och kaffe och satt och småpratade med oss ledare när jag var tränare i Pantern 2006/2007 och man kände sig verkligen välkommen.

2. Nykvarn (De var riktigt proffsiga som jag tidigare skrivit om och hade allt man kan begära från en cafeteria med det mesta till riktigt trevligt bemötande och inte alls några kaxiga stockholmare som man lätt kan tro när man ska åka dit upp, klart bäst i serien hittills och mycket svårslagna, vi ska göra vårt bästa så de ska trivas hos oss dock inte på planen hehe..) 

3. IBK Lidköping (De bjöd laget på en drickaback och visade direkt vad som gällde och det mesta runt omkring verkade proffsigt upplagt.

4. Skattskärr (Såklart trevliga värmlänningar som var lika trevliga efter vi slagit dem i seriepremiären, en klubb som utstrålar värme och positivitet).

5. Horsby (Har alltid trevliga mammor till några av spelarna som tar emot lagen och de är glada och trevliga att prata med både som tränare, spelare och domare.

Kanske en slump att 2 av lagen spelar i div 1 på herrsidan men egentligen tror jag inte det för ska man uppåt i seriesystemet så måste allt runt omkring fungera också och jag tror många inte förstår det utan bara tänker på att värva bra spelare.

Kan direkt säga att kommentarer med angrepp på lag, personer osv publiceras inte, då kan ni ha en egen blogg.
Trevlig helg alla innebandyvänner!

Spelledig helg!

I helgen spelar vi ingen match med div 1 laget utan bara med div 3 laget mot Lockerud/Mariestads ungdomslag. Vi mötte dem i dm och då var det unga talangfulla spelare med ett par spelare som trappat ner så det blir nog en tuff match för vårt u-lag.

I veckan blir det att köra på hårt för på söndagen gästas vi av Kumla, ett av lagen i mittenriket och vinst mot dem så är vi också med i kopplet av lag som har en bra chans på andraplatsen. Ska något lag kunna hota Örebro som har gjort ett stort ryck?

Surte grisade till sig en pinne mot oss med mycket tur!


2 tappade poäng kan man säga när Surte lyckades med sitt 3e skitmål i matchen i onsdagskväll. En match som är jämn i första perioden och slutar 1-1. Båda målen på spelvändningar, ibks mål görs snyggt av Frida Gran som sätter bollen precis under ribban på ett friläge.

I andra perioden så är vi inte med i öppningen och Surte gör 2 mål på sin spelidé (?) genom att lyfta in en boll på mål och hoppas på det bästa och gröta helt enkelt. Vi kommer igång och vår förstafemma som är stekhet för dagen gör 3 raka mål som innebandy ska spelas när den är som bäst, på snabbt bolltempo och rörlighet. Negjimije Beka gör 2 och Ida Fälth 1, de båda assisterade dessutom varandra till målen.

Ledning inför sista med 4-3 och det blev bättre när Frida Gran gjorde sitt andra mål som betydde 5-3, i det läget kändes det riktigt stabilt även om Surte fick kontringar och fortsatta att lägga in bollar på mål.  Efter 10 minuter reducerar Surte på spelvändning och med 1,30 kvar så lyckas Surte med sitt 3e skitmål ännu en lyftning in på mål som lyckas gå in igenom 4 spelare samt målvakt, kom och tänka på när man var div 3 damtränare för ca 10 år sedan att den taktiken var ganska vanlig då när man inte hade samma passningskvalite som man har i div 1. Märkligt att Surte som ändå har individuellt bra spelare använder sådana desperata metoder måste jag säga men de lyckades ändå ta en poäng och alla mål räknas ju.

Bäst var förstafemman som spelade riktigt bra snabb innebandy.

Vet att det alltid är känsligt att kommentera domarna men tycker ändå att man ska göra en liten kommentar om helheten, nivån var konsekvent men tyvärr aldeles för låg, som några av spelarna sade så var det samma nivå som i div 3 laget där vi har vårt reservlag, önskar att man fick använda kroppen mer och att det blivit mer utv för slag, det ska sägas att det var samma för båda lagen men tyvärr är domarnivån i div 1 för ojämn paren imellan, man måste komma ihåg att ett lag från varje div 1 måste vara förberedd för tuffare spel om de ska ha en chans i en elitserie. Vet att alla tränarna jag pratat med tycker samma att det blåses för mkt i genomsnitt för just användandet av kropp.

