Inget spel i div 1 för Stenungsund!

Som väntat var det ändå laget som spelade div 1 (Munka-Ljungby) som drog det längsta strået och vann kvalmötet om div1 platsen nästa säsong. Måste ändå berömma 89ers som gjort vad jag inte trodde de skulle klara och det är ju att vara med i toppen i serien och dessutom gå till playoff 2. Starkt jobbat. Jag ska också passa på att säga välkommen till Skövde som blev klara för div 2 och relativt enkelt mot Frölunda. Det var Skövde värda för de vann sin serie och har kvalat ett antal gånger. Frölunda får ta nya tag och fightas med Lindome om en div 2 plats i framtiden. Lockerud/Mariestad fixade inte kvalet men det kan ju alltid dyka upp en gratisplats så man ska aldrig säga aldrig, även det gäller ju Frölunda.

Lockeruds damer är klara för Elitserien och jag säger grattis, skönt att slippa ha er i serien nästa år med Vänersborg. Fröjered gick tyvärr inte upp, de rutinerade tjejerna i Warberg som spelat många år i ettan vända på steken 2-5 till seger 8-2 och tog återigen klivet upp. Även Fröjered kan få en gratisplats så de ska inte ge upp hoppet än. Måste ändå säga att av de senaste årens damkval till div 1 så har västergötland förlorat de flesta och det måste tyda på att daminnebandyn i distriket är riktigt dålig. Det jag själv sett när jag dömt har varit ljusår ifrån hur det var för 10 år sedan, damspelarna blir yngre och yngre och i div 3 ser man mest småtjejer som spelar i en serie det förr spelade 20 + åringar som var riktigt bra spelare. Hoppas den trenden vänder.

Kvalspelet i full gång!

Stenungsund fick det som väntat svårt i hemmamötet med Munk-Ljungby. De fick dock ett gyllene läge när de fick spela 5 min i pp men lyckades bara göra 1 mål och reducera till 3-6. Efter det så gjorde gästerna 3-7 15:06 och det verkade avgjort men innebandy är ju världens roligaste sport och det är aldrig kört man kan alltid hämta ikapp.

Matchfakta sista 5 minuterna enligt ida:

15.06Mål3-7Markus Karlsson (Anders Nilsson)Munka-Ljungby IBK
18.10Mål4-7Mattias Karlsson (Jonas Westgärds)Stenungsunds IBK
19.48Mål5-7Jonas WestgärdsStenungsunds IBK
19.50Mål6-7Magnus Tillander (Mattias Karlsson)Stenungsunds IBK


SLUT 6-7 och matchserien lever. Spelar Stenungsund som de gjorde sista 2 minuterna som kommer Munka få det svårt i returen men det känns ändå som en liten fördel för Munka som kommer spela hemma i nästa omgång även om 89ers säkert har 2 supporterbussar med "skrikande galningar" som kommer driva på sina spelare. Lycka till Stenungsund, ni har gjort det jävligt bra hittills och nu är det bara 60 min krig före lite "semester".


Sirius och Mullsjö spelade oavgjort (3-3) i den livsviktiga matchen om andraplatsen. Växjö stod upp bra i halva matchen mot Tyresö Trollbäcken men fick vika sig och nu är stockholmslaget klart för SSL nästa år. Det betyder ännu ett lag som drar närmast sörjande och inte har en egen hall som duger, tror de flesta i Sverige drar ej djup suck av missnöje men ingen kan ta ifrån dem att det spelmässigt förtjänar att vara i finrummet, 8-5 slutade matchen mot Växjö.

Stiltje på bloggen i några dagar!

För er som brukar kika in så har det inte hänt så mycket de sista dagarna men, nu har fotbollssäsongen börjat så smått. Var idag onsdag i Grästorp och gick som AD åt Christer Hallén när han dömde Gautiod mot IFK Trollhättan.  Fy fan vad kallt det är nu var minus 3 när matchen slutade runt 20:45 men lagen bjöd ändå på en helt okej fotboll, gästerna vann med 3-2 och imorgon ska jag själv dömma Herrljunga U mot Frisco, ett derby med andra ord i träningsmatch.

Har också fixat biljetter till IFK Göteborg mot Djurgården 11 april, det ska bli riktigt kul, hoppas nya arenan är fin och att det blir bra stämning utan massa bråk o skit. Ska gå med min kompis Kiwi som är IFK fan och jag som är Djurgårdare så är kanske bäst med x så vi båda inte blir för missnöjda.

Hockeyn känns i alla fall hur ljummen som helst, vet inte varför men förmodligen för att Djurgården inte gick till slutspel. Kvalserien har varit roliga att se på när de visat den  på tv.

Till innebandyn då jo detta är ett riktigt rolig serie, än så länge är det inte avgjort och förhoppningsvis förstår publiken det och lagen får fullt hus i sista matcherna. I slutspelet kommer nog Warberg ta sista chansen, frågan är om de toppar laget från start eller om de måste börja på 3 linor o hämta ikapp som vanligt, Falun är riktigt bra, slår de ut Warberg kan de lätt ta guld. Tippar 6-5 imorgon till Warberg i sudden.

Tabell Kval till SSL
LagSMVOFGMIMP
1.Tyresö Trollbäcken IBK 422027-228
 
2.IK Sirius IBK 412125-216
 
3.Hide-a-lite Mullsjö AIS 420223-266
 
4.Växjö IBK 410319-253

Kvalet till div 2 har startat & Stenungsund klara för playoff 2!

Skövde som vann Västergötlands div 3 vann programenligt mot 2a i Göteborgs div 3 med hela 5-0 på bortaplan och det mötet känns avgjort. Matchfakta följer nedan. Att inte Frölunda orkade liverapportera visar ju vilken nivå den föreningen verkar hålla, suck sådant ska inte hända i ett kval, ni borde skämmas Frölunda och jag vill inte höra en massa dumma undanflykter, ta ett jävla mobilt bredband och en dator, vem som helst kan ju fixa det...

Matchhändelser

Period 1
11.39UtvisningU2Peter Lantz (Hands)Skövde IBF
14.29Mål0-1Markus FranzénSkövde IBF
Period 2
07.25Mål0-2Erik Svantesson (Johan Franzén)Skövde IBF
08.29Mål0-3Markus Franzén (Nils Falk)Skövde IBF
14.50Mål0-4Markus Franzén (Nils Falk)Skövde IBF
Period 3
16.45Mål0-5Christoffer HaldSkövde IBF

Lockerud som kom nr 2 i Västergötland fick stryk hemma med uddamålet 5-6 mot Vingen. Retuern kommer vara helt öppen med en liten fördel för Vingen. En fin publiksiffra på 552 st visar att den gamla anrika klubben Lockerud börjar vakna till liv igen. Även när deras damer kvalade var det storpublik över 600 på den som damerna vann med 6-5 i jakten på en elitserieplats.

Matchhändelser

Period 1
04.47Mål0-1Kim Vall (Christian Sundell)BK Vingen
11.05Mål0-2Richard Nordin (Kim Vall)BK Vingen
Period 2
01.03Mål1-2Jonny Hante (Mattias Kongstad)Lockerud/M IBK
03.59Mål1-3Kim Vall (Richard Nordin)BK Vingen
05.56UtvisningU2Adam Kjellberg (Felaktigt avstånd)BK Vingen
11.19UtvisningU2Jonny Hante (Upprepade förseelser)Lockerud/M IBK
14.11UtvisningU2Kim Vall (Obstruktion)BK Vingen
15.14Mål2-3Robin UdéhnLockerud/M IBK
19.05Mål2-4Mathias Pettersson (Mikael Nilsson)BK Vingen
Period 3
01.38UtvisningU2Richard Nordin (Låsning av klubba)BK Vingen
02.02Mål3-4Erik Jansson (Andreas Wiikman)Lockerud/M IBK
03.04Mål3-5Mathias Pettersson (Jonathan Karlsson)BK Vingen
07.27Mål4-5Andreas Wiikman (Johan Bergstrand)Lockerud/M IBK
12.43Mål5-5Jacob Stenström (Erik Jansson)Lockerud/M IBK
13.22Mål5-6Richard Nordin (Joel Henrik Gustafsson)BK Vingen
19.08Time out Lockerud/M IBK


Stenungsund gjorde precis vad som krävdes och förlorade bara med 5-6, ska sägas att det stod 5-5 tills slutsekunderna så de hade nog bra koll ändå även om det bara blev 1 måls skillnad i kvalet. 455 åskådare hade letat sig till Sundahallen och med tanke på hur mycket publik de brukar ha var det lite mindre än jag i alla fall hade väntat mig.

Matchfakta klicka på länken.

http://www.innebandy.se/templates/IDA/MatchInfo.aspx?id=8811&MatchID=346873&CompetitionID=7112&epslanguage=SV

Klart med nytt tränarjobb 2009/2010!

