Stabilt, enkelt, effektivt!

Så kan man summera IK SödraDals sätt att spela innebandy, de vann ganska enkelt inför de ca 300 åskådarna i sparbankshallen mot ett för dagen mediokert Fröjered. Hemmalaget hade en bra period i slutet av första perioden där de skapade några chanser och hade bland annat en boll i stolpen men annars fick SödraDal matchen dit de ville.

Kort och gott hade de ett bra bollrull och snabba omställningar och spelade i princip boll på ett tillslag i anfallszon vilket gjorde att när hemmalaget tittade för mkt boll så blev en spelare fri och fick tid på sig i avsluten jämfört mot Fröjeredstjejerna som fick ta avslut när de var markerade.

Matchen slutade hela 2-8 och jag kan inte säga så mkt mer än att det var rättvist, bortalaget var bättre på allt och när dessutom hemmalaget inte kom upp i normal standard så är det sådan här skillnad mellan lagen.

Jag får säga grattis till ett smart spelade SödraDal som har en hyperviktig match till på onsdag mot Warberg, en match som jag tror de kommer vinna på grund av ett riktigt stabilt lagspel, något som Jönköping hade ifjol och då gäckade Warberg.

Pratade lite med deras (SödraDals) ledare före och efter matchen och det är kul att snacka lite innebandy med trevliga killarna Magnus Fredriksson, Niklas Pålsson och Stellan Ragnar. De höll låg profil och sade att det är halva serien kvar men att de gillar läget de har och går såklart för att vinna så många matcher de kan och om de går till kval står sig föreningen redo för att spela i Elitserien så de kommer i så fall att köra 100 % på det. Varför jag frågade var ju att det inte är alla föreningar som har råd att spela i högsta serien, vi minns ju alla Västerås som gick i konkurs för bara 1.5 säsong sedan och Jönköping när de drog ur sitt damlag ur högsta serien för några fler år sedan, samt Balrogs klubbändring till Djurgården mm.

Skulle SödraDal gå upp i eliten (vilket är långt kvar tills de i så fall gör för halva serien är kvar) så behöver de bredda truppen då de inte har så jättebred div 1 trupp. Dock har de ett lag i div 2 också men det är en separat förening (samarbetsavtal). Killarna i lagledningen i SödraDal har gjort ett riktigt bra jobb med truppen tycker jag och det ska bli spännande att följa dem i fortsättningen och till Filipsson kan jag säga att något "brötargäng" var de inte även om de var tuffa men riktigt spelande lag var de i år och troligtvis klasser bättre än de var ifjol.
Mer om resterande matcher senare i helgen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0