Barcelona, vackraste av dem alla!

Det finna många bra lag men bara ett spelar det vackraste av spelet, Barcelona de har alltid spelat en bra fotboll med fina passningar men just nu är det nog bättre än någonsin. Hade de velat hade de kunnat köra över Real Madrid med 5 mål till men de ville inte ta ut sig i onödan, riktigt bra fotboll och fina mål, kan man något annat än älska dem även om man inte håller på dem det är frågan? Som tur är så har jag haft Barcelona som mitt lag sedan Laudrup, Stoichkov och gänget var där. Lyssna på deras "anthem" den ger en rysningar.

http://www.youtube.com/watch?v=IIPVAn2GtxcUndrar om någon saknar Zlatan nu på Nou Camp?

Fröjereds IF i media, igen!

På gracefloorballs hemsida kan ni läsa lite mer om Fröjereds IF, kul att de hörde av sig och ville veta lite hur det går för oss.

http://www.gracefloorball.se/?p=3359Just nu är Fröjereds IF formstarkaste laget sett till de 5 senaste matcherna i div 1 mellersta, blir intressant match till helgen mot serieledande Telge.

Helgens summering av div 1 mellersta och södra!

Mellersta slutade så här:

2010-11-27


Köpings IBF - Skattkärrs IK 8-4
Farsta IBK - Hagfors IF 4-5 SD
Fröjereds IF - Hammarby IF IBF 4-2
Råsunda IS - Rönnby IBK Ungdom 2-6
Hässelby SK IBK - Telge SIBK 4-5 SD
2010-11-28


Linköping IBK - Täby FC 5-6 SD


Om man jämför med mina tips så var jag inte så fel ute ändå denan omgång.
Match 1 tippade jag 6-4 och var inte så långt borta där.
Match 2 tippade jag 5-5 så rätt tecken och nästan rätt på målen också.
Match 3 var ju vår egen match.
Match 4 tippade jag 4-6 och rätt nära där med.
Match 5. tippade jag 3-3 och fick rätt även på det krysset.
Match 6 tippade jag 3-8 då hemmalaget "mörkat" lite i laguppställningen så där hade jag fel.

4 av 5 rätt känns bra.

Södra då.

2010-11-27


IBF Älvstranden - FBC Engelholm 9-5
2010-11-28


CL98IC - IBF Göteborg 3-4
Östra SK Jönköping - Pixbo Wallenstam IBF 7-6
IK SödraDal - Jönköpings IK 3-8
Warberg IC - Ingelstad/Växjö 08 IBF 7-4

Match 1 tippade jag 7-3 och får vara nöjd med det.
Match 2 tippade jag 4-5 och kan inte vara mer nöjd med det då det blev en uddamålsseger för GBG.
Match 3 tippade jag 4-6 och då hemmalaget vann med 7-6 var jag ute och seglade även om de vann i slutminuten.
Match 4 tippade jag 4-6 och Jik vann men med fler mål så jag är ändå nöjd med rätt teckan.
Match 5 tippade jag 11-5 och 7-4 var ju inte jättenära men ändå en säker seger för Wic.

1 fel är godkänt tycker jag.

Skön seger mot Hammarby!

Gästerna kom med 9 utespelare och 2 målvakter men det spelar ju ingen roll då man bara får vara 5 + mv på planen. De tappra gästerna från Söder gjorde det bra måste jag säga och de gav oss en riktigt tuff fight. Man var ju lite osäker på hurdan klass de höll då de bara tagit en seger men jag kan säga till alla som undrar att det fighterhjärta de tappra som spelade idag hade så kommer inget lag kunna ställa ut skorna och slå dem. De spelade tufft och smart efter sina förutsättningar och vi fick göra en bra match för att vinna.

Matchen började med lite målchanser och gästerna var kliniska när de satte 0-1 efter ca 3 minuter, på en snygg styrning i slottet, ett klassmål helt enkelt. Vi skapade en hel del chanser och när vi haft en trippelchans så smiskade Sofia Häll in ett backskott då hon snappat upp sin eget skott som tagit i täck till 1-1 efter 10 minuter. Lyckan varade i ca 2 minuter före Hammarbys duktiga lagkapten Camilla Johansson drar in ett direktskott säkert placerat vid stolpen, återigen en bra sekvens från gästerna. 1-2 efter första perioden.

I andra är det spel mot ett mål, vi spelar boll och har massor av lägen men det är återigen backen Sofia Häll som träffar rätt när hon drar in 2-2 efter 10 minuter. Sedan får vi powerplay och har säkert 5 solklara chanser men bollen vill inte in förräns gästerna blivit fulltaliga och gått lite på knäna då de inte fått byta utan vi tryckt på, Angelica Högberg är målskytt och vi tar ledningen för första gången i slutet på andra perioden. Skotten i andra 16-1 och det speglar faktiskt matchbilden i andra perioden.

I tredje gör vi 4-2 redan efter ca 3 minuter på en klassisk spelvändning via Anna Nordmark som slår in smörpassen från Angelica Högberg något vi blivit bortskämda med under året. Det blir spännande när gästerna tilldöms straff för täck i målgården, halvtveksamt enligt mig efter 15 minuter spelat och Amme räddar en medioker straff relativt lätt. Anmärkningsvärt fick inte duktiga Camilla Johansson slå den fast straffar kanske inte är hennes grej. Vi gör ett bra boxplay och håller tätt, sedan tar vi en time för att få andas lite efter boxplayet och tyvärr åker vi på en utvisning till för en liten eftersläng men kan hålla ut sista 45 sekundrarna efter ett stabilt spela av boxplayet så vi tillslut vann med 4-2, en riktigt bra seger jag är mycket nöjd med.

Dagens extra beröm i ett bra lag, går till våra backar anförda av 2 målsskytten Sofia Häll som tagit ett kliv från en back som inte syns så mycket, till en riktigt bra back med ett mycket bra skott som tillsammans med Johanna Johansson som ägde närkamperna på sin planhalva. Karin Johansson och Lisa Jansson var ruskigt bra också i sitt backpar där de hade många fina uppspel och flertalet bra avslut där Lisa kom närmast med en i stolpen.

Beröm även till vår 3:e kedja som går in och kör järnet när de får chansen och sliter hårt.

Bäst på hela matchen var hela klacken som visade vart en viss hejaramsa kommit upp, den gick så här. "öka farta sista kvarta TI--DA--HOLM, kom ihåg det Hammarbyare nästa gång ni är på Söderstadion. :)

Jag vill tacka de trevliga Bajenledarna för en trevligt tuff match och önska dem lycka till i kommande matcher, kriga på.

Div 1 tipset mellersta och södra!

Börjar med Mellersta serien.

2010-11-27


Fröjereds IF - Hammarby IF IBF Se matchinfo
Farsta IBK - Hagfors IF Se matchinfo
Köpings IBF - Skattkärrs IK Se matchinfo
Hässelby SK IBK - Telge SIBK Se matchinfo
Råsunda IS - Rönnby IBK Ungdom Se matchinfo
2010-11-28


Linköping IBK - Täby FC Se matchinfo


Match 1. x-x Vi mot Hammarby, ovisst då jag aldrig sett "Bajen" spela någon gång.
Match 2. 5-5 Otroligt viktig streckmatch, vinnaren tar ett rejält kliv mot nytt kontrakt och förloraren får en uppförsbacke.
Match 3. 6-4 Offensiva Köping mot Defensiva Skattkärr, tror hemmaplan avgör detta faktiskt men känns lite ovisst.
Match 4. 3-3 Toppmötet och seriefinalen som kan ge en liten försmak av vilket lag som tar hem serien, men räkna inte bort köping och Täby de är två mycket bra lag som kan vinna. Tror på oavgjort och resultatlös sudden.
Match 5. 4-6 Jag tror faktiskt att Rönnby kommer igång, de var bra mot oss och spelade en smart innebandy, men Råsunda tog en stark seger mot Skattkärr borta så det lär inte bli lätt.
Match 6. 3-8 Hemmalaget saknar massa spelare bland annat Bergström i laguppställningen men kanske det är så att hon vart lite sjuk och är tveksam, spelar inte hon känns Täby det klart bättre laget och bör vinna utan några jätteproblem.

