Gott nytt år!

Gott nytt år till er alla som läser bloggen..

Liten mellanlandning i div 1 m och s.

Har haft mkt på jobbet och inte haft orken eller inspirationen att skriva något vettigt om innebandy så därför har jag helt enkelt låtit bli. Om det nu blir vettigt är jag dock osäker på men jag kör ändå.

Analysen av mellersta då.

Inga direkta överraskningar måste jag säga då Telge vart heta på värvningsfronten så ska de leda serien, de var bra redan ifjol och förstärkte med bra spelare. Dock krävs det mer än bra spelare för att vara topplag det kan man säga om Linköping som fick en toppspelare i Sara Bergström och då trodde de att de skulle vara topplag men så bra lagspel har de inte så de är toppkandidat i år, kanske om några år om de får ha kvar samma trupp och spela ihop sig. Hässelby är ett starkt kollektiv o kan nog utmana om Telge får en del skador men de känns inte så vassa. Täby tycker jag spelar en bra innebandy o jag tror de kommer 2a. Köping kör sin "TUTA O KÖR BANDY", med ett sådant spel år efter år tappar man mark mot lagen som kan spela ett lagspel, med så bra spelare borde de vilja lira mera. Hagfors kör samma stuk men inte lika bra, tror de kommer bli ett mer spelande lag med tiden.

Skattkärr lever på sin fina defensiv där alla jobbar hårt för varann o gör det bra o kommer säkert komma i mittenriket, får de tillbaka de som gått till Karlstad så kan de hänga med lite högre men det är ju tungt o tappa toppspelare varje år, hade jag fått välja så hade jag hellre vart med i ett topplag i ettan med Skattkärr än strykgäng med Karlstad i eliten.

Vi själva då, ja blandat och gett kan jag säga, från att spela riktigt bra i några matcher till att verkligen inte vara med i några andra, för oss gäller det att höja lägstanivån ett par snäpp. Vi borde klara oss kvar och fightas med Skattkärr, Linköping och Hagfors om mittenplaceringarna.

Bottenfyran känns ändå som Rönnby U är klart starkast där och kanske kan klara sig, men kanske de övriga tre med Farsta, Råsunda och Hammarby kan hitta någon/några bra spelare som kan höja upp dem.

Topp 4 känns ändå som de kommer vara där, personligen tror jag Köping kommer tappa som ifjol och Lindgrens drar i mitten av Januari när de känner att de inte kommer vinna serien, för det krävs att de har flyt med resultaten om de ska ha chansen till det och de behöver nog också växa som lag ett år till och utveckla spelet mera om de ska vara uppe för ska man gå upp ska man göra det med ett slagkraftigt lag som Örebro ifjol då de fick värvat några bra spelare också. Täby och Hässelby slåss om andraplatsen och Telge vinner den med 6-9 poäng.

Någon som har några nyheter på mellan silly season som jag kallar panic season...


Södra ettan då.

Jik har stärkt upp inför ett kval redan nu med sin före detta spelare Caroline Hansen (flest poäng ifjol i div 1 i JIK) som spelar i Danmark nu och hon gör rätt i att komma hem, jag har själv vart tränare i Danmark i herr elitserien och damnivån i Danmark var otroligt röten. Tyvärr så var det ett par lag som var okej men övriga bestod av korpenspelare som inte hade någon direkt bollkänsla eller orkade springa. Dock fanns det en och annan spelare som var okej men då de spelade i en så dålig liga utvecklades de knappt något, jag tycker de danska spelarna som vill bli något borde våga lämna sin "stjärnstatus" och flytta till div 1 och 2 i sverige och kunna ta o sitta lite bänk o inte åka hem gråtandes som det gjorts en del redan när de inte fått spela så mkt.

Warberg trodde jag skulle vinna serien, de spelade grymt bra redan på försäsongen men kanske drabbades lite av prestationsångest när de målades upp som favoriter av fler än mig. Olofström är också ett bra lag men kan inte hota Jik i år. Det intressanta i södra är bottenstriden då en hel del lag kan bli indragna i den om de skulle förlora ett par matcher, av mina tips i botten sitter just nu 3 av 4 så Engelholm sjunkit ännu mer än jag trodde, de är en klubb som på damsidan gått sämre och sämre varje år nu i ganska många år, åker de ur ettan lär vi nog inte se dem där på många år igen. Positivt i Södra serien är Pixbo, ett lag JAG trodde på och tippade på 5e plats medan flera tippade de skulle åka ur och förutom dem måste jag ändå säga CL 98, de har ändå tagit mer poäng än jag trodde för när jag såg dem för 2 år sedan i Björnslaget var de helt uddlösa när vi med VBG slog dem med 2-0 i 2x 15 min match o jag tror vi vann skotten me 25-4 ca.

Jag tror inte det händer så mkt i den serien utan den slutar ungefär som den ser ut nu.

La Lakers vs Miami Heat, best of the best!

