Suddenseger för A-laget!

Fredagkväll och "halvderby" när Vara kom på besök till Odenhallen. Klacken hade växt från ca 10 pers till 50-60 och det blev en stor skillnad på stämningen i hallen, de normalt 80 starka på läktarna hade blivit mellan 250-300 istället. Vara bidrog säkert med 30 per i sin klack som jag kallar för den "rosa mammaklacken" då det ser ut att vara ett gäng mammor som håller igång där i sina rosa fina tshirtar, kul initiativ.
 
Matchen blev en publikmatch, kanske inte matchen tränarna ville ha men helt galet slutarden 10-10 efter 60 minuter och i sudden åker gästerna på en 5min utv för en sen bentackling, säkert inte medvetet men sådant blir det 5 min utvisning på om domarna följer regelboken vilket de gjorde. Vi har några chanser och när det återstår ca 10 sekunder får gamle räven Mats Svensson sätta bollen på ett snyggt direktskott. Mats som är assisterande tränare och har kört ett antal övningar det sista med direktskott visade hur man ska göra i alla fall. :)
 
Patrik Malmström var hetast i matchen och stod för 3 mål och några assist. Mats gjorde 2. Premiärmatch i Alaget för Stefan Särnefelt som är poängligaledare i div 4 där vi har vårt ulag fick komma in och göra 1+1. Övriga mål, Frölin, Sebbe, Linus, Kalen, Philip.
 
Vara är ett riktigt bra lag och de bjöd verkligen upp till en bra innebandy, sådana här matcher är kul med mycket fart.
 
Bra domarinsats av Pedram Koublani och Mikael Magnusson som normalt inte är ett domarpar men de gjorde en bra match.
 
 

25 års jubileum i Falköping!

Falköpings ibk firar 25 år med en publikmatch och halvderby mot Vara. Personligen hoppas jag vi kan få över 500 pers, men man vet aldrig hur det blir. Hoppas på seger och att vi kan få upp intresset i stan lite, sedan vore det kul om ungdomsledarna och lagen de tränar hade kommit också,det är nästan aldrig några från ungdomslagen och kikar.

förluster i helgen!

Blev 2 matcher för min del i helgen. Förlust med A-laget i div 2 där jag fick spela back när vi hade många återbud, såklart kul att spela men det var nog första och sista gången denna säsongen för inte kan vi väl ha så mycket återbud igen. Gick ändå hyfsat att spela, 2 assist blev det och 5-2  + - är jag mycket nöjd med, kan säga att jag gick på inspiration att få lira en riktig match igen, var många år sedan nu men faktiskt enklare att spela i div 2 än i div 4 pga att medspelarna erbjuder mkt fler lätta passningsalternativ. Dock gör det jävligt mkt ondare o täcka skotten i div 2 för jävlar vad Halna bombade på.
 
Riktigt kul med domare som har en bra nivå och tillåter kropp, bra Krono och Magnusson.
 
Halna slog oss med 12-6, vi gjorde en lysande förstaperiod och ledde med 3-1 men det ville sig inte denna gången så vi hoppas på en bra prestation mot Vara och 3 inspelade poäng.
 
Dagen efter blev det spel med ulaget, vi åkte till Skara och många trötta ben då vi fick dubbla 5 av oss för att ulaget skulle få ihop lag, verkligen inte optimalt men vi gjorde 2 bra perioder och en katastrofal, totalt 10-8 där vi släpper in 8 jävla mål i andra perioden, fråga inte vad som hände där. Tyvärr var domarprestationen lika dålig som vår andraperiod, dock lika dålig åt båda hållen vilket var en tröst i alla fall. :)
 
 

Paulsen tillbaka i Mora igen!

Tog inte många dagar från att Joachim Paulsen lämnade/fick lämna Falun till att han kom med i Moras organisation. Snacka om prestige när de två lagen drabbar samman i serien och räkna med en supertaggad Paulsen i den matchen för att knäppa spelarna som gnällde på näsan.
 
Hade själv gärna tränat Faluns damer och mött Paulsen igen, hade 4 möten när jag var tränare i Danmark mot honom och leder med 3-1 i coachmatchen, den är viktig den statistiken hehe. Så Patrik Bäck i Falun, bara o ringa vet du. :)
 
Uppehåll nu för damernas SSL när det vankas VM, förhoppningsvis blir det inte lika skrattretande siffror när Sverige spelar som förra gången med 30-1 och liknande då de gjort lite andra gruppspel nu, jag har så otroligt svårt att tycka det är kul att kika på överlägsna lag som spelar innebandy mot ett stackars köttmurande lag som inte får låna bollen, tycker någon ens det är kul?
 

Cristiano Ronaldo krossade en nation!