Div 1 Södra då:

2010-11-27


IBF Älvstranden - FBC Engelholm Se matchinfo
2010-11-28


Östra SK Jönköping - Pixbo Wallenstam IBF Se matchinfo
CL98IC - IBF Göteborg Se matchinfo
Warberg IC - Ingelstad/Växjö 08 IBF Se matchinfo
IK SödraDal - Jönköpings IK Se matchinfo

Match 1. 7-3 Piraterna vinner en mycket viktig match, vinst och de tar ett stort kliv mot nytt kontrakt, förlust och de är i trubbel.
Match 2. 4-6 Hemmalaget har en usel form och bortalaget en grymt bra form, där går jag helt enkelt på form och tror Pixbos unga heta spelare kör på, de växte ifjol för varje match och inget talar för att de ska gå sämre nu.
Match 3. 4-5 Tight men Göteborgs rutin avgör, de har 2 raka segrar och de har ett bra lag på pappret som är klart bättre än CL98´s lag.
Match 4. 11-5 Målrik match mellan två bra offensiva lag, tror att Wic drar ifrån och målen rullar in lite mer på slutet än vad egentligen kanske speglar matchen.
Match 5. 4-6 Jik är ett segertåg och när man fått igång vinst efter vinst så rullar det lätt på. SödraDal är ett hemmastarkt lag men får ändå ge sig här tror jag, kanske denna kan gå till sudden ändå.

Ja då får vi se om man har några rätt, må bästa lagen vinna! :)

Idag är jag en extra stolt pappa!# 21 såklart!


Idag har vart en lång dag för mina döttrar Olivia och Freja. Deras mamma, som är min sambo Lisa halkade och skadade sin armbåge och vi fick börja dagen på vårdcentralen för att på eftermiddagen åka till Falköping och till röntgen och sedan vidare till KSS i Skövde. Var väl hemma efter kl 20 och dagens träning hade man bara kunnat glömma. I oturen hade Robert min tränarkollega åkt bort så tjejerna fick sköta träningen själva men som tur är har vi flera som gärna tar ansvar så det var inga problem, det är skönt att kunna slappna av och veta att det blir en bra träning även om vi ledare inte kunde närvara, detta är dock första gången i år som vi båda missar samma träning.Olivia med sin matchtröja och innebandyklubba med rightad hook såklart.

Det jag är mest imponerad av är min dotter Olivia som är 1 1/2 år och en tjej med mycket energi och ett jäkla humör, envis som bara den när hon inte får sin vilja igenom, vilket gör att hon blir tokförbannad. Men idag när vi var iväg och satt i diverse väntrum var hon riktigt tålmodig, som tur var den snälla personalen på KSS vänliga att låta oss få ett litet eget väntrum med en del leksaker och även om kvällen var sen och vi satt där över 1,5 h så var hon ändå på ett bra humör. Det är inte lätt när man är liten och är trött och vill åka hem, men hon skötte sig väldigt bra.


Att Olivia är pappas flicka är ingen överdrift då hon älskar att spela innebandy och är riktigt bra på det, hon började när hon kunde sitta upp och har sin egen matchtröja i Fröjered, hon har fått tröja nr 21 efter Foppa Forsberg såklart och lilla Freja som är en dryg månad har fått nr 22 för det kommer efter 21. Det är också kul att Olivia varit med mig många gånger i hallen och det började redan i Vänersborg då man som nybliven pappa stolt rullade iväg med barnvagnen till idrottshuset, nu när man är mer rutinerad så går allt av bara farten men det var inte alltid så lätt i början när man skulle byta blöja osv, det känns som en evighet sedan men tiden när man får barn flyger iväg.

Lilla Freja som är 5 veckor var så liten och lätt när hon föddes men har ökat över 1 kilo redan och det kändes som igår när man körde hem henne från bb. Snart är mina första 10 pappadagar slut, det har varit riktigt kul att vara hemma så mycket och då jag har torsdagar som mina pappadagar för Olivia så har jag knappt jobbat men har så bra tjejer på mitt jobb som sköter butiken med ett leende när jag är borta så man behöver aldrig vara orolig. Tack Emma och Johanna ni är klippor på att hålla igång allt och tack Sofia och Emelie för att ni ställer upp på kort varsel och jobbar då och då.


Därför vinner de stora lagen alltid i slutet!

Kikar lite på championsleague sammandragen. Började med att se analysen av Rangers mot Man Utd och det är lite typiskt Man U att vinna i slutet, okej på straff men de hade troligtvis satt en ändå. Det ska säga att jag är en stor Chelsea fan och inte har mkt övers för Man U men de ska ändå respekteras för att deras coach Alex Ferguson har skapat ett vinnande lag. Det handlar inte så mycket om att de har ett bättre lag än motståndarna, bara att jämföra med t ex Man City, Citys lag är bättre på pappret men har ingen vinnarkultur, det skapar man på lång sikt.

Kan se samma tendenser i många olika sporter som innebandy, Warberg har en vinnarkultur, lag som Dalen (ursäkta nu Ingrid) de har inte byggt upp kulturen i väggarna och har tyvärr trots ett lag i världsklass för något år sedan med Kronberg och Schweizarna så gick de inte hela vägen. Täby är också ett sådant lag som har vinnarkultur, starkt ledarskap och starka ledare på planen, att få gruppen att alltid tro att man kan vinna. Sen har du lag som Helsingborg och Pixbo med flera som har bra spelartrupper men inte har det i väggarna, Pixbo hade en storhetstid men det var ganska länge sedan nu och de bytte tränare många gånger, nu fick Vidar vara kvar och i år har det ju gått bättre än ifjol för då underpresterade hela laget (och tränarna).

På damsidan i innebandyn har alltid Balrog haft en vinnarkultur detsamma med Rönnby de har vunnit när de nått finalerna. Sedan har nu Real Kais Mora värvat superspelare men har de en vinnarkultur när det väl gäller, inte än men de kanske får, jag tror nog inte de vinner guldet i år pga att de inte har byggt upp kulturen än men de har ett bra lag på "pappret".

Missförstå mig inte nu, när jag menar vinnarkultur så menar jag i de stora avgörande matcherna som i slutspel mm, att ett lag kan slå ett annat i serielunken spelar mindre roll.

Sen är det också så att har du en gång vunnit så kommer du ihåg den känslan och då går det av bara farten att du fortsätter att vinna. Så folk bör inte räkna bort Storvreta än, de hade en turbulent försäsong med tränare som lämnade osv så de kommer vara med när det drar ihop sig för de har världens bästa spelare och vinnare  Mika Kohonen.

Nu börjar "panic season"!

Vad jag menar är att nu börjar många lag se sig om efter förstärkningar, att jag kallar det "panic season" är ju ett bra namn då många lag är indragna i nerflyttningsstriden och några av dem kanske inte hade räknat med det.

Både Skattkärr och Hagfors presenterade nyss var sitt nyförvärv och fler kommer följa efter och vem vet, kanske vi också kan presentera någon ny spelare, den som lever får se, men det klart man håller ögon och öron öppna om någon intressant skulle dyka upp. En viktig sak är ju att man får in rätt person i gruppen och inte bara en bra innebandyspelare för fel personlighet kan förstöra en bra grupp.

Måste korrigera mig där, Skattkärr tappade sitt nyförvärv hade läst fel helt enkelt...Men kanske de har någon ny på gång som ersättare?