Blir så att nästa år så kommer jag vara tränare i IBK Vänersborg och ha hand om deras damlag i div 1 västra. Blir en spännande utmaning, var ju några år sedan man var damtränare så det tar väl ett tag att ställa om sig lite i hur man ska formulera sig i olika situationer. Var sugen på att komma tillbaka till båset efter ett års paus och Vänersborg passade bra geografiskt då en flytt från västra götaland inte var så önskvärt i "familjen". Hoppas kunna hitta ett jobb snarast i vbg med omnejd så allt är klart. Har fått många intressanta förfrågningar bl a Norge & Danmark o norra Sverige men som det känns så blir detta riktigt bra. Om det finns någon damspelare i regionen som vill komma på en testträning så hör gärna av er. mail. [email protected]

På länken kan ni läsa intervjun som finns på ibk Vänersborgs hemsida.


http://www.ibkvanersborg.se/Nyhet.php?NID=992


Sumpa inte detta nu Mullsjö!

Syftar så klart på superligaplatsen, Mullsjö som varit en frisk fläkt och tagit några poäng här och där. De har vågat spela en rolig innebandy och jag hoppas verkligen de håller sig kvar, nu när tråklaget JIK äntligen åkt ur borde de ju få alla spelare av klass i regionen. Synd att Gillek gick till AIK och inte hade kylan att vänta in MAIS, men han kanske fick jobb där eller något annat.

Följ ödesmatchen mot Växjö på denna länken, i skrivande stund 1 period kvar och 5-5. Kom igen nu Mais o vinn.


http://www.mullsjoais.se/nyhet.asp?nid=1343


Matchen är slut och Mullsjö vann matchen och tog sista chansen, de får hoppas Tyresö Trollbäcken vinner sin match mot Sirius så står 3 lag på 3poäng och allt är öppet inför fortsättningen.

www.innebandy.se för mer resultat och matchfakta.

Nästa års tränaruppdrag är i princip klart!

Nästa år kommer jag vara tränare igen, återkommer med mer info om det i helgen. För er som luskat runt lite så vet jag att ni redan har koll. :)


Kvaldags till div 2 och div 1.

2009-03-2115.30Stenungsunds IBK Åstorp/Kvidinge IBS Ej påbörjad Sundahallen - Stenungsund

89ers har 2-0 från bortamötet och alla vi som spelat innebandy vet ju hur lätt det är att tappat en 2-0 ledning så det gäller att ha skärpa. Stenungsund bör ju ha planen att köra fullt ös från start och inte tänka på resultatet. Om jag ska tippa resultatet så kör jag på 3-3. Det räcker gott och väl för avancemang för hemmalaget.

Spelprogram Kval till Herrar Div 2 Frölunda - Skövde
DatumMatchstartHemmalagBortalagResultatPublikArena
2009-03-2219.00Frölunda IBK Skövde IBF Ej påbörjad Lundbystrand 1 - Göteborg
2009-03-2818.00Skövde IBF Frölunda IBK Ej påbörjad Arena Skövde - Skövde

Frölunda tog sista halmstrået när de hemmaslog IBK Göteborg och gick till kval. Det var bra tycker jag för ännu ett farmarlag i div 2 hade förstört ännu mer. IBF och IBK Göteborg har ju ett samarbete och hur skulle det gå om de skulle mötas i serien, inte alls bra. Frölunda är dessutom ett riktigt gött gäng som jag hoppades skulle komma till kval i Göteborgs serien eller tom vinna den, men Floda vann ju rättvist serien så all credit till dem. Skövde har jag mött många gånger som coach och de har oftast varit en tuff nöt att knäcka och jag tror nog att Skövde vinner detta kval, det känns som deras tur nu efter att de kvalat ett antal gånger utan att lyckas. Sen vann de sin serie och Frölunda kom 2a så det är inte mer än rätt att Skövde går upp. tips 5-6 i match 1.

DatumMatchstartHemmalagBortalagResultatPublikArena
2009-03-2218.00Lockerud/M IBK BK Vingen Ej påbörjad Vadsbohallen - Mariestad
2009-03-2815.00BK Vingen Lockerud/M IBK Ej påbörjad Skärblacka Sporthall - Skärblacka

Lockerud kan återta förbundsserieplatsen som de hade i många år före det stora raset då de rasade från div 1 till div 3 på några få år. Nu har de byggt upp ett ungt lag som spelat ihop sig och blir farliga, jag tror de klarar av BK Vingen och att det kommer bli mycket mål i detta kval. Tippar 9-7 i match nr 1.

Daminnebandy på tv=riktigt kul!

Såg Falun mot Endre och jag måste säga att jag blev positivt överraskad. Om man jämför matchen mellan IBF Göteborg och Lockerd som jag såg live i Söndags så måste jag säga att det är som att jämföra korpen med Allsvenskan om man pratar fotboll.

Falun var riktigt bra när de vaknade efter en sömnig förstaperiod. De spelade one touch avslutade med direktskott och öste på i bra tempo, riktigt imponerad blev jag. Kan säga att de spelade en bättre innebandy än vad många av lagen i årets div 2 har visat upp när det gäller passningar och direktavslut.

Endre däremot, deras stjärnspelare, Jakobsson systrarna och Sara Anteryd var allt annat än bra. De såg tunga och sega ut, det känns som om Endre tränat knäböj hela säsongen och blivit 5 kilo tyngre på samtliga spelare, i så fall vad är tanken med det? Är det inte viktigast att vara snabb i vändningarna? Falun kan lätt vara en outsider till SM-guldet, vi ska inte räkna bort dem. Jag hoppas Endre kan komma igång för de var ett av mina favoritlag när de spelade sån rolig offensiv innebandy som de gjorde för något år sedan, nu var det riktigt dåligt.

Dags att vakna Täby & Warberg!

Det lutar inte åt någon drömfinal i årets sm-slutspel om inte giganterna från grundserien vaknar till liv nu. Annars är allt som vanligt Dalen darrar i slutspelet och Balrog vinner första kvarten, även andra tog de nu och kanske kan de hålla hela vägen in i mål, en omvänd Bruno Lundberg effekt kanske, men man ska komma ihåg att när han tog över var det ett juniorlag i princip som troligtvis inte många tränare hade räddat kvar i serien. Jag vet för jag mötte dem själv när jag var tränare i norge i en försäsongscup och då var jag inte imponerad av dem, idag är de klasser bättre.

Ska bli kul att se dammatchen ikväll mellan Falun och Endre. Håller själv på Endre men det blir nog tufft för dem.

Segerintervju med Stina Persson, målvakt i Lockerud!

David: Grattis, riktigt bra insats av dig och av laget.

Stina: Tack.

David: Tycker du matchplanen fungerade för er?

Stina: Ja, de är svårspelade men vi lyckades med det vi skulle.

David: Jag tycker att parketten hämnade dem lite mer än er, kände du själv att det var lugnare denna matchen än den förra med skott på mål?

Stina: Det blir lite mer hafsigt, i fredags var det lite mer raka skott så skillnad var det, jag fick inte lika mycket skott idag.

David: Är det svårare att stå i mål på parkett underlag när det studsar lite mer?

Stina: Ja det tycker jag att det är, det är inte lätt för man har inte koll på bollen.

David: Har du spelat länge i klubben?

Stina: 3 år, jag var med när vi åkte ur elitserien och nu är det andra säsongen i div 1.

David: Har du någon koll på Skellefteå och Engelholm som ni kommer möta nu i kampen om de 2 elitserieplatserna?

Stina: Nej, jag vet ju bara att Skellefteå spelade i Elitserien förut och att Engelhom har tappat en del spelare.

David: Jag har hört att Engelholm har ganska tunn trupp, kan det vara en fördel för er som går på 3 kedjor att köra slut på dem?

Stina: Ja det kan det ju vara men det beror ju på hur vältränade dem är. (skratt)

David: Är det något ni behöver förbättra som lag om ni går upp i Elitserien?

Stina: Passningsspelet, det går mer på "ett snöre" där.

David: Jag tycker ändå att i matchen mot Göteborg så hade ni ett mycket bättre passningsspel, de kämpade och slet mer och ni såg mer rutinerade ut, håller du med?

Stina: Ja det gör ju mycket att vi har spelat i Elitserien, jag vet inte om de har gjort det?

David: Tack så mycket, jag hoppas verkligen att ni går upp ni är ju en anrik klubb så lycka till vidare.

Stina: Tack så mycket!

Perfekt start för stenungsund i kvalet till div 1!

