Dopingtest efter onsdagens träning!

Riksidrottsförbundets dopingkontrollant besökte Rydsbergshallen efter vår träning och några av våra spelare fick snällt gå och kissa i en burk för dopingprov. Det är andra gången det händer under min tid som tränare när jag tänker efter.Våra landslagsspelare blev  intagna i dopingkontroll under slutspelet i Danmark också, men det hör ju inte till vanligheten. Det är ändå lite hedrande att av de få innebandyklubbar de kontrollerar så kommer de till IBK Pantern, det måste ju betyda att vi lirar på hyfsad nivå nu och med lite flyt och mycket krigande kan vi nå ännu högre men det är över halva serien kvar och varenda match måste spelas som om det var cupfinal med en 100% ig inställning. Lindås har gjort ett litet ryck i tabellen men alla lag får någon svacka någon gång, vi vet ju hur det slutade för Sirius förra säsongen när de lett div 1 norra tills det var 1 sekund kvar av sista matchen då Andreas Petersen sköt in segermålet för Gävle som istället tog hem serien och gick till elitseiekval, "It aint over until the fat lady sings".

Hemmamatch mot Sjöstad!

Namnet Sjöstad förknippar man med Elitserie innebandy på 90-talet då Karlstadlaget nådde många framgångar både på herr och på damsidan, och de var i många heta derbyn mot NB-87. Klubbarna slogs samman och Karlstad IBK bildades och de höll 1 säsong i elitserien och sedan rasade dem ner i ettan, de kom till kval men missade i kvalet upp och har i några år hållit till i div 1. Den troliga orsaken att den sammanslagningen inte fungerade var att laget inte fick en vi känsla utan det blev en vi och dom känsla mellan nb-spelarna och Sjöstadspelarna och en bra sammanhållning är mycket viktigt i ett lag. Dagens Sjöstad vi ska möta är om jag förstått det rätt en farmarklubb till Karlstad ibk (div 1) och kan mycket väl få förstärkningar därifrån så vad tabellen än säger så kommer matchen säkerligen bli en tuff batalj.

Till denna matchen saknas Fredrik Arthursson (skada) och Jani Simpanen (bortrest) från föregående match och vi har istället fyllt truppen med de juniorspelare som tränat hårt och förtjänar att vara med i truppen.

Matchstart kl 16:00 i rydsbergshallen på lördag den 1/12. Hoppas vi får lika bra publikstöd som mot Pixbo när vi hade över 200 på läktarna, ni i publiken behövs.


Seger i toppmötet!

Söndag eftermiddag var det match (16.00) mot Lidköping som piskat in över 8 mål i snitt i serien mot oss som bara släppt in lite över 3 i snitt, man kan säga att det var hemmalagets offensivlusta mot bortalagets defensiva styrka.

Matchen hade bara börjat innan Henrik Djurvall fick en 2a för hårt spel och det var lite märkligt för ingen mer än domarna såg det läget och det tog inte lång stund innan hemmalaget gjorde 1-0 på ett snyggt direktskott. Vi spelar bra och skapar en del chanser och 1-1 kommer genom Jani Simpanen som slår in en retur på Djurvalls skott. Tyvärr går Fredrik Arthursson sönder igen, denna gången är det ljumsken, får hoppas det inte är allvarligt. Vi får gå ner på 2 femmor resten av matchen efter hans skada.

Inför period 2 handlade det mest om att fortsätta följa planen defensivt och hålla bolltempo och kriga på. Vi var inte med i första bytet när hemmalaget lirar hem till en fri back som skjuter in 2-1 snyggt från slottet. Efter det så reser vi oss och spelar grymt bra och skapar massa lägen och hete Andreas Lundell stänker in 2 bollar det första en retur med enhandsfattning och det andra när en hemmaspelare halkar så tar Andreas bollen och stänker upp den i bortre utan chans för hemmalagets duktike målvakt. Vårt powerplay skapar mycket chanser och bla stolpskott men vi sätter inte in bollen utan leder med 3-2 inför sista.