Denna matchen i NBA (Basketligan i Nordamerika) kan väl jämföras med el classico i spanien. Med stjärnor på läktarna som Sylvester Stallone, Cameron Diaz, Snoop Dog med flera så var matchen stekhet. Staples center i Los Angeles var knökad för alla ville se hemmastjärnorna Kobe Bryant, Paul Gausol, med flera samt se kungarna i Miami, årets värvningsbom Lebron James för er som inte ser på basket kan han jämföras med Maradona när han var som bäst, han bar sitt förra lag på sina axlar och nu när han är borta från Cleveland så är de ett bottenlag jämfört med ifjol då de vann grundserien totalt. Hemmasonen Dwayne Wayde kan jämföras med Leo Messi, en trogen hemmaspelare som burit laget i flera år och nu fått 2 nya lekkamrater i ovan nämnde James och nye Chris Bosh från Toronto där han dominerade och även Toronto som var bra ifjol har blivit ett bottenlag. Dock tappade de också turken Turkuglu till Orlando Magic där han gör succe.

Matchen då, jo mitt Miami (jag håller på laget där Lebron James spelar) vann alla 4 quarters (där gjorde man sig en hacka) och vann med hela 16 poäng (96-80), ganska stora siffror då LA är ett bra lag som alltid når långt i slutspelet och är i toppen av grundserien. För er som aldrig kikat någon gång gör det, det finns en del bra streaming sidor på nätet där man kankolla på hyfsat kvalitet. En dag ska jag åka över och se en eller två matcher live, hade chansen för några år sedan när vi var i New York men då var det utsålt och jag ville inte lägga 1500 kr på svartabörsen biljetter då risken att bli blåst kändes som minst 50-50.

Det grymma vore att göra en resa och köra NHL, NBA, American Football och Baseball när man ändå är där samt besöka Southfork ranch där serien Dallas spelades in, som jag börjat se för 3e gången nu.

Julklappsutdelning i div 1!

Tänkte skoja till det lite och ni som inte besitter någon humor kan sluta läsa här för ni kommer garanterat ta detta på fel sätt och bli sura, tips läs någon annans blogg då.

Ska ge en julklapp till lagen i vår serie, följande lag får du en julklapp.

Aktuell tabell


SM V O F GM
IM P SDV
1. Telge SIBK 13 11 1 1 85 - 39 35 (1)
2. Hässelby SK IBK 13 10 3 0 64 - 33 33 (0)
3. Köpings IBF 13 9 1 3 79 - 60 29 (1)
4. Täby FC 12 7 3 2 80 - 45 25 (1)
5. Linköping IBK 13 7 1 5 68 - 57 22 (0)
6. Skattkärrs IK 13 6 0 7 52 - 58 18 (0)
7. Hagfors IF 13 4 2 7 67 - 65 15 (1)
8. Fröjereds IF 13 5 0 8 53 - 72 15 (0)
9. Rönnby IBK Ungdom 13 2 3 8 48 - 70 11 (2)
10. Råsunda IS 12 3 0 9 45 - 68 9 (0)
11. Hammarby IF IBF 13 3 0 10 32 - 79 9 (0)
12. Farsta IBK 13 2 2 9 49 - 76 8 (0)


Tar det i tur och ordning då. Telge får en cafeteria så de också kan sälja lite fika på sina matcher och få in lite pengar, det är trist att Södertälje har ensamrätt på den, de borde kunna dela.

Hässelby blir svårt att komma på något då de har allt men varför inte en klubbstuga i anslutning till hallen, kommer inte på något annat.

Köping får ett nytt golv till sin skridskobana till hall, det kan inte vara kul att träna och spela på ett sådant golv.

Täby har jag aldrig besökt men till tränaren Göran så vill jag ge en ny taktiktavla, han fick låna min ena när han besökte oss, dock tror jag aldrig han fick användning av den då de spelade som i trans.

Linköping får ett materialförråd av mig så de slipper åka in till andra sidan stan för att hämta saker, de ska också få läsglasögon till den som gör matchprogrammen och välkomstbrevet då de trodde vi var Hammarby. :)

Skattkärr får ett eget klubbrum så de slipper dela det med Karlstad ib och andra föreningar då det är mkt rulljans i hallarna där, ett ställe där de själva kan känna sig hemma och ha lite mysigt i.

Hagfors får en snöskopa som de kan ha på sin buss så de kommer fram på bästa möjliga sätt och en ny fräsch idrottshall för det är något de verkligen vill ha. :)

Vi själva hoppas få något kul av tomten och vi önskar ossen utbyggnad av hallen så vi får en dubbelhall och i den ett klubbrum där vi kan ha våra saker.

Rönnby ungdom får ett par egna ben att stå på så de inte behöver låna in etablerade elitseriespelare mot vissa lag, jag är säker på att de unga talangerna klarar sig på egen hand bara de spelar ihop sitt lag för duktiga är dem.

Råsunda ger jag en hemmapublik lika stor som våran, Köpings och Hagfors, de kan behöva lite mer stöttning på hemmaplan än de fått hittils.

