Matchreferat Lerum - Östra!

Fredagskvällgen begav sig till Rydsbergshallen för att kika lite på Lerums match mot Östra. Ett Östra som tydligen hade samma frisör (eller inte hade någon), samtliga i förstafemman och några i andrafemman körde stil a la David Gillek, kanske lite wannabees där.

Lerum startar i ett rasande tempo och pressar högt i banan som de brukar göra, de gör det mesta rätt men får inte in en ledningsboll. Istället bjuder Östras #13 Albin Källberg in Lerums Jonas Antonsson på en halv special med mycket ketchup på, för er som inte fattar så gör han en riktigt snygg dragning och sprätter upp bollen i bortre, ett klassmål som till och med flera i hemmapubliken gav en spontan applåd. 0-1 efter första 20 var det. En period där Lerum hade första tio och Östra sista tio när de vaknat till och löste spelvändningarna på ett bra sätt och klarade sig förbi hemmalagets press.

I andra så bågar Hampus Wedlin i Lerum in och sätter kvitteringen till 1-1 lågt och Lerum får energi av målet och spelar bra i början även på andra perioden. De får sen ett powerplay där en bänkad Westman får spela och det är inte jättelätt att komma in kall och gå rätt in i ett pp som slutar mållöst. 10,43 får Lerum en utvisning när Peter Larsson visas ut för fasthållning och då kliver lillebror Andreas in och dödar den närmast på egen hand när han gör en löpning upp i banan och serverar Michelsson en boll som han skjuter i mål, riktigt snyggt och nu vaknade publiken till, mål i boxplay är starkt. Östra gör desvärre för hemmalget mål bara 10 sekunder senare så pp för Östra slutade 1-1, målskytt igen Källberg. Östra får självförtroende och gör i bara farten 3 mål där de spelar klapp klapp innebandy och Lerum försöker föra matchen mot ett Östra som bara står rätt i försvaret och kontrar blixtsnabbt.

-Det var länge sedan jag såg ett så bra kontringslag i div 2, kanske när Lidköping var som bäst.

3:e perioden så försöker Lerum och gör några byten, tycker de flesta av bytena var helt okej men hade gärna sett att coacherna vågat ändra enskilda spelare och inte bara plocka av en femma då det fanns någon eller några spelare som inte kämpade alls utan såg oinspirerade och loja ut, samt inte hängde med i tempot i 40 minuter, tänker inte skriva namn för det såg nog alla som var på matchen vilka jag syftade på.

Lerum börjar 3:e perioden bra och pressar och sliter fram 3-5 redan i 4e minuten och nu tänds ett hopp för hemmalaget, den sekvensen var Lerums bästa för där gick passningarna snabbare och då kom också läget där Michelsson slog in en backhand i slottet. 3-6 kom tyvärr 2 minuter senare efter ett misslyckat uppspel och backen Marcus Halvardsson fick vandra fram och placerade snyggt in bollen. Sen följer hawaiispel med chanser åt båda håll, Östra får flertalet fina lägen då Lerum trycker på för att komma ikapp och de kan tacka Victor Wedlin för att siffrorna stannade på 3-7, det kunde lätt ha varit över 10 mål bakåt denna dag. 3-7 satte matchens bästa spelare Källberg och fick göra 3 strutar denna dag för Östra, även Ihrmans inbågningar var farliga även om han inte fick så bra utdelning så visade han att han är en bra målskytt och det märks att han kommer från div 1 (Fagerhult).

Östra

++ Albin Källberg
+  Gustav Ihrman

Lerum

++ Victor Wedlin
+ Andreas Larsson

Dagens domarpar Boquist & Hansson gjorde en bra match, de har bra dialog med spelarna och löser situationerna utan någon irritation från spelarna samt visar bra samspel på planen i en ganska snäll match.

223 på läktarna känns som det dubbla i Lerums intima hall där man får trängas på läktarna och det ger en fin inramning, riktigt kul att publiken kommer även om den blir tyst så fort hemmalaget inte spelar jättebra som det tyvärr ofta är på de flesta ställen. Alltid bra arrangemang i Lerum och en ny fin cafeteria gör det verkligen värt ett besök i rydsbergshallen.

Lerum ligger ändå 2 klasser efter Östra och det är nog bara att inse att toppen inte är realistiskt i år snarare mitten, bolltempot är för långsamt och det hänger mer på individuella prestationer än ett bra lagspel, Östra är ett topp 3 lag helt klart, kanske lite tunn trupp så de kan bli känsliga mot skador men ett riktigt bra kontringsspel har de.