Nyårs silly season!

Såg att Andreas "Ante" Johansson i Vänersborg blivit klar för Brönderslev Hot shots i danmark. Kan bara gissa hur mkt cash han får för o pendla dit någon träning i veckan samt matcher. Trist för Vänersborg som verkligen var med i racet om uppflyttning till div 1, nu får allt Tobias Fjällstål ta o damma av klubban och kliva in o förstärka laget för producera poäng det kan han även om "Ante" är sjukligt bra på att göra poäng.

Även Esmyr i Pixbo är klar för Brönderslev, de seglar nu upp som favoriter, dock har de en förbannelse att hur bra lag de än haft har de aldrig fått vinna guld, kan de skrämma bort finalspöket efter alla sina silver (8-9 st?).

Hörde också att min gode vän Tommie Lundgren hittat tillbaka till glädjen i moderklubben FBC Lerum, hans Partille sejour var väl allt annat än lyckad med diverse saker som dök upp, back 2 basic för Tommie och förhoppningsvis en återförening med radarpartnern Rickard Westman, då snackar vi ju "Foppa" och "Sudden" klass. :) Jag tror Lerum kan ta steget upp i Allsvenskan i år och förmodligen flyger Partille andra vägen så det blir nog ett tronskifte i de delarna av Göteborg. Men man får inte räkna ut Partille än då de värvat ett par fd Pixbospelare som ska stärka upp laget.

Curt ny förbundskapten för damlandslaget!

Kul för Curt att han får ta över landslaget. Alltid en ära såklart att coacha blågult, dock inte någon jätteutmaning att coacha ett överlägset lag, men det är ju så läget är. Grattis till Curt som fick jobbet.

Det jag tycker blir intressant är såklart läget som nu är, han är tränare för Warbergs damer som slåss om att gå upp i eliten, vilken effekt får detta på spelarna. Jag tänker mig tillbaka på när Sven-Göran Eriksson var tränare i Lazio och blev klar för England, vad hände då? Jo resultaten gick klart och tydligt neråt och spelarna tappade motivation då deras tränare skulle lämna klubben. Det kommer säkert vara många frågetecken i Warbergs damlag nu och vad jag erfar så har flera spelar kommit till klubben just för att Curt var tränare där, kommer de stanna kvar? Det gäller nog för Warberg att hitta en kompetent ersättare som har en liknande syn på taktik och träningsupplägg och matcha in honom/henne snarast så laget inte får börja om helt och tappa det som de byggt upp i några år då de närmat sig toppen även om de inte än vunnit något, kanske de vinner i år?

Vi får se om vi får en reaktion nu när serien drar igång igen? Det kan ju lika gärna vara positivt som negativt såklart, tänk så här som spelare. Du vet att din nuvarande tränare tar ut landslaget (med en övrig ledarstab) vilken jävla chans har du inte då o visa att du är bra nog för o vara med i landslaget även om laget är i div 1 för tillfället så måste det ju vara en jäkla morot tycker jag i alla fall även för ett u19 landslag osv.

Spännande fortsättning följer. Det har inte vart några direkt nyheter på silly season i år på damsidan, men jag ska ärligt säga att jag inte gått ut och letat nyheter heller, vet att en tjej (med meriter från högsta serien) provspelat med Fröjered men inget mer i alla fall vad jag hört.

SSL på annandagen!

Mullsjö mot Warberg stod på schemat med svärfar som aldrig sett innebandy live tidigare men som ofta kikar på tv och är en stolt finne varje gång de spöar Sverige i vm-final osv.

Vi åkte till skogen och det är alltid lika komiskt att de tar 20 spänn för att parkera mellan några träd måste jag säga.

Nyhemshallen är fin och ganska ny, tippar på ca 4 år. Mullsjö har inte någon Gerber i år som kan trixa lite och som fungerar som spelmotor, de har Gillek istället men han är jävligt trög måste jag säga, att han lirade i vm senast är en gåta måste jag säga. Dock gör han vissa saker bra som att hålla i boll och han kan ta en o annan smäll utan att vackla undan men om han skulle vara stjärnan så är Mais illa ute.

