Minisemester i Polen!

Åkte i Torsdags och kom hem Söndagkväll efter att ha varit på minisemester med Lisa i Polen, vi tog Stena färjan från Karlskrona till Gdynia, resan tog 10 timmar och resan dit gick från kl 21 så det blev ju mest sova på den, vi var framme kl 7 och då blev det att åka till hotellet och beställa frukost och checka in. Hotell Gdynia som vi bodde på var *** och ganska fint, det enda man kan klaga på var sängarna som borde bytas ut för de var sönderkn*llade om man ska vara ärlig eller också har det sovit 200 kg klumpar i dem som gjort att sängarna inte hade någon flex alls utan du låg nästan som i en hängmatta, men det gick att sova ändå fast inte så bekvämt.

Staden Gdynia är ju en hamnstad med ca 250 000 invånare. Staden har en helt okay shoppinggata med mestadels skoaffärer som man som kille i alla fall spyr på efter en heldag där. Tjejer som älskar shopping och skor skulle däremot trivas mycket bra där, de har också ett nytt köpcenter som är 4 våningar högt med mycket klädaffärer.

Vi var i Gdynia i 2 dagar och det var lagom tycker jag, vi hann shoppa och gå runt och kolla lite på stan. vädret var helt perfekt dryga 20 grader och sol. Kan rekommendera att ni som inte varit i Polen tar färjan över och tar ett par dagar där för det är ett mycket trevligt resmål och mycket billigt, att gå ut och äta är cirka halva priset mot i Sverige och man kan hitta märkeskläder som är ca 20-30 % billigare. Nedan några bilder som beskriver lite mer hur det är där.

Stadens bussar var lite coola för de drevs som spårvagnar gör med el se bilden nedan.

image44

Det fanns en fin sandstrand ganska nära där vi bodde med en småbåtshamn som syns lite i bakgrunden.

image43


Detta är en bild på statyn av Johannes Paulus den 2e som var förra påven som var från Polen, han var påve från 16 oktober 1978 tills 2 april 2005, var lite tveksam om jag skulle fota statyn av respekt för katolikerna men kände att ett foto nog ändå gick bra, bilden är tagen på kvällen där de alltid lyste ljus för att hedra honom, tyvärr är fotot inte det bästa men hoppas ni kan se ändå.

image46

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0