Derbydags

På tisdag ska vi möta Hockey Ragazzi på deras hemmaplan Holmalyckan, en hall som byggdes via försäljningen av Johan Elmander om jag inte minns fel för att laget fotbollslaget skulle kunna träna inomhus i en egen hall, det är dock ingen stor hall som en fotbollsplan utan en ca 20x40 inomhushall och nu har de tydligen lagt om så man kan spela innebandy där vilket är kanonbra.

Laget Ragazzi har potentialen att kunna vinna div 2, men de är mer ett gäng som spelar för det är kul och håller på med hockey och fotboll mm, lite synd men alla behöver ju inte spela innebandy för att satsa på att bli bäst. Hade varit kul att träna ett sådant talangfullt gäng, är säker på att man kan kräma ur ca 50% mer på laget.

Det blir tufft för oss, hoppas vi får ihop lite mer folk än senast på träningarna och på matchen, all beröm till våra 2 juniorer på 15-16 år som gick in och spelade bra mot Sävens BK.

Match tisdag 20,15-20,20 någon gång ragazzi mot hjälmared

Uddamålsförlust mot Säven!

Säven kom med 3 femmor och 2 målvakter och satte upp ett jävla tempo, kan tänka mig att deras träningar är något helt annat än våra där vi knappt fått ihop 2 femmor och 2 målvakter, inte konstigt att det är skillnad då. Det var också väldigt tuffa närkamper och hårt spel som jag älskar, kul att vi fick använda kroppen, tack domarna för det.a
 
Vi hade en ordinarie femma som spelade 4-1 men vår andrafemma som var lite ihopplockad lyckades ändå bara släppa in 4 mål, tyvärr satte vi ingen framåt så vi fick stryk med 4-5, trist med förlust men som det såg ut är jag ändå nöjd med matchen, kändes också bra att kunna gå för fullt utan känningar i ljumskarna, får se hur det känns imorgon.
 
Vila 2 dagar och sedan träna måndag och sedan Hockey Ragazzi på tisdag, ett lag med många skickliga spelare men deras akilleshäl är väl att de inte tränar ihop så ofta då många spelar fotboll och hockey men de är skickliga så vi måste verkligen göra en kanonmatch för att vinna mot dem.
 
Nu behöver vi höja närvaron och kvalitén på våra träningar så vi kan spela matchlikt och komma igång, vi gör en jättebra match ändå vi som spelar men det hade varit lite kul att ha mer än en femma som är ihopspelad.

Helg och match!

Imorgon Fredag spelar vi match hemma mot Sävens BK, det var nog nästan 20 år sedan jag spelade match mot Säven senast, minns en skönt 10-0 seger mot dem i alla fall. :)
 
Det lär inte bli det imorgon för nu är de vassa och vann div 4 ifjol och enligt ryktena ska de nog stå sig rätt bra i div 3.
 
Vi är en hel del sjuka och bortresta osv men man får ju bara vara 5 plus mv på planen och det grejer vi i alla fall så det ska nog bli match av det hela.
 
a

Dömning igen.

Har dömt några matcher i helgen i Långared där Hollands damlandslag hade träningsläger. Det var ett glatt gäng och det man blev mest imponerad över är det sköna lagkänslan och kämpaandan som de hade.

De fick stryk i sina 3 matcher men de var glada och inga gnäll på domslut eller några sura miner på sina lagkamrater, ja det var riktigt kul att se dem spela och de verkade verkligen ha kul ihop.

Kan inte fatta lag som gnäller och klagar i tid och otid, innebandy ska vara roligt och det var kul att se de holländska tjejerna och ledarna.

Jag saknar faktiskt att vara tränare nu när man ser lag som spelar träningsmatcher och laddar för fullt för serisepel.

Tät match mot Skara

Tyvärr blev det förlust med 3-4 i Fredagens match mot Skara, en jämn match som vi lika gärna kunde ha vunnit.

Båda lagens målvakter spelade riktigt bra och gjorde att det blev en relativt målsnål historia.

Kul att spela med domare som tillåter en bra kampnivå, det brukar ju variera otroligt mkt inom vårt distrikt men detta göteborgsdomarpar var riktigt bra.

Närmar sig premiärmatch!

På fredag kl 1930 möter vi i FBC Hjälmared tufft motstånd då vi möter Skara i vår första träningsmatch inför serien, en del av killarna var nere i Serbien och spelade cup men det var väl ca hälften av truppen som var där.

Skara som ramlade ur div 2 ifjol men satsar på att ta sig tillbaka blir säkerligen en tuff uppgift för oss. Men som vanligt så kan allt hända i tidiga försäsongsmatcher.

Matchen spelas i Hjälmaredshallen om någon skulle vilja kika. 

Träningsmatcher börjar så smått liras.

Var och kikade lite på Alingsås IBK (div 1) mot IBK Vänersborg (div2) och det märktes verkligen att det skiljer en division mellan lagen, Vänersborg som kvalade i våras men föll mot Mölndal. Vänersborg har en bit kvar kan man väl lugnt säga men de saknade en del spelare, kanske även Alingsås gjorde även om de vanliga var med och några av nyförvärven.
 