I 3:e så ökar Lundell på med sitt 3:e mål för dagen efter en mycket fin prestation av Tommie Lundgren som dribblat sig förbi sin motståndare och lagt en fin backhand till Andreas på bortre som han bara kan stöta in. Efter det har vi många chanser att döda matchen bla ribbskott och en kanon av Fredrik Pettersson i hjälmen på hemmalagets målvakt men Pettersson fick sitt mål efter 14.28 när han från vänsterkanten laddade och sköt bollen intill stolpen. 3-5 reducerar Lidköping till efter att de brytit Fredrik Petterssons soloraid med ett vad jag menar ett kraftigt slag på hans klubba men mål blev det dömt och vi blev nog lite kompenserade när samme spelare som gjorde målet visas ut minuten efter för just slag.

Morakillen Andreas Lundell var het med 3 mål i dagens match mot ibk Lidköping och avancerar i poängligan.
image81

3 fina poäng med hem en söndagkväll gör att man kan gå upp till jobbet tidigt imorgon utan att ha måndags ångest. Detta var nog svåraste matchen för året och kan vi vinna i Lidköping så kan vi vinna mot alla lag när vi spelar som vi gjorde idag, vi får hoppas det håller i sig.

Matchfakta www.innebandy.se /resultat & spelprogram(div 2 västra götaland)

Dagens höjdare.

Mickes målvaktsspel
Andreas Lundell & Jani Simpanens vilja och målsinne
Lagets hårda arbete.

Matchdags mot Lidköping!

På Söndag blir det bortamatch mot Ibk Lidköping. Förra säsongen åkte dem lite överraskande ur division1 trots att dem värvat en meriterad tränare som Lars Jedheim. De var mina favoriter till att vinna serien innan tillsammans med Pixbo och så här långt har dem gjort det bra. Lidköping har bara tappat poäng mot Lindås 2-3 hemma och mot Alingsås 5-4 i sudden death. För vår del så är matchen mycket viktig det gäller att inte tappa mark till topplagen och allt känns bra inför matchen vi matcher starkast möjliga lag.

Matchen spelas i Idrottens hus A-hall i lidköping kl 16:00.

Tyvärr brukar Lidköping inte liverapportera men förhoppningsvis kan matchen uppdateras i gästboken på www.pantern.com av någon av våra supporters på läktarna.


Första hemmaförlusten kom mot Pixbo!

Inför en storpublik på över 200 (hela läktaren full) så ville bollen tyvärr inte in förutom ett mål i pp och över 60 minuter är det klart för dåligt. Det finns inga ursäkter, vi är inte skarpa nog idag, vi vinner skotten med 27-25 och förlorar med 1-3 och idag presterar vi inte tillräckligt. Pixbo är ett bra lag och överraskade på mig att de kämpade och slet så mycket för varann, de såg lite loja och kaxiga ut på uppvärmningen men de slet något enormt för varann och löpte mer än vad vi gjorde och sett till matchen som var jämn och kunde det gått åt vilket håll som helst men gästerna var skarpare och vann rättvist ändå. Nästa helg blir ny toppmatch borta mot IBK Lidköping som idag krossade Sjöstad med 15-4.

Matchfakta följer:


Period 1
00.51 Utvisning U2 Johan Rydén (Hands) IBK Pantern
01.02 Mål 0-1 Carl Gabrielsson (Karl Nilsson) Pixbo Wallenstam IBF
17.20 Mål 0-2 Marcus Muukkonen (Marcus Moberg) Pixbo Wallenstam IBF
18.23 Utvisning U2 Karl Nilsson (Upprepade förseelser) Pixbo Wallenstam IBF
Period 2
05.53 Utvisning U2 William Edvardsson (Otillåtet slag) Pixbo Wallenstam IBF
10.19 Utvisning U2 Karl Nilsson (Felaktigt avstånd) Pixbo Wallenstam IBF
11.27 Mål 1-2 Henrik Djurvall (Richard Hovemyr) IBK Pantern
Period 3
11.33 Mål 1-3 Marcus Muukkonen (Oscar Nordin) Pixbo Wallenstam IBF
18.25 Time out IBK Pantern
19.43 Time out Pixbo Wallenstam IB
Slutresultat 1-3

Matchdags mot Pixbo IBF!