Vi tar nya tag nästa match mot Kumla och hoppas att vi kan ligga på rätt sida det undre tabellstrecket efter den matchen.

Matchfakta:

http://www.innebandy.se/templates/IDA/MatchInfo.aspx?id=8811&MatchID=349392&epslanguage=SV


Försnack Surte borta, ett pinsamt arrangemang!

Det är något strul med www.ibkvanersborg.se så får lägga in matchreferatet här som jag skrev på den sidan då.

Men först måste jag ta fram motorsågen lite på hemmalaget Surte!

Man har vant sig att i div 1 damer så är föreningarna proffsiga och mottager en väl men icke i surte.

Man kommer ca 1,20 före matchstart och inte ser man röken av någon innebandymänniska så man får själva leta upp en vaktmästare och fråga efter nycket till omkländningsrummet, sedan får vi gå ner i betonbunkern och leta reda på vart det låg, inte jättesvårt men ändå.

Sedan så brukar i alla fall någon säga hej men icke flera surtefolk går förbi utan att heja förste man som säger något är speakern som visade sig vara den proffsigaste i hela klubben enligt mig, han var trevlig och kom med bra info om hur allt funkade det var ca 40 min före matchstart det och fortfarande inga hemmaledare som sagt hej. 25 min före matchstart kom en ledare och sade hej i alla fall himla trevligt att någon faktiskt såg att det var ett bortalag som var i hallen. Sedan att hallen kan liknas med en sliten sönderbomad bunker från 1942 är ju inte Surtes fel men fy fan för att träna där varje träning, det var det värsta jag sett på länge, dåligt ljus och fläckigt ojämt golv.

Tycker synd om Surtespelarna att spela i en sådan skithall och kan inte fatta hur spelarna står ut, speciellt när Marstrand får ny hall, hade jag varit spelare hade jag gått till Marstrand illa kvickt men nu är ju jag inte det. Matchprogram såg jag inte röken av heller, kanske de hade något men inte fick vi något i alla fall som man brukar få på bortamatcher men, DETTA VAR I SÄRKLASS DET OPROFFSIGASTE ARRANGEMANG JAG NÅGONSIN SETT OCH VARIT MED OM SOM LEDARE I ÖVER 10 ÅR! Det var mycket bättre i div 6 när jag tränade Sollebrunns AIK och man besökte Floby.

Sedan att de har räknat till 125 åskådare, tjenare, vart då någonstans, ja inte på läktaren i alla fall men kanske om man räknar med spelarna och bollkallarna samt barnen i fritidsgården brevid, det var kanske max hälften varav vi hade ca 20 som hade åkt för att heja på oss, säger bara skärpning SURTE ni lever i en drömvärld. Dessutom har de rapporterat fel i ida på första målet och det är jag säker på med tanke på att domarna var säkra på målskytt och frågade oss om vem som gjort assisten. Sedan skottstatistiken, detta måste vara ett skämt att de vinner andra perioden med 10-5 och vi vinner den med 3-2i mål, snacka om parodi alltså.

Nu låter det kanske lite taskigt men jag är 100 % ärlig för detta var verkligen inte bra, hoppas någon i Surte kan läsa och faktiskt ta åt sig så alla andra div 1 damlagen slipper se den sidan av er förening som ändå spelar i div 1 som är näst högsta serien i världens bästa liga. Ett tips från mig se och lär av Nykvarn de vet hur man arrangerar hemmamatcher.

Nog om detta hoppas någon kan ta åt sig och göra det bättre nästa gång. Lägger ut matchreferatet imorgon fredag vill att alla som läser bloggen (några hundra i veckan) ska få veta hur det verkligen ligger till.

Match igen imorgon onsdag!

Imorgon onsdag är det dags igen och det blir vårt "derby" mot Surte, att jag kallar det derby är att de är laget som ligger geografiskt närmast oss och därför spelas matchen en vardag, Surte vill nog mer kalla matchen mot Marstrand för derby skulle jag tro.

Vad vet jag då om Surte? Inte ett skit egentligen, men om vi bara fokuserar på att göra en bra match så blir det säkert bra. Hoppas det kommer mycket publik och att det blir en bra match och det tillåts närkamper.

Äntligen SEGER!!!!

