Förlust mot Lidköping!

Sista hemmamatchen för säsongen slutade med förlust. Efter att Lidköping varit grymt effektiva i första perioden och ryckt åt sig en 4-1 ledning tog vi över spelet i andra men den slutade 1-1.
I sista perioden gjorde vi 2 mål och gästerna 1. Det är synd att vi inte var med i första perioden och som vanligt var inte effektiva när det gällde. Allt som allt ändå en hyfsad match. Vi tackar vår publik för i år och önskar er välkomna nästa säsong. Målskyttar var denna match Victor Samson-Tvrdek, Anderas Lundell och Hampus Wedlin.

Nu har vi en match kvar mot redan nedflyttningsklara Sjöstad som i helgen vann i sudden mot Gs-86 och visade att de kämpar på även om de är avsågade.

Fredagsblunder!

I fredags var jag och Lisa i Halmstad och åt på Åhléns restaurang. När jag skulle hämta lite mer dricka så höll jag på att krocka med en som jobbade i restaurangen som körde ut ett brickställ och jag kläcker den smidiga kommentaren "-störst går först" och släppte förbi henne. Det jag inte tänkte på var att hon var ganska "storväxt" så jag fick snabbt rädda situationen med "-ja ett brickställ vill man inte krocka med", hon mumlade något och försvann sedan, hoppas hon inte tog illa vid sig men så kan det gå när man ska vara käck ibland.

Skönt att BWO vann i melodifestivalen, men Frida och hennes hiphopkille jaa suck, vad ska man säga. De 3 söta tjejerna (Caracola)i korta kjolar hade jag gärna sett i globen. :) Tror ärligt att BWO kan vinna i år, de var nära att slå Carola senast de var i final men i år går de nog hela vägen, de har en lagom klatchig låt som kan gå långt i en final. 

I innebandyn idag blev det förlust mot topplaget ibk Lidköping med 3-6 i en ganska hyfsad match. Mer om det senare. 

A trip down memory lane.

På vår hemsida http://www.pantern.com/ finns en hemlig sida fick jag nyss reda på och under den fliken finns de gamla klassiska tvspelen Pacman, Asteroids, Miniputt (minigolf) och Pingu som är lite nyare.

Jag kommer själv ihåg när man på 80-talets början satt hemma hos Mats som hade en pappa som jobbade inom data och han hade en spektrum dator hemma med det klassiska spelet Pacman. Det var efter det Mats blev en mycket populär kille att umgås med för många som inte brukade det. Själv så brukade jag ändå umgås med Mats lite då och då för vi delade det gemensamma intresset småsoldater och modellbygg med inriktning på flygplan, pansarvagnar och allt annat som har med krigsleksaker att göra. Det kunde lätt samlas 5-10 barn hos Mats för att testa på den "nya" flugan dataspelande. Visst fanns det arcadspel i bowlinghallen och liknande men detta var ju coolt att kunna koppla in på tvn hemma.


Dataspelandet kom mer igång på högstadiet när jag köpte en amiga 500 som var en grymt kul dator där spelen började bli ganska snygga jämfört med tidigare modeller som commodore 64 mm.

Att spela dataspel är ju något som dagens barn växer upp med och det är ju både på gott och ont. Minns ju själv att sitta hemma på sitt rum i flera timmar varje dag och spela tv-spel fanns ju inte på kartan när man var liten. Som tidigare sagt så var det en hel del strategispelande med småsoldater som man gömde lite överallt , Andreas Tönnerheims mammas rabatt var favoristället där man kunde bygga fina skyttegravar men det uppskattades inte av henne, då förstod man inte varför nu garvar man mest åt vilka idéer man kom på. 

En annan kul grej var hockeyturneringarna i bordshockey som vi hade på gården hemma. Martin Hedlund var några år äldre och han var grym på det kommer jag ihåg. Sitta i Björn Anderssons källare med Drago Vukovic och Erik Hjortstam och spela Risk i många timmar var också riktigt kul. Än idag skulle jag älska att lira risk om någon vågar ställa upp.

