Liveblogg period 1 Elitseriekval, Göteborg - Lockerud!

Vi ger oss redo för en lineup och intro, hallen släcks ned och Lockerud är på plan nu, vi väntar på hemmalaget. Bortalagets klack hörs mycket och är klart starkast nu får se om Göteborgs klack kan svara. Nu vaknar publiken när hemmalaget löper in och lamporna tänds, vi har fullsatt i hallen. De gula (domarna är ) Magnus Dandanell och Martin Envall.

Gästande Lockerud startar alltså med målvakt Stina Persson, backar Malin Ekström och Evelina Eklind,forwards Mario Neiminen, Linda Söderberg och Amanda Pesonen.

Sandra Hellström, backar Sandra Svensson, Caroline Bergus, forwards Nina Olsson, Jenny  Albin och Carolina Jönsson. 

Klart för tekning, nu kör vi!

Period 1.

Första bytet och Göteborg gör precis som Sundell tidigare sade och ligger på högt upp i banan.
Skott utanför av Lisa Bergström i hemmalaget men utanför.

Mååål. 0-1, tilltrasslag situation framför målet och Göteborg får inte bort bollen. Karin Didriksson målskytt, ass Jenny Lundman. redan efter 1 minut.

Hacket: Där ser man hur fysiken kan spela roll.

Skott fårn Amanda Pesonen i Lockerud efter 1:40 när hemmalaget skjutit i täck och Lockerud kom 3 mot 2, bra räddning av Hellström i hemmakassen.

Lockerud farliga andrakedja med Ekroth, Lundman och Pesonen skapar ett frislag men skottet täcks undan.

Hacket: Jävla hawaii, mycket missade passningar och Lockerud ser lite starkare ut. Ibf ser nervösa ut.

Bra skott av Göteborgs Sandra Svensson tid 4:30

Jenny Dohsé i Göteborg håller sig framför kassen och styr sånär in kvitteringen.

Lockerud slarvar och Göteborg får 2 mot 1 läge men Nina Olsson får inte ens iväg skottet, Göteborg ser inte alls hemma ut på parketten, de borde ju ha tränat där i veckor tycker man när de vet att de inte får kvala i Torpa.

Jenny Lundman skjuter ett direktskott i slotte på en fin pass från Ekeroth men Hellström räddar bra, Hellström som fick en tuff start med ett mål i baken redan i första spelminuten.

Sandra Blomqvist gör en bra prestation när hon bågar runt sin back och skjuter ett bra skott men återigen är Hellström ivägen.

8:27 frislag för Göteborg mitt framför mål. Caroline Bergus sköt själv rätt i muren men tog också returen som gick ut till ännu en retur men Stina i Lockerud räddade.

Lockerud är klasser bättre, Göteborgs chanser kommer på slump men Lockerud vet var de har varann och får mycket bättre lägen.

Dohsé avslutar med en bra backhand som går över, bra chans och bra av Dohsé i Göteborg.

Bra chans av Jenny Albin i Göteborg som är nära o göra mål på den berömda köksvägen.

Ekroth i Lockerud får friläge men bollen rinner iväg från henne.

Sandra Svensson i Göteborg bågar men skottet går utanför, nu får allt Göteborg träffa målet, för många missar, Lockerud är bra offensivt men defensivt är de riktigt slöa hemmåt.

Hacket. Fortfarande mycket hawaii. Skotten måste bli bättre för Göteborg.

Stolpskott av Nina Olsson när hon fått ner Stina i Lockerudskassen, oturen grinar Göteborg i ansiktet nu de behöver verkligen ett mål för nu har nervositeten släppt.

Indianare av Sandra Svensson som spelar bollen till Linda Söderberg som skjuter men Hellström kommer långt ut och räddar mycket bra.

Ännu en indianare, denna gången av Albin och igen fick Söderberg bollen men skottet gick utanför.

Göteborg går upp men inte tillräckligt enligt mig för istället ger de yta utan resultat för Lockerud starka powerforwards.

Jätteskott i hjälmen av Sandra Svensson som sköt så det hördes till Alingsås.

Nina Olsson testar Stina Persson i Lockerud med ett markskott men Stina räddar och har börjat mycket bra i bortamålet.

Bra backskott av Caroline Bergius.

Lockerud fick ett frislag framför mål men lade den bara rätt i muren, inte så genomtänkt.

2 min återstår av första perioden och fortfarande 0-1

Jätteskott mot krysset av Sandra Svensson som har visat sig vara riktigt bra offensivt när hon kommer upp i skottläge, denna gången fick Stina Persson ut vänsterhanden och räddade, matchens räddning helt klart.

Skott 12-6
Hacket: Summering, Lockerud har fått matchen dit de vill och Göteborg får ta mycket avslut utifrån.

David: Jag undrar om Göteborg skulle få ut mer av att backa hem och locka upp gästerna i banan för att på så sätt få mer utrymme för sin snabbhet, tja vi får se.

Vi återkommer när period 2 ska börja om det inte är några frågor från er läsare.

Micke. Uppspelen har inte funkat bra för Göteborg, flera klockrena indianare men i övrigt försöker de få klassiska uppspel ned i hörn och sen köra från hörnen vidare. Vassaste chanserna har kommit på kontringar. Båda lagen spelar med 2 backar brett för det mesta. Lockerud spelar mer i slottet och mer på direktpassningar, Göteborg har haft några sådana lägen, men Lockerud är det mer spelande laget.

Kommentarer
Postat av: Micke S

Information till David , 1-1 mellan MAIS och Sirius, 1-1 efter 17 min spel. Hur fungerar lagens olika uppspel i matchen hos er, kan man se ett uppspelsmönster och klara direktiv?

2009-03-15 @ 17:35:11
Postat av: Micke S

Vad säger du Hacket, jämför "vårt Älvstranden" med dagens lag på banan, vad tror du?

2009-03-15 @ 17:47:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0