Som tur var såg jag en blivande stjärna som glänste riktigt klart där ute i hemmalaget. Emil Kihlblom han påminner faktiskt en del om Ciayo Hajo i Falun, både till utseendet men mkt till spelsättet. Han skapade lägen mkt på egen hand via sin snabbhet och teknik. Jag kommer ihåg för ett antal år sedan då jag dömde västergötlands distriktslag då spelade han och Arvid som också var på planen ihop med Jesper Sankell som är knäskadad men var med o värmde upp.

Matchern i sig var ganska kul o se, Mulljsö började bäst men gjorde ett rookiemisstag när de skulle spela upp via mitten när det bara var mindre än en minut kvar av perioden, normalt väntar du ut tiden och drar en boll på kasse med sekunder kvar så ditt lag får sista chansen i periodpausen men icke, Warberg bröt och Kimmo Eskelinen fick vända bort sin markering och skjuta 1-1 och där gick Warberg in i paus med energi och Mullsjö med ett misstag på hjärnhinnan. Dock hade ju Warberg bjudit på ett rookiemisstag när de åkt på felaktigt byte och jag menar inte lite heller då de var 6 utespelare på planen i säkert 20 sekunder och även senare i matchen borde de åkt på en tvåa till då en spelare bytte väldigt tidigt när hans bytesgubbe hade långt kvar till sargen.

Det visade sig i andra perioden direkt då Warberg spelade ut Mullsjö långa stunder men Christian Qvisth i mullsjömålet storspelade och att det bara stod 1-2 inför sista och inte 1-5 ska de tacka honom för.

I sista perioden hade Warberg lite mer taktiskt tänk, de ville hålla i och säkra hem 3 poäng, de var ett trögt lag som saknade speeden som Kihlblom och några andra i Mullsjö hade och på en fin spelsekvens kunde Hessmer i hemmalaget smiska in 2-2 efter en fin diagonalpassning av Pettersson. I nästa byte kom ungdomarna i full fart då Warberg slarvat och inte hunnit med i omställning och duktigt Kihlblom fick bli matchvinnare med sitt 3-2 mål.

Att sedan de som tog ut matchens lirare inte sett Kihlblom och Qvisths insatser är att beklaga, men vi alla ser ju olika på vissa saker. De två var klart bäst i mullsjö som höll undan och vann med 3-2, rättvist nej men när är idrott rättvist har jag många gånger frågat mig.

Det syns och märks varför Mullsjö är ett bottenlag, på tok för mycket misstag i uppspelen och att de ska envisas med att gå så mkt i mitten fattar jag inte men okej ibland får de ut en del av det också. Warberg då, nu kommer stora motorsågen, det var det sämsta Warberg jag sett någonsin och jag har sett dem säkert 30-50 matcher både tv och live, skärpning. Det gick långsamt och det var slarvigt och vekt. Riktigt uselt måste jag säga, Sjögren i målet var bra, men saknaden av Magnus Svensson och Martin Emanuelsson måste vara enorm, förr kunde deras gamla förstakedja skapa oreda och lira bort vilket lag som helst, nu får de torsk av laget som låg toksist, pinsamt är ordet. Ni kan glömma slutspel Warberg med det spelet jag såg idag, jag tror de lätt kan bli inblandade i bottenstriden om de inte kommer upp några snäpp nu.

Matchen var i alla fall kul att se då det var jämnt målmässigt och dramatiskt hela matchen. Bra insats av domarna, Norell och Walkert som inte gick in och petade utan lät spelarna köra på bra.
Mycket läsning i julhelgen!

Har 2 idrottsböcker som jag håller på och läser, eller rättare sagt den första har jag börjat på och den andra fick jag i julklapp.

Den första är 3e boken i serien om Helsingborg Consuls som spelar innebandy på världstouren, ungefär som ATP i tennis. De åker runt och lirar innebandyturneringar där man kan vinna feta prispengar mm. Gänget har spelat sedan pojklagstiden i alla fall stommen i laget, jag har självklart alla 3 böckerna och för att man ska uppskatta denna bör man allt läst bok 1 och 2, vilket man klart ska göra.
Bok nummer två är ingen mindre än "Jag är Zlatan Ibrahimovic", en biografi och inte påhittat som innebandypiraterna. Ska bli intressant att läsa den i alla fall.


