Surte grisade till sig en pinne mot oss med mycket tur!

2 tappade poäng kan man säga när Surte lyckades med sitt 3e skitmål i matchen i onsdagskväll. En match som är jämn i första perioden och slutar 1-1. Båda målen på spelvändningar, ibks mål görs snyggt av Frida Gran som sätter bollen precis under ribban på ett friläge.

I andra perioden så är vi inte med i öppningen och Surte gör 2 mål på sin spelidé (?) genom att lyfta in en boll på mål och hoppas på det bästa och gröta helt enkelt. Vi kommer igång och vår förstafemma som är stekhet för dagen gör 3 raka mål som innebandy ska spelas när den är som bäst, på snabbt bolltempo och rörlighet. Negjimije Beka gör 2 och Ida Fälth 1, de båda assisterade dessutom varandra till målen.

Ledning inför sista med 4-3 och det blev bättre när Frida Gran gjorde sitt andra mål som betydde 5-3, i det läget kändes det riktigt stabilt även om Surte fick kontringar och fortsatta att lägga in bollar på mål.  Efter 10 minuter reducerar Surte på spelvändning och med 1,30 kvar så lyckas Surte med sitt 3e skitmål ännu en lyftning in på mål som lyckas gå in igenom 4 spelare samt målvakt, kom och tänka på när man var div 3 damtränare för ca 10 år sedan att den taktiken var ganska vanlig då när man inte hade samma passningskvalite som man har i div 1. Märkligt att Surte som ändå har individuellt bra spelare använder sådana desperata metoder måste jag säga men de lyckades ändå ta en poäng och alla mål räknas ju.

Bäst var förstafemman som spelade riktigt bra snabb innebandy.

Vet att det alltid är känsligt att kommentera domarna men tycker ändå att man ska göra en liten kommentar om helheten, nivån var konsekvent men tyvärr aldeles för låg, som några av spelarna sade så var det samma nivå som i div 3 laget där vi har vårt reservlag, önskar att man fick använda kroppen mer och att det blivit mer utv för slag, det ska sägas att det var samma för båda lagen men tyvärr är domarnivån i div 1 för ojämn paren imellan, man måste komma ihåg att ett lag från varje div 1 måste vara förberedd för tuffare spel om de ska ha en chans i en elitserie. Vet att alla tränarna jag pratat med tycker samma att det blåses för mkt i genomsnitt för just användandet av kropp.

Vi tar nya tag nästa match mot Kumla och hoppas att vi kan ligga på rätt sida det undre tabellstrecket efter den matchen.