Lördag kl 16 i Rydsbergshallen spelar vi mot Pixbo IBF. En av de solklara seriefavoriterna efter att de förra året snubblat på målskillnad mot Skoghall som istället gick upp i div 1 och Pixbo fick kvala mot Slätafly där de förlorade med minsta möjliga marginal. I dagsläget ligger vi 5 p före och det vore mycket bra om vi kunde hänga av Pixbo med en seger på Lördag. Vi hoppas många av våra ungdomsspelare kommer upp och tittar och givetvis välkomnar vi all publik men de ungdomslagen som kommer med mer än 10 spelare kommer vi i seniorlaget att hålla en träning eller två för, hur många beror på uppslutningen. Vi hoppas vår publik låter mycket och hjälper oss till 3 nya fina poäng.


3 bästa 70-talsfilmerna.

Det var ett tag sedan jag listade de 10 bästa 80-talsfilmerna och nu känner jag att det är dags att lista de 3 bästa 70-tals filmerna. Det var ju ett tag sedan det var 70 tal och jag var ju inte så gammal då (född -74) så jag listar de 3 bästa jag kom på nu.
1. Star Wars(Stjärnornas krig)


(1977). Den första av dem 3 klassiska i trilogin om Luke Skywalker och hans äventyr. Behöver nog inte berätta så mycket mer om filmen. När jag var runt 11-12 år så kommer jag ihåg att jag o kompisarna satt hemma hos Stefan Lundberg på arrendegatan i Alingsås och kollade på dem filmerna om och om igen. Nu när man är vuxen så måste jag säga att jag är imponerad av hans föräldrar som kunde acceptera att deras vardagsrum blev invaderat av minst 5-6 barn som var helfrälsta i Star Wars filmerna. Ett stort tack vill jag rikta till Jan och Monica Lundberg och om någon som känner dem ser detta så hoppas jag de hälsar detta. Denna filmen vann 6 Oscars.

Det konstiga är att efter denna mega succefilm så var det bara Harrison Ford (Han Solo) som blev en stor skådespelare med många fina roller, varken Mark Hamill (Luke) eller Carrie Fisher även om hon varit med i några filmer (princessan Leia) blev något stort utan båda har haft några småroller här och där.
Jag skulle nog vilja säga att den gamla Star wars trilogin med Stjärnornas krig, Jedins återkomst & rymdimperiet slår tillbaka är det bästa som någonsin gjorts i filmväg.

Bild på en av de mäktigaste rollkarraktärerna som någonsin funnits 66 cm långe Master Yoda.

image79

2.Rocky


(1976)Sylvester Stallones genombrottsfilm som han själv skrivit och kunde fått sålt för 100 000 dollar men han vägrade sälja manuset trots att han var nästan pank på den tiden. Denna filmen är så bra för att man får en äkta "känsla" och Stallones äkta känsla när han är Rocky sänder ut ett mycket bra budskap att om man bara tror på sig själv så kan man gå långt. Det ska alla komma ihåg, Rockyfilmerna finns i 6 exemplar, jag har inte sett den sista än men dem 4 första är bra där min favorit är Rocky 4 men den första är grymt bra.

Bild på the champion Rocky Balboa.

image80


3. Jaws (Hajen)

(1975) Denna film av Steven Spielberg baseras på Jersy strandens haj attack från 1916. En stor vithaj terroriserar sommarön Amity på USA:s ostkust och hotar att ödelägga hela turistsäsongen. Efter att ha sett filmen så kanske man tänker sig en extra gång innan man hoppar i plurret i havet och simmar ut en bra bit från stranden. Filmen skapar en grym känsla och även om den är gammal så har dem lyckats få det mycket verklighetstroget. Filmen är helt klart sevärd, uppföljarna har jag bara sett en enstaka gång men det är den första filmen som är den klart bästa, det finns 2 st uppföljare

Vithajarna kan bli uppemot 8 m långa och är inte att leka med.
image78

Drömmål av Zlatan Ibrahimovic!

Satt på Onsdagskvällen och slötittade lite på mitt favoritlag Inter (har haft dem som mitt favoritlag sedan 1989) och måste säga att Zlatans 4-2 mål fick mig att vråla lite av glädje, visst killen gör snygga finter osv men oftast så blir det en fint för mycket men detta målet var en riktig delikatess, en fin vändning och sen en strut i krysset som målvakten var chanslös på.
Ska det äntligen bli Inters tur i Champions League, det var många år sedan dem var i final där 1965 var senaste gången dem tog hem gamla mästarcupen och 1972 var senaste gången de var i final då förlorade dem mot Ajax.

image76


En av mina favoritspelare saknades idag, den jag pratar om är Figo som jag gillat i alla år, speciellt när han spelade i mitt favorilag Barcelona som han tyvärr lämnade för Real Madrid och det sved rätt rejält.

