5 av 8 rätt!

5 av 8 blev det igår på champ league, Inter såg riktigt bleka ut, hörde att Liverpool var ännu sämre.

Ikväll blir det att jkika på Vänersborgs herrlag mot Lerum i div 2. Ska bli kul o jämföra mot förra året o se om något av lagen gått framåt eller tappat.

Championsleaguekväll!

Ikväll blir det Championsleaguekväll på O´learys i Trollhättan med några jobbarkompisar, får se vilken match det blir men troligtvis Fiorentina mot Liverpool eller Barcelona mot Dynamo Kiev.

Tippar kvällens matcher här:

Champions League - Group E
15:25 September 29

20:45 Debrecen ? - ? Lyon 1-2

20:45 Fiorentina ? - ? Liverpool 2-3



Champions League - Group F
15:25 September 29

18:30 Rubin Kazan ? - ? Inter Milan 1-3

20:45 Barcelona ? - ? Dynamo Kyiv 4-2



Champions League - Group G
15:25 September 29

20:45 Rangers ? - ? Sevilla 0-2

20:45 Unirea Urziceni ? - ? Stuttgart 1-2



Champions League - Group H
15:25 September 29

20:45 Arsenal ? - ? Olympiakos Piraeus 4-3

20:45 AZ Alkmaar ? - ? Standard Liege 0-0


Får se om jag får in något ikväll!


Eftersom Rosten ska sluta tippa div 1 västra serien så lägger jag också ner det, jag är lite skrockfull och i och med att våra egna resultat gått åt skogen så slutar jag att tippa jag med och Redstarströjan lär jag aldrig mer ha på mig under en match det är en sak som är säker. Var ändå inte så bra på att tippa resultaten :)...



Förlust mot ett bra Nykvarn!

Nykomlingen Nykvarn visar att de inte kommer vara ett strykgäng nu när de tagit 4 p i de 2 första matcherna mot etablerade Skattskärr samt Vänersborg. Vi själva däremot får verkligen rycka upp oss för 1 enstaka poäng är inte mycket att hurra för. 3 mål framåt duger inte, dock 3 av backar är ju jättebra och 2 av 2 i powerplay är också bra. För andra matchen i rad gör vi mål med 6 utespelare, dock släppte vi ett också senare men det var en rensning som vi hade otur med.

Tror faktiskt få lag kommer åka till Nykvarn och vinna, mycket publik som stöttar sitt lag och tjejer som kämpar och sliter frenetiskt. Proffsighet ut i fingerspetsarna, det intrycket fick jag efter att ha besökt Nykvarn, det är bara o hoppas på fler sådana bortamatchern med bra arrangemang och mycket publik. Var lite rädd för man vet ju att det brukar vara närmast sörjande i Stockholmsregionen.

Slut 7-3 matchfakta på innebandy.se

Rättvist? Ja fanns inte så mycket att säga om det, vi var inte alls bra. Nästa vecka möter vi serieledarna Örebro, det gäller att alla är på topp då för det lär inte bli lätt. Tror som jag sagt tidigare att det kommer bli mycket jämna matcher i serien och att de flesta lagen kan slå alla på en bra dag. Hårt arbete gäller nu i veckan.

Roadtrip till förorten!

kl är strax 9 och det är dags att snart bege sig till samlingen och åka den långa resan till kringelstan södertälje. Har själv aldrig varit där, endast sett det lite från tåget till Stockholm så det blir en ny destination. Om all teknik (gammal laptop) fungerar så kommer jag lägga ut lite referat mm efter matchen mot Nykvarn ikväll runt 20-21 tiden.

Matchen ska liverapporteras på.

http://www.innebandy.se/templates/IDA/MatchInfo.aspx?id=8811&MatchID=349364&epslanguage=SV



Snälla liveuppdatera i ida, hur svårt kan det vara?

Linköping mot Örebro en jätteintressant match i damernas div 1 västra spelades ikväll fredag och man hade sett fram emot att slösurfa lite vid datorn o följa matchen men icke. Ingen liveuppdatering på nätet, himla trist faktiskt.

