2 matcher idag i södra serien!

2010-11-10


IBK Vänersborg - IBF Älvstranden Se matchinfo
Pixbo Wallenstam IBF - IBF Göteborg Se matchinfo


Vardagsmatcher brukar ju inte vara någon höjdare för bortalagen, i Göteborg är det ju ändå derby så det är skit samma där vilka som har hemmamatch men en klar fördel för Vänersborg att spela en vardag mot Älvstranden.

Tips match 1. 6-4 Blir nog en rätt jämn match men tror hemmalaget som brukar vara starka hemma vinner.

Tips match 2. 4-4 Derby blir ofta tight, svårt att se någon klar favorit då IBF på "pappret" har ett lag för att vara med i toppen så har de ändå inte presterat som ett topplag poängmässigt i alla fall. Pixbo står för fart och fläkt och ungdomlig entusiasm, det brukar ju lätt bli att man blandar och ger med så ungt lag men i ett derby kommer de göra bra ifrån sig.Nu är båda matcherna färdigspelade och jag var inte långt ifrån att få rätt då de slutade enligt följande.

Vänersborg mot Älvstranden 5-4 i SD, och Pixbo mot IBF Göteborg 6-5 efter att Pixbo vänt i 3e perioden. Underligt att IBF Göteborg inte börjat bättre med så mycket bra spelare i laget, men man måste ju ha ett bra lagspel och inte bara stjärnor, kanske är det förmånga spelare som är just vana vid att vara stjärna och för få grovjobbare, bara en tanke, har inte sett dem spela men är lite förundrad ändå...

Kommentarer
Postat av: Christer

Min gissning angående IBF Göteborgs underpresterande är att alla f d Surtespelare som kommit in i truppen har rubbat den vinnarmentalitet som fanns på RBK-tiden och för två år sedan när laget vann söderettan. Stommen av "kulturbärande" spelare finns inte kvar, vilket i kombination med något konstig coachning (jag har sett två matcher) resulterar i dåliga insatser på match. Rädslan att förlora verkar vara större än viljan att vinna.

2010-11-11 @ 09:40:50
Postat av: David K

Intressant analys där Christer..

2010-11-11 @ 15:48:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0