Om jag fick välja på nyförvärv hade jag valt spelare som antingen spelat i klubben förut eller spelare jag varit tränare för, helt enkelt sådana man vet var man har som lätt smälter in i laget och som man behåller harmonin med. Har ju några i tanke som man inte sagt nej till men vi känner ändå att vi har en stark trupp och har en bra form så vi är absolut inte desperata.

Vilket är nästa lag att presentera en ny spelare?

Snöoväder!

Nu fallar det mycket snö i vårt avlånga land, hoppas att vägar kan hållas rena så det inte händer några olyckor, ta det försiktigt där ute alla innebandyfans! Får hoppas det lugnar ner sig så det går att åka till matcherna i helgen, vi själva möter Hammarby och de har en lång resa framför sig.

2 tv matcher en kul och en halvtrist!

Dammatchen var skitbra, tyvärr missade jag sista perioden och då verkar det vart öppet hus då det blev hela tio mål i sista. Att man hade ett odds på minst 11 mål i matchen gick ju in hur lätt som helst. Tyvärr sumpade Pixbos herrar det när de inte vann mot Helsingborg, sjukt med flera ramträffar och heta chanser men Helsingborg lyckades defensivt och tog till och med 2p med sig hem. Det är som oftast i innebandyn att det blir mål på kontringarna och motståndarnas misstag och Helsingborg utnyttjade det på ett bra sätt. Daniel Jonsson känns hyperfarlig varje gång han kommer i skottläge i bortalaget och Manner satte chanserna, han ser ändå rätt otränad ut och jag förstår att han inte är med i landslaget då Finland brukar köra på mycket fart. Denna matchen syntes faktiskt inte Linus Nordgren så mycket, kanske var han lite krasslig för han brukar köra sina offensiva löpningar och dra en eller två spelare och skapa farligheter.


Helgens analys div 1 mellersta och södra dam.

Börjar med mellersta, min egen serie. Det blev inga direkta knallar förutom att Skattkärr med en fin form uddamålsförlorade mot Råsunda som haft dålig form. 4-5 slutade matchen. Mina tips inom parentes (3-1)

Hagfors mot Hässelby slutade 2-5 men hemmalaget hade ledning i början av matchen, men Hässelbys tunga lagmaskin malde på och vann säkert till slut. (4-5)

Telge mot Linköping skulle enligt Rosth inte vart någon höjdarmatch mendet blev ändå Telgeseger och i långa loppet är ju 3p det enda som räknas. 5-4 blev det (7-5)

Hammarby förlorade mot Köping med 3-7 (3-8) inget o säga om botten mot ett av de 4 som ryckt ifrån.

Täby mot Farsta även där topp 4 lag mot ett av bottenlagen. Dock var Farsta med och ledde i början men Täby är ruskigt effektiva och ryckte ifrån och vann med 9-5 (8-3)

Vår egen match Rönnby u mot Fröjered 5-7 ingen jätteskräll en målmässig jämn match som inför såg öppen ut med två lag på undre halvan.

Analysen av detta, fortfarande topp 4 som ser starka ut, nyckeln blir att vinna de mötena sinsemellan, för de 8 övriga gäller det att inte slappna av för då går det fort. mina tips kändes faktiskt klockrena idag, missade faktiskt inte på något mer än Skattkärrs men tippade heller inte någon skräll. Glädjande var Göte inte ens nära på några matcher.. :)

Div 1 södra då.

Där spikade jag faktiskt Olofström mot Östra 5-3 (5-3) Enligt rapporterna därifrån var Östra minst lika bra som Olofström, då pratade jag dock med en Östraspelare ska sägas. :) Bortalaget saknade också flera spelare men det tycker jag inte är något att snacka bort, det är då man som tränare ska kunna formera om laget och få ut max av de spelarna man har att tillgå och hur många matcher per år har man hela truppen tillgänglig, aldrig skulle jag nästan säga.

IBF Göteborg mot SödraDal 6-3 (5-4) Var nära i mitt tips så den får jag vara nöjd med, har Göteborgs klättring börjat nu?

Ingelstad/Växjö mot Vänersborg. 7-6 (4-5) där kan det ha vart lite underskattning från bortalaget fick jag höra och det har man inte råd med i år, förra året fanns några stryklag men inte i år i mellersta eller södra. Jag tippade på en jämn match även om jag trodde Redstars skulle vinna men men.

Jönköping mot Älvstranden måste vart en publikmatch, slutresultatet blev 7-6 (7-6 i SD) där var jag i princip klockren i mitt tips, känns bra. :)

Engelholm mot CL-98 Där trodde jag faktiskt att hemmalaget lyckats övertala några gamla rävar för det hade jag försökt göra om jag vart i deras kläder men icke några kändisar på laguppställningen så torsk blev det och 2-4 vann bortalaget med. Tåget har börjat rulla nu och ska Engelholm hinna med får de springa fort. (5-4)

Kan faktiskt känna mig nöjd med omgångens tips, 2 riktigt bra spikar och inte någon jätteblunder mer än CL-98 bortaseger men skrev faktiskt att om inte Engelholm fick in några nygamla så skulle de förlora så det känns okej.

Kan något lag hota Jönköping, en annan intressant tanke, har Jönköping råd att ha ett damlag i elitserien om herrlaget går upp, vi alla vet ju hur det var för några år sedan då de drog ur damlaget samt att de var i princip konkurshotade för bara något år sedan, tja det blir intressant att se hur de lägger upp allt.

Matchreff, FIF mot Rönnby ungdom!

När jag småkikade lite på våra motståndare kände jag direkt att detta blir tufft, motståndarna visade upp fin teknik på sina uppvärmningsövningar så det gällde att spika igen i starten så de inte fick ett självförtroende och vi fick också en fin start i första perioden. Efter 3 min åker en hemmaspelare ut och vi får spela powerplay och vi gör vårt första powerplay mål i årets serie. Det var Johanna Johansson som drog in bollen. Bara 20 sekunder senare får vi ett bra frislagsläge och Sofia Häll bankar in bollen i mål. Efter det skapar båda lagen en hel del chanser men båda målvakterna håller tätt tills 16,23 då Angelica Högberg sätter dit 3-0 till oss. Vi klarar även av ett boxplay före pausen.

I andra perioden så får vi återigen en bra start och Annie Storm gör 4-0 efter fint förarbete av hela kedjan med Högberg och Nordmark. Efter halva så får hemmalaget hål på en bra Amme i målet och gör 1-4 på kontring. minuten senare får de in en boll på volley, hög klubba kanske men är det så snyggt så kan man inte klaga för mkt. Det var vårt sedvanliga 2 insläppta inom 1 minut period. Som tur var (och skicklighet) så bryter Linn Johansson bollen och slår en löpboll till Jennifer Johansson som sätter bollen till 5-2 till oss så vi tar bort deras positiva energi, ett viktigt mål för att bryta av hemmalagets momentum. 3-5 sätter hemmalaget när vi missat ett uppspel och sen åker vi ut på snack och då sätter de även 4-5, onödigt värre där får vi bita igen.

I tredje får hemmalaget en drömstart med mål före en minut passerat. Sedan har de ett litet tryck i några minuter men efter 7-8 minuter tar vi återigen över och de tvingas ta en timeout med 3.5 minut kvar då vi skjutit många farliga skott och ett Fröjered mål hängt i luften, timeouten ger inte önskad effekt för hemmalaget utan vi kan istället ta lednignen genom Anna Nordmark på ett pangskott från kanten. Rönnby tar direkt keepern och vi kan vinna bollen genom att Amme räddar och lägger ut till Nordmark som får sätta en i tom kasse, kul att Nordmark fick göra 2 mål för hon hade många bra lägen tidigare som målvakten gjorde riktigt bra räddningar på speciellt en enhandsräddning på ett friläge.