Det var också åren innan innebandy var mer än en skolidrott då vi istället hade hemmagjorde hockeyskydd och spelade hockey på gatan vet att Martin Hedlund hade gjort knäskydd av tidningspapper med läder runt, riktigt grymma knäskydd som var riktigt stora.
En kul grej är att jag fortfarande har kvar min gamla hockeyklubba jag fick när jag gick i 6an, tror att jag skulle kunna använda den än idag även om den kan vara lite för kort men vet att den var ganska lång för mig då.

Ja det var riktigt kul att växa upp i radhusområdet Arrendegatan i Alingsås, det var mycket jämnåriga barn i området och närhet till Mjörn och skogen där vi hade en bmx bana med hopp och liknande som idag tyvärr vuxit igen och försvunnit så man bara kan se resterna av de gamla kullarna.

Ja ibland är det kul att se tillbaka på vad man hittade på när man var liten/ung/yngre eller vad man kan kalla det. En fråga till dagens ungdommar/barn som kanske läser detta, spelar man fortfarande munk/burk? Vet ni vad det är? Det var riktigt kul minns jag i alla fall. Får se om någon vet vad det är skriv då i kommentatorsfältet, kan nog ta någon timme innan kommentarerna synd för jag måste godkänna dem för att slippa spam och omogen skit.

Until next time have fun, jag rekkommenderar helt klart att avsätta en kväll med att spela detta sällskapsspel RISK, jag antar alla utmaningar på det om det är någon som tror ni kan slå mig på det. :)

image93

Förlust mot Pixbo IBF!

Fredagsmatchen mot Pixbo blev tyvärr ingen rolig historia, vi hamnade i vår gamla vana med hyggligt spel men dåliga avslut och visst var Pixbos målvakt bra men bara 1 mål på 60 minuter är riktigt dåligt. Avsluten har varit vår svaga sida hela säsongen och vi får fortsätta köra mycket avslut på träningarna.

0-2 efter första perioden där det skapades chanser åt båda håll och 0-3 på resultattavlan efter andra perioden. I andra perioden hade vi spelat mycket bra i boxplay och var på gång men tyvärr kom en diagonalpass igenom och Pixbo kunde göra 3-0.
I 3:e perioden försökte vi köra på och tyvärr kom 4-0 istället när vi hade PP på en kontring. Peter Larsson gjorde mål för 3:e matchen i rad och det efter en fin raid på kanten och ett bra avslut. Vi tog ändå ut duktige Victor Wedlin i målet för att se om vi kunde putsa siffrorna samt att träna på 6-5 spel som vi inte varit riktigt vassa på än men som det oftast blir så blev det en strut i tom kasse för hemmalaget så det slutade 5-1. Spelmässigt var det en jämn match men Pixbo är ett lag som är snabbare och lite mer tekniskt överlag och de var skarpare i avsluten och kunde gjort mer mål om inte Victor i målet spelat bra.

Bästa spelare i denna matchen i Pantern var Vitor Wedlin, David Ricklund & Hampus Wedlin.

Vippare i Varberg!

Var i onsdags i Varberg och såg hemmalaget WIC piska upp AIK ganska lätt faktiskt.¨

Blev medbjuden dit av min kompis Micael Svensson (http://www.amazingfloorball.com/) som jobbar på innebandygymnasiet i Borås. Han känner Niklas Wilhelmsson i Warberg och hade bjudit Micael med 1 kompis till deras sponsorkväll där man fick underhållning och fika med grymt goda räkmackor. Upplägget var att de hade en sponsor som fick berätta lite om sitt företag och sedan berättade huvudtränaren Isac Carlsson i Warberg lite om läget i laget och planen för att vinna matchen osv, han verkade mycket sympatisk och ödmjuk, sätter Warberg jobbar på var grymt proffisgt och jag snappade upp en hel del vi i Pantern kan ta efter i vårt sätt att jobba. Tack Micael för jag fick hänga på det var grymt kul.

