Halvtidsreflektion div 1!

Efter en tung start i serien så var det jobbigt men nu när halva serien gått kan man ändå glädja sig åt en del saker.

Ser man till årets första halva och jämför den med förra året så får jag fram följande:

Förra året hade Vänersborg tagit 11p på halva serien (1 match mindre dock)

I år har vi tagit 12p

Förra året hade laget gjort. 36 mål på 8 matcher blir ett snitt på 4,5 gjorda.

I år har vi gjort 46 mål på 9 matcher och det blir ett snitt på  5,1

Förra året hade vi släppt in 32 mål på 8 matcher vilket ger 4.0

I år har vi släppt in 42 mål på 9 matcher vilket ger snitt på 4,6.

Kan ändå inte säga att jag är helt nöjd med vår insats, känns som vi skulle knipt ett par poäng till men det är mycket kvar att spela om, det verkar faktiskt bli så att en hel drös lag kan bli inblandade i bottenstriden och då kan det bli riktigt kul om många matcher gäller "liv eller död", lite synd att Örebro ryckt ifrån men tabellen ljuger inte de är värda sina poäng.

Ganska likvärdigt ändå om man jämför med förra året men då ska man komma ihåg att serien ser klart bättre ut i år, med tanke på att Örebro och Nykvarn är 2 riktigt starka nykomlingar och endast Marstrand är avhängt. Såg ju till exempel Linköping förra året komma med endast 9 utespelare till sista seriematchen mot Vänersborg, i och för sig betydelselös match men ändå. Det känns ändå som att många lag värvat riktigt bra spelare som spelat i Elitserien, ni kolleger kan själva avgöra men det är min åsikt i alla fall. Nästa år blir det tuffare ändå, 4 serier ska bli 3 och 10 lag per serie ska bli 12, ett steg i rätt riktning för att spetsa till seriesystemet, hoppas förbundet gör en rolig serieindelning och bra förutsättningar för uppflyttning och nedflyttning så det händer lite mer i serierna och inte bara vinnaren får chansen osv utan även längre kval för andraplatsen och även så i botten.

Om man ska kika lite på förväntningarna så kan man bara säga så här.

Seriens kanon: Örebro

Sen tycker jag ändå att Pixbo är ett riktigt bra lag som borde ligga högre än mittenlagen och jag blir inte överraskad om de bombar in några toppspelare till matchen mot Surte nu när de är spellediga med Elitserielaget, tyvärr är det sådant som lite förstör glädjen i en serie. Jag hade faktiskt Pixbo som seriesegrare före serien, men å andra sidan hade jag ingen jättekoll på daminnebandyn.
Jag trodde också före seriestarten att Linköping med alla sina värvningar skulle ligga bättre till och speciellt nu när de fyllt på med det ena toppnamnet efter det andra men summan av kardemumman kan ju vara att det blivit för mycket ruljans i truppen och vet ju själv hur svårt det kan vara att hitta bra kedjekombinationer och få alla att passa in osv.

Det blir i alla fall en rolig andra seriehalva, hoppas bara att hängmatcherna spelas snarast så vi får en riktig tabell.

Kommentarer
Postat av: Momsich

Kan tyvärr inte hålla med om att serien ser bättre ut, snarare tvärt om ! Örebro är bra men inte som topplagen förra året. Lockerud, Berg, Husqvarna var riktiga klasslag med grym spetskompetens. I år är det nästan bara Örebro kvar som leveraras som dessa lag gjorde förra året. Surte har tappat några spelare och klarade sig precis förra säsongen tar ändå poäng vilket de inte borde göra.Nej David tycker du har fel, har sett några lag spela men kan verkligen inte säga att det ser ut som en bättre serie. Skall dock bli kul att se ditt Vänersborg spela när ni nu verkat få upp farten igen !GOOD LUCK...

2009-11-24 @ 11:56:21
Postat av: Glenn

Man måste väl stå över 2 matcher för att kunna flytta ner spelare. Inte lika enkelt att flytta spelare hit o dit längre, då Pixbo "missbrukade" det förra året.

2009-11-24 @ 12:34:22
Postat av: David

Det jag menar Momsich är att botten är bättre, Surte värvade ju 2-3 spelare med meriter från elitserien inför säsongen och vad jag hörde förra året så tränade de knappt något före jul. Vi får väl se hur bra Lockerud är för vi ska troligtvis möta dem i början av januair, återkommer med tid då.