Idag så sliter vi hårt men har tyvärr en liten dipp i andra perioden och stänger inte matchen utan bjuder in Rönnby. Ett Rönnby som jag anser är klart bättre än tabellen visar och de påminner mig lite om Pixbo ifjol som började knackigt men sen gick som tåget när de unga kommit in i div 1 tempot och jag är inte förvånad om Rönnby dänger till både 1 och 2 lag på övre halvan inom några omgångar. Detta var en riktigt bra seger från våran sida och det känns faktiskt som vi varit bättre borta än hemma i år för det är där vi presterat vår bästa innebandy.

Idag var femman med Karin Johansson, Lisa Jansson, Anna Nordmark, Annie Storm och Angelica Högberg bäst då de producerade bra framåt. Övriga slet bra i defensiven och alla gjorde helt enkelt bra ifrån sig.Så här nöjda var jag och Robban efter seriepremiären mot Skattkärr men minst lika nöjda efter segern mot Rönnby ungdom.

Laget och våra medresta supporters passade på att fira segern på Mcdonads denna gången, det var urgött.

Bra domarinsats av Umeådomarna Thomas Jonsson och Peter Poopuu tycker jag, de höll samma nivå matchen igenom och jag har inget o klaga på där.

Det var också mycket trevligt att besöka Rönnby som visar att de är en elitförening, proffsigt rakt igenom.


Sammanställning av serien!

Våra seriekollegor i Skattkärr (nu har jag lärt mig stava till deras namn, himla pinsamt senast) har gjort en tredjedels sammanfattning och man kan läsa det om man klickar på länken så kommer man direkt dit.

Jag håller med dem i analysen att det är ruskigt svårt att tippa lagen efter de 4 topplagen (Telge, Hässelby, Köping och Täby). Personligen tror jag att serien inte kommer avgöras runt det hemska bottenstrecket förrän det är en eller två omgångar kvar, det roliga i det tråkiga är ju att det spelas enormt många viktiga matcher och som jag ser det så är det ruskigt utvecklande för spelare samt tränare. Som coach kan man inte stå och luta sig tillbaka och tänka "det löser sig", för att ju tidigare man tar sina 30 p (vilket jag tycker ska räcka) desto bättre så man slipper ha kniven mot strupen i slutomgångarna.

http://www.laget.se/SKATTKARRSIK_DAMLAG/45904-nyhetsarkiv-item-1488248.html


Jag tror att nyckeln till att hänga kvar är såklart att inte få skador på nyckelspelare, att hålla en hög närvaro och ha kvalitet på träningarna, att hela laget drar åt samma håll och inte några slackar av. Sedan gäller det att våga gå in och vinna matcherna och inte få en rädsla för att förlora. Där tror jag vi nykomlingar (Fröjered, Täby, Hagfors & Farsta) har en liten fördel för vi har ju mest att vinna. Täby är det klart bästa laget av oss 4 och kommer inte vara indraget men för oss andra tre gäller det att köra på.

Matchreferat från vår match mot Rönnby kommer lite senare, ska bara tänka ut något bra att skriva.

Dubbla förluster för Rönnby!

Först så förlorade svenska mästarna Rönnby mot Pixbo, målet var lite slumpartat kan man kanske säga men Pixboiten ville mer och fick slå in den framför mål. Vi lyckades även vi avgöra i slutminuterna mot Rönnbys unga div 1 lag (farmarlag) i en svängig match mer om det imorgon.

Omgång 9 div 1 södra!

Följande matcher spelas Lördag!
2010-11-20


Ingelstad/Växjö 08 IBF - IBK Vänersborg Se matchinfo
Jönköpings IK - IBF Älvstranden Se matchinfo
Olofströms IBK - Östra SK Jönköping Se matchinfo
FBC Engelholm - CL98IC Se matchinfo
IBF Göteborg - IK SödraDal Se matchinfo

Lite om varje match och hur jag tror det går där.

Match 1. 4-5 Tror hemmalaget är ruskigt sugna på att visa sin publik att de kan ta poäng i div 1 men tror ändå att Vänersborg är för rutinerade att inte slå bottenlaget även om de inte är något stryklag då de spelat en hel del jämna matcher. Jag tror Jenny Andersson avgör matchen med sin ork och slit och får belöning för det med att sätta avgörande målet.

Match 2. 6-6 (7-6 i SD) Målrikt och rolig match tror jag på.

Match 3. 5-3 Tror Östra tänker lite mer defensivt efter att ha släppt 11 mål senast, de har säkerligen nött försvarsspel i veckan och har de inte gjort det lär de släppa tvåsiffrigt igen mot ett ruskigt bra Olofström som är med i leken om seriesegern fortfarande och är ett otroligt starkt hemmalag.

Match 4. 5-4 Vinnaren tar chansen att hänga på tåget om att stanna i div 1, kanske de forna Elitserielaget Engelholm kan överraska med någon joker från fornstora dagar, om inte så blir det nog stryk.

Match 5. 5-4 Även här en jämn match som de flesta matcher i div 1 södra, Göteborg vann stort senast mot I/V 08 och fick nog den dos självförtroende de behövt och enligt rykten via folk jag känner så har de fått ihop 2 mycket starka femmor och sådant är avgörande då de har ett gäng bra spelare men måste få ihop det. Södra Dal har hängt med bra poängmässigt och verkar vara ett lag som har en hög lägstanivå och lär sälja sig dyrt, om denna matchen går till sudden är jag inte alls förvånad.

Sammanställning och återblick kommer söndag så får vi se om dumstruten kommer på eller om man kan vara nöjd med analysen.

Pixbo slog Warberg i damettan!

En liten skräll då jag målat upp Warberg som seriefavorit men sanningen är den att Pixbo tagit med 3 från elitserielaget, Emelie Erdtman, Ann-Sofie Johansson och Jorunn Göransson. Varför vet jag inte men kanske de inte tog en tröja till laget som ska möta Rönnby. Dock var min favorit i Pixbo IBF Alicia Fylke lika het som vanligt och gjorde 2 strutar, hon är en riktigt bra forward som man inte direkt hade tackat nej till om hon flyttat till Tidaholm och velat lira med oss, troligtvis hade hon gått in i vilket lag som helst i Elitserien men ändå inte i Pixbo, men de har en bred trupp och många bra spelare ska sägas, det visar ju om inte annat tabellen. :)

Curtans Warberg då, tja vad har gått snett där, sådan utspelning som vi ändå fick i mitten av augusti så är jag mycket förvånad. De hade mycket högre bolltempo än något annat div 1 lag jag mött och hade grymt bra avslut då de bombade oss med 14-4 och då storspelade ändå Amme i målet i dryga 20 minuter och gjorde några omöjliga räddningar. Visst, vi var inte vad vi är idag men ändå har ju säkert de också gått framåt sedan Augusti även om de kanske inte kunde tackla det mentala att stå som seriefavorit, det är ju inte bara att vara bra på pappret utan också när det väl gäller. Men serien är lång och det är många bra lag i div 1 södra så det är nog inte kört än även om de inte har råd med många fler poängtapp.

Mer om div 1 Södra i nästa inlägg.Dopingkontroller!

I föregående inlägg så tog jag upp att de är ute och kolla innebandylag i kampen mot doping, det står i dagens nätupplaga på aftonbladet att Jay Smith som är aktuell idolstjärna åkt dit, det är frågan nu om de kommer slänga ut honom, jag tror inte det men det kan vara så att de har en antidrogpolicy i deras kontrakt då är han "rökt", vad tycker ni ska han ut eller vara kvar? Är det acceptabelt att rockstars tar droger när de är ungdomsförebilder precis som idrottare?

Lite blandat!

Nu är veckans träningar avklarade och truppen och laget uttaget till matchen mot Rönnby u. Hade velat åka lite tidigare för att se lite av matchen mellan Rönnby och Pixbo men det verkar inte bli så tyvärr, är inte så sugen att jag tar tåget upp, så viktigt är det inte, dock tycker jag allt att det är lärorikt för spelarna att kolla på hur innebandy ska spelas, det är ju ändå 1 och 2 i Sverige just nu som möts, det blir inte bättre än så antar jag.

