Skön seger mot Hammarby!

Gästerna kom med 9 utespelare och 2 målvakter men det spelar ju ingen roll då man bara får vara 5 + mv på planen. De tappra gästerna från Söder gjorde det bra måste jag säga och de gav oss en riktigt tuff fight. Man var ju lite osäker på hurdan klass de höll då de bara tagit en seger men jag kan säga till alla som undrar att det fighterhjärta de tappra som spelade idag hade så kommer inget lag kunna ställa ut skorna och slå dem. De spelade tufft och smart efter sina förutsättningar och vi fick göra en bra match för att vinna.

Matchen började med lite målchanser och gästerna var kliniska när de satte 0-1 efter ca 3 minuter, på en snygg styrning i slottet, ett klassmål helt enkelt. Vi skapade en hel del chanser och när vi haft en trippelchans så smiskade Sofia Häll in ett backskott då hon snappat upp sin eget skott som tagit i täck till 1-1 efter 10 minuter. Lyckan varade i ca 2 minuter före Hammarbys duktiga lagkapten Camilla Johansson drar in ett direktskott säkert placerat vid stolpen, återigen en bra sekvens från gästerna. 1-2 efter första perioden.

I andra är det spel mot ett mål, vi spelar boll och har massor av lägen men det är återigen backen Sofia Häll som träffar rätt när hon drar in 2-2 efter 10 minuter. Sedan får vi powerplay och har säkert 5 solklara chanser men bollen vill inte in förräns gästerna blivit fulltaliga och gått lite på knäna då de inte fått byta utan vi tryckt på, Angelica Högberg är målskytt och vi tar ledningen för första gången i slutet på andra perioden. Skotten i andra 16-1 och det speglar faktiskt matchbilden i andra perioden.

I tredje gör vi 4-2 redan efter ca 3 minuter på en klassisk spelvändning via Anna Nordmark som slår in smörpassen från Angelica Högberg något vi blivit bortskämda med under året. Det blir spännande när gästerna tilldöms straff för täck i målgården, halvtveksamt enligt mig efter 15 minuter spelat och Amme räddar en medioker straff relativt lätt. Anmärkningsvärt fick inte duktiga Camilla Johansson slå den fast straffar kanske inte är hennes grej. Vi gör ett bra boxplay och håller tätt, sedan tar vi en time för att få andas lite efter boxplayet och tyvärr åker vi på en utvisning till för en liten eftersläng men kan hålla ut sista 45 sekundrarna efter ett stabilt spela av boxplayet så vi tillslut vann med 4-2, en riktigt bra seger jag är mycket nöjd med.

Dagens extra beröm i ett bra lag, går till våra backar anförda av 2 målsskytten Sofia Häll som tagit ett kliv från en back som inte syns så mycket, till en riktigt bra back med ett mycket bra skott som tillsammans med Johanna Johansson som ägde närkamperna på sin planhalva. Karin Johansson och Lisa Jansson var ruskigt bra också i sitt backpar där de hade många fina uppspel och flertalet bra avslut där Lisa kom närmast med en i stolpen.

Beröm även till vår 3:e kedja som går in och kör järnet när de får chansen och sliter hårt.

Bäst på hela matchen var hela klacken som visade vart en viss hejaramsa kommit upp, den gick så här. "öka farta sista kvarta TI--DA--HOLM, kom ihåg det Hammarbyare nästa gång ni är på Söderstadion. :)

Jag vill tacka de trevliga Bajenledarna för en trevligt tuff match och önska dem lycka till i kommande matcher, kriga på.