Hammarby ger jag en stöttning från klubbens alla personer som har stöttat herrlaget och pumpat in pengar där, glöm inte av tjejerna de är fantastiska kämpar.

Farsta ger jag också ett nytt hemmagolv då folk jag pratat med klagat på det, personligen älskar jag parkett men detta var enligt utsagt studsigt osv, samt lite fler omklädningsrum så ni kan ge era gästande lag en bättre förutsättning än att de ska byta omklädningsrum osv, och till deras trevliga tränare en stor dos med beröm för att de på så kort förberedelse ändå gjort det bra med de förutsättningarna och de kommer nog växla upp ju längre serien går.

Detta var mest på skoj, god jul alla div 1 lag.

God jul till alla som älskar innebandy!

Ibland har man olika åsikter om olika saker. Nu skiter jag i det som har hänt i senaste matchen, alla mynt har ju 2 sidor. Om Johan kan vara the bigger man är jag inte sämre.

Det positiva är att 2 engagerade personer lever för innebandy, då blir det ibland att man får dispyter.

Nytt år snart och nya möjligheter, i mellandagarna ska jag göra en mitt analys av div 1 mellersta och södra.

Idag är det julafton och då tycker jag man bör tänka en tanke till alla som inte har turen att födas i Sverige och kunna ge sin familj fina julklappar och julmat osv, i min familj kommer vi i alla fall vara tacksamma för det vi har och inte gnälla över saker vi vill ha, det är något jag ska lära mina 2 döttrar.

Till alla som måste åka ut säger jag kör hellre lite saktare och kom fram, det är helt sjukt att hela skåne är ute och kör i snöovädret, jag hade hellre stannat hemma och firat julen några dagar senare än att riskera familjens hälsa i ett snöoväder som där, men kanske julstressen vart för mycket.

Kan man ställa vilka krav som helst?

Det är något jag ställer mig då Hagfors kom 1h och 10 min till oss före matchstart och deras tränare Johan, vill att vi ska skjuta på matchen 15 minuter, varför undrar jag då och tycker man väl kan förbereda sig på den tiden men får inget svar utan mer att de åkt buss, han ställer igen frågan och då säger jag nej då jag tycker det är tillräckligt med tid att värma upp osv. Jag tycker det är totalt överskattat att vara i motståndarhallen för länge före match och taktiken är ju redan klar före match förmodar jag så någon halvtimma för det är ju bara löjligt.

Nej kära Johan du kan inte komma och tro att du kan komma hit och bestämma något, det var du som var sen och jag tänker inte ändra mitt upplägg efter dig, planera bättre nästa gång helt enkelt om du nu ska gå ut och säga att det var dåligt av mig så får du stå för det. Jag har under alla år inom innebandy aldrig hört något lika tokigt, du kanske bestämmer i de mörka skogarna men kom inte hit och tro att du kan ställa några krav.

Lycka till Hagfors i serien, vi behöver glesbygdslagen kvar som lockar publik och inte betonglagen med närmast sörjande.

Sur förlust mot Hagfors!

Vi gör en jättebra match spelmässigt men missar en hel del chanser och det kostar då vi tappar 3-1 till 3-4 på 7 minuter i 3:e perioden och det kostar oss matchen tyvärr. Jag själv är klantig nog att ändra i kedjorna i 3:e och får ta på mig denna förlusten, inte bra gjort o chansa men alltid lätt att vara efterklok eller hur, hade vi istället satt 2 bollar hade man ju gjort rätt, ingen idé o älta det nu, vi gjorde en bra match ändå även om vi förlorade.

Hagfors vinner för de är lite mer effektiva och har en hel del flyt vilket man såklart ska ha, spelmässigt är jag nöjd och tycker vi skapar mkt mer chanser än gästerna, jag tycker de var betydligt vassare när vi mötte dem förra gången än nu men de kanske hade någon som var lite förkyld eller något, de skiter nog i det för de lyckades ju ta med 3 p hem vilket är det viktiga.

Jennifer Johansson gör 2 fina mål och Kajsa Högberg 1 mål.

Jag tycker det är kul när det är domare som är konsekventa och tillåter att man använder kropp, tror inte Hagfors tränare tycker så då han klagade otroligt mycket på domarna Martin Jonsson och Jonas Gustavsson, de är klart ett av de bästa domarparen vi haft i år. En kul grej är att Hagfors tar ut sin målvakt när de får en avvaktande utvisning jag undrar vad de sagt om vi rullat in en i tom kasse där, tror de skällt skiten ur domarna, hade vart svårt att hålla sig för skratt då....

+++ idag till Jennifer som gör fina mål och till Karin Johansson som är grymt stabil på backen. Alla gjorde en bra insats idag så det är bara o jobba på så kommer vi bli en obehaglig överraskning för många lag.

Helgens summering av div 1 mellersta och södra!

Att summera mellersta blir inte kul men bara o bita ihop. Vi fick smisk med 7-0 mot ett mkt bättre Skattkärr, grattis till 054 laget, bra gjort.