God Jul!

För er alla som sitter uppe och behöver tips på rim kan jag erbjuda min experthjälp. Skriv vad ni har köpt i en kommentar så lovar jag att försöka komma med ett bra rim.


Bjuder på en direkt.

Detta kan passa till varma kläder.

"När du ut i kylan ska pysa, med detta på behöver du inte frysa". :)


Till Jultomten som ska ge bort en innebandyklubba då.

När du tar dig fram på banan hal som en ål, kan du med denna göra en massa mål!!!:)Mitt i veckanomgång!

Därför var det inte någon tipstävling, själv så har jag mkt o göra på jobbet (jobbar i affär) och har heller inte hört något från Filipsson så vi tar nya tag efter jul o nyår.

Dagens matcher var förljande:

2011-12-21


Ale IBF - Pixbo Wallenstam IBF 1-7
Warberg IC - IK SödraDal 4-2
Hovshaga AIF - Fröjereds IF 5-4
FBC Kalmarsund - Östra SK Jönköping 5-2


Kan ju se ett samband att hemmalagen klart har fördel av mitt i veckan match, Ale och Pixbo är ju i princip derby så det är ju inte direkt att Pixbo tar bussen till Ale kan jag tro.

Warberg har kommit tillbaka till toppen, sjukt flax att övriga topplag tagit lite poäng av varandra men nu fick de i alla fall en andra chans då Älvstranden tappade sina 8poängsledning och SödraDal nu fick stryk i toppmatchen ikväll.

Hovshaga och Kalmarsund vinner på hemmaplan i sina matcher.En annan mindre kul sak är när jag snackade med en av tränarna i Fröjered är att i år verkar lagen i div 1 lagt ner det obligatoriska ledarfikat. Merparten i div 1 mellersta bjöd på fika före matchen (undantaget Hagfors, Farsta och kanske någon mer). Inte så roligt för Fröjered som bjuder på mackor, bullar med kaffe till ALLA ledare i motståndarlagen och speciellt som Hovshaga som blev bjudna i premiären att inte bjuda tillbaka, riktig körpnivå faktiskt måste jag säga. Sedan har jag ältat det många gånger förr att jag tycker det hör till god ton att man har någon form av matchvärd som kan visa bortalagen vart de ska byta om osv, kommer ihåg många matcher där det var mycket trevliga folk som tog emot en, Pixbo borta till exempel, Skattkärr, Hässelby mm.

Det står också i svenskans tjocka pärm med matcharrangemang i förbundsserien, kan vi inte alla hjälpas åt att göra innebandyn mer proffsig än såhär?

Dock stor credit till Malmhaug som bjöd på frukt till spelarna. har för mig att vi i FIF bjöd motståndarna på fruktkorg ifjol via en sponsor, är osäker på om det är så i år. I fotbollen ända ner i div 6 är det ofta en oskriven regel att bjuda på en back dricka, ofta även i pojklag o reserv med. Varför kan inte innebandyn bättre.

Tillsammans blir vi bättre, om alla gör lite så blir det bra i det stora hela.


Tipstävlingen uppdaterad!

Dåska vi se hur det gick då.

Helgens resultat:

2011-12-17


Olofströms IBK - Pixbo Wallenstam IBF 2-2
Fröjereds IF - IK SödraDal 2-8
Malmhaug KFUM IBF - FBC Kalmarsund 2-6
Tvååkers IBK - Ale IBF 2-1
Hovshaga AIF - Warberg IC 2-4
2011-12-18


IBF Älvstranden - Östra SK Jönköping 4-3


Match 1. DK tips 3-6, CF tips 3-6, båda 0p. (första gånge vi tippat lika tror jag).

Match 2. DK tips 5-5,  CF tips 4-6, 1p till Filipsson

Match 3. DK tips 2-5, CF tips 3-5, 1p till båda.