Oj sicken kämpamatch, har varit med om en del "slitsegrar" genom åren men denna är nog den goaste hittills i min tränarkarriär, att på sätt vi har kämpat oss igenom motgångarna i tidigare matcher och slitit på varje träning så kom äntligen betalningen med 3 fina poäng mot ett före matchen obesegrat Skattskärr.

Segern är inget vi kommer skämmas för utan rättvis, vi krigar och vill mer matchen igenom och gör 3 mål. första gör comebackande Matilda Larsson på ett backskott som går in bakom en målvakt och en del folk framför målet, och det var viktigt för att vi skulle få en fin start. 2.0 kämpar Ida Fälth in i slottet på en retur och 3-1 gör Marina Hoppe efter en 20 meterslöpning så drar hon in en riktigt "stänkare" upp i bortre helt otagbart och då kände jag att nu fixar vi detta även om det går grymt fort i innebandy.

Defensiven satt bra idag, motståndarna gör 1 mål då en av backarna halkar och deras spelare kan trampa in oattackerad men alla mål räknas, Malin i målet är idag lika bra som på försäsongen och kommer och tänka på dm finalen mot Fröjered där hon var en vägg.

Tycker ALLA jobbade skitbra i defensiven, vårt powerplay gick inte riktigt bra idag, fick byta lite för Maria P var sjuk men vi ska slipa mer på det, boxplay funkade i alla fall bra och samtliga numerära överlägen i matchen blev mållösa. Återigen en tuff, jämn match men skönt att få vinna och det bådar gott inför surtematchen på onsdag i Ale gymnasium.

Riktigt bra domarinsats av Johan Hällgren och Karl-Olof Carlin som normalt inte är ett domarpar (synd), de gick att prata med och höll SAMMA linje hela matchen igenom och samtliga utvisningar kändes solklara, kunde inte säga något alls om våra i alla fall, kul med domare som tillåter lite kropp och pratar före de visar ut.

Matchdags igen, nu mot Skattskärr!

Söndagkväll kl 18.00 så blir det kvällsmatch mot obesegrade Skattskärr från Karlstadområdet. Tufft som vanligt men otroligt kul och inspirerande. Hoppas publiken kommer och skriker fram oss till seger, mer efter matchen.

Lite ögongodis i brist på bloggbrist!

Höjdpunkter från matchen mellan Pixbo och Mullsjö från förra året, det jag gillar mest på Mullsjös Powerplaymål av Gabriel Moberg, snacka om kliniskt eller vad, döm själva...

Sen hade de ju också Kung Holtz, en forward som är i ett sådant stim är otäck att möta.

Detta är ett budskap att i innebandy är allt möjligt, tänk på det!

http://www.youtube.com/watch?v=uVRLnJZCrek&translated=1


Lilleputt Rubin Kazan slot Barcelona, idrott när den är som bäst!

Ja vad ska man säga, det är väl ungefär som att Pixbos herrlag skulle förlora mot ett div 5 lag som Hjärtum, det ska bara inte hända men i sportens värld så kan allt hända, motivation kan slå klass och vi har sett det många gånger om.

Det handlar inte om att betala mest pengar för de bästa spelarna, det handlar inte om att tabellettan möter tabelljumbon det handlar om att visa hjärta och kämpa tiden ut varje match. Man såg ju bara på Liverpool som fick sin kapten Gerrard skadad eller rättare sagt han var skadad men försökte och fick utgå, det fanns inte det lilla extra i laget när Lyon kvitterade och istället vek man ner sig och förlorade. En kaptens roll ska inte på något sätt underskattas, utan en ledare på planen vinner man inga stora titlar, rätta mig gärna om jag har fel.

Hjälps vi inte åt längre i Sverige?

Den frågan ställde jag mig i söndagskväll när vi fick punktering på bilen och vi tyvärr saknade en domkraft, det var min kompis bil som de nyligen köpt och missat att kolla om det låg någon domkraft i bilen men icke. Slog på varningsblinkersen och stannade på en busshållplats och försökte få någon bil att stanna och offra 5 minuter på att låna ut sin domkraft men alla bilar åkte förbi, både jag och min kvinnliga arbetskollega försökte men alla körde förbi och blängde surt, jag menar har Sverige blivit så här?