Fick rapport i alla fall att Örebro vände och piskade upp hemmalaget Linköping med hela 5-0 i sista perioden och matchen slutade 7-5 till Örebro, riktigt bra gjort. Starkt att vinna borta och kanske blir Örebro årets KANON i serien, 2 segrar mot 2 av lagen som hade topp 3 målsättning, riktigt grymt av dem och i nästa omgång får vi visa vad vi går för om vi ska ha en chans mot dem hemma i idrottshuset. Grattis till Örebro jag lyfter på hatten för er ikväll.

Linköping, nja bättre nästa gång med liveuppdatering eller är det så att internet inte nått till hålan Ljungsbro? :)


Vinst i träningsmatchen!

Det blev träningsmatch mot IBK Elfhögs p95 lag, de kan beskrivas som ett gäng individualister, kanske ville de showa lite extra för de för dagen mötte tjejer men vårt lagspel straffade dem hårt och vi vann matchen med 6-3. I matchen rullade vi på hela truppen som var tillgänglig 17+2 och jag tycker matchen gav ändå en del bra svar samt att vi i ledarstaben fick se även de som inte spelat så mycket. Matchen spelades med 3 x 20 rullande tid förutom 15 sista i tredje som var effektiv på grund av tidsbrist. Tycker ändå det var en bra skalp att vinna mot pojklaget och för deras del blir det nog att gnugga på med lite försvarspel samt passningsspel för det var inte något imponerande.

Det bjöds på tuffa tag från båda håll speciellt i slutet av matchen, en kul kommentar på läktaren från det äldre juniorlaget som skulle träna efteråt var -"va leder tjejerna, va fan?", oväntat med andra ord för grabbarna. Det var kul med en match mitt i veckan istället för en träning i en annan hall nu när vår hemmahall varit upptagen för invigning av nya Arenan för bandyn, jäkla dumt för oss men vi får i alla fall vår träning imorgon i Wargön.

Tack till Elfhög och domarna för matchen.

Målskyttar för dagen var.

Belinda Johansson 2
Ximena Pettersson 2
Frida Gran 1
Maria Pettersson 1


Hemsidekollen div 1 västra!

Då har man roat sig i en timme med att surfa runt och läsa lite matchreferat från helgens premiär, hittat bra referat på alla hemsidor utom KÖPINGS där står det INGET OM MATCHEN ALLS, RIKTIGT DÅLIGT, kanske det är för de förlorade sådant har man ju sett mycket genom åren lag som alltid skriver ref när de vunnit och sen när de förlorat inte ett ord.
Kanske är det bara omständigheter som gjort detta vad vet jag, hoppas på bättre nästa gång!

Ska tippa nästa omgång nu!

2009-09-25


Linköping IBK - Örebro SK IBK Se matchinfo
2009-09-26


Surte IS IBK - Skattkärrs IK Se matchinfo
IFK Kumla IBK - Pixbo Wallenstam IBF Se matchinfo
Köpings IBF - Marstrands IBK Se matchinfo
2009-09-27


Nykvarns IF - IBK Vänersborg Se matchinfo


Jaha på fredag så är det en toppmatch med Linköping som ska hemmaspela mot Örebro, tja svårtippat men Linköping måste ju vinna hemma annars har de inte i toppen att göra så de får tipset med 6-2, de har en bra målvakt som är svårforcerad samt att de säkert fått ordning på sitt spel bättre än i premiären och de slipper resa en halv dag, men Örebro vet man ju inte heller vad man har så lite lurig match ändå.

Surte mot Skattskärr. Tror på tight o tufft 3-3, varför inte egentligen?

Kumla mot Pixbo. 2-5 Pixbo är klassen bättre och rapporterna från Kumlas premiär (spinoer på läktaren) säger att de inte imponerade fast de slog Marstrand.

