Preliminär serieindelning, Södra för Vänersborg lite otippat.

Så här ser serieindelningen ut, obs den är bara preliminär dock. Jag hade fel då vi hamnade i södra men oavsett blir det tuffa matcher, att tippa på förhand vilken serie som är starkast är nog omöjligt.


D a m e r

Division 1 Norra
Alunda IBF
Ankarsviks BK (upp)
Ersboda SK
FBC Uppsala
IBF Dalen (upp)
IBK Boden
Iksu Ungdom
RIG Umeå IBF
Sala Silverstaden IBK
Skellefteå Innebandy IF (ner)
Sten Sture BK
Umeå City IBK

Division 1 Mellersta
Fröjereds IF (upp)
Hagfors IF (upp)
Hammarby IF IBF
Hässelby SK IBK
Köpings IBF
Linköpings IBK
Råsunda IS
Rönnby IBK Ungdom
Skattkärrs IK
Telge SIBK
Täby FC (upp)
Västerås IBF

Division 1 Södra
Calmare Lindsdale 98 IC (upp)
FBC Engelholm
IBF Göteborg
IBF Älvstranden
IBK Vänersborg
IK SödraDal
Ingelstad/Växjö 08 IBF (upp)
Jönköpings IK
Olofströms IBK
Pixbo Wallenstam IBF
Warberg IC
Östra SK Jönköping (upp)


Liverpools sista chans!

Att ta något guld i år och rädda en skral säsong är att vinna UEFA cupen, en mycket prestigefull cup och mycket svårvunnen. De har ikväll matchmot Atletico Madrid och i Madrid så förlorade Liverpool med 1-0, ska de fixa detta måste mycket klaffa men framförallt behöver de göra 1-0 så det enorma publikstöder tror på det, de har en av europas mest högljudda publik när de väl vill men frågan är kommer de igång ikväll.

Jag tror Liverpool vinner med 2-1 och åker ur. Själv håller jag på Atletico Madrid.Får Forlan kramas ikväll?Eller blir det Gerrard och Torres (från läktaren dock)?

Ännu en helg avslutad!

Vad kan man säga då, jo HV vann sm-finalen, inte kul men ändå en bra insats av Djurgården så jag får vara nöjd ändå.

Har inte någon direkt inspiration att skriva om nu, inte mycket nyheter som händer faktiskt lite tråkigt men så är det. Söker en jäkla massa jobb i alla fall och har eventuella planer på att starta en firma, får se hur det blir med det. Min dotter fick en mobil i helgen så nu slipper hon kasta min i golvet, en sådan demo som affärerna har som skylt och inte en riktig, fördelen med denna är att den inte går i hundra bitar när den åker i golvet-

Mitt gamla lag i danmark vann guld och det roliga är att silverlaget Brönderslev Hot-Shots har 7 finaler och lika många silver, snacka om "spöke", denna gången var det inte något snack Århus vann lätt, grattis killar. Tyvärr är det inte så många kvar från min tid då de rustat upp och värvat bra de senaste åren.

Kom också att tänka på att IFK Göteborg förlorade mot nykomlingen Åtvidaberg som tog en 2-1 seger och historiskt sett så har ifk haft svårt för nykomlingar, minns väl dessa resultat i huvudet om jag får tänka några sekunder.

* 0-3 mot Assyriska
* 1-2 mot Ljungskile
* 1-2 mot Åtvidaberg

Kan det vara så att IFK lätt underskattar sina motståndare?

Finns säkert fler men det är dessa som kommer till minnes just nu.

Endast sudden gäller!

Folk börjar prata om bästa finalserien någonsin och jag kan nog faktiskt hålla med, vi får verkligen underhållning i hockeyn i år. Är det en vågad gissning att det avgörs i sudden death i match nr 7? Känns som att även om Henric Lundqvist tackar nej på grund av skada så har vi 2 otroligt bra målvakter i finallagen så det fixar sig ändå i hockey vm.