Jahapp, jag har hyllat C Ronaldo länge och folk säger alltid att Messi är bättre vilket jag trots att jag håller på Barca inte tycker. Ronaldo är komplett, snabb, bra på huvudet, teknisk, skjuter bra frisparkar mm. Grattis Portugal, surt som fan men förhoppningsvis blir Guidetti frisk och kan bidra lite när EM kvalet drar igång efter VM.

Serieledare igen!

U-laget vann idag mot Hjo i seriefinalen med 8-7, jag tycker vi hade bra kontroll i 2 perioder men slarvade i 3e samtidigt som Hjo tryckte på och fick energi när de började hämta ikapp. Dock kunde vi ta tag i det och vinna med 8-7 och återta serieledningen i div 4.
 
Nästa hela möter vi Halna med div 2 laget och Skara med div 4 laget så viktiga matcher även nästa helg.
 
 

Kom ner på jorden säger jag bara!

Inför säsongen kaxade Uppsalas tränare upp sig som fan och sade att -det kommer gå jävligt fort när vi spelar", jag jävligt fort rätt ner i div 1 ser det ut som, inte ens 3 mål i snitt gjorda i SSL.
 
Även Växjös tränare var kaxig och höll på och vart ligger de själva, nä kanske ska sköta snacket på planen istället där ser man allt hur jävla fort det går.
 
Måste säga att det är ganska kul ändå att de kaxiga tränarnas lag får pisk, även om jag gillar folk som vågar sticka ut men rejält korkat att göra det när man inte kan backa upp det.
 
 

Förlust i sudden mot Fristad!

Tisdagkvällens match mot Fristad blev en tuff historia, speciellt när vi verkade sitta kvar i omkl. rummet i första perioden. 0-4 på tavlan var inte vad vi direkt ville börja med. Vi pratade om att ändra spelet och röra oss mer och göra 3-0 i andra för o få spänning i matchen och sen vinna i 3e. Precis så blev det, 3-4 inför sista perioden. Sedan vände vi på steken och ledde med 5-4 men tyvärr bommade vi många fina lägen att göra 6-4 och istället kunde gästerna göra 5-5 och vi fick sudden. Där blev det chanser fram och tillbaka och gästerna fick sista ordet och tryckte in 5-6 och fick med sig 2p.
 
Oavgjort var väl ganska rättvist ändå, Fristad hade fösta perioden, vi andra och mkt kamp i 3e perioden. Vi gör det bra i period 2 och 3, första blir något att komma ihåg för framtiden att om vi inte tar jobbet 100% så blir det såhär.
 
Nya tag nästa helg mot BK Halna i en tuff bortamatch.
 
 

Domarsnack efter Råsbrinks 400e match!

Växjös "färgstarke" tränare Nicklas Nordén blev vansinnig när en av domarna, Råsbrink dömde sin 400e match i högsta serien och fick en matchtröja med sitt namn på av Storvreta före deras match mot dem. Det är väl inte hela världen kan man tycka såklart men det jag reagerar på är detta.
 
Varför fick inte Råsbrink som är en bra domare och har en lång karriär bakom sig en utmärkelse från svenska innebandyförbundet, det är ju dem som ska uppmärksamma detta och inte Storvreta. En pipa i guld eller något liknande, om sedan Storvreta ville ge honom en tröja kunde de gjort det lite snyggt efter matchen när de skulle betala så hade ingen från Växjö stört sig på det.
 
Jag förstår ändå Växjös tränare Nordén att han blir förbannad faktiskt, det är inte kul när det känns som domaren är jättebundis med hemmalaget och han har en poäng att det är på tok för mycket "hemmadomare" i både SSL och neråt. Förstår ju självklart att det handlar om ekonomi men kära nån, det är i SSL vi pratar om, det måste rullas mera och undvik att ha Göteborgsdomare när Pixbo spelar, skicka dem till Warberg eller Jönköping istället osv, det kan inte hänga på några få hundralappar, då får förbundet skaffa fler sponsorer.
 
Det var likadant förr i Västergötlands serier, jag själv som domare och tränare påpekade detta och man kunde vissa år som domare ha 4 av 5 första hemmamatcherna med samma lag, det var inte bra någonstans. I årets div 2 har de rullat jättebra och vi har på de första 7 matcherna haft 7 olika domarpar, jättebra säger jag. Viktigt att inte samma domare dömer samma lag för mycket på deras hemmaplan.
 
 
 
 
 

Målrikt mot Tygriket!