När jag ändå sitter och drömmer lite om gamla tider så ska jag plocka ut en drömelva från mina favoritlag i Europa de sista 20 åren jag följt europeisk fotboll. Tar mest med gamla goa lirare.

Följande lag kommer jag plocka ut ifrån.

Italien: Inter
Spanien: Barcelona
England: Blackburn & Chelsea


4-4-2
Målvakt: Walter Zenga, Inter
V. Back Graeme LeSaux, Blackburn
H.Back Javier Zanetti, Inter
Mittback Colin Hendry, Blackburn Kapten
Mittback Ronald Koeman, Barcelona
V Mittfält Figo, Barlelona
H Mittfält Hristo Stoichkov, Barcelona
Innermittfält Frank Lampard, Chelsea
Innermittfält Michael Laudrup, Barcelona
Forward Gianfranco Zola, Chelsea
Forward Alan Shearer, Blackburn

På Bänken: Brad Friedel, Blackburn, John Terry, Chelsea, Jurgen Klinsmann, Inter, Lothar Matteus Inter, Romario Barcelona.

Gamle kämpen Colin Hendry hade fått mitt förtroende som lagkapten i detta klassiska lag.

image77

Största segern i champ. leagues historia!

Mina tips ikväll var väl ingen höjdare men fick i alla fall in krysset på Schalke mot Chelsea 0-0 och Liverpool vann ju även om det blev lite mer mål. Rosenborg gäckade nog alla som spelat på oddset idag och festar nog en del efter 2-0 borta mot Valencia.

Hela 8-0 vann Liverpool med mot Besiktas ikväll (tisdag) och visst så spelade Liverpool bra och hade det lilla extra flytet men vad sysslar bortalaget med, de tog inte markering i andra halvlek och jobbade inte hårt för varann utan stod mest och väntade på att matchen skulle ta slut. Men även om Liverpool vann stort så ligger dem pyrt till i gruppen och måste vinna de 2 sista matcherna mot Porto och Marseille, inga duvungar direkt.

Det som var extra kul var att den unga Israelen Youssi Benayon fick stänka dit 3 strutar och han visade hög klass förra säsongen i West Ham och kanske kan han ha fått sitt genombrott i den röda tröjan ikväll.

image75


Kvällens skräll stod som vanligt för Rosenborg för då gamle rutinerade landslagsspelaren Steffen Iversen stänkte in 2 mål det första på en fin vändning och det andra på en nick. Hade han inte varit skadad så mycket i Tottenham när han var där så hade nog kunnat bli något stort. Rosenborg vann borta mot Valencia med 2-0 och är på god väg att gå vidare i Champions league, hur stort är inte det?!

Får avsluta kvällens bloggande med att hedra Nisse Liedholm som avled 85 år gammal och var en legend efter sina fina år som fotbollsspelare och tränare i Sverige och Italien där han bott sedan många år.

Champions league är tillbaka!

Tisdag och Onsdag är det champions league igen och ska själv följaLiverpool som har kniven mot strupen och måste vinna mot Besiktas. Senast de möttes så vann Besiktas med 2-1 efter ett mycket snyggt mål av Dejvid. Liverpool brukar vara som bäst när de är i pressade lägen och jag tror nog de kan vinna med 2-0. Ska bli kul att se om min favoritspelare Torres kan komma upp i sin höga standard som han haft i Spanien genom åren där han burit Athletico Madrid på sina axlar i många år, själv så trodde jag aldrig han skulle lämna den klubben.

En annan intressant match är Valencia med ny tränare (se nedan) som tar emot Rosenborg, ett bortalag som krigade till sig en poäng på Stamford Bridge mot Chelsea och det gick Glenn Hysén att krypa på Lärkendal stadion i Trondheim efter att han hade sagt att Rosenborg var chanslösa, det är en klar tankeställare att det är avgjort på förhand i sportens värld. Tips 3-0 till Valencia.