Underbart Djurgården!

Inte för att vara partisk för att mitt lag är i final men spontant känns det som en av de hetaste finalserierna på många år och 2 av de bästa målvakterna. Lite synd det inte blir mera mål men ändå kul att se på, gooo Djurgården!!!

Gammal historik från Danmarkstiden!

En kompis till mig är aktuell som tränare i Danmark och han och jag har pratat lite och jag har svarat på lite frågot om dansk innebandy.
Började då att tänka på lite gammal nostalgi från när jag var elitserietränare i Danmark 2005/2006 i laget Team Århus och för skojs skull sökte på mitt namn med dansk innebandy och hittade lite roliga artiklar. Tänkte dela med mig av en som är ett fint minne av det på bloggen här.

Klistrar in förbundets sammanfattning av priserna från året som gick, hoppas ni förstår danska. Det var ett riktigt kul år och vi satte Århus på innebandykartan i Danmark och tills Lördag nådde vi klubbens bästa framgång någonsin men det kommer slås just på Lördag då de spelar DM-finalen, jag hoppas mina gamla adepter tar guldet och med tanke på vilket bra lag de har i år så ska de allt fixa det. När jag var coach föll vi i semin mot de som vann guldet men vi pressade dem riktigt bra i 2 av 3 matcher.

Efter DM-finalen mellem Rødovre FC og Brønderslev FC lørdag i Herlev blev årets kåringer inden for dansk herrefloorball uddelt.

Proceduren for kåringerne har i år været, at alle landets liga-trænere har haft mulighed for at indstille deres kandidater til titlerne, hvorefter en jury på baggrund af disse nomineringer og nomineringer indsendt til DaFU har tildelt titlerne.

Juryen har bestået af:
- Johan Schönbeck, A-landstræner
- Jesper Thomsen, U19-landstræner
- Ricky Kronow, Formand for DaFU
- Thomas Brodersen, Tidl. Floorballnews
- Per Stærk, Floorballmagasinet
- Carsten Crone, Formand for dommerudvalget

Årets spiller 2005/2006: Kim Olesen, Brønderslev Hot Shots FC
Kim Olesen har haft en fantastisk sæson for sit klubhold Brønderslev Hot Shots FC. Han har kun tabt en kamp hele sæsonen og har vundet pokaltitlen samt DM-sølv. Han er en komplet forward, der samtidig har vist sig som ligaens absolutte pointkonge. Han er en seriøs spiller og en forgangsfigur, der også som anfører for det danske landshold viser kvaliteter og lederegenskaber på internationalt niveau.

Årets hold 2005/2006:
Årets hold består af 1 målmand, 2 backs og 3 forwards af dansk nationalitet

Målmand: Morten Fryland, Team Århus Floorball
Morten Fryland har været en afgørende faktor i sit klubholds fremgang via et højt og stabilt niveau. Med sine kvaliteter og seriøse indstilling har endvidere tilspillet sig en plads i landsholdstruppen til det forestående VM, og han er med sine kun 21 år en spiller for fremtiden.
Back: Allan Jensen, Brønderslev Hot Shots FC
Allan Jensen har vist sig som en meget betydningsfuld spiller på såvel klubhold som landshold. Den rutinerede spiller maget såvel back- som centerpositionen, og han er stærk offensivt som defensivt. Han har været en vigtig brik i Brønderslev Hot Shots FC’s flotte resultater gennem sæsonen.
Back: Peter Scheibel, FC Helsingborg
Peter Scheibel har i år taget et banebrydende skridt fra den danske liga og til den svenske elitedivision. Han har været med til at føre FC Helsingborg til det svenske slutspil, og han er ligeledes en markant figur på det danske landshold med sin hurtighed og alsidige evner.
Forward: Kim Olesen, Brønderslev Hot Shots FC
Årets spiller tager selvfølgelig også plads på årets hold. 79 points i grundspillet var enestående, og han har gennem sæsonen vist sig som Danmarks meste komplette forward, der udover sine offensive pointkvaliteter er fysisk stærk og meget arbejdsom.
Forward: Henrik Engelsen, Team Århus Floorball
Henrik Engelsen har i år fået sit endelige gennembrud. Den unge center har tilspillet sig en stamplads på landshold, og han har med sit fighterhjerte og mange points været en vigtig brik for klubholdet Team Århus Floorballs bronzemedaljer.
Forward: Lars Jespersen, Frederikshavn Bulldogs FK
Lars Jespersen har gennem sæsonen vist sig om en af landets stærkeste 2-vejs-spillere. Han har vist stort overblik, og han har været en samlingsfigur for sit klubhold Frederikshavn Bulldogs FK. Han er desuden en sikker mand i landsholdets VM-trup.