Det är inte ofta man håller nollan i en innebandymatch på herrsidan, sen att göra det i en kvalmatch på bortaplan är ju otroligt starkt. 2-0 seger tog nämlingen Stenungsund mot Åstorp/Kvidinge och har ett gyllene läge att gå till andra kvalomgången där lag nr 10 från div 1 södra Munka/Ljungby väntar. En stor fördel är att de spelar i samma hall så Stenungsund har bra positiva minnen från den hallen och har spelat in sig på golvet o så inför den matchen, men först ska de ju klara av match nr 2 på hemmaplan. Man får aldrig ta ut segern i förskott för då kan det gå illa.

Hjältarna heter Martin Jonsson  & Henrik Areskoug, och troligtvis också Pauli Kobalej som håller nollan trots 5 pp för hemmalaget,

Matchfakta på länken nedan.

http://www.innebandy.se/templates/IDA/MatchInfo.aspx?id=8811&MatchID=346872&CompetitionID=7112&epslanguage=SV


Period 3. Göteborg-Lockerud!

Vi gör oss klara för 3:e perioden, 30 sekunder kvar på pausklockan och nu kommer Göteborg ut. Vi väntar på Lockerud.

Period 3.

Sandra Knookala är ombytt och klar för spel i Göteborg.

MÅÅÅÅL!!

1-3 Evelina Eklind i Lockerud lägger in en boll på kassen och har en framför målet och det är lite typiskt slumpmål, väldigt tråkigt för Göteborg.

2 min utvisning för nr 8 Jessica Andersson för spel med handen. Ingen Svensson inne nu heller för Göteborg, märklig coaching med lagets bästa skytt bänkad i pp.

Ingent mål denna gången heller, helt uddlöst pp.

David: Hacket vad hade du gjort nu som coach för Göteborg?

Hacket: Hade nog kört med 2 på kassen och försökt lyftan in boll och grisa in målen. Lockerud är för bra för att rulla ut helt enkelt.

David: Låter som en bra idé helt klart.

Vi har spelat 5:40 när Anna Hellström skjuter ett skott som Svensson i Lockerud räddar.

Lockerud spelar riktigt smart och håller i boll och bara står "rätt" hela tiden.

Nu börjar det bli tuffa närkamper, äntligen.

Bra skott av Ekeroth srån kanten, men skottet räddas av Hellström.

Min favorit idag Sandra Svensson drar iväg på en ride och levererade en fin pass men skottet gick utanför.

Skott av Mika Persson i Göteborg men inget mål nu heller. Tiden tickar iväg mot 11 min spelat.

Inte för att vara pessimist men det känns kört för Göteborg och nu håller bortaklacken igång för fullt hus.

Lockerud håller boll bakom mål och vill mest få tiden att gå och de spelar taktiskt smart måste jag säga.

13:36 Timeout Göteborg.

Tar de målvakten nu?

Nej mv fortf kvar

Skott av Jönsson för GBG i slottet men skottet igen utanför, synonymt för GBG som säkert skjutit 40 skott utanör målen.

Göteborg utan mälvakt 14:57

Svensson för GBG tätt utanför. Frislag för GBG i täck för ingen visade sig och ville ha boll.

Lockeruds klack överröstar Göteborgs hur lätt som helst.

Bra chans av Mika Persson som försöker dra in bollen snabbt vid bortre stolpen, en Tomas Andersson i Århus klassiker om det säger er något.

Bra frislagsläge nu för Göteborg. 17:04 och återigen i muren, frislagen är bedrövliga för Göteborg.

Lockerud missar öppet mål och får nu en 2 min utvisning 18:31. Hårt spel

Slutsekunder och Göteborg skapade inte något direkt mer än skott utanför.

20:00 Slut. 1-3 (totalt 4-8)

Matchens lirare i respektive lag. Sandra Svensson i Göteborg och Stina Persson i Lockerud. Samtliga forwards i Göteborg för underkännt för att de knappt träffade mål, visst parkett men de kunde ju valt lisebergshallen istället.

Sekretariatet utsåg faktiskt samma spelare som vi.

Jag tackar bisittare "Hacket" och vi tackar för oss.

Period 2. Göteborg-Lockerud!

Lagen kommer tillbaka in på banan, kul att höra speakern be om ursäkt för det dåliga underlaget (parketten), blir ju mer hoppigt och så men vinklar man klubban lite extra så ska det inte vara så omöjligt att spela bra på parkett.

Period 2 ska starta nu. 0-1 i matchen.

Jättenära Ekroth får avsluta i slottet men hemmalaget hinner emellan i första minuten.

Skott i hjälmen av Malin Ekström i Lockerud på frislag från gula streckade. Riktigt bra direktskott.

Mååål!

IBF Göteborg ställde upp med 2 skyttar på frislag och passade till Nina Olsson som fick göra mål omarkerad assisten kom från Caroline Bergius.Det känns som om den kedjan är den farligaste hemmalaget.

Utvisning på Lockeruds Sandra Blomqvist för en tryckare vid sargen efter att hon själv fått en tryckare först. tid 2:15

Konstigt att inte Sandra Svensson är med i PP, överlägset Göteborgs bästa skytt.

Linda Söderberg får ett friläge på ett bra utkast från Stina Persson men Hellström kommer bra ut och täcker så chansen rinner ut i sanden, där borde Linda gjort bättre för hon kom helt fri från mittplanen.

Bra chans i pp för hemmalaget men skotten täcktes undand, det står en kameranisse ivägen ska sägas och det är inte jättepoppis för oss som sitter här.

5:39 spelat nu och 1-1 i matchen.

Glöm vad jag just skrev för nu blev det måååål!

Lockeruds Johanne Ekroth lämnas ensam och drar upp ett skott i nättaket utifrån och de leder nu med 2-1.

Caroline Jönsson fick ett gratisläge i slottet men skottet träffade inte mål, där måste de bli vassare Göteborg.

Åsa Svensson assisterade Ekroth till 2-1 målet.

Frislag nu för Göteborg, Bergius tog den själv i muren, hon hade Svensson med sig som såg sugen ut och med tanke på Svenssons skott så kanske hon borde fått testa.

Svensson bröt på egen planhalva men skottet gick utanför och sen Nina Olsson i slottet, skott i full kraft men utanför som vanligt.

Ekroth lägger in en boll på kassen och Lundman får 2 chanser på returen men Hellström spelar riktigt bra och är snabbt nere och räddar.

Jenny Dohsé skjuter på mål men Persson i Lockerudkassen räddar och returen går sånär till en Göteborgsspelare men inte riktigt.

Skott igen av Göteborg men utanför som vanligt.

Caronina Jönsson i Göteborg får avsluta och vänder bort sin back men inget mål tyvärr.  Göteborg har trycket men är så jäkla ineffektiva.

Båda lagen går i alla fall på 3 kedjor o 2 backpar, får se om de kommer gå ner på folk. Troligtvis inte Lockerud som ser mest slitna ut.

Bra skott av Anna Hellström syster till mv Hellström som skjuter snabbt och Persson i bortakassen var nog inte med på det för hon reagerade i sista sekunden men hon räddade, nu har vi spelat 13 minuter.

Jönsson igen i en bra chans för IBF och det är hennes lina som är klart hetast, men skotten går inte in.

Didriksson blir serverad öppet mål i princip av Lundman men inget mål för Lockerud, Hellström i kassen hinner slänga sig men avslutet var riktigt dåligt.

Kul att se när Lockerud som spelar lite med Ekroth på "sniken" i en 2 2 1 a nu. De räknar kallt med att hon kommer få lägen och Göteborg får nog se upp om hon kommer rättvänd.

Måste berömma domarna, de har man inte sett i matchen alls och det är riktigt bra betyg.

Avslut i slottet av Jönsson i Göteborg men bollen studsar i golvet och över.

Skott av Nina Olsson men skottet går utanför.

Kul Göteborg körde just "Vänersborg varianten" med inslag från hörnet och inspel och skottet gick på en klubba och ut.

Sista minuten av andra perioden.

Jahapp slut period 2. Ställningen 1-2, skottstatistik ??

Hackets summering: Göteborg behöver ett snabbt mål om de ska ha nån chans, Mariann Skoglund & Sandra Knookala kan Göteborg byta in för att få ny kraft framåt. Sen borde de kanske låta första linan med Olsson, Albin och Jönsson som har skapat de farliga chanserna få mer speltid.

Hacket: Till Micke, jo vi hade allt haft en bra chans med vårt lag, det är ju flera av våra gamla spelare som är med idag.

Liveblogg period 1 Elitseriekval, Göteborg - Lockerud!

Vi ger oss redo för en lineup och intro, hallen släcks ned och Lockerud är på plan nu, vi väntar på hemmalaget. Bortalagets klack hörs mycket och är klart starkast nu får se om Göteborgs klack kan svara. Nu vaknar publiken när hemmalaget löper in och lamporna tänds, vi har fullsatt i hallen. De gula (domarna är ) Magnus Dandanell och Martin Envall.

