Därför vinner de stora lagen alltid i slutet!

Kikar lite på championsleague sammandragen. Började med att se analysen av Rangers mot Man Utd och det är lite typiskt Man U att vinna i slutet, okej på straff men de hade troligtvis satt en ändå. Det ska säga att jag är en stor Chelsea fan och inte har mkt övers för Man U men de ska ändå respekteras för att deras coach Alex Ferguson har skapat ett vinnande lag. Det handlar inte så mycket om att de har ett bättre lag än motståndarna, bara att jämföra med t ex Man City, Citys lag är bättre på pappret men har ingen vinnarkultur, det skapar man på lång sikt.

Kan se samma tendenser i många olika sporter som innebandy, Warberg har en vinnarkultur, lag som Dalen (ursäkta nu Ingrid) de har inte byggt upp kulturen i väggarna och har tyvärr trots ett lag i världsklass för något år sedan med Kronberg och Schweizarna så gick de inte hela vägen. Täby är också ett sådant lag som har vinnarkultur, starkt ledarskap och starka ledare på planen, att få gruppen att alltid tro att man kan vinna. Sen har du lag som Helsingborg och Pixbo med flera som har bra spelartrupper men inte har det i väggarna, Pixbo hade en storhetstid men det var ganska länge sedan nu och de bytte tränare många gånger, nu fick Vidar vara kvar och i år har det ju gått bättre än ifjol för då underpresterade hela laget (och tränarna).

På damsidan i innebandyn har alltid Balrog haft en vinnarkultur detsamma med Rönnby de har vunnit när de nått finalerna. Sedan har nu Real Kais Mora värvat superspelare men har de en vinnarkultur när det väl gäller, inte än men de kanske får, jag tror nog inte de vinner guldet i år pga att de inte har byggt upp kulturen än men de har ett bra lag på "pappret".

Missförstå mig inte nu, när jag menar vinnarkultur så menar jag i de stora avgörande matcherna som i slutspel mm, att ett lag kan slå ett annat i serielunken spelar mindre roll.

Sen är det också så att har du en gång vunnit så kommer du ihåg den känslan och då går det av bara farten att du fortsätter att vinna. Så folk bör inte räkna bort Storvreta än, de hade en turbulent försäsong med tränare som lämnade osv så de kommer vara med när det drar ihop sig för de har världens bästa spelare och vinnare  Mika Kohonen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0