Ovan nämda Chelsea ska själva iväg på bortamatch mot Tyska Schalke. Tyskarna kommer vara enormt påhejade av sina entusiastiska fans och jag tro Chelsea får det svårt men klarar nog med nöd och näppe oavgjort. Tips 1-1

Ronald Koeman har blivit ny tränare i Valencia och jag undrar vilket mottagande han kommer få när han och Valencia kommer till Camp Nou i Barcelona där han under många år var en storspelare och frisparksspecialist.

image74


Klubbar som spelare
* FC Groningen (1980?1983) * AFC Ajax (1983?1986) * PSV Eindhoven (1986?1989) * FC Barcelona (1989?1995) * Feyenoord (1995?1997)

Meriter som spelare * 78 landskamper/14 mål o EM 1988, 1992 o Europamästare 1988 o VM 1990, 1994 * Europacupen för mästarlag 1988, 1992 * 1 seger i europeiska supercupen * Nederländsk mästare 5 gånger * Nederländsk cupvinnare 3 gånger * Spansk mästare 4 gånger * Spansk cupvinnare 1 gång

Bortaseger mot Gs-86!

Det blev sköna 3 poäng efter en mycket tuff match mot GS-86. På innebandy.se står det helt fel och den som rapporterat måste varit något av följande alternativ. A Kraftigt berusad B totalt blind eller C I fel hall :)

För där stämmer inte mycket, en märklig faktor är att reservmålvakten Victor Wedlin får en assist och inte minns jag att han var inne i vårt powerplay och hade klubba, även om han säkert hade kunnat slå en fin pass för jag ser honom ofta passandes med en klubba då och då. :) Henrik Djurvall hade gjort dagens blunder och tagit med vit tröja när alla andra hade svart med, men de snälla domarna lät oss tejpa hans nummer på uppvärmings t-shirten, mycket schysst av domarparet som hade glimten i ögat och knappt syntes under matchen och det är toppbetyg helt klart.

Ska inte klanka ner på något sätt på arrangerande klubb, tvärtom de gav oss ett varmt välkomnande och vi blev mycket väl omhändertagna av en mamma till en fd spelare och en äldre man som jag hade svårt att förstå, måste varit värmlandsdialekten?:) Nog om det nu till matchen.

Vi startade på 12 spelare och tanken var att dra på full gas och inte ge våra motståndare något gratis men tyvärr så var vi inte helt med från start utan hemmalget GS var snabbare, hetare och ville mera så vi fick gå med sänkta huvuden från första perioden med 0-2 och det kändes inte bra, det var en av säsongens sämsta perioder där samtliga underpresterade, men om man ska vara positiv så är det bättre att göra en dålig första period för då finns det ju tid kvar att hämta ikapp än att göra en dålig 3:e period när allt ska avgöras.

Efter en paus där det mest handlade om att få fram vårt jävlar anamma och kriga så gick vi ut som ett nytt lag och skapade chanser på löpande band och vi vann perioden med 2-0 och 11-4 i skott säger det mesta, det var nästan spel mot ett mål och nu kände man igen de svarta Pantrarna.2-1gjorde kapten Peter Larsen (mål för andra matchen i rad) på direktskott på en diagonalare från back kollegan Pettersson. Tommie Lundgren är en av de bästa målskyttarna i serien och det hade gått ca 12 minuter av andra när han gjorde 2-2 målet i powerplay, och just powerplay blev viktigt denna dag.

I sista perioden skulle det avgöras som vanligt och hemmalaget gör 3-2 i powerplay på ett bra skott från kanten. När vi sen får powerplay så kliver Henrik Djurvall fram och bågar in och sätter 3-3. Henrik var riktigt het när han i nästa powerplay några minuter senare serverar Andreas Lundell en macka på bortre stolpen till 4-3 och vi har återigen vänt ett underläge. efter ca 15 minuter en dryg minut senare så är stekhete Djurvall framspelare och Tommie Lundgren missar sällan när han får ett läge och smäller in 3-5 i slottet. 5 minuter kvar och 2 målsledning det ska ju vara en säker seger men i innebandy går det snabbt. Hemmalaget ger allt och vi tar timeout efter 17.54 och lugnar ner stressen och formerar en femma som ska hålla i bollen och inte chansa men 18.47 så får bäste hemmaspelaren Daniel Jonsson båga in och han gör sitt andra mål för dagen och det blir ett spännande avslut på matchen, men som tur är så väntar hemmalaget tills det återstår 20 sekunder innan dem tar ut sin målvakt så vi kan hålla undan och ta med oss 3 poäng hem efter att ha kommit undan med blotta förskräckelsen.