Matchen slutade 7-4, jag såg ca andra halvan på matchen ska sägas om man ska va ärlig så borde siffrorna varit större då Alingsås brännde en hel del klara lägen även om Alingsås målvakt räddade en del men jag tycker mest det var skott från kanten som en målvakt i div 1 ska ta.
 
Vänersborgs försvarsspel har varit akilleshälen i alla år jag sett dem spela och stundtals var det ihåligt värre, det som de måste ta med sig i denna matchen är att jobba bättre i egen zon och inte låta motståndarna få så mycket avslut i slottet, tycker även tränarna måste styra upp detta under matchen och inte bara låta det fortgå tycker jag.
 
Den stora skillnaden mellan lagen var att Alingsås rullade boll och Vänersborg hade individuell skicklighet för att skapa målchanser mestadels. Vänersborg gjorde 2 fina mål, 1 när Tom hittar en forward fri framför Alingsås målvakt som kan vinkla in bollen, snygg framspelning när Alingsås backarna "sov" lite. Även Tobbe Andersson hittade en fin macka på bortre till en lagkamrat som rakade in bollen i öppen kasse, men förutom de kombinationerna så var det inte så mkt bollrull som jag tror de kan.
 
Alingsås spelade runt bollen mer och byggde upp fina anfall och hittade många gånger in i slottet och kunde avsluta alternativt skarva ut på forwards och det såg snyggt ut ,dock lite för enkelt ändå tycker jag. Vänersborg behöver upp ett par snäpp i försvarsspelet och troligtvis var det spelare som spelade på positioner de inte är vana vid, om inte så är det nog dags för ett teori pass eller två i försvarsspel.
 
Ska bli kul att se Alingsås mot lite bättre motstånd och se om deras rull även funkar då.

Dags att dra igång säsongen på allvar!

Förra säsongen hade jag djävulskt ont i hälsenorna, något jag aldrig haft problem med förut men det gick faktiskt över en bit in på säsongen, jag försökte stretcha o greja men vips en dag så försvann det.
 
I år så var jag korkad i våras (maj) och körde småmålsinnebandy utan att stretcha och när man passerat 35 (är 41 år nu) så bör man värma upp. Blev inte så bra kan jag säga och det har jag fått lida för men nu fick jag låna Stevans motionscykel för 4 veckor sedan och har cyklat en del och även cyklade innan gårdagens träning samt tog en löprunda ute och värmde ordentligt. Efter 1,45 min småmålsinnebandy (inga målvakter på träningen tyvärr) så kändes det jättebra, idag däremot var jag lite stel och så men troligtvis mestadels träningsvärk.
 
Hoppas kunna sluta spela innebandy den dagen jag själv vill och inte på grund av skador, har haft flyt genom åren att endast åka på några smällar i ögonen och därför spelar jag aldrig utan glasögon och inte för att spela cool om någon nu trodde det. Vi som har fått ordentliga smällar i ögonen vet hur jävla ont det gör och jag hade flyt att jag inte fick nedsatt syn den gången jag av olyckshändelse fick en mullsjöspelares eftersving på ett dragskott i ögat, helt oskyldigt och absolut inte fult då han är en av de schysstaste spelarna som finns, vi har garvat åt det många ggr förr och faktiskt spelat lite småmålsinnebandy ihop i Mullsjö när jag spelade lite med min kompis och för detta tränarkollega Mats.
 
Det är faktiskt 20 år sedan jag gjorde min första innebandysäsong i år och lite jubileum faktiskt men också back to the roots om man tar det på engelska då jag började spela i Noltorps innebandyklubb som spelade matcherna och tränade i Hjälmared. Numera heter vi FBC Hjälmared och vi är faktiskt ett gäng kvar från Noltorpstiden, en 4-5 stycken faktiskt vilket är kul att vi efter 20 år fortfarande spelar innebandy ihop några gånger i veckan och ändå står oss rätt hygligt för div 4 skulle jag allt säga. 
 
Lycka till alla ni därute som börjar er innebandysäsong nu, hoppas vi syns i någon hall.
 

Innebandy i smögen.

Var för första gången i smögen förra helgen och kikade lite på försäsongscupen.

Otroligt vilken skillnad det kan vara på matcher, vissa var rena sömnpiller och vissa otroligt underhållande. Men jag respekterar lag som inte spelar rock n roll, det handlar ju om att spela efter sina resurser och så länge du vinner gnäller ingen. Inte kul att förlora med 10-11 var och varannan vecka, roligare att vinna med 3-2 och vår kära publik är ju tyvärr medgångare i de flesta fall och kommer när laget vinner.

Det var kul att träffa folk jag inte sett på många år, bl a Kent som tränade Elfhög herr när jag tränade Elfhög dam, en go gubbe verkligen. Vi har nog inte setts på ca 15 år men han kom direkt fram, får väl hoppas jag inte åldrats för mkt då haha.
 
Det var verkligen kul att se domare som hade så roligt, inte ofta man ser det här i distriktet, fan bjud på ett garv lite mer, bästa var när en domare blåste fotpass, reaktionen var bara oj herregud vad gjorde jag och spelarna garvade bara åt det när han kom på sig själv, ja det är ju även träning för domarna. Otroligt gött att som spelare få spela och köra riktiga närkamper utan att det blåses av i parti och minut, riktigt bra nivå måste jag säga.

RSS 2.0