Gästande Lockerud startar alltså med målvakt Stina Persson, backar Malin Ekström och Evelina Eklind,forwards Mario Neiminen, Linda Söderberg och Amanda Pesonen.

Sandra Hellström, backar Sandra Svensson, Caroline Bergus, forwards Nina Olsson, Jenny  Albin och Carolina Jönsson. 

Klart för tekning, nu kör vi!

Period 1.

Första bytet och Göteborg gör precis som Sundell tidigare sade och ligger på högt upp i banan.
Skott utanför av Lisa Bergström i hemmalaget men utanför.

Mååål. 0-1, tilltrasslag situation framför målet och Göteborg får inte bort bollen. Karin Didriksson målskytt, ass Jenny Lundman. redan efter 1 minut.

Hacket: Där ser man hur fysiken kan spela roll.

Skott fårn Amanda Pesonen i Lockerud efter 1:40 när hemmalaget skjutit i täck och Lockerud kom 3 mot 2, bra räddning av Hellström i hemmakassen.

Lockerud farliga andrakedja med Ekroth, Lundman och Pesonen skapar ett frislag men skottet täcks undan.

Hacket: Jävla hawaii, mycket missade passningar och Lockerud ser lite starkare ut. Ibf ser nervösa ut.

Bra skott av Göteborgs Sandra Svensson tid 4:30

Jenny Dohsé i Göteborg håller sig framför kassen och styr sånär in kvitteringen.

Lockerud slarvar och Göteborg får 2 mot 1 läge men Nina Olsson får inte ens iväg skottet, Göteborg ser inte alls hemma ut på parketten, de borde ju ha tränat där i veckor tycker man när de vet att de inte får kvala i Torpa.

Jenny Lundman skjuter ett direktskott i slotte på en fin pass från Ekeroth men Hellström räddar bra, Hellström som fick en tuff start med ett mål i baken redan i första spelminuten.

Sandra Blomqvist gör en bra prestation när hon bågar runt sin back och skjuter ett bra skott men återigen är Hellström ivägen.

8:27 frislag för Göteborg mitt framför mål. Caroline Bergus sköt själv rätt i muren men tog också returen som gick ut till ännu en retur men Stina i Lockerud räddade.

Lockerud är klasser bättre, Göteborgs chanser kommer på slump men Lockerud vet var de har varann och får mycket bättre lägen.

Dohsé avslutar med en bra backhand som går över, bra chans och bra av Dohsé i Göteborg.

Bra chans av Jenny Albin i Göteborg som är nära o göra mål på den berömda köksvägen.

Ekroth i Lockerud får friläge men bollen rinner iväg från henne.

Sandra Svensson i Göteborg bågar men skottet går utanför, nu får allt Göteborg träffa målet, för många missar, Lockerud är bra offensivt men defensivt är de riktigt slöa hemmåt.

Hacket. Fortfarande mycket hawaii. Skotten måste bli bättre för Göteborg.

Stolpskott av Nina Olsson när hon fått ner Stina i Lockerudskassen, oturen grinar Göteborg i ansiktet nu de behöver verkligen ett mål för nu har nervositeten släppt.

Indianare av Sandra Svensson som spelar bollen till Linda Söderberg som skjuter men Hellström kommer långt ut och räddar mycket bra.

Ännu en indianare, denna gången av Albin och igen fick Söderberg bollen men skottet gick utanför.

Göteborg går upp men inte tillräckligt enligt mig för istället ger de yta utan resultat för Lockerud starka powerforwards.

Jätteskott i hjälmen av Sandra Svensson som sköt så det hördes till Alingsås.

Nina Olsson testar Stina Persson i Lockerud med ett markskott men Stina räddar och har börjat mycket bra i bortamålet.

Bra backskott av Caroline Bergius.

Lockerud fick ett frislag framför mål men lade den bara rätt i muren, inte så genomtänkt.

2 min återstår av första perioden och fortfarande 0-1

Jätteskott mot krysset av Sandra Svensson som har visat sig vara riktigt bra offensivt när hon kommer upp i skottläge, denna gången fick Stina Persson ut vänsterhanden och räddade, matchens räddning helt klart.

Skott 12-6
Hacket: Summering, Lockerud har fått matchen dit de vill och Göteborg får ta mycket avslut utifrån.

David: Jag undrar om Göteborg skulle få ut mer av att backa hem och locka upp gästerna i banan för att på så sätt få mer utrymme för sin snabbhet, tja vi får se.

Vi återkommer när period 2 ska börja om det inte är några frågor från er läsare.

Micke. Uppspelen har inte funkat bra för Göteborg, flera klockrena indianare men i övrigt försöker de få klassiska uppspel ned i hörn och sen köra från hörnen vidare. Vassaste chanserna har kommit på kontringar. Båda lagen spelar med 2 backar brett för det mesta. Lockerud spelar mer i slottet och mer på direktpassningar, Göteborg har haft några sådana lägen, men Lockerud är det mer spelande laget.

Försnack me coacherna!Lockeruds spelare värmer upp.Och IBF Göteborg med.


Hemmnaklacken verkade ruskigt laddade och trodde på seger! Ska säga att Loceruds klack just kommit in i hallen
och för ett jäkla liv de också.Pratade först med Magnus Sundell i Göteborg och han hade en bra känsla i kroppen och berättade nu jäklar ska de köra full fart och springa sönder motståndarna. Han trodde också att det lite snabbare spelat på parketten skulle gynna dem, planen var att "knocka" Lockerud ändå hem till Mariestad första tio minuterna, återstår att se om planen lyckas.

Åsa Karlsson i Lockerud sade att de går för seger och tänker inte så mycket på resultatet från förra matchen nu i början men det klart att det var ett bra resultat att ha med sig. Hon mönstrar exakt samma lag som senast med Christina "Stina" Persson i målet. Hon trodde också att om de klarar denna rundan så ska de nog fixa att kvalal upp för detta dubbelmötet är det svåraste i och med att man inte har råd att göra en dålig match.

Till kommentaren från Micke så ska Hacket kika på det, han tycker även att de unga spelarna är de som borde dominera och inte de gamla "rävarna". Han hälsar så gott till dig Micke.

8 minuter kvar, vi kommer få en fullsatt Valhalla med ca 400-500 pers och en intim bra stämning, ni som inte är här, ni missag något men ska försöka återge allt som händer. Från David och Hacket, trevlig läsning.


Presentation av bisittare "Hacket" Olsson!

Hacket är 44 år, är född i örebro. Har bott i Göteborg sedan 1990 och varit inblandad i daminnebandyn genom bland annat. Coach i Älvstranden, Björndammen (blev sedan en av föreningarna som slogs ihop som partille ib.) och Mölndals IBF. Hacket har också hand om Göteborgs p 93 som tog sig till kvartsfinal i årets distriktslags sm.

David: Vad tror du om matchen idag, du såg ju matchen i fredags eller hur?

Hacket: Jag tror självklart att Göteborg kan vända detta, men det är ju inte deras hemmaplan utan helt annat golv mot Torpahallen där de normalt spelar.

David: Var resultatet i fredags rättvist?

Hacket: Nej jag tycker oavgjort vore mer rättvist.

David. Är det någon skillnad på lagens fysiska styrka.

Hacket: Ja Lockeruds tjejer var större och starkare men Göteborgs tjejer snabbare så det tog ut varann, Lockerud står mer och rullar runt och IBF kör mer på fart och löpningar.

David: Tippa resultatet. Själv tror jag på 4-4

Hacket: Jag bor ju i Göteborg så jag tippar en 3 måls seger för Göteborg 7-4 säger jag.

Matchprogrammet.

Att läsa i hemmalaget IBF Göteborgs matchprogram är följande.

I dagens match är det viktigt för hemmalaget att försöka neutralisera Lockeruds stjärnor. Johanna Ekroth och Jenny Lundman samtidigt som man släpper på handbromsen i sitt egna offensiva spel. Lockerud visade i fredags även upp ett riktigt bra powerplay så det gäller att IBF håller sig på banan.

Hemmalaget kommer göra en del förändringar i startuppställningen jämfört med senast. Sandra Hellström kommer att starta i målet för Johanna Henningsson som gjorde en kanonmatch i målet i fredags kan ej medverka på grund av jobb. IBF kommer också att starta med Sandra Svensson som back istället för Mika Persson.

En sak jag undrar är Johanna hjärnkirurg och ska operera eller vad är det för jobb hon har där hon är helt oersättlig så hon missar ett elitseriekval, undrar om det hade hänt i en herrmatch, tänk själva Holtz borta för han ska jobba, tanken finns ju inte, himla trist i alla fall för just Johanna som troligtvis inte kommer kunna tänka så mycket på jobbet utan kommer nog mera tänka på innebandy. Hellström har varit med länge och är en mycket bra målvakt så det är nog ingen fara men ändå trist.