Årets træner 2005/2006: David Karlsson, Team Århus Floorball
David Karlsson har løftet Team Århus Floorball fra en midterplacering til DM-bronzemedalje. Han har fået det maksimale ud af holdets potentiale, og han har gennem sæsonen vist flot sportslig karakter overfor såvel dommere som modstandere.

Årets fund 2005/2006: Tim Jannerup, Benløse FC
Tim Jannerup har med lyn skridt trådt ind på floorball scenen for sit klubhold Benløse FC. Han har markeret sig en om direkte og effektiv angriber, der endte særdeles højt på ligaens topscorerliste taget klubholdets placering i betragtning. Han er desuden allerede udtaget til landsholdet, og vi kan kun glæde os til at følge hans udvikling.

Årets udlænding: Tomas Andersson, Team Århus Floorball
Tomas Andersson har hele sæsonen vist sig som en særdeles målfarlig forward, og han har været afgørende for, at Team Århus Floorball nåede DM-semifinalen. Med hele 51 mål gennem sæsonen markerede han sig som grundspillets mest scorende spiller, og han har med sin fair indstilling vist sig som et godt forbillede.

Laget inter slog individualitserna Barcelona!

Jag har sagt det förut ett bra lag slår ett bra gäng individualister varje gång och man såg det tydligt idag. Ska säga att jag hållt på Inter sedan 80-talet då tysktrion spelade där och på Barcelona sedan Laudrups tid så i detta läget är jag faktiskt neutral då både lagen är mina favoriter i resp liga.

Måste ändå hylla Jose Mourinho som återigen tar sitt lag till en taktiskt seger, man kan se att han hade gjort läxan och stängde ingen mitten och ställde om laget snabbt och utnyttjade Barcelonas svaga försvar för det är och har alltid varit deras akilleshäl, men det är inte över än.

Att vara "in the zone"!

Är ett uttryck taget från USA (som så många andra uttryck jag gillar). Såg matchen mellan mitt kära Djurgården igår mot HV71 och det var nog den bästa 0-0 match jag sett i 2 perioder, sen kom 2 mål och det slutade 1-1. I sudden skapade Djurgården många heta chanser men Stefan Liv i HV71 hade en sån dag där han var "in the zone", han kom rätt på alla puckar och även de han inte såg räddade han, och när ett lag har en målvakt som är i ett sådant gött flyt så brukar de vinna även om de inte är laget som skapar mest.

Kan även jämföra innebandyfinalen på damsidan där Hanna Pettersson i Rönnby var i samma läge som Liv, hon fick massor av skott och gjorde många fina räddningar och när straffavgörandet skulle börja kändes det givet att Rönnby skulle vinna. Iksus stjärnor såg ut att inte vilja slå straffarna för de visste att målvakten i andra laget var i grym form.

I NBA inatt tog Utah en överraskande bortaseger mot Denver där det blev dramatik till sista sekunden, Carmelo Anthony i Denver spelade riktigt bra men foulades ut när de som mest behövde honom med ca 1 minut kvar och det kändes.