Dagens höjdare, Henrik Djurvall som visade krym klass i 3:e perioden och drog med sig laget till seger och kapten Peter Larsen som var urstark i försvaret och kryddade insatsen med ett snyggt mål. Bortser vi från första perioden så gör vi en bra match och de sista 2 perioderna ska vi ta med oss, medan spelet i den första förhoppningsvis aldrig mer händer under denna säsong. Nu ska det bli skönt med speluppehåll som serieledare. Powerplay spelet var också grymt bra, 3 mål på 4 försök var matchvinnande.

En tankeställare är också att vad tabellen än säger så är alla matcher stentuffa och enligt mig är GS-86 ett lag som är mycket bättre än vad tabellen säger, men det är lite typiskt att ett lag i medgång som vi har det lilla extra flytet och vinner en så här jämn match och i ärlighetens namn så hade kanske oavgjort varit rättvist, man får vara ödmjuk och erkänna det idag så är det bara.

Henrik Djurvall, bilden som gjorde en grym match med 1 mål och 2 assist och verkar vara på gång efter sin skada.

image73

På besök i Lerum på fredag kväll!

Kunde inte hålla mig borta utan åkte och såg på våra grannar 0302 mot Lesjöfors/Filipstad, hoppades på att 0302 skulle sno några poäng av vår toppkonkurent från Värmland.

Ett kort referat av matchen blir att L/F skapade massor men var ineffektiva samt att 0302s målvakt tror han heter Persson var riktigt bra och hade lite flyt också 3 ramträffar och troligtvis var en av dem också inne men bollen tog i innerribban och ut på ett hårt distansskott så det var svårbedömt för domarna. 0302 kontrade in 1-0 och 2-0 mycket oförtränt för gästerna dominerade spelet men det gäller att göra mål, på en av deras specialvarianter så reducerade sen gästerna och det stod 2-1 till hemmalaget efter 1 period. Båda lagen spelade på 3 kedjor och 0302 även på 3 backpar.5-8 i skott men jag antar att det borde varit 5-11 eller något sådant för gästerna bombade på bra.

I andra så trodde vi att gästerna skulle toppa laget och låta sin grymma förstalina med bröderna Stjernberg få mer speltid med icke, båda lagen rullade på och periodens och matchens delikatess stod "åldermannen" Tomas Andersson för i PP där han från dålig vinkel dunkade upp bollen i krysset. Henrik Stjernberg gjorde 2-3 reducering och matchen levde inför sista.

4-2 kom tidigt genom Mattias Olofsson och där kändes det ganska stabilt för hemmakillarna bröderna Stjernberg reducerade denne gång stod Magnus för målet och Henrik för assisten. 4-4 kom också men Mattias Olofsson kämpade starkt in 5-4 med 4 minuter kvar. efter 56:40 slog en bortaspelare undan bollen och det blev såklart en 2 min utv och 0302 kunde avgöra men tyvärr fick dem inte igång sitt pp utan gästerna kunde ta ut sin målvakt och en hemmaspelare (Valtonen) åkte ut med 20 sekunder kvar och gästerna kvitterade i spel 6 mot 4 när det återstod 5 sekunder, surt för 0302 men klart rättvist om man ska ge en ärlig analys och det ska man ju.

I sudden death så skapar båda lagen några chanser innan Magnus Stjernberg avgör och gör ett klassiskt Lesjöfors/Filipstad mål från vänster kant offensivt sett, där skapade dem i princip alla sina chanser och där måste man se upp helt klart, klarar man att stänga den kanten så kommer dem inte komma någon vart som jag ser det för de hade ett mycket enformigt spel, 0302 hade nog behövt Sundell i båset för han hade garanterat gett order om att stänga den kanten när de gjorde flera likadana mål, men ändå stark kämpamatch av våra grannar, vi i pantern tackar o bockar för att dem tog en pinne från våra toppkonkurrenter. God natt o sov gott, nu blir det 8 timmars sömn och sen roadtrip till Värmland.