Mina tips inom parentes och denna helgen behöver jag inte skämmas för mina tips, kändes nästan klockrent..

Linköping vann mot Hagfors med 5-4. (6-5)

Telge mot Farsta 10-0 (11-4)

Hammarby mot Råsunda 7-4 (5-3)

Täby mot Hässelby 3-3 (7-5)

Rönnby u mot Köping är kvällsmatchen och börjar 19.00. Återkommer om den senare, tips 4-7. Matchen slutade 3-9.

Div 1 södra då.

Göteborg mot Älvstranden 3-3 (4-4)
I/V mot Östra är inställd, kanske blir veckomatch då det spelas mkt matcher på helgerna, alltså varje helg i princip.

Jik mot Cl 98 7-1 (10-2)

Olofström mot Warberg 6-6 (5-5 o 5-6 i SD)

Engelholm mot Södradal 6-4 (3-2)


Det slutar då med att jag hade 1 fel och det var Täby mot Hässelby, jag slänger ut en officiell utmaning till alla, försök slå mig i nästa omgång, tippa alla matcher i div 1 mellersta och södra, jag tippar alla utom vår (Fröjereds) 1 p för rätt tecken och 3 om ni spikar resultatet, alla kan vara med, man vinner äran...

Inställning, disciplin och effektivitet!

De är 3 nyckelord för att vinna matcher i div 1, det hade Skattkärr idag och vann rättvist, att det blir hela 7-0 speglar kanske inte helt matchen men att de vann rättvist är inget att säga om de gjorde allt rätt och även om vi vet om hur de spelar och hur de vill ha sin matchbild föll vi i fällan men jag tänker inte gnälla om våra misstag. Jag tänker istället hylla de "blåa laget" från Karlstad för de gjorde det riktigt bra. Några ursäkter finns inte för vår del utan jag väljer istället att hylla hemmalaget. De satte 6 mål på kontring, något de är grymt bra på och de satte skotten effektivt och gjorde bra löpningar och vann närkamperna på ett hårt men schysst sätt precis som det ska vara.

Nu blir det att ladda om och hitta rätt fightingspirit för ett hårt möte med Hagfors.

Får tacka som alltid trevliga Skattkärrsledarna och lagfolket för ett alltid så trevligt välkomnande.

Karlstad IB´s sura gubbe som gnällde för att vi ledare gick och satte oss på läktaren ger jag inte mycket för, ska vi betala inträde för att se en halv period eller så, i så fall kan jag göra det den dagen ni spelar som ett elitserielag och slår 3 pass inom laget på motståndarnas planhalva, det var många år sedan ni klarade av det och ja jag har sett er spela flera gånger de sista åren och det är ingen njutning, jag blir förvånad om ni är kvar i eliten i ett år till.

Sen att vi gör årets sämsta match denna gången är ju lite som att kasta sten i glashus men det bjuder jag gärna på. :)


Helgens matcher i div 1 mellersta och div 1 södra dam!

Vi börjar i Södra med ett stekhett derby. Nja stekhett hade det väl vart om det vart två topplag men båda lagen är borta från allt som har med en toppstrid att göra men ändå ett viktigt derby då div 2 strecken är otäcka i år och alla lag vill hålla sig så långt från dem som möjligt. Magnus Sundell sade att hans IBF "brukar" vinna derbyna, själv så kommer jag ihåg sista derbyt jag såg mellan lagen och då slutade en sömnig historia 0-0!!!! Det var några år sedan närmare bestämt i december 2007. Jag tror som vanligt att derbyt slutar med oavgjort, säger 4-4 känns som lite av ett fegtips men lagen känns på pappret ganska jämnstarka när jag kikat på laguppställningen.

Följande matcher spelas i helgen.

2010-12-17


IBF Göteborg - IBF Älvstranden Se matchinfo
2010-12-18


Ingelstad/Växjö 08 IBF - Östra SK Jönköping Se matchinfo
Jönköpings IK - CL98IC Se matchinfo
Olofströms IBK - Warberg IC Se matchinfo
FBC Engelholm - IK SödraDal Se matchinfo

Match 2 är en hyperviktig match då hemmalaget har 2 raka utan förlust och vid en seger får lite kontakt igen, Östra å andra sidan behöver poäng för att haka på övriga lagen ovanför. Tips 5-5 och 5-6 i sudden.

Match 3 är inget o säga om, kross här, 10-2 till JIK.

Match 4 blir tight historia. Tippar på 5-5 och 5-6 i SD till Warberg. Olofström är ett starkt hemmalag och att vinna där nere blir lite för tufft för Warberg som inte rosat marknaden så mkt som de borde med de spelarna de har.

Match 5 är en måstematch för Engelholm, första mötet slutade 1-1 och jag tror motivation slår klass. 3-2 till Engelholm och en skräll helt enkelt.

Div 1 Mellersta då!