Igår natts basket berättade jag lite om tyske Dirk Novitzki och han gjorde en grym match och var också "in the zone", satte i princip allt och man ser verkligen hur ett lag blir trygga när de har en sådan spelare som de bara kan ge bollen när de börjar dra ihop sig, hela 36 p gjorde han och fortsätter han så kan det bli mvp av den 32 årige Dallas spelaren.Dallas Dirk Nowitzki i grymt bra form just nu.

NBA playoff!

Då har årets slutspel i NBA börjat och får oss som älskar riktig basket så är det sena nätter som gäller. Har suttit uppe till 5 och sett på slutspelet och det är en ren glädje att se det. Tyvärr så var Boston mot Miami ingen höjdare då de missade på tok för mycket men för dem som gillar försvarsspel så är det ju bra. Annars är mitt favoritlag Cleveland på gång efter vinst mot Chicago Bulls med 11 p. De hade över 20 p ledning men de har en tendens att loja sista quartern, vet inte varför men så har det sett ut hela året.

La Lakers underpresterade enormt men slog ändå Oklahoma och i år kommer inte Kobe Bryant (LA) och bli MVP, inte enligt mig i alla fall. Inatt kör Orlando Magic mot Charlotte Bobcats, 2 bra offensiva lag där Magic är ett av ligans bästa 3p skjutande lag. Riktigt kul att se dem i alla fall. Gerald Wallace i Charlotte är hittils slutspelskung enligt mig då han var totalt dominant mot Orlando och gjorde hela 25 p och 17 blockeringar och drog motståndarna på massvis med fouls. Orlando vann ändå matchen med 98-89 och satte 13 3p skott något som inget annat lag är i närheten av,

Dallas mot San Antoni blir ett mycket tufft Texasderby där allt kan hända även om Dallas är favoriter. Just nu är det halvtid i matchen och Dallas leder med 50-45 där Dirk Novitzki har 19 poäng och det är inga enkla poäng heller riktigt snygga skott, anmärkningvärt är att  han har satt 75 straffkast irad, slå det om ni kan. Enligt mig är han bästa centern i ligan då han är mycket mer rörlig än t ex fyrtornen Shakuille O´neal, Dwight Howard och Al Horford som även de har problem med straffkastskyttet.

Lebron James ska leda Cleveland till nba guld i år.
SM-finalen nalkas!

Och finallagen som kommer spela är ju IKSU mot Rönnby. Tippar på Rönnby där faktiskt även om IKSU är grymma.

Herrfinalen spelas mellan Täby och Storvreta och där tror jag Täby vinner på grund av att de vart där förut men det känns som 2 tungt jämna matcher och det är ju kul.

Blir till knäppa på tvn och ta något gött till, kanske lite chips det var länge sedan. Försäsongen börjar ju om en månad så får passa på nu. :)


Så här kan div 1 dam se ut nästa år!

Om man följer kartan på Sverige och tar ut serierna beroende på vart lagen ligger breddgradsmässigt så får man följande serieindelning nästa år då det ska vara 3 div 1 serier med 12 lag i varje.

Div 1 Norra.

Skellefteå (Ner från elit)
Boden
IKSU Ungdom
Umeå City
Rig Umeå
Ersboda
IBF Dalen (Upp från div 2)
Ankarsvik (Upp från div 2)
Alunda (Upp från div 2)
Sala
Sten Sture
UppsalaKommentar om Norra. Många umeåderbyn där lagen säkerligen tar en del poäng av varandra, favoriter ser jag ändå Sten Sture och Uppsala med en liten varning för Sala då de var starka före det brakade loss en del i klubben med tränarbyte och liknande cirkus, Skellefteå höll inte på något sätt elitklass och de tror jag inte på alls.