Vad tror jag då om Rönnby u matchen, tja jag har ju aldrig sett dem spela men de verkar ha blandat och gett en del, de har slagt Hagfors borta i sudden vilket är mycket starkt och spelade senast oavgjort mot Täby så de kan nog spela riktigt bra i sina bästa stunder. Däremot har de fallit mot Hammarby och det är inte lika imponerande men de har nog haft lite olika spelare i olika matcher fattar jag det som. Det brukade även vara så en del med Pixbo ibf, inte så jättemycket men en del.

Övrigt denna omgång så spelas följande matcher. Göte vann tipskampen och visade att gammal är äldst och rutin kommer man långt på ibland.

2010-11-20


Hagfors IF - Hässelby SK IBK Se matchinfo
Skattkärrs IK - Råsunda IS Se matchinfo
Telge SIBK - Linköping IBK Se matchinfo
Rönnby IBK Ungdom - Fröjereds IF Se matchinfo
2010-11-21


Täby FC - Farsta IBK Se matchinfo
Hammarby IF IBF - Köpings IBF Se matchinfo


Tippar ändå matcherna det är ju kul och se hur mkt fel man har..:)

Match 1. 4-5 Tight men tror rutinen avgör sista tio minuterna.
Match 2. 3-1 Betonförsvaret håller.
Match 3. 7-5 Målrikt och rolig match.
Match 4. x-x Kan nog sluta hur som helst faktiskt.
Match 5. 8-3 Täby är för mig fortfarande seriens bästa lag, tror de dessutom fått tillbaka några som saknades sist.
Match 6. 3-8 Där vänder jag på siffrorna, Köping är riktigt bra offensivt och Hammarby som jag inte sett har inte gjort så bra resultat det sista så de får nog det svårt men man vet aldrig.

Imorgon tippar jag Div 1 Södra. Kanske någon annan har några tips på helgen matcher i div 1 södra och mellersta?

Hörde via Facebook att IBK Vänersborg haft dopingtest på sin träning, det hände mitt lag IBK Patnern för några år sedan, det är faktiskt bra att de är ute och kollar, de brukar ju hålla till på förbundsnivå så kanske de kollar förbi oss någon gång också om de kan hitta till vår lilla håla i Tidaholm. :)

Träningslandskamp och 0-0 som vanligt!

Vet inte varför men när jag hörde att Sverige skulle spela träningslandskamp i fotboll mot Tyskland så tänkte jag som vanligt gäsp. Såg inte matchen utan istället ett litet sammandra efteråt, hände inte mycket att glädjas åt där. Träningslandskamper är alltid dåliga tycker jag, i alla fall i detta väder, vem vill egentligen spela fotboll i nollgradigt väder?

Innebandyvm nalkas, känns fortfarande inte alls hett men det kommer väl, för en gångs skulle känns det inte säkert att Sverige kommer vinna, men vi får väl se.

Innebandy då, jo på Lördag ska vi åka till Västerås, det ska bli kul för jag har aldrig vart där varken som spelare eller tränare så det blir en ny upplevelse. Ska bli kul att se om Koppens Pixbo bjuder på fin innebandy då de spelar nä vi kommer komma dit, för Rönnbys Elitserielag spelar mot Pixbo kl 13 och sedan möter vi Rönnby U kl 16.30 så jag hoppas kunna se slutet av matchen och kanske en sudden, varför inte jag tippar 5-5 ordinarie tid.

Kanske kan vi åka lite tidigare så vi kan kika sista 20 för det är lärorikt för spelarna att se hur innebandy ska spelas som Rönnby och Pixbo nu i år när båda lagen spelar bra innebandy. Det skiljer ljusår mellan topp eliten och div 1, däremot är det en hel del div 1 lag som kan matcha bottenlagen i eliten för det är tyvärr en stor nivåskillnad. En allsvenska hade kanske jämnat ut det hela lite.


Derbyseger för u-laget och serieledning!

Vårt unga talanglag i div 3 spelade ikväll match mot grannen Falköping i ett dubbelderby då vårt herrlag mötte Falköpings herrlag direkt efteråt.

Matchen vanns med 7-3.

Matchen började Sandra Falk gjorde 1-0 och i bara farten även 2-0. Fröjered gick upp till hela 5-0 före hemmalaget fick in en boll. Det kändes säkert och kontrollerat i det läget men i innebandy går det fort och hemmalaget gjorde 2 mål i mittperioden och då var ställningen 7-2 efter 40 minuter.

I sista så vann hemmalaget perioden med 1-0 då Fröjered tappat lite av spelet. Övriga målskyttar var Sandra Falk 3, Moa Schönning, Matilda Schyberg, Linnea Blomberg samt 1 självmål.

Inga direkta derbykänslor där endast 1 utvisning för hemmalaget föll.

Hannah Hedendahl tyckte det var skönt att få med sig 3 poäng hem och njöt av lagets 3e raka seger som för laget till en serieledning men då har laget 1 match mer spelad än lagen bakom.


Aktuell tabell.

http://www.innebandy.se/Templates/IDA/CompetitionInfo.aspx?PageId=83280&CompetitionID=10692&epslanguage=SV


VM-truppen uttagen!

Men det känns ändå inte sådär jättesäkert än, det brukar alltid bli några skador eller något som händer så vi får väl se hur det blir inom de närmsta veckorna. Jag har inte följt SSL så mycket men det var nog viktigt att AIK fick vinna ordentligt mot Sirius då de i AIK inte verkar ha haft någon storform direkt men de kanske behövde bli sågade lite i media för att tända till så kanske det var bra att Finland slog Sverige med 9-2 ändå. Hoppas det blir ett roligt VM, något som man oftast sovit sig igenom och inte vaknat till liv förrän i semin. Dock brukar jag följa mina fd spelare i Norge och Danmark sen jag var tränare i våra grannländer. Vet inte hur många nu som är med i trupperna men det brukar vara en 3-4 st i varje land från mina före detta lag, dessutom känner jag ju till de flesta andra som vi mötte i serierna.

Kan ju hoppas de mindre lagen kan göra det bra så det inte blir de pinsamma siffrorna som i dam-vm där Sverige spelade på halvfart och hade 90 % boll, vet att det inte är riktigt så illa på herrsidan men damsidan är pinsamt dålig bredd än så länge.

Mer om segern mot Farsta!

Om ni vill höra Farstas syn på matchen kan ni läsa detta trevliga referat.

http://www.farstaibk.com/v2/news.php?lag=D&a=read&id=2985

FIF Dam u vann mot Fagerhult U!

Var med familjen och såg vara talanger i u-laget i div 3 idag mot Fagerhults u-lag. Måste säga att då jag sett alla hemmamatcher för u-laget så har laget gått starkt framåt och tuffat till sig bra. I början stod de och tittade på när motståndarna bankade in returer framför kassen men idag såg man inget sådant, riktigt kul att de kommit igång för där har vi säkert en hel del blivande div 1 spelare, vissa kanske redan i år och några inom ett eller två år, kämpa på tjejer ni gör det riktigt bra.

Hoppas Sanna Lundgren som skadade sitt knä inte var en så allvarlig skada och kan vara tillbaka snart igen på planen, hon tillsammans med Moa Schönning och Michelle Lundgren var riktigt bra denna matchen samt målvakten Nettan Johansson som fick mycket skott men räddade många svåra lägen.

Vill också berömma domarparet Anton Standar och Stefan Hedin som tillät kamp i en dam div 3, det har man inte sett tidigare, helt plötsligt fick tjejerna verkligen visa vad de kan och spela på i närkamperna och inte hackas sönder som det alltid blir så fort någon inte kan stå på benen. Hedin som vart tränare i många år har ju själv alltid gillat hårt spel och var nog en av de tränarna som kunde skälla mest så det är kul att han "bytt sida".