Jag har själv varit och sett på innebandy i Varberg många gånger, tror det kan vara runt 6-7 gånger tror jag och det bästa är att Warberg har alltid vunnit och det har alltid varit bra underhållning och bra drag på publiken. Denna gång var det 2236 st i publiken och som vanligt ett grymt bra intro med nedsläckt och grym musik, många klubbar kan lära av Warberg för denna inramning var grymt bra och jag hoppas alla som älskar innebandy någon gång åker ner till Varberg för att få lite inspiration. Jag kan säga så här att många unga talanger borde åka ner och få sig en tankeställare vad det handlar om att träna hårt för, för utan hårt arbete kommer man aldrig till den nivån även om man som junior/pojk/flick är en poängkung eller lagets stjärna. Jag tror de flesta spelare i Warberg kan skriva på att allt slit är värt det när de löper in på sin hemmaplan inför över 2000 fans. Nu till matchen.

Warberg började mycket bra och spelade snabb innebandy med mycket diagonalpass och mängder med avslut och de brännde en del samtidigt som AIKs målvakt var bra men 1-0 kom genom den fd Mora spelaren Magnus Danielsson.  Sen drabbades gästerna av en utvisning och det var spelaren som ser ut som en "vilde" Örjan Skogström som låste klubban när han inte hängde med de snabba hemmaspelarna. 2-0 kom som ett brev på posten i pp efter en bombardering av aik kassen. Jim Carestam spelade bollen till Boråskillen Martin Emanuelsson som stänkte dit 2-0.

I andra preioden hann vi inte ens sätta oss innan Warberg gjort 3-0 och det var återigen Danielsson som gjort målet, såg det tyvärr inte. Jim Carnestam har ett grymt bra dragskott och satte 4-0 och i det läget såg det ursäkert ut men innebandy är innebandy och man ska inte räkna ut något lag, speciellt inte AIK med en hel landslagsfemma eller fd i alla fall är några av dem. AIK fick spela PP men var uddlösa.

I tredje perioden fanns inte mkt att glädjas åt om man är AIK fan, hittills hade gästerna knappt hotat hemmamålet vid mer än några sporadiska halvchanser och mest missat de bollar som dykt upp framför kassen. 5-0 kom tidigt genom Emanuelsson igen och han visade upp härlig speed och teknik. AIK fick putsa siffrorna när Jihde fiskade upp bollen och serverade Conny Westerlund en macka där han stod helt fri framför mål och lade snyggt in den, Westerlund som såg väldigt otränad ut och det var det fler AIKare som gjorde. De kanske åt lite för mkt i jul men mot snabba spelare som Warbergs är dem helt chanslösa, hade jag varit coach och mött AIK hade jag försökt få AIKarna att hamna i så många löpdueller som möjligt. Conny Westerlund gjorde också 2-5 några minuter senare också det i slottet när hemmalaget slarvat.
Jim Carestam tog bort att spänning som kunde smygit sig in när han några minuter senare gjort 6-2. Warberg fick sedan straff sedan Emanuelsson gjort en snygg sak med bollen där han bakom målet på ett zorroliknande sätt försökt lyfta bollen i mål och fick ett slag på klubban när han nästan lyckats, det blev straff och "bult" fick chansen.
Nägra finter vänster och höger och sen en backhand som inte direkt var imponerande tog Pekka Nieminen ganska lätt faktiskt. Det blev istället 2 min pp och Magnus Svensson fick äntligen göra mål, jag räknade att han tidigare hade haft kanske 6-7 klara målchanser men bollen hade studsat över hans klubba eller också hade han missat målet helt enkelt men i slottet på ungefär samma ställe som han satte segermålet mot Finland i VM senast så var han ursäker, ett snyggt mål helt enkelt. AIK fick putsa siffrorna till 3-7 med 30 sekunder kvar och fick ändå oavgjort i sista perioden men utan att vara partisk fast jag är Wic supporter så ska AIK vara glada att de inte fick mer stryk än 7-3 denna match.

AIK såg tunga och orörliga ut och hade fasligt svårt att rå på Warberg, de ställde upp 2-1-2 och ändrade sen till deras gamla 2-2-1 men de kunde aldrig stoppa Wics uppspel och fick mest jaga boll. Nä för AIKs del så borde dem slänga ut de gamla gardet och ta in unga snabba tekniska spelare, har hört att det finns ett gäng i Odelberg och GAIK Väsby mm. För jag tror AIK kommer ryka snabbare än snabbast när det väl blir slutspel.