Hade det varit för 20 år sedan hade troligtvis första bästa bil stannat och gärna hjälpt till, jag vet själv vid ett flertal gånger när jag kört med min bil så har jag stannat och kollat läget med folk som sett strandsatta ut, okej om det är mörkt ute och man är lite osäker så ska man ju vara försiktig men när det ändå är ljust ute och en tjej som har fått stopp vinkar och behöver hjälp så kör alla förbi, pinsamt säger jag bara. Hoppas på att "Karman" drabbar dem som bara körde förbi och att de själva får stopp och alla kör förbi dem så får de själva känna hur det känns, själv så kommer jag ändå hjälpa människor som behöver hjälp i den mån jag kan för jag tror i alla fall om man hjälper någon så får man själv något bra ut av det och kanske har lite "karma" på sin sida den gången man själv råkar i nöd.

Förlust mot Köping trots 6 mål framåt!

6-10 förlust blev det i helgen, tyvärr så missade jag matchen på grund av beordrat arbete hela helgen. Tycker ändå det är kul att se att vi gör 6 mål på bortaplan, rapporterna säger att tjejerna spelade bra, klart siffrorna rinner iväg lite på slutet när bl a hemmalaget gjorde et tmål i öppen kassa och när man på kort tid ska jaga ikapp så blottar man ju sig bakåt men bättre att "våga" än att bara spela av en match och förlora med ett enstaka mål.

Det negativa jag kan tycka är att vi släpper in 2 mål när vi spelar 5 mot 4, hur det gått till får jag ta reda på imorgon på eftersnacket men fortsätter vi att göra 6 mål varje match så kommer poängen rulla in, hoppas hela Vänersborg går man ur huse för att heja på oss mot Skattskärr på söndag kväll!

Hoppas vi har fullt mannskap på träningarna som vi har haft sista veckorna, för bra träningar=bra match!

Tippade faktiskt rätt på alla matcherna, ja inte exakt men de rätta lagen vann. Örebro, Nykvarn och Skattskärr har gjort ett ryck och det ser ut att bli en topptrio även om de flesta matcherna ändå varit ganska målmässigt jämna.

Helg med arbete!

Helgens match mot Köping missar jag på grund av arbete. Blir att åka upp till Charlottenberg och bygga upp en ny butik. Hoppas att tjejerna o coacherna drar hem fina poäng, känns mycket optimistiskt efter 2 bra träningsveckor där vi fått upp glädjen samt fokusen på avsluten, att det blir en tuff match vet alla om såklart.

Europacupen i innebandy håller på och det är mer en parodi på sporten, vad ger det att spela matcher som slutar 17-2 och likanande och där svenska AIK och Warberg inte ens lägger tid på att vara med. Nej pinsamt är ordet, finns det inte pengar så lagen tjänar lite kulor på det så lägg ner skiten direkt.

Surte piskade upp Marstrand och enligt spioner så var det rättvist.

Helgens matcher ska jag tippa tänkte jag, varför inte.

2009-10-17


IFK Kumla IBK - Örebro SK IBK Se matchinfo
Köpings IBF - IBK Vänersborg Se matchinfo
Skattkärrs IK - Pixbo Wallenstam IBF Se matchinfo
2009-10-18


Nykvarns IF - Linköping IBK Se matchinfo


Kumla mot Örebro 3-7
Köping mot Vänersborg Gör en "Rosten" och passar på den.
Skattskärr mot Pixbo 4-2
Nykvarn mot Linköping 6-4

Rätt eller fel efter helgen får vi se.

Ny vecka, nu jävlar!

Veckan började bra 20 spelare på träningen säger bara nu jävlar!! Såg riktigt bra ut idag hoppas på en bra nystart nu när vi var lediga, 2 lika bra träningar om inte bättre så ska det kunna bli ett bra slut på veckan också. Känner mig riktigt glad och positiv idag, hoppas det håller i sig. Såg min lilla dotter skratta för första gången idag, stort var det, känner mig så glad hon gör min värld lilla Olivia, pappas ögonsten.

Märkliga händelser i div 1 västra dam.

10-0 Örebro mot Surte och en ganska jämn skottstatistik ca 40-30, att ÖSK är effektiva när de får chanser vet ju jag om någon men detta resultat låter lite väl stort eller har jag fel? Kan något lag rubba Örebro, kommer något elitserielag försöka värva Atterfors som gjort 10 mål på 4 matcher? En sådan skyttedrottning skulle nog många lag vilja ha i alla fall, grymt starkt.

