Minisemester i Polen!

Åkte i Torsdags och kom hem Söndagkväll efter att ha varit på minisemester med Lisa i Polen, vi tog Stena färjan från Karlskrona till Gdynia, resan tog 10 timmar och resan dit gick från kl 21 så det blev ju mest sova på den, vi var framme kl 7 och då blev det att åka till hotellet och beställa frukost och checka in. Hotell Gdynia som vi bodde på var *** och ganska fint, det enda man kan klaga på var sängarna som borde bytas ut för de var sönderkn*llade om man ska vara ärlig eller också har det sovit 200 kg klumpar i dem som gjort att sängarna inte hade någon flex alls utan du låg nästan som i en hängmatta, men det gick att sova ändå fast inte så bekvämt.

Staden Gdynia är ju en hamnstad med ca 250 000 invånare. Staden har en helt okay shoppinggata med mestadels skoaffärer som man som kille i alla fall spyr på efter en heldag där. Tjejer som älskar shopping och skor skulle däremot trivas mycket bra där, de har också ett nytt köpcenter som är 4 våningar högt med mycket klädaffärer.

Vi var i Gdynia i 2 dagar och det var lagom tycker jag, vi hann shoppa och gå runt och kolla lite på stan. vädret var helt perfekt dryga 20 grader och sol. Kan rekommendera att ni som inte varit i Polen tar färjan över och tar ett par dagar där för det är ett mycket trevligt resmål och mycket billigt, att gå ut och äta är cirka halva priset mot i Sverige och man kan hitta märkeskläder som är ca 20-30 % billigare. Nedan några bilder som beskriver lite mer hur det är där.

Stadens bussar var lite coola för de drevs som spårvagnar gör med el se bilden nedan.

image44

Det fanns en fin sandstrand ganska nära där vi bodde med en småbåtshamn som syns lite i bakgrunden.

image43


Detta är en bild på statyn av Johannes Paulus den 2e som var förra påven som var från Polen, han var påve från 16 oktober 1978 tills 2 april 2005, var lite tveksam om jag skulle fota statyn av respekt för katolikerna men kände att ett foto nog ändå gick bra, bilden är tagen på kvällen där de alltid lyste ljus för att hedra honom, tyvärr är fotot inte det bästa men hoppas ni kan se ändå.

image46

Senaste nytt om Björnslaget!

I dagsläget är följande spelare klara.

Målvakt Kim Trogstad (Sveiva ibk)

Backar: Lars-Göran Kivinen (Torslanda)
Lenny Johansson (Ö/N)
David Karlsson (klublös i dagsläget)


Centrar Stevan Arsic (Ö/N)
Anders Strömsborg (Sveiva)


Forwards Christer "Zlatan" Hallén (Ö/N)

Lite rykten om spelare på ingång. En teknisk forward som gjort över 50 mål en säsong. En kille som varit med på landslagsuttagning i norge och öst in poäng i norska elitserien. En back som kan löpa hur mkt som helst och är offensivt farlig och sist men inte minst en av östadkulles gamla skyttekungar. Detta kan bli mycket intressant. Är det någon som vill vara med i vårt lag så får ni maila, vid plats så kanske ni kan komma med.

Noltorp kanske återuppstår i Björnslaget!

I dagsläget så ser det ut som om Noltorps IBK gör en comeback i Björnslaget i Göteborg med en liten specialblandning av folk, ska bara få klartecken från några till men det ser lovande ut och de gamla Lila tröjorna ska dammas av och dras på igen, det var länge sen man bar tröja #21 men det ska bli riktigt kul.

Snart presenteras laget och om vi blir de tilltänkta 11 så kan det gå riktigt bra. Det kommer bli lite gästspelare från några lag jag tidigare tränat, även några spelare utanför Sveriges gränser. Mer följer snart.

Förste man att presenteras är straffspecialisten Anders Strömsborg från Sveiva IBK i Norska Elitserien som går in som center.

image42

Försäsongen har börjat på allvar!

Sådär då var 3e passet på 4 dagar avklarat.
* Lördags löpning ca 2.5 km + några lite längre starter (ganska lugnt kort pass).
* Söndag innebandy småmål i 2h.
* Tisdag löpning 2.5 km (tror jag det var) och 3 pass med starter x8 x5 x5 sista 5 i brant uppförsbacke. Ganska tungt pass.

Mottot för i sommar bli följande "Fläsket försvinner, Foppa vinner".  Får väl hoppas man kan bli lika vältränad som killen på bilden, om jag inte kan bli som Marcus Schenkenberg så är jag ändå nöjd med alla kilo som försvinner.

image41

Några fler historier från tjuvlyssnat.se!

Morsan har alltid rätt!

Väntrum, Barnsjukhuset på Akademiska, Uppsala

Pojke ~8 (till kvinna i stolen bredvid): Jag ska operera mig under tungan för jag kan inte slicka. Jag tycker det verkar onödigt, men mamma säger att jag kommer tacka henne när jag blir stor!

Tjejen har potential att bli politiker.

Utanför Sporthuset i Gävle

En ung tjej står och pratar extremt högt i mobiltelefonen.
Tjej ~17: Jag har ALDRIG sagt att du är dum i huvudet!
(Kort paus?)
Tjej ~17: Ja, men igår är väl en jävla skillnad mot idag!

Just därför får du inte gå på konsert!