2009-11-24 @ 13:02:11
Postat av: Glenn

vilka 2-3 spelare är från elitserien i surte?

maria lundblad från övik är den enda jag kan se.

du kanske snackar om förra året.

2009-11-24 @ 14:54:50
Postat av: David

Glenn, jag tyckte att det stod att de fått tillbaka folk från Pixbo men de kanske inte spelat i elitlaget.

2009-11-24 @ 18:03:13
Postat av: Premium

Jag håller med Momsich, serien är sämre än den varit på flera år. Jag har följt denna serien på nära håll i några år och det ser inget vidare ut. Örebro är bra men de hade aldrig varit så ensamma i toppen om de varit med förra säsongen. De där elitspelarna du skriver om David kanske är elitspelare men de levererar inget, alltså tillför de inget. Det är ju trots allt laget som spelar. Du svarar även att botten blivit bättre jag vill nog säga det så här istället att mitten blivit sämre.... Västra serien har endast ett lag som presterar i år och det är Örebro, tidigare år har det iaf varit 3-4 lag varje säsong. Har även sett "ditt" Vänersborg spela i år och det är inte samma snabba innebandy som man sett tidigare, hoppas det kommer. Matchen mot Pixbo verkar ju varit ett steg i rätt riktning.

2009-11-24 @ 21:57:27
Postat av: David K

Premium, vi ska göra vårt bästa, matchen senast var i alla fall grymt bra. :) Tack för din åsikt.

2009-11-24 @ 23:17:02
Postat av: David K

Tänkte i alla fall att Köping borde vara bättre i år när deras unga talanger blivit ett år äldre samt fått ett års rutin i div 1, Linköping borde vara mkt bättre än Berg va ifjol då de fått många bra nya spelare. Skattskärr & Kumla vet jag inte om de är sämre än tidigare år men Kumla värvade ju några kända namn...

2009-11-24 @ 23:19:43
Postat av: Premium

Köping gör sitt andra år och har inte kommit upp till samma standard som förra året. Första året man kommer till en serie har man ingen press och allt är bara kul nu andra året ska man börja visa resultat och det är många gånger svårt. Andra året kan många gånger vara tuffare än första. Vad det gäller Linköping ska vi inte glömma att de faktiskt åkte ur förra året, utan samgåendet med Berg hade de inte spelat div 1. Truppen de har är Linköping kryddat med Bergspelare och det tar oftast flera år innan man får ihop ett lag av spelare från först o främst två olika lag. Sedan ska det ju också nämnas att Berg levt mycket på sin hemmaplan, utan dispens för denna lilla planen hade de inte liggat så högt i tabellen. Den gav dem stor fördel.... Kumla har värvat några spelare men de spelarna håller absolut inte den standarden som de spelarna de tappade till Örebro. ;)

2009-11-24 @ 23:41:56
Postat av: David

Premium, du som verkar vara mycket insatt (vilket jag gillar) hur kommer det sig att Berg för dispens att spela div 1 i en för liten hall så förbundet gått ut och sagt att de ska ta bort alla små "gympahallar", de tvingar ju till och med Järfälla att inte spela i sin hemmahall för den inte tar in tusen åskådare, vad spelar det för roll när de inte har så mkt publik..

2009-11-24 @ 23:57:15
Postat av: Rosten

Nu David har jag också bloggat om serien hittills. :=)

2009-11-25 @ 12:28:43
URL: http://rosten.blogg.se/
Postat av: David

Ser det ska länka till din blogg också. :) Håller med om det mesta du skrev ser fram emot lördagens fight.

2009-11-25 @ 14:51:35
Postat av: KÖPING

Vad gäller kommentaren om Köping (Premium) så

fattar jag inte riktigt hur du menar,Köping låg

väl aldrig så bra som 2:a plats under förra säsongen?

Efter en bedrövlig start jobbade sig laget in i serien men i år har första halvan varit mycket bättre.Och glöm ej att serien avgörs först i vår,

Ösk har gjort det bra men kommer aldrig att gå obesegrade genom serien. Och kommer ett poängtapp

så brukar det följas av fler ( se Lockerud i fjol ).2009-11-26 @ 17:59:26
Postat av: Momsich

Ja jag kan inte säga mer än jag tidigare sagt och hålla med Premium. Serien är sämre i år och det ganska mycket. Hoppas verkligen Örebro får bra uppladdning under resterande säsong så de har chans i kvalet. De har inget att göra i eliten men kvala är alltid nyttigt.

2009-11-27 @ 08:09:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0