Vippare i Varberg!

Var i onsdags i Varberg och såg hemmalaget WIC piska upp AIK ganska lätt faktiskt.¨

Blev medbjuden dit av min kompis Micael Svensson (http://www.amazingfloorball.com/) som jobbar på innebandygymnasiet i Borås. Han känner Niklas Wilhelmsson i Warberg och hade bjudit Micael med 1 kompis till deras sponsorkväll där man fick underhållning och fika med grymt goda räkmackor. Upplägget var att de hade en sponsor som fick berätta lite om sitt företag och sedan berättade huvudtränaren Isac Carlsson i Warberg lite om läget i laget och planen för att vinna matchen osv, han verkade mycket sympatisk och ödmjuk, sätter Warberg jobbar på var grymt proffisgt och jag snappade upp en hel del vi i Pantern kan ta efter i vårt sätt att jobba. Tack Micael för jag fick hänga på det var grymt kul.

Jag har själv varit och sett på innebandy i Varberg många gånger, tror det kan vara runt 6-7 gånger tror jag och det bästa är att Warberg har alltid vunnit och det har alltid varit bra underhållning och bra drag på publiken. Denna gång var det 2236 st i publiken och som vanligt ett grymt bra intro med nedsläckt och grym musik, många klubbar kan lära av Warberg för denna inramning var grymt bra och jag hoppas alla som älskar innebandy någon gång åker ner till Varberg för att få lite inspiration. Jag kan säga så här att många unga talanger borde åka ner och få sig en tankeställare vad det handlar om att träna hårt för, för utan hårt arbete kommer man aldrig till den nivån även om man som junior/pojk/flick är en poängkung eller lagets stjärna. Jag tror de flesta spelare i Warberg kan skriva på att allt slit är värt det när de löper in på sin hemmaplan inför över 2000 fans. Nu till matchen.

Warberg började mycket bra och spelade snabb innebandy med mycket diagonalpass och mängder med avslut och de brännde en del samtidigt som AIKs målvakt var bra men 1-0 kom genom den fd Mora spelaren Magnus Danielsson.  Sen drabbades gästerna av en utvisning och det var spelaren som ser ut som en "vilde" Örjan Skogström som låste klubban när han inte hängde med de snabba hemmaspelarna. 2-0 kom som ett brev på posten i pp efter en bombardering av aik kassen. Jim Carestam spelade bollen till Boråskillen Martin Emanuelsson som stänkte dit 2-0.

I andra preioden hann vi inte ens sätta oss innan Warberg gjort 3-0 och det var återigen Danielsson som gjort målet, såg det tyvärr inte. Jim Carnestam har ett grymt bra dragskott och satte 4-0 och i det läget såg det ursäkert ut men innebandy är innebandy och man ska inte räkna ut något lag, speciellt inte AIK med en hel landslagsfemma eller fd i alla fall är några av dem. AIK fick spela PP men var uddlösa.

I tredje perioden fanns inte mkt att glädjas åt om man är AIK fan, hittills hade gästerna knappt hotat hemmamålet vid mer än några sporadiska halvchanser och mest missat de bollar som dykt upp framför kassen. 5-0 kom tidigt genom Emanuelsson igen och han visade upp härlig speed och teknik. AIK fick putsa siffrorna när Jihde fiskade upp bollen och serverade Conny Westerlund en macka där han stod helt fri framför mål och lade snyggt in den, Westerlund som såg väldigt otränad ut och det var det fler AIKare som gjorde. De kanske åt lite för mkt i jul men mot snabba spelare som Warbergs är dem helt chanslösa, hade jag varit coach och mött AIK hade jag försökt få AIKarna att hamna i så många löpdueller som möjligt. Conny Westerlund gjorde också 2-5 några minuter senare också det i slottet när hemmalaget slarvat.
Jim Carestam tog bort att spänning som kunde smygit sig in när han några minuter senare gjort 6-2. Warberg fick sedan straff sedan Emanuelsson gjort en snygg sak med bollen där han bakom målet på ett zorroliknande sätt försökt lyfta bollen i mål och fick ett slag på klubban när han nästan lyckats, det blev straff och "bult" fick chansen.
Nägra finter vänster och höger och sen en backhand som inte direkt var imponerande tog Pekka Nieminen ganska lätt faktiskt. Det blev istället 2 min pp och Magnus Svensson fick äntligen göra mål, jag räknade att han tidigare hade haft kanske 6-7 klara målchanser men bollen hade studsat över hans klubba eller också hade han missat målet helt enkelt men i slottet på ungefär samma ställe som han satte segermålet mot Finland i VM senast så var han ursäker, ett snyggt mål helt enkelt. AIK fick putsa siffrorna till 3-7 med 30 sekunder kvar och fick ändå oavgjort i sista perioden men utan att vara partisk fast jag är Wic supporter så ska AIK vara glada att de inte fick mer stryk än 7-3 denna match.

AIK såg tunga och orörliga ut och hade fasligt svårt att rå på Warberg, de ställde upp 2-1-2 och ändrade sen till deras gamla 2-2-1 men de kunde aldrig stoppa Wics uppspel och fick mest jaga boll. Nä för AIKs del så borde dem slänga ut de gamla gardet och ta in unga snabba tekniska spelare, har hört att det finns ett gäng i Odelberg och GAIK Väsby mm. För jag tror AIK kommer ryka snabbare än snabbast när det väl blir slutspel.

Warberg däremot blir en guldkandidat och vad jag sett i år både live och på tv så finns det inget lag som kan hota dem, men det klart i en final kan allt hända men av flera matcher lär de inte förlora, de har dessutom många spelare som är heta och inte bara en bra femma som många av de andra elitlagen, de har dessutom "vinnarskallar" och en klubb som är en vinnarklubb, vissa klubbar är det vissa kommer aldrig bli det som t ex Dalen. Jag trodde att nu jäklar i år kan dem gå långt med det laget dem har men nej, de har varit en grym besvikelse och jag undrar om det varit någon annan tränare än Urban Karlsson (också sportchef i klubben) så hade den tränaren nog fått gå när man lagt ner så mycket resurser på värvningar som Hofbauers & hemvändaren Bodén mfl, men det klart det är ju knappast så att man sparkar sig själv eller?

Tyvärr så verkar det också som att Färjestaden åker ur och det är synd, hade hoppats på att Järfälla äntligen åkt, klubben som har mindre publik än många div 1 lag borde försvinna så vi får de bra publiklagen i högsta serien.

Gå på innebandy i Varberg rekkommenderas, det är ljusår bättre än att se sömnpiller som Pixbo mfl, Warbergsfansen in action.

image92

Bild från http://www.warbergic.se/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0