Bankomatkö, centrala Halmstad

Tjej ~14: Men varför får jag inte gå på konserten?
Pappa ~40 (ganska irriterat): Men jag har ju sagt att jag tycker att du är för ung för att gå!
Tjejen: Men mina vänner får ju gå?
Pappan (mycket irriterat): Nej, du är för ung. Nu har jag sagt nej och nu får det bli så. Vi kan tala om det när vi kommer hem!
Tjejen (högt): Jag är gammal nog att göra dig till morfar, så håll käften!!

Han kanske representerar den odontologiska kyrkan?

Nattåget från Stockholm till Malmö

Två svartrockartjejer, ~15 år, läser Kupé och diskuterar en bild på Göran Hägglund.
Tjej 1: Kolla honom då. Fan, vilken svärmorsdröm!
Tjej 2: Mm? Så där får inte min dotters man se ut alltså!
En stunds tystnad
Tjej 2: Det står nåt om Kristdemokraterna här, är han det eller?
Tjej 1: Va? Nä, han är väl typ tandläkare!


Lite humor i regnet kan få en på bra humör!

På begäran från Pelle så ska jag lägga ut länken nedan på en kul hemmagjord video. De flesta kanske redan sett den men den är rätt kul

http://www.youtube.com/watch?v=4DgO6Ttn7rU


Nedan följer några godbitar från siten www.tjuvlyssnat.se

Macho män går på fotboll!Svenska Cupen, IFK Göteborg - Gefle IF, Ullevi

Ett gäng killar ~25 sitter och kollar på matchen och tjötar på bred göteborgska. Det börjar spöregna och paraplyerna fälls upp.
Kille 1: Faan vad ont jag får i nacken änna av att sitta såhär.
De andra håller med.
Kille 2 (en stund senare): Men döh, varför köper vi inte bara en sån där regnponcho för en tjuga?
Tystnad.
Kille 1 (efter ett tag): Därför att vi är män.


 

Vilket skulle bevisas??T-banevagn, grön linje mot Hagsätra

Två fjortistjejer sitter mitt emot varandra. Det börjar lukta bränt i vagnen.
Fjortis 1: Det luktar bränt.
Fjortis 2: Mm? Du har väl tänkt.
Fjortis 1: Va?
Fjortis 2: Du har väl tänkt.
Fjortis 1: Vadå du har väl tänkt?
Fjortis 2: Det luktar ju bränt? för att du har tänkt.
Fjortis 1: Asså? Jag fattar inte.


Vad ska man säga för att en kvinna ska bli nöjd?Loppis, Kärrtorp

Några ungdomar ~15 vandrar runt på loppmarknaden. En av tjejerna har ett rosa läppglans på sig.
Tjej 1: Är jag inte fin i mitt läppglans?
De som står runtomkring säger att hon är jättefin. En kille förblir dock tyst.
Tjej 2 (till killen): Men hallå! Är hon inte fin?
Killen: Jovisst?
Tjej 2: Men? du ska ju säga att hon är mycket finare utan smink!
Kille: Skit också! Jag visste att det var en kuggfråga!


Inget Sundsvall denna säsong!

Efter att ha jagat jobb i över en månad och inte kommit fram till något konkret än så blir Sundsvallflytten inte av. Det är mycket tråkigt för jag hade verkligen velat träna dem i år tillsammans med Patrik Svensson som jag fick ett mycket bra intryck av. Skulle det dyka upp jobb till mig och Lisa så får vi tänka över det men då är det mycket som ska falla på plats och kunna gå snabbt att lösa och det känns inte jättetroligt men man ska aldrig säga aldrig. Jag hoppas få höra av Sundsvall City i framtiden och kunna få träna dem ett annat år. Jag hoppas laget går bra i år i serien och de kan säkert överraska ett och annat tippat topplag.

Själv så ska jag denna månad träna lite hårdare än jag gjort innan med Kiwi och fortsätta att spela småmål varje Söndag kl 12-14 i Lenahallen, hoppas vi kan fortsätta att vara ett gäng där. Till hösten så blir det spel med Torslanda IBK där Kiwi också ska spela och det ska vara riktigt kul att kunna spela och bara ha kul utan att hålla i något och inte ha ansvar för något mer än att göra mitt eget jobb på plan. Självklart kommer jag stötta min lagkamrater men ni förstår nog vad jag menar. Sist jag gjorde en hel säsong var 3 säsonger sen när vi i gamla Noltorp vann div 5 och det lovar ju gott inför div 5 starten med Torslanda.

Skulle det dyka upp något tränarjobb runt Göteborg som verkar intressant så stänger jag inte dörren för det heller men jag kommer i alla fall avsätta tid för mitt eget spel så i så fall ska det gå att kombinera. Sedan får jag se om jag kanske kan gå en domarkurs så man får gratis inträde till Pixbos matcher. Självklart blir det en och annan Varberg resa, man vill ju gärna se sveriges bästa innebandylag och tillhöra landets bästa publik också inte som tysta Pixbo direkt.

På Fredag uppdateras Silly Season!

Nu har det inte hänt mycket på ett tag men på fredag så blir det ett avgörande om det blir Sundsvall City för min del eller inte. Blir det inte någon Sundsvall flytt så blir det nog ett år utan tränaruppdrag för första gången på 9 år, men jag ska ta upp spelet själv för nu är jag grymt sugen efter 1 år utan något spel alls. Vilken klubb är inte klart än men det lutar åt Torslanda i div 5 eller Högsbo i div 4.

Blir det så att man får plocka fram taktiktavlan i höst eller är det endast som spelare, eller kanske ska man dömma också?

image40

RSS 2.0