Linköping mot Köping en Lördagkväll kl 19,00 samma kväll som Sverige spelar ödesmatch mot Danmark borde nog inte locka mer än närmast sörjande, varför lägga matchen just då? Att Linköping har liverapport måste ändå ses som ett stort stege framåt, bra jobbat eller vad ska man säga.

I den matchen så fick hemmalaget spela 5-3 direkt i matchinledningen, Frida Lindgren hos gästerna visade att hon är en spelare som gör mycket poäng genom att dunka in 0-1 i spel 3 mot 5 riktigt imponerande måste jag säga. Köping verkar mycket starka och tillfogar Linköping sin andra raka hemmaförlust för året, jag vill ändå säga att detta är en liten skräll, matchen slutade precis 3-6.

Skattskärr slår programenligt Marstrand som kasserar sin 4e raka förlust, laget har det tufft nu, de har varit med i många matcher i ca 30 minuter men fallit sista delen, lite typiskt för en nykomling men Marstrand kommer nog igång. Skattskärr är obesegrat och smyger lite obemärkt med i toppen, hur bra är årets Skattskärr egentligen?
Matchreferat Lerum - Östra!

Fredagskvällgen begav sig till Rydsbergshallen för att kika lite på Lerums match mot Östra. Ett Östra som tydligen hade samma frisör (eller inte hade någon), samtliga i förstafemman och några i andrafemman körde stil a la David Gillek, kanske lite wannabees där.

Lerum startar i ett rasande tempo och pressar högt i banan som de brukar göra, de gör det mesta rätt men får inte in en ledningsboll. Istället bjuder Östras #13 Albin Källberg in Lerums Jonas Antonsson på en halv special med mycket ketchup på, för er som inte fattar så gör han en riktigt snygg dragning och sprätter upp bollen i bortre, ett klassmål som till och med flera i hemmapubliken gav en spontan applåd. 0-1 efter första 20 var det. En period där Lerum hade första tio och Östra sista tio när de vaknat till och löste spelvändningarna på ett bra sätt och klarade sig förbi hemmalagets press.

I andra så bågar Hampus Wedlin i Lerum in och sätter kvitteringen till 1-1 lågt och Lerum får energi av målet och spelar bra i början även på andra perioden. De får sen ett powerplay där en bänkad Westman får spela och det är inte jättelätt att komma in kall och gå rätt in i ett pp som slutar mållöst. 10,43 får Lerum en utvisning när Peter Larsson visas ut för fasthållning och då kliver lillebror Andreas in och dödar den närmast på egen hand när han gör en löpning upp i banan och serverar Michelsson en boll som han skjuter i mål, riktigt snyggt och nu vaknade publiken till, mål i boxplay är starkt. Östra gör desvärre för hemmalget mål bara 10 sekunder senare så pp för Östra slutade 1-1, målskytt igen Källberg. Östra får självförtroende och gör i bara farten 3 mål där de spelar klapp klapp innebandy och Lerum försöker föra matchen mot ett Östra som bara står rätt i försvaret och kontrar blixtsnabbt.

-Det var länge sedan jag såg ett så bra kontringslag i div 2, kanske när Lidköping var som bäst.

3:e perioden så försöker Lerum och gör några byten, tycker de flesta av bytena var helt okej men hade gärna sett att coacherna vågat ändra enskilda spelare och inte bara plocka av en femma då det fanns någon eller några spelare som inte kämpade alls utan såg oinspirerade och loja ut, samt inte hängde med i tempot i 40 minuter, tänker inte skriva namn för det såg nog alla som var på matchen vilka jag syftade på.

Lerum börjar 3:e perioden bra och pressar och sliter fram 3-5 redan i 4e minuten och nu tänds ett hopp för hemmalaget, den sekvensen var Lerums bästa för där gick passningarna snabbare och då kom också läget där Michelsson slog in en backhand i slottet. 3-6 kom tyvärr 2 minuter senare efter ett misslyckat uppspel och backen Marcus Halvardsson fick vandra fram och placerade snyggt in bollen. Sen följer hawaiispel med chanser åt båda håll, Östra får flertalet fina lägen då Lerum trycker på för att komma ikapp och de kan tacka Victor Wedlin för att siffrorna stannade på 3-7, det kunde lätt ha varit över 10 mål bakåt denna dag. 3-7 satte matchens bästa spelare Källberg och fick göra 3 strutar denna dag för Östra, även Ihrmans inbågningar var farliga även om han inte fick så bra utdelning så visade han att han är en bra målskytt och det märks att han kommer från div 1 (Fagerhult).

