Tidigt tips för div 1 s 2013/2014

Jahapp ni som följer Christians blogg "dam2an" har redan sett mitt tips där såhär ser det ut. Har inte tänkt så jättemycket faktiskt men tror inte på smålandslagen faktiskt om de inte dunderförstärkt. Huskvarna mötte vi i Göteborg cup när jag var med Hässelby och de mäktade väl inte med mer än 1 skott på mål på 22 minuter och även om Hässelby är ett topplag så borde man i alla fall få till lite mer i anfallsväg som Sportlife Kungälv fick och var klasser bättre. Nu var det cup o kanske inte hela A-laget som var med såklart men ändå.
 
Sävsjö tippar jag sist på grund av att de var sämre än Huskvarna i serien och Huskvarna näst sist då.
 
Olofström har levt farligt i några år nu och i år tror jag de åker ur, men de är bra på att överleva o vinna rätt matcher så fan vet där.
 
Malmö har ett jättebra ungt lag och vann dam jr smguld. Får de en bra start kan de bli topplag, men jag tror att div 1 nivån blir en chock och de får tufft mot fysiska lag som Engelholm, SödraDal samt organiserade lag som Hovshaga och Kalmarsund, samt även tufft mot lag med rutin som Älvstranden, Warberg, Fröjered, Olofström som alla har spelare som spelat flertalet år i div 1 o vet vad det handlar om.
 
Göteborg, ja de har många bra div 2 spelare och i en stor stad som Göteborg så droppar det alltid in lite nyinflyttat folk och Christian och Siverup har kontakter då de vart damtränare i många år så de lär nog få in lite rutin och spets i laget, dock tror jag de hamnar runt en 8e plats i år.
 
Grannen från sjön, Piraterna från Älvstranden tror jag får ett medelår, de har mkt rutin men snacket man hört är att de själva inte vill spela högre utan trivs rätt bra med o spela i div 1, förr kunde de fightas med Pixbo men de har bytt tränare ofta och inte fått en kontinuitet på ledarsidan, samt ifjol hade de väl bara Pernilla Wikström som var under 20 år och även de måste ju göra sin generationsväxling, de behöver ha in unga hungriga 90-talister och det nu. Har dock ett jättebra spelarmaterial på "pappret" men finns viljan att ge all tid för innebandyn? Jag är tveksam, de kan slå alla men åka på stryk lite här o där också.
 
Hovshaga är lite tvärt emot Älvstranden, ett jämnt lag där alla jobbar hårt och vad min personliga känsla är att alla kör hårt på innebandyn där.
 
Kalmarsund är ett lag jag gillar, spännande unga spelare som utvecklas och en förstalina som är topp i serien när de är i form.
 
Fröjered som jag själv tränade för 3 år sedan har kvar många av spelarna från min tid, 3 år har gått och för 3 år sedan hade i princip bara 2-3 spelare testat div 1 spel och nu har 15 åringarna blivit 18 år och lagt på sig några kilo muskler samt fått 3 värdefulla år i div 1. På pappret har laget nog aldrig sett så bra ut, dock tappar laget målvakterna Amme och Freja men om allt faller på plats kommer det bli 2 nya målvakter. Mer info senare om det. Men viktigaste för laget är att inte tappa in så mycket enkla mål, de måste sätta sin defensiv och ha lite mer tanke och inte spela så naivt som de gjort, jag slet mitt hår många matcher jag såg på grund av alla bjudmål de släppte in. FOKUS i 60 minuter och laget kan mycket väl bli topp 2.
 
SödraDal, ett lag som är jävligt jobbigt att möta, organiserade till max, gör du misstag äter de upp dig direkt. Kanske inte det roligast laget att kika på men som tränare myser man när man ser dem spela, inte en meter bjuds det på till motståndarna.
 
Engelholm då, ja det ryktas om spelartapp men inget jag kan vara säker på, hur många spelare brukar inte tveka i april om de ska spela för att vara hur sugna som helst när det drar igång i hall i början av Augusti? Engelholm är ett bra lag, de har matchvinnare och i sin region kan de plocka spelare från närliggande klubbar så de borde få lite nya spelare rätt så lätt.
 