2010-12-18


Skattkärrs IK - Fröjereds IF Se matchinfo
Linköping IBK - Hagfors IF Se matchinfo
Telge SIBK - Farsta IBK Se matchinfo
2010-12-19


Rönnby IBK Ungdom - Köpings IBF Se matchinfo
Täby FC - Hässelby SK IBK Se matchinfo
Hammarby IF IBF - Råsunda IS Se matchinfo


Match 1. Två av 3 mittenlag möts och det känns tight på förhand.
Match 2. Tippar på hemmaseger då de fått igång formen det sista med 6-5
Match 3. Kross, Telge är seriens bästa lag och vinner lätt, 11-4
Match 4. Köping vann lätt i första mötet och tar en seger här om inte Rönnby "fuskar ner ett gäng toppspelare från eliten", sådant borde förbjudas och innebandyn hade blivit en bättre sport om alla jävla u-lag hade en egen serie istället för att förstöra div 1. Tippar 4-7.
Match 5. Täby tycker jag är ett riktigt bra lag och tror de vinner med 7-5 över Hawks.
Match 6. Bottenmöte som jag tror Hammarby vinner med 5-3.


Förlust i kokande grytan mot Köping!

Att skriva ett långt matchreferat kl 1 på en söndagnatt är inte så aktuellt men Köping börjar bra och skapar tryck i första perioden och leder med 3-1, dock har vi en i stolpen och en i ribban så med lite tur så... men de var klart bäst i första. Angelica Högberg var vår målskytt. Samtliga Köpingsmål på kontring trots att vi inte skulle släppa till det så det kändes lite onödigt ändå.

I andra spelar vi upp oss men de sätter 4-1, vi tar över mer i andra och gör 4-2 genom Jennifer Johansson assisterad fint av Johanna med samma efternamn. Hemmaklacken buar ut oss i vårt powerplay men tystnar efter några sekunder när en fösare ramlar in och Angelica är det som sätter den bakom hemmalagets för övrigt mycket bra målvakt. 3:e börjar med en kalasstart när Jennifer får ett friläge och sätter sin egen retur till 4-4 och det är match igen. Båda lagen byter chanser med varandra och det är mycket tufft i varje närkamp men domarparet tillåter mycket kamp vilket är helt okej och på en spelvändning så kan Moa Schönning som ej än fyllt 14 år (undra vad rekordet är för yngsta målskytt i div 1?) stänka in 5-4 och för första gången är vi i ledningen efter 11 minuter in i 3e. Lyckan är kortvarig då hemmalaget sätter en kvittering efter 12 minuter och resterande matchtid är ställningskrig men tyvärr får domarna stå i fokus när de lyckas hitta en utvisning på en situation som inte var något att jämföra med de tidigare i den hårda matchen, med 2 minuter kvar ta en då kändes ruskigt hårt och då gör Köping mål i pp ett snyggt skott inget o säga om men tyvärr blir vi lite rånade på vår poäng känns det som med mindre än 1 minut kvar.

Som matchen utvecklades tyckte båda lagens ledare att ett oavgjort resultat hade vart rättvist men det blev inga poäng denna gången för oss men en stark laginsats får vi ta med oss till nästa helg då vi möter Skattkärr.

Det ska sägas att domarna för övrigt höll en jämn hög nivå och tyvärr blir utvisningen matchavgörande när det kommer en mycket tveksam i sista minuterna men det jämnar nog ut sig hoppas jag.

Bästa spelare idag var vår center Anna Nordmark som vann enormt mycket närkamper i en mycket tuff match, så som jag gillar att innebandy ska spelas, Köping är ett jobbigt lag att möta med bra individuella spelare och de får kriga på för o hänga med i toppen. Det ska sägas att det är få lag som åker upp till Köping och vinner och med tanke på hur nära vi var att sno med oss en poäng så var det riktigt starkt gjort.

När vi mött alla lagen tycker jag annars att Telge är bästa laget följt av Täby, de två lagen s p e l a r bäst innebandy.
Onnea Suomi!

Grattis Finland om någon inte förstod vad jag skrev, ja min finska är väl inte den bästa men kommer ihåg en del sedan 2004-2005 när jag hade en finsk flickvän och spenderade mycket tid i Hensinki och förstod en hel del när de inte pratade för fort och kunde göra mig lika bra förstådd som en pizzabagare som bott i landet i 2 år. :)

Idag var Finland bättre än Sverige inget att säga om, jag kan lägga en timmes analys men känner att det orkar ingen ändå läsa.

Jag tycker Sverige hade tur mot Schweiz som vann den matchen och även om jag är optimist så kändes det inte som om Sverige skulle kunna rubba Finland inför 15 000 högljudda finska fans och det var inte ens nära heller. Visst man kan gnälla på domarna osv men i ärlighetens namn så skapade Sverige inte mycket utan fick ta avslut i svåra lägen samt att svenskarna inte kunde växla upp när det behövdes som förr i tiden. Känns som om denna ledarstaben har gjort sitt i två vm nu eller? Jag tyckte redan när de tog ut truppen att för många spelare som inte var heta var med i vm, visst rutin i all ära men vad gör Fisherström som är en av våra mest rutinerade, slår bort 2 klockrena indianare och kommer inte till något offensivt, sedan får Magnus Svensson inte några bollar alls som han ska ha, kunde man haft en klassisk Warbergskedja som gått som tåget, dunder Kimmo med sina skott utifrån kunde funnits som ett bra hot, Linus Nordgrens speed och teknik, Danne Bron Sundboms vinnarskalle, vi hade ingen ledare som gick in och tog stryk för o sätta en boll utan det gnälldes istället på domslut, inte bra detta alls tycker jag.