Skrällhelgen är slut!

Och sicken helg det har varit, smaka på de här skrällarna.

Skattkärr slår Telge som före matchen hade 7 raka segrar och en fruktansvärd målskillnad (5-2 också inget snack)!

Rönnby u tar poäng av Täby som är ett av seriens formstarkaste lag. (4-4)

Kais Mora (stensist i SSL) mot topplaget Dalen, 5-4 i SD.


Övrigt då på damsidan i div 1.

Mellersta! Mina tips inom parentes.

Hagfors vinner sin match mot Hammarby, något mer än jag tippat 9-3 (5-3).

Skattkärr slår Telge som ovan nämnt. 5-2 (0-5 dumstrut på :) )

Rönnby u mot Täby 4-4 (2-8 även där dumstrut på)

Köping mot Hässelby 4-3 i SD (6-5 bra nära)

Fröjered mot Farsta 5-4 (inte tippat)

Råsunda mot Linköping 2-6 (4-4 inte ens nära)

Div 1 södra då.

Ibf Göteborg mot Inglestad/Växjö 9-1 (7-4 hyfsat ändå)

Engelholm mot Pixbo 4-5 (5-7 helt okej)

Älvstranden mot Östra 11-6 (4-4 dumstrut på vad sysslar Östra med har underläge 6-5 inför sista och släpper 5! raka sen?)

CL 98 mot Warberg 3-7 (3-11 har jag övervärderat Warberg sen vi själva fick stortorsk?)

Södradal mot Vänersborg 4-3 SD (6-5 ruskigt nära, vbg släppte 3 mål på 1 minut, det förstörde deras chans o sno en trea).

Måste ändå säga att man kan inte annat än att älska innebandy, inget lag vinner utan att kämpa för det.Fröjereds IF i media!

Bättre sent men aldrig så här skriver Linköpings Corren om matchen mot Linköping.

http://www.corren.se/sport/innebandy/?articleId=5408500Trender som bröts mot Sharks!

Trend 1 är att vi brukar börja matcherna bra, efter 26 sekunder gör Farsta 1-0 och som vanligt så släpper vi två snabba så efter 36 sekunder står det 2-0 till gästerna. Man brukar skämtsamt säga att ibland så sitter bortalaget kvar i bussen om de börjar dåligt, man kan nog säga att vi satt kvar i omklädningsrummet första minuten för vi var inte med och i div 1 så smäller det om man gör enkla missar, det ska sägas att hela femman som var inne är lika skyldiga inte bara backar o målvakt. Vi tar tag i oss och börjar lira bättre och bättre och Angelica Högberg reducerarefter 5 minuter på ett bra skott från kanten. Farsta kan göra 3-1 när deras forward dribblat av oss och satt friläget snyggt. Anna Nordmark reducerar före periodens slut till 2-3 efter fint förarbete av Angelica, ett samarbete vi sett många gånger förr.

Att ligga under med ett mål efter första var ändå ingen fara då vi sista 10 spelat riktigt bra och skapat mycket chanser, en del öppna kontringar uppstod också när vi tryckte på så vi ändrade vår press något mer tänkvärt och gav inte så mkt chanser till gästerna utan vi kan istället göra 3-3 när Mikaela Svensson gjorde bort sin back och sköt men returen slog måltjuven Jennifer Johansson in. 3-3 inför sista.

Sista perioden började lika bra som den första började dåligt för oss när Jennifer drar in 4-3 efter pass från Johanna Johansson (nej de är inte systrar vi har bara många Johansson i laget). Gästerna gör 4-4 på en frislagsvariant och drar in returen på stolpskottet. Dagens bästa spelare Angelica Högberg ville mest och trampade in och satte 5-4 på ren vilja och vi kunde hålla ut sista minuten när Farsta tog ut sin målvakt mycket tack vara starkt uppofrande spel av Johanna och Karin på backen.

Trend 2 som bröts var att vi vann en tredjeperiod för första gången i årets seriespel, en mycket viktig trend.

Bra idag var Angelica (bäst) men även beröm till Nordmark och Svensson som slet bra i defensiven och vann mycket bollar.

Dagens domarpar Borglund & Tingman var okej men missade några utvisningar för bortalaget då de släppte mycket slag tyvärr (kanske lika bra det då vårt pp inte kommit igång än :) ), men i övrigt helt okej.

Farsta är ett jobbigt lag att möta och kämpar och sliter mkt, samt har en bra målvakt, de hade en hel del chanser och några ramträffar precis som vi och denna matchen kunde slutat hur som helst men jag tycker ändå att vi vann rättvist då vi hade ett bättre passningsspel när man ser matchen som helhet.

Helgens matcher i div 1 södra DAM!

Södra serien är ju en mkt kul serie, lite mer öppen än mellersta känns det som då lagen i botten kan ruska om topplagen mer än i mellersta där de 4 stora dominerar lite likt Chelsea, Man Utd, Arsenal och Liverpool gjorde före pool blev darriga. Ska ändå försöka mig på att tippa matchernas utgång, det är ruskigt svårtippat men man måste ju försöka.

2010-11-13


Jönköpings IK - Olofströms IBK Se matchinfo
FBC Engelholm - Pixbo Wallenstam IBF Se matchinfo
IBF Göteborg - Ingelstad/Växjö 08 IBF Se matchinfo
2010-11-14


IBF Älvstranden - Östra SK Jönköping Se matchinfo
CL98IC - Warberg IC Se matchinfo
IK SödraDal - IBK Vänersborg Se matchinfo


Match 1: Seriefinal och hade vi inte själva haft match samma tid hade jag åkt 12 mil tur o retur för o kolla. Tippar tight i en match ingen vill förlora 5-5.

Match 2: Engelholm var i många år ett Elitserielag men har bara blivit sämre och sämre för varje år, jag tippade de faktiskt att hänga kvar men de kan få det riktigt svårt verkar det som nu när man ser början på serien. Tippar att de unga hungriga Pixbotjejerna vinner bara de är nere på jorden efter derbysegern senast och inte tror de är världsmästare än. Tips 5-7

Match 3: Göteborg som så här långt är seriens kalkon med en spelartrupp med fina meriter och många spelare som spelat i landets högsta serie måste ju börja leverera, kan denna matchen vara vändningen? Tips 7-4

Match 4. Piraterna har gjort ungefär vad man kan förvänta sig av dem och det borde bli en tight match mot ett Östra som var lite kaxigt efter sina 3 segrar i början men som sedan vart lite tyst om. Tips 4-4

Match 5: Warberg måste våga spela ut då kommer det rulla in mål. Tips 3-11

Match 6: SödraDal är ett lite underskattat lag tror jag, de har tagit många poäng och det blir nog seger mot ett Vänersborg som fått åka årets längsta resa även om matchen blir jämn. Tips 6-5

Tipstävlingen blogg mot blogg omgång 8 tippas!

Helgens matcher!

2010-11-13


Fröjereds IF - Farsta IBK Se matchinfo
Köpings IBF - Hässelby SK IBK Se matchinfo
Råsunda IS - Linköping IBK Se matchinfo
Rönnby IBK Ungdom - Täby FC Se matchinfo
2010-11-14


Hammarby IF IBF - Hagfors IF Se matchinfo
Skattkärrs IK - Telge SIBK Se matchinfo


Tips:

Match 1. X-X Känns öppet!
Match 2. 6-5 Köping drar längstra stråt i en toppmatch.
Match 3. 4-4 Linköping är kanske det bättre laget men formen är urusel med 4 raka förluster, viktigt att inte förlora för bortalaget.
Match 4. 2-8 Inget snack, Täby är riktigt bra, bäst i serien av lagen jag mött.
Match 5. 3-5 Tror att Hagfors kommer spela mkt safe för att ta en seger då de klappat ihop i många matcher i slutet vid ledningar, de kan få problem här om de inte får en bra start men tror de vinner.
Match 6. 0-5 Täby är klassen bättre och kan nog hålla nollan i en sån här match då de sett stabila ut defensivt.