Live från Valhalla!

Dåså, måste säga att installeringen gick ovanligt smärtfritt, sitter brevid djn som var riktigt trevlig och hjälpsam precis som IBF Göteborgs Crew tack för hjälpen med eluttag. :) Just nu så börjar faktiskt redan lite publik strömma in och första parkett börjar bokas upp. Själv så sitter jag näst högst upp, måste säga att se en innebandymatch från 6:e raden slår första parkett med hästlängder. Valhalla då jo, nya stolar i grön färg har det blivit och de gamla röda sedan sekelskiftet är borta, tack för det. Parketten är förhoppningsvis städad ordentligt och sargen är svart och ser ut att hålla hela matchen. Har ju spelat ett antal cuper just i Valhalla och även dömt en del där och det brukar vara glashalt och en sagt som går isär hela tiden men nu är det upplagt för en bra match. Ska försöka få tag i någon eller några av coacherna och få en sista minuten rapport. Mer kommer om en stund. 16:00 nu och 1h kvar till första tekning. Återkommer med presentation av min bisittare idag som jag ska träffa om 15 minuter.

Till en anonym från Tidaholm, ska ta reda på vem som står i mål för Lockerud och inte tänker jag fråga om IBF Göteborg skippat försäsong, känns inte direkt seriöst med tanke på att de vunnit sin serie, det var nog menat som ett skämt. Parketten som sagt ser bra ut och bästa möjliga förutsättningar finns för bra innebandy.

Liveblogg från Elitseriekvalet idag kl 17:00 med försnack såklart!

Snart så smäller det, ni kan skicka kommentarer som vanligt om ni har frågor så ni vill vi ska ställa till coacherna eller ev någon spelare före matchen, så ska vi försöka fixa det. Kommer med försnack runt 16.45 om allt tekniskt fungerar då men det ska förhoppningsvis inte vara några problem. :)

Melodifestival final ikväll!

Vanligtvis så ser jag fram emot det men ikväll känns det som det kan kvitta, enligt pressen så är det "fel" låtar som är favoriter och de brukar ha rätt när det gäller vilka som kommer vinna. Ska ändå ranka mina favoriter i finalen till de jag inte gillar.

1. Alcazar - Stay the night.  Bra discolåt men tveksamt om folket gillar den mest av allt.

2. Måns Zelmelöv - Hope and glory. Även den är uptempolåt och lite internationell, många tjejer håller på honom så om de ringer slut på sina kontantkort så kanske han har en chans.

3. Agnes - Love love love. Sötast i hela melodifestivalen med en helt okej låt, men byt dressen mot en klänning för tusan.

4. Molly Sandén- Så vill stjärnorna. Får ta med en ballad också och jag gillar henne, blir kanske en ny "Sibel", men varför har hon på sig en "gravidklänning", ärligt talat hade hellre sett henne i Alexander Bard kläder ju, nästa like hemskt som Amy Diamond som såg ut som om hon fortfarande var 11 år gammal.

5. HEAT- 1000 miles. En helt okej hårdrockslåt men inte i närheten av The Poodels låt "heart of passion" som var mkt bättre när den var med men gammal hårdrockare som man ändå är så tar jag med den.

6. EMD- Baby goodbye. Ännu en flickfavoritgrupp som får slåss med Måns om flickornas röster, tycker ändå Måns låt är bättre även om jag trodde EMD skulle ta hem det när jag fick höra att de skulle vara med på grund av att de är ruskigt populära men låten är helt okej men inget speciellt, lite "broadway" inspirerad show som i alla fall är bättre än att bara stå och hänga på scenen.

Sen har vi plagiatet.

7. Maria Ernman-La Voix. Jaha där har hon snott refrängen från "Vincero" som var en bra låt, nej plagiat nej tack.

Sen musikstilen jag inte gillar.

8. Emilia-Youre my world. En sämre version av "Big big world" som är hennes enda hit någonsin och en hygglig låt man kan lyssna på någon gång om året men absolut inte mer.

Sen henne jag aldrig kommer gilla.

9. Sarah Dawn Finer-Moving on. Visst låten är väl inte så kass men jag har aldrig gillat henne och håller mig till mina principer hon ska vara långt ned.

Och sen den som inte hör hemma i Sveriges uttagning.

10 Sofia-Alla. En helt okej låt men hur kan vi ta ut en sådan låt till svenska uttagningen?

Sen den sämsta låten jag någonsin hört i en melodifestival som tydligen halva Sverige älskar, kan inte fatta det.

11. Caroline af Ugglas-Snälla snälla. Så jävla dålig låt så jag kan inte beskriva i ord. Vinner den ska jag hålla på Norge istället i finalen i Moskva, sen att hon uppträder i "gummistövlar" o en vit lång tröja o glömde byxorna hemma är ju rent pinsamt.


Följande hade jag gärna sett i Globen!

Lili & Sussie. Show me heaven, lite plagiatvarning med Gimme Gimme Gimme i den men bra låt. Helt klart årets comeback och man får nostalgi från 80-talet när man såg de uppträda live.

Star pilots-Higher. Rent plagiat av "Waiting for a star to fall" från 80-talets disco. Inget fel på låten den är skitbra men man har ju redan hört den så många gånger så det är pinsamt att den ens fick vara med, men ändå en jävligt bra låt.

Årets besvikelse, BWO, har varit bäst med Lay your love on me och Temple of love när de varit nära men i år testade de en ballad, nej tack inte alls rätt.

Bäst respektive sämst klädd av tjejerna. Sämst Amy Diamond utan tvekan, bäst Marie Sernholt alltid snyggast helt enkelt.Alcazar är fortfarande mina favoriter, men enligt alla undersökningar har de inte en chans, hoppas ändå på dem.

 

35 år och tillbakablick i musikens värld!

Jag har alltid hävdat att bästa musiken gjordes på 1980-talet. Ska lägga upp några sköna låtar som jag lyssnade på när jag var ung, får se om ni unga tycker de är okej eller rena pesten. :) En sak är säker videorna som gjorde då för MTV var tio gånger bättre än dagens, det kunde i princip vara små filmer som hade ett tema som passade ihop med låten. Avgör själva, ni som är äldre kanske får lite nostalgitankar det får i alla fall jag.

http://www.youtube.com/watch?v=mXPUkrz7Uow

Grymt bra discolåt och cool video, en av 80-talets största hits.

http://www.youtube.com/watch?v=eiuHdUkuRi0&feature=related

Videon tja kommentarer överflödig...

http://www.youtube.com/watch?v=wKOWP4aCuTw&translated=1

Numera är hon jurymedlem i american idol men då riktigt stor artist.

http://www.youtube.com/watch?v=ZkGOiS75Lwk&feature=related

The king of pop i en av hans bästa låtar och en grymt bra video med ett tydligt budskap, från skivan Thriller som sålt mest av alla album och ett rekord som aldrig kommer slås (över 65 milj ex).

http://www.youtube.com/watch?v=lZSbkYjQer8&feature=related

En av de största sångerskorna på 80-talet, grymt bra låt som blev genombrottet.

35 år idag!

Vill tacka alla som grattat mig idag på min 35 årsdag. Hoppas kunna ha energi att fortsätta blogga ett tag till. :) Ikväll spelar IBF Göteborg borta mot Lockerud och jag tippar en jämn match där Lockerud vinner med 4-3 och det blir upplagt för en tight retur i Valhalla när jag o ******* kör liveblogg söndag kl 17,00.

Ingen som har en bra gissning på vem bisittaren är då? Mångårig damcoach i Göteborg, i en av de större föreningarna. Kan vara rätt "gapig" i vissa heta lägen och är en grymt engagerad ledare precis som det ska vara.

Kvaltider även inom daminnebandyn!

I helgen kör IBF Göteborgs damer gång med kvalet till Elitserien och det tycker jag ska bli mycket intressant att följa. Laget tränas bla av min vän Magnus Sundell, fd 0302 tränare. Min plan är att följa returmatchen på Söndag i Valhalla kl 17:00 och köra liveblogg på den och samtidigt gästblogga med länk på www.ladiesedition.se.

Lite tekniska detaljer återstår bara men i annat fall så skriver jag en notis om det där. Min tanke är att få med en bisittare som vanligt och ska se om jag får med någon med anknytning till daminnebandyn i Göteborg. Någon kanske har ett förslag?

Har fått ja från bisittare och expertkommentator nu, en man som varit med i många år inom daminnebandyn i Göteborg och har bra koll på spelarna i Göteborgsområdet och brukar kunna ge en sylvass kommentar eller 2 om både ett och annat, kan någon gissa vem?