Jaja två matcher såg jag semin och finalen och det var i alla fall kul att kika lite, hoppas de tar bort alla pinsamma lag som inte håller nästa vm så vi slipper bli utskrattade av alla som inte gillar innebandy när vi vinner med 22-1 och sådant.

Helgens matcher i div 1 mellersta och div 1 södra dam!

Helgens matcher i mellersta ettan:


2010-12-11


Hagfors IF - Råsunda IS Se matchinfo
2010-12-12


Linköping IBK - Skattkärrs IK Se matchinfo
Köpings IBF - Fröjereds IF Se matchinfo


Tipsen då:

Match 1:  Otroligt viktig match, Hagfors har inte många hemmamatcher kvar efter detta och det känns som de måste vinna denna, de får tipset av mig för jag tycker landsbygslag behövs i högre serier. 6-4
Match 2.Känns som Linköping spelat bättre och bättre det sista och står som mina favoriter här, 6-3.
Match 3. Köping hemma mot oss, kanske hemmalagets sista chans att hänga på tåget, förlust här och man får stå kvar på perrongen och spela i ingenmansland resten av serien, bortalaget kan spela utan press men klar favorit är Köping.

Div 1 Södra då.

2010-12-11


IBK Vänersborg - Olofströms IBK Se matchinfo

Endast 1 match spelas och "Red Stars" har nu pressen på sig att leverera, förlust här och man hamnar i bottenstriden och det är något laget och lagledningen inte förväntat sig, speciellt då laget i år inte började knackigt i seriestarten som i många år i rad. Tippar faktiskt på att matchen slutar 5-5 med suddenseger för Vänersborg 6-5 inprickat av kapten Maria Olsson, lagets bästa spelare (enligt mig).


Sverige hade mkt tur!

Men bra har har ju tur sägs det, jag är ändå inte överbevisad, tyckte faktiskt det var Sveriges sämsta landskamp på länge mot bra motstånd, såg dock inte matchen som slutade 4-4 mot Tjeckien. Det kändes som att killarna inte vågade gå in och vinna matchen i andra o tredje men ett lite slumpmål till 2-1 och en snygg spelvändning till 3-2 räckte när de har en keeper som Jansson som spelar riktigt bra i målet. Snart lite om div 1 matcherna i helgen de få som spelas i mellersta och södra.

Var det bara jag som tyckte Schweiz var bättre än Sverige spelmässigt idag?

Slänger också ut en allmän fråga som diskuteras på Nilles blogg om skott på målräkning.

Ska man räkna skott i täck som skott på mål? Jag tycker absolut inte, hur vet du om ett skott i täck hade gått på mål eller om det gått över eller utanför, då får man ju gissa sig till det från sidan där seket sitter, riktigt knepigt.

Jag tycker man ska räkna skott i mål, skott i ramen och räddade skott, rätt eller fel?

10-1 en gäspning!

Kvarten mellan Sverige och Norge slutade 10-1, hade vart kul att kolla på tänkte jag men då vi tränade samma tid så missade jag matchen och lika bra det. Norge har ett bra lag på pappret med rutinerade R. Evensen, Kronberg och gubbarna samt de lite yngre med Saetre och Mossein & Torp men icke idag.

Får hoppas att det blir några jämna roliga matcher i alla fall, just nu tycker jag vm inte ens är ljummet, får hoppas på semin och finalen då.

Helgens matcher i div 1 mellersta och div 1 södra dam!

Det får bli en måndagsanalys då jag hade annat för mig igår.

Mellersta då mina tips inom parentes!

Telge - Fröjered 12-5 Väntad hemmaseger, kanske lite väl stor tycker jag ändå.
Skattkärr - Hässelby 1-7 (2-3) Även där lite väl stor bortaseger men topplagen kör på med kniven mot strupen då inget av lagen vill göra någon onödig plattmatch som kan kosta guldet.
Hammarby - Farsta 5-2 (4-3) Inget konstigt resultat för mig då jag tycker Hammarby var ett tufft lag att möta så på hemmaplan ska de kunna slå Farsta som är ett bra hemmalag och ett svagt bortalag.
Täby - Köping 8-5 (6-5) Även där hade jag rätt fast Täby vann lite säkrare än jag trott.
Rönnby - Linköping 3-9 (5-5) Det var en skräll för mig, då jag tyckte Rönnby var bra mot oss.

Rätt på de flesta matcherna då bara en miss på Linköpings bortaseger som blir omgångens prestation.