Östra

++ Albin Källberg
+  Gustav Ihrman

Lerum

++ Victor Wedlin
+ Andreas Larsson

Dagens domarpar Boquist & Hansson gjorde en bra match, de har bra dialog med spelarna och löser situationerna utan någon irritation från spelarna samt visar bra samspel på planen i en ganska snäll match.

223 på läktarna känns som det dubbla i Lerums intima hall där man får trängas på läktarna och det ger en fin inramning, riktigt kul att publiken kommer även om den blir tyst så fort hemmalaget inte spelar jättebra som det tyvärr ofta är på de flesta ställen. Alltid bra arrangemang i Lerum och en ny fin cafeteria gör det verkligen värt ett besök i rydsbergshallen.

Lerum ligger ändå 2 klasser efter Östra och det är nog bara att inse att toppen inte är realistiskt i år snarare mitten, bolltempot är för långsamt och det hänger mer på individuella prestationer än ett bra lagspel, Östra är ett topp 3 lag helt klart, kanske lite tunn trupp så de kan bli känsliga mot skador men ett riktigt bra kontringsspel har de.

Mera om matchtiden i innebandy!

För er som inte orkar läsa mer om matchtider och regeltolkningar kan strunta i att läsa detta, för er som tycker det är kul att diskutera och dela med er av era egna erfarenheter så gör gärna det och fortsätt läs.

Tänker lite på det som jag diskuterat med min sympatiske tränarkollega och namne David Jansson som har klubbhusetbloggen och lite av en innebandyfreak som jag själv. http://www.klubbhuset.eu/blogg/

Tyvärr så har jag formulerat mig lite fel så jag tar det igen för att förtydliga, jag anser att man kan skriva mål kl 20.00 på ett matchprotokoll då det är sista speltiden och när klockan tickat över 19,59 men slutsignalen inte ljudit så ska man godkänna en boll som är inne då, för som domare går man ju efter slutsignalen man kan ju inte kika på matchuret mitt i spelet. Dilemmat är med vissa matchklockor (mera vanligt förr än nu) sköts manuellt och där den mänskliga faktorn kanske tar en halvsekund att trycka men men det var inte det som var det viktiga. Vet också att vissa äldre matchklockor t ex IBF Horsbys och Fristad Goifs klickar till först när siffrorna ändras till 20:00 och sen går signalen, rätta mig gärna om jag har fel men där känns det i alla fall som att de matchuren är lite långsammare.

Jag tänkte på ett annat scenario, säg att IBF Göteborg och FBC Lerum möts och snabbe  Tommie Lundgren i Lerum får ett slag av en motståndare på sin klubba i friläge kl 19.58 i 3:e perioden, domaren avvaktar ett straffslag och domaren hinner inte blåsa av utan slutsignalen går, vad händer då och hur skrivs det på matchprotokollet?

Ger 3 alternativ så kan folk själva säga vad de tror.

1. Matchen är slut, efter 20:00 kan inget rapporteras.

2. Lerum får lägga straffslaget och skulle de sätta den så räknas målet som vanligt med tid 19,59 period 3, målet bekräftas med tekning på mittpunkten.

3. Lerum får lägga straffslaget och skulle de sätta den så räknas målet som vanligt med tid 20,00 i period 3, ingen tekning behövs för att fastställa målet.

Enligt mig är i alla fall ett av alternativen rätt, ska skriva lite senare vilket.

Hur lång är en match i innebandy?

Jo sitter och funderar lite på det där, vi gjorde ett mål 20:00 i 3e perioden och har som gammal domare vid någon gång dömt mål vid exakt den tidpunkten säg när bollen går i mål och slutsignalen ljuder i nästan samma sekund som i vår match i Söndags. Jo man spelar faktiskt 3 x 20 minuter så det måste ju vara helt okej, inte 3 x 19,59 minuter, jag menar fråga Rydboholm i div 3 västra götland som släppt in mål där och förlorat med uddamålet 2 år i rad i sin seriepremiär så gör man mål exakt 20.00 så är det mål enligt mig i alla fall.