Återkommer med lite försnack efter samtal med båda tränarstabena under fredagen.

Bilder från hemsidorna.

Slutspelsdags i SSL!

Så här spelas första matcherna i kvartsfinalspelet.

Spelprogram Kvartsfinalserie 1
DatumMatchstartHemmalagBortalagResultatPublikArena
2009-03-1219.00Warberg IC IBF Falun Ej påbörjad Sparbankshallen Varberg
2009-03-1619.00IBF Falun Warberg IC Ej påbörjad Falu Kuriren Arena - Falun
2009-03-1919.00Warberg IC IBF Falun Ej påbörjad Sparbankshallen Varberg
2009-03-2319.00IBF Falun Warberg IC Ej påbörjad Falu Kuriren Arena - Falun
2009-03-2619.00Warberg IC IBF Falun Ej påbörjad Sparbankshallen Varberg

Att tippa utgången är ju alltid kul så varför inte göra ett försök. Warberg ska slå Falun relativt enkelt, det känns som om Falun är sämre än förra året och Warberg ungefär samma som ifjol. 3-0 till Warberg i matcher.

DatumMatchstartHemmalagBortalagResultatPublikArena
2009-03-1319.00Caperio/Täby FC Balrog B/S IK Ej påbörjad Tibble CC
2009-03-1619.00Balrog B/S IK Caperio/Täby FC Ej påbörjad Botkyrkahallen
2009-03-2019.00Caperio/Täby FC Balrog B/S IK Ej påbörjad Tibble CC
2009-03-2319.00Balrog B/S IK Caperio/Täby FC Ej påbörjad Botkyrkahallen
2009-03-2619.00Caperio/Täby FC Balrog B/S IK Ej påbörjad Tibble CC

Derby är alltid DERBY. 3-2 i matcher till Caperio/Täby, gissar på att minst 2 matcher kommer gå till sudden. En mycket kul och intressant matchserie.

DatumMatchstartHemmalagBortalagResultatPublikArena
2009-03-1219.00AIK IBF Pixbo Wallenstam IBK Ej påbörjad Solnahallen - Solna
2009-03-1619.00Pixbo Wallenstam IBK AIK IBF Ej påbörjad Lisebergshallen - Göteborg
2009-03-1919.00AIK IBF Pixbo Wallenstam IBK Ej påbörjad Solnahallen - Solna
2009-03-2319.00Pixbo Wallenstam IBK AIK IBF Ej påbörjad Lisebergshallen - Göteborg
2009-03-2619.00AIK IBF Pixbo Wallenstam IBK Ej påbörjad Solnahallen - Solna

Här är ju AIK storfavorit enligt alla men jag tror ändå det blir ganska tufft, 3-2 till Pixbo tippar jag här.

DatumMatchstartHemmalagBortalagResultatPublikArena
2009-03-1219.00IBK Dalen Storvreta IBK Ej påbörjad Gammliahallen - Umeå
2009-03-1619.00Storvreta IBK IBK Dalen Ej påbörjad Fyrishov A - Uppsala
2009-03-2115.00IBK Dalen Storvreta IBK Ej påbörjad Gammliahallen - Umeå
2009-03-2319.00Storvreta IBK IBK Dalen Ej påbörjad Fyrishov A - Uppsala
2009-03-2619.00IBK Dalen Storvreta IBK Ej påbörjad Gammliahallen - Umeå

Snacka om svårtippat, tror ändå Dalen är hungrigare och kommer ta klivet till semi här. 3-2 i matcher till Dalen som är hemmastarka och vinner sina hemmamatcher.

Drömfinalen vore för mig Warberg mot Caperio/Täby, en repris på 2007 års final där jag tror att gänget från Täby (Zunda) vinner med 8-7.

Tack gode gud, JIK ur SSL!!!!!

En av årets bästa tv matcher visades i efterhand och där bjöd grannklubbarna JIK och MAIS på en festlig underhållning. Tyvärr sabbade en idiot matchen för mig när han skrev vilka som vann på facebook, klart han inte kunde veta men fan vad tråkigt det var i alla fall att veta utgången av matchen.

Men vilka mål och vilket tryck i hallen, inget att jämföra med JIKs närmast sörjande 200 personer som sitter tysta i idrotthuset i Jönköping, tack och hej Jik må ni aldrig komma tillbaka till SSL. Hoppas de unga Ojaniemi och Brobakken hittar ny klubb snarast och att Gillek spelar i MAIS nästa år.

Hedersomnämningar del 2.

Jaha detta är inte lätt alls men det ska ju inte vara lätt heller.

Årets unga spelare i div 2 vg.. (under 20 år). Oscar Nordin, Pixbo. Passningssäker back med bra skott som blivit bättre och bättre för varje match jag sett honom.

Seriens överraskning sett till föregående säsong, någon som utvecklats mycket och levererat mer än vad man på förhand kan ha trott. Joel Rauswall, 2a i poängligan i år och förra året inte alls tongivande när han spelade i IBF Göteborg.

Seriens bästa domarpar. Ingvar Bremmers & Peter Elgqvist. Motivering, de syns inte under matcherna och har en stor rutin och visar ett lugn som sprider sig till spelarna, de är också riktigt trevliga och har fötterna på jorden.

Seriens Bästa tränare: Jacob Saleem IBF Göteborg. Tycker han fick bra ordning på ett lag som var uddlöst förra året och fick ihop 3 fungerade kedjor, laget verkar också ha en bra harmoni och kan ta ett kliv till toppen. Viktigt att vända föreningens trend som pekade brant nedåt sedan laget föll ut ur div 1 för några år sedan.

Seriens snyggaste mål jag sett. Svårt men Johan Anderssons i Alingsås, skott från egen planhalva mot Lerum väljer jag, en dragare som går precis under ribban på en skymd Wedlin.

Seriens bästa Forward: Robert Olausson, poängbäst och ständingt farlig i offensiv zon.

Seriens bästa Center: Patrick Kettil 7-Härad. Stark 2-vägs spelare som gör mkt poäng och städar bra defensivt.

Seriens bästa Back: Björn Andersson, 36p och härförare i laget som släpper in minst mål i serien, bra både offensivt och defensivt och rutinerad som bara tagit en enda 2 min utvisning som back.

Seriens bästa Målvakt. Svårt val men jag tycker ändå att Stenungsunds Pauli Kobalej ska ha det för utan honom hade Stenungsund varit ett lag som slagits för att hänga kvar.

MVP hela serien så är det en del spelare som varit med till och från eller gått vidare som Andreas Johansson, Emil Julkunen som bara varit med några matcher och några till men de tänker jag inte välja.
Den spelare som varit bra genomgående hela säsongen och blir vald till årets spelare 2008/2009 blir ändå den som betytt mest för sitt lag och varit bra genomgående hela säsongen, Pauli Kobalej i Stenungsund, men det är de kommande 2 matcherna som han behöver vara allra bäst i kvalet till div 1.

Jag önskar Stenungsund lycka till i kvalet och hoppas de kan visa hur bra div 2 vg har varit i år.


Matchen spelas i Munkahallen i Ängelholm söndagen den 15 mars KL. 17.30
Stenungsund erbjuder plats i supporterbuss för de som vill åka med.

Hedersomnämningar, mvp/team div 2 2008/2009!

Börjar med viktigaste spelare i varje lag, fler kommer i helgen.

IBK Lidköping. Robert Olausson
Motivering: I ett lag med många bra spelare så bidrar han ändå med hela 64p på 20 matcher om det stämmer i ida systemet och en bra poängplockare avgör många jämna matcher när någon med det lilla extra kliver fram.

Stenungsunds IBK. Pauli Kobalej
Motivering: En grymt stabil målvakt som har en av seriens högsta "lägstanivå", blev lite lurigt formulerat men tror alla fattar vad jag menar, rutinerad & placeringssäker.

IBK Tygriket 99: Robert Nilsson
Motivering: Även där tar jag målvakten, släpper minst i serien och det ger trygghet till hela försvaret som kan spela på rätt sätt och våga släppa skotten och ta passningarna. Ruskigt bra högstanivå och fina utkast.

IBK 7-Härad: Christian Olausson
Motivering: I hård kamp med Kettil väljer jag Olausson, han gör det oväntade och är lite lagom provocerande så motståndarna lägger mer fokus på honom så de andra får mer utrymme, grymt bra en mot en och en avig spelstil samt ett rappt skott som oftast träffar målet. Minskar utvisningsminuterna nästa år så kommer han nå en nivå till i sitt spel.

