Svenska innebandyförbundet skärp er nu!

Jag blir så matt när jag läser att Mikael Karlsson ska stängas av i 3 månader för han spelade plojturneringen Båstad outdoor open med Balrog när han fortfarande var licencierad för AIK. Okay enligt reglerna bla bla så får man inte göra så, men hur många lag har inte spelat med sina tilltänkta nyförvärv i sommarcuper för att de ska få komma in i gänget och kanskse testa på att spela med den nya klubben, det är ju faktiskt ett bra sätt att göra så.

Innebandyn kommer fortsätta att vara en korpsport om förbundet håller på så här hela tiden, vi vill ju att sporten ska vara seriös och att våra innebandykillar och tjejer ska få vara med på idrottsgalan osv, det lär dröja om det fortsätter så här.

De har kollat och hittat 28 spelare i den turneringen och om rätt ska va rätt så ska väl alla bli avstängda lika länge, rykterna säger att Jönköping har 3-4 spelare som i så fall kommer bli avstängda, det är ju ett hårt slag för dem. Vad gäller för dem avstängda spelarna då, kan åka över till Norge/Danmark eller något annat land och lira under den tiden då? Det finns nog flera klubbar utomlands som gärna hade sett dem spelarna i sina lag under 3 månader som en kronjuvel i sitt lag.

Försäsong och eftersäsongs turneringar är ju mest för att spela ihop ett lag och ha lite kul tillsammans, det hade ju varit en jävla skillnad om lag medvetet fuskat i serien för att få en spelare spelklar tidigare som vi i Pantern hade inte Andreas Lundell tillgänglig i första matchen, hade vi spelat med honom mot Skattskärr så hade det ju varit en sak att stänga av honom 3 månader och straffa klubben.

Framförallt så var ju turneringen i Augusti om jag inte minns fel, borde man då inte kollat det direkt efter turneringen och då stängt av spelarna i september eller något så de kanske missat 1 seriematch eller något, det hade ju varit ett hårt straff.

Vad krävs för att bli avstängd i 3 månader annars? Det borde ju vara typ att slå någon eller medvetet skada någon, blev inte AIKs målvakt avstäng för slagsmål för några år sedan, jag tror inte det var mer än 3 månader eller är det någon som vet? Snacka om jämförelse.

Lite att tänka på.

Mikael Karlsson i AIK tröjan förra säsongen missar 3 månader om inte Balrog överklagar och beslutet ändras, jättetrist enligt mig och många andra innebandyfans.

image72

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0