Matchrapport finns på www.innebandy.se /resultat/spelprogram/div 2 Västra Götaland. Där kan ni följa GS/86 - Pantern imorgon från kl 14:00 med live rapportering.

Roadtrip nummer 3 till helgen!

Imorgon Lördag (3/11) blir det vår (ibk Pantern) näst sista roadtrip till Karlstadregionen, denna gång är det G/S -86 som vi ska möta. I ärlighetens namn ett lag jag inte har speciellt mycket koll på men har fiskat lite och fått en del värdefull info. Som vanligt uppe i Värmland blir det säkert tufft och mycket kriga om poängen, det finns ju inga lätta matcher i vår serie utan det blir att kavla upp ärmarna och ta i hårt.

Man ska inte kolla på tabellen för mycket när man ska spela en match men om man ändå gör det så måste väl vi vara klara favoriter för GS har inte övertygat i serien så här långt.

Tabell enligt nedan, div 2 VG.

1.Lindås IBK 761047-2819(0)
 
2.IBK Pantern 751143-2417(1)
 
3.IBK Lidköping 751153-2616(0)
 
4.Pixbo Wallenstam IBF 750247-2915(0)
 
5.Lesjöfors/Filipstad IBK 741249-2914(1)
 
6.IBK Alingsås 731328-3111(1)
 
7.0302 Innebandy 730435-499(0)
 
8.IBF Göteborg 720537-446(0)
 
9.Skattkärrs IK 712436-486(1)
 
10.GS 86 AIF 712427-416(1)
 
11.Stenungsunds IBK 720519-366(0)
 
12.Sjöstads IF 701626-621(0)
 

Svenska innebandyförbundet skärp er nu!

Jag blir så matt när jag läser att Mikael Karlsson ska stängas av i 3 månader för han spelade plojturneringen Båstad outdoor open med Balrog när han fortfarande var licencierad för AIK. Okay enligt reglerna bla bla så får man inte göra så, men hur många lag har inte spelat med sina tilltänkta nyförvärv i sommarcuper för att de ska få komma in i gänget och kanskse testa på att spela med den nya klubben, det är ju faktiskt ett bra sätt att göra så.

Innebandyn kommer fortsätta att vara en korpsport om förbundet håller på så här hela tiden, vi vill ju att sporten ska vara seriös och att våra innebandykillar och tjejer ska få vara med på idrottsgalan osv, det lär dröja om det fortsätter så här.

De har kollat och hittat 28 spelare i den turneringen och om rätt ska va rätt så ska väl alla bli avstängda lika länge, rykterna säger att Jönköping har 3-4 spelare som i så fall kommer bli avstängda, det är ju ett hårt slag för dem. Vad gäller för dem avstängda spelarna då, kan åka över till Norge/Danmark eller något annat land och lira under den tiden då? Det finns nog flera klubbar utomlands som gärna hade sett dem spelarna i sina lag under 3 månader som en kronjuvel i sitt lag.

Försäsong och eftersäsongs turneringar är ju mest för att spela ihop ett lag och ha lite kul tillsammans, det hade ju varit en jävla skillnad om lag medvetet fuskat i serien för att få en spelare spelklar tidigare som vi i Pantern hade inte Andreas Lundell tillgänglig i första matchen, hade vi spelat med honom mot Skattskärr så hade det ju varit en sak att stänga av honom 3 månader och straffa klubben.

Framförallt så var ju turneringen i Augusti om jag inte minns fel, borde man då inte kollat det direkt efter turneringen och då stängt av spelarna i september eller något så de kanske missat 1 seriematch eller något, det hade ju varit ett hårt straff.

Vad krävs för att bli avstängd i 3 månader annars? Det borde ju vara typ att slå någon eller medvetet skada någon, blev inte AIKs målvakt avstäng för slagsmål för några år sedan, jag tror inte det var mer än 3 månader eller är det någon som vet? Snacka om jämförelse.

Lite att tänka på.

Mikael Karlsson i AIK tröjan förra säsongen missar 3 månader om inte Balrog överklagar och beslutet ändras, jättetrist enligt mig och många andra innebandyfans.

image72

RSS 2.0