Hedersomnämningar, mvp/team div 2 2008/2009!

Börjar med viktigaste spelare i varje lag, fler kommer i helgen.

IBK Lidköping. Robert Olausson
Motivering: I ett lag med många bra spelare så bidrar han ändå med hela 64p på 20 matcher om det stämmer i ida systemet och en bra poängplockare avgör många jämna matcher när någon med det lilla extra kliver fram.

Stenungsunds IBK. Pauli Kobalej
Motivering: En grymt stabil målvakt som har en av seriens högsta "lägstanivå", blev lite lurigt formulerat men tror alla fattar vad jag menar, rutinerad & placeringssäker.

IBK Tygriket 99: Robert Nilsson
Motivering: Även där tar jag målvakten, släpper minst i serien och det ger trygghet till hela försvaret som kan spela på rätt sätt och våga släppa skotten och ta passningarna. Ruskigt bra högstanivå och fina utkast.

IBK 7-Härad: Christian Olausson
Motivering: I hård kamp med Kettil väljer jag Olausson, han gör det oväntade och är lite lagom provocerande så motståndarna lägger mer fokus på honom så de andra får mer utrymme, grymt bra en mot en och en avig spelstil samt ett rappt skott som oftast träffar målet. Minskar utvisningsminuterna nästa år så kommer han nå en nivå till i sitt spel.

IBF Göteborg: Rickard Alexandersson
Motivering: Hade Örneflo spelat hela säsongen så kanske han hade vunnit men jag tycker Alexandersson är en komplett center, jobbar hårt för laget och bidrar mycket offensivt, han gör sina kedjekamrater bra på ett enkelt sätt, kan nog utvecklas ännu mer nästa år och bli en av seriens bästa då.

FBC Lerum: Michael Andersson
Motivering: När utespelarna sviktat och inte producerat mål förräns i seriens elfte timme så har i alla fall sista utposten "Micke" varit stabil, har en grymt bra högstanivå och när han höjer sin lägstanivå så kommer Pixbo höra av sig igen till Lerum. Tycker han har blivit lite snabbare i sidled i år jämfört med förra året då det kunde vara lite segt ibland. En otroligt trevlig kille utanför plan dessutom.

Pixbo Wallenstam IBF: Johan Jihde
Motivering: De har en hel drös med unga spelare som är riktigt bra, men viktigaste spelaren är ändå "härföraren", Jihde går in och visar var skåpet ska stå och lär killarna vad inställning och hårt arbete betyder. Något som unga "talanger" lätt glömmer av men är det viktigaste om man ska nå hela vägen fram. 24p är helt okay för en spelare som spelat både back och center som jag sett kanske även forward.?

Marstrand IBK: Joel Rauswall
Motivering: En komplett center, snabb, teknisk och ett bra skott. Tyvärr hade han inte sin bästa dag när jag kollade men vad jag hört från alla håll så har han varit genomgånde deras bästa spelare och det är orättvist om jag inte ger honom det för har man producerat 56 p i ett lag som var nära att åka ur så är man grymt viktig. Blir intressant om "unge" herr Andersson ger honom en match och lirar hela nästa säsong.

IBK Vänersborg: Andreas "Ante" Johansson
Motivering: Man märkte hur viktig "Ante" var när han lämnade VBG efter jul och laget förlorade ett gäng matcher (6?). Han leverer poäng (43 på 15 matcher) och kan dra på sig flera spelare för att ändå kunna leverera fina passningar och zorra in mål från i princip omöjliga lägen. Själv trodde jag vbg kunde åka ur när förlusterna kom en efter en men de tog sig samman och med Andreas tillbaka nästa år så kan laget sikta högre upp om de får en bredare trupp.

Lindome IBK: Håkan Peterson
Motivering: När laget vaknade till liv så var han rena rama "muren" i målet och gjorde några stormatcher när det som bäst behövdes. I ett lag som har seriens högsta medelålder visade Håkan på sina 38 år att man blir bara bättre med åren. Han har en "old school style" och kanske inte ser ut som ett "proffs" i alla lägen men han tar bollarna och det är ju det som räknas sen är det kul att se en målvakt som är så glad som han är och har så roligt på en innebandyplan.

Alingsås IBK: Johan Andersson
Motivering: Några kanske tycker detta är oväntat men när jag tänkt igenom ett tag så var han en av dem som gick in och krigade hårt för lagets existens. Han gjorde 2 mål (9+6 totalt) bl a i det viktiga derbyt mot Lerum borta och "väckte" laget när det såg som mörkast ut. Plumpen i år för Johan har väl i så fall varit botbänken, där han suttit lite för mycket och ett matchstraff mot TT borta men det slipper vi nog se i framtiden.

Warbergs IBF: Jimmy Thorén
Motivering: Visst några har gjort mer poäng men Jimmy gör också skitjobbet hemmåt och är en riktigt bra center som säkert hade kunnat fightas om en plats i Warbergs SSL´s trupps 3e femma utan att göra bort sig. Han säger själv att han lirar för det är kul och inte har den ambitionen men när han är på planen så visar han upp ett fint register av individuell teknik och ett bra skott samt arbetskapacitet.Johan Andersson var Alingsås viktagste spelare när det var många backar som var skadade och sjuka så klev han fram och visade vägen i flera av matcherna.

Flerr utmärkelsen kommer i helgen.

Kommentarer
Postat av: #44

Tackar! Alltid kul att få beröm för det man gör. Utvisningsminuterna sjunker. Hoppas att det håller i sig till nästa säsong. Tycker frotfarande att du borde starta en facebookgrupp för div 2vg ;)

2009-03-06 @ 20:56:03
URL: http://www.ibk7h.se
Postat av: David

Jag orkar inte det men du får gärna starta en så kan jag lägga upp lite bilder osv, ska bli skönt med bloggsemester några månader hehe.

2009-03-06 @ 21:47:16
Postat av: vbg

Laget förlorade 6 matcher i rad. Först 2 st med Andreas och sedan 4 st utan honom.

2009-03-07 @ 00:08:59
Postat av: Samson

"lagom provocerande"...sött. :)

2009-03-07 @ 11:43:26
Postat av: Fina bilder

http://ibf.proveno.se/IBF duktiga fotografer!

2009-03-07 @ 14:01:15
Postat av: johan

Hur kommer du följa kvalet till div 2? Kommer du besöka Lockerud eller Skövde när dem har hemmamatcher?

2009-03-07 @ 18:24:13
Postat av: David

I så fall blir det nog matchen i göteborg det är lite för långt att åka upp till skaraborg tror jag om jag inte har något där med jobbet. Men om någon ser den så skicka gärna en rapport..:)

2009-03-07 @ 19:14:25
Postat av: Anonym

Är de bäste målvakten i varje lag som blivit uttaget? :D

2009-03-09 @ 13:03:23
Postat av: David

hehe kan nästan tro det, men bästa spelaren i varje lag...:) klart att målvakterna syns mycket i och med att de har en utsatt position och är lagets viktigaste spelare.

2009-03-09 @ 13:22:56
Postat av: fb

Hej

Göteborgs viktigaste spelare, i en klass för sig lagkaptenen Peter Jakobsson. Han håller ihop laget på och utanför plan. Har svårt att se minus spelare som bästa spelare. En center måste ha en bättre defensiv!

2009-03-13 @ 09:17:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0