Match 4. DK tips 5-2, CF tips 4-6, 1p till David.

Match 5. DK tips 3-8, CF tips 4-7, 1p till båda.

Match 6. DK tips 9-6, CF tips 9-2, 1p till båda även om matchen blev rätt jämn målmässigt.

Omgången slutade 4p var, helt okej vi slipper skämmas denna helgen.

Totalt då: David 45 Filipsson 43

Når någon 100p? Är någon mer sugen på att vara med och tippa andra halvan? Vi kan börja om på 0 från halva och behålla vår skillnad mellan oss själva.summering av omgång 11 i div 1 s.

Matcherna i helgen slutade såhär.

2011-12-17


Olofströms IBK - Pixbo Wallenstam IBF 2-2
Fröjereds IF - IK SödraDal 2-8
Malmhaug KFUM IBF - FBC Kalmarsund 2-6
Tvååkers IBK - Ale IBF 2-1
Hovshaga AIF - Warberg IC 2-4
2011-12-18


IBF Älvstranden - Östra SK Jönköping 4-3


När man först kikar lite så är det inga sensationer direkt.

Tipstävlingen ordnar jag imorgon måndag.Stabilt, enkelt, effektivt!

Så kan man summera IK SödraDals sätt att spela innebandy, de vann ganska enkelt inför de ca 300 åskådarna i sparbankshallen mot ett för dagen mediokert Fröjered. Hemmalaget hade en bra period i slutet av första perioden där de skapade några chanser och hade bland annat en boll i stolpen men annars fick SödraDal matchen dit de ville.

Kort och gott hade de ett bra bollrull och snabba omställningar och spelade i princip boll på ett tillslag i anfallszon vilket gjorde att när hemmalaget tittade för mkt boll så blev en spelare fri och fick tid på sig i avsluten jämfört mot Fröjeredstjejerna som fick ta avslut när de var markerade.

Matchen slutade hela 2-8 och jag kan inte säga så mkt mer än att det var rättvist, bortalaget var bättre på allt och när dessutom hemmalaget inte kom upp i normal standard så är det sådan här skillnad mellan lagen.

Jag får säga grattis till ett smart spelade SödraDal som har en hyperviktig match till på onsdag mot Warberg, en match som jag tror de kommer vinna på grund av ett riktigt stabilt lagspel, något som Jönköping hade ifjol och då gäckade Warberg.

Pratade lite med deras (SödraDals) ledare före och efter matchen och det är kul att snacka lite innebandy med trevliga killarna Magnus Fredriksson, Niklas Pålsson och Stellan Ragnar. De höll låg profil och sade att det är halva serien kvar men att de gillar läget de har och går såklart för att vinna så många matcher de kan och om de går till kval står sig föreningen redo för att spela i Elitserien så de kommer i så fall att köra 100 % på det. Varför jag frågade var ju att det inte är alla föreningar som har råd att spela i högsta serien, vi minns ju alla Västerås som gick i konkurs för bara 1.5 säsong sedan och Jönköping när de drog ur sitt damlag ur högsta serien för några fler år sedan, samt Balrogs klubbändring till Djurgården mm.

Skulle SödraDal gå upp i eliten (vilket är långt kvar tills de i så fall gör för halva serien är kvar) så behöver de bredda truppen då de inte har så jättebred div 1 trupp. Dock har de ett lag i div 2 också men det är en separat förening (samarbetsavtal). Killarna i lagledningen i SödraDal har gjort ett riktigt bra jobb med truppen tycker jag och det ska bli spännande att följa dem i fortsättningen och till Filipsson kan jag säga att något "brötargäng" var de inte även om de var tuffa men riktigt spelande lag var de i år och troligtvis klasser bättre än de var ifjol.
Mer om resterande matcher senare i helgen.


Div 1 södras sista omgång före serien vänder.

I sista omgången är det en hel del roliga matcher. Dessa spelas i helgen.