Div 1 Mellersta

Hagfors (Upp från div 2)
Skattskärr
Västerås
Rönnby Ungdom
Köping
Telge
Hammarby
Täby FC (Upp från div 2)
Hässelby
Råsunda
Linköping
Vänersborg


Kommentar om Mellersta. Att ha koll på alla övergångar mellan Stockholmsklubbarna är omöjligt men där vet jag ändå att Telge är ett lag som satsar och har ambitioner på att nå elitserien, Västerås tror jag inte på då jag hört att de har skulder upp över öronen och tappar allt på herrsidan så tror jag även damerna lämnar. Favorit blir Telge.


Div 1 Södra

Olofström
Engelholm
IK Södra Dal
Älvstranden
IBF Göteborg
Pixbo Wallenstam IBF
Warberg
Jönköping
Östra SK (Upp från div 2)
Fröjereds IF (Upp från div 2)
Cl 98 (Upp från div 2)
Ingelstad/Växjö (Upp från div 2)

Kommentar om Södra. Olofström blir favorit då de ändå vann klart förra året, Warberg gick bättre och bättre ju längre serien gick och jag tror de tar ännu ett kliv och blandar sig i toppen kommande säsong, Pixbo tror jag blir bästa Göteborgslag då övriga känns som de tappat lite.


Sportsligt är det ju lite tveksamt om det ska vara 4 nykomlingar i en serie mot 2 i en annan, men jag är inte säker på att det är 100 % klart att Fröjered för Surtes plats då det inte finns någon info om det ute, skulle Nykvarn istället få det så hamnar de ju i Mellersta och Vänersborg i Södra serien.

Någon som har någon annan uppfattning?

Uppehåll från innebandyn!

Tills i mitten på maj, då börjar försäsongen, hoppas på några nya i truppen då och att inte så många försvinner, någor är det ju alltid som händer i ett lag.

Ska passa på och njuta lite extra med min dotter och sambo, ta lite promenader i solen, gunga och åka rutchkana, bygga i sandlådan, ja allt som är kul helt enkelt. Ska försöka fundera ut hur div 1 serierna kommer se ut, någon som har en bra idé?

Trevlig årsfest med fina priser till duktiga spelare!

På damsidan gick följande priser till följande spelare.

Årtes poängdrottning: Ida Fälth 23p o då spelade hon inte alla matcher på grund av skada.

Årets träningspris: Maria Olsson, kommentarer överflödiga.

Årets överraskning: Johanna Olsson, att som 93:a spela in sig i laget och vara ordinarie i boxplay och göra ständigt bra insatser är en riktigt bra prestation.

Årets raket: Mathilda Bodin, den av de etablerade spelarna som utvecklats mest både sportsligt och mentalt då hon klivit fram som en ledare i många tuffa matcher.

Årets Hederspris: Johanna Hultberg, trots en motig säsong har hon kommit till träningarna och varit glad och alltid peppat sina medspelare, alltid ställer upp när det ska göra saker mm. Johanna är en kanontjej helt enkelt som alla tycker om.

Årets spelare: Maria Pettersson, har haft en riktigt hög högsta och lägstanivå, kör alltid hårt på träning som på match, är en bra lagkamrat och ett bra föredömme för de yngre, varit avgörande i flera jämna matcher med offensivt som defensivt arbete.

Sportgruppen hade också ett pris där de gav en utmärkelse till en av de spelarna under 20 år som spelat i Vänersborg sedan barnsben och de kunde välja en kille eller tjej.
Priset gick till Mathilda Bodin, och det var en mycket fin nominering också varför och om jag kommer ihåg rätt ungefär så var det för att hon gjort en riktigt bra utveckling under året och framförallt visar upp en riktigt bra inställning på träningar och match och kämpar och ger allt för laget på ett riktigt bra sätt.

Det var ett riktigt fint pris för damlaget att få ta del av och Mathilda gjorde oss alla stolta när hon tog emot priset.


Bra tryout och årsfest!