Tyvärr blev det förlust mot Tygriket med 12-10. Galna siffror men när det blir fullfart i 60 minuter så blir det såhär. Tygriket spelar ruggigt offensivt och vi spelar ju inte direkt något feglir vi heller så det var mycket målchanser och mycket snygga mål. Defensivt var det ingen höjdare stundtals då det blev för mycket bolltittande och petande i försvaret. Finns ändå även om det blev förlust mkt positivt att ta med hem, att möta Tygriket borta är alltid tufft och de har fått tillbaka Bjelkenfors och Björn Andersson som tillför rutinen för det unga laget kommer visa sig guld värt. Jag tror de kan skaka om många lag i serien och blir säkert topp 5 skulle jag tro. Vi var bra med och ledde med 5-3 innan vi hade en sämre period där vi tyvärr fick köra lite på 3 backar när en back fick ont i knät och det rörde till en del.
 
Men vi reste oss och kom ikapp till 9-10 i sista perioden och hade 2 stolpskott och massor med chanser men istället kunde TT utnyttja våra misstag och vinna med 12-10. Offensivt mkt väl godkänt men defensivt underkänt idag.
 
Mycket kul att se domarparet Trygg och Ola som fortfarande efter alla år har roligt när de dömer, de visar fin rutin på fördelar och har en bra dialog med spelare/ledare vilket gör att det blir en bra stämning på planen. Tur att de inte trappade ner i år vilket de tänkte göra, men kör på så länge ni har kul är mitt råd, ni behövs i div 2.

Blandade känslor inför Öxabäck!

Har varit i Öxabäck 2 gånger som coach och har 1 förlust och 1 seger med mig. Segern kom på damsidan när vi i sista matchen för säsongen med Noltorps ibk i div 2 åkte ner med 8 utespelare och körde högpress och vann med 3-1. Roliga var att motståndarna hade ca 20 spelare men de var laget som såg klart tröttast ut efteråt. En skön känsla att avsluta en otroligt bra säsong på då vi hamnade 5a av 10 lag som nykomling och före seriestart knappt hade lag. 2 år senare kvalade samma lag till div 1 men förlorade tyvärr mot Skattkärr och 2 år efter det var laget nerlagt, trist slut på historien där.
 
Mötte även Öxabäcks herrlag när jag tränade Östadkulle IBK, de hade åkt ur förbundsserien (dåvarande div 2 som är nuvarande div 1 helt enkelt) och de spelade ut oss och slog oss med 6-1. Tror de har 1 eller 2 spelare kvar från den säsongen, 2004/2005 var det i alla fall. I övrigt så har de en fin hall, läktare på kortsidan gör att det blir lite fotbollskänsla när man som publik kollar där. Jag var faktiskt i hallen och såg kval till div 1 när de mötte ett Karlstadslag, har glömt av vilket nu men men. De brukar också ha en imponerande kiosk, hoppas deras tränare bjuder oss tränare på lite fika före matchen (som vissa lag gör).
 
Känslan inför dagens match då, jo jag tror det blir en jämn match mellan 2 unga lag och säkerligen en bra match att kika på.
 
Highlights från fjolårets möte i Öxabäck.
 
http://www.youtube.com/watch?v=eKwg9V6W0GE
 
Lägg märke till texten efter highlightsen. "kom tillbaka nästa vecka för fler filmer från Falköpings resa käpprätt ner i div 3", som tur var blev det ju inte så då det helt plöstligt vände och laget fixade kontraktet med 3 raka segrar.
 
 

Roadtrip i Borås (Fristad)

Tog trippen till Fristad för att se de gröna hjältarna möta de för dagen rosa Vara. Fristad började med en hög press och såg ruggigt taggade ut, men det spelet passade de snabba tekniska varaspelarna som handen i handsken och de hade gjort hela 7 mål på mindre än 15 minuter och de gröna 1, ruggigt snyggt mål var dock Fristads men det hjälpte inte.
 
Efter första 20 minuterna så blev det en avslagen historia, Vara kontrollerade matchen och gjorde inte mer än de behövde och vann med 11-6. Fristad har flertalet bra spelare med såg inte så synkade ut som lag tycker jag. Vi möter dem på tisdag och det var nyttigt att se matchen för att veta lite vad som väntar, det lär inte bli någon lätt match för oss. Vara imponerade mycket på mig och jag är mycket överraskad att de bara vunnit 2 matcher i serien men de lär vinna en hel del tror jag.

Landskamp på tv, sömnpiller som vanligt!

Jahapp, då spelade Sveriges damlandslag mot Schweiz, spel mot 1 mål med några sporadiska kontringar av Schweiz, tråkigt att vi inte får se mer SSL matcher, gärna på damsidan när lag som är jämna möts, hur kul är det att se ett lag sopa banan med ett annat? Skittråkigt, jag hade gärna sett några bottenfighter, säg Täby mot Jönköping eller Huddinge mot Uppsala, de matcherna som är otroligt mycket mer viktiga än toppmatcherna som ändå inte kommer avgöra så mkt mer än vilket lag man kan få i ett slutspel.
 
Damlandslagen har fortfarande inget att sätta emot Sverige tyvärr. Står 6-2 nu och mer än 1 period kvar.
 
 

RSS 2.0