Presentaion av Expertpanelen!

Märta Svensson och Linda Lantz som kommer komma med synpunkter om matchen eller annat kul.

Linda berättar om en seriematch i div 1 för ett antal år sedan borta mot Partille som på den tiden var ett topplag, en bra match där Sara Anteryd blivit skadad och laget (Fröjered) låg under men Fröjered vände och vann i sudden.
Linda minns också matchen mot Kais Mora som sedan vann serien och gick upp i Elitserien, där Fröjered mot alla odds skrällde och vann på hemmaplan.

Åter till matchen, nu löper hemmatjejerna in till Ramsteins "Du hast" och det är dags för tekning.

Svensk mästare i bandy, ska bli kul att se hur många höga klubbor hon kommer ha i matchen då Sofia som jag tidigare skrev om. Hade faktiskt själv en bandytjej i mitt innebandylag, Carolina Holmberg även hon landslagsman och hon tog ner bollar med högklubba gång på gång hehe, en härlig lirare.

Period 1.

Håll i hatten nu kör vi!!!!

Ale vinner tekningen och ställer upp med 1-2-1 med sin kapten som point. Fröjred kontrar direkt och kapten Anna Nordmark slår en enhandshalvvolley över mål.

Sofia häll i FIF skott utanför.

Fröjereds kapten Karin Johansson har feber och spelar inte idag utan vilar tills Malmhaugmatchen, även fd kapten i Fröjered Linn Bergström ansluter till läktarexperterna.

Angelica Högberg bågar in och avslutar farligt för hemmalaget, Ale är under press nu och har knappt lånat bollen faktiskt.

Oj oj oj , jätteläge för Ale som kom 2 mot 1 och krosspass och nr 19 Lönnroth skulle bara lägga in den i tom kasse men missade bollen, sjukt läge. Mera Ale nu, nervositeten har nog släppt lite nu.

Gustavsson i FIF bryter igenom och skjuter men över.

Skott i stolpen av fifs Jennifer Johansson som vi varnade för innan matchen.

Backhandknack av Moa Schönning i FIF men bra räddning av målvakten i Ale. Mkt FIF igen nu, vi har spelat 5 minuter när Lisa Jansson i FIF åker ut för nick, inte mkt att säga om faktiskt.

Ale PP nu, ska se hur de ställer upp, jag gissar på att deras kapten styr. Ann-Sofie Johansson och ja det gör hon och mååååååål gör hon också. 0-1 på en isare utifrån, riktigt billigt mål som inte Amme Svensson i hemmamålet kan vara nöjd med.


Matchuret står på 6:00 nu. Ställning 0-1, målet i pp som sagt av Ann-Sofie Johansson.

7.34 inslag fröjered, händer inte så mkt just nu.

Skott av FIFs Jennifer J, i täck och över, nytt inslag FIF.

Tuffa närkamper i sarghörnen, så ska det se ut.

Oj oj jätteläge för nr 8 hennes namn står inte med i matchprobrammet men hon brännde just ett öppet mål även hon på krosspass, Ales kontringar är livsfarliga. Fif har mkt boll men kommer inte till några kliniska avslut då det är trångt framför Ales mål.

Jag försöker hitta Sofia Adolfsson i Ale men hittar henne inte någonstans.

Stolpskott igen för Fröjred på en styrning av Mikaela Svensson.

Nu såg jag Adolfsson, såg snabb ut, fick inte bollen dock.

Backskott av Sofia Häll i Fröjred men Ales målvakt tog den bra med fri sikt, FIF tjejerna måste ta skitjobbet framför kassen bättre nästa gång om det ska bli farligt som senast när Mikaela Svensson styrde i stolpen.

Klockan står på 14.02 nu.

Jätteläge igen för Ale som sköt över från några meter när FIF missat markering.

Fröjered har mkt boll men Ale kontrar bra.

Båda lagen kör på 3 kedjor.

MÅÅÅÅL Fröjereds Kajsa Högberg utnyttjar en retur när Johanna Johansson tar ett backskott så studsar bollen ut till Kajsa som smiskar in bollen i nättaket, tur att det var just Kajsa som fick tag i den för hon stressar sällan upp sig utan siktar och sätter bollen bra. 1-1 nu, 16.26

Mååål, 1-2.

Målet liknar Fröjereds kvittering lite, skott och retur där returen lyfts i mål. Skottet sköts av Haklaj och returen slog in av..Får återkomma lite speakern hördes lite halvt om halvt.

Linda här brevid säger just att det spelar ingen roll hur mkt boll du har om du inte gör mål på dina chanser för just nu har FIF kanske 65 % boll, men Ale skapar vassare chanser då de får större ytor.

19.05 nu.

Bra chans för Fif då Matilda Schyberg slog en backhand men Ales målvakt var bra med. Ales målvakt har börjat bra, ska ge er namnet snart.

Periodpaus, snart kommer det mera. Ställningen 1-2. Skottstatistiken har inte jag räknat då jag har mkt att göra med att skriva men den oficiella är. 8-5.

Ales duktiga målvakt heter Sofia Skyberg och nr 8 heter Mikaela Ögren det var alltså hon som assade till 1-2 målet som Emma Asplund satte framför mål.

Tack J allt du hade skrivit stämde, gick ändå bort till seket för att dubbelkolla några fler numer. Adolfsson har inte vart inblandad i så mycket faktiskt utan Ale är mer ett kollektiv då alla 3 kedjorna skapat en del på kontringar, matchen kunde faktiskt ha stått 3-4 likagärna då hemmalaget haft 2 skott i stolpen och bortalaget haft 2 öppna mål, men bortaledning är det med 1 mål. Matchen känns helt öppen måste jag säga, jag tror faktiskt Ale fått matchen dit de vill, det är lättare att backa hem och tighta till det och kontra. Det är betydligt svårare att föra en match.

Gud vad jag saknar Inger Svensson som speaker, Börje Andersson har en liten ojämn ljudnivå.

Just ja, nr 8 Ögren var ju den som missade öppet mål ju, tack för att du är med J. hehe.

Det är mkt nu hehe. Nya tag andra perioden ska börja strax, Ale kom fort ut från omklrummet, tror inte de hade så mkt taktiskt att prata om alls utan bara köra på.

Kommentarer
Postat av: J

Mikaela Ögren har nr 8

2011-10-27 @ 20:27:48
Postat av: J

Emma Asplund gjorde målet!

2011-10-27 @ 20:38:52
Postat av: J

Om nr 95 står är det Sofia Skyberg

2011-10-27 @ 20:40:12
Postat av: Ale Supporter

Sofia Skyberg heter målvakten hon är 95a hon med.

2011-10-27 @ 20:41:01
Postat av: J

Sa du inte att Leoresa Haklaj la ass till Emma Asplund?

2011-10-27 @ 20:47:18
Postat av: Angelica

Även Mikaela Ögren är 95.a! :)

2011-10-27 @ 21:08:47
URL: http://anjeee.blogg.se/
Postat av: nr. 19 i Ale

Tråkigt att du säger att jag missade öppet mål när det faktiskt var jag som la passningen ;( haha. Men kul att läsa om matchen såhär efteråt. Vi kan säkert dra någon lärdom av det.

2011-10-28 @ 01:49:06
Postat av: David

Oj nr 19 får be om ursäkt men det var på fel sida från där jag satt så jag får väl skaffa nya linser då, nej men det gick ruggigt fort så jag såg fel nummer då helt enkelt. Det var lättare att referera hemmaspelarna som jag känner till, er har jag inte sett förut så jag fick bara gå på numren.

2011-10-28 @ 09:14:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0