Köping mot Marstrand, 2 lag som förlorade i premiären och nu blir det en viktig match för att inte hamna i bottenträsket så jag tippar hemmaseger med 5-3.

Nykvarn mot oss i Vänersborg, svårtippat men är optimist ändå och tror vi kniper en tight seger med uddamålet så tips 3-4.

Spontant så känns det nog lite som att i denna serien så kommer det vara mycket jämna matcher och viktiga suddenpoäng kan i slutet avgöra, hittils 3 oavgjorde på 5 matcher i premiären och det kommer nog vara mycket så hela säsongen så det gäller att ha tungan rätt i mun o hålla siktet rätt inställt även när man är sliten efter 60 minuter.

Kul att det i premiäromgången dömdes hela 6! straffar på 5 matcher, (samtliga bommades är också värt att notera), den i vår match kändes klockren efter slag på klubban i rent skottläge men har hört lite konstiga förklaringar i några av de andra matcherna, men spontant ändå bra av domarna att våga ta straff om det är en målchans. Jag hoppas domarna i damettan håller en nivå där man faktiskt får använda kroppen och att det inte petas och blåses i parti och minut för det är ändå faktiskt ett lag som ska kvala till ELITSERIEN i vår division och där smälls det på i alla lägen.

Träningsmatch onsdag för damlaget!

Vi möter en hemlig motståndare i grannstaden Trollhättan imorgon onsdag istället för att träna i en dålig hall när vår egen är upptagen. Det kommer bli riktigt tufft motstånd och en bra genomkörare inför helgens söndagsmatch mot Nykvarn, det vi behöver slipa på är att sätta dit avsluten men också att hålla igång försvarsspelet.

Kommer ett kort referat onsdagkväll eller torsdagkväll. Vi tackar våra motståndare som ställde upp med kort varsel.

Tipsen i premiären var ju lite blandad kompott, fick ändå faktiskt helt rätt på Skattskärr mot Nykvarn som jag tippade 3-3. att hemmalaget vann i sudden känns mindre viktigt. :)

Marstrand mot Kumla hade jag också x i 4-4, stod länge 3-3 men rutinen avgjorde och gästerna vann med 5-3.

Pixbo och Surte spelade oavgjort 3-3 och även om jag hade det lite på känn trodde jag ändå Surte skulle vinna med 5-3 så inte så långt bort men ändå inte rätt.

Vi själva mot Linköping, tja 6-3 blev det inte, utan 4-4 och 4-5 i SD så där var jag helt fel ute, men jag vågade i alla fall tippa Rosten hehe..:) (internt skämt där för de som inte är med)

Örebro mot Köping, omgångens miniskräll där bortalaget som var lite kaxiga med en hög målsättning kom ner på jorden direkt med en 5-2 i baken, där hade jag inte många rätt Örebro vann och jag hade 2-2 och 2-3 i SD, så helt fel med andra ord.

Passar på att tippa nästa omgång lite senare ikväll ska bara tänka till lite först hehe.


Även "skitmålen" räknas!

Det bra var att vi spelade ut Linköping i 2 perioder, det dåliga var att vi tyvärr slarvade bort segern i tredje perioden genom att bjuda på några enkla mål men det är innebandy i ett nötskal.

Period 1 slutar 0-1 och det är otroligt hur många chanser man kan ha utan att göra mål, det var nog det värsta jag sett skott överallt och en målvakt i Linköping som stod i vägen och gjorde inte hon det så var det en back eller en av oss som fick bollen på sig. Linköpings mål var ett skott från kanten som letade sig in, inget skitmål utan de kom senare. Vi har bland annat 2 powerplay samt missar straff,normalt gör vi 2 mål på de chanserna

Period 2 så trycker vi på hårt och när målen väl kom så var det vi som gjorde dem. Ida i powerplay och Ida igen och de var 2 "skitmål" från oss, men det gäller att vara påpasslig i slottet. 3-1 är snyggt och patenterat Frida Gran som dragskottade upp bollen i nättaket i sin premiärdebut. Chansade med en timeout med 7 sekunder kvar i ett bra frislagsläge att "punktera" matchen även om det inte betyder det i innebandy men ett mål där hade varit riktigt gött. Tyvärr gick skottet i täck som så många gånger förr.