Har kollat med några kompisar som är bl a förbundsdomare och elittränare och de säger samma som jag, man spelar en match i 3 x 20 minuter så ett mål kan göra 20,00, tänkvärt för Örebros skrivbent av deras annars utmärkta matchreferat. (lätt att skriva långa ref när man vinner hehe).

Idag hade vi en riktigt bra träning och nu jävlar ska vi komma igång på allvar.

Vi förlorade slaget mot Örebroarna!

Det blev mycket kamp och hårda tag (och ord) mellan lagen och tyvärr så gick gästerna segrande när röken lagt sig via 6-4 seger. Vi jobbar och sliter bra men får inte utdelning så det räcker till poäng. Gästerna var desto effektivare och gör man flest mål så vinner man, känns lite som jag skrivit detta förut. Det var i alla fall ett stort fall framåt från förra helgens bottennapp mot Nykvarn.

Summering efter 3 matcher.

Det finns inga dåliga motståndare, div 1 västra är i år riktigt bra, klart bättre än ifjol då 2 nykomlingar har sett mycket bättre ut än Linköpings ihopslag som satsar på att vinna serien, det tror jag absolut inte de gör för vi har mött 2 lag som är klart bättre än dem.

Vi måste bli bättre på att göra mål om vi ska vinna några matcher, känns ändå som att alla kan slå alla om de har en bra dag i alla fall på de 3 matcher vi har spelat.

Orkar inte referera matchen så mkt men vi kämpar bra och återigen önskas mer mål.

+++ Johanna Olsson (grymt stabil back)
++  Rebecka Melkersson (grym inställning och 2 mål)
+ Negjimije Beka (hårt slit och äntligen ett mål)

Finns mycket mer att säga men det är ingen ide att klaga över diverse saker bara o jobba på själva så lossnar det snart.

Kuriosa var att Örebros buss backade in i en felparkerad bil när de kom, hoppas den som parkerat bilen lärde sig en läxa, bråka inte med en buss. :)

Match mot Örebro!

Söndag kl 18.00 så gästas vi av serieledarna inför omgången Örebro, vi har hamnat i ett tufft läge med bara 1 p på de 2 inledande omgångarna så nu gäller det verkligen att göra en bra match och få med oss poäng. Mer om matchen Söndag kväll.

välkomna till idrottshuset i Vänersborg kl 18,00 sön 4 oktober

Nostalgisk div 2 match igår!

Onsdagkväll bjöd på div 2 innebandy där mitt gamla "pantern" mötte min nya förening ibk Vänersborg, kändes som ett svårt val att veta vilka man skulle heja på, kändes som hur det än slutade så kunde man ju alltid glädjas med någon. Tycker det var en jämn match med mycket kämpatag i 2 perioder.

Sen toppade Vänersborg upp och Andreas Johansson fick lite mer utrymme och ärligt talat så är han en helt annan spelare när han får mkt speltid, det blev zorromål, omöjligvinkelmål, mellanbenenmål, bortreburgavelnmål samt 2 fina assist från hansklubba och Lerum hade ingen som kunde matcha det. 2 ribbskott hade dem ett från Wikström o ett från Hampus Wedlin men matchen slutade ändå rättvist 9-3 till hemmalaget.

Tycker Lerum mest springer innebandy och rullar på 3 hela femmor, skulle lätt kunna lyfta bort ett backpar och få lite stabilare där bak samt mer passningstempo och inte så mkt löp med boll. Kedjan med Hovemyr, Wikström och Åhman var den som var vassast men tyvärr för dem så satt inte avsluten.
Tycker ändå att Lerum har så många lirare att de kunde försöka spela mer och "kötta" mindre för nu verkar det som de vill springa slut på motståndarna mer än att spela ut dem, rätt eller fel döm själva.

Kul ändå var det att se matchen.

++ IBK Vänersborg Andreas Johansson
+ IBK Vänersborg Anders Nilsson

++ Lerum Ricard Hovemyr
+  Lerum Andreas Larsson


Måste beröma domarna Thomas Andersson och Johan Hällgren, som var riktigt bra hela matchen igenom, det brukar gnällas mkt på läktarna när Vänersborgs herrlag spelar hemma men snacket på läktaren var faktiskt att de "gula" gjorde en bra match trots 2 straffar till bortalaget.

RSS 2.0