Försnack div 1 södra 2012/2013

Skrev detta om div 1 södra i innebandymagazinet (tidningen som finns ute att köpa nu). Detta är min text som jag skrev i juni månad.

Lite om lagen i div 1 södra dam säsongen 2012/2013

1. FBC Engelholm 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)

2. FBC Kalmarsund 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)
3. Fröjereds IF 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)
4. Hovshaga AIF 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)
5. IBF Älvstranden 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)
6. IBK Vänersborg 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)
7. IBK Vöikers 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)
8. IK SödraDal 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)

9. Olofströms IBK 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)
10. Pixbo Wallenstam IBF 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)
11. Sportlife Kungälvs IBK 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)
12. Warberg IC 0 0 0 0 0 - 0 0 (0)

FBC Engelholm: Laget var i många år i landets högsta serie men efter flera år i botten åkte de ur serien fallet stannade inte förrän i div 2. Laget gjorde ifjol en perfekt säsong då de krossade allt i div 2 och kvalade sig lätt upp till div 1 igen där jag tror de kommer göra det bra. Nyckelspelare är rutinerade Caroline Böcker som oftast lägger smörpass till målsprutan Linnéa Jönsson, se upp för dem i höst.

FBC Kalmarsund: Bästa nykomling ifjol i div 1 s och lagets förstakedja imponerade på mig, det är ett lag som kommer gå bättre och bättre och i år på allvar blanda sig i toppstriden. Man ska komma ihåg att de förlorade sina 3 första matcher ifjol och det lär de inte göra i år. Min personliga favorit är unga Annie Nilsson bara 14 år gammal men redan en grym innebandytjej och 20 p för en -97a är imponerande.

Fröjereds IF. Laget spelade stundtals riktigt bra ifjol och var efter halva serien med i toppen men när det skulle avgöras tappade de mark mot topptrion. De har ett ungt och utvecklingsbart lag där fler kommer göra poängen i år jämfört med ifjol då nästan allt framåt handlade om Angelica Högberg. I år kliver Jennifer Johansson & Moa Schönning fram och gör målen samt Amme Svensson spikar igen i kassen, de 3 behöver leverera för att det ska bli toppen i år.

Hovshaga AIF: Kollektivet framför allt kan jag beskriva dem, ett hårt arbetande lag som jobbade sig in i div 1 ju längre serien gick. Tar de ett kliv till så kan de säkert hota topplagen, nyckelspelare är laget helt enkelt.

IBF Älvstranden: Gick som tåget och vann allt sedan förlorade de mot Fröjered i en av de roligaste dammatcherna jag någonsin sett (8-7) och efter det kom flera förluster på raken, de har flera fantastiska offensiva spelare med mycket rutin, dock är jag mkt osäker på laget och föreningens ambitioner att återigen nå elitserien då många spelare är lite äldre och säkerligen inte vill lägga all tid på innebandy.

IBK Vänersborg: Laget var i flera säsonger ett topp 3 lag i div 1 men för 2 år sedan åkte de ur div 1 och även om de tog 27p så var det en rejäl missräkning. Ifjol vann de div 2 och kvalade lätt upp och är tillbaka i ettan igen där de allt ska kunna greja en mittenplacering. Nyckelspelare är kapten Maria Olsson, en tuff pålitlig back och forwarden Ximena Pettersson som är den mest oberäkneliga damspelare som finns och kan göra mål i lägen som inte finns.

IBK Vöikers: Damlaget slogs ihops med Inglestad/Växjös damlag i en gemensam satsning för 1 år sedan och gav resultat direkt. De har de rutinerade Helena Lindgren och Stina Svensson som båda var i div 1s poängliga för 2 år sedan när I/V åkte ur serien. De har enligt tränare Tobias Svensson tränat mycket på försvarsspelet som sett bättre och bättre ut och innebandyn i Växjö får ett lyft med nya Fort Knox Arena som är en hypermodern innebandyarena och Tobias ser fram emot derbyt mot Hovshaga och hälsar att där kommer det smälla ordentligt. De blir en stark nykomling.

IK SödraDal: Laget spelade ett grymt stabilt försvarsspel och det lade grunden till att de kom i toppen förra året jämfört med en mindre smickrande 8e plats året före. De har laget före "jaget" i alla lägen och de tillhör en av favoriterna i år mycket tack vare sitt fina försvarsspel och fysiska styrka, att möta SödraDal gör ont utan att de på något sätt spelar fult.

Olofström IBK: Var i många år framme och nosade på Elitserien men efter deras kvalmiss så gick flera toppspelare och ifjol märktes det ordentligt och de får det nog tufft i år och kommer vara beroende av att några yngre blommar ut. De tappar sin bästa poängplockare i Felicia Tiri som går till Warberg och hennes 36p måste ju helt enkelt någon annan göra.

Pixbo Wallenstam IBF: Var för 2 år sedan riktigt bra men när flera av de som var toppspelare då klev upp i elitlaget så tappade de otroligt mycket, kunde åkt ur ifjol om de inte plockat ner en kedja från elitlaget när det såg illa ut, vilket alla som är inblandade i serien inte gillar. U-lag i förbundsserier borde förbjudas tycker jag. Laget behöver utvecklas för annars kommer de åka ur i år om de inte lyckas få några fd elitspelare som inte vill vara med i elitserietruppen.

Sportlife Kungälvs IBK: Ännu ett lag som kommer upp från den delen av Göteborgsregionen, vad talar för att de inte ska göra som Marstrand för 3 år sedan och Ale ifjol gjorde, att ryka ur utan någon chans att hänga kvar? Ingenting i dagsläget mer än att de har en engagerad ledarstab, men de har ju en silly season på sig att värva ihop spetskvalité och rutin för i år finns det inga räddningsplankor som ifjol utan här gäller det för Sportlife att träna hårdare än någonsin, dock tror jag de åker ur utan någon chans på topp 8.

Warberg IC: De var storfavoriter att nå elitserien ifjol och hade "Straffspark" i kvalet med 4-1 ledning som de tappade i sista matchen mot Linköping och fick istället se Linköping hoppa och sjunga när matchen var slut, det måste svidit rejält. De borde återigen vinna serien då de har en trupp som på pappret är bättre än flera elitserielag, deras svåraste motståndare i serien är sig själva och det gäller för dem att få bort "spöket" som alltid kommer när det som mest gäller, min klara seriefavorit.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0