I sista tappar vi rytmen och gästerna gör sina 3 skitmål på oss och tar ledningen med 4-3. Det blir en jakt på kvittering och i spel 6 mot 5 så kvitterar Ximena där hon påpassligt framför mål gör 4-4.

Sedan i sudden så åker vi på en enligt alla mycket tveksam utvisning, själv såg jag inte ens åt planen för jag pratade med spelarna och då sätter Linköping segermålet och snor extrapoängen och åker hem med 5-4 och 2p.

Mycket orättvist sett till spelet men det är ju så enkelt att de som gör flest mål vinner. I ärlighetens namn så trodde jag Linköping skulle vara mycket bättre för de imponerade inte på mig, det var inga fina kombinationer utan mest skitmål de gjorde men alla mål räknas, vi får bara skylla oss själva för så många jättechanser som vi bränner idag så borde vi gjort 10 mål och gör vi bara 4 så förtjänar vi inte mer än en poäng, så det blir o träna hårt i veckan och sätta bollarna mot Nykvarn.

Jättebra domare idag tycker jag, vågade ta en straff och inte bara en utvisning samt lät laget spela mkt med kropp, kanske kändes som nivån sänktes lite i tredje men annars överlag jättebra.

Over and out.

Rydboholm förlorade igen i sista sekunden!

Förra året så förlorade Rydboholm hemma i seriepremiären med 10-9 mot Tranemo och sista målet gjorde 19:59, i år blev det en exakt repris då de denna gången förlorade hemma i seriepremiären mot Borås IBF och sista målet gjordes....just det 19:59, vad säger man om det? Spela tills slutsignalen går eller? :) Undra vad oddset är att det händer även nästa år, vore kul att ha lite vadslagning om det inför nästa års seriepremiär..:) Såg förresten att före detta ibk 7h forwarden med nr # 78 tattuerat på sina vader, Mattias Sköld satte 5!! baljor, kanske läge för 7h att värva tillbaka honom kanske, för det ser ju lite tunnt ut i laget va?


Seriepremiärvecka!

Jaha då är sista veckans träningar igång, dags för de som ligger på "gränsen" att visa att de ska starta på söndag, en sak är ju säker i alla fall att vi som lag gått mycket framåt sedan jag gjorde min första träning i april. Speciellt de unga har "växt" till sig en del och jag hoppas få se många som "blommar" ut ordentligt i år. Kul med en på pappret ganska tuff match direkt så man ser var man står, det snackas hit och dit om flera lag i serien men det är nu dags att sluta snacka och börja leverera, vad spelare och tränare gjort och hur många medaljer de har i sitt prisskåp sedan tidigare räknas inte ett skit nu, gamla meriter kan man inte leva på, det är dagsformen som ska visa hur förberedd man är på söndag. Jag ska göra ett försök att tippa premiäromgången i vår div 1 västra serie, det får man väl ändå bjuda på trots att jag i ärlighetens namn inte vet ett skit om mina motståndare.

2009-09-19


Skattkärrs IK - Nykvarns IF Se matchinfo
Marstrands IBK - IFK Kumla IBK Se matchinfo
2009-09-20


IBK Vänersborg - Linköping IBK Se matchinfo
Örebro SK IBK - Köpings IBF Se matchinfo
Pixbo Wallenstam IBF - Surte IS IBK Se matchinfo

Match 1 tippar jag 3-3, premiärnerver och nykomlingsentusiasm gör nog att Nykvarn kommer blanda och ge men ändå säkert vara nöjda med en poäng på bortaplan.