Efter dagens tryout kan man bara vara nöjd, trots några avhopp i sista minuten så blev det riktigt bra och det var tråkigt för de som missade det hela. Fartfylld innebandy och många snygga mål, kan väl i ärlighetens namn säga att det blev en del hawaii men vad gör det när det vi ville se var hur de nya tilltänkta behandlar boll i tempo och läser spelet och vi fick svar på det. Nu börjar jobbet att forma ihop truppen och se om det är någon punkt som måste jobbas vidare på. Inte heller ledarstaben är 100 % klar, men det jobbar ändå mycket tidigare i år än förut så det kommer nog slå väl ut.

Om några timmar blir det årsefes med diverse utmärkelser, berättar mer om det imorgon.

Såg att Västergötlands distriktslag för f 17 tagit sig vidare med minsta möjliga marginal från gruppen, vill passa på att gratulera samtliga och speciellt Johanna, Belinda och Sofie från Vänersborg.

1. Göteborgs IBF 3 3 0 0 16 - 4 9
2. Västergötlands IBF 3 1 1 1 13 - 12 4
3. Värmlands IBF 3 1 1 1 11 - 10 4
4. Östergötlands IBF 3 0 0 3 4 - 18 0

Warberg utslaget!

Det blev Storvreta som tog sig till Globen och de gjorde det riktigt bra, slog faktiskt ut Warberg och det är inte många som vinner i Varberg dessutom. Jag måste säga att jag är inte förvånad, jag håller på Warberg ska jag säga men efter att jag sett några matcher på tv så har Storvreta sett mycket piggare ut i slutet av matcherna, konstigt då Warberg fick vila mer före semin. Warberg har inte kännts igen helt, Emaunelsson tycker jag inte alls har sett ut som han brukar göra, en klart besvikelse för mig i alla fall. Det förvånar inte mig om Warberg spänner musklerna lite och presenterar något toppnamn inför nästa säsong nu för är det något de vill så är det att stå i globen.

Jag hoppas verkligen att Täby grejar sin plats i Globen, tycker det är deras tur i år, de var ju så nära för några år sedan då de ledde men tappade i slutet då Magnus Svensson gjorde 2 likadana mål på Ramsin.

Spännande lär det bli, gäller och ladda framför TVn.

Prövodag i Vänersborg!

På lördag kommer vi ha en dag då vi bjudit in potentiella nyförvärv och har öppen träning om någon känner för att känna sig för hos oss.

De som vill kan höra av sig på mail.

[email protected]

Vi har bjudit in ca 10 spelare men några har förhinder av olika anledningar men jag tror runt 6-7 kommer dyka upp om inte något oväntat händer. Spännande blir det i alla fall. Vem vet kanske någon från Surte vill dyka upp, de får ju leta ny klubb nu när de ska lägga ner.

Kl 12:00 är tiden men om någon är sugen får de skicka ett mail eller ringa, numret finns på hemsidan.

Tänkvärd krönika!

Kan bara hålla med, varför kämpar man som en tok en hel serie när man ändå inte går upp, ta bort alla jävla kval och låt seriesegrarna gå upp (om de själva inte vill va kvar såklart). Ta bort alla former av stängda serier.

Läs av Fredriksson skriver, det han skriver håller nog minst 95 % av alla innebandyspelare och ledare med om.

http://www.innebandymagazinet.se/ibm/artikel.asp?d=109&aid=38341


Getingbo i kvalet till elitserien!

Så här slutade kvaltebellen i kvalet till elitserien.

Tabell Kval till Damer Elit PO 2

Lag SM V O F GM
IM P
1. Karlstad IBF 4 2 0 2 17 - 10 6
2. Örebro SK IBK 4 2 0 2 13 - 16 6
3. Sten Sture BK 4 2 0 2 12 - 16 6


Måste säga att jag ändå lider med Sten Sture som missar platsen på minsta möjliga marginal men en tabell ljuger ju aldrig så sett.