Adjö Marstrand damer!

http://marstrandibk.blogg.se/

På marstrands blogg kan ni läsa vad Martin Gustavsson skriver, jag och Patrik Wikström i fbc Lerums damlag pratades vid för någon dag sedan och då sade jag att de spelat en match mindre än vad han sade och då såg vi att Marstrand inte var kvar i göteborgs div 2. Det är himla trist då laget så sent som ifjol spelade div 1. Både Surte och Marstrand försvinner nu i samma närområde, och det är tragiskt att inte båda föreningarna kunnat bilda ett lag ihop istället, speciellt för alla spelarna som inte har någonstans att spela, för inte kan alla spela i Sportlife kungälv då måste de väl ha för stor trupp?

Trist för Martin som jobbat länge med laget och får hoppas de kan göra ett återtåg i framtiden.

Publikligan ute på nätet!

De har sammanställt en publikliga på alla förbundsserielag och så här ser den ut, vi hamnar på en fin plats 73 (190) i snitt, med bara 10 st mindre än Pixbo Wallenstams damelit lag som har snitt på 200 st. visst borde Pixbo ha det dubbla mot oss, de är serieledare i Elitserien och spelar en målglad innebandy, hur kan de misslyckas så med att få dit publiken? IBK Lockerud som ligger stensist har ändå 373 i snitt, det är imponerande, då jag var och såg dem mot Ö-vik var det över 400, riktigt bra jobbat i Mariestad, bara att höja sig på banan också... Örebro SK har bara fått ihop 183 och det är trist då laget överraskat positivt spelmässigt i sin debutsäsong i Elitserien.

1
Warberg IC SSL 1755
2
IBF Falun SSL 1427
3
IBK Dalen SSL 1349
4
Linköping IBK SSL 1345
5
Caperiotäby FC SSL 1337
6
Storvreta IBK SSL 1072
7
IK Sirius IBK SSL 1064
8
AIK IBF SSL 949
9
FC Helsingborg SSL 937
10
Balrog B/S IK SSL 92311
Hide-a-lite Mullsjö SSL 915
12
Granlo BK HA 857
13
Visby IBK HA 704
14
Pixbo Wallenstam IBK SSL 641
15
Endre IF DE 561
16
Växjö IBK HA 494
17
IBK Landskrona HA 483
18
Umeå City IBK SSL 467
19
Jönköpings IK HA 455
20
Fagerhult Habo IBK HA 44721
Onyx IBK HA 437
22
IBK Dalen DE 435
23
IBK Alba H1 415
24
KAIS Mora IF DE 413
25
Torshälla IBK H1 382
26
Färjestadens IBK HA 376
27
Skoghalls IBK HA 368
28
KAIS Mora IF SSL 360
29
IBK Lockerud M. DE 357
30
Gävle GIK HA 34031
Arvika IBF H1 330
32
Partille IBS HA 328
33
IBF Falun DE 327
34
Täby FC D1 312
35
Sala Silverstaden D1 297
36
Rönnby IBK DE 296
37
Westerviks IBK H1 281
38
CL98IC H1 280
39
Nykvarns IF H1 278
40
Warberg IC D1 26641
Bollnäs/Hertsjö IBF H1 262
42
FBC Uppsala HA 261
43
IKSU DE 259
44
Sandåkerns SK HA 249
45
Hudik/Björkberg H1 246
46
Älvsjö AIK HA 242
47
Tvååkers IBK H1 242
48
Sävsjö IBK H1 242
49
Täby IS IBK DE 241
50
IBK Handen HA 24051
IBK Lidköping HA 240
52
Örnsköldsvik IBK DE 240
53
Hagunda IF HA 239
54
Munka-Ljungby IBK H1 238
55
Djurgårdens IF IBF DE 234
56
Tyresö Trollbäcken HA 231
57
Hagfors IF D1 230
58
Malmö FBC H1 228
59
Lindås IBK HA 221
60
Wibax Patriot H1 217


61
Hässelby SK IBK HA 213
62
Livets Ord IF H1 213
63
GS 86 AIF H1 209
64
Åby IBK H1 208
65
Köpings IBF D1 206
66
Slätafly/SK IBK H1 206
67
Röke IBK H1 205
68
Karlstad IBF HA 201
69
Pixbo Wallenstam DE 200
70
Örebro SK IBK HA 194


71
Surahammars IBF H1 194
72
Järfälla IBK HA 192
73
Fröjereds IF D1 190
74
Palmstaden IK H1 186
75
Örebro SK IBK DE 183
76
FBI Tullinge H1 181
77
Axbergs IF H1 178
78
Lillån IBK H1 178
79
Ersboda SK H1 177
80
Storvreta Ungdom H1 175

2 matcher idag i södra serien!

2010-11-10


IBK Vänersborg - IBF Älvstranden Se matchinfo
Pixbo Wallenstam IBF - IBF Göteborg Se matchinfo


Vardagsmatcher brukar ju inte vara någon höjdare för bortalagen, i Göteborg är det ju ändå derby så det är skit samma där vilka som har hemmamatch men en klar fördel för Vänersborg att spela en vardag mot Älvstranden.

Tips match 1. 6-4 Blir nog en rätt jämn match men tror hemmalaget som brukar vara starka hemma vinner.

Tips match 2. 4-4 Derby blir ofta tight, svårt att se någon klar favorit då IBF på "pappret" har ett lag för att vara med i toppen så har de ändå inte presterat som ett topplag poängmässigt i alla fall. Pixbo står för fart och fläkt och ungdomlig entusiasm, det brukar ju lätt bli att man blandar och ger med så ungt lag men i ett derby kommer de göra bra ifrån sig.Nu är båda matcherna färdigspelade och jag var inte långt ifrån att få rätt då de slutade enligt följande.

Vänersborg mot Älvstranden 5-4 i SD, och Pixbo mot IBF Göteborg 6-5 efter att Pixbo vänt i 3e perioden. Underligt att IBF Göteborg inte börjat bättre med så mycket bra spelare i laget, men man måste ju ha ett bra lagspel och inte bara stjärnor, kanske är det förmånga spelare som är just vana vid att vara stjärna och för få grovjobbare, bara en tanke, har inte sett dem spela men är lite förundrad ändå...

Vintern är här!

När det kommer snö så kommer det oftast en hel del snö. Det gjorde det inatt och jag vill bara uppmana alla som måste ut på vägarna att ta det försiktigt, kör saktare och håll lite extra avstånd.

Ifjol fick vi ca 60-70 cm snö över en natt i Vänersborg, hoppas vi slipper så mycket, får hoppas det blir hyfsat rena vägar så inte massa matcher behöver ställas in, ifjol blev det ju en liten orättvis avslutning då 2 matcher gick efter ordinarie matchutgång, något som var helt fel tycker jag då vissa lag kunde spela på resultat. Vet att övriga lag erbjöds att flytta sina matcher men där tycker jag ändå att alla matcher skulle fått nytt datum sista omgången, i fotboll så spelas ofta de 2-3 sista omgångarna samtidigt och det är ännu bättre, i år kommer sista matchen spelas på min födelsedag, får hoppas man får en bra present då, vi har ju den "lätta" matchen Telge hemma då, :)..