Södra då.

IBF Göteborg - Warberg 2-5 (5-7) Warberg var starkare som väntat.
Olofström - Cl 98 6-5 (7-3) Jämnare än väntat, Cl måste gjort en bra match.
Jönköping - Vänersborg 8-7 (7-5) Ganska väntat resultat, nära poäng för "Red Stars" men de har släppt in på tok för mycket mål det sista jämfört mot sin tighta serieinledning, nu måste de börja ta poäng om de inte ska hamna under strecket för det börjar brännas även om de måste gjort en bra match så kostar hedersamma förluster.
Inglestad/Växjö - Älvstranden 6-6 6-7 i SD.  (5-8)
Pixbo - SödraDal 6-3 (7-5) Pixbo satte en eller var det kanske 2 i tom kasse så siffrorna är större än matchbilden men Pixbo är starka.

Kort analys under tabellen av serien.
Aktuell tabell


SM V O F GM
IM P SDV
1. Jönköpings IK 11 10 1 0 72 - 38 32 (1)
2. Olofströms IBK 10 7 1 2 50 - 38 22 (0)
3. Warberg IC 11 7 0 4 54 - 40 21 (0)
4. Pixbo Wallenstam IBF 11 6 2 3 54 - 52 20 (0)
5. IK SödraDal 11 5 2 4 43 - 45 18 (1)
6. IBF Älvstranden 11 4 3 4 67 - 59 17 (2)
7. IBF Göteborg 11 5 1 5 50 - 42 17 (1)
8. IBK Vänersborg 10 3 3 4 45 - 48 13 (1)
9. Östra SK Jönköping 10 4 0 6 40 - 52 12 (0)
10. CL98IC 11 3 1 7 44 - 54 10 (0)
11. FBC Engelholm 10 1 1 8 40 - 54 4 (0)
12. Ingelstad/Växjö 08 IBF 11 1 1 9 43 - 80 4 (0)


Väntat i botten att nykomlingarna har det tufft, Engelholm är en negativ överraskning men de har gått sämre och sämre de sista 5 åren så egentligen är det ingen överraskning när man tänker efter, det var jag som övervärderade dem. I övrigt är det relativt väntat ändå, jag tycker Warberg underpresterat lite men börjar Jik tappa kan de ta ikapp fort även om det börjar bli många poäng nu. Tar mellersta nästa helg.


Förlust mot serieledarna!

Att Telge på bortaplan skulle bli en svår nöt att knäcka behöver man inte vara hjänrkirurg för att fatta. Vi började ändå på bästa sätt genom att pressa högt och vinna bollen och stänka in 1-0 när de inte fått upp bollen, målskytt Jennifer Johansson som satt 12 mål i sin debutsäsong i div 1, något som är riktigt bra på 10 matcher. Sedan tycker jag vi spelade bra och Telge såg inte så bra ut som jag förväntat mig men de kom igång mer och mer och visade upp en imponerande rörelse och samspel med småscreenar här o där som verkade intränat och det var svårt för oss att hänga med i deras platsbyten. 7 minuter höll vi vår ledning sedan satte de 2 mål på mindre än 1 minut och efter första perioden ledde Telge med hela 5-2. Vårt andra mål satte Annie Storm i slottet när Angelica Högberg spelat henne fri. Telges mål kom på fina inspel och snabba förflyttningar och lämnade en Jeanette Johansson chanslös och bortspelad på de flesta av målen.

I andra perioden gör vi en mycket bra insats, Telge sätter förvisso 6-2 men sedan gör vi 6-3 genom Mikaela Svensson (1 målet i år) efter 7 minuter och efter det har vi en riktigt bra period och har bl a stolpträffar och massor med klassavslut. Telges u 19 målvakt visade varför hon är uttagen där och var riktigt bra. Hade vi fått in 6-4 när vi hade som mest tryck hade vi kunnat skapa lite spänning imatchen, dock sätter hemmalaget istället 7-3 när en back dunkar upp en stänkare i nättaket. 16-14 i skott till oss betyder bra målvaktsspel från båda målvakterna och en lite öppen innebandy.

I sista perioden sätter Telge direkt 8-3 på en intränad variant och släcker vårt hopp lite granna att få med oss poäng och mycket hawaiispel gör att matchen slutar 12-5. Våra sista mål görs av Angelica Högberg och Linn Johansson (1 målet i år).

Att Jeanett Johansson får släppa 12 mål är ju inte roligt för henne med sanningen är att säkert 7 mål är hon totalt överspelad och de kan sätta bollarna i öppen kasse mer eller mindre och de 3 sista är exakta kopior där de får frilägen och kan stänka in dem i bortre krysset, riktigt klassmål där Telge visar att de leder serien för de är bra i avsluten. Bakåt är kanske inte Telge div 1 bästa lag men det blir också lätt lite slarv då man leder stort.

