Oavgjort mot Kumla!

Matchen mot Kumla blev en jämn historia där vi ledde 2 gånger i matchen men de kom tillbaka och kvitterade båda gångerna. 1-0 gjorde Melkersson på ett frislagsmål i krysset en bra bit ifrån, årets mål hos oss troligtvis, blir svårt att toppa kan jag säga. Kumla gör 1-1 i slutminuten av första perioden.

I andra tar vi ledningen genom Ida Fälth när hon forcerar in 2-1 men Kumla kvitterar till 2-2 före perioden slut. Kumla hade trycket sista 7-8 av perioden och vi fick försvara oss mycket.

Vi bytte lite i tredje och fick mer chanser och sen i slutet hände mycket, Kumla får straff och de sätter bollen i mål men dragningen gick i sidled och bollen måste gå framåt så det blev bortdömt, boxplay med 1,30 och Ximena blir fri på en kontring när deras målvakt kommer ut för långt och slidar utanför och vi får straff som Melkersson tyvärr missar. 2-2 och sudden väntar, vi kör på allt eller inget och tar direkt Malin när vi får pp i en dryg minut och med 6 mot 4 skapar vi mycket och kör på även i 6 mot 5 men för andra matchen i rad träffar Ximena stolpen i sudden och Kumla klara av trycket så båda lagen får 1 poäng var.

Att matchen slutar 2-2 är rättvist men vi var klart vassare i sudden men deras målvakt och försvar gjorde det bra, en match där båda målvakterna var riktigt bra och det var en kämpamatch. Jag tycker Kumla är ett bra lag, de gav inte bort något gratis och tog vara på våra misstag. Vi gör en helt okej match idag och speciellt nöjd är jag med hur vi inte ger upp utan trycker på för fullt i sudden.

Dagens domarpar,Magnus Ahlén och Percy Lundkvist ska jag också kommentera, kan bara säga riktigt jävla bra. De hade glimten i ögat och var konsekventa med en bra nivå, hoppas på att få dem fler gånger kan jag säga.

Poäng i de 3 sista matcherna gör att framtiden ser bra ut, lite smådetaljer att slipa på inför de mycket viktiga matcherna mot bottenkonkurrenterna Pixbo och Marstrand. Just nu ligger vi över strecket och det var riktigt länge sedan, hoppas vi kan hålla oss på den sidan. Tyvärr så kom det inte så mycket publik men de som kom tackar vi så mycket, kan ju vara lite svårt på en farsdag, min första i livet som nybliven pappa och det var en riktig kanondag.