Match 2. Där har vi också en nykomling i Marstrand mot ett Kumla som har tappat lite och fått lite spelare så jag kan tänka mig att de inte fått allt att funka optimalt direkt samt att Marstrand kommer sälja sig dyrt. Tippat 4-4

Match 3. Vi själva då mot ett Linköping som går ut med en topp 3 målsättning medan vi själva inte går ut med någon officiell utan håller det inom laget vad vi har för mål. Tips 6-3, vi är grymt hemmastarka och har mycket bra självförtroende med 12 raka segrar i cupmatcher och en målskillnad på 51-6. På hemmaplan i år har vi slagit Huskvarna med 14-1 samt Marstrand med 9-2 så vi är starka hemma och tror på seger.

Match 4. Örebro är nykomling men har enligt diverse hemsidor värvat bra och Köping har en topp 3 målsättning även dem, tight match tror jag verkligen. 2-2 och även där oavgjort med suddenseger till Köping 2-3 då efter sudden.

Match 5. Pixbos unga tjejer blandat med några riktigt bra rutinerade mot Surte som verkar ha fått nytt liv igen efter en dålig höst men en imponerande vår förra året, Surte tror jag är bättre än många tror och vinner mot Pixbo, tips 3-5.

Tja att tippa en premiär är ju det svåraste som finns men kanske någon annan har en bättre rad att tippa, skriv i så fall.


Jubel även söndag runt 19-tiden tro?

Guld i Björnslaget!

Efter 6 raka segrar så blev det guld i Björnslaget, finalmotståndare var duktiga Lerum som var löpstarka men där vi drog det längsta stået genom bättre skärpa i avsluten och ett stabilt försvarsspel. Ett försvarsspel som bäddade för endast 1 insläppt mål på 6 st 2 x 20 matcher där resultaten blev enligt följande.

Gruppspel.
Vänersborg-Lerum 3-0
Vänersborg-Lindås 5-0
Vänersborg-Höllöviken 10-0

Vänersborg-Röke 5-1kvartsfinal
Vänersborg-CL (Kalmar) 2-0 semifinal
Vänersborg-Lerum 2-0 final

En härlig helg, för mer info se www.ibkvanersborg.se

En perfekt uppladdning inför seriepremiären på söndag hemma mot Linköping.

Seger mot Lerum i första matchen!

Nu är Björnslaget igång och det är alltid lika kul att se massa kända ansikten på innebandyspelare som man känner genom att man kanske tränat dem eller spelat med eller imot dem eller helt enkelt varit domare för dem. Innebandycup är mer än bara matcher, det sociala snacket runt omkring är hur kul som helst.

Matchen då mot Lerum, ja jo sådär kan man nog säga, men det är ett bra tecken för vi gjorde även en medioker insats mot WIBK förra helgen i DM och där slutade det ju med guld i alla fall. 3-0 vinner vi med men Lerum borde nog ha satt någon boll för de hade många lägen och deras bästa chans var ett kanonskott som tog i ribban men studsade över målet. Sett till matchen skulle det nog mer ha varit 3-2 till oss eventuellt 3-3 men det är ju ändå så att sätter man inte chanserna så vinner man inga matcher, hem o träna avslut blir det troligtvis för laget från 0302 området. Det ska sägas att någon fin innebandy blir det sällan på Valhallas parkett och att se 5-6 passningar inom laget är sällsynt vilket lag som än spelar ska jag säga. Malin i målet var vår bästa spelare och det är bra att hon fick bra träning, vi fick också träna på boxplay och powerplay, alla resultatlösa det var nog 2 åt varje håll har jag för mig. Bra domarnivå, i och med att det är halt på banan och därigenom lite svårdömt, de höll god dialog och var trevliga och höll samma nivå matchen igenom.

Imorgon spelar vi mot Lindås och Höllöviken, mer info kanske kommer men det kan vara svårigheter med att få tag i en dator, för mer info se www.fibk.se/bjornslaget

Dags för Björnslaget!