2011-12-17


Hovshaga AIF - Warberg IC Se matchinfo
Tvååkers IBK - Ale IBF Se matchinfo
Malmhaug KFUM IBF - FBC Kalmarsund Se matchinfo
Fröjereds IF - IK SödraDal Se matchinfo
Olofströms IBK - Pixbo Wallenstam IBF Se matchinfo
2011-12-18


IBF Älvstranden - Östra SK Jönköping Se matchinfo


Match 1: Ja Warberg är favoriter inget snack om det, men hur bra är Hovshaga nu? Inte tillräckligt bra för att hota Warberg tror jag i alla fall. tips 3-8

Match 2: Bottenmöte mellan de två lagen som bara tagit 4 poäng, dock tror jag Tvååker som har haft en positiv formkurva det sista tar segern. Tips 5-2.

Match 3: Tighta Malmaug som inte brukar varken göra eller släppa in så mkt mål mot ett av seriens formstarkaste lag Kalmarsund. Jag tror gästerna nyper en trea. Tips 2-5

Match 4: Toppmötet i Tidaholm, troligtvis blir det fullknökad hall (ca 300) då ortens enda positiva fläkt inom lagsport just nu är Fröjeredsdamerna då hockeyn o handbollen går kräftgång. Matchen blir nog tight och när jag brukar tippa emot Fröjered brukar de vinna. Tips 5-5.

Match 5. Olofström gick på en mina i Halland senast när de fick stryk mot Tvååker något de säkert inte räknat med och kommer nog skärpa till sig här men det räcker nog inte mot Pixbos Elitspelare som är kvar i div 1. Tips 3-6

Match 6. Älvstranden som tappat formen helt det sista behövde nog ett litet uppehåll för att formera om trupperna, det ryktas en del om det ena o det andra hos Piraterna men det är inget jag vill skriva om i dagsläget. Målrik match att vänta Tips 9-6


Filipsson skriver nedan.

Hej, Idag blir det snabbtips då det är fullfart hela dagen :)

Hovshaga AIF-Warberg IC

Hovshaga tror ja e lite bättre än vad de visat hittills. Räcker dock knappast här. Tips 4-7

Tvååkers IBK-Ale IBF

Seriens två sämsta lag? Chansar på Ale, då det är dags att börja knapra in i tävlingen. Tips 4-6

Malmhaug KFUM IBF-FBC Kalmarsund

Här tror jag det blir tight och tufft. Kalmar är något bättre. Tips 3-5

Fröjereds IF-IK SödraDal

Liten seriefinal. Det hade man ju inte tror i september :) Fröjered känns lite för ojämna i truppen för att ligga så högt. De har dessutom lyckats vinna 8 av 10 matcher trots att man inte har mycket PLUS kvot. Tips 4-6

Olofströms IBK-Pixbo Wallenstam IBF

Usch... Tänker ja bara när ja ser namnet pixbo. Tips 3-6

IBF Älvstranden-Östra SK Jönköping

Allt annat än storseger för hemmalaget är en skräll. Tips 9-2

Södertäljederby och mkt annat i mellersta!

Börjar med div 1 mellersta dam, södra kommer senare under kvällen.

2011-12-17


Örebro SK Söder - Kristinehamns IBF Se matchinfo
Linköping IBK - Skattkärrs IK Se matchinfo
Tyresö Trollbäcken IBK - IBK Köping Se matchinfo
Telge SIBK - Södertälje IBK Se matchinfo
Hagfors IF - Hässelby SK IBK Se matchinfo
IBK Lockerud Mariestad - Täby FC Se matchinfo


Helgens matcher spelas alla på lördagen.

Örebro fick lite förstärkning mot Täby men de spelarna är väl troligtvis åter i elitlaget Örebro så detta blir en öppen match, jag tror det blir oavgjort helt enkelt mellan två lag som inte kommer greja nytt kontrakt. Tips 3-3

Serieledarna möter Skattkärr och en given 1a borde det ju vara men Skattkärr kan vara riktigt jobbiga om de får en bra start och ligger i sitt låga försvarsspel o kontrar när chanserna bjuds så jag vill ändå höja ett varningens finger här även om Linköping är storfavoriter. Tips 4-3.