IBF Göteborg: Rickard Alexandersson
Motivering: Hade Örneflo spelat hela säsongen så kanske han hade vunnit men jag tycker Alexandersson är en komplett center, jobbar hårt för laget och bidrar mycket offensivt, han gör sina kedjekamrater bra på ett enkelt sätt, kan nog utvecklas ännu mer nästa år och bli en av seriens bästa då.

FBC Lerum: Michael Andersson
Motivering: När utespelarna sviktat och inte producerat mål förräns i seriens elfte timme så har i alla fall sista utposten "Micke" varit stabil, har en grymt bra högstanivå och när han höjer sin lägstanivå så kommer Pixbo höra av sig igen till Lerum. Tycker han har blivit lite snabbare i sidled i år jämfört med förra året då det kunde vara lite segt ibland. En otroligt trevlig kille utanför plan dessutom.

Pixbo Wallenstam IBF: Johan Jihde
Motivering: De har en hel drös med unga spelare som är riktigt bra, men viktigaste spelaren är ändå "härföraren", Jihde går in och visar var skåpet ska stå och lär killarna vad inställning och hårt arbete betyder. Något som unga "talanger" lätt glömmer av men är det viktigaste om man ska nå hela vägen fram. 24p är helt okay för en spelare som spelat både back och center som jag sett kanske även forward.?

Marstrand IBK: Joel Rauswall
Motivering: En komplett center, snabb, teknisk och ett bra skott. Tyvärr hade han inte sin bästa dag när jag kollade men vad jag hört från alla håll så har han varit genomgånde deras bästa spelare och det är orättvist om jag inte ger honom det för har man producerat 56 p i ett lag som var nära att åka ur så är man grymt viktig. Blir intressant om "unge" herr Andersson ger honom en match och lirar hela nästa säsong.

IBK Vänersborg: Andreas "Ante" Johansson
Motivering: Man märkte hur viktig "Ante" var när han lämnade VBG efter jul och laget förlorade ett gäng matcher (6?). Han leverer poäng (43 på 15 matcher) och kan dra på sig flera spelare för att ändå kunna leverera fina passningar och zorra in mål från i princip omöjliga lägen. Själv trodde jag vbg kunde åka ur när förlusterna kom en efter en men de tog sig samman och med Andreas tillbaka nästa år så kan laget sikta högre upp om de får en bredare trupp.

Lindome IBK: Håkan Peterson
Motivering: När laget vaknade till liv så var han rena rama "muren" i målet och gjorde några stormatcher när det som bäst behövdes. I ett lag som har seriens högsta medelålder visade Håkan på sina 38 år att man blir bara bättre med åren. Han har en "old school style" och kanske inte ser ut som ett "proffs" i alla lägen men han tar bollarna och det är ju det som räknas sen är det kul att se en målvakt som är så glad som han är och har så roligt på en innebandyplan.

Alingsås IBK: Johan Andersson
Motivering: Några kanske tycker detta är oväntat men när jag tänkt igenom ett tag så var han en av dem som gick in och krigade hårt för lagets existens. Han gjorde 2 mål (9+6 totalt) bl a i det viktiga derbyt mot Lerum borta och "väckte" laget när det såg som mörkast ut. Plumpen i år för Johan har väl i så fall varit botbänken, där han suttit lite för mycket och ett matchstraff mot TT borta men det slipper vi nog se i framtiden.

Warbergs IBF: Jimmy Thorén
Motivering: Visst några har gjort mer poäng men Jimmy gör också skitjobbet hemmåt och är en riktigt bra center som säkert hade kunnat fightas om en plats i Warbergs SSL´s trupps 3e femma utan att göra bort sig. Han säger själv att han lirar för det är kul och inte har den ambitionen men när han är på planen så visar han upp ett fint register av individuell teknik och ett bra skott samt arbetskapacitet.Johan Andersson var Alingsås viktagste spelare när det var många backar som var skadade och sjuka så klev han fram och visade vägen i flera av matcherna.

Flerr utmärkelsen kommer i helgen.

Under Fredagskvällen!

Kommer äntligen koringarna av årets mvp spelare mm....

Har haft mycket på jobbet och så men imorgon kväll ska jag ta tag i det. Några förslag? Fick några bra tidigare.

Några kategorier.

Seriens bästa spelare MVP

Seriens unga spelare (Under 20 år)

Seriens överraskning sett till förra året.

Seriens bästa tränare.

Seriens bästa målvakt.

Seriens bästa domarpar.

Seriens snyggaste mål jag sett. (blir jävligt svårt)

Varje lags viktigaste spelare.

Kvaluppdatering!

Från Västergötlands div 3 så har Sandared drabbats av stora darren när de hemma skulle slå Tranemo som inte har något att spela för, de förlorade med 8-9 och kastade bort kvalplatsen till Lockerud som förmodlingen skickar en back öl till Tranemo. Där såg man troligtvis att den ungdomliga entusiasmen inte klarade sig utan rutin. Lockerud kommer nu ställas mot BK Vingen.


Kvalspelen börjar närma sig!

Kvalspelet närmar sig och i en tilltänkt Västra Götalands (Göteborgs) div 2 nästa år så är det några matcher som är extra intressanta.

Match 1: Speldatum 14-15/3  2a plats i div 2 södra- resp västra götaland.

Åstorp/Kvidinge IBS - Stenungsunds IBK 


Match 2: Speldatum 21-22/3

Stenungsunds IBK - Åstorp/Kvidinge IBS 

 
Detta kval avgör om Stenungsund kommer  gå vidare till Play off och möte Munka Ljungby. Ett Munka som smiskade upp Vänersborg ordentligt när de kvalade till div 2 för 2 år sedan. Själv tror jag att Stenungsund eller Åstorp kommer få bra med pisk mot Munka.

Kvalet upp från div 3 till div 2.

2:a Div 3 Göteborg/BohuslänDal (Frölunda IBK i sagsläget) - 1:a Västergötland (Skövde IB i dagsläget kan bli Sandared)

2:a Div 3 Västergötland  (Sandareds IBS i dagsläget kan bli Lockerud) (Boråslag)- 1:a Div 3 Östergötland  (BK Vingen klar seriesegrare)

Frölunda mot Skövde kan bli hur tight som helst.

Sandared har ett ungt hungrigt lag och kan på ren inspiration banka dit Vingen men frågan är om de fixar pressen utan så många rutinerade spelare. Lockerud skuggar bakom så Sandared får inte svikta i sista seriematchen mot Tranemo.

Mitt favoritlag är helt klart Sandared, har dömt deras ungdomslag många gånger och det finns mängder av bra spelare och de är ett lag som kan gå riktigt långt, tyvärr är deras egen hall för liten för att ge dispens i div 3 och uppåt.

Kanske en tränare att värva nästa år till div 2?

http://www.youtube.com/watch?v=5X5hjzkpE-k

Som tränare ska man ju visa engagemang och det har denne tränare till max, kanske man ser honom i div 2 nästa år?

Föreningskollen, uppdaterad!

Kommer betygsätta lagens matcharrangemang, i det inkluderar det, inlöp, lineup, matchprogram, dj & speaker, publiksnitt och även hall & omklädningsrum kiosk mm.  Av någon anledning hade inte Vänersborgs betyg blivit sparat men nu är det med.

Lidköping: Betyg 5
Kommentar:

Har ett bra intro med nedsläck och eldkastare. Hyfsad musik, och en bra speaker med måljinglar, lineup. De har även en ganska trogen publik och de kan låta en del när det hettar till. 358 mot Vänersborg var årets höjdpunkt. De brukar också bjuda bortalagen på en back dricka efter matchen som man brukar göra i fotboll, i serien är de nog ensamma om det även om vi i Pantern bjöd tillbaka dem förra året när de gästade oss. bra att de tagit bort sin hockeysarg som suttit runt planen.

Stenungsund: Betyg 2
Kommentar:
De har ett av seriens bästa publiksnitt, om de är allra bäst vet jag inte men de är topp 3 i alla fall. Däremot behöver de gå en kurs i ljudteknik, det hörs knappt när de ropar upp spelarna till lineup och de har inget intro. Matchbladet är i färg och det är ett +.  

7-Härad: Betyg 3 
Kommentar:  
Inget nedsläck, ett matchprogram som är ok, lineup, måljinglar. 227 i seriepremiären mot Alingsås var bästa publiksiffra och slog TT överraskande. Paustävlingar med lite priser. Kiosk med korv o lite godis som var helt ok.

Tygriket 99: Betyg 3 
Kommentar: 3
Årets höjdpunkt var när de krossade 7-Härad (16-3) inför 232 personer. Nedsläck med musikintro. Måljinglar och ett enklare matchblad.  Ett minus är att de bara har en läkare på kortsidan och några få ståplatser på ena långsidan så man ser inte perfekt tyvärr i Öxabäckshallen, det brukar vara bra stämning i hallen dock. Sen är de världsberömda för att de säljer hamburgare i sin kiosk (i alla fall förr).