Fredag så börjar björnslaget för oss i Vänersborg, vi börjar direkt med en speciell match där min gamla klubb (Pantern numera Lerum) står som motståndare. Ett lag som jag själv spelat mot i back2basic cup där de brukar köra mycket tufft så vi får nog allt vara med på noterna. Vad de har för spelare nu har jag ingen aning om men jag tror de har gjort en generationsväxling och har ett ganska ungt lag, nu du Wikström blir det coachduell, ska bli kul hehe..:)

Lördag har vi 2 matcher där vi möter Lindås från Göteborg, dem har jag aldrig sett men de har ett bra herrlag i alla fall men damlaget vet jag inget om. Höllöviken är samma sak så det blir och spela vårt eget spel, vi kommer fortfarande och testa lite nya saker och slipa på detaljer inför serien.

Siktet är instället på gruppseger så vi slipper spela 8-delsfinal och istället går direkt till kvartsfinalen som spelar lördag kväll.

Tider att ha koll på.

Nr Hemmalag
Bortalag Resultat
Dag Tid Spelplats
02013
02014
02011
02012
02015
02016
FBC Lerum
Höllvikens IBF
Höllvikens IBF
IBK Vänersborg
Lindås Waves IBK
IBK Vänersborg
-
-
-
-
-
-
IBK Vänersborg
Lindås Waves IBK
FBC Lerum
Lindås Waves IBK
FBC Lerum
Höllvikens IBF






-
-
-
-
-
-







Fredag
Fredag
Lördag
Lördag
Lördag
Lördag
19:10
20:50
08:00
08:00
13:00
13:00
Valhalla A
Lundbystrand 1
Valhalla A
Svingeln
Valhalla B
Valhalla A

Vid gruppseger spelar vi kl 20,30 i Valhalla A

Kom gärna och kika.

DM-Guld, underbart!!!

Efter en lång helg så orkar jag inte skriva så mycket men vi vann kvarten mot Lockerud Ungdom med 6-0, semin mot Skövde (som vi mötte i gruppen) med 6-1 och finalen mot Fröjered med 4-2.

Fröjered visade bra klass och de har många unga bra spelare som jag verkligen är imponerad av, den matchen var den enda vi inte körde högpress i för då hade vi kunnat gå bort oss och deras snabba backar hade förmodligen rundat oss och skapat tryck. Matchen var jämn och före 4-2 målet så tryckte de ner oss hårt men vi var effektivare och visade bra vinnarskalle och höll undan.


För mer info se http://www.ibkvanersborg.se/

Måste också passa på att berömma domarna som tillät mycket kamp och blåste för det som gick över gränsen, speciellt domarna i semin och i finalen, Pedram Koublani och Magnus Hertzman samt Kronoslav Kis och Conny Hjelm. Kul med domare som inte blåser så fort en tjej ramlar utan kollar hur de går in i närkamperna samt pratar med spelarna och tillåter att man reagerar spontant, mycket fin känsla måste jag säga.

Beröm också till Skövde IB som gjorde ett fint arrangemang, trevligt och hjälpsamt folk.



Glada ibk Vänersborgtjejer samt tränarna efter segern.

Dm igång för fullt!

Kvällen börjar bli sen och jag är mycket trött och sliten men kan länka lite till Vänersborgs hemsida där jag skrev lite om dm.

www.ibkvanersborg.se

Riktigt bra motstånd fick vi, trodde faktiskt det skulle gå lättare för vi spelar i en högre serie men icke, sen kan vi ju komma upp i en lite högre nivå också, lag som imponerade på mig var Fröjered och Lidköping och laget vi mötte i sista matchen Skövde, otrolig tuff match med massor av kamp och 2 lag som inte vek ned sig utan smällde på för fullt i varje närkamp, precis en sådan match vi behövde före seriestart, grymt viktigt att få sådana matcher, vi är klara för kvartsfinal och just nu vet jag inte vilka vi möter, vore gött o slippa Skövde för en sådan match tar mycket kraft.

Vänersborg-Wårgårda 4-0
Vänersborg-Fagerhult 3-2
Vänersborg-Skövde 1-0



En galen fredag!