Till helgen kommer Farsta på besök, ett lag jag aldrig mött eller hört så mycket om, vet att de hade ett framgångsrikt herrlag för några år sedan som var i toppen av gamla div 1 men sedan föll de och åkte ur. Damlaget är seriens äldsta om man kollar lite snabbt på snittålder, deras yngsta är 20 år och hade hon spelat hos oss hade hon fått vara med i "gamla" laget är vi kör gamla mot "unga", det säger nog en del. Några av deras spelare har prövat lyckan i Elitserien så det finns säkert en del rutin i laget, poängmässigt ligger de som vi, vunnit 2 matcher och förlorat resten. Det ska i alla fall bli roligt att möta ett lag man aldrig mött förut, vet en hel del om hur de spelar mm men det är en sak att ha hört av andra än att faktiskt ha sett dem själv, vet inte om de har sett oss i år, i så fall måste de kollat när vi mötte Hässelby. Spännande ska det bli i alla fall, det gäller att spänna harpunerna och inte bli hajmat helt enkelt (Farsta kallas Sharks)...


Landslagshelg!

Det har blivit lite uppståndelse hos vissa om att landslaget förlorade träningsmatchen mot Finland med 9-2 och bara spelade 4-4 mot Tjeckien mm, och normalt brukar sverige vinna sina matcher men nu har också en hel del tackat nej, vilket det som vanligt är när det är matcher i andra länder, frågan är hur många av avhoppen som egentligen är helt 100 och inte ett svepskäl för att missa en ledig helg med polarna när de ändå är givna i vm. Sedan att aik spelarna inte levererat är jag inte överraskad av, de var mkt bleka i Mullsjö när jag såg dem och även i TV senast. Stor skillnad på dem nu och för något år sedan.

Sen att en hel del spelare som vart med förr och vart bra är svåra att peta kan jag förstå, men detta kanske är en väckarklocka för lednignen av landslaget att "hetaste" spelarna bör få chansen, känns som många "oheta" spelare var med i truppen....

Alltid lätt att säga efteråt och åker samma trupp och vinner vm guld kan ju ingen gnälla men vad folk presterar i år bör ju ligga till grund och inte t ex att David Gillek vann skytteligan för några år sedan osv...


Få matcher i helgen!

I södra ettan mötte Vänersborg hallandslaget Warberg och Wic vann matchen med 5-3, hemmalaget missade 2 straffar och ifjol missade vi (vbg) 5 av 5, det är underskattat att ha en eller flera bra straffskyttar i laget. Vi i FIF har inte fått någon straff med oss än men man kan ju alltid hoppas. I träningsmatcherna fick vi 2 och missade båda..:( Det är inte jättelätt att göra mål på straff i innebandy, men inte omöjligt heller på något sätt, som spelare kanske man borde göra som Anders i Sveiva när jag va tränare, öva varje träning före och efter på målvakterna och lära sig nya varianter och nöta om och om igen, han satte i alla fall 4 av 6 det året har jag för mig och räddade flera viktiga poäng...

I mellersta ettan vann Skattkärr mot Linköping, det trodde jag faktiskt inte då Linköping kändes starka offensivt men att Skattkärr är ett bra defensivt lag vet ju alla. 4-2 till hemmalaget och nu har Linköping 4 raka förluster och blir indragna i bottenstriden vilket 6-7 lag lär vara indragna i, om jag får tippa kommer säkert så många lag kunna åka ur serien när det återstår 2-3 omgångar vilket är sjukt då hela 4 lag åker ur, jaja vi har ältat det förut så skit samma nu.

Ledig helg!

Det är inte ofta man har en helt ledig helg från både arbete och innebandy men denna helgen är det så. Fröjered har en tipspromenad/tävlingsaktivitet som heter Gåsalunken som vi tänkte åka ut och kolla på i lilla Fröjered, det ligger några kilometer från Tidaholm och det är där fotbollslaget med samma namn håller till.

Gästträning med p93-96 idag!

Fick förfrågan för ganska länge sen om att göra någon gästträning då och då i klubbens ungdomslag och sade att i mån av tid så helt okej och idag blir det faktiskt av. Då vi är spellediga så passar det bra att kunna hjälpa till lite med våra unga killar som är på väg att slå sig in i a-truppen och har lite idéer om hur jag ska kunna ge dem en meningsfull timma med hjälp av deras ordinarie ledare, får hoppas det inte är för många bortfall då det är lovvecka och en del reser bort osv.

Var faktiskt inte så länge sen jag hade träning för ett pojk/herrlag, då jag tränade Vänersborgs herrjuniorlag/u-lag några träningar före Göteborg cup där jag var med dem som ledare, en kul upplevelse och jag blev glad när jag hörde att de fått Jokaim Dahlén som tränare, en sympatisk kille och är grymt bra innebandyspelare som jag faktiskt under en halv säsong hade som spelare i Elfhög.

Moster Ingeborg!

Kom bara att tänka på en gammal kul sång vi brukade sjunga när vi gick i lågstadiet, ibland kan man bara få någon låt på hjärnan och då jag brukar sjunga och spexa lite för mina barn, om ni inte vet vilken jag menar så går är texten nedan.

http://www.youtube.com/watch?v=VqyAqG8edkI


Vi har en gammal moster som heter Ingeborg,
vi brukar henne härma när hon går till stadens torg.
Å så svajar hatten, å hatten svajar så,
å så svajar hatten, å hatten svajar så.

Vi har en gammal moster som heter Ingeborg,
vi brukar henne härma när hon går till stadens torg.
Å så svajar kjolen, å kjolen svajar så,
å så svajar kjolen, å kjolen svajar så.

Vi har en gammal moster som heter Ingeborg,
vi brukar henne härma när hon går till stadens torg.
Å så svajar muffen, å muffen svajar så,
å så svajar muffen, å muffen svajar så.

Vi har en gammal moster som heter Ingeborg,
vi brukar henne härma när hon går till stadens torg.
Å så svajar väskan, å väskan svajar så,
å så svajar väskan, å väskan svajar så.

Vi har en gammal moster som heter Ingeborg,
vi brukar henne härma när hon går till stadens torg.
Å så svajar moster, å moster svajar så,
å så svajar moster, å moster svajar så.

En av de bästa bloggarna är tillbaka!

Surfa in på http://mikapackalen.blogg.se/ där Visbys herrtränare Mika Packalén skriver om innebandy och vardagsliv, ungefär som min egen blogg fast med fokus på Allsvenskan såklart där hans lag kämpar för att gå upp i elitserien. En blogg jag alltid gillat att läsa, så den rekomenderas varmt.

Ska bli intressant att se hur Täby mot Råsunda går ikväll, om någon hade orkat köra en liveblogg hade det varit världsklass som jag gjorde i div 2 herr för några år sedan och i damelitseriekvalet mellan Lockerud och IBF Göteborg. Vi har ju också Piteå Patriots galna dj som körde live webbradio, snacka om uppskattat då han körde det på alla bortamatcher. Media utnyttjas inte på långa vägar, vore kul om vi kunde köra en liveblogg på vår nästa hemmamatch mot Farsta, får se om My eller någon vill göra det via min blogg, kul hade det varit.

2 matcher i veckan i serien!

Då det är en lite haltande tabell av flera orsaker så spelas 2 matcher nu i veckan. Jag tycker att vår tips ska gälla nästa helg då det är full omgång men lägger ändå in ett tips på de 2 matcherna i veckan bara för o slipa formen.

2010-11-03


Täby FC - Råsunda IS Se matchinfo
2010-11-06


Skattkärrs IK - Linköping IBK Se matchinfo

Match 1: Derby men jag tycker Täby var ett bättre lag om man jämför när vi mött lagen så jag tror på Täbyseger med 7-3

Match 2: Även det 2 lag jag mött och tycker ändå att Linköping känns hetare framåt med Bergström som matchvinnare även om hemmalaget har bättre försvar så 4-5.Rosten hälsade 7-2 till Täby förresten, han har några dagar i stugan och inget internet så jag lägger ut hans tips här.


Matchen slutade 10-3 till Täby som är ruskigt starka, de kan verkligen blanda sig in i toppstriden.

RSS 2.0