Göteborg: Betyg 2-
Kommentar:
Fin hall spelar dem i men en trång läktare där det ensast finns ståplatser där tyvärr inte alla kan se perfekt, dessutom stolpar ivägen på vissa ställen. En fördel mot Valhalla där de spelat förr är att här finns det i alla fall en ny fin sarg och ett bra golv. I Valhalla finns det ingen bra sarg och glashalt golv. Ingen intro, ingen lineup. En okay speaker men inte någon direkt målmusik att skryta om, matchblad i enklaste variant. De har helt klart lite att jobba på, om de får mer publik borde de byta hall igen men frågan är vart? Kiosk som är helt okay.

Pixbo IBF: Betyg 4
Kommentar:
Pixbo har en fin hall med stor läktare på långsidan där man ser helt perfekt. Tyvärr har de inte så mycket publik men det blir ju lätt så med ett farmarlag. Däremot har de seriens bästa speaker och DJ och dessutom en egen Pixbolåt som de spelade ofta. De hade flera typer av lotterier och tävlingar och fina matchens lirare priser. (undertecknad vann själv en påse lussebullar). De har ett enklare form av matchprogram vilket är helt okay.

Lerum:  Betyg 3+
Kommentar:
En tyvärr gammal och sliten hall, som tur är det nytt golv med matta så man slipper den värdelösa parketten. En oftast hyfsat välfylld läktare som tar ca 250 pers. 210 var det mot Alingsås men det var säkert mer om man räknar klubbens egna medlemmar. De har bra spekar och spelar en hyfsad musik, kan bli bättre med målmusiken. Lerums spelare löpte in till musik och sen körde de en lineup som var helt okay. En välfylld kiosk med lite hemlagat räcker gott och väl till. Matchprogrammet är helt okay lite mer än det vanliga tunna. Helheten är bra att gå på innebandy i Lerum snudd på en 4 i betyg. När de renoverat klart så blir det en klar 4a.

Vänersborg: Betyg 4+
Kommentar:
Kanske inte lika mycket publik som förr, men ändå bra ljudnivå i VBG hejar man på sitt lag och "sågar" gärna domarna högljutt. :) I kiosken finns det mesta och de kör ett bra intro med nedsläck, kanske lite väl mörkt men ändå. Blandad bra musik och en bra speaker, allt i allt ett bra arrangemang med en del intressant info i matchblad mm. Det är kul att gå på innebandy i idrottshuset i Vänersborg. Som tur är har golvet bytts ut mot en bra innebandyvänlig matta och det gamla parkettgolvet gått i graven,Marstrand: Betyg: 3
Kommentar:
De har mycket publik och när jag var där var det i princip fullsatt med folk som stod bakom läktaren, i derbyt mot Stenungsund hade de 252 och även mot Lindome när jag var där var det ca 200. Enklare matchprogram, lineup, måljinglar. Bra stämning i hallen allmänt när det är ganska trångt. Trägolv (parkett) av det äldre slaget var väl inte jätte innebandyvänligt  men avbytarbås som är upphöjda där man ser riktigt bra faktiskt. Riktigt bra kiosk med hembakta delikatesser mm. Tyvärr lite ont om parkering vid hallen i en leråker som inte gjorde en nytvättad bil glad. Helt okay intryck av Marstrand som helhet men ändå inget speciellt.

Alingsås: Betyg 2-
Kommentar:
Inget intro, lineup och matchblad av det enklare slaget. Saknas en DJ, sämre musik får man leta efter, senast så spelade de samma låt i 2 perioder vid alla spelavbrott (undantaget sista hemmamatchen mkt bra då, hoppas på mer sådant som då), inga måljinglar eller något alls. Publikintresset har avtagit mer och mer hela säsongen och i en stor hall som Nolhaga ser det väldigt glest ut när det är bara 100 personer. I början av serien var det närmare 200 så medgångspubliken har tyvärr vänt laget ryggen till när de som bäst behöver dem. Hallen är i övrigt inte alls bra för innebandy, klister från handbollen på vissa delar av golvet och avbytarbås som är trånga och där ska dessutom utvisade spelare sitta brevis motståndarna, snacka om upplagt för bråk i fula matcher, inte alls bra. Jättedåligt att cafeterian stänger kl 21 och inte har öppet i andra pausen, det är inte alingsås fel men det är inte bra.

Lindome: Betyg 2-
Kommentar:
En lite halvgalen klack som kan höras är ett stort +. Däremot ett stort minus att det springer folk i omklädningsrummen när man ska ha samling med laget mm, det är inte ok, det får ni ta bort Lindome så får det inte vara. Inte heller några matchvärdar som kunde hjälpa till och lösa problemet när detta påpekades heller. I övrigt ett ganska vanligt utan något extra som sticker ut.

Warberg: Betyg 1
Kommentar:
Har inte så mycket publik att snacka om, har inget direkt arrangemang heller men det är ju i och för sig ett farmarlag så man kan inte begära för mycket heller.


Summering årets div 2!

Jahapp då var det slut för i år. Sluttabell enligt nedan. Har fått modifiera om lite för Lindomes match mot Pixbo är inte rapporterad såg jag så om jag räknat rätt nu så gick Lerum upp på 6e plats på 1 måls bättre målskillnad än Pixbo är inte helt säker men tror det ska vara så.

Aktuell tabell
SMVOFGMIMPSDV
1.IBK Lidköping 221714189-10653(1)
 
2.Stenungsunds IBK 221165126-10041(2)
 
3.IBK Tygriket 99 221237134-9240(1)
 
4.IBK 7-härad 22877137-13834(3)
 
5.IBF Göteborg 221039126-12934(1)
 
6.Pixbo Wallenstam IBF 21948124-12133(2)
 
7.FBC Lerum 22949104-10233(2)
 
8.Marstrands IBK 22859118-11231(2)
 
9.IBK Vänersborg 228410134-15428(0)
 
10.Lindome IBK                 21 7 1       13  100-139              25(0)
11.IBK Alingsås 227312104-12424(0)
 
          
 
12.Warberg IBF 224117107-18614(1)
 


Före serien tippade jag enligt följande:

David Karlsson tippar div 2 västra götaland 2008/2009:
 

1. Lidköping

2. Lerum

3. Pixbo Wallenstam
4. Tygriket
5. Vänersborg
6. Warberg
7. Alingsås
8. 7-Härad
9. Lindome

10. IBF Göteborg
11. Marstrand
12. Stenungsund


Det man kan se är att jag är rätt kass på att tippa, men för er som läser bloggen är ju det ingen nyhet hehe.

Det ska sägas att i det läget jag tippade så hade jag inga uppgifter på nyförvärv osv utan körde på känslan från förra året och måste säga att lagets som höjt sig mest är Stenungsund, förra året ett lag som spelade lite som Lindome och såg ganska otränade ut och försvarade sig djupt i alla fall när jag såg dem. Marstrand ja nykomlingar får det ofta tufft ju men de gjorde det bra ibörjan och efter jul. Göteborg var också bättre än jag trodde och kan säkert ta ännu ett kliv i tabellen nästa år.

Besvikelsen då.

Warberg trodde jag skulle vara bra men de har haft för mkt spelar igång och inte fått ihop det och varit bekväma på vissa bortamatcher o då åker man ur med all rätta. Lindome såg jag i div 3 någon match och var inte imponerad alls, de har ändå varit en positiv överraskning efter jul så jag kan ändå inte säga att Lindome är en besvikelse de har 25p som nykomling och förra året hade de hängt kvar med bra marginal. Alingsås näst sista plats är såklart största besvikelsen i år, finns egentligen ingen bortförklaring för har man bara tagit 4 p mot Lindome , vänersborg och Marstrand som de figtades med så åker man ju ur, inget snack om det. Flera faktorer har ju gjort så laget åkt ur, jag anser att de inte haft klara kedjor utan bytt runt för jäkla mycket så de inte fått trygghet och lärt sig spela ihop bra, sen har spelarna inte tagit vara på chanserna utan missat för många lägen och det straffar sig. Lerum trodde jag skulle vara med i toppen men de har varit för ojämna och gjort för lite mål.

Lidköping höll undan och har bästa laget inget snack om det. 7-h, TT, Pixbo har ungefär gjort som man kan förvänta sig, kanske ändå att Pixbo kunde legat lite högre men de har inte haft samma lag hela tiden heller, å andra sidan hade de med Delborn och några andra SSL spelare då och då vilket jag tycker förstör serien och det är orättvist för att lagen får möta olika lag. Tror alla håller med mig.

I veckan ska det bli lite summering av enskilda spelare, domare och tränare.

RSS 2.0