Jaha fredag och jobbdag, lugnt o fint som vanligt nej inte en chans! För er som inte vet så jobbar jag i en skobutik i ett köpcentrum. Vi har larm i våra skor inget ovanligt med det. Min kollega Ann kommer till kassan där jag står och säger att hon hittat en tom kartong och att någon kanske stulit en sko, i samma sekund så tjuter larmbågarna och hon (Gravid i 3 e månaden) löper efter i en jäkla fart och jag efter henne ut ur butiken för att se vem som tjöt. Hon har då hunnit upp en man i 26-35 års ålders som går fortare och fortare och sedan börjar springa och vi ropar stanna, i samma veva får vakten syn på oss och kubbar efter i en jäkla fart, jag efter honom några meter men kan ju inte springa ut ur huset. Hinner dock se vakten sätta efter ner genom rulltrappan och där nere är en kund som försöker stoppa tjuven som elegant slinker förbi. vakten får nästan tag i tjuven och chansar med att  slänga sig i en rugbytackling men missar och glider på klinkergolvet rätt i skjutdörreni ett brak.

Tänk er en dålig komedi med en klantig snut, otrolig syn och hade man inte varit lite skakad av hela situationen så hade man nog lagt ett asgarv, vakterna gick en runda och plockade sedan in honom och med en hel del varor så blir det nog ett hårt straff för tjuven som även stulit från fler affärer än oss, ja inte direkt en vanlig fredag för vi brukar inte ha mkt snatteri.

Nu är det sova och laddning inför dm med damlaget.

Tidig lördag blir det Skövde och DM!

06,30 blir det samling för Skövde DM, brr vad tidigt, ska bli intressant och se vilka som ser pigga ut, får nog basera laguttagningen på dem som ser minst trötta ut, hade ju i så fall bänkat mig själv direkt i så fall om jag varit spelande tränare är en sak som är säker. :)

Wårgårda blir första matchen, ett lag som spelade bra förra året och vann div 3, vad de har för lag nu är jag lite osäker på för de tackade nej till att spela i div 2 för några skulle inte fortsätta osv. Trist för en klubb som WIBK som har haft många bra spelare på damsidan sista åren.

Fagerhult och Skövde är de sista gruppspelsmatcherna och jag har ingen aning om de lagen, var många år sen jag mötte Skövde som coach men förr var dem i alla fall bra.

Spännande blir det. Kul initiativ av västergötland, synd bara att det tog 10 år sedan jag o Micke Svensson kom med förslaget att göra dm som de gjorde i Göteborg men bättre sent än aldrig, trist bara att man själv aldrig fick uppleva det som spelare bara.

DM veckan kör igång!

Till helgen ska Västergötlands bästa dam resp herrlag koras och vår uppladdning blev ju inte direkt den bästa när jag fick ett samtal från vaktmästaren på idrottshuset som berättade att de haft styrekelyft i helgen och att gubbarna släppt skivstänger med så mycket vikt på i golvet att golvet inte pallade trycket och helt enkelt gått sönder. Vi fick dock tillgång till Vargöns hall, en hall som är ganska smidigt byggd med en läktare över långsidan men det är lite väl trångt vid sidan och hade t ex Vänersborgs herrlag spelat derby mot IBK Lidköping där så hade man nog fått skrapa loss folk från träväggen som står ca en halv-en meter från sargen. Träningen blev i alla fall av och på onsdag ska vi vara tillbaka förhoppningsvis.

Wårgårda, Fagerhult och Skövde är i vår grupp, ska bli intressant att se hur det slutar, en kul grej är att Marinas lillasyster spelar i Wårgårda så lyckas hon tunnla storasyrran så kommer det nog bli stora applåder från hela vårt lag hehe..

Vi hoppas på att domarna i västergötland som har utbildning i samband med dm och observationer inte går in och blåser sönder och samman utan låter även damerna använda kroppen.

RSS 2.0