TT började serien strålande men har dalat lite, här tror jag ändå Köpings motivation gör att de tar minst 1 poäng, kanske till och med tre. Tips 5-5

Derby i kringelstan blir intressant, mkt mål och hårt spel är att vänta. tips 7-5

Hagfors målvakt har slutat enligt vad jag läst och i de här tuffa matcherna kommer det märkas då hon styrt försvaret på ett bra sätt och vart mkt engagerad, kan någon av de andra målvakterna fylla luckan, jag tror inte det mot lag som Hässelby. Tips 4-8

Lockerud mot Täby bör hemmalaget vinna relativt enkelt då Täbys duktiga målvakt Cizzi (bäst ifjol i mellersta enligt mig) åkt utomlands och missar matchen, tips 9-4

Helgens summering!

Ja det blev ett vm-guld för sveriges damer, var väl inget snack om saken egentligen. Såg en del av matchen på jobbet då grannbutiken säljer tv-apparater och det var rätt så lugnt (stendött) i vår sportaffär. Var väl tur att det blev jämnt målmässigt och bara 4-2 för hade Sverige vunnit med 10-0 hade det vart ett totalfiasko vm om ett land kan leka sig till ett vm guld, vad är då guldet egentligen värt?

I div 1 södra spelade Kalmarsund i fredags och tog ännu en trepoängare programenligt.

Tvååker vann precis som jag tippade mot Olofström, rätt nöjd att ha satt skrällen där och är ganska säker på att Filipsson inte hade vågat tippa den skrällen, men då han inte hört av sig så räknar jag inte poängen där.

Även Älvstranden vann programenligt mot Malmhaug, 7-2 blev det jag hade tippat 6-2 så rätt nära kan man ju säga där.

Ser fram emot toppmatchen i Tidaholm mellan Fröjered och SödraDal, kommer att bjuda på lite paustävling exakt vad det blir säger jag inte än, men missa inte det. :)

I mellersta damettan hade Hagfors krossat Södertälje med hela 9-2 på bortaplan, av skotten att döma så vann hemmalaget skotten med 40-33, frågan är då om seket inte räknat Hagfors 9 målskott som skott, det där har vi ältat förr om man ska räkna skotten som går i mål eller bara skotten som räddas. Jag anser solklart att alla skott som träffar målvakten eller ramen på målet ska räknas och även de som går i mål, annars får man ju en märklig statistik som när ett lag vinner med 9-2, ska man räkna bort 7 skott mindre för laget som vinner då?

Såg att Halna och Lockerud hade fyllt Töreboda sporthall i div 2 herr, 450 åskådare, starkt jobbat, synd att det var i slitnaste hallen i hela distriktet som matchen gick. Var själv där för ett tag sedan, små omklädningsrum, slitet som fan i en gymnastikshall a la 1974, pinsamt om de ska spela i div 1 där men det är ju sådant vår sport får leva med. Personligen hoppas jag att Vänersborg tar klivet upp igen samt att Borås eller Sandared kan gå upp för 033 regionen behöver ett lag i div 1 igen.

Smutsigt El classico!

Vacker fotboll till en början men sedan så börjar Real Madrid göra några riktiga idiotsatsningar, 2 solklara röda kort borde Ramos och den oduglige högerbacken nr 15 i real haft för att ha kommit i full fart med sträckt ben o dobbarna före mot Barcelonaspelarna.

Visst Messi kunde fått 2 gula kort, men hans andraläge var inte solklart kort då det hände dessutom på mittplan och inte var någon direkt hård satsning. Ändå verkar det som om Real ville skada några rivaler och inte brydde sig om de förlorade med 3-1 eller fler mål. Smutsigt och fult.


2 matcher till idag i div 1 södra!

De här matcherna spelas idag.


2011-12-10


Tvååkers IBK - Olofströms IBK Se matchinfo
IBF Älvstranden - Malmhaug KFUM IBF Se matchinfo


Då det inte är en full omgång vet jag inte om vi ska köra tipstävlingen på bara de här två matcherna men slänger in minta tips ändå, missade matchen igår då jag hade annat att göra men om inte Filipsson hinner tippa så räknar jag inte tipsen i tävlingen.

