Domarsnack efter Råsbrinks 400e match!

Växjös "färgstarke" tränare Nicklas Nordén blev vansinnig när en av domarna, Råsbrink dömde sin 400e match i högsta serien och fick en matchtröja med sitt namn på av Storvreta före deras match mot dem. Det är väl inte hela världen kan man tycka såklart men det jag reagerar på är detta.
 
Varför fick inte Råsbrink som är en bra domare och har en lång karriär bakom sig en utmärkelse från svenska innebandyförbundet, det är ju dem som ska uppmärksamma detta och inte Storvreta. En pipa i guld eller något liknande, om sedan Storvreta ville ge honom en tröja kunde de gjort det lite snyggt efter matchen när de skulle betala så hade ingen från Växjö stört sig på det.
 
Jag förstår ändå Växjös tränare Nordén att han blir förbannad faktiskt, det är inte kul när det känns som domaren är jättebundis med hemmalaget och han har en poäng att det är på tok för mycket "hemmadomare" i både SSL och neråt. Förstår ju självklart att det handlar om ekonomi men kära nån, det är i SSL vi pratar om, det måste rullas mera och undvik att ha Göteborgsdomare när Pixbo spelar, skicka dem till Warberg eller Jönköping istället osv, det kan inte hänga på några få hundralappar, då får förbundet skaffa fler sponsorer.
 
Det var likadant förr i Västergötlands serier, jag själv som domare och tränare påpekade detta och man kunde vissa år som domare ha 4 av 5 första hemmamatcherna med samma lag, det var inte bra någonstans. I årets div 2 har de rullat jättebra och vi har på de första 7 matcherna haft 7 olika domarpar, jättebra säger jag. Viktigt att inte samma domare dömer samma lag för mycket på deras hemmaplan.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0