Warberg då, ja de har tappat många, men har ändå många bra kvar, jag tror de vinner grundserien men ifjol hade de ett lag som kommit före många SSL damlag, ändå missade de att klå Sala hemma i sista omgången, 2 år i rad har de haft straffspark o bommat, i år ser inte laget lika starkt ut även om de får Hallgrens flickvän från Dalen så tror jag inte de når SSL nästa vår, de hade sin jättechans med vad jag skulle säga var det bästa dam div 1 lag som någonsin spelat när vi pratar på pappret då. Men en sak är säker, Wic lär kämpa på och lär inte ge sig i första taget.
 
Tabellen nedan tror jag blir så här då om man börjar från slutet.
 

12. Sävsjö

11. Huskvarna

10. Olofström

————————

9. Malmö

8. Göteborg

7. Älvstranden

6. Hovshaga

5. Kalmarsund

4. Fröjered

3. Södradal

—————————–

2. Engelholm

1. Warberg

 

Christians tips på hans blogg. (tränare för IBK Göteborg)

 

http://blogg.innebandymagazinet.se/dam2an/2013/06/27/experterna-ar-eniga-sa-har-slutar-div1-sodra/

 

 


pressklipp från Falköpings tidning.

Bild på tränartrion från vänster Mats Svensson(spelande ass tr), David Karlsson (huvudtränare) och Peter Varis (lagledare).
 
 

Bild från Falköpings tidning 2013-06-26
 
I tidningen stod det lite om hur vi ser på kommande säsong mm, kommentaren från mig är att serien div 2 Västergötland känns helt öppen och att vi i Falköping kan hamna allt från först till sist. Ska bli kul med innebandy igen i höst.

Tidigt tips för div 1 s 2013/2014

Christian på dam 2 blogg (innebandymagazinet) http://blogg.innebandymagazinet.se/dam2an/2013/06/26/bloggen-tar-pulsen-pa-en-vagabond-i-innebandyns-tjanst/
 
Skulle tippa div 1 och ville att jag också skulle köra ett tips, det är lite av hitta nålen i myrstacken o köra tips nu men va fan klart man hänger på. Ska tänka lite o laborera lite så släpper jag det ikväll eller imorgon torsdag. :)
 
 

Seger i premiärmatchen för Falköping mot Skara.

Matchen mot Skara började bra och efter första perioden ledde vi med 3-1 och allt såg mycket stabilt ut. I andra blev det lite rock n roll och Hawaiispel och den perioden slutade 3-3. I sista bestämde vi att nu räcker det med insläppta mål då vi har sagt att max 4 insläppta per match ska vara målet och sagt och gjort blev det så, sista perioden vanns med 4-0 och det var riktigt stabilt. Slutresultatet blev då 10-4.
 
Alla 3 femmorna levererade och defensiven satt mycket bra för att vara första gången vi testade det på match. Det är också lite ovant första gången man ska coacha ett nytt lag, många nya namn att lära sig men som tur är har Peter (lagledare) järnkoll på namn.
 
En bra träningsmatch mot ett Skara som saknade några spelare men ändå gav oss en bra kamp, de hade en mycket bra ung målvakt och de spelade smart i sitt kontringsspel tycker jag.
 
Bra domarinsats av Magnus och Calle, tack för att ni ställde upp.
 
 
Nu blir det träningar juni ut och sedan lite frivilliga träningar i juli för att i augusti köra 3 pass i veckan inne med fys ute.
 
matchfakta på.
 
http://www5.idrottonline.se/FalkopingsIBK-Innebandy/
 
 

Sommar och värme!

Var ledig i förra veckan tisdag till söndag och besökte Astrid Lindgrens Värld.
 
Mitt intryck.....Totalt överskattat och ett ställe där föräldrar sugs ut på pengar då de verkligen tar ockerpriser.
 