Jag är däremot mycket glad för ÖSK som grejar det och dessutom som nykomling i div 1, bra jobbat där.

Pratade just med Henric i ledarstaben och han var såklart mycket nöjd och sade att det kändes bra redan från start då de vann närkamperna och såklart hade mer vilja och inställning då Karlstad redan druckit champagnen då de redan var klara (om de inte förlorat med mer än 13 mål).

Det betyder var folk än säger att div 1 västra står sig återigen som den starkaste div 1 serien då lagen som vunnit den gått upp varje år i 4 år från Kais mora via Västerås, Lockerud och nu Örebro.

Kan faktiskt själv vara extra nöjd att ha tagit en pinne på ÖSK på deras hemmaplan och det är vi ensamma om av alla lag de mött i årets serie. Hoppas alla vänersborgtjejer inser att det kan vara vår tur nästa år om vi mobiliserar upp krafterna och tillsammans jobbar hårt från maj till april så kan det vara vi som får dricka champagne om 1 år men det krävs ett enormt arbete av både förening, spelare och ledare.

Hoppas få chansen att mäta krafterna med Örebro nästa år på försäsongen och säger en sista gång grattis riktigt kul för er.

Kvalet till eliten avgörs idag!

Jag håller tummarna för Örebro, vore kul om de grejar det så våga vinna det är allt jag kan säga kör på full fart framåt.


1-1 i semifinalerna, SSL när det är som bäst!

Storverta vann välförtjänt i sudden och Caperio Täby slog AIK med 5-3 i Solnahallen inför hela 1700 åskådare och äntligen verkar de kräsna stockholmarna ha förstått att det faktiskt är slutspel. Med tanke på vilka spelare som spelar i den semin så borde det vara lapp på luckan varje match enligt mig.

Warberg fick för en gångs skull en förlust i Sparbankshallen (2200 och i princip fullsatt) mot ett för dagen lite snabbare och effektivt Storvreta som var piggare i sudden där Warberg såg mycket trötta ut och de fick också börja med boxplay, där Storvreta inte rullade och sköt på en touch som vi är vana att se dem men de tröttade ändå ut Warberg en del.

Vilka kommer stå i globen då, tja jag hoppas på Warberg och Caperio Täby. Kan sluta hur som helst för alla 4 har klart sm-guld potential. Vill säga att Forsmans timeout när Warberg kvitterade med någon minut kvar var riktigt bra, inte massa taktiskt skit och tavla utan bara ett psyksnack för att få upp skallarna på killarna och visa hela laget att han trodde på det de gjort hela matchen, en riktigt bra timeout och inte överdrivet som det brukar vara när det är tv-match, han var nyckeln till att de inte föll ihop som många lag gör när de möter Warberg och de blå kommer ikapp.

Pokernight kunde slutat riktigt bra!

Satt och roade mig lite igår med internetpoker och hade en bra turnering där jag kom 12 av 2772 spelare på pokerstars. Tyvärr på deras vinstnivåer får man bara mkt pengar på topp 5 ungefär så det blev inga jättestora pengar men ändå bättre än inköpet på 11 dollar såklart och man får vara nöjd ändå men åkte ur på att en höjer preflop som höjer hela tiden på knappen, själv sitter jag på sb och alla foldade fram till honom så typiskt bluff. han har mkt chips ca 2 miljoner och jag själv runt 450 000. Ser A 8 spader och kör all in och hoppas han ska lägga men icke han blixt synar med 6-6 som står och jag åker ut, en dubbling där och jag vart på 3e plats men men sånt är livet.

APRIL APRIL!

Ja såklart var det bara på skämt som nog de flesta förstått. Fick nyss reda på att Surtes div 1 damlag ska läggas ned på grund av att krafterna runt laget inte är tillräckliga. Det är ju himla trist men något jag och Rosten inte kunde veta när vi bestämde oss för att bjuda på ett garv.

