Tidigt tips för div 1 s 2013/2014

Jahapp ni som följer Christians blogg "dam2an" har redan sett mitt tips där såhär ser det ut. Har inte tänkt så jättemycket faktiskt men tror inte på smålandslagen faktiskt om de inte dunderförstärkt. Huskvarna mötte vi i Göteborg cup när jag var med Hässelby och de mäktade väl inte med mer än 1 skott på mål på 22 minuter och även om Hässelby är ett topplag så borde man i alla fall få till lite mer i anfallsväg som Sportlife Kungälv fick och var klasser bättre. Nu var det cup o kanske inte hela A-laget som var med såklart men ändå.
 
Sävsjö tippar jag sist på grund av att de var sämre än Huskvarna i serien och Huskvarna näst sist då.
 
Olofström har levt farligt i några år nu och i år tror jag de åker ur, men de är bra på att överleva o vinna rätt matcher så fan vet där.
 
Malmö har ett jättebra ungt lag och vann dam jr smguld. Får de en bra start kan de bli topplag, men jag tror att div 1 nivån blir en chock och de får tufft mot fysiska lag som Engelholm, SödraDal samt organiserade lag som Hovshaga och Kalmarsund, samt även tufft mot lag med rutin som Älvstranden, Warberg, Fröjered, Olofström som alla har spelare som spelat flertalet år i div 1 o vet vad det handlar om.
 
Göteborg, ja de har många bra div 2 spelare och i en stor stad som Göteborg så droppar det alltid in lite nyinflyttat folk och Christian och Siverup har kontakter då de vart damtränare i många år så de lär nog få in lite rutin och spets i laget, dock tror jag de hamnar runt en 8e plats i år.
 
Grannen från sjön, Piraterna från Älvstranden tror jag får ett medelår, de har mkt rutin men snacket man hört är att de själva inte vill spela högre utan trivs rätt bra med o spela i div 1, förr kunde de fightas med Pixbo men de har bytt tränare ofta och inte fått en kontinuitet på ledarsidan, samt ifjol hade de väl bara Pernilla Wikström som var under 20 år och även de måste ju göra sin generationsväxling, de behöver ha in unga hungriga 90-talister och det nu. Har dock ett jättebra spelarmaterial på "pappret" men finns viljan att ge all tid för innebandyn? Jag är tveksam, de kan slå alla men åka på stryk lite här o där också.
 
Hovshaga är lite tvärt emot Älvstranden, ett jämnt lag där alla jobbar hårt och vad min personliga känsla är att alla kör hårt på innebandyn där.
 
Kalmarsund är ett lag jag gillar, spännande unga spelare som utvecklas och en förstalina som är topp i serien när de är i form.
 
Fröjered som jag själv tränade för 3 år sedan har kvar många av spelarna från min tid, 3 år har gått och för 3 år sedan hade i princip bara 2-3 spelare testat div 1 spel och nu har 15 åringarna blivit 18 år och lagt på sig några kilo muskler samt fått 3 värdefulla år i div 1. På pappret har laget nog aldrig sett så bra ut, dock tappar laget målvakterna Amme och Freja men om allt faller på plats kommer det bli 2 nya målvakter. Mer info senare om det. Men viktigaste för laget är att inte tappa in så mycket enkla mål, de måste sätta sin defensiv och ha lite mer tanke och inte spela så naivt som de gjort, jag slet mitt hår många matcher jag såg på grund av alla bjudmål de släppte in. FOKUS i 60 minuter och laget kan mycket väl bli topp 2.
 
SödraDal, ett lag som är jävligt jobbigt att möta, organiserade till max, gör du misstag äter de upp dig direkt. Kanske inte det roligast laget att kika på men som tränare myser man när man ser dem spela, inte en meter bjuds det på till motståndarna.
 
Engelholm då, ja det ryktas om spelartapp men inget jag kan vara säker på, hur många spelare brukar inte tveka i april om de ska spela för att vara hur sugna som helst när det drar igång i hall i början av Augusti? Engelholm är ett bra lag, de har matchvinnare och i sin region kan de plocka spelare från närliggande klubbar så de borde få lite nya spelare rätt så lätt.
 
Warberg då, ja de har tappat många, men har ändå många bra kvar, jag tror de vinner grundserien men ifjol hade de ett lag som kommit före många SSL damlag, ändå missade de att klå Sala hemma i sista omgången, 2 år i rad har de haft straffspark o bommat, i år ser inte laget lika starkt ut även om de får Hallgrens flickvän från Dalen så tror jag inte de når SSL nästa vår, de hade sin jättechans med vad jag skulle säga var det bästa dam div 1 lag som någonsin spelat när vi pratar på pappret då. Men en sak är säker, Wic lär kämpa på och lär inte ge sig i första taget.
 
Tabellen nedan tror jag blir så här då om man börjar från slutet.
 

12. Sävsjö

11. Huskvarna

10. Olofström

————————

9. Malmö

8. Göteborg

7. Älvstranden

6. Hovshaga

5. Kalmarsund

4. Fröjered

3. Södradal

—————————–

2. Engelholm

1. Warberg

 

Christians tips på hans blogg. (tränare för IBK Göteborg)

 

http://blogg.innebandymagazinet.se/dam2an/2013/06/27/experterna-ar-eniga-sa-har-slutar-div1-sodra/

 

 


Kommentarer
Postat av: JB

Vilka målisar ersätter i FIF då? Skvallra på bara:), annars så får man ju inte veta nått förrän i oktober eller så. FIFs hemsida är ju inte så aktiv precis.

Svar: Jag lovar att ta tag i FIFs hemsida lite, håller med dig Jocke att den vart bedrövlig. Ska se till att det händer något där i slutet nästa vecka förhoppningsvis. Bara lite papper som måste fixas, man är ju klar när allt är påskrivet och inte när nya klubben tycker det. :)
David Karlsson

2013-06-28 @ 00:49:33
Postat av: Lasse

Malmö FBC slog SödraDal i DM-finalen i våras ganska övertygande och fullt rättvist med 4-1 så jag tror inte chocken blir så stor..

Svar: där ser man, vi får väl se, vi kommer att tippa om inför seriestart då vi fått lite träningsmatch resultat och som jag skrev får Malmö en bra start så kan de gå bra i serien...
David Karlsson

2013-06-28 @ 13:36:31
Postat av: Anders

Ingen av värvningarna i Gbg är "nyinflyttat folk". Rutinerade pjäser samt unga lovande som presenterades långt före tränarna signade för klubben!! Kolla hemsidan för de har släppt nyheter titt som tätt!

Svar: Är silly season över än?
David Karlsson

2013-06-29 @ 18:15:58
Postat av: christian

Tror David menar att det kan droppa in lite mer spelare när studenter får reda på om de kommer in eller inte. Sedan kan jag bara säga att tränarna var klara långt långt innan det kom upp på hemsidan. Va de nu kan ha för betydelse i sammanhanget?

2013-07-07 @ 02:32:35
Postat av: Edberg

Till David.
Om man skjuter ett skott eller som ni 30 eller hur mycket anfallsspel man mäktar med på 22 min utan att göra mål, Spelar ju ingen roll om man inte gör några mål. så erat anfallsspel kan ju inte ha varit så jävla bra det heller

Svar: haha va fan, snabbt kommenterat måste jag säga den 30 augusti. Jag tar i alla fall tio ggr hellre ett bra anfallsspel än inget alls även om målen uteblir en gång. Lycka till i alla fall, jag tippar ni kommer toksist ihop med Sävsjö & Olofström men ni får väl bevisa att jag har fel. :)
David Karlsson

2013-08-30 @ 17:23:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0