Missförstå mig inte, jag tycker inte jag är en snål farsa direkt, tvärt om, men om jag ska betala 1000 kr i entré för min familj då förväntar jag mig lite kvalité.
 
Vi såg 2 pippishower som var helt okej så sett men att sedan se "villa villerkulla" var rent pinsamt. 2 våningar o jättelitet hus. När ett ex antal tusen personer besöker stället så kunde de väl lägga ner lite mer på det. Det kändes som något de byggt upp på 3 timmar.
 
Sen kikade vi några minuter på en Madickenshow och de körde skämt som inte ett enda barn fattade kan jag lova. Njae mindre bra, underhåller man barn under 7 år som de flesta ändå var, keep it simple!!!
 
Jag ser fram emot Liseberg när jag börjar min ledighet, ska bara se till att inte åka under Gothia Cup då väntetiderna är galet långa. Dessutom älskar jag Liseberg själv, jag kommer aldrig växa ifrån det och mina barn hade jättekul ifjol och förmodligen ännu mer kul i år när de är 1 år äldre.
 
Innebandy då, tja jag och Mats och Peter kör på med Falköpings ibk i div 2 västra Götaland. Vi premiärspelar träningsmatch på tisdag, kan kalla det en testmatch för att se hur vårt nya speltänk sitter och ge oss tidiga svar på hur vi ska jobba vidare. Samma grej körde jag med Fröjered då vi träningsmatchade mot Lerum i juni/juli. Jag gillar att köra innebandy i maj/juni när jag tar över ett lag då aug-sept är på tok för kort försäsong enligt mig. Laget är ett härligt gäng, mycket ungt men ändå några 30 + spelare som får stå för rutinen vilket jag tycker är viktigt.
 
Vet inte hur mycket jag kommer hinna skriva om dam div 1 nästa år, men jag rekommenderar min vän Christian Svenssons blogg, han har kört en blogg med namn dam 2an och den finns på innebandymagazinet. Då han kommer ingå i ledarstaben i ibk Göteborg så kommer han skriva en hel del om div 1 och han kommer kunna se en del matcher då han säkerligen lär följa Älvstranden på nära håll. Så jag tycker Christian får bli min "arvtagare" nästa säsong, men något inlägg då och då blir det nog ändå.
 
Ha en skön sommar, ska uppdatera efter träningsmatchen mot Skara som är på tisdag, så onsdag kommer det nog upp ett inlägg och även om vi förlorar såklart.

Juni månad!

Jaha nu börjar sommarmånaden och den börjar på bästa möjliga sätt, fint väder och friska glada barn.
 
På tisdag kväll skriver jag troligtvis på ett nytt 2 års tränarkontrakt, det ska bli riktigt kul. Blev inte någon av de 2 klubbarna jag hade kontakt med utan en 3e där det inte handlar om någon flytt, något lägre division men ändå det som är viktigast för mig, ett intressant projekt som Zlatan sade om PSG. Kan väl inte säga att det är så mycket mer som är liknelse i de båda föreningarna. :)
 
Var på gång med Hässelby som jag var på cup med, men det verkar som det är större grej att flytta och dona än vad jag trodde från början. Även om man är meriterad inom det civila arbetet så är det stor konkurrens om arbetena. Testade och sökte 10-20 olika jobb i den regionen, fick 0 svar. Hur seriösa de företagen är som inte kan maila de som söker jobben kan man undra.
 
Jobb nr 2 var i en mellanstor stad i mellersta Sverige i en Allsvensk herr förening och även där sökte jag några jobb, 4 tror jag det var fick nada svar. Är det så att man är chanslös om man inte bor i den aktuella staden kanske?
 
Jaja så kan det vara, men det blir kul med ett tränarjobb på "hemmafronten" istället och betydligt mindre att fixa och dona med. Planerna är att dra igång direkt i nästa vecka och köra på hela juni och någon vecka i juli eventuellt, det blir både i hall samt ute parallellt.
 
 

RSS 2.0