Vi är mycket nöjda med vårt offensiva spel och att vi kan skapa så mycket chanser, vår avsikt var inte att stå i en box och låta dem spela innebandy utan vi ville utveckla oss själva och spela vårt eget spel och det tycker jag vi gjorde bra. Vi tar lärdom av detta och min filosofi är enkel "copy with pride", vi ska träna på det som Telge gjorde bra och försöka ta efter det de lyckades bra med.

Får passa på att tacka Göte för en trevlig fika och önska Telge lycka till. Vi kommer bjuda på bättre motstånd i returen det är jag säker på då vi ständigt utvecklas som lag. Bussresan hem var lång men inga sura miner (som vanligt)
Bra var också domarparet som inte syntes i matchen och då gillar jag det allra mest.

Aarre Hietanen

Marko Maikkunen

Hela laget gör en bra insats och kul att hela smurfkedjan fick göra var sitt mål (Jennifer, Mikaela och Linn) där de har en medelålder på 16 år. Vi vinner faktist skotten med 34-33 och det visar ändå att vi skapar otroligt mycket offensivt.

Så här skriver Telge om matchen där de också har lite matchbilder, ett klart +!

http://www.telgesibk.se/

VM-oddsen ett jävla skämt!

Att både Unibet och Nordicbet har odds på innebandy vm är ju kul, dock är oddsen fan helt sjuka.

Detta är nordicbets urval. Hur kul är det och spela på att lag vinner för oddset 1.01 är det inte bättre att lägga in handikap odds då t ex att Tyskland ska vinna med mer än 7.5 mål för 1.75 eller något sådant. Flopp säger jag bara när de lägger odds på innebandy vm och inte kan göra några spelbara matcher. Lägg ner det bara. Unibet är lika jävla illa. Tjänade en go hacka på dam-vm när man gamblade lite där och i förra b-vm när tyskland delade ut stora tomtesäcken, fick bra tips då via Micke "mr Tyskland" Svensson. I år blir innebandy vm skittråkigt när det gäller betting. Får ta tråkiga ligafotboll eller något sådant.

Sport
Tidsintervall
Match
1
X
2
I morgon
09:00
Canada - Ryssland
4.00
6.40
1.40

Innebandy - Internationellt - World Championship
I morgon
09:00
Estland - Sverige
16.50
14.50
1.01

Innebandy - Internationellt - World Championship
I morgon
12:00
Tyskland - Australien
1.01
14.50
16.50

Innebandy - Internationellt - World Championship
I morgon
12:00
Italien - Tjeckien
16.50
14.50
1.01

Innebandy - Internationellt - World Championship
I morgon
15:00
Finland - Danmark
1.01
14.50
16.50

Innebandy - Internationellt - World Championship
I morgon
15:00
Norge - Japan
1.03
13.00
14.00

Innebandy - Internationellt - World Championship
I morgon
18:00
Lettland - Schweiz
8.00
7.50
1.16

Innebandy - Internationellt - World Championship
I morgon
18:00
Singapore - Polen
9.25
9.00
1.11


Helgens matcher i div 1 mellersta och div 1 södra dam!

Börjar med vår serie div 1 mellersta!

2010-12-04


Telge SIBK - Fröjereds IF Se matchinfo
2010-12-05


Skattkärrs IK - Hässelby SK IBK Se matchinfo
Rönnby IBK Ungdom - Linköping IBK Se matchinfo
Täby FC - Köpings IBF Se matchinfo
Hammarby IF IBF - Farsta IBK Se matchinfo


Serieledarna borta, en fin utmaning, det gäller att laget står upp bra och gör 60 starka minuter mot hemmafavoriterna.

Skattkärr mot Hässelby. Tight match känns det som med 2 defensivt starka lag. Tips 2-3

Rönnby mot Linköping. 5-5 Tight och oavgjort där!

Täby mot Köping. 2 topplag där, känns som otroligt öppet, säger ändå hemmaseger med 6-5

Hammarby mot Farsta. Tror Hammarby vinner för alla andra tror de förlorar, de visade moral mot oss och får de in lite nya krafter till hemmamatchen så ska de nog kunna vinna med 4-3.

Södra då:

2010-12-04


Ingelstad/Växjö 08 IBF - IBF Älvstranden Se matchinfo
Jönköpings IK - IBK Vänersborg Se matchinfo
Olofströms IBK - CL98IC Se matchinfo
IBF Göteborg - Warberg IC Se matchinfo
2010-12-05


Pixbo Wallenstam IBF - IK SödraDal Se matchinfo


Match 1. Tips 5-8, målrikt men gästerna har lite starkare lag.
Match 2. Tips 7-5, tror Jik avgör i sista då de är ruskigt tunga och har bredare trupp.
Match 3. Tips 7-3 Olofström är ett av div 1 starkaste hemmalag o tar en stabil seger.
Match 4. Tips 5-7 Tight men tror ändå Wic vinner för de tror jag alltid på.
Match 5. Tips 7-5 Lite osäkert vad Pixbo har för lag men om de stärker upp lite mer så kan de vinna större, oavsett så är deras unga tjejer riktigt bra och fixar en seger hemma.

RSS 2.0