Förlust i kokande grytan mot Köping!

Att skriva ett långt matchreferat kl 1 på en söndagnatt är inte så aktuellt men Köping börjar bra och skapar tryck i första perioden och leder med 3-1, dock har vi en i stolpen och en i ribban så med lite tur så... men de var klart bäst i första. Angelica Högberg var vår målskytt. Samtliga Köpingsmål på kontring trots att vi inte skulle släppa till det så det kändes lite onödigt ändå.

I andra spelar vi upp oss men de sätter 4-1, vi tar över mer i andra och gör 4-2 genom Jennifer Johansson assisterad fint av Johanna med samma efternamn. Hemmaklacken buar ut oss i vårt powerplay men tystnar efter några sekunder när en fösare ramlar in och Angelica är det som sätter den bakom hemmalagets för övrigt mycket bra målvakt. 3:e börjar med en kalasstart när Jennifer får ett friläge och sätter sin egen retur till 4-4 och det är match igen. Båda lagen byter chanser med varandra och det är mycket tufft i varje närkamp men domarparet tillåter mycket kamp vilket är helt okej och på en spelvändning så kan Moa Schönning som ej än fyllt 14 år (undra vad rekordet är för yngsta målskytt i div 1?) stänka in 5-4 och för första gången är vi i ledningen efter 11 minuter in i 3e. Lyckan är kortvarig då hemmalaget sätter en kvittering efter 12 minuter och resterande matchtid är ställningskrig men tyvärr får domarna stå i fokus när de lyckas hitta en utvisning på en situation som inte var något att jämföra med de tidigare i den hårda matchen, med 2 minuter kvar ta en då kändes ruskigt hårt och då gör Köping mål i pp ett snyggt skott inget o säga om men tyvärr blir vi lite rånade på vår poäng känns det som med mindre än 1 minut kvar.

Som matchen utvecklades tyckte båda lagens ledare att ett oavgjort resultat hade vart rättvist men det blev inga poäng denna gången för oss men en stark laginsats får vi ta med oss till nästa helg då vi möter Skattkärr.

Det ska sägas att domarna för övrigt höll en jämn hög nivå och tyvärr blir utvisningen matchavgörande när det kommer en mycket tveksam i sista minuterna men det jämnar nog ut sig hoppas jag.

Bästa spelare idag var vår center Anna Nordmark som vann enormt mycket närkamper i en mycket tuff match, så som jag gillar att innebandy ska spelas, Köping är ett jobbigt lag att möta med bra individuella spelare och de får kriga på för o hänga med i toppen. Det ska sägas att det är få lag som åker upp till Köping och vinner och med tanke på hur nära vi var att sno med oss en poäng så var det riktigt starkt gjort.

När vi mött alla lagen tycker jag annars att Telge är bästa laget följt av Täby, de två lagen s p e l a r bäst innebandy.
Kommentarer
Postat av: Värmläning

Hej.

Yngsta målskytt i Div 1.

När är Moa född,Hagfors If har en spelare som är född 961024 Johanna Hultgren som har gjort mål i Div1.( 12 mål)

// Värt att kolla upp.

2010-12-14 @ 08:42:41
Postat av: Sofie

Köping har en tjej född 95 (moa född 96?), Josefin zakrisson som gjorde sitt första div 1 mål Säsongen 08/09 så hon är snäppet värre :) men intressant tanke om det finns något "rekord" .

2010-12-14 @ 16:15:32
Postat av: David K

Moa är född 96-12-26...

2010-12-14 @ 18:20:24
Postat av: Micke

Tycker det är tragiskt att så unga spelare ska spela seniorinnebandy i Sveriges näst högsta serie, även om det bara är något enstaka gästspel. Jag hoppas ni tar väl hand om dessa tjejer så att glädjen finns kvar om 3-4 år.Forskning visar tydligt att tidig introduktion till senioridrott kan höja talangens tekniska förmåga avsevärt dock slutar dessa "supertalanger" med idrotten tidigare än andra med några få undantag.

2010-12-16 @ 08:54:16
Postat av: David K

Micke du har rätt i det du skriver, men vi skyndar långsamt i vår klubb i alla fall och tar väl hand om våra unga spelare för det är ju så vi jobbar.

2010-12-16 @ 16:56:53
Postat av: Sofie

Det beror mycket på spelare och ledare hur detta kan fungera eller ej, när "Zacke" satte sitt första mål för Köping så hade hon precis fyllt 13 år, hon spelade i både Div 3 och Div 1 men utan press

Det är viktigt att som ledare känna sina spelare när

distriktslagen börjar rycka i dom när dom är 13 år och då gäller det att vara vaksam, för snacket går mellan spelare vem som spelar var och hur mycket.

Att säga att det är helt fel med unga spelare i Div 1 är inte helt heller rätt, det beror helt på individen det gäller..

2010-12-20 @ 20:32:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0