Match 1. Tvååker har fortfarande ingen seger, men idag ska jag tippa på dem, någon match måste de väl ändå kunna knipa, de brukar ju hänga med i 30 minuter ungefär och har de tränat på bra så bör de väl kunna greja att hålla fokus och inte bränna all energi första halvan av matchen, drar till med en skräll här. Tips 4-3

Match 2. Om Piraterna ska vara med i toppen måste de bryta sin negativa trend och vinna här, jag tror de gör det. Tips 6-2

Kalmarsund vann hängmatchen!

Hängmatchen från derbyomgången mellan Kalmarsund och Hovshaga spelades igår fredag och hemmalaget vann med 6-4, ganska programenligt. Ser man form så är Kalmarsund ett av seriens formstarkaste lag, de inledde med 3 raka förluster men har nu  segrar och bara 1 förlust sedan dess. Kan de orka ta ikapp hela vägen in i mål och snuva de andra 4 topplagen på seriesegern, inte omöjligt då de andra 4 verkar slå varandra titt som tätt, samt att Pixbo förstärkt ordentligt tills de är på säker mark.

Sverige - Norge 19-0!

Ja det blev som väntat en hyperintressant kvartsfinal mot grannarna från Norge, kross med 19-0 och hela 8-0 efter en period, att ett Norge som för 10 år sedan spelade jämnt med Sverige inte gått framåt mer på damsidan är jag inte förvånad öve då jag själv såg ett antal dammatcher i Oslo 2006-2007 när jag bodde där och då var kvalitén väldigt ojämn, det fanns några bra spelare men bredden existerade inte och man såg spelare som inte gått in i div 3 spela i elitserien.

Nej jag kan tänka mig att Nogre har samma problem som Danmark att ungdomsinnebandyn på flicksidan är under all kritik vad det gäller ledare och rekrytering av ungdomar. Det är tragiskt att de flesta länderna tappar mot Sverige, jag tycker att de sämre lagen borde lära sig för det är ju när man är nybörjare man utvecklas mest men det verkar precis vara tvärt emot att lagen som vart "hyfsade" bara blivit sämre och sämre. Tragiskt att innebandyn på damsidan blivit mer o mer ojämn för varje vm.


15-1 mot Danmark!

Den jämnaste matchen i gruppspelet blev jättespännande för Sverige vann bara med 15-1, en hård tuff match där det verkligen var ovisst in i det längsta, eller?

Norge nästa gång, fixar Norge att släppa in under 10 mål är den stora frågan, klart inte säger jag. Tips 13-1.

Dam-Vm är jättekul.

30-0 mot USA!

Ja dam-vm är så spännande. Behöver inte säga mer.

Rolig diskussion!

Måste bara återberätta lite av en mycket rolig diskussion som går/gick på facebook, ja facebook är ett forum där man kan snacka skit och alla fattar inte att det är mycket ironi och så där, vissa personer ska alltid lägga sig i och komma med korrekta analyser (som de själva tror och alltid tycka tvärt emot andra).

Diskussionen handlade om att en kvinlig polis skulle bära slöja till sin uniform, då har vi en sida som tycker absolut inte och man ska anpassa sig och ta sig an sederna i det landet man bosätter sig i. Andra sidan hävdar att vi i Sverige har religionsfrihet och alla får välja osv. Samma diskussion var för några år sedan om en busschaufför som fick sparken när han vägrade ta av sin turban på jobbet.

Det känns lite som sandlådenivå, båda sidorna hade ju sina ståndpunkter som verkade rätt okej så sett men det roligaste var när ena sidan började om jag startar en Starwars sekt så ska jag ha stormtrooperhjälm till min polisuniform och sen kom det lasersvärd och grejer och det var riktigt roligt.

Sedan ska vi inte glömma NakenJanne som också kom in i diskussionen, hur vet de fan men det var i alla fall jävligt roligt. Kan det vara så att NakenJanne är sektledare för naturisterna, ja inte vet jag.

Vad jag själv tycker orkar jag inte dra upp här o nu men det var kul att höra när det gick så långt som det gjorde.