Warberg däremot blir en guldkandidat och vad jag sett i år både live och på tv så finns det inget lag som kan hota dem, men det klart i en final kan allt hända men av flera matcher lär de inte förlora, de har dessutom många spelare som är heta och inte bara en bra femma som många av de andra elitlagen, de har dessutom "vinnarskallar" och en klubb som är en vinnarklubb, vissa klubbar är det vissa kommer aldrig bli det som t ex Dalen. Jag trodde att nu jäklar i år kan dem gå långt med det laget dem har men nej, de har varit en grym besvikelse och jag undrar om det varit någon annan tränare än Urban Karlsson (också sportchef i klubben) så hade den tränaren nog fått gå när man lagt ner så mycket resurser på värvningar som Hofbauers & hemvändaren Bodén mfl, men det klart det är ju knappast så att man sparkar sig själv eller?

Tyvärr så verkar det också som att Färjestaden åker ur och det är synd, hade hoppats på att Järfälla äntligen åkt, klubben som har mindre publik än många div 1 lag borde försvinna så vi får de bra publiklagen i högsta serien.

Gå på innebandy i Varberg rekkommenderas, det är ljusår bättre än att se sömnpiller som Pixbo mfl, Warbergsfansen in action.

image92

Bild från http://www.warbergic.se/

Suddenseger mot GS.

Matchen mot GS-86 blev en målrik historia där det återigen i vår sport går mycket snabbt och gränsen mellan underläge och överläge kan gå på bara några få sekunder vilket gör innebandy till världens roligaste sport.

Vi började matchen på 3 fulla kedjor och 4 backar där Andreas Larsson gjorde debut i a-laget som back efter några veckors bra träningar och bra matcher i reservlaget var det dags att visa att han håller för div 2.
Machens första period var väl ingen höjdare som går till historien men den slutade 1-1 efter mål i pp av Tommie Lundgren på en fin pass av Henrik Djurvall.

I andra kliver Hampus Wedlin fram och gör 2-1 på egen hand mycket snyggt. Sedan gör gästerna 2-2 och 3-2 och vi ligger under inför sista.

Vi går ner på 2 femmor och spelar bättre och skapar mycket chanser. Tommie Lundgren gör 3-3 och Andreas Larsson får näta i sin debut på ett snyggt direktskott på fint samspel med Hovemyr. 5-3 gör Tommie och 6-3 Peter Larsson som bara spelade lite i 3:e perioden och visar att även storebror Larsson kan göra mål, båda målen var Andreas Lundell framspelare, målet kom med 3.5 minut kvar av matchen och då kändes det avgjort. Men 3 snabba mål och GS hade kvitterat till 6-6 med 37 sekunder kvar. In med stekhete Tommie, Lundell, Hoven, Djurvall och Hampus och full fart frammåt beordrades och det tog 14 sekunder sen smällde Djurvall in 7-6 och man såg GS ledares min och den såg inte glad ut om man säger så efter en makalös upphämtning så måste det kännas tungt för dem. Men gästerna gav inte upp utan tog ut sin målvakt och slängde in en boll framför vårt mål och fick slå och slå och bollen gick in i tumultet och det slutade 7-7 på tavlan efter 60 min.

Inför sudden så skulle vi köra på offensivt och Victor Samson fick en 2a för protest så kunde vi bryta och Tommie göra sitt 4e mål för dagen och vi fick en välförtjänt extrapoäng, slutreultatet blev 8-7.

Det var otroligt gött att vi kunde göra så många mål frammåt. Påminus sidan så ska vi såklart inte släppa in så många mål och dödat matchen i slutet men i innebandy går det snabbt. Var ändå gött att få 2 poäng och få känna glädje efter en match.

Onödig förlust mot Stenungsund!

Var själv borta på grund av arbete men efter en fin fin första period och ledning 4-1 ska man inte tappa (slutresultat 4-6) mot ett svagt lag som Stenungsund men allt är möjligt i sportens värld. 3 backar stod för målskyttet Peter Larsson 2 st och Hampus Wedlin 1 och forwarden Henrik Djurvall 1.

Kan inte säga mer än att våra forwards behöver komma igång med målskyttet. Första perioden får man ta med sig till nästa helg.

RSS 2.0