Om någon skulle ta illa upp i Surte så får jag be om ursäkt såklart blev det ju helt fel timing men å andra sidan så kan jag inte förstå hur ni kan ta ett sådant beslut på 1 april? När ni har lång tid att få tag i nya spelare och ev ledare, jag hade i alla fall inte gett upp förrän sista dagen.

Skulle det vara så att Surte lägger ned så hoppas jag att Nykvarn får platsen då de förtjänar att spela div 1 enligt mig för de hör verkligen hemma i finrummet då de har bra arrangemang och spelar bra innebandy.

För varje damlag som läggs ned så är det ett steg tillbaka för daminnebandyn så jag tycker det är skittrist i alla fall, dessutom är Surte ett lag som är jäkligt bra på att "fightas" och en bra "fight" är något man ser fram emot. Får önska de spelare som vill satsa vidare lycka till och klubben detsamma i att komma tillbaka.

Mer info om det följer när jag vet mera, glad påsk alla innebandyvänner. Vet inte varför men idag var det mer än dubbelt så mycket besökare än vanligt, hmm kanske ska skoja till det oftare...näää en gång om året är nog kanske en gång för mycket.

Nytt uppdrag och nya utmaningar!

Då var det klart och påskrivet så nu kan jag skriva att nästa säsong kommer bli händelserik. Eftersom jag blivit av med mitt jobb så fick jag söka efter nya utmaningar både inom det civila och inom innebandyn då man därigenom kan via kontakter få nytt arbete och det föll ut mycket bättre än väntat.

Via min gode vän Göte Rosth www.rosten.blogg.se så berättade han att han blivit erbjuden en ny tjänst som ansvarig på det planerade innebandygymnasiet i Ale som Surte kommer ansvara för och i den tjänsten ingick det även att bli huvudtränare för Surte. Då vi har lärt känna varandra och han för ett tag sen fick veta att jag söker nytt jobb så frågade han om jag ville jobba med honom på gymnasiet och vara med i ledarstaben i Surte.

Ett tränarjobb jag inte direkt hade kunnat tänka mig för några månader sedan då det var lite hårda ord efter vår match mot Surte men allt var glömt och de var inte långsinta sade han. Vi satte oss ned på ett möte och sedan ett till och fick till en bra lösning för alla parter och det var framför allt den spännande delen med ett innebandygymnasium (med ny hall som förhoppningsvis ska vara klar november/december där innebandyn kommer få ensamrätt med perfekt golv och allt) som jag såg vilka enorma förutsättningar som fanns.

I samma veva är det 2 spelare från Vänersborg som ska börja plugga i Göteborg som har tackat ja till att spela med Surte också då jag och de kommer bra överrens och de vet att de har förtroendet från tränaren, vilka 2 kan jag inte säga än då inget är påskrivet men jag kan säga att de båda varit tongivande i Vänersborg under flera år och haft erbjudande från elitserien. Vi kommer även att ha en provträning i slutet av april när vi hunnit ta lite möten med spelarna men är det någon spelare som vill vara med så hör av er på mailen. [email protected]

Det ska bli spännande att jobba med Göte då han har en enorm erfarenhet och jag känner att jag kan lära mycket av honom och att vi kommer komplettera varandra på ett bra sätt. Sedan att det kommer bli många derbymatcher blir riktigt kul och resemässigt blir det perfekt då det blir Surte, IBF GBG, Challengers, Pixbo IBF, tyvärr så missade IBK GBG och Lerum kvalet annars hade det varit nästan en ren Göteborgs serie.

För oss i familjen blir det också perfekt då tjejens bror och hans tjej bor i Bohus och min dotters kusin och min dotter bara skiljer 6 månader imellan så de kan leka mycket och barnvakt finns inom kort avstånd. Vi har kollat lite på några hus i regionen och hoppas kunna hitta något i sommar.

RSS 2.0