Parodin har startat, DAM-VM ett skämt!

Då var cirkusen igång igen, dam vm i innebandy, Sverige börjar mot Japan och vinner med 23-0. Jättebra jobbat, måste vart en taktiskt triumf för coacherna.

Pinsamt är snarare ordet. Imorgon väntar USA, hade de haft 10 st Michelle Linnhart (Vänersborg) så hade det säkert blivit en bra match men tippar på 18-1 eller något sådant där. Är det någon i hela Sverige som tycker dam vm är spännande, förutom ni som har släkt eller kompisar som är med och spelar. Jag såg de flesta matcherna i förfjol på internet när Sverige spelade och det var ingen rolig innebandy för fem öre, ingen kamp direkt utan ett powerplay i 60 minuter. Får väl hoppas att de andra länderna kan få några bra matcher sinsemellan.

Vill ni se matcherna kan ni kolla på denna sidan.  

http://www.wfc2011.ch/streams


Inga skrällar i derbyna!

Men det kunde allt ha blivit det då både Östra och Tvååker ledde mot Fröjered, respektive Warberg men topplagen vände och vann. Ale förlorade hemma mot Malmhaug i en hyperviktig match och nu är nog allt Ale i princip borta från div 1 nästa år om de inte ger sig ut o jagar på spelarmarkanden.

Tvååker gör återigen en bra insats precis som mot Kalmarsund har de ledning men återigen förlorar de, lite typiskt nykomlingssyndrom som vi själva i FIF råkade ut för några gånger.

2011-11-30


Pixbo Wallenstam IBF - IBF Älvstranden 5-2
Östra SK Jönköping - Fröjereds IF 3-8
2011-12-03


Ale IBF - Malmhaug KFUM IBF 1-2
Warberg IC - Tvååkers IBK 8-4
2011-12-04


IK SödraDal - Olofströms IBK 8-4
I tipstävlingen så hände följande.

Match 1. DK tips 5-5, CF tips 4-6, 0p till båda.

Match 2. DK tips 2-5, CF tips 3-7, 1p till båda.

Match 3. DK tips 3-2, CF tips 3-5, 1p till Filipsson.

Match 4. DK tips 14-3, CF tips 13-1, 1p till båda.

Match 5. DK tips 3-3, CF tips 3-2, 1p till Filipsson.


En mkt svag tipsomgång av mig men leder ändå och allt för spänningens skull.

Denna omgången David 2p och Filipsson 4p.

Totalt i tipstävlignen: David 41, Filipsson 39, mkt spännande. :)Helgens matcher i div 1 m dam.

I helgen spelas dessa matcherna.

2011-12-03


Hässelby SK IBK - Linköping IBK Se matchinfo
Skattkärrs IK - Tyresö Trollbäcken IBK Se matchinfo
Kristinehamns IBF - Telge SIBK Se matchinfo
2011-12-04


Täby FC - Örebro SK Söder Se matchinfo
IBK Köping - IBK Lockerud Mariestad Se matchinfo


Match 1. Linköping har tagit grandslam i år och om det är någon match de ska förlora så är det denna. Jag tror att Hässelbys tighta försvar ställer till problem för Linköping som gjort många lätta mål i slottet (de har videosnuttar på sin facebooksida) och sådana lätta mål får de nog inte mot Hässelby som dessutom har en riktigt bra målvakt. Jag tror att Hässelby tigthar och kontrar hem 3 poäng och vinst med 4-3.

Match 2. Skattkärr behöver poängen mer och en skadat rovdjur är som farligast just när det är lite skadat och kämpar lite mer desperat. Har själv mött Skattkärr några gånger i viktiga matcher och de är ruggigt jobbiga att möta då, jag tror de vinner med 4-2.

Match 3. Telge är ett bättre lag och kommer vinna på lagspelet, tips 2-6.

Match 4. Täby som gillar anfallsinnebandy kommer piska på bra här, tips 8-0.

Match 5. Köping brukar vara bra hemma på skridskobanan men får nog ge sig här mot Lockerud då Köping inte är lika vassa i år som förr. Tips 2-6.

RSS 2.0