Hur lång är en match i innebandy?

Jo sitter och funderar lite på det där, vi gjorde ett mål 20:00 i 3e perioden och har som gammal domare vid någon gång dömt mål vid exakt den tidpunkten säg när bollen går i mål och slutsignalen ljuder i nästan samma sekund som i vår match i Söndags. Jo man spelar faktiskt 3 x 20 minuter så det måste ju vara helt okej, inte 3 x 19,59 minuter, jag menar fråga Rydboholm i div 3 västra götland som släppt in mål där och förlorat med uddamålet 2 år i rad i sin seriepremiär så gör man mål exakt 20.00 så är det mål enligt mig i alla fall.

Har kollat med några kompisar som är bl a förbundsdomare och elittränare och de säger samma som jag, man spelar en match i 3 x 20 minuter så ett mål kan göra 20,00, tänkvärt för Örebros skrivbent av deras annars utmärkta matchreferat. (lätt att skriva långa ref när man vinner hehe).

Idag hade vi en riktigt bra träning och nu jävlar ska vi komma igång på allvar.

Postat av: Undrande

Jag funderar på samma sak. Går signalen då alltså när klockan precis ska slå om till 20.01 eller går den när den slår om till 20.00? Det kan man fundera på? När klockan startas så startas ju matchen vilket innebär att för perioden skall vara 20.00 borde signal gå när den slår om till 20.00. Tänker jag fel?

2009-10-06 @ 08:38:56
Postat av: David

Min personliga tanke är att klockan ska tuta 20.01 eftersom 20.00 är sista sekunden i matchen.

2009-10-06 @ 09:58:46
Postat av: David Jansson

Det skrämmer mig att du pratar med domare som också tycker att man ska spela 20.00-sekunden och att klockan ska tuta 20.01.

För man spelar 00.00-00.01-sekunden och den räknas lika tungt som alla andra sekunder. Och speltiden är tre gånger 20 minuter.

2009-10-06 @ 11:06:20

Men du menar att 19.59 är sista spelbara sekunden då? 20 minuter är speltiden o när den 20 minuten tickat klart så ska signalen gå är det jag menar inte att vi ska spela 20.01. Sicket dilemma detta hehe..

2009-10-06 @ 12:03:07

Jag menar att EXAKT i den hundradel då klockan slår över till 20.00 ska signalen gå, och då är matchen slut. Så sista spelbara tidsenheten (i praktiken) är 19.59.59, liksom. Man kan alltså inte göra mål 20.00.

Man har ju ändå grubblat på det länge.. haha :)

2009-10-06 @ 12:12:26

Sant men i praktiken enligt dig då så kan man inte bokföra ett mål 20.00 då eller hur ska man avrunda i sista sekunden? Känns viktigt att ta upp detta hehe..

2009-10-06 @ 12:14:21

Jag menar att när klockan slår över till 00.01 från 00.00 har man spelat en sekund.

När klockan slår över till 20.00 från 19.59 har man alltså spelat 20 minuter, och då är det slut. Exakt när den slår över.

Struntar man i första sekunden (00.00-00.01) är det lätt att tro att man kan göra mål 20.00.

2009-10-06 @ 12:15:07

ja det är sant, håller med dig. ska ta upp en grej om matchklockorna senare idag ska iväg en sväng nu.

2009-10-06 @ 12:24:37

alltså, 20.00 är ju sista sekunden i matchen, då måste väl den också gå klart? alltså klockan borde enligt mig ljuda precis INNAN den skulle ha slagit över till 20.01 annars räknas ju inte den sista sekunden med? eller tänker jag helt knasigt nu`?

2009-10-06 @ 21:54:36
Postat av: David K

Hehe ja du, intressant detta.

2009-10-06 @ 22:29:12

Nej, 20.00 är inte sista sekunden. Om man skulle spela den också, skulle varje period vara 20.01 lång. Man spelar första sekunden (00.00-00.01), glöm inte det.

2009-10-07 @ 12:00:54
Postat av: Ingemar

Det är mål om hela bollen är över mållinjen när slutsignalen börjar. Alltså målet kan vara 19.59, men klockan stannar naturligtvis på 20.00, p g a reaktionstiden hos domare och sekretariat.